Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Euro 2016, inima suferindă a Europei

Oare mai are rost ca turneul final Euro 2016 să se mai dispute în Franța?

Permalink to Euro 2016, inima suferindă a Europei
marți, 22 martie 2016, 5:56

Când vezi panica de la Bruxelles, când o auzi vorbind, înspăimântată, pe fiica lui Rednic, aflată la câțiva metri de mirosul de sânge, întrebarea cea mai clară care se poate rosti nu-l vizează pe Iordănescu, nu se referă la Alibec, la Budescu sau la Ropotan, ci vizează UEFA, guvernul francez și însăși Uniunea Europeană. Oare mai are rost ca turneul final Euro 2016 să se mai dispute în Franța?

Peste mai puțin de trei luni se va juca la Paris, la două ceasuri de condus de Bruxelles, dar și la o plimbare de Bataclan. Se va juca la Lille, care e aproape lipit de frontiera belgiană. România va fi actor principal al meciului inaugural, dar la fel de îngrijorați ar fi trebuit să fim și dacă pe Stade de France ar fi pășit în locul nostru Kazahstan, Azerbaidjan sau Israel, ineditele noastre colege de continent.

Politicienii spun, la unison, că nu trebuie să abandonăm lupta. N-are importanță dacă oratorii se numesc Angela Merkel, Francois Hollande sau Mihnea Motoc, ministrul Apărării din dealul Cotroceniului, care ieri băga google translate pe discursurile occidentale și vorbea însuflețit despre combaterea flagelului terorist. Cum să-l combatem, dom’ministru? Murind, cu zecile, cu sutele, aprinzând pioși lumânări la locul faptelor (pe pariu că în zilele următoare Klaus Iohannis se va reculege la Zaventem?!) și așteptând următorul atentat?

Europa mileniului trei e un excelent colector de taxe, un redutabil emițător de norme sau de principii, dar când vine vorba să se apere și să se organizeze, e plăpândă ca o trestie. Aproape o jumătate de miliard de oameni, de la Sulina și Periprava până la Cabo Rocca și din Laponia în Tenerife sau Madeira, sunt îndoctrinați că lucioasa vacă europeană îi hrănește, le oferă confort și securitate, iar ei trebuie să lupte și să-și lase ciolanele prin aeroporturi, prin stații de metrou și, Doamne-ferește! să nu se întâmple așa, pe stadioanele unui campionat european care acum, cu 80 de zile înainte de startul său, pare expus din toate părțile. Zicem că luptăm, dar de fapt dăm banda cu Odă Bucuriei la maximum, ca să n-auzim cum fâsâie și trosnesc centurile explozive. Combatem flagelul punând în calea lui carnea de tun a trupurilor noastre!

Comentarii (19)Adaugă comentariu

ohio (2 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:11

Eu nu as cheltui 2-3.000 de euro ( bilete meciuri , transport , cazare , haleala) ca sa ma duc la campionatul european.Si cred ca multi gandesc la fel.Chiar daca si-au cumparat bilete se vor gandi de doua oro daca sa se duca sau nu.

Adi (70 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:14

Pentru ca in numele unor principii statuate cand pericolele lumii de azi nici nu puteau fi imaginate refuzam sa fim lucizi. Preferam corectitudinea politica. Sa ne fie de bine.

Borat dela Crevediea (1 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:16

Propun ca aia bogatii sa se duca in vilegiatura la Paris expunandu-se la atentate (sa se sacrifice pentru patrie adicatelea). Noi astia mai saracii stam acasa si ne uitam la televizor si mancam carnati cu bere la 7 litri.

Robert (3 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:16

Mare dreptate ai Buzarine dar colegul tau Tolontan e la furat ciuperci cu "drepturile " ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

faxx (2 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:17

Da

mircea.serban (2 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:18

...in iunie, 1992 la Budapesta se desfasura o reuniune a CE -pentru prima oara in istoria organizatie in afara frontierelor occidentale ale continentului, la care chestiunea de fond a fost...eliminarea Turciei pentru atitudinea guvernului de la Ankara in chestiunea kurda! Tin mine ca, delegatia Turciei, in componenta ei avand 11 reprezentanti ai principalelor forte politice interne, era condusa de dl GUNER adj. al ministru;lui de externe, s-a comportat impecabil, intr-o solidaritate exemplara si, cu cateva secunde inaintea votului, a parasit sala! Dupa 24 de ani, Turcia se razbuna pe Europa!

spinoza (8 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:35

Nu! Nu mai are rost sa facem nimic pana nu starpim flagelul!

vlad (35 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:44

Si care este solutia?? Sa renuntam la toate evenimentele astea sportive??? Daca le mutam in Suedia sau Rusia suntem mai in siguranta??? Unde sa le mutam? Unde nu au fost atentate teroriste??? Poate sunt subiectiv ca am deja bilete luate :)) Dar e absurd!! Ce facem? inchidem metrourile peste tot pt ca sunt aglomeratii umane prea mari??

Ursus (2 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:49

Ştim cu toţii ca se moare in accidente de circulatie, dar tot ne urcam in masina. Stim cu totii ca sint accidente aviatice, dar totuşi zburam. Daca nu in Franța atunci unde? Care este urmatoarea alternativa? Inchizi portile sportului si gata? Civilizatia nu se opreste datorită extremistilor. *** comentariu si depresiv. Trist ca aceste persoane au dreptul la scris public.

ZONA MAGHERU (20 comentarii)  •  22 martie 2016, 18:57

De acum incolo gazduirea unui astfel de eveniment in Occident si al altora asemanatoare va costa o avere pentru ca pe linga serviciile de securitate din tzara respectiva plus jandarmerie, armata , etc..mai trebuie angajati si cei de cia si mai ales mossad-ul . In est e si mai rau . Vezi bombele din ucraina , insecuritatea din rusia , atacurile teroriste din turcia iar serbia nu vrea sa mai auda de nimic de cind au fost bombardati din " CER" !! I-am spus mai demult unui demagog ca pace si liniste ca in asa zisul " razboi rece" nu va mai exista niciodata in Europa . Daca IN TIMPUL TURNEULUI DIN FRANTA se va intimpla vreun macel PROBABIL ANI BUNI NU SE VA MAI ORGANIZA NIMIC IN EUROPA DE VEST cel putin .

M Mihai (6 comentarii)  •  22 martie 2016, 19:43

Primele doua razboaie mondiale au durat fiecare aproximativ patru ani. Acum a inceput al treilea razboi mondial care sigur va dura foarte multi ani si care ne va schimba total viata. Vom ajunge sa stam ore intregi pentru verificari in aeroporturi, la intrarea la mari competitii sportive si vom fi cu teama in suflet chiar si in vacante. Trebuie sa-i "multumim" dnei Merkel pentru modul cum a gestionat problema cu refugiatii si celorlati sefi de stat care nu sunt in stare sa dezmembreze ISIS. Acum deja este prea tarziu, cine a trebuit sa intre in Europa a intrat. Tot vestul militeaza pentru drepturile omului, se fac anchete ca au fost torturati teroristii in inchisori secrete, ca n-au drepturi in detentie si multe altele pentru care mor nevinovati. Scuze, dar astia nu stiu decat de frica, sunt barbari si nu pot fi invinsi decat cu aceesi cruzime cu care actioneaza si ei.

Naica (23 comentarii)  •  22 martie 2016, 19:46

Da fratilor ! Da,Da,Da !!! Aceste lucruri se produc. Veniti cu alternativa.

faxx (2 comentarii)  •  22 martie 2016, 20:27

Bine ca nu te intrebi daca mai are rost sa ne nastem in Europa ... EURO este un bun al nostru al europenilor .. sau vrei sa il mutam in America de Sud cum au mutat paris dakar-ul ?

stefan (1 comentarii)  •  22 martie 2016, 21:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john70 (10 comentarii)  •  22 martie 2016, 22:14

@M Mihai Razboiul asta e lung dar foarte simplu pentru ca stim deja cum se termina: albii pierd, barbarii castiga. Decaderea Imperiului Roman redux.

john70 (10 comentarii)  •  22 martie 2016, 22:15

Tolontan are febra sau care e treaba cu el? L-a lovit papagalita de Bruxelles? Plange necontrolat ca Mogherini?

catio (4 comentarii)  •  23 martie 2016, 7:18

Pai si ce sa facem, domnule Buzarin? Sa ne inchidem in case, sa ne baricadam in apartamente si sa ne facem ca nu se intampla nimic? Sa traim ca trogloditii fiecare in grota noastra si sa uitam ca exista Europa? Adica sa facem exact ceea ce vor acesti teroristi? Desfiintam sine die orice competitie sportiva internationala ca sa nu-i tentam pe teroristi? Ciudat punct de vedere aveti!

Fibra (87 comentarii)  •  23 martie 2016, 9:41

Pentru criminalii "centuristi",nu conteaza unde se organizeaza Europenele daca au de cand sa ucida. Din pacate "ideile" europene au dus la aceste catastrofe. Noi nu suntem primiti in Schengen,deoarece nu am rezolvat in totalitate granitele.In schimb marii schengenisti,care ne pun piedici, cheama cu goarna,multe milioane de refugiati,iar apoi te si obliga sa iei si tu din ei. Miroase a carpa arsa. Islamizarea Europei se va produce si ca in orice situatie cei puternici nu vor fi trasi la raspundere,vor plati doar amarastenii.

Iguanas (1 comentarii)  •  24 martie 2016, 16:13

Hmm am bilete pentru meciurile cu Elvetia si Albania (pt cel cu Franta nu am prins :() dar nu stiu daca o sa mai ma duc .... probabil ca o sa fie multe locuri goale pe stadione la vara :(

Comentează