Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Voluntari să joace!

Dacă tinerii Stelei joacă prost contra echipei-mamă, atunci s-ar supăra pe ei Ganea. Dacă joacă bine, atunci s-ar supăra cei care i-au împrumutat la Voluntari.

Permalink to Voluntari să joace!
vineri, 19 februarie 2016, 1:34

Ionel Ganea apără un principiu, în timp ce Mitică Dragomir, șeful său de la Voluntari, militează pentru respectarea unui acord tacit. Principiul Ganezului spune că fotbaliștii de-aia sunt fotbaliști, ca să joace, în timp ce „gentleman’s agreement”-ul invocat de Mitică presupune nefolosirea împrumutaților Tudorie, Enceanu, Ștefănescu și Vâlceanu contra Stelei. Între timp, la ilfoveni a ajuns și Alcenat, iată, se adună aproape o jumătate de echipă care ar trebui să privească meciul de luni din tribună!

Dacă tinerii Stelei joacă prost contra echipei-mamă, atunci s-ar supăra pe ei Ganea. Dacă joacă bine, atunci s-ar supăra cei care i-au împrumutat la Voluntari. Reghe, Gigi și ceilalți. Cam în jurul acestor principii de viață se învârte discuția. Iar patronul, pățit cu Gloria Buzău în vremurile în care se autointitula Războinicul Luminii, ar fi impus, pe filiera Pandele-Dragomir, această istorică Pace de la Pipera.

Oare chiar așa stau lucrurile? Oare Steaua i-a adus pe Marica, Tamaș, Pintilii, Gebhart și pe ceilalți ca să se teamă de Enceanu? Dacă Tudorie și gașca sa de puști sunt așa de buni încât să sperie multipla campioană, atunci de ce-au mai fost dați împrumut?

Cu excepția lui Alcenat, ceilalți patru sunt fotbaliști tineri sau foarte tineri, între 18 și 21 de ani. Aproape niște copii! Dacă-și închipuie cineva că acești adolescenți ar putea sări coarda, înseamnă că suntem pe cale să ne pierdem mințile cu toții! Nimic nu e mai frumos ca la vârsta tuturor visurilor să fii foarte bun contra Stelei și să arăți că meriți să revii acolo cât mai curând! Iar Steaua, dacă vrea titlul, Champions League și ce-o mai vrea, e obligată să te bată și cu Vâlceanu, și fără! E vorba de esențele primordiale ale fotbalului, contrapuse unor suspiciuni venite din alte vremuri și cu care generația născută aproape de pragul mileniului trei s-ar putea să n-aibă nicio legătură!

Comentarii (47)Adaugă comentariu

eugeniustin (12 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:49

Ideea e alta, atat timp cat s-a speculat aiurea ca barboianu-jucatorul lui dinamo-ar fi comis un fault intentionat in meciul contra stelei, ce s-ar intampla daca ar face asta alcenat? cum ar reactiona presa? ar fi un scandal pe care e intelept sa il ocoleasca cele doua echipe.Steaua oricum bate aproape tot pana la finalul campionatulu, nu asta e problema.

Mihai Borbe (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:53

o completare la articol...toti jucatorii imprumutati de Real Madrid la alte echipe au aceasi clauza (intrebati-l pe Galga cu Asensio la Espanyol), si mai nou se descopera ca si cei vanduti de Real Madrid au o clauza sa nu poata fi cumparati de Barcelona, decat daca se platesc niste penalizari...nu a inventat Gigi acordurile astea...

gkz (15 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:54

propun ca meciul sa fie castigat de echipa mama la masa verde ca sa nu mai existe atatea discutii !

Kyro (5 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:55

Oare cum ar arata "apocalipsa" din presa daca ar juca, si ar gresi unu dintre ei? Asta ii motivul pentru care nu joaca, sa nu va dea voua motive de fabulatie pentru 2 saptamani...

george (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:57

fcsb fara smecherii nu bate pe nimeni NADA

xray (5 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:57

Mda...Sigur! Și dacă 1-2 steliști greșesc, o să scrii 10 articole despre cum au "trântit" ei meciul. Nu? :) E plină lumea de filozofi...

MAF (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 15:58

Ce va este greu de inteles ? Mai bine nu joaca pentru a nu lasa loc de interpretari...oricum Steaua spulbera tot anul asta !

Dire Lee (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:02

Bai desteptule (Buzarin) care esti,cum d...u vine asta,eu (Becali) sa-i platesc si sa joace impotriva mea,numai un *** ar face asa ceva,scuteste-ma cu exemplele din Europa,daca aia sunt prosti,trebuie sa fim si noi? mai gandeste-te.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi (31 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:04

Mihai Borbe, Nu era nevoie de completare, in toata lumea jucatorii imprumutati nu au voie sa joace impotriva echipei mama... Dar, exista un dar, aici nu e vorba numai de imprumutati si mai ales, NU E TRECUT IN REGULAMENT ACEST LUCRU pe cand in campionatele Angliei, Spaniei, da.

kulcsar (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:05

Dacă tinerii Stelei joacă prost contra echipei-mamă, atunci s-ar supăra pe ei Ganea. Dacă joacă bine, atunci s-ar supăra cei care i-au împrumutat la Voluntari. ................................................... Sau daca unul dintre coppiii astia joaca mai slab sau face o greseala care sa duca la gol,toata tara asta o sa urle BLAT.Cum o dai tot nu e bine.....

gryz (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:07

si joaca Steaua cu Voluntari 90 de minute si e 0-0..in minutul de prelungire,Enceanu sau care o fi "ii da prieteneste peste picioare" lui Marica de ex..in careu......este ok?

gannicus (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:10

dle Buzarin , va explic simplist , ca sa intelegeti : daca face Alcenat penalty sau rateaza Tudorie cu poarta goala , ce se va spune ? nu-i mai bine sa nu se dea nastere la speculatii ?

grandetorito (3 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:10

Domnul Buzarin face inca o data exceptie de la logica si scrie un editorial doar pentru a atrage replici si comentarii inutile.

Marco Polo (4 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:15

Aline, nu sunt de acord cu tine, macar si dintr-un singur motiv: acesti tineri nu trebuiesc expusi in nici un fel! tie nu ti se pare corect asta?! iti spun eu: nimeni nu-i va ierta! indiferent de rezultat! cand spui ganea-dragomir si becali-reghewin intelegi in secunda doi cei asteapta pe acesti copii(pana la urma!) dupa meci! gandesti gresit...

Aurel (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:19

Domnul Buzarin e greu de cap! In campionatele din tarile civilizate jucatorii imprumutati nu joaca impotriva fostei echipe tocmai pt a evita orice suspiciune.

Stelist=Roman (12 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:24

Ce nu intelegi domnule Buzarin? Faptul ca cei trei au fost cedati cu o singura conditie la Voluntari, conditie cu care au fost de acord de cei de acolo? Daca nu acceptau conditia cei trei nu mai semnau! Ce este asa greu de inteles? Sau vi se pare ,,explosiv'', ,,incredibil'', ,,ilegal'', ,,anormal'' sau ,,imoral''?

Dorin (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:26

FCSB nu vrea sa castige titlul, vrea sa 'ia' titlu.

Catalin (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:28

De la inceput va spun ca sunt dinamovist, fara misto dar sunt de acord ca oamenii Stelei sa nu joace. Fotbalul este mai complex , se pot intampla multe, nu conteaza neaparat cine castiga. Poate aparea o accidentare grava intre oameni care apoi trebuie sa imparta vestiarul cu accidentatul si prietenii accidentatului si se poate ajunge la excluderea din grup. Ganditi-va ca unii din transferatii la Voluntari au costat bani care astfel au fost aruncati pe fereastra. Imoral e imprumutul dar atat timp cat este permis, este absolut normal sa nu joace si nu asta ar fi o mare problema a fotbalului romanesc.

gigi (28 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:28

Domnu Buzarin, daca Tudorie rateaza penalty si Enceanu da chifla din 6 metri cu poarta goala ce o sa zici? ca au fost blat nu? pt evitarea acestor discutii solutia e cea mai buna sa nu joace contra echipei de care apartin si cu asta basta, un club nu sta in 2-3 jucatori imprumutati nu? daca Dinamo imprumuta un portar la o echipa din liga 1 sa zicem Chiajna si la meciul direct portarul face o gafa monumentala si scapa mingea printre picioare cum a facut Marc de la Cfr, ce o sa se zica? ca a fost blat nu?

eugen (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:28

am citit doar titlul ca sa mi dau seama ce tampenii urmeasa sa zica,voi abia asteptati sa joaca si sa nu o faca bine,ca sa aveti ce sa mai comentati ,ca a fost blat bla bla ,parca n ar fi asa ,pai ii bate steaua si daca joaca fara rezerve,adica rezervele tot la voluntari,numai sa nu fie chipiu,sa l trimita si pe el la voluntari,pai la aia 4 nu a inceput meciu si deja le tremura genunchi,articol de ***,tudorie macar face un sprit inainte sa ia curaj

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexey (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:31

Aline, daca imi dai masina ta imprumut si imi mai dai si niste bani de combustibil, nu poti sa-mi impui si niste conditii? Asa pe intelesul tau.

gabineg (5 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:36

Nu ne este frica, cu noi e Mitica. Ghiciti cine este "noi" ?

marius (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:36

domnu buzarin nu-i greu de inteles.chiar si un ziarist poate intelege/. ce ziceti dv,daca in min 90 tudorie comite un pinalti ;) in propriul careu,in urma caruia steaua catiga cu 1-0? ziceti ca-i blat,au ba?

Eduard (10 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:43

Jucatorii au fost imprumutati la Voluntari si nu au fost vanduti tocmai pentru ca Steaua crede in ei si vrea sa ii aduca inapoi in vara. Becali are antecedente , daca vrea sa scape de un jucator ii da si bani ca sa plece. Nu cred ca poate sa zica cineva ca Steaua se teme de acesti tineri de perspectiva insa ar fi un conflict de interese. In Anglia , Spania ,Italia asa ceva este posibil , pentru ca nimeni nu iese in presa sa te acuze ca ai vandut meciul , in cazul in care ai jucat prost , nimeni nu te denigreaza la TV. In Romania e alta mentalitate , daca Tudorie de exemplu incepe ca titular dupa ce etapa trecuta a jucat prost si nu misca pe teren, adica joaca cum a jucat la Steaua pana cand a fost imprumutat , toata lumea o sa zica ca sa protejat si asa baiatul isi face imagine proasta . Gloria Buzau , Gloria Bistria sunt echipe la care Steaua a imprumutat fotbalisti pentru ca acolo era un nivel mai scazut iar fotbalistii putea prinde minute insa dupa fiecare meci direct castigat de Steaua se vorbea de platuri si altele , chiar daca Steaua se impunea cu 5-0. Steaua a cumparat mult de la Viitorul si Chiajna in ultimii 2-3 ani si dupa fiecare meci direct apar acuze de blaturi. Cred ca s-a saturat si Becali de toata sarada din presa si incearca sa evita insa acum si cei din presa vorbesc insisten despre asta , tocmai pentru ca ei fac rost de subiect de scandal , ceea ce le aduce venituri.

dodo (33 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:56

Buzarine, tu daca esti dinamovist ar trebui sa iti vezi de cateii tai !

liviuemil (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 16:57

Hei Aline , tu ai inteles ceva din explicatiile de pina acum? Hai sa-ti spun care e adevaratul raspuns: daca nu scriai (articolul asta), filozof ramineai!!!

dan t (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 17:14

nu intelegeti ce? de ce sa se mai complice becali cu arbitri,aranjamente la alte niveluri etc..? investeste ceva in niste jucatori...pe care i da la alte echipe....unde aia vor juca cat si cum vrea el! adica nu vor juca contra fcsb...sau vor juca,dar cum vrea becali! e simplu....asa ca ....doar printr o minune mai pierde titlul....hai domnu buzarin ...va credeam ...mai.....:)

axel (11 comentarii)  •  19 februarie 2016, 17:20

asa zisul scandal e facut sa acopere omenia care va urma

Ffs (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 17:32

Nu va incearca un oarecare spirit de Don Quijote dupa articolul asta? Masa amorfa *** oricum nu va intelege nimic. A inceput circul mult asteptat cu ciobanul, reghe, palmierul si restul personajelor mioritice, sa fie popcorn. PS: steaua nu mai exista, sustineri o clona.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 17:45

Santeti toți niște redusi,dati mii de exemple și de fapt nu realizați ca de fapt acest împrumut de jucători face din Voluntari echipa secundă a fcsb .Acest nenorocit de cioban cu veri lui au distrus și furat tot în tara asta,pana și sănătatea mentala a națiuni. Habar nu aveți cât de josnic ne au adus acest tip de parveniți ciobani..!Mai espectati.fotbal și cupe europene cu fătălăul.ala de Reghe?

Cristian – San Francisco (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 17:47

Reghe dar mai ales becali au trait mereu doar din prostia altora ... In momentul in care tu, becali , ii dai jucatorii altei echipe dar faci o "tacita" cu Mitica, alta bezea, de fapt tu intaresti acea echipa pentru alte jocuri, dar o privezi de posibilitatea de a folosi aceeasi oameni si contra echipei tale....deci iti creezi un avantaj!!! Apropo, ce ziceti de Alen Halilovic, o fi jucat contra Barcei la Gijon sau nu ..... ....dar cum fcsb e condus de doi puscariasi, ce altceva poti astepta de la ei....poate se intoarce la parnaie macar gigi....cine stie...?!....numai bine...

Mihai Borbe (2 comentarii)  •  19 februarie 2016, 18:04

Gabi, nu cred ca ii in regulament in Spania, nu am lista exacta dar stiu de ceva jucator imprumutat de Barcelona si a jucat impotriva lor. Mie mi se pare o clauza super corecta, asa nu vine nimeni sa zica ca Tudorie nu a marcat ca era Steaua in fata...

mitroi2008 (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 18:06

Pai ce este greu de inteles? Daca doua parti dintr-un contract au o intelegere, atunci se respecta acea intelegere, indiferent daca tertilor le convine sau nu. Lu Buzarin i-ar conveni sa duca masina la o spalatorie auto, sa plateasca, dar aia sa spele masina altuia?

Naica (23 comentarii)  •  19 februarie 2016, 18:25

Vezi ca ti-au dat astia cu *** peste ocheti si incepi sa aiurezi... Buzarine !

Dragos Trestioreanu (3 comentarii)  •  19 februarie 2016, 18:36

Concluzia este una singura: oare, de ce se mai joaca fotbal in prima liga din Romania, daca unii cred ca, oricum, Steaua castiga tot?!? Nu-i mai bine atunci sa imprumute, sezon de sezon, cate 6 jucatori la celelalte 13, fara drept de joc, evident, contra Stelei, si sa i se dea proprietarului meci castigat de fiecare data? Sa aiba astfel timp acesta din belsug, in astfel de... sparring-uri interne, sa se pregateasca de Champions League. Mai cu sanse decat altul care s-a tot pregatit, dar nu a mai ajuns acolo, ci altundeva!

curco (14 comentarii)  •  19 februarie 2016, 18:38

Acest "agrement" , adica o conventie nescrisa, este specifica mafiotilor. Intre mafioti nu se fac acte ca sa nu ramana urme. Cei 5 jucatori imprumutati nu pot juca. In locul acestora echipa Voluntari putea angaja alti 5 jucatori care puteau juca impotriva Stelei. Este un avantaj premeditat pentru Steaua , facut de Mitica pentru Gigi.

planetfun (5 comentarii)  •  19 februarie 2016, 19:17

serios , cine o obliga ? exista tot felul de intelegeri peste tot . nu mai veniti cu exemple ca morata , ca probabil nimeni nu se gandea asa de departe . cauta un exemplu si pune-te in locul lor si vezi cum e .

nick11 (6 comentarii)  •  19 februarie 2016, 19:23

Dragomir a solicitat lui Gigi sa-l ajute cu niste tineri jucatori, care au sanse mici sa joace in continuare in echipa standard a Stelei. IMPRUMUTUL s-a facut cu clauza ca STEAUA II VA PLATI IN CONTINUARE. Tacit au aranjat ca ei sa nu fie folositi in meciul direct pentru o sumedenie de situatii ce pot afecta fotbalistii. In acest mod au de castigat Steaua pentru ca tinerii vor fi titulari la Voluntari, si echipa din voluntari va fi mai puternica in play-out! Ce atata discutii aiurea pe langa subiect? Cred ca acum e clar!

Silviu (9 comentarii)  •  19 februarie 2016, 19:38

Domnu' deontolog , ai putea avea dreptate (dar nu prea) daca cei de la Voluntari i-ar plati pe acesti jucatori ! Si daca ar fi asa , cine ar sari ca ars strigand "Aranjament" daca UNUL din ei greseste si "ajuta" Steaua sa castige ?

Catalynn (6 comentarii)  •  19 februarie 2016, 19:44

Hai bre Aline, chiar asa?! Ai ajuns sa scrii articole la kilogram?! Milițica a spus cat se poate de clar ce si cum, daca respectivii vor juca prost se va vorbi de blat, nu mai zic ca Ganea va da in apoplexie, iar daca vor juca bine si Steaua suficient de slab inca sa ia bataie de la Valceanu si Chitosca ii pune jiji pe lista neagră cum s-a întâmplat cu Bunică ăla de la Buzău acum câțiva ani. Asa e cel mai bine in primul rând pt jucatori, si indiferent de rezultat nu vor intra in belea.

nick11 (6 comentarii)  •  19 februarie 2016, 19:58

@*** " Este un avantaj premeditat pentru Steaua , facut de Mitica pentru Gigi." Ba ***, chiar asa? Pai care e avantajul daca Gigi ii IMPRUMATA SI II PLATESTE IN CONTINUARE pe jucatori, iar Mitica ii ..foloseste! Chiar nu gandesti cand asterni un comentariu, ***? :))

Alexutu1 (3 comentarii)  •  19 februarie 2016, 20:22

Bravo,bun articol!!

Stefan (14 comentarii)  •  19 februarie 2016, 20:50

Urziceni - Steaua 1-0....un alt exemplu.....Urziceniul, o echipa aflata in pragul colapsului, cu o echipa carpita din stelisti, toti ghidati de un Vasile Maftei intr-o forma superba, a batut-o pe Steaua.......

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  19 februarie 2016, 21:07

Ionel Ganea este antrenor meserias ...el o sa castige cu fcsb ul daca e lasat ...

Naica (23 comentarii)  •  20 februarie 2016, 7:00

De ce a fost moderat com-ul meu? Cuvantul inlocuit cu stelute era "***", care , stie tot ardeleanul, inseamna "slanina de porc"...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (1 comentarii)  •  20 februarie 2016, 14:09

Daca e sa gandim ingust precum majoritatea postacilor de pe aici, la ce se mai joaca fotbal in Romania? Acest fariseu de Pipera a distrus tot si nimeni nu vrea sa ia masuri. Cum e posibil sa distrugi echipe luand jucatori de peste tot si nu ca ar avea nevoie la Steaua, ci doar ca sa-i imprumute mai departe la alte echipe, dar apartin Stelei. Daca mai punem si jucatorii impresariati de sotia antrenorului Stelei, ne meritam soarta. Doar faptul ca sotia antrenorului e impresara de fotbalisti, este o incalcare grava a legislatiei. Se numeste conflict de interese. Nimeni nu pune piciorul in prag. In schimb acest mascarici de Pipera e bagat zilnic pe gat romanilor cu toate ineptiile lui, de catre o presa si aservita lui, dar si in goana inexplicabila dupa trafic, rating etc. In special voi, GSP-ul, ati distrus definitiv si iremediabil mentalitatea si asa vai de mama ei, a romanilor. Mass-media are si menirea de a educa populatia, dar mass-media de Romania are ordine precise de a dezinforma poporul. Asta este incredibil, halucinant si socant, nu aberatiile voastre despre cate scobitori a folosit Gigi la Poarta Alba sau cat sapun a consumat MM la ... unde a fost el.

xxx (1 comentarii)  •  20 februarie 2016, 22:14

nu te-ai mai saturat sa scrii despre un fenomen pe care nu il intelegi?

Comentează