Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dioszegi a întors și obrazul celălalt

Puțin peste 4.000 de euro aplicați unei echipe care o comite în asemenea hal și care primește peste un milion din drepturi tv nu înseamnă absolut nimic. Dar sancțiunea a fost aplicată în baza unui regulament anacronic, incomplet, făcut cu […]

...

Oltenii și rufele de pe frânghie

Alex Băluță se plânge public că nu joacă, reclamând în subtext postura sa de căpitan obișnuit al echipei, de fotbalist aflat aproape de echipa națională, valoarea sa, fotbalul pe care îl știe, poate și atașamentul care l-a făcut să nu […]

...

Candidații și televizorul

Posteritatea românească are la dispoziție acel episod dinaintea Prezidențialelor din 2004. Dialogul televizat dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu va rămâne în arhive, iar replicile din acea seară, în care „și-a dominat clar adversarul”, iau adus celui de-al doilea acele […]

...

Real, Ronaldo, Roman. Plus civilizația

Dar clubul imens răzbate chiar și dintre irizațiile puțin cam fistichii ale echipamentului bleu-degrade de deplasare. Realul are dimensiunea colosală pe care o vedem și pentru că față de finala de acum zece luni, de la Cardiff, nu e nicio […]

...

Craiova alla pareggiano

Lăudat pentru atacul liliput alla napoletana, jocul Craiovei a fost luni în șir amendat pentru găurile din apărare. Cele mai slabe cifre defensive dintre echipele play-off-ului. Instabilitate supărătoare a celor trei din spate, ba Spahija, ba Tiago, ba Kelici, ba […]

...

Auraș, brașoave executive despre Reghe?

Soluția litigiului Steaua-echipa națională, Steaua-selecționata divizionară sau Steaua-FRF, ziceți-i cum vă vine mai ușor, e să se lase lucrurile așa cum au căzut.

Permalink to Auraș, brașoave executive despre Reghe?
vineri, 29 ianuarie 2016, 12:22

Să rămînă ca-n tren sau, ca să fie și mai confortabil, ca-n hotelul din Belek, unde din poze reiese că e bine de tot. Cînd ai piscine și facilități la tot pasul, cînd vezi și marea, și piscina, și verdeața prin același geam imens, parcă și Zimbrul, și Torpedo Kutaisi devin mai ușor digerabile.

A rămîne cum a căzut înseamnă fără suspendări la adresa steliștilor, fie ei antrenori, jucători, conducători. Da, nu e echitabil, vorba lui Rednic, ceilalți nu sînt cu nimic mai fraieri, dar altă soluție e greu de găsit.

Ba nu e! Auraș Brașoveanu, membru al Comitetului Executiv, lasă să se înțeleagă, de fapt nu lasă, chiar spune clar, că în spatele ușilor închise s-ar fi discutat despre o posibilă suspendare de șase luni a lui Reghecampf! Măi, să fie! Asta ar fi culmea! Șase luni! Pentru ce?

Reprezentantul ligii secunde în CEx spune, referindu-se la schimbul de replici privind boicotul stagiului federal de către jucătorii Stelei, că „declarațiile lui Reghecampf au depășit limita admisă”. Halucinant!!!!! Care era limita admisă? Cu ce viteză a circulat Reghe pe un sector de drum alunecos? Dacă la replicile înțepate, dar în limbaj urban ale antrenorului Stelei se dau șase luni, cît ia unul care înjură sau jignește?
Alte întrebări: or fi avut loc într-adevăr acele discuții în CEx? S-a vorbit aievea despre șase luni de suspendare? A fost Auraș Brașoveanu mandatat de CEx să facă acele declarații? Dacă n-a fost, a fost rugat cumva să arate pisica federală în direcția Ghencea?

Și ultima: își dă seama cineva că insistența pe acest caz nu face altceva decît să dea apă la moară asupra unui cantonament federal pe cît de scump, pe atît de puțin util?

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Naica (22 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 12:49

Cascheta sa se duca sa-si distreze bocancii, la apelul carora a devenit „cascheta „si sa nu mai amestece interesul national cu ” izmana „!

Stelist=Roman (11 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 14:27

Corect.

Suporter (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 15:17

In perioada cand antrenor la Steaua era faimosul pocherist Piturca V., antrenor la nationala era tot Iordanescu A., general de fotbal. Becali G. era patron tot la Steua. Pe atunci nu erau lasati la „nationala” Radoi si Munteanu. Situatia pare trasa la indigo. Inversunarea pare sa semene a sabotare, a incapatanare, sau dorinta cuplului de samsari Reghecampf – Prodan de a controla cu orice pret FRF, asa cum procedau pe vremuri cei din clanul Becali? Oricum, nici federali nu s-au orientat, pe vremuri stagiu de iarna al nationalei se desfasura in America Latina, cu echipe de calibbru, nu cu Kutaissi sau alta echipa de doi bani. Dar din pacate atunci aveam la conducerea Federatiei oameni de fotbal, nu sforari.

cris4co (3 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 15:30

Reghecamf va fi pus la punct.Astfel de antrenori nu-si au locul in Romania.Steaua va fi depunctata si va avea si jucatori suspendati.

Parneava (6 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 16:59

Vedeti domnule ziarist? Din aceasta cauza nu se poate face sport de performanta la noi.Pentru ca nu exista disciplina si respect.Pentru ca unii ca dumneavoastra,neputand fi echidistanti,prin asfel de postari incurajati indisciplina,luand apararea conducatorilor unor echipe care efectiv au gresit.Ce s-ar intampla daca Belu si Bitang ar convoca sportive la lot,iar conducerile cluburilor de care apartin s-ar opune? Sau,daca selectionerul nationalei de handbal feminin ar chema jucatoare la lot din echipa lui Tadici si acesta s-ar opune? Si as putea continua cu exemple din toate sporturile.Dar cum sa fiti obiectiv cand va leaga multe de oamenii din fotbal?.Cand erati presedinte de club,cu siguranta ca aveati legaturi mai mult decat prietenoase cu ceilalti presedinti. Oricum, asteptam mai multa verticalitate din partea dumneavoastra. Si pentru ca nu este prima data cand imi inselati asteptarile,promit sa nu va mai citesc niciodata.Fara stima.

cristi (10 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 17:38

O mizerie totala marca Steaua,exact ca acum 26 de ani cant cu sase etape inaite de incherea campionatului nationala condusa de Jenei si Iordanescu convoaca de la Dinamo 13 jucatori si 5 de la Steaua,pentru ca la turneul final sa fie de la Dinamo 9 ai 8 de la Steaua,astfel sa incercat ca sa piarda Dinamo campionatul.Asa pe final la Dinamo au jucat Lucescu care avea 45 de ani ,Stoichita care era retras de ceva vreme si altii.De 25 de ani sa practicat aceasta reteta a diversiunii prezente si in presa care a dus la distrugerea multor cluburi,ramanand fcsb cu o cota uriasa de suporteri 60%,neintalnita nici macar in dictaturi.

aldo_m (19 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 18:38

Am ramsa profund mirat cand gigi a spus la tv ca l-a sunat secretarul federatie si i-a spus sa nu trimita jucatori la lot ca federatiea n-are ce sa-i faca ,astep o demisia a acelui ilustru necunoscut ,e bine ca oameni federatiei au simpatii dar DACA ESTI PLATIT DE FEDERATIE DE CE APERI INTERESUL UNUI CLUB PRIVAT asta nu inteleg eu la secretarul federatiei de fotbal

Bubucul (20 comentarii)  •  29 ianuarie 2016, 22:51

Foarte frumos punctat! Felicitări pentru articol!

Boerescu Andy (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2016, 9:23

Iordanescu si Oprea sa si vada de picajul UNPR ului,sa lase Steaua in pace caci romanii nu s chiar asa prosti pe cum cred unii securisti batrani.

andrus (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2016, 11:50

Dreptul de proprietate privata este garantat… asa spune Constituía! Iar fotbalistii respectivi, fiind proprietatea clubului Steaua, nu pot fi luati cu forta doar pentru ca asa vrea Iordanescu. Regulile trebuie respectate chiar si de FRF. De aia o lasa si ei mai usor, pentru ca isi dau seama ca sanctiuni pot primi chiar ei, daca fac abuzuri. Exista niste reguli ale FIFA. De ce nu cere Iordanescu si jucatori din campionate straine? Pentru ca 100% ar ramane vorbind singur.. Cat despre alti conducatori, din alte cluburi, care au lasat jucatorii sa mearga in cantonament cu Iordanescu, nu inseamna ca sunt fraieri ci presupun ca asa au vrut respectivele cluburile, pentru ca fiecare isi vede interesul, pentru unii chiar si aceaste convocari fiind o mina de aur…

cineva (9 comentarii)  •  30 ianuarie 2016, 18:11

sa vezi ce rad daca ne bat aia deseara ,nea cascheta cred ca se imbata de nervi

Adu (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2016, 22:00

Lucrurile au cazut asa: Gigi e un fost puscarias, capabil sa cumpere meciuri cu valiza de bani, ca pentru asta a si fost condamnat. Reghe e un antrenor care a ajuns mare pentru succesul lui Steaua exact in perioada cand Gigi facea cumparaturi… Acum ei doi vor sa submineze nationala, ca si cum ar avea vreun drept moral sa faca asta… FRF ar trebui sa sanctioneze drastic aceasta mafie stelista.

Adu (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2016, 22:05

@andrus: Clubul Steaua nu poate avea OAMENI in proprietate privata. Angajatii cu contract (jucatorii) nu sunt proprietate privata. Dar se vede ca presa sportiva nu face prea multa educatie capitalista, daca s-a ajuns sa se creada (chiar si de catre patroni) ca jucatorii ar fi proprietatea privata a cluburilor. Orice jucator de fotbal trebuie sa respecte mai intai regulile Federatiei in care joaca (FRF, daca joaca in Romania), si nu mofturile patronului. Altfel, nu poate sa joace fotbal.

Comentează