Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Comunicat de adormit copiii

După o ratare monumentală, în general îți pui mîinile în cap. Ratînd, măcar pentru moment, transferul cvartetului Ivan-Vătăjelu-Bancu-Mateiu la Steaua, dar mai ales ratînd intrarea în conturi a peste 3 milioane de euro, CSU Craiova și-a pus în cap nu […]

Permalink to Comunicat de adormit copiii
joi, 14 ianuarie 2016, 10:40

După o ratare monumentală, în general îți pui mîinile în cap. Ratînd, măcar pentru moment, transferul cvartetului Ivan-Vătăjelu-Bancu-Mateiu la Steaua, dar mai ales ratînd intrarea în conturi a peste 3 milioane de euro, CSU Craiova și-a pus în cap nu doar mîinile, ci și suporterii.

Dac-o lăsau cum a căzut, mai era cum mai era. Dar, îmboldiți de fior literar, pe olteni i-a trecut imperios un comunicat, pe care l-au postat imediat pe pagina electronică. Alături de abureli cu stema, cu leul, cu 1948 și cu alte figuri de stil nedemne de a fi analizate semantic, cei de la CSU au susținut un circuit de aberații legate atît în serie, cît și în paralel.

Prima e aceea că mutarea cvartetului I-V-B-M la Steaua era indisolubil legată de alt cvartet, T-A-B-T, adică Tade-Alcenat-Breeveld-Tahar. Aceștia urmau să fie declarați liberi și transferați în contrapartidă la Craiova.

La ideea că transferurile lui CSU sînt blocate din cauza poveștii cu Dănănae a existat un răspuns, parțial plauzibil. Cum că achizițiile nu sînt blocate de tot, jucătorii liberi putînd fi legitimați. Să zicem că e așa, să luăm de bună declarația oficialilor clubului. Dar mai sînt de discutat două aspecte.

Primul, al salariilor celor patru. La Steaua, Tade avea 20.000 de euro pe lună, iar ceilalți trei peste 10.000 fiecare. Ar fi putut CSU să achite aceste sume? Probabil că nu, însă și aici clubul are justificarea negocierii cu cei patru nedoriți de Gigi-Reghe, dar așteptați precum niște salvatori în Bănie.

Al doilea aspect îl privește doar pe Tade și a fost uitat de olteni în emoționanta lor narațiune electronică. Francezul a jucat deja în sezonul 2015-2016 la două echipe (CFR, o etapă, Steaua, după aceea) și orice regulament din lume îi interzice să evolueze și pentru o a treia, fie ea CSU, Real sau Barcelona. Singurul club de pe planetă, în afară de Steaua, la care Gregory mai poate evolua pînă în vară e CFR Cluj!

Și-atunci, cum să spui că-l vrei pe Tade, fie și liber? Sau nu știi regulamentul, sau nu știi că Tade are deja două echipe, sau ești dispus să-l folosești doar din vară, urmînd ca pînă atunci să-i dai vreo sută de mii de euro doar să se antreneze. Sau, cel mai probabil, vrei să-i iei de fraieri pe cei care-ți citesc impetuosul exercițiu literar de pe site.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Bogdan (4 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 11:56

Chestiile cu „Alături de abureli cu stema, cu leul, cu 1948 și cu alte figuri de stil nedemne de a fi analizate semantic” fac parte dintr-o hotarare judecatoreasca a Tribunalului Bucuresti, iar domniile voastre de la GSP vad ca acum nu luati in seama faptul ca CSU este de fapt Universitatea Craiova.Nu o spune x sau Y, ci o sentinta judecatoreasca.

Rusine d-le Buzarin!

Darkdark (6 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 12:02

Aline pai nu ii laudai tu acum 2 ani pe marii investitori de la Craiova? Asta desi sunt convins ca stiai perfect cine e Rotaru, cum a fost „impins” de finu’ sa o ajute pe Olguta si cu toate astea ati mintit oamenii cu nerusinare …

Liviu (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 12:42

Din pacate nici macar la Craiova, unde pasiunile fotbalistice sunt mari, acest sport nu poate fi resuscitat. Celor care au deschis ochii pe „Central“, categorie din care fac si eu parte ca si dumneavoastra, asta nu le poate provoca altceva in afara de tristete.

brod (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 13:10

crezi că sunt singurii români care-și confundă dorințele cu realitatea? și idiosincraziile, și complexele și….

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 13:25

Adevarul este ca nu vroiau petardele noastre sa se transfere la fcsb …de ce sa se faca de ras ?…Uitati va la Enceanu …e de valoarea celor patru …si nu prinde echipa decat rar …

Craiovean (5 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 15:10

Domnule Buzărin sunt născut în Craiova în anul 1964. Pe stadion am mers de la 6 ani. Am avut onoarea și plăcerea să urmăresc şi „Campioana unei mari iubiri „, și „CRAIOVA MAXIMA”. Adrian Mititelu a distrus Universitatea Craiova. Despre ce e acum nu discut. Chiar nu sunt oameni de afaceri în Craiova care să susțină un proiect serios? Acum totul se rezumă la bani. Pe timpul lui Nelu Oblemencu se juca din plăcere. Cu stimă, un suporter fără echipă. FORZZA ȘTIINȚA.

edi (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 15:19

problema este ca nimeni de la steaua nu a contrazis cele spuse de grigore, nici becali si nici argaseala, desi amandoi sunt desui de vorbareti, iar primul prezent permanent la televizor… asta face ca lucrurile sa para plauzibile, cu atat mai mult cu cat becali vrea sa scape de cei patru jucatori.Legat de salariile mari a celor patru, sa fim seriosi,cand iti intra trei milioane de euro net nu mai inseamna mare lucru sapte sute de mii pe an, mai ales cand vin liberi de contract… Repet, poate fi plauzibil, becali face mereu tranzactii ciudate…

MZM (48 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 15:27

S-ar putea ca aceasta gafa de management sa duca echipa Craiovei la faliment mult mai repede decat s-ar fi crezut! Sa refuzi 3 mil. de euro pentru 4 jucatori quasi-necunoscuti, in aceste vremuri de… seceta in Liga 1, unde nimeni (in afara de G. Becali!) nu da nici cinci euro pe vreun jucator, echivaleaza cu o sinucidere colectiva! Sa ma scuze cei 4 jucatori craioveni, nu vreau sa le minimalizez valoare, (pe care chiar cred ca o au), dar deocamdata nu au demonstrat aproape nimic. Nici macar nu au dus echipa in play off.
Conducatorii echipei oltene au vrut, probabil, sa-i forteze mana lui Becali sa dea mult mai mult, dar au cazut victima propriei cacealmale! Au gresit grav si nu cred ca se vor mai intalni curand cu o asemenea oferta.

valy (10 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 15:45

asta cu suporterii a cam disparut aline,o data cu intrarea in economia de piata…s-au sa vina olteni d’ai nostrii…si asta a disparut,au fost cirtu si sandoi si-au facut praf totul.s-au dat bani la cei din craiova maxima,lui craioveanu si…zero.pe dinafara este foarte usor de comentat…patronii sa mearga pe mina lor ca ei baga banii.in rest cu comunicatul ai dreptate.

StiintaMea (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 18:24

E o pacaleala CSU, asta o simt in suflet. Vine el momentul cand o sa apara soarele si pe strada noastra. Stiinta e doar una!

darkdark (6 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 20:45

@Bogdan – geniule pana si hortararea de care amintesti este in favoarea clubului sportiv din Craiova care are o singura legatura legala cu CSU, un contract de asociere. CSU-ul tau este de fapt o echipa banala infiintata pe langa Bucuresti in 2013 asociata vremelnic cu clubul sportiv din Craiova. Daca nu stii care este diferenta intre termenii „proprietar” si „asociat” cauta in DEX. Dupa ce aflii care este diferenta intre cei doi termeni atunci o sa intelegi ca CSU este cel mult asociat cu Universitatea Craiova, nicidecum nu este Universitatea Craiova.

Alex (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 21:54

Felicitari, domnule Buzarin! Mascota Urziceniului, Felix Grigore, trebuie sa plece de la acest club de traditie!

Gogoseanu Ovidiu (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2016, 23:33

Alin,doar atat: ai devenit „mititel” si” becalian”? Fara „sau”! Scrie-mi sau suna-ma.
ovidius72 sau mail-ul.
Te rog nu intra in ‘sleahta” lor.
Ms

Freddy RE (19 comentarii)  •  15 ianuarie 2016, 4:15

Ce rost mai au Oltenii pe lumea asta, daca iau totul in serios?
Noi suntem the big picture, Coane.
Lasam pensetele pentru (g)ardeleni, sibieni si alte paste fainoase.

luca (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2016, 6:04

Buzarine, incotro? Nu spui nimic, decat ca esti de acord cu expropierea oltenilor!

luca (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2016, 6:08

Si asta pentr ca esti o sluga a banilor, ca si Becali al tau!

Vasile (11 comentarii)  •  15 ianuarie 2016, 9:44

Aberația maximă a comunicatului alta mi s-a părut, cum că unul dintre cei patru care au ratat transferul s-a arătat mulțumit, spunând că el vrea de fapt să joace la Craiova, unde îl iubesc suporterii. Păi nu putea să spună de la început că nu se duce la Steaua? Și care suporteri?

Comentează