Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova redevine CSU

I s-a spus "Craiova", fără să i se zică aproape niciodată Universitatea, abia după ce au venit Cârțu și Săndoi și nu s-a pierdut nici un meci timp de 20 de etape.

Permalink to Craiova redevine CSU
joi, 7 ianuarie 2016, 10:02

La început, cînd i s-a spus CSU și viețuia în paralel, în același oraș și în aceeași divizie secundă cu FCU, oltenii au botezat-o peiorativ „CraiOlguța” sau „Clona”, pentru a o atribui definitiv Primăriei și pentru a-i ilustra filiația falsă, zămislirea în laborator. CSU era varianta academică, oficială, poreclele însă s-au rostit chiar și după ce FCU s-a mistuit de sărăcie, rămînînd în sertarele mereu pline de recursuri și de contestări ale lui Adrian Mititelu.

I s-a spus „Craiova”, fără să i se zică aproape niciodată Universitatea, abia după ce au venit Cârțu și Săndoi și nu s-a pierdut nici un meci timp de 20 de etape. Atunci a început, de fapt, fotbalul din Craiova să existe din nou, prin cei doi antrenori eminamente olteni, prin munca și prin rezultatele lor.
Treaba a început să se strice atunci cînd s-au găsit oameni care au pretins că sînt mai pricepuți la fotbal decît Cârțu și Săndoi. Cînd au început să se facă transferuri peste capul lor, să se ia decizii unilaterale și să li se poarte în mod organizat sîmbetele. Concomitent, rolul celorlalți olteni „Maximi” de prin preajmă, Geolgău, Ungureanu, Negrilă sau Tilihoi, a fost redus ca întindere, fostele glorii fiind puse să joace partituri de figuranți, transportatori de tavă.

În acest moment, Mihai Rotaru, extrem de scump la vorbă în vremurile bune, iese surprinzător de des la rampă și spune mereu că situația e sigură. Situația cui? A unui fond de investiții, a unei companii multinaționale echipate în alb-albastru, a unei societăți comerciale cu punctul de lucru în Parcul Romanescu. Dar nu a unei echipe de fotbal al cărei principal scop trebuia să fie, dincolo de play-off-uri sau play-out-uri, cîștigarea unui număr cît mai mare de suporteri. Prin eliminarea lui Cârțu, prin înlocuirea iminentă a lui Săndoi cu docilul Mogoșanu, acest obiectiv a fost în întregime ratat!

Sigur că există variante de fugă, precum acest subit și surprinzător interes al Barcelonei pentru Andrei Ivan. Scoasă din joben la momentul potrivit, strecurată în presa catalană, informația e rentabilă doar dacă Ivan va ajunge sub comanda lui Luis Enrique, ceea ce e complet neverosimil, sau măcar dacă va fi împrumutat de Barca pe undeva prin Primera.

Dacă Ivan, aflat în atenția echipei naționale cu șanse mari de a merge la Euro 2016, va ajunge la Barcelona B, în coada clasamentului din al treilea eșalon spaniol, pentru el va fi un imens pas înapoi. Iar dacă nu se va întîmpla nimic, înseamnă că n-a fost decît un balon de săpun, la fel de fragil ca și siguranța echipei, atît de insistent propovăduită în ultima vreme.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Craiovean (5 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 11:10

Pentru a putea câștiga suporteri, în locul lui Felix Grigore trebuie adus urgent ILIE BALACI în funcția de manager general.

FYRY (31 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 11:22

aferim

iulian (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 12:01

daca cartu si sandoi erau profesionisti acum craiova era in play off

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 12:23

…de fapt oltenii or sa umple iar tribunele, cand CSU o sa invinga fcsb …nu conteaza ce antrenori are, daca are jucatori olteni sau nu …daca patronul este puscariabil sau nu .eu ma duc mereu la meciuri in speranta ca o sa batem si fcsb asa cum am batut dinamu …si pana acum din cinci incercari am facut un egal …asa ca pentru mine este destul de clar ca nu putem bate fcsb cu asemenea patron ,antrenori si jucatori …voi continua sa ma duc mereu la meciuri dar vom fi putini oameni in tribune pana o sa batem fcsb regulat …nu intamplator cum a facut o Timisoara …

victor L (22 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 14:24

„intimplator”, dar a batut-o 😛
Pentru voi nu-s nici sperante!
CraiOlguta si Vinalcool Recas nu sint echipe de fotbal, ci PR pentru doi primari.

Alb-Albastru (5 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 14:51

Nu-mi dau seama despre ce scrieti, dle Buzarin. Chiar nu-mi dau seama, desi citii editorialul de 2 ori. Doar banuiesc ca despre CS Mogosoaia 2013 sau, dupa dovedirea jafului practicat de Rotaru si Andrici, CS ANRP Mogosoaia 2013. Asta o fi?

dan (43 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 17:08

bun articol, ca de obicei!

gigi frinaru’ (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 17:36

cirtu si sandoi erau antrenori, vorba alora de la parazitii, cum e mircea diaconu in fata lu’ de niro mare actor.

is curios, in ultimele 3 sapt (de cind s-a intors reghecampf la steaua) v-atz pus serios pe craiova – cu tunuri, mitraliere, torpile … tot ce aveti. care e problema, de fapt? nu vi-l dau aia pe ivan? hihihi … sarbatori nefericite, dragii mei!!

fcu1948 (11 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 18:11

Îți înțelegem decepția cauzată de eșecul (previzibil și chiar anunțat) al celebrului proiect de viitor ce avea ca investitori serioși pe marii investitori la bursă. Știm că ești dezamăgit pentru că echipa căreia i-ai adus osanale nu s-a dovedit a fi un proiect de succes, așa cum ai prezentat cu emfază.
Deranjant este faptul că în continuare folosești apelativul FCU, când toată lumea cu un dram de bun simț știe că este vorba de UNIVERSITATEA CRAIOVA.
Reține, UNIVERSITATEA CRAIOVA, adică echipa care a evoluat în continuu de la înființare și până în 2011 când a fost dezafiliată abuziv de către infractorii sandu și dragomir.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 18:52

…numai rezultatele cu fcsb readuc oamenii in tribuna …nimeni altcineva …

StiintaMea (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2016, 20:35

ILIE BALACI nu o sa fie niciodata alaturi de csu, asta simt eu, un iubitor al Stiintei. Parerea mea ca csu nu se identifica cu Oltenia, nu are nimic din spiritul oltenesc. Eu nu o sa uit niciodata campania electorala a olgutei, cand ii multumea lui mititelu pentru sprijin si promitea ceea ce noi doream sa auzim: echipa de fotbal o sa aiba un viitor foarte frumos. Trist, viata mi-a dat o palma, am crezut din dragoste pentru echipa. Stiinta oricum e cu mine, o data la 1-2 luni urmaresc videoclipuri pe yt cu meciuri+suporteri si retraiesc la aceeasi intensitate momentele respective traite pe stadion. Am doar 24 ani. Nu e chef/petrecere sa nu ascult imnul Stiintei. Abia astept ca echipa sa revina, in liga a 4-a, oriunde, pentru ca o sa fiu prezent la toate meciurile. Sunt impacat cu mine, chiar daca nu joaca echipa, eu tot am amintirile frumoase de pe stadion. Forza Stiinta!
PS: Unele substantive proprii le-am scris cu litera mare pentru ca nu simt nevoia.

Ramon (16 comentarii)  •  8 ianuarie 2016, 20:10

într-o țară capitalistă serioasă, cu stat de drept, nu poți lua un nume care să creeze confuzie. În România anilor 90 puteai gasi pe piata tot felul de marfuri de slaba calitate care purtau nume apropiate de marile producatoare de electronice. Cu timpul au disparut, poate pentru ca acum folosim CD ul în loc de caseta audio. Au ramas cluburile sportive si e musai, daca esti in Timisoara si ai pretentia la liga I sa te numesti Poli, sau daca esti in Craiova, trebuie sa-ti zici Universitatea, desi numele de alint era Stiinta. Totul tine de spiritul de inselaciune care domneste in creierele celor care conduc, adica un Zambon sau Mititei s-ar fi trezit la un moment ca ceea ce ei au confiscat nu este originalul care este confiscat de autoritati. Urmatorul caz, mult mai important, este cel de la Steaua / FCSB. Asteptam intrarea in normalitate, ca de aia l-am vrut pe Iohannis Klaus.

yt (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2016, 18:12

intr- o tara normala, hotii fcm/asa si craiolguta nu exista? ati auzit in vreun campionat sa se cumpere si sa se ofere locuri ? vorbim de sport, care se bazeaza pe competitie. Sunteti ziar de sport, trebuia sa refuzati sa scrieti de gunoaie. Nu scrieti de hotiile din banii publici, e mai misto sa vii sa mananci la tgm?

ipsilante (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2016, 15:55

Daca CS Universitatea nu este Stiinta, FCU, adica FC Booveni, cu ce PERFORMANTE se legitimeaza si identifica cu Stiinta? Enumerati-le domnilor care aberati cu atata convingere! Macar o SINGURA performanta, va rog!
Lingai de cur boovean, OPRITI-VA! Argumentele voastre sint prostia si lipsa de… argumente! Adevarul este ca ceea ce a fost pana in 1990, A FOST si gata! Punct! Continuatoarea, ca se va numi CS U, FC U, sau altfel, va fi o cu totul alta branza in alta traista care va incerca sa readuca spiritul si performantele fostei MARI ECHIPE in fotbalul craiovean, reinviind amintiri dar NEFIIND aceeasi echipa. CLAR? Daca echipa copiilor, copiilor, copiilor unui borfas de duzina, post-revolutionar, ar putea fi acea CRAIOVA MAXIMA, asa cum sustineti voi, inseamna ca lumea s-a intors cu curul in sus… Nu sinteti decat niste fanatici visatori, dar sclavi orbi ai unei idei bolnave. Treziti-va! Craiova are nevoie de FOTBAL si de O ECHIPA! Una care sa faca performante, sa ne faca mandri si sa se identifice prin angajament, prestatii si trofee castigate, cu STIINTA NOASTRA de odinioara! Asta e ADEVARUL! FORZA STIINTA!

Albion Online Power Leveling (1 comentarii)  •  10 februarie 2016, 6:48

youre looking sharp! Albion Online Power Leveling https://albiononlinehelp.wordpress.com/2016/01/07/the-rules-on-albion-online/

Albion Mall (1 comentarii)  •  15 februarie 2016, 17:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează