Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cum se spune ”sechestru” în chineză?

Ar sta cineva pe gînduri în fața unei asemenea oferte?

Permalink to Cum se spune ”sechestru” în chineză?
marți, 7 iulie 2015, 11:50

Dacă va pleca (și va pleca, fără nici o îndoială!) de la ASA Tg. Mureș, Dan Petrescu poate fi certat doar de moraliștii care au avut zece în teză la poliloghie comunistă, fără cel mai vag conținut logic. Aceștia i-ar putea reproșa ritos că s-a apucat de-o treabă și acum n-o duce nici măcar la sfert, că aleargă după cîini cu covrigi chinezești în coadă, cîte și mai cîte!

Da, poate că i s-ar fi putut reproșa plecarea intempestivă de la un club fără probleme financiare, care dă la timp ce a promis și care e sigur că va avea capacitatea materială de a se mai bate o dată pentru titlu, așa cum și-a propus. Dar cînd procurorii sînt pe la uși, cînd s-a pus sechestru pe conturi, cînd clubul spune că va plăti doar 30 la sută din salarii, restul urmînd să se achite la anul, mai poți fi învinovățit că pleci?

Jiangsu Guoxin Sainty are denumire mixtă, ceva chinezesc plus ceva anglo-francez, acel Sainty pus ca să nu-și fractureze europenii limba. În rest, Guoxin pare o denumire de vopsea sau de medicament, eventual laxativ. Ei bine, această poțiune oferă antrenorului care merge la locul 6 din campionatul țării care l-a dat pe Mao de aproape zece ori mai mult decît i se dă celui mai bine plătit antrenor din campionatul României! Și probabil că vopseaua n-are nici sechestru pe conturi. Ar sta cineva pe gînduri în fața unei asemenea oferte?

După Dan Petrescu va pleca și Maftei, urmat, probabil, de alții. Fostul căpitan al Rapidului nu merge în China, ci la Astra sau la Voluntari, localitate care are și ea un China Town în intravilan. La 34 de ani, după ce a fost păcălit de insolvența CFR-ului cu peste o sută de mii de euro, Vasile se gîndește că are doi copii acasă și că e vremea să nu mai dea pase la milimetru printre sechestre și administratori judiciari. Ce-i în mînă nu-i minciună!

Comentarii (13)Adaugă comentariu

gelu (5 comentarii)  •  7 iulie 2015, 12:37

,,tara care l-a dat pe mao” ..mai bine nu-l dadea! bine ca l-a dat pe confucius! nu-i reprosez lui dan plecarea de la a.s.a., ci faptul ca a venit acolo desi se stia de ceva probleme pe care le aveau muresenii..el care viseaza sa lucreze in anglia, nimereste numai prin rusia, romania (la nevoie) si china!! si cine-l inlocuieste? miriuta, alt norocos, care a plecat de la cfr cluj, aflata in insolventa, a plecat de la gyor care a dat faliment..ce urmeaza???

ba(la)nel (60 comentarii)  •  7 iulie 2015, 12:54

In contextul economic actual, la ce se intampla cu cluburile de la noi, cine spune ca n-ar face ca Petrescu e un ipocrit, atata tot…

brazvan (35 comentarii)  •  7 iulie 2015, 13:16

după ce s-a autopropus la steaua, îmi place de petrescu ca persoană (fizică, biensur…) la fel de mult ca de jocul practicat de echipele lui…

aadvark (10 comentarii)  •  7 iulie 2015, 18:46

petrescu iesise din atentia mass-media si de aceea a acceptat oferta ardelenilor.Pe de alta parte, oricine ar trebui sa aleaga intre un club aflat in colaps si un contract in china, pe bani multi e clar ce are alege. Fatarnicia lui se vede in mometul in care zicea ca avea de mult oferta din china, dar nu o acceptase.

Claudiu (2 comentarii)  •  7 iulie 2015, 18:58

Dupa mandatul reusit la Urziceni, Bursucul ar fi trebuit s-o ia spre vest, usor usor. Germania, Italia eventual si la final Anglia. Ori a avut sfatuitori „priceputi”, ori s-a gandit ca-i mai simplu sa dea ocol Pamantului pentru a ajunge in Britania

sursan (2 comentarii)  •  7 iulie 2015, 19:20

Nu il acuz ca pleaca, ma intreb de ce a venit, si ma mai intreb de ce face aceeasi greseala si pleaca in est ca si acum cativa ani, in loc sa plece undeva in vest (valoare de antrenor are).

Dar probabil ca il intereseaza mai mult banii decat faima, pacat …

dio (1 comentarii)  •  7 iulie 2015, 19:22

mai, tata, ziarist, ia vezi cum se cheama cand faci act aditional, ca sa primesti sute de mii de euro pentru ASA, ca sa organizezi cupa…liceelor si cauta matale clubul lui Borsan, alt gunoi pedelist subordonat lui florea, care a umflat si asta sute de mii de euro pentru sport…copii.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  7 iulie 2015, 19:56

…adevarata problema de unde se vede ca este un antrenor ratat …este ca n o sa castige Supercupa…ce performanta o sa faca in China ?…cine o sa l mai angajeze in viitor ?

eugeniustin (12 comentarii)  •  7 iulie 2015, 21:17

nu exista un numar relevant de oameni care sa spuna ca Petrescu a tradat sau alte expresii asemanatoare clubul Asa.Articol scris despre o falsa discutie

UnDoi (1 comentarii)  •  7 iulie 2015, 21:52

De ce „Marius Pana” mea nu se mai poate comenta la articolul cu plecarea lui dan petrescu scris cu litera mica,in China,au fost prea multe negative sau majoritatea,ca aveam si eu cateva vorbe sa-i mai zic?

Ics (1 comentarii)  •  8 iulie 2015, 0:13

Saracul zuperdan. Nu a stiut cand a spus „da” ofiterului de stare civila de la cununia cu ASA ca aceasta e beteaga si sta la pat cu preoti care-i pot canta prohodul. El a luat de nevasta una buna si bogata insa peste noapte aceasta s-a transformat in muma padurii.

R (14 comentarii)  •  8 iulie 2015, 0:19

Maftei n-a fost pacalit de loc de CFR. A venit accidentat si nu a jucat aproape un an. Ghici cine i-a platit masa, casa, masina, distractie si tratament medical in acest timp? GSP-ul? CFR-ul la un moment data n-a mai avut lichiditati, ce era, sa-si vanda stadionul si sa se desfiinteze ca si club ca sa-l plateasca pe Maftei? Din punct de vedere fotbalistic CFR-ul a procedat corect.

Unu’ (16 comentarii)  •  8 iulie 2015, 12:55

@R

Vezi tu, ca nu prea merge din punct de vedere fotbalistic. Era un contract intre cele 2 parti, unde fiecare avea niste drepturi si obligatiuni. Faptul ca Maftei a stat un an fara sa joace, nu e problema lui, de ce l-a mai transferat CFR in conditiile astea, ca doar clubul a fost cel care a initiat transferul? La fel, ca la CFR nu mai era bani, nu e problema lui Maftei, e un contract ce trebuia respectat de ambele parti. De ce nu a propus CFR un contract bazat pe performanta sau procente din incasari? Ar mai veni vreun jucator in conditiile de fata?

Problema e ca CFR a facut transferuri nu dupa bugetul clubului, ci dupa niste eventuale incasari care ar fi venit din UCL, lucru care a dus la insolventa. Oricum se pare ca insolventa e ultima gaselnita in fotbalul romanesc, faci transferuri , promiti luna de pe cer si la 2 infrangeri bagi clubul in insolventa si fiecare se descurca cum poate. Clubul ramane in liga 1, jucatorii cu mila. Daca s-ar retrograda insolventele, sa vezi ce s-ar usura munca ANAF-ului in liga 1, s-ar face o coada la taxe si impozite.

Comentează