Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Lupta pentru titlu a unor babe plîngăcioase

Diversiuni, reclamații, smiorcăieli. Acesta e zgomotul de fond al unei competiții care ar trebui să se decidă pe teren

Permalink to Lupta pentru titlu a unor babe plîngăcioase
marți, 26 mai 2015, 8:27

Junior Morais a primit cartonașul roșu, dar a fost lăsat pe teren. I-auzi, domnule! Grav, impardonabil, de netrecut cu vederea! Nu se poate așa ceva, trebuie dat 3-0 la masa verde, e o eroare care a inversat magnetismul polilor, a clătinat proporția de azot din aer, a făcut pîraiele să curgă la deal și soarele să răsară de la asfințit!

O smiorcăială de doi lei, nepotrivită cu principiile sportului, care nu-i ajută pe cei care o invocă. Îi discreditează, îi transformă din emisari ai fotbalului în babe reclamagioaice, care fac sesizări la șeful de scară pentru fiecare sacoșă cu cumpărături pe care vecinii o aduc acasă. Nici măcar  regulamentar lăsarea lui Morais pe teren după acea îmbulzeală universală nu e o eroare.

Jocul nu fusese reluat, culpabilul nu ajunsese la cabine, așa că din punct de vedere al buchei cărții nu e o problemă. Dar aici nu e vorba de regulamente, ci de niște reguli morale ale întrecerii, a căror încălcare te îneacă în penibil.

Probabil că în rîndurile de mai sus ați depistat morala de conjunctură a unui stelist vexat de aplombul cu care Tîrgu Mureșul vrea să obțină la Comisii o victorie pe care a ratat-o pe teren. Ca să vedeți cît de stelist e mesajul, vom povesti un alt episod, intens rotit săptămînile trecute pe micile ecrane.
Din pămînt, din iarbă verde (în nici un caz de la Steaua, să nu vă treacă vreo clipă așa ceva prin cap!) televiziunile de sport au intrat în posesia unui document video decisiv în lupta pentru titlu. Ia fiți atenți!

După terminarea meciului ASA-Petrolul 1-0, un oficial al mureșenilor, zice-se aflat în stare de suspendare, Lăcătușu pe numele său, stătea la marginea terenului și pupa jucătorii gazdelor, felicitîndu-i pentru victorie! Grav! Gravissim! Ce căuta acel ins acolo, intrat cu zece centimetri în spațiul de joc?

Flagrantă încălcare a regulamentelor! 1-0 pe teren pentru ASA? Vedeți-vă de treabă! 3-0 pentru Petrolul la aceeași masă verde! Și Steaua campioană! Un oficial suspendat, aflat în spațiul de joc doar grație faptului că probabil poartă 44 la pantof (dacă purta 37 rămînea dincolo de tușă!) e o chestiune planetară.

Și, dacă acordăm ceva mai multă atenție detaliilor (doar știți că superficialitatea e a doua natură umană!), vom constata că steagul de la colț era cu doi inchi mai scurt, iar lucșii reflectoarelor cădeau pe gazon cu un unghi puțin modificat față de ceea ce prevăd FRF, FIFA, UEFA și Vaticanul!

Dacă ești într-o dispoziție sufletească rezonabilă, poți zîmbi la asemenea coțcării. Dar văzînd cu cîtă sîrguinţă sînt ele vehiculate de către cei direct interesați, te poți întreba de fapt de ce se mai joacă și fotbal.

Avem, iată, suficiente alte mijloace ca să decidem titlul. Mai țineți minte că odinioară s-a mers în Champions League pe bază de brichetă?

Comentarii (28)Adaugă comentariu

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  26 mai 2015, 10:39

Domnule Buzarin ,
.
o smiorcaiala de doi lei, nepotrivita cu principiile sportului, i-a ajutat pe fecesibisti in cazul Bricheta Diaconu care a oprit un meci nerespectrand regulamentul care cerea ca ambele echipe sa ajunga mai intai la cabine pentru 15 minute si apoi sa faca pasul 2. daca lucrurile escaladau.
.
Apropo- ati vazut meciul nedisputat dintre FCSB – FC Botosani ?
Daca Astra a jucat si a castigat meritat (putea sa si piarda jucand la fel dar nu ar mai fi fost laudata de fecesebisti) spre respectul iubitorilor fotbalului , FC Botosani s-a facut de ras prin felul in care ne-a aratat cum trebuie sa-ti „aperi sansele” in fata fecesebistilor.
Urmariti-l pe fundasul de culoare cu nr. 13 pe spate de la „botoseneni”, sa vedeti cum si-a facut „datoria” la ambele goluri. La primul gol se da la o parte, ca mingea sa ajunga la Varela. Apoi ,la golul doi , practic nu vrea sa participe la faza, in care fecesebistul trage la poarta . Un picior intins ar fi blocat mingea. De portar ce sa mai spun – la golul doi s-a lipit de bara lasand 3/4 din poarta la discretia fecesebistului. Interziceti reluarea la nesfarsit a fazei pentru ca se vede clar cum fundasul de culoare face „jocul” fecesebistilor.

marius (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 10:42

stii cu ce se combate prostia domnule buzarin? cu ignoranta si inteligenta. un articol ce nu isi are rostul intr un fotbal destul de slabut, intre 2 echipe ce nu merita sa castige nici un campionat din Europa, sa nu mai spun participarea in CL: o jicnire la fotbalul de calitate. La fel si ce a scris Tolo despre personajul ala de Sumudica. Voi va numiti jurnalisti de sport? ce ar fi sa veniti cu ceva scris despre batalia pentru 180 milioane de pounds, premiul de promovare castigat de curand de Norwich si cum e posibil la ei iar la noi nici macar 1 milion nu primeste o nou promovata ,sau mai bine , despre scoala de fotbal Clairefontaine, felul cum e sustinuta o asa fabrica de fotbal, daca ai auzit de asa ceva. Dar nu , stati si va ingropati in gunoi, scriind despre niste timpenii pentru o parte mai mare a microbistilor,recunosc , fara prea multi neuroni si cu slabiciuni pentru circari si circ. transmite asta si lu Tolo ca nu mai am chef sa intru si la el pe blog.

unu (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 11:11

de ce atatea exagerari si comparatii fantasmagorice?
se da 3-0 pentru folosirea jucatorului suspendat; pentru jucator in plus pe teren trebuie dat 5-0, e un avantaj enorm pt echipa care foloseste un jucator in plus (fata de cat are dreptul legal in momentul respectiv). iar referitor la oficialul ASA daca nu a influientat performanta jucatorilor in timpul meciul atunci sanctiunea trebuie sa fie pt el personal nu pt echipa.

Timisoara_2005, Vaslui_2006, Iasi_215 (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 11:47

Toata lumea ii acuza doar pe targumureseni de tot felul de alea. Dar ne facem ca nu vedem ce se intampla in partea cealalta. Pana la urma se va incheia (TOT) ca-n Caragiale. Cum altfel!

brazvan (35 comentarii)  •  26 mai 2015, 11:56

narcis raducan, baiat bun, dar traseist…

pify (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 12:44

Sa ne anunti cand te apuci sa scri articolul, ca pana acum ai latrat(pardon…behait) in gol in randurile de mai sus.

vlad (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 13:01

Da. Trebuia 3-0 pt Astra, fiindca bozggorii au inceput bataia !
Apropo de bricheta… Ce-ar fi d-le Buzarin in timp ce scrii d-ta articole sa-ti zvarl eu niste brichete in cap ? Ai intoarce si fruntea ?
Nu uitati ca atunci Steaua a ajuns pana in semifinalele EL.

andrei.f (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 13:13

D-le Alin, dumneavoastră ce părere aveţi, trebuie sau nu ASA retrogradată în cazul „Mită din elicopter” ? Acum justiţia s-a pronunţat şi V Avram a fost aruncat în închisoare pentru că, în calitate de preşedinte CCA, a luat mită pentru a asigura arbitraje favorabile ASA. Am adresat această întrebare simplă unor ziarişti de sport reputaţi dar, răspunsul a fost foarte greu pentru cei mai mulţi dintre ei, numai d-l Mironică a avut verticalitatea unei poziţii !

eu (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 13:17

leftersoieilabot ..de la fecesebist

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  26 mai 2015, 13:40

…CSU este cea mai curata echipa…restul sunt blatiste si corupte …cu o floare …nu se face primavara…

dan t (14 comentarii)  •  26 mai 2015, 13:43

asa se procedeaza la steaua mereu…..! mai nou se zice ca au o echipa manageriala puternica fiindca fac asa!numai bine a iesit becali…iar a inceput cum ca vrea jucatorul cutare,cutare,culmea …de la adversarii adversarei directe! are nu are nevoie de un jucator….musai se lanseaza zvonul ca l vrea steaua…asta preventiv ca daca cumva primeste ceva de la adversari,sa refuze,pana la urma nu l ia nici steaua si nici nu merge nicaieri… iar panduru are perfecta dreptate…sa vezi ce l mai perie ei pe napoli si pe iesini saptamana asta!

unul (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 14:28

O dati in balbaiala cand vedeti ca bastardul comunist e in pericol sa piarda titlul.
Aaaa ….. de care echipa vorbim? Una care nici nu stie ce palmares mai are, daca il mai are, una care se pare ca a scapat de 11 milioane de euro datorii istorice, una care a avut conducatori care si-au pasat societatea de la unul la altul ca sa scape de anaf. Ca vorba aia e „cea mai iubita din tara” conform unui sondaj anonim pe 50000 de oameni, care va sa zica e reprezentativ la nivelul tarii. FCSB nu a avut 50000 de oameni in tribune in tot returul asta, despre ce echipa vorbim? Dar sa-i lasam pe saraci sa castige titlu sa ne faca de rusine iar in Europa. Sa ne inchinam unei echipe de aroganti care putea sa joace o finala UEFA in 2006 cand aveau 3-0 la general, o echipa de tragatori de timp care avea 3-0 cu Napoli, din nou niste aroganti care se vedeau in grupe UCL cand au jucat cu Ludogoret si lista continua.
A-ti auzit domnule Buzarin de Venus, Ripensia, Chinezul, Juventus, Prahova, UTA, Arges, Poli sau U Craiova (alea adevarate, nu struto-camilele din liga 1). Multe din echipele astea au disparut intr-un fel sau altul ca sa faca loc rusinii care se numeste azi FCSB. Ne mandrim ca a castigat UCL in 86? Cine a castigat mai exact clubul sau jucatorii? Tot respectul pentru performanta realizata DE JUCATORI dar nu v-ati intrebat cum au ajuns acei jucatori la acest club? Normal ca nu v-ati intrebat pentru ca stiti, si stiti inca din anii ’80 doar ca refuzati sa recunoasteti?
Parca aveati sloganul „Ne pasa de sport, poate prea mult”. Mai bine il schimbati in „Ne pasa de fotbal, poate prea mult”, de fapt in „Ne pasa de Ste … FCSB si Dinamo, doar atat”.
Cand o sa invatati sa aveti un ziar in care nu o sa gasesc 80% fotbal din care 90% FCSB si Dinamo, atunci o sa aveti dreptul sa vorbiti despre corectitudine.

florin (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 14:36

mai buzarin se vede de la o posta ca esti stelist asa ca nu mai incerca sa te ascunzi degeaba..daca era wcsbu in situatia celor de la ASA erau in stare sa se rejoace tot campionatu.pana in aceasta etapa doar cei de la steaua au reclamat tot felul de aberatii pentru ca atat puteau.eu sunt rapidist si vreau sa zic ca sunt satul de toti acesti oameni(comentatori,jurnalisti,fosti arbitri,moderatori etc.)care ii iau apararea stelei de fiecare data.inca odata rusine !

george (4 comentarii)  •  26 mai 2015, 14:39

Buzarine buzarine tot un speriat de bombe ai ramas !!! Da asta e sunt oameni care nu mai evolueaza, se opresc brusc si gata !!!

george (4 comentarii)  •  26 mai 2015, 15:00

nu stim care a plans mai mult in campionatul asta, inca din tur …

adi (5 comentarii)  •  26 mai 2015, 15:16

de non-combatul pe fata al botosaniului nu vorbeste nimeni, totusi bourceanu si alti cativa s-au sacrificat sa iasa treaba bine..

adi_stelistul (70 comentarii)  •  26 mai 2015, 16:03

Ieri a aparut un comunicat al suporterilor rapidisti care continea si textul „am pierdut un campionat din cauza brichetei”. Am zis ca, deh, suporteri, memorie selectiva… Acum vad ca si ziaristii isi amintesc ca s-a castigat locul de UCL cu bricheta.
1. In campionatul cu „bricheta” Steaua a terminat pe 2, iar Rapid pe 3, la 14 puncte in spate. Fara bricheta erau 8.
2. In UCL nu bricheta i-a trimis pe stelisti ci victoria in dubla mansa cu Galatasaray. Asta ar fi trebuit sa faca si Rapidul daca termina in locul Stelei(desi, v-am spus, era departe de postura asta). Avand in vedere ca in vremea preliminariilor pentru UCL, Rapid nu trecea de Wolfsburg in EL, credeti ca avea mai multe sanse cu Galata?
Acum din doua variante nu stiu care e corecta: sau va lasa memoria sau sperati ca i-a lasat pe cititori memoria. Nici nu mai conteaza, de fapt.

brotberuf (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 17:36

Tipul asta si Ioanitoaia sunt viscerali.

Alex (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 17:55

Domnule Buzarin, incercati sa nu mai minimalizati asa numitul caz bricheta. In ultimul timp se face referire la el de parca o singura bricheta a fost aruncata si s-a terminat meciul. Cand de fapt mai era putin si rapidistii nu mai aveau cu ce sa arunce in teren. Transformarea Rapidului in victima acelui moment a dus la continuarea acestor practici si la nepasarea celor care ar trebui sa-i controleze pe suporteri (vedeti ultimul Dinamo – Steaua). Daca alte motive nu gasiti, ganditi-va macar ca majoritatea cluburilor abia asteapta banii de la televiziuni (ca doar pe aia ii au) si dupa ce ca se plateste mult mai mult decat face campionatul asta de … cine transmite meciurile ar trebui sa aloce spatiu nelimitat pentru ca nu se stie de cate ori se va lua pauza si, mai ales, cine inca se mai uita la asa ceva probabil ca vrea sa vada fotbal nu pauze publicitare si discutii in studio.

StatisticiFotbal (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 18:36

Mda, dar tu (@LEFTER POPESCU) l-ai vazut pe Tanase la golul lui Zicu in Steaua – ASA???! Ce o fi greu sa accepti ca asta e valoarea?!

marius (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 19:08

Valoarea conducatorii din fotbalul nostru este chiar mai mica decat valoarea fotbalului nostru.

dorel (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 19:27

În semifinala România-Suedia din 94, suedezii au avut un jucător eliminat care a privit finalul meciului de pe culoarul ce ducea la cabine! (Și asta ar fi fost neregulamentar)! Ce bine ne-ar fi prins un 3-0 atunci!

dorel (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 19:32

*Pardon, sfert de finală. M-a luat valul..

Ursus (2 comentarii)  •  26 mai 2015, 20:17

Politica de nimic, fotbal de nimic, ziaristi de nimic. Doamne ce țara…

maradona (1 comentarii)  •  26 mai 2015, 20:21

Jurnalisti sportivi … „zilierii „lui Becali la „FC Stana Bucuresti „…se vede ca a iesit ,deja incepe „marea linguseala „.

andrei (2 comentarii)  •  27 mai 2015, 8:20

Despre cele 2 asa zise incidente se poate spune ca au fost create si dezvoltare de avizii de rating gsp. La la faza cu oficialul suspendat de pe teren singura problema a parut a fi puparea si imbratisarea lui astafei.

andrei (2 comentarii)  •  27 mai 2015, 8:25

Postacul lefter popescu vad ca da copy paste dupa metoda victor viorel peste tot. Bine zice el ca aceasta mega echipa a botosaniului care a batut tot pana acum nimicind jumatate de europa in EL si CL s-a predat in fata stelei. Mult mai suspect decat prestatia petrolului, echipa ce pare a fi jucat cu rezervele

moshu (2 comentarii)  •  27 mai 2015, 11:43

@lefter la minte Popescu
a…deci in fata stelei nu are voie sa fine nimeni slab sau iesit din forma:trebuie sa joace toti ca Otelul,Ceahlaul,Rapid,Pandurii,Chiajna si toti care au luat puncte pe merit si au facut cel mai bun meci al lor !
la botosani sunt de fapt jucatori de mare valoare :sezonul urmatori vor da iama in CLeague!
Cat pot sa fi de :hater” sa-ti intuneci judecata in asemenea hal!
si jucatorii Stelei au gresit:Cojocau cu Chiajna la al doilea gol,Tanase cu Asa l-a lasat pe Zicu liber ca pasarea cerului!Invers nu se poate ,nu??
si jucatorii lui bayern:DAnte,Boatemg au facut mniste gafe impardonabile si inexplicabile Cu Porto!!!??tot pe blat??

Comentează