Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Aut pentru Secesteauaesa

După o scurtă, dar intensă suferință fonică, scăpăm de una dintre cele mai mari tîmpenii pe care ne și văzuserăm siliți s-o suportăm. Ne-a ajuns o seară de mătănii auditive de tipul aut pentru Secesteauaesa. Secesteauaesa trece de centrul terenului. […]

vineri, 13 martie 2015, 11:26

După o scurtă, dar intensă suferință fonică, scăpăm de una dintre cele mai mari tîmpenii pe care ne și văzuserăm siliți s-o suportăm. Ne-a ajuns o seară de mătănii auditive de tipul aut pentru Secesteauaesa. Secesteauaesa trece de centrul terenului. Secesteauaesa pare obosită după un start dens de sezon.

Cum să bată aut o societate comercială? Cum să treacă de centrul terenului? Cum să pară obosită? Poate în plan fiscal, dar aia e deja altă discuție. De atacat, atacă Steaua, nu societatea comercială! Aceea plătește TVA, dări la stat, salarii. Echipa de fotbal joacă, bate cornere, se apără, aleargă. Sînt meniri diferite, interpretate greșit, dar ofensiv pentru urechile noastre.

Cum spuneți în vorbirea curentă? Mă duc să mănînc un cheesburger la mec sau la SC Cums-ochemasocietatea avînd drept obiect de activitate întinsul maionezei pe chiflele cu gust de umbrelă? Sau mă duc la mol să mă fîțîi prin magazine de firmă fără să cumpăr nimic? Sau mă duc la SC Cutare să mă plimb printre țoale scumpe?!

Nimeni nu poate fi obligat să folosească denumiri comerciale în loc de numele echipelor de fotbal. Din fericire, lucrurile sînt clare, iar la televizor și în ziare Steaua poate rămîne nestingherită Steaua, indiferent cîte colțuri are desenul de pe siglă, indiferent dacă Gigi și Oștirea se așază sau nu la negocieri.

În dificultate ar fi fost nu numai columelele telespectatorilor obligați să asculte, în loc de comentarii ale meciurilor, paragrafe din Registrul Comerțului, ci și adversarii Stelei. Cum să scandezi m…..e Secesteauaesa?! Cum să versifici cine ține cu Secesteauaesa/ să-i așa familia?! Iei amendă nu numai pentru vorbit urît, ci și pentru vorbit absurd!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Florin (3 comentarii)  •  13 martie 2015, 11:48

Foarte tare articolul! Mi-ai facut week-end-ul mai fain.
🙂

Tavi (3 comentarii)  •  13 martie 2015, 13:38

Probabil ca aceasta echipa de fotbal va trebui sa-si schimbe numele. Este evident ca numele ei se confunda cu cel al CSA Steaua Bucuresti. Ar trebui sa avem mai mult respect pentru drepturi de proprietate si pentru lege. Nimeni nu se indoieste de faptul ca in anii ’90, in Romania, orice era posibil, inclusiv sa devii proprietarul unei echipe de fotbal celebre fara sa o cumperi. Astazi, ziaristi si fotbalisti se inghesuie sa apere abuzul facut demult, doar in virtutea faptului ca ne-am obisnuit cu el. Ii invit pe acesti domni, buni profesionisti in domeniul lor, sa nu se mai pronunte in spete la care nu se pricep. Daca avem pretentia ca traim intr-o tara civilizata ar trebui sa acceptam decizia instantei care s-a pronuntat cu privire la faptul ca brandul Steaua a fost insusit abuziv de acest domn, aflat acum in puscarie, pe nume Becali.
De comentat puteti comenta cum vreti meciurile, dar decent ar fi sa gasiti chiar voi o solutie de exprimare care sa fie in acord cu legea din Romania. Asta daca sinteti profesionisti si nu va lasati minati de instinct.

dan76 (8 comentarii)  •  13 martie 2015, 13:39

Frumos spus, mă bucur să citesc un asemenea articol, felicitări dle Buzărin!

Octavian Stăncioiu (2 comentarii)  •  13 martie 2015, 13:44

Consiliul Naţional al Audiovizualului, sau doar preşedintele acestuia, Laura Georgescu (încă nu se știe exact), vrea să interzică folosirea denumirii de ”Steaua București” pentru echipa care e liderul Ligii I.

Recomandarea adresată televiziunilor este să utilizeze numele de „FC Steaua SA”. Ofensiva subtilă pornită pentru a-i lua clubul lui Gigi Becali, așa cum i s-a luat Craiova lui Mititelu, cunoaște noi forme.

Acum câțiva ani, comentatorii TV erau îndemnați să nu mai spună, în cazul jucătorilor, naționalitatea. De exemplu, să spună, simplu, Brandan, nu ”argentinianul Brandan”. De parcă ar fi vreo infracțiune să fii orice nație ai fi.

S-a ajuns prea departe. Însă CNA urmează linia trasată din vest. A corectitudinii politice. Știți, cu siguranță, că la turneele finale de Mondiale și Europene, vedem la TV doar ce voi ei, realizatorii transmisiei (la rândul lor simpli executanți ai ordinelor primite de ”sus”), să ne arate. Fără sloganuri ”incorecte” și tulburări în tribune.

Ce vizionar a fost și George Orwell ăsta! A scris ”1984” în 1949…

ochi_ager (1 comentarii)  •  13 martie 2015, 13:45

Iar n-a avut ce face dl.Buzărin și-a mai mâzgălit ceva. Mai lipsea să renunțe la… puncte-puncte.

dan76 (8 comentarii)  •  13 martie 2015, 13:52

Tavi, ori de câte ori mergi la un film îmi doresc sa fi obligat să spui: merg la cinematograful Patria sa văd Filmulescu în regia lui X-ulescu, realizat în studiorile Buftescu, pentru a nu încălca legea drepurilor de autor! Nu ai înţeles nimic din articol! Cu respect!

Kyro (1 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:11

Superb, pur si simplu Superb:D

@TAVI – atunci ar trebuii ca toate cele 100+ soceteati comerciale care au in denumire cuvantul „steaua” sa isi schimbe numele. Nu fi absurd. Nu poti detine exclusivitate pe un cuvant din dictionar la fel cum nu poti detine dreptul pe culori (ros-albastru in cazul asta)

Moshu (1 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:13

„Cum să scandezi m..e Secesteauaesa?! Iei amendă nu numai pentru vorbit urît, ci şi pentru vorbit absurd!”

Atunci, ne vom limita doar la amenda pentru vorbit urât (m..e Steaua București).

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:16

Felicitari pentru „articol” draga „jurnalistule”. Nea Vanea se invarte in mormant daca citeste „articolul” asta.

Florin (24 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:24

nea buzarine, e correct ce scrii, dar un pic vulgar.

mai bine ziceai ca pupezei din giulesti nu i se poate interzice sa se refere la steaua, ca si ea plateste impozite la fel ca steaua (adica moca).

pe maidan si in spatele blocului multi sunt numiti Pele, maradona, iliescu, base, tiganu si la un moment dat fiecare ia si da (nu neaparat in ordinea asta).

Asa ca in fond nu ar trebui sa se bage drepturile de marca in zoba unde se baga altceva, correct.

Blue Aztec (5 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:38

Domnule Alin,

Ma surprinde articolul dumneavoastra mai ales ca dumneavoastra stiti in ce context se foloseste FC Steaua. Totul a pornit de la suporterii Stiintei care etapa de etapa aud CS U in loc de Universitatea Craiova in contextul in care aceasta echipa chiar are o hartie oficiala de la titularul numelui, Universitatea din Craiova, cum ca poate folosi aceasta titulatura. Nu am vazut ca erati atat de deranjat de faptul ca in loc de Universitatea Craiova crainicii spuneau CSU sau „Craiolguta”. Sau cel putin nu am citit nici un articol al dumneavoastra pe aceasta tema. Atunci cand suporterii Stintei, prin revista MAXIMA au semnalat CNA diferenta de atitudine a crainicilor, vad ca deranjeaza. De ce? Astept raspunsul dumneavoastra domnule Alin. De ce CSU si nu FCSB ? Pana in acest moment justitia a stabilit ca doar una din echipe este o clona. Se substituie crainicii si jurnalistii, justitiei ?

florin (2 comentarii)  •  13 martie 2015, 14:51

dar cu secedinamo1948sa cum ramane, ce cauta palmaresul csdinamo (sectia de fotbal) in patrimoniul acestei societati?

nucred (3 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:12

lasa ba ca imi fac si eu echipa numita Chelsea si ma bazez pe tine sa imi cauti avocat cand intru la belele.

numa bine

alex (14 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:21

in virtuea dreptului la libera exprimare, fiecare aredpreul la opinia-i, tot in virtutea dreptului la exprimare libera, opinia mea este caviziunea dumneavoastra este opinia unui fost presedinte oparit de club

kid (4 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:23

mare ,d-le,mare!

Dan (32 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:23

„Mă duc să mănînc un cheesburger la mec sau la SC Cums-ochemasocietatea avînd drept obiect de activitate întinsul maionezei pe chiflele cu gust de umbrelă? Sau mă duc la mol să mă fîțîi prin magazine de firmă fără să cumpăr nimic?”…Cea mai buna parte din toate editorialele tale „ever” . Bravo , ai surprins perfect minunata societate in care traim . Si din care face parte inevitabil si fotbalul . Ca si CNA-ul . Intrebarea e : ne mai facem oare bine vreodata ?

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  13 martie 2015, 16:48

Domnule Buzarin,

nu CNA-ul a interzis folosirea denumirii „Steaua” echipei imprumutate de catre Gigi Bacali & co , ci instanta de judecata. Chiar daca nu va convine, invatati atat dvs., colegii dvs. , cat si cei din televiziuni sa respectati aceasta decizie impotriva echipei dvs. de suflet, pana cele doua parti se pun de acord in vreun fel. Altfel nu sunteti credibil nici cand vreti si in gluma sa spuneti ” m..e cesesteauaesa.”

no name (1 comentarii)  •  13 martie 2015, 19:58

Bravo d-le buzarin, ti-ai dat arama pe fata si apropos: cata branza ai luat sau urmeaza sa iei pt articolul asta? A, mai am o intrebare pt dvs si ceilalti care va numiti ziaristi doar in ziua de salariu: cand aveti de gand sa denuntati a 2-a nastere frauduloasa a acestei ciume (fcsb/steaua) mai ales ca acum se naste si la jumatatea campionatului!!!

Sim (3 comentarii)  •  13 martie 2015, 21:08

@Tavi…Vad ca au inceput sa apara multi ca tine, care striga ca Steaua a fost preluata intr-un mod abuziv de Becali. Daca te duci sa iti iei o masina si zice cineva „Ti-o vand cu 1 leu” prima grija e ca s-ar putea sa fie ceva in neregula cu masina, dar dupa ce o testezi si vezi ca e in regula, o cumperi cu un leu. Ti s-ar parea corect sa vina cineva sa spuna ca ai cumparat-o intr-un mod abuziv? Ma gandesc ca nu. CSA-ul a renuntat la echipa cand au preluat-o acei 80 de actionari sau cati or fi fost si mai apoi Viorel Paunescu a preluat pachetul majoritar. Acesta din urma i-a vandut-o lui Becali pentru ca nu mai avea chef sau bani pentru a o sustine in continuare. Nu vad de ce se face atat de mult tam-tam pe ideea „Steaua a fost preluata in mod abuziv de Becali”…Ca CSA-ul nu a cedat absolut tot ce tine de FC Steaua Bucuresti inainte de era Paunescu e cu totul alta discutie. Nu imi convine Becali ca si finantator sau patron sau ce o mai fi el la Steaua, dar subiectul despre care mi-am exprimat OPINIA mai sus mi se pare pur si simplu aberant si da senzatia ca birocratia ne-a inghitit pe toti si nu mai stim sa rezolvam lucrurile SIMPLU.

nick (6 comentarii)  •  14 martie 2015, 1:11

Auzi ba Tavi, probabil esti f-un trepadus de-al MApN-ului, habar nu ai ce vorbesti! In momentul preluarii de la Armata de catre Paunescu, apoi de la Paunescu de catre Becali, Steaua era in colaps la un pas de desfiintare! S-a gasit fraierul de Becali care a INVESTIT si indiferent cum a facut, a scos echipa la liman. De ce armata n-a suflat UN CUVANT cand echipa a fost cumparata de Becali? Pentru ca Becali a preluat si PIERDERILE! Echipa Steaua a fost recunoscuta de UEFA, iar armata nu mai avea nici o treaba cu echipa de fotbal STEAUA (Armata nu avea drept sa detina echipa profesionista!). Aha, cand a inceput cu profitul, acum vii tu dupa 12 ani cu un tupeu demn de o cauza mai buna si ceri bani pentru sigla ?? AUD? Armata vrea bani? Bine! Atunci Becali introduce DOSAR in instanta pentru recuperarea de la Armata a celor cca 15 milioane de Euro reprezentand: banii redresarii echipei CSA STEAUA la bilantul preluarii din 2003, banii cheltuiti cu reparatia Stadionului Steaua pentru omologare a participarii in Europa , etc. Si atunci suntem CHIT ! Se poate negocia ! Ai mai auzit tu ca vre-un club departamental, Dinamo, Rapid, recte MT sau M.Interne sa procedeze asa? NU ! Insa acolo nu-i o…vaca de muls! Daca Becali va da 1 Euro MApN, il voi considera CEL MAI MARE DOBITOC ! Cat despre CNA in viitorul apropiat se va face curatenie generala ca vine….Pastele !!

nick (6 comentarii)  •  14 martie 2015, 1:24

Si inca ceva: Proprietatea (echipa de fotbal) a fost vanduta/cumparata prin contract. Ea NU putea ramane la Armata pentru ca UEFA interzice acest lucru, in caz contrar Steaua ar fi fost ELIMINATA AUTOMAT din competitiile UEFA si din LIGA 1! Asta e clar! MApN-ul pastreaza proprietatea bunurilor imobile (terenuri,etc)

667 (2 comentarii)  •  14 martie 2015, 4:38

daca maine mapn-ul, care detine marca si palmaresul, decide sa infiinteze o echipa de fotbal steaua, cum o sa-i ziceti echipei lui becali? e evident ca nu pot exista doua echipe cu acelasi nume. asa ca, revin, cum o sa-i ziceti echipei lui gigi becali? sunt foarte curios

Ovidiu (1 comentarii)  •  14 martie 2015, 7:04

Fluier Final, FCSteauaSA aduce casa de marcat si scoate ¨Z¨-ul. Bineinteles ca la pauza pe usa vestiarului sa fi o pancarta mare pe care va scrie INVENTAR.

Comentează