Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Rednic, antrenorul insolvenței insolente

Mircea Rednic ignoră că i se zice Strîmbul și stă drept în fața microfoanelor, luînd în piept înfrîngerea cu Iașiul. Pare atît de pleoștit încît subliniază că nu poate fi vorba de titlu, trebuie doar consolidat locul doi, Petrolul n-are […]

miercuri, 11 martie 2015, 9:49

Mircea Rednic ignoră că i se zice Strîmbul și stă drept în fața microfoanelor, luînd în piept înfrîngerea cu Iașiul. Pare atît de pleoștit încît subliniază că nu poate fi vorba de titlu, trebuie doar consolidat locul doi, Petrolul n-are nici o treabă cu Steaua. Oare? N-au trecut decît patru zile de cînd am văzut cu toții că are. Că poate s-o domine, s-o joace cum vrea, și dacă e să facă 1-1, asta se întîmplă doar pentru că Providența îl ia în brațe pe Chipciu într-un enervant minut 94. Mai zice Mircea că dacă Petrolul joacă la fel în Giulești, adică la fel ca și cu Iașiul, n-are nici o șansă. Ceea ce nu e exclus să fie adevărat.

E simplu după un astfel de meci să dai titluri gen „Au stat capră”. Sau Capră, cu literă mare. Te ajută și contextul, deși Capră e acolo unde e. Cîteva nelămuriri totuși sînt. Prima ar fi cum e să iei gol pe contraatac în minutul 6? Era cumva ultima fază a meciului, să te duci cu toată echipa înainte, lăsînd iarba să crească în jumătatea proprie? Apoi de ce mijlocașii de atac, cîtă frunză și iarbă, se călcau mereu pe bombeuri unii pe alții, se înghesuiau să facă toți același lucru, pierzînd complet ordinea aproape perfectă din meciul cu Steaua? Și ar mai fi și altele.

Pentru a fi mai cît se poate de clar, Petrolul-Iași 0-2 n-a fost un meci din acelea din care n-am vrea să mai vedem niciodată. Dar a fost o înfruntare a insolvenței cu dorința bugetului de stat de a scăpa de la retrogradare. Insolvența e o stare complexă, care induce altfel de trăiri decît cele normale. Jucătorii, aflați la final de contract, se uită mai puțin în clasament și mai mult către propriile lor interese. Sigur că în cazul Petrolului locul doi aduce niște bani din televizări, iar locul șase, cu totul alți bani. E vorba însă despre niște bani ai clubului, ai acelui club la care în toamnă mulți dintre jucători nu vor mai fi.

E greu de antrenat insolvența. Între ea și insolență nu e decît o literă diferență. Acea literă te face să te repezi ca berbecul în față, să joci doar pentru tine, să nu-ți pese dacă rămîi descoperit și iei gol pe contraatac. Rednic știe asta și vrea să termine cît mai drept cel mai greu sezon al unei cariere în care i s-a spus, de la un capăt la altul, Strîmbul.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

radu (5 comentarii)  •  11 martie 2015, 10:32

Prunea si cu Hagi ar trebui sa mai taca din gura in legatura cu echipele in insolventa.Iasul e sustinuta de primarie asa ca sa taca naibii din gura ,Hagi plimba echipa si e sprijinit tot de o primarie . Luati clasamentul ,echipa cu echipa si veti vedea ca singurele echipe care nu sant in insolventa sant sprijinite fie de primarii (Iasi,Tg.Mures,Viitorul ) fie de stat (Pandurii,Medias ).Asa ca domnul Prunica sa o lase mai usor cu gargara ,ca daca apara macar pe jumatate atat de bine pe cat da din gura jucam si noi o semifinala cu Brazilia.

bogdan (2 comentarii)  •  11 martie 2015, 11:58

Petrolul are mare noroc ca il are antrenor acum pe Rednic. Dl Buzarin a surprins exact situatia „fluctuanta” de la Ploiesti. Se vede ca o parte (macar) dintre jucatori pot mai mult, dar nu mai sunt concentrati 100%, datorita problemelor financiare. Daca echipa nu scapa repede de infractorul -capra- , starea asta va continua si nu exista nici o posibilitate de remediere.

Freddy RE (5 comentarii)  •  11 martie 2015, 14:12

Un minunat articol, in care n-ai spus, in fapt, nimic.
E si mâine o zi.

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  11 martie 2015, 14:57

…i „se zice strambul” datorita picioarelor sale si nu cum au incercat unii dintre asa zisi ziaristi, s-o dea ca ar baga strambe.

Rednic este dedeparte cel mai bun si talental antrenor de Mircea Lucescu incoace .

adi_stelistul (70 comentarii)  •  11 martie 2015, 18:08

S-o domine, s-o joace cum vrea? Probabil n-au vrut mai mult de 1-0 pana in minutul 94. Nu e cam exagerat, totusi? Si pentru cine e „enervant” minutul 94? A, pentru autor! OK, mi s-au lamurit toate nedumeririle.
De fapt Petrolul – Iasi e memorabil doar prin aceea ca a mai alimentat supararile celor ce credeau ca totusi cineva (oricine, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU!) ia titlul in locul Stelei. Se va intampla pana la urma, stati linistit. Chiar atat de impacientat sunteti? In rest, a fost un meci din liga 1, ca atatea altele. Incheiat cu o surpriza, desigur, da’ nu e prima (comentatorul de la Look vorbea de „cea mai mare din retur” – hai, serios, cand Steaua pierde in Ghencea cu Rapidul?).
Si totusi ce vreti sa spuneti prin „Acea literă te face să te repezi ca berbecul în față, să joci doar pentru tine, să nu-ți pese dacă rămîi descoperit și iei gol pe contraatac”? Acel „v” lipsa in „insolenta” fata de „insolventa” face toate astea? Ei, dracie, la asta nu m-as fi gandit.

florin (9 comentarii)  •  12 martie 2015, 9:03

echipele aflate in insolventa, trebuia retrogradate de catre frf..nu le-a retrogradat frf-ul, le va retrograda realitatea ,,financiara”…restul sunt povesti pentru copii..p.s. n-o sa-l intelg niciodata pe rednic (si pe altii ca el)..are familia in belgia, a antrenat pe standard liege, dar vine in romania sa antreneze o echipa, care teoretic, nu are bani!!!!!!!!!!!

dan (1 comentarii)  •  12 martie 2015, 10:50

f bun articolul

Comentează