Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Rapid, din iarnă pînă-n vară

Pozele cu Drăghia plin de noroi grecesc, sărind din băltoacă-n băltoacă, înduioșează, după cum impresionează și cerbicia lui Pancu de a mai lua de la capăt încă o iarnă și încă un sezon. Această trupă de comando pe care Pustai […]

joi, 29 ianuarie 2015, 11:29

Pozele cu Drăghia plin de noroi grecesc, sărind din băltoacă-n băltoacă, înduioșează, după cum impresionează și cerbicia lui Pancu de a mai lua de la capăt încă o iarnă și încă un sezon. Această trupă de comando pe care Pustai o zămislește la Xanthi trebuie să facă de la 25 de puncte în sus în primăvară, după ce în toamnă a făcut doar 11 și a marcat numai 7 goluri din iulie pînă în decembrie, exact atîtea cîte înscria acum cîțiva ani într-o singură după-amiază la Galați.

Dincolo de clisa grecească pe care o macină crampoanele lui Cmovs (un ceh care evoluează în India, unde campionatul are o pauză de jumătate de an), Meulens, Sapina și care or mai fi, se întrezărește poate cel mai greu retur din istoria Rapidului, mai greu decît cele din Divizia B, cu meciuri disputate în melodie de peroneu rașchetat, pe la Mija sau pe la Tîrnăveni.

Dacă Rapidul nu scapă – cînd ai cifrele de mai sus și cînd ții cu amîndouă mîinile „lanterna” n-ai cum să nu te gîndești și la asta – , toți acești băieți veniți din India sau de la Fulham se vor risipi în patru zări, pentru că nimeni nu e nebun să semneze pe mai mult de 6 luni cu o echipă care are toate șansele să pice. Sigur, în unele contracte există drepturi de prelungire, dar această clauză devine activă numai dacă tricourile vișinii vor fi tot sub soarele primei ligi.

În cazul în care returul nu va aduce punctele salvării, în Giulești nu vor mai rămîne jucători nici pentru un rummy sănătos, cu etalare pe fața de masă. În „B” nu vor mai fi nici drepturi tv, care acum mai acoperă găurile din buget, ci doar datorii și obligații de onorat. Valerii Moraru probabil că va pleca și el, iar Rapidul va trebui să aștepte alt mason cu sacouri lucioase sau alt șef de han de pe drumul Tîrgoviștei, care să-i asigure măcar un grătar după meciuri.

Dacă însă Rapidul va scăpa, înseamnă că miracolele sînt încă posibile și că în fotbalul nostru îți trebuie ceva bani, ceva inspirație și ceva ochi la jucători ca să rezolvi în numai cîteva luni niște lucruri la care alții se chinuie un an întreg și de multe ori nici nu le ies.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Octavianus (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 12:32

Dle.Buzarin apreciez articolul dar va scapa un element esential, Rapid a inceput turul direct venind de la TAS, cand restul echipelor veneau din pregatire. Situatia dezastruasa in opinia mea se datoreaza intr-un mare procent imixtiunii politicului in fotbal, dorintei unei primarii de a promova in locul Rapidului si a unor primari si consilieri de judet de a spala ceva bani si de a face campanie cu ajutorul fotbalului. Sigur va fi un miracol sa supravietuim in acest mediu ostil, sa vezi arbitraje, sa vezi suspendari si amenzi ce vor veni peste Rapid. Ce nu au inteles ei, ceauseii, apoi noua nomenclatura, ca Rapidul nu moare, retrogradam ? pleaca baietii ? vin altii si indiferent de divizie tribuna Giulestiului va vibra inca o data si inca o data si inca o data…..FZR !

davidr (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 12:40

cu echipa asta facem peste 30 de puncte, ce dreaq vorbesti? de parca am juca cu echipe de premier league 😀

Doru (5 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 12:47

Rapid nu moare!

bucuresti=manele (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 12:49

ghiulestiul era plin de jucatori din India asa ca unul in plus sau in minus nu conteaza
Nimeni nu vrea echipa din ghiulesti in prima liga deoarece este cunoscuta pentru actele de LIPSA TOTALA DE CIVILIZATIE din partea celor aflati in tribunele stadionului lor.
Este momentul ca doar echipele cu suporteri CIVILIZATI sa ramana in Liga 1, iar echipa din ghiulesti nu are ce cauta intr-o tara civilizata

ss (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 12:55

serie B rapid ghiulesti

DOAR GAZU 1945 (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 13:01

ce sai astepte: RETROGRADAREA! ei cu iasiu, pandurii, otelu, ceahlaul, gazu, bv si chiajna; astia ne batem care sa scapam….ei, iasiu si otelul cad primii, restul la lupta

mihai (3 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 13:07

Pai cred ca nici cel mai optimist suporter al Rapidului nu se gandeste ca Rapidul va mai exista daca pica acum. Oricum, multi dintre jucatorii adusi acum au ”nume”, daca nu se calca pe picioare pt ca nu se cunosc ar putea face o figura frumoasa. Marea problema e ca nu trebuie doar Rapidul sa faca puncte, ci si multe echipe din fata lor sa piarda puncte.

mokinio (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 13:11

tov. buzarin, va rog sa lasati Rapid-ul in pace, nu ne intereseaza opiniile fostilor conducatori de club, esuati lamentabil dupa un an!Nu mai ne bagati in seama, lasati-ne cu clubul nostru pe care-l iubim fie in liga 1, a 2-a sau a 4-a.Nu era nevoie sa scrieti acest articol, stim aceste lucruri si nu ne sperie, ne intristeaza dar nu ne sperie!Vom fi mereu langa RAPID!!! Data viitoare, daca mai scrii „cobitor” la adresa noastra, vei primi raspuns pe masura!

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 13:44

Domnule Buzarin

echipa Rapid nu va „pica” , cum va place sa scrieti cu satisfactia celui care tine cu FC STANA Bucuresti – FCSB , si asta nu datorita unor miracole ce va tulbura mintea, ci datorita unei politici foarte bune de a forma o echipa din jucatori straini ,liberi de contract, care nu stiu nimic despre sforile care se trag in Liga noastra si care nu se vor lasa coplesiti precum ar fi facut-o jucatorii adusi din tara .
D-le Buzarin, va voi astepta la finalul campionatului, cand echipa Rapid se va afla in primele 12 salvate ,sa scrieti un articol in care sa spuneti, cu aceeasi siguranta pe care o aratati astazi, ca ati gresit si ca ati facut-o rau intentionat.

Apropo, in prima liga din India se obtin salarii de 10-15 sau chiar 20 de ori mai mari decat la FC Stana Bucuresti.

ps- Prevad ca in prima etapa a returului , FC Stana Bucuresti va inscrie cel putin un gol cu ajutorul arbitrilor- un 11m inventat, un offside nesemnalizat sau evident cu un jucator al echipei Rapid eliminat fara vreo vina .

rapidist (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 14:03

Iertare dar esti frate cu Boc? Ai o fata de zici ca ai gandirea marelui Boc cel mare.

edi (17 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 14:19

Rapid este o echipa legendara cum sunt putine in lume. Exhipa asta a supravietuit in ciuda tuturor fortelor ce au calcat Romania in picioare. Supravietuirea si istoria ei nu au tinut de patroni sau jucatori ci de spiritul suporterilor transmis din generatie in generatie. Eu sunt suporter rapidist la 4 patra generatie!! Este un moment greu, dar indiferent de ce se va intampla pana in vara Rapid ramane aceiasi echipa unica, razvratitul din fotbal care lupta cu nedreptatiie date de arbitri, rezultatele sau deciziile date prin birouri, cu balturile si aranjamentele dictate de mafia fotbalului sau cea de partid.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 14:36

Frumos ar fi ca Rapidul sa reziste.Jos palaria pentru devotamentul si „cerbicia” (cum ii ziceti) lui Pancu.

capitanul23 (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 14:41

Domnule Buzarin eu cred ca ar fi bine sa va intereseze mai bine de cariera dumneavoastra de ziarist si sa va intrebati de ce a ramas la un nivel mediocru decat sa va intereseze de Rapid o echipa pe care o antipatizati . Dumneavoastra vedeti-va de viata de ziarist si noi de viata noastra de iubitori ai Rapidului . Eu zic ca e mult mai bine sa nu ne intersectam !!!

asus (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 14:58

# 1 Octavianus
Mai usor cu vibratiile ca va pica sandramaua….

jenel (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 15:09

acest articol s-ar mai putea intitula „n-am nici o idee dar trebuie sa scriu ceva”. O insiruire de locuri comune, banalitati si etichete aplicate cu zgomot. Domnu’ Buzarin, ce ati scris aici sunt ideile dumneavoastra sau le-ati auzit pe undeva?

Marinel (4 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 15:24

Sa-i multumim ” celebrului antrenor ” marean rada pentru antrenamentele din jurul gratarelor. Nimeni nu realizeaza ca aceasta nulitate de antrenor a facut in 11 meciuri 3 puncte. Cu acelasi lot Ganea a facut in 7 meciuri, 8 puncte in contextul in care a jucat impotriva echipelor steaua, dinamo, Astra. Daca ramanea Ganea pana la sfarsitul turului, probabil mai aveam 7-8 puncte in plus si altfel stam de vorba. Cu privire la tine Buzarine…..incearca sa fii mai putin ironic la adresa Rapidului …..!!!!!!

Marinel (4 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 15:28

@ bucuresti = manele

Probabil esi fanul indianului marius lacatus sau giani kirita. …..Cu siguranta parintii tai nu ti-au dat educatie !!!!

Adrian (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 18:30

Au adus din India ……iar la sfarsitul campionatului vor fi repatriati in India cu tot cu sustinatori….

altona (7 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 20:44

Domnule Buzarin, exista o singura echipa in Romania care a produs si produce miracole. Amintiti-va de circumstantele barajului cu Chiajna. Golul egalizator a venit in minutul 83.
Orice crestin-ortodox care se respecta va va aminti ca lumina sfinta de la Ierusalim se va aprinde in simbata Pastelui orthodox.
Orice rapidest va va spuna ca Rapidul va trai.
Ce vreti mai mult? Aveti indoieli?

Rough Boy (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 20:45

Salvarea cu MOLDO(sac)GOL e o iluzie. Din vară va fi sigur iar amar, durere şi nervozitate prin Giuleşti.

Xbotz (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 12:49

La rapid Moraru trebuie sa aduca un presedinte serios,sa bage si el ceva bani pentru a forma o echipa care sa ramana 2-3 ani in prima liga pentru a lua banii din drepturile tv si apoi,daca se va aplica o strategie corecta ca la Dinamo,atunci Rapidul s-ar putea salva de la faliment.S-au ar putea sa falimenteze,sa se duca in liga a-V-a si sa o ia de la capat.

Mihu2 (48 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 21:00

Dincolo de ce se va intampla cu Rapid la terminarea campionatului, daca se va salva de la retrogradare sau nu (eu ii doresc sa ramana in Liga 1), trebuie spus ca la situatia nefericita, dramatica, in care se afla acum aceasta echipa, au contribuit si suporterii ei. Copos si familia sa au fost balacariti de acesti „minunati suporteri” mai rau ca la usa cortului. Copos a facut extrem de multe pentru Rapid: Baza Pro Rapid in care a bagat vreo 20 de milioane de euro, a adus destui jucatori scumpi (pentru campionatul nostru), a finantat toate cheltuielile lotului vreo 20 de ani etc. Atata la dus mintea si buzunarul, dar „tratamentul” pe care i la aplicat tribuna l-a scos din sarite si l-a determinat sa renunte. Asa ca suporterii nu prea au motive sa se bata cu caramida in piept pentru ce au facut. La fel au facut si unii dintre suporterii Stelei care l-au insultat ani in sir pe Becali, in stadion si pe toate gardurile („Vinde, pleaca, mori!). Daca patronul Stelei se lasa influientat de acesti imberbi dependenti de etnobotanice, Steaua nu numai ca nu ar mai fi castigat ultimele 2 campionate (cu mari sanse sa-l ia pe al 3-lea), dar probabil ca acum era in insolventa si-si plangea de mila ca si Rapidul.

sorin13a (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2015, 21:26

Mai d-le „asa zis” jurnalist IMPORTANT e ca un Club cu traditia si palmaresul Rapidului „respira” ,ne-am saturat de comentariile si articolele astea „la mistho”.
Scrieti mai la obiect!!!
Nu va e rusine sa publicati asemenea articole negativiste,voi care traiti din fotbal!
Chiar daca nu va convine voua Rapidul traieste si are suporteri!
HAI RAPIDUL!!!!!!!!!!!!!

moris (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 4:46

Suntem peste tot acasa….fzr!

Comentează