Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Treaba care poate strica graba

Cînd te apuci de treabă încă din zorii anului, înseamnă că știi foarte bine ce ai de făcut. Oltenii au luat-o din loc pe 5 ianuarie, lăsînd senzația că Sărbătorile se mai puteau amîna vreo două luni, cît să nu-i […]

marți, 6 ianuarie 2015, 9:09

Cînd te apuci de treabă încă din zorii anului, înseamnă că știi foarte bine ce ai de făcut. Oltenii au luat-o din loc pe 5 ianuarie, lăsînd senzația că Sărbătorile se mai puteau amîna vreo două luni, cît să nu-i părăsească elanul.

E limpede că oamenii par puși pe fapte mari. Va fi o primăvară cînd Steaua va trebui să experimenteze viața fără Sînmărtean, Astra să surmonteze lunile de întîrziere salarială, iar CFR si Petrolul să vadă dimineața dacă mai au în așternuturi aceiași oameni de cu o seară înainte. Printre necazurile altora, Craiova se poate sprijini pe propria-i stabilitate pentru a urca așa cum a făcut-o de cînd i-a angajat pe Cârțu și pe Săndoi.

Există și în dreptul oltenilor un pericol, peste cel al prezenței numelui unuia dintre patroni pe listele procurorilor. Primejdia vine de la nesăbuința unor vorbe care deja au început să se rostească. Se filosofează deja pe tema atacării titlului. La 14 puncte de lider e ca și cum ai spune că vrei să te sui pe acoperișul unui bloc turn căruia abia i se sapă fundația.

Cu Dumitraș și Briceag deja sosiți, cu Ricardo Machado și cu Chanturia aflați, zice-se, pe drum, lucrurile trebuie făcute pas cu pas. Zbuciumata istorie a fotbalului oltean spune că de cîte ori s-a vrut prea mult, s-a reușit puțin.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

ok (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2015, 9:25

csu nu e altceva decat cea mai rusinoasa pata din istoria adevaratei,,STIINTA”,o mizerie la care din pacate au luat parte si multi din ,,idolii’ de ieri,dovedind astfel ca ,,interesul poarta fesul”…

florin (9 comentarii)  •  6 ianuarie 2015, 10:03

craiova a fost m.r.u. un oras special..pe vremea lui ceausescu, acolo se construiau autoturisme oltcit cu francezii de la citroen, locomotive diesel si electrice cu licenta elvetiana ci yugoslava (croatia), ceva avioane militare (iar 99 cu ceva ajutor englezesc), ca-n alte parti nu era voie…acum, cu principalul finantator arestat initial si cercetat de d.n.a. si cu primarita acuzata cu probe, de plagiat (adica furt intelectual), construieste cu 90% banii tuturor romanilor + 10% cica ,,fonduri locale”, un stadion nou.. de ce nu se construieste cate un astfel de stadion in fiecare judet al patriei?? sau, macar cate un patinoar sau sala de sport, moderne??? sa tot traiesti in romania!

Pentru OK (21 comentarii)  •  6 ianuarie 2015, 20:44

Si care o fi adevarata Stiinta mai baiatule ? Societatea/clubul Fotbal Club U Craiova infiintat(a) in 2002 de cuplul puscariabil Dinel Staicu – Adrian Mititelu si falimentat(a) in 2014 ? Ce legatura a fost intre istorica Universitatea Craiova si Fotbal Club U Craiova ? In afara de minciunile presei sportive din Romania care a produs confuzie, cu sprijinul tacit al FRF, pe aceasta tema – prezentind noul club al lui Mititelu drept (FC) Universitatea Craiova – nu exista nimic care sa lege Craiova Maxima de SRL-ul brutarului. Adevarata Stiinta a fost omrita de ani buni de afaceristi verosi. Acum fotbalul craiovean renaste, ca vrei tu sau nu. Forza Stiinta !

suporter (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 11:12

Te deranjeaza faptul ca se da craiova la steaua buzarine? incepe iar sa va fie frica de craiova?

pentru Florin (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 18:41

Se construieste un stadion nou cu banii romanilor asa cum s-a construit la Bucuresti sau la Cluj. Si la fel cum se vor construi si in alte orase. Pur si simplu a fost randul lor. Nu vad care este problema. Daca esti asa ofuscat ca banii romanilor sunt cheltuiti aiurea hai sa vorbim de situatia urmatoare: De ce in intretinerea tuturor judetelor din tara este bagata o taxa prin care se plateste jumatate din intretinerea bucurestenilor? Sau una si mai buna de ce firmele mari trebuie sa plateasca taxe la Bucuresti ca apoi Bucurestiul sa sa decida cine primeste banii? Caz concret, vezi cati bani contribiue judetul Sibiu si cati bani primeste inapoi.

Iar la articolul domnului Buzarin: Foarte bine observat cu discutiile de titlu. Dar ar trebui sa fie destul de clar de ce se intampla asta: presa cauta specatculosul si scandalul si a laansat acest zvon, iar oltenii cum sunt sa zicem nerabdatori si visatori imediat au sarit cu speranta. Cine stie poate asta o sa fie data cand renunta la a trai din vise si duc munca incepua, de altfel chiar foarte bine de cuplul Cartu si Sandoi, pana la capat. Si ce o iesi o iesi, fie campionat, cupa europeana sau doar evitarea retrogradarii. Desi realist vorbind, primele doua sunt greu de obtinut din 2 motive:
1. infiintarea clubului este discutabila, ca sa fim blanzi
2. UEFA in genere este destul de dura cand patronul echipei este in vizorul legii

Pentru prrostii care voi muri tot prrosti (3 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 20:51

Craiova nu mai exista! Exista doar o clona ce incearca sa intre in casa stapanului pe care l-a omorat si sa se declare proprietar!

DIN PACATE, STIINTA NU MAI EXISTA DECAT IN INIMILE SUPORTERILOR OLTENI!

ipsilante (10 comentarii)  •  20 ianuarie 2015, 11:38

Aline, iar mori de grija noastra? 90% din ce apare pe site-urile de sport sint doar stiri despre: Steaua, vreo 75%, Dinamo, vreo 10%, Rapid, vreo 5% si restul despre prostime… 10%! Despre Stiinta se scrie putin, denigrant, insultator, jignitor si zeflemitor, cu mici exceptii. Tu, mare admirator al lui mititelu si turmei lui de aurolaci si boschetari, peluzari, in mare parte adolescenti sau tineri care au deschis „cepele” pe „struto-camila” lui, WC Booveni, ne batjocoresti pe unde apuci. Nu este elegant, omule! Cand Stiinta, sub Gane, mergea prost, savurati momentul, va bucurati si ne ironizati in toate felurile. Acum, ca merge bine, va tremura chilotii sa nu cumva sa devina concurenta Stelei… Nu, nu va fie teama. Sintem realisti. Anul asta titlul este deja luat… De la anul, insa, luati-va calmante. Veti avea de ce sa tremurati… FOTBALUL in Craiova TRAIESTE! Se lucreaza serios si cu cap! Chiar daca un investitor sau altul vor disparea, dupa ce Stiinta va lua viteza(si e pe cale…) va fi greu de oprit! Ai auzit intamplator de AUTOFINANTARE? Drepturi TV, materiale publicitare, abonamente si bilete, chiar inscrierea la bursa? Deci, nu-ti mai sparge capul, Aline, de grija noastra… Daca totusi vrei sa scrii despre noi, fa-o impartial, echidistant si CORECT! S-auzim de bine! STIINTA e numai una si-si TRAIESTE a doua tinerete! FORZA UNIVERSITATEA CRAIOVA!

Comentează