Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Steaua-Dinamo, lunea absurdului

Știți ce zi memorabilă a fost ieri? A douăzeci și opta la rînd fără geană de soare în București!!! Dar acest record absurd și întunecat e pe cale de a fi umbrit, dacă se mai poate, de două năzbîtii epocale […]

marți, 9 decembrie 2014, 10:41

Știți ce zi memorabilă a fost ieri? A douăzeci și opta la rînd fără geană de soare în București!!! Dar acest record absurd și întunecat e pe cale de a fi umbrit, dacă se mai poate, de două năzbîtii epocale întîmplate, cam în același interval orar, la Steaua și la Dinamo!

Mai întîi, într-o clădire cazonă din Bulevardul Ghencea, acolo unde Clubul Sportiv servește Patria, toacă banii oștirii și nu face nici un fel de performanță, s-a semnat acordul prin care, timp de încă o săptămînă, Sînmărtean și Keșeru pot da jos leucoplastul pentru a lăsa la vedere stema. Înțelegerea, anunțată fastuos și public, se vrea un fel de Trianon, San Stefano, Adrianopole, Versaille sau alte denumiri de localități unde s-au semnat tratate de pace.

Armistițiul care expiră pe 15, cînd armele vor zăngăni din nou, e un act care lasă de înțeles cît de culantă și mărinimoasă e mîndra Armie Română. Înainte de a ciuguli milioanele lui Gigi Becali și a le transforma în cazarmament sau provizii de popotă, oștirea țării își îndeasă cîlți pe țeava propriei puști care de la Tatra și Oarba de Mureș încoace a împușcat doar vrăbii.

Apoi, mai încolo cu cîțiva kilometri, la Dinamo, s-a luat altă decizie istorică. După prăpădul de la Giurgiu s-a hotărît că șprițul familial din Centrul Vechi nu va mai avea loc. Nu investiție, nu jucători noi, nu scuturarea de doctrina Anghelache, nimic! Contramandarea unui șpriț va scoate clubul din criză!

Cînd va auzi, Oneață Augustin se va îneca bînd apă chioară, iar Dumitrache și Piți Varga se vor răsuci în gropi cu fața către cea mai apropiată cîrciumă. Ce șprițuri, dar mai ales ce fotbaliști! Vorba lui Dinu, ăștia de azi nici măcar să bea nu știu!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

MRR (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 10:55

buzarine , ti-a iesit si tie un articol de la cap la coada …felicitari, esti pe drumul cel bun 😉 desi tot stelist ramai

ftwraku (3 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 11:34

Eeee,aici este vorba de ceva finut…Putini inteleg. Multa lume,putini oameni ….

DarkDark (6 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 11:39

Buzarine interesant este ca situatia de la Steaua ti se pare absurda in timp ce situatia de la Craiova ti se pare foarte normala :)))

florisking (2 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 11:44

bun articol,felicitari!

mariuss72 (3 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:15

Du-te si ia lectii de la Geambasu si Maria!!!

marius (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:16

Lipseste un „s” de la Versailles … in rest d-ale fotbalului. Sunt perfect de acord ca niste pseudo generali se gasesc in fata unei decizii absurde : sa detii un brand foarte cunoscut fara a mai investi un leu in acest club in ultimii 15 ani si fara nicio perspectiva financiara ulterioara.

vasglo (22 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:34

„Înainte de a ciuguli milioanele lui Gigi Becali și a le transforma în cazarmament sau provizii de popotă, oștirea țării își îndeasă cîlți pe țeava propriei puști care de la Tatra și Oarba de Mureș încoace a împușcat doar vrăbii.”
Genial, Aline!!!!! Si cand te gandesti ca mai exista unul, fost ofiter cu propaganda in armata romana, membra a pactului de la Varsovia, devenit un vocal lider de sindicat al pensionarilor armatei pe toate posturile TV, Dogaru ii zice, care cere sume impresionante pentru pensionarii care „de la Tatra și Oarba de Mureș încoace a împușcat doar vrăbii.” Sa nu-mi spuna cineva ca acum, de cand cu NATO asta, soldatii romani isi „dau singele” in Afganistan, Iraq si alte interese americane.. Nu, ei „joaca” acolo PE BANI! E coada la armata, politie si jandarmerie, se pun toate „PILELE” in actiune ca „profesionistii” armatei sa plece acolo pe 3000-5000 euro/luna
Da, asta se intampla la ora actuala cu SINGURA PRIVATIZARE DE SUCCES care continua in fotbalul nostru! Nu sunt un fan Becali, sunt fan STEAUA. Dar pentru mintea mea e greu sa inteleaga ca un om e condamnat „la greu” pentru ca a prins hotii masinii sale si le-a dat o „corectie”, a facut un schimb de terenuri cu MAPN, aprobat de forul suprem care vegheaza la securitatea tarii-CSAT (condamnare pentru „complicitate la abuz in serviciu, nu tu „mita”, „spaga” etc.), a intentionat sa premieze o echipa deja retrogradata ca sa joace motivat ultimul ei meci din divizie. Acum, i se ia numele si sigla sigurei echipe de fotbal care,de la privatizare si pana in prezent, joaca an de an in grupele competitiilor europene”, plateste taxe impresionate la stat, conteaza cu adevarat in fotbalul nostru. Asistam la o NATIONALIZARE FRAUDULOASA! Steaua nu fost niciodata in proprietatea MAPN, ci a POPORULUI, asa cum erau toate inainte de ’90.. Noi, contribuabilii, platim si acum tot, inclusiv tot ce cheltuie armata romana.
Chiar nu e nimeni care sa realizeze si sa puna capat acestui ABUZ comis de stat prin MAPN??!!….

mircea (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:35

nu-l mai plangeti pe becali ca a facut banuti frumosi din pamanturile armatei si dinbrandul steaua .De ce nu acumparat rapidul ? Nu mai tot plangeti asa cum champania nu se mai produce decat in franta ,restul fiind vin spumant asa si steaua va fi steaua lui david sau steaua becali ca tot va place becali

marcelp (4 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:54

Ce bine ar fi daca si la mine la servici, sa zicem ca as face-o lata (sau sa o facem mai multi), si sa zica seful atat „Nu mai tinem petrecerea de sfarsit de an a firmei” :))))))))

midina (2 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 12:54

In doi ani conducerea desfiinteaza Dinamo! Pacat iubesc aceasta echipa!

Cronco (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:09

articol slab!!!
mai absurd este ca Jiji s-a folosit de bunurile statului roman pentru a se imbogati,iar nimeni nu este intrigat… toti sunteti revoltati ca isi ia statul inapoi ce-i al lui… TRIST!!!

Eu (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:10

Domnule Buzarin, de la domnul Ioanitoaia nu ma asteptam la mai mult deoarece vine din tenebrele intunecate ale sportului socialist si ale comunismului, in general, in care nu exista proprietate cu atat mai mult, proprietate intelectuala. Daca clubul Sportiv al Armatei a castigat un proces iar hotararea ESTE DEFINITIVA, ambele parti (dar si ziaristii) trebuie sa o respecte. Asa spune legea! S-a dovedit ca nu a fost respectata proprietatea intelectuala! Asta inseamna ca Jiji a furat si si-a insusit denumirea, stema si culorile unui club. Si cu asta basta (daca ar fi sa citez un „clasic” aflat acum la „studii” pentru alte fapte). Nu inteleg de ce plangeti pe umerii unui hot, de ce nu respectati o decizie definitiva a unei instante de judecata si de ce nu respectati PROPRIETATEA! Conteaza al cui este un anumit bun? Ca este militar, taran, muncitor sau profesor, Constitutia GARANTEAZA dreptul de proprietate tuturor. Chiar si dreptul de proprietate intelectuala cu care noi, romanii, suntem „certati” (vezi cazurile celebre de plagiat). Asadar, ca o concluzie, nu mai incurajati, va rog, furtul chiar daca este un gen de furt care este mai putin „deranjant” pentru romani. Daca vrem sa fim popor civilizat si o tara civilizata europeana, trebuie sa respectam si proprietatea intelectuala.

sorin (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 13:47

Craiova asta ce este? Formatie de manele?

cristi (14 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 14:06

In sfarsit voi presa sportiva va bucurati de audienta meritata.Ati dat in Dinamo ani de zile pana a ramas Steaua fara rival.Acum ca reteta sa fie de maxim succes,a preluat Look TV drepturile tv.Apropo ANI -cuta,nu este nici o incopatibilitate aici? Un proprietar de club sa detina toate drepturile tv,dar daca vrea sa le detina doar pe a clubului lui nu poate,dar pe toate poate,incredibila situatie.

radu (1 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 14:12

domnu’ ziarist,de unde stii tu ca „se toacă banii oștirii și nu face nici un fel de performanță” la CSA?

danms (6 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 14:19

…”oștirea țării își îndeasă cîlți pe țeava propriei puști care de la Tatra și Oarba de Mureș încoace a împușcat doar vrăbii” !!! Tu despre ce vorbești aici stimate… să-ți zic …domn ??? Cine ești matale să-ți permiți asemenea elucubrații la adresa Armatei române ?! Dacă unul ca tine poate să practice meseria de jurnalist și să scrie tot ce-i trece prin tărtăcuță, este și pentru că a existat și există ARMATA ROMÂNĂ, care te-a scăpat de comunism și-acum își face treaba în NATO, păzindu-te de știi tu cine… De ce amesteci afacerile lui Becali (recte fotbalul) și ce știu eu ce interese ale unor generali, cu ARMATA ROMÂNĂ ??? Știi care-i treaba ? Așa cum ăia își bat joc de Steaua, așa jignești și tu Armata română ! Suntem români, ce naiba, așa că dă-i înainte cu mocirla !!!

trofin (2 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 14:35

@radu uita-te la echipele csa [nu vorbesc de sporturi individuale, unde tine doar de om], niciuna nu e campioana. si nu au mai fost de mult.

vasglo (22 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 15:41

P.S.

„Lumea absurdului”:…Comunitatile locale din Ploiesti, Caiova, Targu-Mures, Botosani, Chiajna etc…baga bani publici ca sa aiba fotbal, in timp ce MAPN, vrea bani de la fotbal….De ce?? Pentru ca e vorba de Romania, nu-i asa??!!….))))

nuck choris (5 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 16:22

Periaj ieftin pentru Becali si clanul lui…si cam atat.Baga si un FREE GIGI !

Tincu Catalin (3 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 17:20

Domnule Buzarin, cu tot respectul cuvenit, cred ca este macar in parte partinitor articolul. Ce face Mapn-ul cu banii publici este exact ceea ce face orice minister in Romania. Dar de aici si pana a-l victimiza pe Gigi…cum ca armata ii
„ciuguleste” banii….Cum? Unde? Care BANI? Aaaa tot ai nostri..?? Banii aceia pentru care este unde este pentru ca ii are? Ahaa..Iar PROPRIETATEA este PROPRIETATE indiferent daca este minister sau persoana juridica sau persoana fizica, si acest Oier Suprem a „furat” acest club. Semeni vant, culegi furtuna!

Tincu Catalin (3 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 17:23

Iar din punct de vedere juridic, ceea ce cred ca si multi suporteri stelisti cu studii au observat, si cum se poate citi foarte usor, Steaua Bucuresti asa cum o stim si-a incetat existenta odata cu decizia definitiva. De acum, se pot intelege si pot FOLOSI numele si palmaresul. A folosi nu inseamna a „fi”. (N.R. dex)..Nu va mai fi niciodata Steaua. Oricine poate negocia acum cu armata. Daca aveti bani eventual, platiti mai mult ca Gigi si faceti echipa de curtea scolii cu palmaresul Stelei. R.I.P…

Architrion (15 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 19:11

Legat de procesul Stelei cu Armata, as vrea sa-mi explice si mie cineva ca eu nu am inteles: ce a preluat jiji becali in 2003, ce club? ca doar nu a preluat FC Gazdele? A preluat AS FC Steaua Bucuresti! Cu sigla si culorile de la momentul respectiv. Deci ori preluarea a fost nelegala pe de-a intregul (ceea ce asa a cam fost, dar asta e alt subiect), ori a fost legala si atunci s-a preluat totul, nume, sigla, culori. Iar AS FC Steaua Bucuresti oricum preluase echipa de la MAPN in 98.
Sa zicem ca sigla a fost doar imprumutata, inchiriata si nu preluata, desi sigla clubului sportiv al armatei nu mai avea aceasta sigla (nici acum nu are).
Numele AS FC Steaua Bucuresti apartine celor care au infiintat in 98 aceasta asociatie non-profit condusa de Viorel Paunescu si este oricum diferit de Asociatia Sportiva a Armatei (doar daca acestia au exclusivitate pe cuvantul „Steaua”).
Iar cea mai tare aberatie mi se pare „pierderea culorilor”! Cum poate un club sa-si piarda culorile? Cum poate MAPN si clubul armatei sa detina exclusivitate pe culori? Ca doar nu exista o singura echipa in rosu si albastru! Ca sa nu mai vorbim de nuante (de ce sa nu aiba FC Steaua albastru cu rosu, sau rosu burgund cu albastru de voronet etc?)…

Allah Akbar (2 comentarii)  •  9 decembrie 2014, 21:52

„Înainte de a ciuguli milioanele lui Gigi Becali și a le transforma în cazarmament sau provizii de popotă, oștirea țării își îndeasă cîlți pe țeava propriei puști care de la Tatra și Oarba de Mureș încoace a împușcat doar vrăbii”,

Nu, glorioasa Armata Romana a tras si a impuscat o gramada de civili nevinovati in decembrie 1989 (perioada pre-22 decembrie). Asta asa, ca tot comemoram acusa Revolutia …

marian0904 (20 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 1:07

Ce o mai dau unii cu faptul ca hotararea ICCJ respecta legea. Parca nu s-au dat, nu se dau si nu se vor da hotarari judecatoresti alandala? Cei de la UEFA se mira de ce a produs justitia inamovibila romana. Ca decizia e absurda e clar, dar ea nu e in totalitate pusa-n aplicare. Vizitati site-ul UEFA. Pe aia ii doare-n cur de ce a produs dna Stanciu de la ICCJ. Asa ca „gheneralu'” Zisu sa trimita „ezecutori” la UEFA sa puna-n fapt hotararea, daca are ouale tari. Daca nu, nu-i bai. Avem inca o hotarare judacatoreasca data degeaba. Free Gigi!

gogu-Orodel Dolj (36 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 8:16

Busa ce te faci?Dupa linsul la mititel acum incerci ceva la catzei si oier!Esti jalnic ba!Te astept la Perinita,sa te aud cum chitzai paparlapa care esti!Ce are gazetaria cu tine?Fraiere numai Tigana avea nevasta blonda la Jiul!Restul era Saurata,Moniq cur de fier,sultanca…Cum ,erai prea mic sa stii de curvele Craiovei?Aha,acum iubesti pe mitibrutarul..Multe succesuri Busa….

barbu brailoiu (13 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 9:44

pe scurt: AVÂNTUL PRĂBUŞIREA!

Mihnea (48 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 18:40

Nene Buzarin, nu mai face asocieri din acestea fara nici o noima, pentru a sugera ca la ambele echipe e haos! Situatiile de la cele doua echipe nu sunt comparabile. La Dinamo este cu adevarat dezastru pe toate planurile: financiar, managerial, fotbalistc, de imagine. Parazitii care o capuseaza vor distruge sigur echipa si isi vor insusi spatiile respective pentru afaceri imobiliare. Steaua, insa, traverseaza de cativa ani o perioada exceptionala, atat in campionatul intern unde e in situatia de a cuceri al treilea titlu consecutiv, cat si plan european de unde a adus proprietarului ei zeci si zeci de mil. de euro. Tocmai acest ultim aspect, banii, ii fac pe cei de la „Armata Tarii” sa saliveze abundent. Dar, cu sau fara sigla in discutie, Steaua are viitorul asigurat, mai ales pentru ca are vreo 10. mil. de simpatizanti.
Asa ca ar fi bine sa nu mai amestecam entitati necomparabile. Desigur ca nici derbiul Steaua-Dinamo nu mai exista demult decat in imaginatia (dorinta) voastra, a ziaristilor.

Comentează