Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Costele, puțină diplomație!

Cîștigînd (destul de greu) la Chiajna, Costel Gâlcă a ținut să transmită un mesaj extrem de important pentru țară. Acela că ar fi bine ca steliștii convocaţi la lot să fie lăsați la vatră de la amicalul cu Danemarca. Nu […]

marți, 11 noiembrie 2014, 9:33

Cîștigînd (destul de greu) la Chiajna, Costel Gâlcă a ținut să transmită un mesaj extrem de important pentru țară. Acela că ar fi bine ca steliștii convocaţi la lot să fie lăsați la vatră de la amicalul cu Danemarca. Nu e normal și sănătos ce-a cerut, dar e măcar deranjant, dacă nu nepotrivit și chiar incorect modul în care a formulat solicitarea.

Să zicem că nu sîntem în România, ci în Italia, iar Costel nu e Costel, ci Massimiliano Allegri. Italia are meci oficial cu Croația, după care dispută un amical cu modesta Albanie, exact în ziua în care-i avem noi programați pe danezi. Cum ar fi dacă juventinul de moment Allegri i-ar cere juventinului de-o viață Antonio Conte să-i scutească pe ai săi de corvoada amicalului? N-ar fi nicicum, pentru că acest lucru nu s-a întîmplat niciodată și nici nu se va întîmpla vreodată. Iar jucătorii lui Juventus nu sînt mult mai odihniți decît steliștii, avînd și ei treabă prin campionat (unde bat cu 7-0) sau prin Champions League.

Dar să trecem peste subiectul solicitării lui Costel și să analizăm modul în care ea a fost exprimată. În direct la tv, la flash-interviul de după un meci cîștigat cu destule emoții.

Din cîte am citit, Anghel Iordănescu a fost săptămîna trecută la cîteva antrenamente ale Stelei, iar Gâlcă a stat de vorbă îndelung cu cel care i-a fost mentor la club și la echipa națională. Putea, așadar, mizînd puțin și pe slăbiciunea pe care Generalul o are faţă de el, să-l ia într-un colț al terenului și să-i spună, bărbătește, uite, nea Puiule, ai mei sînt obosiți, înțelege-mă! Sau măcar îl putea suna. Sau îi putea călca pragul biroului de la Federație. Mizînd pe camerele tv, Gâlcă n-a mai mizat pe înțelegerea omului Iordănescu, ci pe forța opiniei publice, acolo unde spera să găsească sprijin în demersul său.

În conferința de presă de la reunirea lotului, selecționerul a admis că Gâlcă trebuia să-l sune. Diplomat și trecut prin viață, Iordănescu a lăsat senzația că nu dă prea mare importanță incidentului, dar cu siguranță că nu i-a căzut bine. Și e de presupus că la următoarea sa vizită la antrenamentele din Ghencea îl va lua deoparte pe Costel și-i va spune că un mare antrenor trebuie să fie și un bun diplomat, evitînd astfel de momente stînjenitoare, în care procedezi neelegant față de cineva care-ți vrea doar binele.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

roby (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:13

o singura afirmatie, 20 de presupuneri = jurnalism

gaga (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:15

Galca nu trebuie sa fie ” diplomat ‘ ci sa aiba bunsimt !

stelu (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:35

pai sunt unii de la steaua deja accidentati, cum sa joace cu dania??? lasa sa joace si altii, ca sa vada cum e cand joci cu vlajganii din dania…..p.s. si asa steaua are meci cu aalborg..se plictiseste de danezi..si ei de stelisti..krkr si aia ar zice: iar jucam cu astia dom’le, alti fotbalisti nu mai aveti???

Razvan (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:37

Dupa masacrul de la Cluj Mures eu nu mai lasam jucatori la nationala doi ani.

Poate asa FRF si LPF tratau cu respect si echipa care a adus cele mai multe puncte Romaniei de cand…de cand s-a inventat fotbalul.

Inteleg, clujul a facut deja platile pentru acest campionat dar dati-le penalty-uri, eliminati jucatorii adversarelor, nu trebuie sa bagati oameni in spital pentru ca hotii din cluj pierdusera cu brasovul.

PS. Iar sa-l mai pui arbitru pe Petrescu la un meci al clujului este bataia de joc suprema. Pentru cine a uitat, radu petrescu este baiatul care i-a facut campioni pe CFR-isti dupa ce a anulat un gol perfect valabil in meciul cu Sibiul, cand beto a alunecat la o degajare.

Radu petrescu, conform gsp, este responsabil de viciere de rezultat si in ultima etapa cand, citez:
„Clujenii au marcat după un henţ nesancţionat la Petrucci, apoi s-au apărat timp de aproape o oră şi au plecat cu punctele.”

Petrescu, hategan si kovac sunt arbitrii CFR-ului, nu este nimic nou in asta. Cum pot fi ei delegati la meciurile CFR-ului, ale Stelei, sau ale oricarei echipe care deranjeaza mafia de la Cluj?

Gabi (31 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:41

Insistenta cu care ziaristii sustin ideea ca „totul pt nationala…” imi aduce aminte aminte de amicalele jucate de noi cu echipele a -3-a sau a 4-a a Argentinei, Germaniei, Italiei in recentele amicale.
E amical, ce e asa important pentru tara ?
Lasati stelistii acasa, ce le trebuie amicale ? nu au jucat destul ? si in Cupa si in Europa si in Cupa Ligii sau ce alte competitii or mai fi ?
Sa joace amicale ceilalti care nu joaca nimic in campionat sau in Europa.

Gabi (31 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:43

Cat despre sunat la telefon, in mod normal nea Puiu trebuia sa sune si sa intrebe daca stelistii selectionabili sunt sanatosi si apti pentru amical.

Dysco (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:48

De aia Galca e antrenor la singura echipa de fotbal din Romania, si tu esti doar un parazit agramat

Dani Alexa (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:58

Galca probabil stie mai bine daca in particular i a spus domnului Iordanescu despre acest lucru.Cand nu aveti parerea ambelor parti de ce va formati o parere?In plus Galca are dreptate Steaua are meciuri din trei in trei zile ,jucatorii sunt oameni nu roboti .Nu trebuie sa i spui dumneata domnule Buzarin lui Galca ce inseamna echipa nationala mai degraba ar trebui sa ti spuna el dumitale.

Oby (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 15:04

La cum a batut Galca apropo-ul, era de asteptat sa fi vorbit inainte in privat cu tata Puiu despre acest subiect…
Este drept insa ca jucatorii Stelei au din ce in ce mai multe meciuri de disputat de la sezon la sezon (vezi Cupa Ligii nou aparuta) si ar putea fi menajati la meciuri fara miza. O recuperare mai lunga permite muschilor sa se refaca, evitandu-se posibile accidentari viitoare. Pe de alta parte, o pauza mai lunga te face sa-ti iesi din ritm si va fi mai greu sa te reconectezi la competitie. Chiar si asa, jucatorii cred ca ar prefera o pauza mai lunga, mai mult timp cu familiile lor.

ggg (7 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 15:35

domnule buzarin, trebuia sa fie tata puiu selectioner? daca da, de ce? asta ma intereseaza, nu ce zi ce galca…..

hans goebel (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 16:17

ma doare la basca de casheta si de amicalurile lui, voi nu sunteti satui de nationala lu’ pierde vara, nu o sa se califice la nici-o competitie in anii care vin, poate generatia fiului lui Hagi, petre etc AM ZIS, salvati comentariu pt ca stiu ce scriu…….by the way Irlanda poneste ca si favorita zise Cascheta

lute (34 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 17:18

aline, galca poate fi acuzat de multe, dar nu si de lipsa de bun-simt. cred ca ai fost rau…

andrei (23 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 17:40

Vorbeste antistelistul din dvs. Suntem la finalul sezonului iar in perioada 14.11-14.12.2014 Steaua are 7 meciuri si 7 titulari convocati,plus Szukala si Arlauskis in tarile lor, pentru 2 meciuri ale nationalei, asadar 9 partide sambata-miercuri. Astra e in cupa ligii, dar eliminata din cealalta cupa iar cele doua meciuri din EL au devenit amicale si n-au decat 2 convocati. U Cluj si Pandurii sunt in ambele cupe dar nu joaca in Europa si nu au convocati la nationala. Sa mai spunem ca Rusescu si Iancu sunt indisponibili. Cred ca nu mai sunt meciuri in care Galca sa-si permita trimiterea unei echipe de rezerva. Renuntarea la un amical, chiar al nationalei, tine de normalitate. De ce nu-i incearca pe Lazar, Budescu, Alexa, chiar Mutu pentru un meci de retragere. Reiese ca o eliminare a Stelei din grupele EL, posibila cu 2 egaluri la Aalborg si cu Kiev, v-ar face sarbatorile fericite.

Lila (11 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 18:18

din lipsa de subiecte, te facusi arbitru intre nea Puiu si Costel? apropo’, chiar neelegant din partea ta!? de „mistocareli” e satula lumea, scrie ceva cu adevarat elegant, daca poti!?

Natus Vincere (14 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 19:09

Mi se pare total logica si acoperita cererea lui Costel Galca. Pe Galca il poti acuza de orice, dar nu de lipsa de bun simt. Articol scris acolo, de dragul de a crea vizualizari si bani din reclame. Va e dor de Reghecampf, meme si becali ca sa traiti din scandaluri.

vasco (2 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 6:13

N-aveai ce mai scrie si te iei gratuit de Galca…Hm!

Myke (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 9:14

Galca are infinit mai mult bun simt decat dumneata domnule Alin Buzarin. De unde stiti ca Galca nu a vorbit inainte cu Iordanescu despre acest lucru? Faceti niste presupuneri si afirmatii aberante doar ca sa aveti ce scrie.

In orice alta tara europeana cred ca nici un jurnalist (sau aproape niciunul) din Romania nu ar fi angajat la cat de incapabili sunt jurnalistii din RO.

gica (5 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 11:31

chiar e asa de important amicalul cu Danemarca?

Comentează