Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

MoțiGrigore. Fără liniuță

Cu puține ore înainte de startul meciului cu Ungaria e bine ca, în calitatea unică de selecționer a fiecăruia dintre noi, firește unul dintre cei vreo 20 de milioane, să încercăm să citim numele proprii ale jucătorilor fără spații sau […]

sâmbătă, 11 octombrie 2014, 10:21

Cu puține ore înainte de startul meciului cu Ungaria e bine ca, în calitatea unică de selecționer a fiecăruia dintre noi, firește unul dintre cei vreo 20 de milioane, să încercăm să citim numele proprii ale jucătorilor fără spații sau liniuțe între ele. Nu e, Doamne ferește!, un sfat pentru Pițurcă, pentru că el n-are nevoie de așa ceva. E doar o joacă și așa va rămîne.

Dă foarte bine sintagma ChiricheșGardoș, așa cum pe vremuri dădea excelent TilihoiȘtefănescu, DoboșProdan sau IovanBumbescu. Despre ultimul nume reunit, dacă nu credeți, citiți în ediția de ieri a Gazetei, cuplul era strîns unit pe teren și dincolo de marginea lui, pînă la îngemănarea cu frapiera.

ChiricheșGardoș acum, în acest moment, nu prea merge. Vlad mai joacă uneori volei în careul propriu la Tottenham și, în plus, avem nevoie de el în banda dreaptă, unde echipa națională n-a mai avut un specialist rezonabil cam de cînd s-a lăsat Contra. Florin n-are nici el prea multe atuuri. De cîteva săptămîni intră fără bilet la meciurile lui Southampton, adică e un spectator care nu se contabilizează la numărul total al asistenței de pe The Dell.

Să revenim la MoțiGrigore. Băiatul ăsta, adică băieții ăștia doi, a făcut, adică au făcut, ceva notabil în ultima vreme. Dragoș e cît se poate de titular la Toulouse, ultimul titular de-ai noştri în orașul avioanelor franceze de la Petre Roman încoace. Nu mai departe de săptămîna trecută i-a avut în față pe Cavani, pe Lucas, pe Pastore, adică niște cetățeni parizieni îmbrăcați în tricoul lui PSG. Și s-a descurcat excelent. Pe de altă parte, Cosmin, de cînd a agățat (vremelnic?) în cui mănușile de portar, și-a încrucișat privirea de la cîțiva centimetri cu căutăturile lui Balotelli, Cristiano Ronaldo, Sterling, Sturridge, Benzema sau Bale. Și nu s-a făcut de rîs.

Dincolo de aceste biografii recente, contează enorm și coeziunea cuplului de stoperi, că doar de-aia am scris MoțiGrigore fără liniuță. Dar nu e decît un exercițiu grafic al unuia dintre cele 20 de milioane de selecționeri.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Venom (8 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 11:15

Asta e stilul acum, batem saua poate-poate aude Piturcaiovan si crede ca e ideea lui?

vaj (3 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 13:38

Da, corect!

gogu (8 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 13:48

motigrigore pt ca esti tu dinamovist?
ce dracu a facut moti? i.a aparat penalty lui rapa?
grigore merita, dar moti, totusi…s.a facut de ras si cu liverpooll si cu real

Alin76 (2 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 13:48

Daca Moti sau Grigore ar fi (ca si nivel fotbalistic) peste Chiriches sau Gardos mai mult ca sigur ar ”juca” sau ar fi ”fara bilet” la echipe mai valoarase decat Tottenham sau Sauthampton, nu crezi?

Alin76 (2 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 13:49

erata: Southampton

Luciann (12 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 13:58

Du-te mai Aline cu petardele tale! Ai uitat golul lui Balotelli? A cui a fost vina oare!? PL e cel mai tare campionat din lume, nu se compara cu Belgravistan sau pe unde joaca Moti!

Luciann (12 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:00

A ajuns Grigore titular la nationala dupa ce dinamovistii il acuzau de blat cu Steaua ani la rand! :))) Chiriches-Gardos trebuie sa fie cuplul de fundasi centrali! 10 ani de acum incolo! PL e cel mai tare campionat din lume!

xolv (13 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:26

„Si-a incrucisat privirea cu cautarile lui Balotelli” . Clar, titular de drept si balonul de aur. Si un pachet de tigari. Au meciurile europene Grigore si Moti cate premii Pullitzer are autorul articolului.

Bogdan (1 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:33

Domnule Buzarin,

Cred ca meritau mentionati si Ghionea&Goian.

O zi buna

Nea Vanea (6 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:34

Cu tot respectul, Goian nu are cum sa lipseasca din primul „11”. Este peste toti ceilalti!

Rozu (1 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:34

Cu tot respectul, dar Goian este peste toti ceilalti…!

iulian (1 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 14:48

:)))
fii serios! daca a aparat penalty-urile stelei gata, sa il facem titular si daca se poate sa il transferam si in occident?:))
dar la nationala il luam pt abilitatile de fundas sau pt portar?
Sunteti penibil domnule. Moti nu trebuie sa fie titular. Nu cred ca este peste Gardos indiferent cat de titular este el la ludogorets. Pana la urma, bulgarii sunt sub englezi si Gardos de fiecare data cand a imbracat tricoul echipei south. a impresionat..chiar daca a fost de putine ori.

*In champions league toata lumea joaca cu mai multa determinare pentru a impresiona..mai ales cand joci pt prima oara, asemanator lui Moti.
Intr-o comparatie cu Gardos, ex-dinamovistul nu se poate impune.

Bogdan (2 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 15:01

In sfarsit….bravo!!!! Ceilalti colegi ai tai….printre care costin stiucan….si multi Altii scriau gardos chiriches….dar poate ei nu Mai urmaresc campionatul frantei unde grigore a jucat toate meciurile titular fara sa paraseasca terenul nici un minut….bv lui…iar moti a fost aproape sa termine neanvins cu real….bv!!!!

CaineRrosu (5 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 15:22

si fara Stancu in prima echipa !

Rictus (20 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 16:12

Atat Moti cat si Grigore au facut destule greseli in ultimele lor meciuri. Evolutiile lor sunt inconstante, ca sa fiu politicos. De unde asta cu Dragos care „s-a descurcat excelent”, n-am nici cea mai mica idee – i-as da maxim un 6 din 10 si asta asa cu indulgenta.

De acord: Chiriches ar trebui sa stea pe dreapta.

Southampton a avut un inceput de sezon foarte bun si cred ca abia acum, dupa infrangerea in fata celor de Tottenham, Ronald Koeman se va uita la ce schimbari ar putea face in linia de fund.

Indiferent cine o sa intre in teren important e sa „moara cu ungurii de gat” 😉

Steaua1986forever (5 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 16:29

Domnul Buzarin, culorile alb-rosii din inima…..vad ca le purtati cu toata stima…pentru tot restul vietii. In rest, ce sa zic? Un „articol” scris de un ultras al pch poate ar fi fost mai echilibrat decat ce am citit. Hai Romania!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 17:32

FrasinescuIzvoranu…fiecare cu ce l doare…

planetfun (5 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 17:49

s-ar recrea celebrul cuplu penibil de fundasi centrali de la dinamo

cornel (10 comentarii)  •  11 octombrie 2014, 17:50

Goian, desi e lent, a fost preferat pentru ca e masiv si ar putea sa ii faca fata lui Szalai !

reformistul (2 comentarii)  •  12 octombrie 2014, 7:30

Felicitari pentru articol!

joaquin (3 comentarii)  •  12 octombrie 2014, 13:33

Buzărine tată , preferințele tale alb-roșii le cunosc până și copiii ! Asta cu MoțiGrigore la echipa națională , mă lași ?! Asta e fix ca aia cu AntonRomică !! Cred că ai auzit de ei , că ai și tu o vârstă ! Hai Aline ( Dorele ) , mai cu talent , că altminteri îmi plac ”intervențiile” tale de la ziar !

Comentează