Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Bancu cu olteni

Nu e vorba de soba pusă în mijlocul casei, ca să dea încălzire centrală. Nu e bancul, ci Bancu. Nicușor Bancu, numărul 27, mijlocașul dreapta-stînga al noii echipe a Craiovei. Și, vă rog frumos, nu ironizați termenul de mijlocaș dreapta-stînga! […]

marți, 7 octombrie 2014, 1:24

Nu e vorba de soba pusă în mijlocul casei, ca să dea încălzire centrală. Nu e bancul, ci Bancu. Nicușor Bancu, numărul 27, mijlocașul dreapta-stînga al noii echipe a Craiovei. Și, vă rog frumos, nu ironizați termenul de mijlocaș dreapta-stînga! Bancu chiar asta e! Mijlocaș dreapta-stînga. De fapt, e invers, mijlocaș stînga-dreapta, dacă e să ne referim la cronologia în care a rînduit posturile în acest prim sfert de campionat.

Cînd Craiova căuta vedete pe Google ca să spargă tiparele încă din start și să facă două puncte în primele șase etape, Gheorghiță Geolgău, eroul de la Bratislava pentru cei mai tineri, a propus această aripă blondă fără pedigree, care a costat cam un sfert din Mateiu, marele transfer al verii. Îl știa pe Nicușor de la FC Olt, fusese președinte acolo, știa cum lucrase cu el în liga secundă antrenorul Dan Oprescu, alt anonim al unei nații oltene în care dacă nu ești vedetă, nu faci două parale.

Bineînțeles că juniorul Bancu, apoi tînărul Bancu, ajuns acum la 22 de ani, nu fusese vreodată la vreun lot național. De tineret, de juniori, de preșcolari sau de nou-născuți. Acolo merge (sau mergea, rămîne de văzut) pedigree-ul, recomandarea, e mai greu de descins la Piatra Olt, unde Bancu juca la 17 ani. E nod de cale ferată, dar călătoria cu trenul nu mai e la modă.

L-am urmărit în mod special pe Bancu la meciul cu Dinamo. A jucat mai mult pe dreapta, cu excepția cîtorva minute cînd a schimbat părțile cu Băluță, cealaltă aripă. Un stîngaci pe dreapta e mană cerească. Are mereu tendința de a căuta nu varul tușei, de lîngă care să centreze, ci restul terenului. Cît Craiova a jucat, adică o repriză, a fost animatorul atacului, a dat la poartă de la 25 de metri, a centrat și a driblat, arătînd tribunei dinamoviste că nu-i e deloc străină mingea.

După pauză, cînd Craiova a cedat teren, devenind o autobază ultramodernă (citat din Edi Apostol, autorul cronicii din Gazeta de luni), Bancu a stăvilit, în fața fundașului dreapta Achim, elanul cam de Bumbești-Livezeni al zbuciumatei perechi Steliano-Lazăr. Iar cînd era de declanșat vreun sîmbure de contraatac, spre el se îndreptau baloanele bubuite de o apărare care răsufla din ce în ce mai greu.

După meci l-am studiat de la doi metri, cînd a ieșit de la vestiare. Pe la 1,80m, poate puțin peste, genul slim fit, fizic de trestie, gambe de maratonist etiopian, adică subțiri, puternice și rezistente. Însingurat cumva, mergînd spre autocar puțin stingher, pe lîngă pădurea de microfoane care probabil nu știau cine e, reporterilor părîndu-li-se pe bună dreptate mai cunoscut Pleșan sau Dacian Varga.

Și nu e banc, e Bancu. Da’-i bun!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 13:38

…Sigur ca este bun …dar inexplicabil de ce CSU a jucat doar o repriza …

dan (43 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 14:22

sa te auda D zeu!

tesio (13 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 15:13

A inceput extrem de prost in mandatul lui Gane insa a inceput sa mai lege ceva acum, in mandatul lui Cartu si Sandoi! Totusi, nu-l vad vreodata urcand in cariera mai sus de U Craiova! Sa dea Dumnezeu sa ma insel dar, atata timp cat nu dai la poarta din afara lu` 16, atata timp cat efectiv trec meciuri pana sa dea o centrare utila…hmmmmmm…e greu!! e greu de tot sa depasesti nivelul asta!!

veteranu (5 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 15:14

bravo, bun articol, Buzarine!

Bravo Bancule! de jucatori ca tine avem nevoie!

claudiu (18 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 15:15

In spiritul dreptății Bancu l-a avut ca adversar direct pe Filip, un jucător ce reprezintă pericol numai pentru propria poartă.
Oricum succes Bancu!

stresul (7 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 17:37

Ce faci nea buzarine ??? Lauzi jucatori de la clona ? Vrei sa primesti sms de la mititelu ? …….pt ca exista precedente. Mare curaj , mare .

bancu (1 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 18:12

Multumesc frumos!!

coco (2 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 19:07

Asa e Aline,ai ochi buni,o sa mai auzim de el…..

Dan (32 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 20:14

Domnu’ Buzarin , alta data ne spuneati bancu’ cu albanezu’ Tare …

JIANU GEORGE (2 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 20:17

SUBIECTIV,
Deocamdata si eu sunt pentru o minte organizata si clarvazatoare Plesan,Ferfelea !
As juca cu tanarul Bancu,Bluta, treptat !
JIANU GEORGE

radu (1 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 20:23

Am urmarit aproape toate meciurile Craiovei si va spun sincer ca mi-a placut mult acest jucator.Meciul cu Dinamo a fost poate unul dintre cele mai slabe (vazut de la TV) facute de Bancu.
Bafta multa Nicusor !

aius (29 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 22:18

sa-l vedem in continuare.deocamdata a facut meciuri bunicele.

jacko (1 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 23:27

este posibil sa mai auzim de numele acesta .. remarcam pozitivismul articolului .. !

tt (3 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 1:00

Poate Bancu ne ajuta sa reintram in circuitul international al transferurilor … mereu trebuie sa avem 1 sau 2 jucatori pregatiti sa aduca capital in club

ipsilante (10 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 21:16

Mi se pare sinucidere, d-le Buzarin, sa laudati un jucator al „clonei”, fara sa va cereti voie de la „mititelu”, prietenul dvs. Riscati foarte mult! De ce, ma rog, nu laudati, defuncta? Aia pe care o numiti mereu”cea adevarata” dar care, dezastru(!), pentru dvs si GSP, NU MAI E! De ce nu ne mai aburti cu marile ei „performante” de sub „domnia” interlopului evazionist? (A… Nu prea are?) Va coborati la o biata „clona”… Va consumati cerneala degeaba si riscati si niste SMS-uri docte… de mama, de la acelasi prieten drag… Va jucati cu focul d-le Buzarin…
Doar stiti: Stiinta e, sau mai exact spus, era, numai una… Aia la care-i faceati dvs propaganda neconditionata… da, aia… averea familiei si copiilor, copiilor, copiilor aceluiasi interlop, certat cu legea, care a si ingropat-o! Fie-i tarana usoara… Deci, va rog eu! Ramaneti fidel, ca peluzarii aia care, hraniti corespunzator, pe vremuri, de „mititelu” la „Perinita”, i-au rams credinciosi pana in ziua de azi, desi stapanul a saracit… E doar asa… o parere! FORZA STINTA! Nu, nu aia, a booveanului… Nu! Stiinta aia a prostimii craiovene! „Craiolguta”, cum ai ziceti voi GSP-istii cu ironie, ca sa-i fiti pe plac prietenului vostru drag, „mititelu”! In realitate CS Universitatea sau, pe bune, UNIVERSITATEA CRAIOVA! Aia unde antrenori sant niste nimeni, foarte iubiti de craioveni: Cartu si Sandoi. Si, tot acolo mai MUNCESC alti nimeni, precum Negrila, Geolgau, Silviu Lung, Beldeanu, Tilihoi, Adrian Popescu la RENASTEREA FOTBALULUI CRAIOVEAN! … Stiu… Aia nu e Stiinta, ziceti voi, pantru ca nu are acceptul GSP! Fara „mititelu” totul e „clona”, „craiolguta” si mai gasiti voi si alte porecle umilitoare ca aveti fantezie si… pana la urma de-aia sinteti platiti, nu? …Totusi, FORZA STIINTA!

stresul (7 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 22:42

Cred ca nenea buzarin a confundat echipele. Credea ca e la mititelu.:) alo…nene buzarine….asta joaca la clona nu la fc avereafamiliei lui mititelu. Ai gresit clubul. Vezi ca mafia iccj si coruptii de la CA Bv…. l-au bagat in faliment……si ..vai ce nedreptate i-au facut ” acest grup incractional organizat” impreuna cu ponta si …..chiar si voi. Pai e frumos asa?… si voi presa l-ati parasit…” dujmanilor”. Acum laudati jucatori de la clona ? Lasand gluma la o parte nenea buzarin am prefera sa ne ignori si sa scrii pe mai departe tot de mifitelu si renasterea sa…..cand copiii copiilor lui vor castiga procesele cu frf , cu piturca cu DUMNEZEU si poate…..ar fi bn sa-ti verifici mai des cutia postala , poate primesti citatie.

cata (1 comentarii)  •  12 octombrie 2014, 15:23

Este unul din cei mai buni jucatori,te faci remarcat,bravo!

Comentează