Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Brancardierul Dică

Dică, se știe, n-a mers la Kiev, ci a rămas acasă, să se ocupe de antrenamentele accidentaților Bourceanu, Pîrvulescu și Adi Popa. Gloriosul erou de acum opt ani a ajuns azi un fel de responsabil cu serviciul spate, un fel […]

joi, 2 octombrie 2014, 9:33

Dică, se știe, n-a mers la Kiev, ci a rămas acasă, să se ocupe de antrenamentele accidentaților Bourceanu, Pîrvulescu și Adi Popa. Gloriosul erou de acum opt ani a ajuns azi un fel de responsabil cu serviciul spate, un fel de brancardier cărînd tărgi cu răniții, departe de linia frontului.

Probabil că recuperarea răniților e importantă în perspectiva titlului obligatoriu pe care-l așteaptă Steaua la vară. Poate e chiar mai importantă decît un biet meci de Europa League, într-o grupă în care trebuie să faci prostii mult prea mari cu Aalborg și cu Rio Ave ca să nu te duci în primăvară.

Pe de altă parte, rolul tactic și tehnologic al lui Dică e posibil să fie mai important la București decît la Kiev. E greu de spus dacă el, secundul Dică, ar fi putut da mai multe idei defensive apărării la acea lovitură liberă savantă din care s-a primit primul gol. Sau dacă prezența lui pe bancă i-ar fi dat mai multe șanse lui Papp în duelurile cu Lens. Poate doar să-i aducă niște vată pentru urechi, să nu-l tragă curentul.

Dar nu e exclus ca la plimbarea de pe teren, acel ritual care se petrece cu o oră înainte de fiecare meci, cîteva vorbe de-ale veteranului glorios din 2006 spuse puștilor din 2014 să fi avut mai mult efect decît alte sfaturi tactice. Ce făcea Gabi Iancu, omologul de post al lui Dică în 2006? Era, probabil, în clasa a cincea și, după cum spunea, vedea meciul într-un beci. Dacă Dică i-ar fi arătat lui Iancu poarta în care a dat gol atunci, locul de unde a plecat și fîșia de iarbă unde a scăpat de urmăritori, poate că seara ar fi fost ceva mai plină. Iar Stanciu, înlocuitorul lui Iancu, și el într-a șasea în urmă cu opt ani, n-ar fi intrat pe terenul din Kiev doar ca să iasă!

Comentarii (15)Adaugă comentariu

delatisa (2 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 21:54

„induction referitor la lovitura libera, orice jucator care vine la steaua ar trebui sa aiba un curs de introducere(„induction” in limbaj corporatist) cu lovitire libere batute de Lacatus (https://www.youtube.com/watch?v=QJ33LeFhmHg )

ama_ (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 22:06

un articol marca buzarin, scris ca sa iasa la numar. dica e angajat la steaua pe post de secund, nu de moaste sfinte, asa ca ramas sa isi faca treaba.

CabernetS (2 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 22:40

Stanciu e submediocru de ceva meciuri insa numai galca nu vede asta

Daniel (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 22:52

Felicitãri pentru articol!
Rafinatã observatie, de retinut pentru viitor!

R14375 (2 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 23:13

du-te dica,du-te !! si s-a dus !!

alex (14 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 23:28

sunt curios domnule buzarin daca si dumneavoastra aveti impresia ca sunteti la fel de inspirat ca marcel prost?

Steaua1986forever (5 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 23:52

Domnule Buzarin, ati fost mult prea subtil. Nu cred ca o sa inteleaga articolul dvs „domnul” Galca. Daca rolul pedagocico-moralizator al lui Dica ar fi fost „gandit” macar o secunda de „antrenorul” Galca (am pus intre ghilimele si nu gresesc cand il pun asa) am fi avut azi alt deznodamant. Macar din perspectiva atitudinii nu neaparat a rezultatului. Azi m-am lamurit cu cativa jucatori, dupa cum ma lamurisem si la meciul cu Astra de cativa ca nu au ce cauta la Steaua. Din pacate, lista e foarte mare……si creste cu fiecare etapa. Pana o sa ajunga si „antrenorul de la Poarta Alba” sa se prinda si atunci el nu va schimba jucatorii (mai complicat) ci il va schimba pe „antrenorul” Galca. Si tare imi e teama ca ne trezim cu Stoichita „Acum Ma Urc in Masina Patroane” sau altii ca el.

florisking (2 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 23:56

ilar intr-un fel articolul, dar,la kiev,puteau fi 5 de-al de dica tot dinamo castiga …!!!

Cosmin (1 comentarii)  •  3 octombrie 2014, 8:00

Lui Stanciu putea sa-i spuna orice ca tot ca o baleguta juca. Insa stimate domn Buzarin, stadionul pe care marca Dica era altul…Asta, Olympysky e mai nou.

vasco (146 comentarii)  •  3 octombrie 2014, 14:40

Acum cativa buni ani in urma,cand Dica a fost declarat jucatorul anului in Romania,intr-o discutie cu mai multi prieteni,spuneam ca tare rau a mai ajuns fotbalul romanesc da unul ca Dica a ajuns cel mai bun…Nu stiam,la acea ora,ca se poate si mai rau,ca vom fi nostalgici cand vom vorbi despre Dica,du-te Dica…!

Cristian (2 comentarii)  •  3 octombrie 2014, 14:44

galca aseara, si nu numai, vezi sofia… si-a aratat limitele. el probabil in mintea lui se vrea vreun guardiola sa revolutioneze fotbalul…

Florin (24 comentarii)  •  3 octombrie 2014, 23:04

costel e cam gata la steaua…doar a zis becali ca daca iese de la puscarie vrea sa faca dragoste ;))))))))))))))))

Venom (8 comentarii)  •  4 octombrie 2014, 16:50

Injuraturile ar trebui sa i le adresati patronului Stelei fiindca aplica reteta unei imbogatiri personale in forma continuata, fara sa dea nimic in schimb clubului. Recodul negativ al Stelei in CL e de fapt oglinda a ceea ce vrea/face/ia Becali. An de an, sa intre cum s-o putea in Shampion Lig ca sa ia banii din calificare drepturi TV etc plus vanzarile jucatorilor importanti intr-un an. Apoi urmeaza plezneala. Stati sa iasa Gigi… stati sa iasa Meme… 3-4-5 antreonori desfiintati, e chemat Hagi, pupat Iordanescu, intrebat nea Imi. De fapt totul e un simulacru de palmare a milioanelor de la UEFA in interes propriu. Lumea nu se gandeste la devalizarea clubului, ci are can-can, antrenori porcatiti, circ. Lumea nu mai intreaba unde sunt ma Gigi 40 de milioane de euro in bugetul clubului? Asa ca texte cu ironii fine despre Galca sunt prostii. Asta lucreaza cu materialul clientului. El sau altul, mai mult de un an doi n-o sa poata face rahatul bici. Au revenit intr-adevar nume importante, unele care au scris istorie, dar au nevoie de convalescenta, readaptare etc. Nici nu mai tin minte de cand nu m-a mai entuziasmat aducerea unui jucator la Steaua.

stelica (1 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 9:43

perfect venom, perfect adevarat..cum poate sa conduca un semidoct steaua, de la poarta alba??? la bayern, hoeness care a fost super-campion cu echipa de club si cu nationala ( campion, castigator de cupa, 3 liga campionilor -74-75-76, campion mondial – 74), cand a mers la zu-haus, a pierdut toate ,,calitatile” de la club..

Alex One (87 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 10:19

@Venom, ai auzit de afaceri ? Fotbalul a devenit o afacere peste tot in lume . Afaceri sunt acele actiuni in care unul investeste intr-o activitate si doreste sa-si acopere investitia plus sa obtina un profit. Becali asta a facut la Steaua si nu e obligat sa dea socoteala nimanui ce face cu propriul castig. Daca iesea in piedere era paguba lui iar Steaua ajungea precum Rapid, Dinamo, Urziceni,s.a.m.d. Si nu uita cand faci socoteala banilor intrati mai scade banii cheltuiti pe transferuri,,salarii jucatori ,antrenori, staf administrativ, cazare, transport,masa, medicatie ,tratamente medicale si recuperatorii,echipament,etc. Cam asa se fac socotelile, se mai si scade nu doar se aduna ! Ca sa castigi trebuie intai sa investesti. Daca n-ai finantator te duci si ceri la Banca si vezi, iti da ? Si daca iti da cu ce dobanzi si comisioane ?

Comentează