Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Ganea, un antrenor în siguranță

Cu mînecile suflecate, cu cămașa pe jumătate ieșită din pantaloni, Ionel Ganea părea în timpul meciului cu Steaua cîrmaciul Gherasim din „Toate pînzele sus!” prins de uragan pe punte. Ziceai că vrea el să intre în teren, cu capul în […]

miercuri, 30 iulie 2014, 1:36

Cu mînecile suflecate, cu cămașa pe jumătate ieșită din pantaloni, Ionel Ganea părea în timpul meciului cu Steaua cîrmaciul Gherasim din „Toate pînzele sus!” prins de uragan pe punte. Ziceai că vrea el să intre în teren, cu capul în ghetele adverse, cu aceeași energie și cu același sînge fierbinte cu care a marcat golul decisiv cu Anglia sau cu care l-a strîns de gît pe nefericitul arbitru asistent.

Ăsta e Ganezul, un fel de salvator de mină, și ca jucător, și ca antrenor. La Cluj, acum două campionate, cînd totul părea pierdut, iar Șumudică plecase din cauza acelui pește nedezosat servit la cină, Ionel s-a băgat cu capul înainte, a făcut echipă din te miri ce jucători și a scăpat de retrogradare.

Acum are clauza celor 17 puncte obligatorii în 10 etape. Dacă le face, rămîne, dacă nu, pleacă. Îi va fi foarte greu, pentru că deși în fiecare zi îi vin întăriri, noutățile aduse n-au făcut nici un antrenament organizat cam de pe la sfîrșitul lui mai, iar cei pe care i-a găsit în vestiar cu 24 de ore înaintea debutului în campionat au cam jucat șotron pe la Mogoșoaia, într-o pregătire mai mult așa, ca să fie!

Cu toate acestea, pînă în etapa a 10-a postul lui Ganea pare a fi cel mai sigur din prima ligă. Dacă va fi demis pînă atunci, va primi 100.000 de euro, sumă cu care va deveni antrenorul cu cel mai mare angajament lunar din România. Poate garanta, de exemplu, cineva că pe Gâlcă îl apucă etapa a 10-a? Dacă Steaua n-ajunge în Ligă, e foarte greu. Sau pe Isăilă? Sau pe Falub, căruia i se va da cu impresionanta listă de achiziții în cap? Nimenu nu poate spune cîți antrenori vor rezista primelor 10 runde, dar experiența ultimilor ani arată că pînă atunci aproape jumătate dintre ei sînt schimbați. Deja unii dintre ei nu se simt prea bine, iar la următoarele înfrîngeri starea de amețeală li se va accentua.

În România, o garanție de 10 etape e, deja, o investiție pe termen lung! Dacă nu credeți, vorbim în 4 octombrie, atunci cînd e sorocul rundei a 10-a!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

ba(la)nel (60 comentarii)  •  30 iulie 2014, 13:59

Aline, comparatia cu carmaciul Gherasim e epica…:))) super-tare, frate…acu’sa vedem cine va fi Labus…:))

Andrei (2 comentarii)  •  30 iulie 2014, 14:01

Draga Buzarin, cand ai renuntat la jurnalism pentru a deveni un manager de succes (!?) scriai niste texte inspirate; acum te-ai intors si din inspiratie ai dat-o in expiratie prelunga. Reusesti performanta – greu de atins – de a insira mai multe platitudini pe metru de foaie decat O. Ioanitoaia insusi. Daca dansul mai are scuza varstei si a scolii din anii ’60, matale cred ca ar trebui sa iei o doza de introspectie apoi sa refulezi plenar catre alte profesii. Noi cititorii iti multumim anticipat.

dan (3 comentarii)  •  30 iulie 2014, 14:01

Nea Buzarine lasa scrisul ca ai inceput sa spui numai aberatii. Zici ca faci compuneri ptr copii de 10 ani

dan din salajan (5 comentarii)  •  30 iulie 2014, 14:21

o sa stea tot anul. si daca face 14 puncte in loc de 17, tot e bine. si o sa vedeti ca si patronul o sa il tina.

Paul (3 comentarii)  •  30 iulie 2014, 14:35

Probabil v-ati documentat la o discutie cu Radu Tudoran, in barul Rompetrol de la Blejoi-Prahova. Cum a fost cu Johnny Repp in hotelul de lux din Asterdam.

altona (7 comentarii)  •  30 iulie 2014, 15:11

Mi se pare corect. De la un capat la altul. Ceea ce va conta va fi prima victorie a lui Ganita pe banca Rapidului. Daca o va obtine peste citeva zile la Chiajna (Voluntari?), dau scris ca il apuca paltonul la Giulesti.

alessyo49 (1 comentarii)  •  30 iulie 2014, 15:24

Te-ai trezit si tu sa vorbesti ca sa nu taci.

eggue (2 comentarii)  •  30 iulie 2014, 16:26

ramane garantat pana in etapa 10!? dom’ jurnalist iata o ipoteza: in etapa 5 are 1 sg. punct.. continuati dvs. de aici

Mx5 (48 comentarii)  •  30 iulie 2014, 16:42

Ai uitat sa spui ca Ganezul acesta „salvator de mina” cand a jucat cu Dinamo si-a pus echipa sa stea capra si au pierdut cu 0-6!, felicitandu-i apoi pe cei care i-au…facut!

MUNTEANUL (8 comentarii)  •  30 iulie 2014, 18:25

Ganea n-are cum să fie antrenor de Liga I niciodată în viața lui…Uită-te cum behăie când vorbește, cum privește pieziș….Cum să explice ăsta unui jucător ce vrea de la el?Păi,vezi discursul unui Isăilă, Stoican sau Mihai Teja….compară coerența exprimării și logica gândirii ăstora din urmă cu ale lui Ganea…Hai să fim serioși! A trecut vremea ”palmei părintești” a lui Halagian și a ”felicitărilor pedagogice” ale lui Cârțu…Mână moartă,părerea mea cu Ganezu…

klaus (12 comentarii)  •  30 iulie 2014, 20:33

incep in ai spune lui ba(la)nel ca labus sta pe banca stelei de vreo cativa ani. e ala care uita sa-si traga fermoarul la pantaloni. acum sa trec si la buzarin. vad ca-l roade f.tare de ce se intampla la rapid. azi maine o sa-l propuna ca antrenor , pe prietenul lui fenomenal ilie balbaila.

dan (43 comentarii)  •  30 iulie 2014, 22:54

cam asta e ganea!

PASSCU (5 comentarii)  •  31 iulie 2014, 8:43

Aline eu sunt de părere că acest individ, antrenor acum la Rapid, nu are ce căuta în sport și mai ales ca antrenor. Un antrenor, își asuma responsabilitatea profesională asupra activitatii unei structuri sportive, in care realizează seclecția, initierea, pregatirea și perfectionarea unor sportivi. Sunt curios cum se adresează jucătorii lui Ganea ? Ca antrenor de multe ori elevii îți spun dom profesor, mister, maistre etc. Oare merită Ganea asemenea apelative? Oare este el potrivit pentru a răspunde de formarea unor tineri, de viitorul lor ? Oare are el dreptul de a vorbi copiilor de la Rapid despre educație, despre etica sportivă, despre fair play, despre respect, despre civilizație, despre ce înseamnă sportul în general ? Mă îndoiesc. Eu aș privi momentul cu acel arbitru de tușă ( deși îl am întipărit în memorie) și aș exclude acestă posibilitate. Să nu uităm că Ganezul a avut multe derapaje de acest gen. Și pe la Dinamo, și pe la națională, și la Cluj, și la Oradea. Pînă și în familie a avut același comportament. Iată ce recunoaște chiar el într-un interviu referitor la familia sa : „s-au acumulat tensiuni în cuplu, în ultima perioadă şi am acţionat impulsiv. ” Iată ce spune și soția lui : ”divorțez de el pentru ca este violent”. La el pumnul și limbajul ce au ca terminație grupul de litere „ …..tuți ” reprezintă litera legii. Așa că aș prefera ca acest individ să lase locul unui antrenor în advăratul sens al cuvîntului. Nu vreau să se înțeleagă că am atacat pe cineva. Nu este un atac la persoană. Nici la Rapid. Este părerea mea despre noțiunea de sport, de antrenor, de fair play, de educator. Am și acum în imagine chipul lui Tito Vilanova.

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  31 iulie 2014, 8:57

Ooops uite ca de Ganezul nu scrii urit Busarine,,,Te temi?Roata se invirte dle conducator!!!du la Branesti!Ce ii trebuie chelului tichie de margaritar-proverb romanesc-de memorat pt dta Busa!!!!!!!!

53b1 (4 comentarii)  •  31 iulie 2014, 11:51

Ca rapidist aprob articolul si apreciez sinceritatea lui. Restul e can-can.

Walhallanu’ (5 comentarii)  •  31 iulie 2014, 12:53

„Cu mînecile suflecate, cu cămașa pe jumătate ieșită din pantaloni, Ionel Ganea părea în timpul meciului cu Steaua cîrmaciul Gherasim din “Toate pînzele sus!” prins de uragan pe punte. ”

Să înţelegem că madam executoarea de la Rapid (Andronache sau cum îi zice), e un fel de Adnana?!?

Russu (1 comentarii)  •  1 august 2014, 20:38

@Andrei#2. Lasa-l pe Ioanitoaia ca inca le da clasa la toti. Intelegi ce spune si nu face pe desteptul ca altii. Iar scoala are mai multa decat tine si neamul tau impreuna. Te rog frumos sa ai grija la drumul lung.

Comentează