Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cît e de grav cazul Sînmărtean?

Ne răspunde Stefan Kovacs, via Johnny Rep

Pe Lucian Sînmărtean sau pe altul ca el, care bombăne mereu, nu dă mîna cu nimeni cînd e schimbat și-ți poate pune în orice clipă vestiarul în cap, poți să-l tratezi, ca antrenor, […]

vineri, 25 iulie 2014, 10:30

Ne răspunde Stefan Kovacs, via Johnny Rep

Pe Lucian Sînmărtean sau pe altul ca el, care bombăne mereu, nu dă mîna cu nimeni cînd e schimbat și-ți poate pune în orice clipă vestiarul în cap, poți să-l tratezi, ca antrenor, în fel și chip. Să te faci că n-ai observat. Să încerci să i te bagi sub piele. Sau, invers, să nu-l mai bagi în teren. Să-i dai amenzi. Sau să ceri șefilor să-l dea afară. Sau, dacă nici una dintre aceste măsuri nu rodește, să pleci tu.

Ca să vedem cum se procedează cu acest gen de jucători, să ne amintim o poveste. Ea a fost depănată de marele Johnny Rep, fostul atacant al lui Ajax și al Olandei, cu care am avut privilegiul să fac un interviu în 2008, la un hotel de epocă din centrul Amsterdamului.

Atingînd subiectul comun Stefan Kovacs, Johnny Rep vorbea despre Johan Cruyff ediție 1971 cam ca despre Sînmărtean ediție 2014. Jucător mare, personalitate puternică, lider de grup. Spune Rep că la unul dintre primele antrenamente, Cruyff a vrut să-l umilească pe Kovacs, să-i arate cine-i șeful. Johan era copilul de suflet al lui Rinus Michels, care tocmai plecase la Barcelona, și-l accepta greu pe acest tip din Est de care nu auzise. La un antrenament, marele jucător i-a aruncat mai tare o minge lui Kovacs, așteptînd ca aceasta să sară din antrenor ca din colțul mesei. Dar Kovacs, care fusese și el fotbalist, nu foarte mare, dar tehnic, a intuit, s-a dat doi pași în spate și a pus un stop impecabil pe exterior. Acesta a fost primul game cîștigat de tehnician pe serviciul vedetei.

Următorul a fost și mai interesant. Ajax se întorcea dintr-o deplasare și în acea vreme călătoriile se mai făceau cu trenul, la vagon de dormit. În puterea nopții, cineva i-a strecurat lui Kovacs informația clasificată că în cușeta lui Cruyff e debandadă mare. În pijama și în papuci, nea  Piști a împins cu putere ușa. Într-adevăr, lume multă, fum să-l tai cu cuțitul, sticle de whisky și pahare, iar pe masă o grămadă de bani. Guldeni, dolari și ce-or mai fi fost. Patru băieți, cu Johan în frunte, jucau poker. Alții chibițau. Kovacs a cerut un loc la masă. A spus că și-a uitat țigările în cușeta sa, iar Cruyff, care rupea două pachete pe zi, l-a servit imediat. A cerut un whisky dublu și a intrat în joc. Priceput la chestii de-astea, într-o oră i-a ușurat pe Cruyff et Comp de vreo 5.000 de dolari, sumă, nu glumă acum mai bine de 40 de ani! S-a ridicat, l-a bătut pe Johan prietenește pe umăr și i-a spus că ori de cîte ori simt nevoia să piardă ceva bani, le stă la dispoziție.

Asta a fost povestea lui Johnny Rep. Din acel moment, Kovacs a fost șef deplin la Ajax și, timp de doi ani, a cîștigat împreună cu Cruyff și ceilalți tot ce se putea cîștiga. E asta o soluție și pentru Steaua? Greu de spus. Sînmărtean nu e Cruyff și nici Gâlcă n-are încă dimensiunea lui Stefan Kovacs. În plus, în 2014, echipele de fotbal nu prea mai călătoresc în vagonul de dormit. Dar o pildă de mare antrenor și de mare psiholog tot e!

Comentarii (48)Adaugă comentariu

caty (4 comentarii)  •  25 iulie 2014, 12:21

Nota bene: si nici Steaua nu este Ajax.

Bocanci (12 comentarii)  •  25 iulie 2014, 13:22

Din articol am inteles doar ca ai mare valoare de jurnalist, te-a bagat Rep in seama. In rest, n-are legatura fotbalul de acum 40 de ani cu cel de azi. Atunci se imbina utilul cu placutul, Cruijff sau Dobrin stau la bautura pana dimineata si dupa aia veneau la meci. Astazi, il vezi tu pe Galca mergand la o tigara cu Sanmartean? Doar Prunea le mai aducea fete in cantonament baietilor, dar asta e defect al natiei.

vlad (35 comentarii)  •  25 iulie 2014, 13:54

Mda deci Galca ar trebui sa-l provoace la un poker pe Sinmartean? sau poate la niste table?? WTF??? Da, povesti frumoase, le-am auzit deja…. nu au nicio relevanta pt situatia actuala. Lipsa de respect e posibil sa vina din lipsa de ablitati ca antrenor, sau pur si simpla Galca nu stie sa discute cu jucatorii, asta e impresia pe care mi-a lasat-o din conferintele de presa.

Alin (3 comentarii)  •  25 iulie 2014, 13:57

Sursa: cartea „Aproape totul despre fotbal”
Autor: Ioan Chirila
Plagiator: Alin Buzarin

gigel (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:03

si nici sanmartean nu e Cruyff, foarte exagerata comparatia, aici vorbim de un jucator care si-a ratat de mult ultimul tren. rabufniri se intampla, nu au fost dese la sanmartean si nici nu cred ca vor fi o obisnuinta.

roman (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:07

Nu se face prea mare tam-tam in jurul unui jucator care a fost suparat pentru momen si in fond n-a facut nimic. Galca e antrenorul, el hotareste si schimbarile, si alcatuirea echipei pentru ca are raspunderea pentru rezultate. In rest, Sanmartean poate sa face ifose cat cuprinde.

adrian (2 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:09

e lumea plina de oameni care sar repede sa observe ce e evident. care nu vad dincolo de cuvinte, care nu inteleg decat daca le zici direct ce vrei sa spui. ei au navalit si aici, vezi @bocanci si @caty.

Yo (2 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:22

Corect caty, Steaua este mai buna decat Ajax!

Alin (3 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:28

De ce ati sters comentariul in care am spus ca sursa este Ioan Chirila, cartea „Aproape totul despre fotbal”?

mircea (12 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:33

@Bocanci:Se vede de la o posta ca esti frustrat.
@caty: Totusi, Steaua a reusit sa o elimine pe Ajax.

dan (4 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:36

@bocanci – bun comentariu!
@alin buzarin – cei 2 jucatori nu prea sufera comparatie. Sanmartean are o problema de caracter si e needucat. La fel s-a purtat peste tot unde a jucat.
Cruyff ne-a demonstrat tuturor inteligenta si educatie, acolo era doar o problema de cine e cel mai inalt in rang.

enough (3 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:40

Sunteti bolnavi. Este al nspelea articol pe tema asta. Deja ati sarit calul. Toti deontologii trebuie sa isi dea cu parerea despre Steaua.

Nicu cizmaru (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 14:54

Tu aline cu a mic vrei sa scoti in evidenta ce a vrut sa faca ilie stan cu s min la Vaslui….sail trimita la juniori pe sanmartean ca are salariul prea mare !!!! Ca doar ilie stan econtabil nu antrenor…..nu-i mai lua apararea contabilului ilie stan si nu il compara pe galca cu stan balbaitul….cat despre cauciucurile pe care le ai la branesti sunt la dricul cu care te ducem pe tine,ilie,nicu,baias si asta pentru ca 8 luni nu am luat nici un ban !!! Stii bine ce zic 😉

vasglo (22 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:11

Asta ai inteles din „cazul Sanmartean”?? Eu credeam ca un jurnalist de talia ta (sic) vedea in actiunea lui Galca calitatile lui de antrenor! Sa schimbi „perla” echipei in min. 60, la 0-0, ca jocul nu-i mergea, cu un tinerel de 20 de ani, sa „recidivezi” apoi si sa introduci inca doi jucatori de 19 si 17 ani, sa castigi meciul cu 2-0, asta da calitate de antrenor. Ei, maestre, asta nu se vede??….

Dragos (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:13

Deci ideea ar fi ca Galca sa il bata pe Sanmartean la poker.. un articol frumusel, dar nu are nicio legatura cu subiectul propus 🙂

cosmin (2 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:27

Pe Galca nu-l apuca paltonul.

Marc33 (5 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:41

Ceva din serialul: Comentarii de care lumea nu are nevoie! 🙂

alin buzarin (8 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:45

Pt Alin (ciudata coincidenta de nume cu mine)

In general nu raspund rautatilor, dar ne aflam in fata unei mostre care depaseste orice imaginatie.

Sustii ca episodul a fost relatat de Ioan Chirila in cartea „<> si ca pilda ar fi un plagiat.

1. Ioan Chirila nu a scris in viata lui o asemenea carte.
2. Exista o carte cu acest titlu, dar ea nu-i apartine lui I. Chirila, ci ii are drept autori pe Chiriac Manusaride si pe Kevork Ghemigian, doi fosti arbitri ai anilor 70.
3. Singura carte a lui Chirila in care se povesteste ceva despre Cruyff si Kovacs este <>. E un episod cu o vizita a antrenorului acasa la Johan, cind cei doi stateau de vorba in timp ce antrenorul isi tinea fetita pe olita.
Concluzie: sunt buni pasii in viata, dar daca e sa vorbim de carti, atunci bine e sa fim siguri ce sustinem, nu sa aberam!

alin buzarin (8 comentarii)  •  25 iulie 2014, 15:47

Prima data intre ghilimele e vorba de APROAPE TOTUL DESPRE FOTBAL.
Cartea lui Chirila, la cel de-al doilea rind de ghilimele este ZILE SI NOPTI PE STADION

yosua (3 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:06

Buzarine,doar provoci….

urzica (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:09

Nu mi se pare Alin Buzarin cel mai mare redactor sportiv si nici nu mor dupa el. In schimb ideea de a prezenta o povestioara cu talc, bine aleasa, din scrierile lui Chirila, mi se pare laudabila si la obiect. „Cheia” este in ochiul cititorului si observ ca nu sunt multi cei care au gasit-o sau au incercat sa participe la demersul propus. Cred ca Alin nu a apucat bine sa-si posteze gandurile, de fapt doar o mica parte din ce a vrut sa spuna si iata ca am sarit pe el sa-l lapidam cu zecile, din dragoste pt. Steaua. K, iubim Steaua dar sa dam „Chezarului ce-i al Chezarului” si sa nu distrugem tot ce nu intelegem sau nu ne place.

alan (2 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:10

in final ai spus totul: Sinmartean nu e cruijff. Deci il treci pe banca sau in tribuna fara regrete prea mari

Perken (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:45

De ce nu a ajuns sanmartean pina acum la un club MARE din strainatate la talentul pe care-l are? Simplu. Pentru ca talentul nu e dublat de educatie. Comportament tipic de lipsa educatie, civilizatie. Ce sa invete de la Mutu? Pai sa invete. Mutu a ajuns un ratat datorita acestor defecte tipice jucatorilor de fotbal din Romania.

ionut (6 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:50

Cam deplasata comparatia. Sanmartean din pacate e tipul de jucator roman care crede ca talentul e suficient pentru a fi un mare jucator.Cum dai mai bine in basica cum te fac ziaristii o mica vedeta. Mi aduc aminte de un meci a lui impotriva Interului. A intrat dupa pauza si probabil pentru ca era suparat ca a fost rezerva a incercat sa faca cateva jonglerii. Desigur ca nu i a mers in fata unor fundasi italieni, au dat cu el de pamant. Driblingurile lui sunt eficiente in Romania si in alte tari de mana a doua. In Europa trebuie sa fii tare pe picioare, sa ai conditie fizica, sa poti rezista la un nivel inalt pentru 90 de minute. Toti expertii lui peste, inclusiv Piturca, au spus ca el ar trebui sa joace in banda. Cu toate ca Piturca spunea in trecut ca el nu poate face ambele faze. In meciul contra norvegienilor s a vazut clar ca dupa 30 de minute se sufoca. Sanmartean, cat mai poate, trebuie sa joace unde l a pus Reghe. Dar are nevoie de un Pintili langa el ca sa i faca faza defensiva. Steaua are bani dar nu e in stare sa cumpere un jucator de valoare lui Pintili. Prepelita si Filip sunt strutocamile. Ei nu sunt nici in atac nici in aparare. Cum e posibil sa joci cu doi jucatori la mijloc care nu pot sa dea o pasa mai lunga de 15 metrii. De Rapa ce mai e de zis. Inca un transfer marca Becali. 95% din pasele lui au fost date in spate. Probabil de frica, ca la Otelu mai misca ceva.
Citim zeci de articole despre coeficientul Romaniei dar nimeni nu e in stare sa foloseasca cum trebuie banii de la Uefa. Stiu cat de incompetenti sunt si prefera sa joace la ciupeala. Spera sa se califice an de an in CL cu jucatori de 100 de mii. La ce management are Steaua, Becali era in faliment de mult daca taranii nu continuau sa se duca pe Mall Arena.Sa vedem cat o sa i mai mearga, doi ani fara CL si e pa. Speram ca CFR sa progreseze de la an la an dar ei au preferat sa joace la Loto Portugalia in loc sa vina cu un plan bine pus la punct.

Paul (3 comentarii)  •  25 iulie 2014, 16:59

Domnule Buzarin. Alin (comentariile 4 si 9) are mare dreptate. Ati plagiat din Ioan Chirila. In tara pontanacilor, totul e copipashte. Hotelul de epoca din Amsterdam, cred ca este de fapt bojdeuca parinteasca din Craiova. Iar pe Johnny Rep, l-ai confundat cu vreunul din generatia de aur (ca e lunga generatia asta), dupa prea mult zaibar consumat. In rest, chiar imi sunteti simpatic. Dar nici chiar asa. Daca noi, oameni cu ceva carte, ne balacim in minciuna, ce sa mai spunem despre cocalarii, pitipoancele, etc., care ne-au cotropit tara. Sanatate…

IO (15 comentarii)  •  25 iulie 2014, 17:27

Excelent sfat. Acum Galca trebuie sa faca ce face Sanmartean, sa nu-si salute jucatorii in vestiar.
Du-te domnule la fitzuica disparuta, ca n-ai valoare de GSP.

A. H. (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 17:44

Pe Gâlcă nu trebuie să-l intereseze decât randamentul din teren al jucătorilor. De rest trebuie să se ocupe team managerul, sau alţi puturoşi care-şi umplu conturile din căştigul clubului, fără să contribuie cu ceva palpabil la succesele echipei.

dan (43 comentarii)  •  25 iulie 2014, 18:24

interesanta povestea…oare Galca are ceva clasa lui Pisti Covacs?
Oricum pe lipsa de valoare care domneste in fotbalul romanesc, orice talent trebuie exploatat!

@#7 (12 comentarii)  •  25 iulie 2014, 18:30

Asta e ziar de sport, nu de batut campii. Vorba lu #12 si #15, autorul a fost nevoit sa umple spatiul tipografic si a scos articol la norma pe un subiect fumat.

gogi (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 18:42

Hai ca e tare articolul. Pe asta nu mi am imaginat o vreodata sa l vad comparat pe Lucica cu Johan. E ca si cum ai compara bordeiul lui Creanga cu Turnurile Petronas. O caterinca de articol. Povestea cu Johan e reala dar ce cauta Lucica in poveste e neclar. Nu poti baga porcul fermecat in povestea Alba ca Zapada.

Mx5 (48 comentarii)  •  25 iulie 2014, 19:19

Nene Buzarin, am inteles, trebuie sa scrii ceva parsiv despre cei de la Steaua, macar din cand in cand, altfel nu se poate. La Dinamo se intampla lucruri cu adevarat grave: le pleaca jucatorii, celor ramasi li se micsoreaza salariile, echipa este in insolventa, iar „ziaristii” se dau de ceasul mortii ca la Steaua se trage cate un partz mai puturos! Halal sa va fie!

Tagore (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 19:49

@vasglo – bravo pustiule,asta e!

Barfa (1 comentarii)  •  25 iulie 2014, 20:56

– Voi vorbiti de un Sanmartean, care nu a ajuns la Nationala din cauza samasarilor becali?
– Voi vorbiti de un Sanmartean, atunci cand generatia lui Hagi apunea, a fost pus la Nationala un Ienei care era pe post de marioneta, ca Hagi si Gica Popescu facea primul 11? Rezulatul a fost destul de penibil, ca la Euro fitzele lui Hagi nea costat meciul cu ITALIA!
-Voi vorbiti de un Sanmartean, cand Nationala Romaniei nu a avut niciodata un antrenor adevarat.
-Voi vorbiti de un Sanmartean, cand orice antrenor din Romania de la orice club face doar antrenamentele cu jucatorii, primul 11 il face altii si meciurile sunt castigate sau pierdute deja!!!!!
Dar asta este, trebuie sa faceti si voi (ziaristii/presa din Romania) un ban, vorbind despre chestii penale, sa nu va simtiti cu musca pe caciula ca nu munciti.

Fla (1 comentarii)  •  26 iulie 2014, 4:02

Noroc ca i-au intrat cartile…..

efor20 (1 comentarii)  •  26 iulie 2014, 4:21

#4 Alin – asa este, am vazut de cand am citit articolul plagiatul si chiar ma gandeam sa comentez despre asta. Am vazut ca ai fost mai ‘iute’ decat mine. Rusine buzarin,rusine!!! (i-a spus lui Johnny Rep cand depanau ei amintiri ca doi prieteni vechi,bleah!)

ciupi (150 comentarii)  •  26 iulie 2014, 5:34

povestile astea doua le-am citit in sportul popular de pe vremea lui aurel neagu, dumnezeu sa-l ierte, ca mare jurnalist a fost…

Alex One (87 comentarii)  •  26 iulie 2014, 6:56

Adevarul e ca Sanmartean este o gogoasa umflata tinuta in brate de patron si de presa. Nu poti sa ai pretentii la Steaua cu doua trei pase inspirate si tot asa niste driblinguri care „taie respiratia” unor comentatori naivi.Dar sa punem la socoteala si pasele gesite si baloane pierdute aiurea care pun adversarii in situatii foarte periculoase .Nu mai discut de numeroasele faulturi unele gratuite care-i atrag cartonase si multe etape de suspendare. Cate goluri a dat Sanmartean ? Face parte din „Operele ” marca Becali gen „Printul” de mucava Cristea, fratii Costea si inca multi altii. Dar este (inca) favoritul patronului si Galca stie ca nu are ce face. Cert este ca daca nu se ia nicio masura impotriva vedetei de Vaslui ,si sigur, fara semnalul lui Gigi nu se va lua, Galca va pierde vestiarul. Tanase alt ametit care nu mai nimereste poarta decat o data la trei meciuri si traieste tot asa din trei dribliguri si doua pase, Latovlevici cu gandul mereu la transfer, Keseru cu morga lui de francez expirat si mai stiu eu cine poate comite oricand ceva asemanator.

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  26 iulie 2014, 7:04

Auleu dar rau o dai Busarine!Comparatia n-are rost!!!!Ma mir ca nu mai ataci din nou CSUCRAIOVA!Sa amintesti ca Tigana era cazat cu nevasta blonda la Jiul..dar tu nu ai amintirile acestea din fericire pentru noi!Lasa-l pe Sanmartean,omul e prea bun pentru Steaua,fii calm,a venit caldura!Ma mir ca nu-l ataci si nea IMI,cind era la Craiova ,a intrat in PD,lasind echipa pentru un post de secretar de stat la Ministerul Sportului!Cum nu stii?Lasa-l pe Covaci,Sanmartean in pace,ajunge cu ..perlele tale…ieftine!!!!!

corvette59 (5 comentarii)  •  26 iulie 2014, 7:56

Pisti Covaci nu s-a multumit numai cu asta la Ajax . Nu i-a fost frica niciodata ca se va compromite in fata jucatorilor , desi acestia erau constituiti in cea mai mare echipa a momentului .Nici in tratativele cu conducerea nu era timid . O data a plecat cu Jongbloed ,portarul , in cartierul Red Lantern .Presa ,scormoneau in rahat si pe vremea aceea , a aflat si a doua zi in ziar poze cu el si Jongbloed intrind intr-un stabiliment vestit pe acolo . Chemat la ordine de conducere,a raspuns – asta tine de sotia mea sa ma judece , n-am intrat acolo imbracat in treningul lui Ajax .
Asta n-a mai zis-o Ioan Chirila !

IO (15 comentarii)  •  26 iulie 2014, 8:02

Domnule Buzarin, se pare ca va palce sa stergeti postari, asta cand le moderati, odata la trei zile.
Sunteti de-o stupiditate incredibila.

nelu (6 comentarii)  •  26 iulie 2014, 9:25

Frumos e fotbalul! Dar, dacă n-ar fi presărat cu savuroasele comentarii, ar fi ca o horă fără lăutari. Felicitări frumoşilor! Dintotdeauna am taxat şi eu prostia. N-am avut harul vostru, dar n-am scăpat nici-o ocazie taxând-o pe loc. Vă sugerez să vă aplecaţi puţin asupra lui Vadim Vâjjjjjj de la ProTv. Cu toţii aşteptăm ştirile sportive dimineaţa şi oricând. Ba fugim cu spuma de ras pe faţă la televizor pentru a ne hrăni cu ştiri pozitive. Ce te faci, însă, dacă ştirile sunt prezentate de acest Vadim Vâjjjjjjj…., că nu înţelegi nimic. Dacă n-ar fi dublura cu detalii prezentate de altcineva cu o dicţie mai bună, zău că te duci la televizor degeaba. Acest Văjâie-printre-dinţi cu fălcile încleştate, de parcă are proteză facială pentru a nu i se deplasa mandibula, trebuie pus mai degrabă să alunge ţânţarii de pe stadion (vâjjjjjjjjj… !) că strică ştirile PROTV, cele mai bune ştiri sportive de pe sticlă, atunci când sunt prezentate de Corina ori colega ei „Spârnel”. Sau, măcar, să fie dotat cu o vuvuzelă gigant şi cocoţat pe tribuna oficială pentru a bruia jucătorii, că-i tot aia! Ţineţi-o aşa!

Adi Ionescu Citon (1 comentarii)  •  26 iulie 2014, 10:35

Aline, bravo. O poveste frumoasa. Si nu ma intereseaza de loc pretextul acestui articol (Sanmartean vs. Galca), un fotbalist care face pe smecheru si de cum se va descurca antrenorul sau.
Intotdeauna m-a fascinat povestea de cum a fost posibil sa ajunga Covaci la Ajax in timpul comunismului. E ceva ce nu pot sa inteleg. Poate cineva din vechea generatie de ziaristi ne lamureste. E mult mai interesant!

Karembeu (10 comentarii)  •  26 iulie 2014, 22:11

Vedeti…de aceea era bun Pitzi la steaua…sa castige vestiaru’.
Papagalu’ asta de Sanmartean nici nu i s-a uscat cerneala pe contract si a si inceput cu figurile de Buftea.
Profuta de debandada de la Steaua ca sa se dea in stamba. De aceea nu merg jucatorii nostri afara.Au ceva in bocanc dar sunt goi pe d’inauntru.
nu ne mai facem bene in veci.

kulcsar (2 comentarii)  •  27 iulie 2014, 19:08

Sînmărtean nu e Cruyff și nici Gâlcă n-are încă dimensiunea lui Stefan Kovacs….si nici buzarin nu e jurnalist.Dar asa se crede …

gascanulcare-ialb (11 comentarii)  •  27 iulie 2014, 21:37

pacat, nu m asteptam sa te dai in stamba! ce ti-e si cu caracterul asta!?

Alin (3 comentarii)  •  28 iulie 2014, 11:11

@ Alin Buzarin.

Imi cer scuze pentru tonul rautacios. Da, cartea era „Zile si nopti pe stadion” … Sper sa pot beneficia de circumstante atenuante, am citit carea acum vreo 15 ani si nu sunt de profesie ziarist sportiv. Totusi, sunt sigur ca era acolo episodul cu mingea in gat pe care i-o datea Cruyff lui Kovacs. O sa caut cartea si o sa incerc sa gasesc pagina …

brod (19 comentarii)  •  28 iulie 2014, 11:12

chestia cu mingea trimisă spre antrenor a fost la prima şedinţă de antrenament. după el, a mai urmat unul… apoi încă unul… lsându-i totuşi timp antrenorului să reacţioneze corespunzător. după preluările lui kovacs, au înţeles că au de-a face cu un profesionist.

PASSCU (5 comentarii)  •  28 iulie 2014, 12:31

Aline bag samă că duceți lipsă de subiecte. De observant am observant că ați lăsat-o mai moale cu Steaua dar acum fabricați subiecte să destabilizați echipa. Cînd a venit Gîlcă v-ați frecat mîinile de bucurie și ați sperat ca Steaua să se destrame. Ați început să cîrcotiți cu gîndul că este cap de linie. Acum cînd ați văzut că nu este pe placul vostru ați început iar să vă intereseze Steaua. Dar vă interesează numai strîmbele gen Sînmărtean. Nu înțeleg de ce considerați voi că gestul lui Sînmărtean este așa de ieșit din comun. Să ne amintim de alți Sînmărteni atît autohtoni cît și de alte naționalități. Nu dau exemple din mai multe motive. Dar ce crezi tu că ar fi trebuit să facă Gîlcă? Sau mai bine spus știi tu ce a făcut Gîlcă? Știi tu care a fost reacția lui? Hai să fim serioși. Toate vorbele tale au ca scop destabilizarea. Vedeți că Sînmărtean s-a integrat bine la Steaua dar cunoscînd caracterul său dificil ați găsit momentul să aprindeți fitilul poate poate o ieși scandal. Dar uite că nu iese cum vreți voi.
Poate te întrebi de unde am dedus eu acest lucru. Păi cum să nu gîndesc așa din moment ce tot azi începeți porcăirea lui Gîlcă? COSTEL RĂZGÎNDACUL. Numai niște ageamii pot face asemenea afirmații. În primul rind el a afirmat că va încerca un system 1-4-3-3 . În cantonamente a observant că jucătorii nu sunt obișnuiți cu un astfel de sistem și a revenit la sistemul de bază al Stelei adică 1-4-2-3-1. De unde ați dedus voi că Tănase a fost impus căpitan de Becali? Oare nu credeți că Dodel are și vechime și tot ce vrei pentru a purta banderola? În legătură cu Chipciu. Apăi din tot ce are la ora actuală e cel mai indicat. La probat și pe Iancu și pe Cheșeru și cel mai potrivit este Chipciu. Ce este mare greutate să observi acest lucru mai ales pentru voi specialiștii. Apăi chestia cu Sînmărtean pe stînga. Păi în momentul în care pe stinga la folosit și pe Pîrvulescu și nu a dat radament nu trebuie să știe și el ca antrenor ce alternative ar mai fi? Numai negîndite scrieți. Un antrenor nou nu trebuie să facă și el o evaluare a lotului, o cunoaștere amănunțită a fiecărui jucător? Aveți impresia că Steaua este Brănești sau Berceni? Chestia cu Covaci e cunoscută și arhicunoscută. Covaci a fost Covaci. Așa și Ferguson a fost o enormitate dar tot a dat cu gehata după Ronaldo cît era el de Ronaldo. Și să nu uităm că Covaci nu a fost Ferguson și nici Sînmărtean nu e Ronaldo. Și cei doi tot au mai colaborat. Dar nu înțeleg eu ce legătură are cu Gîlcă. Și nu înțeleg pentru că Costel are un character prea frumos, a fost un fotbalist deosebit deși nu era plăcut ochilor unora pentru că nu ieșea în evidență, a fost și este serios, a fost și este un profesionist , cult, prietenos și respectos cu presa. Deci vă rog domnilor ziariști dacă vreți să fiți respectați repectați muncă voastră.

Comentează