Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Hăumleşii Statului

Fără suflul fotbalului, Ghencea, Ştefan cel Mare şi Giuleştiul vor deveni morminte neîngrijite unde nu e îngropat nimeni

Steaua-Mioveni la Constanţa, Rapid-Vaslui în Regie, Dinamo-Tg. Mureş pe Astra. Trei anomalii, trei homeless – sau hăumleşi, fiindcă sărăcia a plantat […]

joi, 21 iulie 2011, 3:09

Fără suflul fotbalului, Ghencea, Ştefan cel Mare şi Giuleştiul vor deveni morminte neîngrijite unde nu e îngropat nimeni

Steaua-Mioveni la Constanţa, Rapid-Vaslui în Regie, Dinamo-Tg. Mureş pe Astra. Trei anomalii, trei homeless – sau hăumleşi, fiindcă sărăcia a plantat deja termenul în solul limbii române -, trei chiriaşi scoşi cu catrafusele în stradă. Trei urmaşi grăbiţi ai lui Topîrceanu, care-şi iau geamantanele şi pleacă pe National Arena.

Ministerele sau prelungirile lor contraproductive, cluburile departamentale, vor chirii, impozite, restanţe. Corect, legea e lege, factura e factură! Nu plăteşti, pleci! Şi eu, proprietarul, rămîn cu hardughia în braţe. Ce fac cu ea?

Răspunsul ar putea fi simplu. O ţin în conservare. Pentru ce? Pentru viitor, cum adică pentru ce?! În viitor, pe Ghencea ar putea fi organizată o Spartachiadă între oştenii înfrăţiţi ai armatelor NATO. Pe Dinamo s-ar putea disputa concursuri de cîini poliţişti, precum celebrul Costel, dresat în urmă cu 40 de ani de plutonierul Papaiani, în filmele cu Brigada Diverse, iar în Potcoava de lîngă şine ar putea fi puse la cale însufleţite întreceri opunînd echipele AS Impiegatul de Mişcare şi CS Naşul din Tren.

Dar, ca să nu se împiedice cîinele în bălării, ca să nu-i pice impiegatului paleta în noroi sau ca să aibă soldatul NATO apă caldă pentru spălarea cazarmamentului, aceste stadioane au nevoie de întreţinere. În oasele Ghencei a intrat deja paragina, în curînd ea va fi prezentă şi pe celelalte arene. Pe măsura trecerii timpului, proprietarii vor constata că forma cea mai eficientă de conservare e activitatea, altfel în scurt timp ai parte de ruine, iar banii echipelor de fotbal în loc să vină, chiar şi cu ţîrîita, la ei, se vor duce la National Arena. Care pînă la urmă e tot Statul, dar acea formă de Stat care a priceput ceva din vremurile pe care le trăieşte.

Nu se va mai vorbi de campioana din Ghencea, ci de echipa de la Mogoşoaia, Giuleştina va deveni  Străuleştina, iar Groapa se va astupa cu lătrat de cîine din Săftica. În vremea asta, deţinătorii de sînge albastru departamental vor căuta tăietori de buruieni plătiţi cu ziua sau vor strînge la piept ruine, bolovani printre care vor vui amintiri şi vor şuiera regrete.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

TifosGranata (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:38

no comment…the pure truth

v.a. (2 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:42

Draga domnule Alin Buzarin,
E frumos cum/ce scrii, este poate chiar adevarat. Eu sunt ofiter si tin cu Steaua, in fapt nu cu Steaua de acum ci cu aceea care a adus glorie maxima natiunii romane in anii ’80. E posibil ca pentru oaspetii pe nepusa-masa ai Stelei, din ultima vreme, gloria clubului sa insemne mult mai putin decat aroganta, lipsa de masura, incultura si suficienta unui semidoct care, prin contraproductive complicitati, a ajuns sa se joace cu gloria si prestigiul unui mare club. Eu, si multi ca mine, doresc reintoarcerea echipei in discretia si maretia trecutului, o data cu disparitia acestui monstru semianalfabet pe care voi, jurnalistii, ni-l serviti la desert in fiecare dupa-masa. E clar ce spun eu, d-le Buzarin?

Hawks (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:44

E usor sa scriem un articol in care nu vedem adevaratele dedesubturi ale ministerasilor. Ce nu se vede cu adevarat este ceea ce este SUB aceste baze:
-Ce avem noi aici!??
-Nisteee…… elevul Becali George din banca nr.1, de la coada normal, completeaza raspunsul!!!
-Pai io, io ,io cred ca avem niste…branza? Lapte? Oua? OI?
-Nu elev Becali, continua profesorul mirat de incultura baiatului. Avem niste PAMANT! Tine minte asta mai baiat prost…crescut, ca poate o sa faci bani din asta, ca doar nu o sa te faci profesor, ca sa nu castigi niciun ban!

Deci, PAMANT! Avem! Adica BANI! Adica Spaga! Adica bani negri de impartit pe criza!
Nu trebuie compatimiti hotii din Liga 1, dar aici e un caz clasic in care se intalnesc Hotii cu Hotii! Si aici castiga intotdeauna Statul, care e bulibasa hotilor din lume!

Deci, avem fotbal de faliment, in faliment, condus de oameni care nu stiu sa faca afaceri ci doar sa faca smenuri! Acum se vede diferenta dintre oamenii de afaceri si smenari! Unii se pricep sa faca bani, altii doar sa-i castige. Nu-i asa Comisioa….pardon, Coane Mitica????

Boggy (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:48

Deci pana la urma sunteti sau nu de acord cu ideea ca daca nu platesti trebuie sa pleci ? Am inteles insa ca in tara asta lumea nu prea mai investeste in stadioane… dar parca ajungem la ideea ca toti stau cu mana intinsa si se asteapta sa primeasca fara sa dea nimic in schimb. Echipele de care vorbiti insa au niste patroni care incaseaza si niste venituri… drepturi de televizare, bilete, sponsori si asa mai departe. Nu credeti ca in loc sa se astepte la milogeala ar trebui sa gaseasca resursele pentru a plati acea chirie?

trahan_best (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:50

slabut articol aline…cred ca l-ai scris in 2 minute in pauza de masa…nu prea ti-a priit pauza, sper sa revii la forma de altadata…

Florin Puşcaş (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:51

Bine ai revenit în presa scrisă!
Spor şi succes!

ionut (1 comentarii)  •  21 iulie 2011, 16:51

ai salvat si nu trebuia sa mai deschizi fisierul sa ne umpli iar de virusi buza…cel mai mare bine care l-ai facut a fost cand ai plecat din presa dar vad ca nu esti consecvent…si ce te mai plangea lumea pe-aici…dar ai capatat obiceiuri de liga 1…ai dat repede fuga la caldurica

strsu (2 comentarii)  •  21 iulie 2011, 17:11

1. Ultimul dvs. articol purta titlul: „Am salvat, am inchis fisierul!”
2. Normal era ca acum, la revenire, sa redeschideti fisierul…
3. Legat de terenurile si bazele sportive la care faceti referire (Ghencea, Giulesti si Stefan cel Mare) va dau o veste care sa va linisteasca, cel putin in cazul Steaua.
In spatele fostului complex sportiv au fost alte cateva unitati militare care, si ele, au intrat in paragina dupa desfintarea lor (ordin de la NATO).
Acolo a inceput deja constructia de blocuri de locuinte. Sigur, si in fosta baza sportiva se vor construi tot locuinte.
Probabil acelasi lucru se va intampla si la Rapid si Dinamo.

Ciudat este altceva: Becali a solicitat M.Ap.N. cumpararea intregului complex dar nu aprimit nici un raspuns nici negativ nici afirmativ.

In alta ordine de idei va tin pumnii pt. un nou inceput in… gazetarie.

tigara electronica (1 comentarii)  •  24 iulie 2011, 16:34

Nu stiu cate echipe de pe taramurile europene mai au inca asemenea intelegeri cu terenuri inchiriate de la diferite Organizatii guvernamentale. Proprietarii de echipe ar face bine sa cumpere teren si sa construiasca stadioane noi, la standardele internationale. Ne facem de ras ca la balamuc cand vin strainii pe la noi si vad starea execrabila in care se afla bazele si terenurile echipelor ce ne reprezinta in strainatate.

Comentează