Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Am salvat, am închis fişierul!

După 19 ani, las scrisul. O fac pentru a mă proteja de eroziune

Am semnat primul material în presa scrisă în octombrie 1991, la meciul cu Scoţia. Am bătut cu 1-0, Hagi a marcat din penalty, iar eu am făcut […]

sâmbătă, 9 ianuarie 2010, 11:09

După 19 ani, las scrisul. O fac pentru a mă proteja de eroziune

Am semnat primul material în presa scrisă în octombrie 1991, la meciul cu Scoţia. Am bătut cu 1-0, Hagi a marcat din penalty, iar eu am făcut un reportăjel de atmosferă, din mijlocul suporterilor scoţieni, rupţi de conţinutul sticlelor pătrate din buzunare. Îmi luasem de acasă, într-o geantă, ditamai radiocasetofonul cu baterii R6, să le înegistrez reacţiile. Am stat în peluza din spatele porţii în care a marcat Gică. Scoţienii au spus fuck şi cam atît.

A doua zi am dat fuga la chioşc să văd dacă mi-a apărut textul. Am răsfoit febril săptămînalul „Fotbal plus”, unde debutam. Da, undeva, într-un colţ, era o ştire, semnată de mine. Că scoţienii au înjurat. Pentru asta mă cărasem prin tramvai cu casetofonul în spate!

Fotbal Plus, Sportul românesc (să trăiţi, nea Mitică Dragomir, că ne-aţi dat serviciu în centru), ProSport (ave, Tolo, vorba lui Traian Ungureanu, dacă nu-ţi venea ideea, mai stăteam cîţiva ani în plumb, în Brezoianu), în fine, Gazeta Sporturilor. Plus televiziuni, plus comentarii de meciuri, la care recunosc că nu mă prea pricep, plus sute de studiouri de noapte cu Marcel Puşcaş, Radu, Sile, Emil, Cosmin, Bogdan. Prietenii, ani alături.

De aproape 18 ani sînt în aceeaşi echipă. Cu Ovidiu Ioaniţoaia, pe care l-am sunat ieri cu strîngere de inimă să-i spun că plec. Cu Andrei Vochin, cu Cristi Geambaşu, cu care cred că am petrecut mai multe ceasuri împreună decît cu nevastă-mea. O am pe Maria în faţă, pe Emil Mierlă în stînga. Am început să par un orb care merge prin viaţă şi prin carieră fără să se mai uite, pentru că ştie locurile la perfecţie.

Riscurile continuităţii
Despre continuitate se vorbeşte mereu cu silabe de aur. E o virtute, fără îndoială. Cînd eşti virtuos, rişti însă să devii uzat. Presa e un domeniu care toacă. Ar trebui să fii tot timpul proaspăt, inventiv, interesant, chiar dacă te doare măseaua, ai copilul bolnav sau tocmai ţi-a tamponat unul maşina la stop. Chiar dacă nu se întîmplă nimic din toate astea, tot rişti să devii plictisitor. Capacitatea umană de a veni zilnic cu ceva nou are limite. Simt că le-am atins, le atinsesem mai demult, dar mi-era nu ştiu cum să recunosc asta. După 40 de ani, te baţi cu timpul şi cu kilogramele. De burtă poţi să scapi, de ani nu! Plus că mai e şi criza. Gazeta încă n-a fost atinsă, însă, vorba lui Ovidiu Ioaniţoaia, 2010 va fi un an aşa şi aşa. Mult mai greu decît 2009, dar infinit mai uşor decît 2011.

Om din fotbal, nu de fotbal
Unde plec? Acolo unde am fost solicitat. Victoria Brăneşti, vreo 20 de kilometri de Bucureşti, în direcţia Lehliu. Locul 1, Seria 1, liga a doua. O prietenie de aproape 20 de ani cu Ilie Stan ( o să vă convingeţi în curînd că vede doar fotbal 24 de ore din 24), de cînd el era tînăr fotbalist, iar eu tînăr reporter, m-a determinat să fiu de acord. I-am cunoscut pe oamenii de acolo şi am încredere în ei şi în proiectul lor, adică al nostru. Într-o societate în care majoritatea lucrurilor merg în jos, sau în cel mai bun caz stau pe loc, Brăneştiul a urcat şi urcă. Mă duc să-l împing şi eu puţin din spate.

Salvez, închid fişierul, dar ţin ochii deschişi. Nu vreau să se umezească, aşa că-mi amintesc ce-a zis poetul Gării de Nord, din filmul lui Nae Caranfil: „Viaţa e complexă şi are o serie de aspecte„. Pa!


Gazeta şi presa sportivă în general pierd un ziarist de clasă, o adevarată enciclopedie în materie de fotbal. Vreau să sper că Buză nu va regreta niciodată decizia de a se retrage!
Ovidiu Ioaniţoaia, director Gazeta Sporturilor

Comentarii (247)Adaugă comentariu

Sibelius (17 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:15

„Viata e complexa si are multe aspecte”- eu asa retin citatul.
Bafta la Branesti! Ilie Stan merita increderea tuturor.

singur_eu_cj (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:15

respect domnule Buzarin.si mult succes pe noul drum!

vali mocanu (4 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:17

salutare aline! multa bafta! sa fii sanatos si sa-ti ajute Dumnezeu! din Buzau sunt si ne-am cunoscut de-a lungul periplului tau jurnalistic…

domnu trandaphir (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:17

e, bafta..

andrey_dts (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:18

pacat ca te desparti de gsp:( ..dar itzi urez mult succes la Victoria si sa dea Domnu’ sa promovati..sincer cand am vzt ieri ca o sa pleci la o echipa de fotbal , speram sa fie „U” Craiova… dar asta e

liciu viorel (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:18

parerea mea e ca face un pas gresit,ptr ca locul d-lui buzarin e in presa nu ca si conducator de club de liga 2-a. Oricum ii urez succes!!!

robbie (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:18

V-am citit cu o deosebita placere domnule Buzarin. Sa aveti parte de realizari la Victoria Branesti. Numai bine!

razvan (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:18

Intrun fel imi pare rau, dar viata merge inainte.era nevoie cateodata de cineva sa aiba pareri diferite de gigi, borcea si ceilalti eterni invitati pe la tv de sport.Am admirat mereu cunostintele vaste despre sport si interesul pentru acest domeniu.Mult succes Aline!

George P (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:19

Bafta!

vasile cel mare (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:20

Ha, ha, ha…
Si Florin Calinescu a plecat de la ProTV! Si Teo! si multi altii, care au spus ca vor face ceva mai bun! Si ce au facut? Un mare FAS!! Nimic!
VIcotria Branesti! Unirea Urziceni II! Va castiga campionatul si va juca in CL! Apoi, ce? Un patron o sa-si aduca aminte ca a imprumutat bani de la camatari si trebuie sa-i returneze! Iar Buzarin, va buzari (va da din buze, marunt). Nimic altceva! Apoi, se va lipi de un ziar de sprort prost (gen Fanatik) sau va infiinta unul, care nu va rezista 1 an! Si urmeaza o carte care va aduna cele mai bune articole!

Mosule (am aceeasi varsta ca tine), nu Branestiul trebuia sa fie tinta ta, ci Craiova sau Clujul! Pacat!

iftimeionut (4 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:20

multumim alin,succes mai departe si sper sa mai am placerea de a-ti citi pe nerasuflate vreun articol vreodata!multa bafta!

Costin (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:24

Va felicit ca aveti curajul, in vremurile astea nebune, de a renunta la siguranta zilei de maine, pentru a va indeplinii un vis. Succes

beca_gigi (24 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:25

In 1993, in martie, un unchi de-al meu era internat la spitalul Grivita, in stare critica. A vrut sa iasa pe hol, i s-a facut rau, a cazut jos. Domnul Ilie Stan, care era in vizita la o ruda aflata in salon, a sarit sa ma ajute imediat si fara sa-i cer. Va rog sa-i multumiti din partea unui necunoscut si va doresc succes. Qui se semble se rassemble.

asa (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:25

Mare om si modest

[D][S][N] (22 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:29

Va reveni, mai devreme sau mai tarziu, o va face !

godot (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:30

Dau in scris ca dupa cel mult un an o sa revina la troaca cea de toate zilele. O sa vada ca-i mult mai usor sa dai din gura decat sa faci ceva concret.Oricum, habar nu are de fotbal, iar la relatiile inter-umane, o sa-l manance aia din Branesti. A stat int-un incubator toata viata, si acum a iesit la natura. Cum credeti ca va reactiona organismul?Respingere totala! si intoarceea de rigoare cu coada intre picioare.

Dragos (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:30

Domnule Buzarin, va respect pentru ca ati spus mereu lucrurilor pe nume, pentru ca intotdeauna ati comentat obiectiv fiecare meci, transfer, eveniment din sportul romanesc.
Sper sa aveti in continuare numai bucurii si impliniri.

cipri (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:31

ne pare rau ca ne parasesti acum cand aveam nevoie de crtiticila tale in acest nebun retur de campionat in care meciurile trucate vor fi in floare.dar si de aprecierile tale la juc dar si conducatorisa ai noroc la branesti dar vezi ca te-ai facut si dusmani asa ca ai grija daca acei oameni te vor lasa sa-ti faci treaba.cu stima al tau admirator cipri din timisoara.

lupul-cel-rau (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:31

Sper ca intr-o zi vei ajunge sa lucrezi pentru marea ta dragoste, Stiinta! Bafta multa, Aline!

toma (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:33

Pacat!Crezi ca din noua postura vei sta mai mult langa sotie?Te-ai dus la bani mai multi,si e de inteles!

miki leahu (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:35

aline,am fost si sant fanul tau.regret ca nu vei mai aparea pe sticla cu ,comentarii pertinente.iti spune un om care urmareste ac.fascinant sport din ’59(atunci a venit titus ozon la rapid)pacat!sper sa revii intr-o zi!

Ghandalf (16 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:36

Draga Aline,
Alegerea iti apartine 100% si chiar daca imi pare rau ca nu-ti voi mai citi articolele, o respect.
Totusi… o colaborare, ceva… s-a inventat internetul si un editorial pe saptamana nu e greu de trimis la gazeta ( si asa cum te-am cunoscut citindu-te, sunt sigur ca nu va fi „uzat” ).
Iti doresc succes !
Un simplu cititor… DIXIT !

jvc (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:37

Succes in ceea ce te-ai decis sa intreprinzi, dar de la o varsta este tot mai greu s-o iei de la capat si cu mult mai greu sa-ti si reuseasca! Pentru curajul tau, care in vremuri nu tocmai usoare te-ai despartit de un loc caldut, felicitari!

cristian76 (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:37

Multumim,Aline!
Iti doresc tot binele din lume cu inima stransa pt. ca stiu ca nu ti-a fost usor si de fapt si eu pierd in plan sportiv pt. ca nu o sa-ti mai citesc articolele.
Dar macar esti cu inima impacata ca ti-ai facut datoria fata de sport!
Mult succes!

astalavistababy (3 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:37

Mare pacat aceasta retragere din viata media, mai ales ca erai printre putinii ziaristi care scriau despre Craiova in termeni obiectivi. Totusi, iti urez multa bafta, Aline in aceasta noua aventura, stiu ca ai dorit sa eviti rutina zilnica si de aceea ai procedat in felul asta! S-auzim numai de bine!

vasile coca zalau (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:42

Maestre vor lipsi replicile tale pline de tupeu (curaj) cu infumuratii din fotbalul nostru modern !!! din emisiunile tv de sport. Iti urez succes, este alegerea ta.

Cristi fan Craiova (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:43

Mult succes Alin.

Decebal (24 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:43

Exista atat un risc al continuitati, cat si unul al discontinuitatii. Eu unul eram sigur ca ajungi ofiter de presa la Craiova. Multa bafta oriunde !

ady (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:44

Bravo ALine te asteptam la noi in Branesti e foarte frumos aici multa bafta

ghita1964 (9 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:48

Hmm!Miroase a dezertare!Erai printre putini care nu inventa-i stirea,o relata-i !De ce?De ce nu i-ai invatat si pe ailaltii sa faca asta,inainte sa pleci?Asta e acum!Succes!

Ovidiu (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:49

Citind asta m-a cuprins un gol in stomac. Eu nu l-am citit pe Buzarin dar o sa-l citesc ce-a scris inainte. Vreau ca si eu la varsta lui sa fac la fel, a fost probabil cel mai trist moment pentru el.

Ca viitor jurnalist sportiv(ceea ce sper ca voi reusi sa fiu) nu pot sa nu fiu cuprins de tristete la citirea cuvintelor de mai sus, eu sunt jun, am 19 ani, student la Facultatea de Jurnalistica din Sibiu, poate, o sa pot sa vin din spate sa te inlocuiesc domnule Buzarin. Stiu ca am mult de muncit, multe sacrificii. Stiu ca nu sunt la un nivel acceptabil pentru varsta mea, dar prin scris, citit si mult antrenament o sa reusesc.

Succes!

LACATUS (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:50

multa bafta dle Buzarin.Gazeta si totdata noi,cititorii gazetei,pierdem un ziarist de clasa!

Alex Ciolo (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:53

Mult respect! Va asteptam macar pe la Tv! Numai bine, sanatate, burta jos si „succesuri” !!!!

Marius (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:57

E pacat ca lasi presa Aline,sincer iti citeam articolele si nu mi s-au parut deloc plictisitoare.Din contra.Sigur e vorba aici de bani si poate oricine ar fi facut la fel,dar in acelasi timp ar fi continuat.Sincer,foarte sincer nu doresc promovarea Branestiului,chiar urasc echipa aia ,deja e prea mult ce se intampla in fotbalul romanesc cu echipe hibrid gen,chiajna,snagov,branesti.Cred in fotbal,cred in traditie ,cred in echipele de traditie.Nu vad nicicum branestiul o echipa de cursa lunga si nici 15.000 de spectatori in tribune cum ar fi sa zicem la Sibiu,Baia Mare,Arad etc.Tie insa iti port un respect deosebit si te asteptam inapoi in cel mai scurt timp posibil.

olteanhot (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 11:57

cred ca victoria branesti este fotbal plus-ul noii tale cariere.stiinta o sa fie gsp-ul.bafta

flor (22 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:08

Desi te- am combatut de multe ori sincer imi pare rau. Iti doresc mult succes.

Cititorul (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:14

Aline,

Multa bafta si numai impliniri la noul loc de munca.
Sunt sigur ca o sa ai realizari asa cum ai avut si in presa.
Cei care pierdem suntem noi, cititorii.
Sa iti implinesti visul!

Lereter (4 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:16

Nu-l iubesc,nici nu-l urasc pe Buzarin,e un tip cam intepat,cam increzut,dar care stie fotbal. Vreau sa spun un lucru :Am in minte „munca la club”,ca si conducator, a altui amic de-al sau, Marius Mitran,la UTA .A produs dezastru sportiv si financiar la UTA. A fost de o incompetenta pe care doar Ionut Chirila si -atentie- Ilie Stan-,a mai facut-o. De aia le recomand celor din Branesti sa fie vigilenti. Ziaristii pe post de manageri pot fi diletanti,pot fi prea suletisti,pot produce avarii. Marius Buzarin,sa nu te superi,dar trebuia sa spun asta,prea a suferit UTA de pe urma „ziaristului” MItran,si a „competentului antrenor” Ilie Stan.Altfel iti doresc noroc !

aly_dinamo (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:17

Pai si pe ce post o sa fi la Branesti??

vlad (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:18

Ma doare cand citesc aceste randuri imi va fi dor de replicile dumneavoastra acide cu cei din lumea sportului mai ales cu cei din fotbal . bafta

Mihai CRAIOVA (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:18

Iti multumesc Alin pentru tot ce ai realizat in presa,lucruri uneori foarte bune,alteori cu adevarat proaste dar de cele mai multe ori pertinente si interesante si cu siguranta o sa-mi lipseasca stilul tau incisiv si realist intr-o presa sportiva si nu numai care devine din ce in ce mai superficiala(si sunt indulgent cand spun doar superficiala).Iti doresc mult succes in oricare ar fi activitatile tale viitoare si sper sa iti pastrezi aceeasi coloana „verticala”care am apreciat-o pana acum la tine.

ciupi (150 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:20

pacat!

alex (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:24

RESPECT

m68 (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:25

Bafta! Eu sincer nu eram intotdeauna de acord cu tine dar asta nu insemna ca nu te ascultam. Si as avea o dorinta (gandeste-te la ea te rog) : daca ai putea sa mai scrii 1 articol dupa 1 an de experienta ca si OM DIN CONDUCEREA UNUI CLUB. Un articol in care sa descrii relatia ta cu presa,sau mai bine zis cum a reflectat presa activitatea ta.Multumesc anticipat si…SA PROMOVATI.

Costi (7 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:27

Imi pare rau ca nu ramaneti in presa, domnule Buzarin. Mi-am amintit de vorba aceea a lui Ioan Chirila, cum ca profesionistul in ceva anume trebuie sa aiba sentimentul ca este incompatibil cu orice alt domeniu decat cel in care lucreaza (am redat aproximativ). Ati lucrat 19 ani in presa ca sa va dati seama ca nu merge treaba? Nu va critic, e dreptul fiecaruia sa aleaga, dar nu vi se pare ca e ceva in neregula? 19 ani a fost bine si deodata nu mai e? Apoi, Branesti? Cred ca o sa va intoarceti, iar Branesti va ramane doar o incercare, ca sa vedeti cum e si de partea celorlalti, despre care ati scris. Oricum, succes! Pentru ca ati debutat la respectabilul „Fotbal plus”, meritati tot ce e mai bun.

petre gepian (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:29

Mult succes in tot ceea ce vei face in continuare.Speram sa te reantorci inapoi in presa unde ai fost EXTRAORDINAR.Bafta!!!

alen (77 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:31

Un ziarist bun. Si deloc plictisitor. Dimpotriva. Am pastrat multa vreme decupat editorialu de dupa buzau- steaua 1-1, cel in care ai facut o paralela super cu personajul interpretat de dinica in columna (nu dacii!). N-am sa uit: „buzaul ca un caine turbat a muscat mana care a hranit-o” :)). Am ras cu lacrimi. Fotbalul nu e doar incrancenare, trebuie privit si relaxat, chiar cu umor si alin a reusit de multe ori :))

PS: daca mai ai linku cu articolul respectiv, poti sa mi-l trimiti pe e-mail sa-l am ca amintire. Multa bafta!

LuciM (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:32

Va felicit pentru curajul dumneavoastra!Nu ma indoiesc ca nu v-a fost usor sa luati aceasta decizie insa nu uitati ca in afara de SUFLET totul este trecator!Pastrati-va sufletul curat, faceti tot ceea ce faceti cu sufletul si satisfactiile vor fi infinite nu trecatoare ca pentru cei care si-au vandut sufletul pe doi lei!Mult succes!
Cu RESPECT

alinacios (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:38

multa bafta alin esti cel mai tare .forza stinta

Mihai (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 12:42

Pacat, astfel mai auzeam si eu de Craiova vorbindu-se la TV si in GSP. Noi suporteri ai Stiintei iti multumim si iti adresam o rugaminte:
Sa nu ne uiti D-le Buzarin.
La buna revedere

Comentează