Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Politica demografică a lui Mitică

18 echipe sînt prea multe. O spune un preşedinte de Ligă ales de 16 cluburi din 18

Dragomir e îngrijorat de sărăcia cluburilor aşa cum pe capitaliştii globalizaţi, după ce se satură de omoară puricele pe burtă, începe să-i preocupe […]

marți, 5 ianuarie 2010, 7:06

18 echipe sînt prea multe. O spune un preşedinte de Ligă ales de 16 cluburi din 18

Dragomir e îngrijorat de sărăcia cluburilor aşa cum pe capitaliştii globalizaţi, după ce se satură de omoară puricele pe burtă, începe să-i preocupe stratul de ozon.

În Spania, de exemplu, ditamai David Villa povăţuieşte oamenii, la televizor, în cadrul unei campanii naţionale, să nu mai aibă 24 de grade în locuinţe, ci doar 20, pentru că aşa e mai sănătos, iar rezervele energetice ale planetei sînt cruţate.

În România, Dumitru Dragomir crede, sau mai bine zis ştie, că 30-40 la sută dintre cluburi sînt deja pe butuci, iar celelalte nu se simt nici ele mai bine. Şi că ar fi mai nimerit un campionat cu 16 echipe, dacă nu cumva chiar cu 12. Cine poate rămîne, cine nu, nu.

Dacă ar fi rostit această cugetare acum două luni, să zicem, ar fi putut avea ceva probleme la alegeri. Nu mari, ci doar probleme. Poate cîteva cluburi mici ar fi ezitat să-i mai dea sufragiul, dar tot ar fi ieşit. Cum Dragomir e, autodeclarat,  tatăl şmecherilor, a lăsat cugetarea pentru mai tîrziu. Adică pentru acum, cînd pericolul electoral a trecut.

Economic, fotbalistic şi oricum altcumva, el are dreptate. Parcă în 16 ar fi mai bine decît în 18. 12 e varianta de avarie, n-o va pune nimeni niciodată în practică, ea reprezintă doar ameninţarea de mai rău, care e prietenul apropiat al răului. E ca şi cum guvernanţii lansează zvonul că impozitele se vor majora cu 50 la sută, iar cînd ele se majorează doar cu 25 de procente, electoratul începe să ţopăie de bucurie, uite, dom’le, ce băieţi buni sînt guvernanţii ăştia, ne-au iertat şi de data asta!

O fi Dragomir aşa cum zic unii că e, dar nu i se poate contesta că e abil. Şi cu 16 echipe, şi cu 18, salariul său rămîne acelaşi. Nu aici e problema. Ci acolo unde şunca drepturilor de televizare se împarte în felii mai mari, situaţie în care în loc de 18 electori dintre care unii o mai pot lua razna (ultima dată au făcut-o Urzicenii şi Pandurii) ai la dispoziţie 16 clienţi fidelizaţi de oferta financiară pe care le-o faci.

Cum stau acum lucrurile, Mitică Dragomir va fi preşedinte la Ligă şi dacă ea va conţine 18 echipe, şi dacă vor fi 16, 1666 sau două. Nu asta contează. Ci doar faptul că după ce-a fost ales, a lăsat impresia că-i pasă. Că vrea mai puţini, dar mai puternici. E ca şi cum ar mai pune cîteva blocuri de marmură sub soclul propriei statui, a cărei înălţime oricum domina zarea.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

jan pitesti (46 comentarii)  •  5 ianuarie 2010, 22:13

nu stiu cum va fi mai bine dar dupa parerea mea este bine cu 18 echipe

zifooo (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 0:42

imi place foarte mult. articolul m-am satuturat da jegmaneala din fotbalul romanesc de fapt cam toti sau saturat de …nasu…corleone… lupescu etc ar trebui ceva schimbare.stiu ca santeti de acorad dar nu puteti face nimic. urmaresc tot din rom de la tv sau internet sant plecat de 20 ani din rom si nu sa schimbat nimic aceleasi corupti ma refer la fotbal ca de politica nu mai vorbesc aceleasi manevre. simplu in rom este mare frica de ceva nou pacat mare pacat

zifooo (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 0:44

la noi in rom se vrea reduceri dar castiguri la fel ,,,, cam asta este

mario (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 4:02

ca bine le zici coane fanica!
lasand gluma la o parte ,asta cu mitica si sandu for ever nu mai este gluma. ei si-au facut meandrele, voi a-ti tot scris( numai unii normal) ,am mai comentat si noi si piano,piano ne-am trezit pe 40 prin clasamente iar bine nu ne mai facem.
altfel alin buzarin un jurnalist sobru,foarte interesant.

Sunimuni (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 10:13

Tema de casa pt. dragomir:daca tot e criza de ce nu renunta si el la jumatate din salariul lui de mare strateg combinator, ca are, dupa cate se stie, vreo 15.000 de euro?A, sa inteleg ca nu vor patronii cluburilor pentru care mai important e sa-ti platesti dai zeciuiala sau taxa de protectie sau cum ii mai spune acum.

Sunimuni (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 10:13

15.000 pe luna ca sa fie clar.

dimi (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 10:40

Ca vor fi 16 sau 12 sa intre si FC.OLT,Victoria Buc St Rosu Brasov iubitele lui Dragomir care cu tot neamul lui pe 100 de ani de acum incolo sa fie reales si ca sa-i fie tarana usoara.Daca ati uitat de aceste lucruri atunci ne meritam soarta!

polonezu (35 comentarii)  •  6 ianuarie 2010, 22:53

-cel mai bine ar fi cu 7 (sapte) echipe; sa joace cate una in fiecare zi ca sa poata fi televizata; si fara spectatori in tribuna ca astia ii injura pe alde nasu, corleoni, jijji…, la gramada; in tribuna oficiala sa stea numai gieovanni care sa aleaga ce sa vanda, si borcea, ca sa dea din buric cand se da gol; iar dupa meci fiecare jucator sa primeasca 7 (sapte) lazi cu bere (tamas -opt) ca sa poata da proba pt controlul antidoping. Simplu si fara bataie de cap!

dan (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2010, 11:54

Ci acolo unde şunca drepturilor de televizare se împarte în felii mai mari
Da trebuie sa te gandesti si ca sunca aia va fi mai subtire la mai putine meciuri jucate intr-un an.

saiba (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2010, 13:32

oare nu le-or fi rusine la acesti dictatori?Ce s-a realizat an fotbal de 2o ani

saiba (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2010, 13:47

cu ce ne incalzeste pe noi ca M.sadu are usile deschise pe la FIFA siUEFA?NE bucuram atunci cand HAGI,POPESCU,PETRESCU RADUCIOIU faceau furori prin europa!! Ce au facut M.sandu siM.dragomir?Sa-fie rusine luiM.sandu ca mai are curajul sa mai candideze.Iar lui M. dragomir deasemenea.

jan pitesti (46 comentarii)  •  7 ianuarie 2010, 15:12

sper sa vedem fotbal adevarat pe viitor

fanel (9 comentarii)  •  8 ianuarie 2010, 1:32

Nu exista destula substanta pt. 18 echipe, nici bani, nici jucatori, nici stadioane etc . O concentrare a resurselor ar avea un efect benefic asupra fotbalului in Ro!

cris (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2010, 16:12

parca tot cu 18 echipe e mai bine, suntem totusi o tara cu 22 de milioane de locuitori, nu bulgaria sau belgia.

oana (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2010, 21:14

De ce plecati ? Cu siguranta va va fi mai bine dar noua suporterilor ce ne lasati in loc ? NU mai vorbesc despre faptul ca va simteam aproape dar totusi nepartinitor cu sustinatorii Universitatii Craiova … Totusi, speram ca si din viitoarea dvs calitate sa ne mai faceti placerea de mai aparea la emisiunile sportive. Mult succes !!! (NB succesuri !!! ???)

oges (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2010, 22:01

dar la televizor de ce nu ii criticati?

Cristian (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2010, 22:48

Va asteptam la Vaslui domnule Buzarin.Respect!

BID (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2010, 10:01

Eu am sustinut de mult ca 12 echipe sunt destule pentru campionatul nostru.Avem prea multe echipe raportat la nr. de valori,ceea ce duce la dispersia valorilor si inplicit la diminuarea valorii campionatului. 12 echipe,prima faza jocuri tur-retur, apoi,locurile 1-6 tur-retur pentru titlu, locurile 7-12 tur retur pentru cele 2 retrogradari.Liga 2-a, o serie maxim 18-20 de echipe. Cine are potenta financiara,sa faca fotbal profesionist ,cine nu,nu.Trebuie sa hotaram o data , vrem,, circ” cu multe reprezentatii ,sau fotbal mai putin ,dar de calitate,cu un campionat puternic ?

Maria Camelia (1 comentarii)  •  17 iunie 2010, 12:35

Sper ca pe viitor sa avem un fotbal adevarat si cred ca este bine cu 18 echipe.

Georgiana Mirela (1 comentarii)  •  1 iulie 2010, 13:39

Pe viitor tind sa cred ca vom avea un fotbal de calitate si v-a fi bine cu 18 echipe.

Victoria Mirela (1 comentarii)  •  14 iulie 2010, 11:12

Si eu sper la fel sa avem un fotbal adevarat si pe viitor sa avem 18 echipe.

corina (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2010, 17:44

mdea…

flexq (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2011, 14:47

18 e bine
liga 2 ar trebui o singura serie de 20
in liga 3 3 seri ajung

sibiu (1 comentarii)  •  30 iunie 2011, 20:06

Dragomir si Sandu seamana cu dictatorii africani, asta avand in vedere ca raman „presedinti pe viata”

Golombioschi Ilie (1 comentarii)  •  14 iulie 2011, 20:00

Acum in iulie 2011 FRF ar trebui sa decida ca de la anul sa avem 16 echipe in divizia A. De aceea in editia 2011-2o12 din 18 ar trebui sa retrogradeze 6 echipe si din B sa promoveze 4. In toate diviziile, ligile, seriile ar trebui formate pe modelul 16 cu4 retrogradate direct si locul 1 promovat direct. Schemele de promvare si retrogradare la celelalte divizii s-ar stabili in consecinta.Piramida fotbalului romanesc ar deveni matematic regulata si ar avea divizia A ,divizia B4 serii,divizia C 16 serii, divizia D in masura in care ar mai fi echipe 64 de serii tot de 16 echipe sau de mai putine in functie de situatia concreta a numarului de echipe care doresc si pot sa activeze in fotbalul ROMANESC.

Comentează