Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Liverpool, o mare şansă!

Iarna a adus Urziceniului cadoul pe care-l merită

Nu vă speriaţi, n-am luat-o razna şi încă îmi dau seama că ai mai multe şanse să te califici cu Fulham, Copenhaga sau Kazan. Iar cu Hertha e chiar o bucurie să […]

sâmbătă, 19 decembrie 2009, 6:34

Iarna a adus Urziceniului cadoul pe care-l merită

Nu vă speriaţi, n-am luat-o razna şi încă îmi dau seama că ai mai multe şanse să te califici cu Fulham, Copenhaga sau Kazan. Iar cu Hertha e chiar o bucurie să joci, pentru că echipalui Max Nicu e ca şi picată din Bundesliga şi dai peste nişte oameni cu moralul la pămînt.

În drum spre lauri, drumul Unirii putea trece prin toate aceste stadioane enumerate, dar şi prin altele. Ar fi fost nişte meciuri, o dublă manşă, poate calificare, poate nu. Cînd dai o talpă la Copenhaga să joci contra fratelui lui Ndoye, uiţi imediat pe unde ai fost. Întrebaţi-i pe cei de la CFR dacă-şi mai aduc aminte. Sînt meciuri care se dispută doar pentru că trebuie să se dispute.

Cu Liverpool e altceva. Nimic nu se compară cu a juca pe Anfield Road sau cu a-i primi pe cormorani, chiar dacă n-o faci strict la tine acasă, ci în Ghencea. Nu contează pe ce loc e Liverpool în Premiership, nu contează că prima dată după mai mulţi ani Liga Campionilor a repudiat-o din structura ei de primăvară, Liverpool e Liverpool. E lupta îmbinată cu spectacol, e forţa, e arta de a reveni după ce Milan te-a condus cu 3-0. Nu contează nici cine îmbracă tricoul roşu, poate fi vorba de Toshack, de Gerrard, de Keegan, de Torres sau de Dalglish. Apropo de scoţian, salut, Kenny, ai căutat imediat pe net Urziceniul, adu-ţi aminte că ai mai fost în România acum 25 de ani, amicul Rush a dat două goluri şi pentru români a înscris unul Orac, un gol din lovitură liberă care ar fi plăcut tribunei de pe Anfield.

Liverpool nu e un adversar, ci un cadou. Pe ei îi preia Reuters printre primii în poze, respiraţiile lor sînt mediatizate mai mult decît urletele altora. Un duel Galamaz-Torres nu se uită niciodată, nu te interesează neapărat calificarea, ci expunerea. Într-o grupă în care a făcut 8 puncte brave, Unirii tocmai expunerea i-a lipsit. Stuttgart nu-i Milan, Rangers nu-i Manchester United, Sevilla nu-i Barcelona. Liverpool e revanşa de popularitate, e exact ce-i lipsea unei echipe harnice şi dăruite. E strălucirea, e prima pagină, e marele premiu pentru cei care au fost cuminţi.

Liverpool nu e doar un premiu, ci şi o garanţie. Aceea că Dan Petrescu nu va pleca de la Urziceni în această iarnă. Nu ratează Bursucul şansa de a-şi expune furnicile truditoare în faţa tribunei care cîntă „You will never walk alone!”. Şi dacă nu pleacă Petrescu, nu pleacă nici jucătorii importanţi. Pînă la urmă, aceşti sorţi pe care unii i-au văzut ostili, sînt semnul că frumoasa echipă a Unirii va mai trăi.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

bp (1 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 19:43

nu putem creste decat jucand cu cei puternici, nu cu cei slabi cu care vor toti sa jucam!

Eddie (2 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 20:04

Bravo, frumos scris.

silvius (1 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 20:16

of, of, buzarine, ce articolele-s astea? de unde stii tu ca nu pleaca petrescu? de unde stii tu ca, daca nu pleaca petrescu, nu pleaca niciun jucator important?

danniel (10 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 20:29

acum sa-i vedem valoarea lui dan petrescu ca prea la-ti un flat voi presa tot pe arbitri o sa dea vina ca o sa se faca de rusine cum este el hilar

florin (3 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 20:34

mult succes in continuare, ati facut o munca mare si rezultate frumoase!

goe (11 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 23:11

pentru o echipa ce se va intoarce in ligile inferioare dupa ce bucsaru isi ia jucariile, meciul cu Liverpool e un cadou meritat.

gogu (35 comentarii)  •  19 decembrie 2009, 23:29

petrescu are avaloare chiar daca unirea va pierde in fata liverpoolului.

le urez distractie placuta de sarbatori iar apoi sunt sigur ca se vor califica. sincer meciul cu stutgard e cusut cu ata alba.

2-0 in primele 10 minute nu are sens. marica, ioan becali, petrescu ….ceva e putred in danemarca.

alen (6 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 0:35

danniel

vezi ca au jucat 6 meciuri intr-o grupa de liga campionilor. ar fi trebuit sa fie suficient sa te edifici asupra valorii urziceniului si a lui d.petrescu

kvsc 07 (24 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 5:49

Nu inteleg ce a fost comparatia cu CFR in articolul asta, cite puncte lua Urziceniul in grupa cu Chelsie, Roma, si Bordoux?

canadianul (24 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 5:52

Stiu inca un meci ce trebuia jucat, ce zici de Steaua si Sherif.
Sintem tari si asta doare. Hai CFR!!!

Adrian (2 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 13:36

Gogule, au lipsit Galamaz si Maftei, de-aia au luat doua goluri in 11 minute.

alen (6 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 16:04

kvsc 07
tu stii cate puncte aduna urziceniu in grupa cu chelsea, roma, bordeaux? Eu zic ca daca a luat 3 pcte cu sevilla, echipa superioara lui roma sau bordeaux, putea aduna mai multe decat cele 4 ale cfrului in orice caz

doctor hazard (1 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 16:35

gandit bine, scris frumos

california (17 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 16:57

entuziasmul e mare; sa nu uitam insa ca unirea are in campionatul nostru acelasi numar de puncte cu timisoara si steaua, ca trebuie sa mai joace cel putin inca 10 meciuri cu sevillia ca aceasta sa-si dea autogol, ca meciul care trebuiau sa-l cistige cu scotienii acasa s-a terminat cu noroc remiza, ca tot dupa niste arbitraje norocoase a luat si campionatul si ca in general norocul nu tine la infinit; nu inseamna ca nu le recunosc meritele (cele reale), dar mereu ne ia apa, ca pe final sa raminem tare dezamagiti.

anakin (7 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 20:53

stii ce imi place la articolul asta? optimismul! atitudinea pozitiva. faptul de a vedea partea buna a lucrurilor! o sa zica unii ceva de tipul: ne trebuie realism. da, adevarat, dar ce ar fi sa mai si visam putin? daca, totusi, chiar ii eliminam pe cei de la liverpool (fapt foarte putin probabil). da, sa fim realisti, asa e bine, insa hai sa mai si visam uneori! visul e lumea din care nu ne poate izgoni nimeni, nici chiar realitatea (uneori). felicitari pentru articol!

ionut (2 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 21:12

un singur lucru nu sa invat!si anume in ucl se joaca pe calificari nu pe cine a inscris cele mai multe goluri,cine a intalnit echipa cea mai buna,sau cine a facut cele mai multe puncte…desigur unirea este o echipa formidabila pt noi romani,dar ei nu au reusit mai mult decat steaua sau cfr.bafta unirea!

ionut (2 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 21:14

un singur lucru nu sa invatat!si anume in ucl se joaca pe calificari nu pe cine a inscris cele mai multe goluri,cine a intalnit echipa cea mai buna,sau cine a facut cele mai multe puncte…desigur unirea este o echipa formidabila pt noi romani,dar ei nu au reusit mai mult decat steaua sau cfr.bafta unirea!

canadianul (24 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 21:39

@allen
CFR ul nu a adunat puncte cu noroc si cu autogoluri.
Sau inscris 6 autogoluri in 3 meciuri .Ce meci sa jucat in bucuresti cu Sevilla a fost doar o umbra a fotbalului, si acest comentariu sa facut la sky sports , fox sports, si Gol tv , la cele ne uitam noi in Canada scuze si Setanta care a si transmis meciul . Dar voi aveti o pielita in fata ochilor si ascultati cum va zice marele iubit ziarist gazetar Buzarin, voi nu vedeti padurea de copaci.
Hai CFR!!! for ever!!!

canadianul (24 comentarii)  •  20 decembrie 2009, 21:54

@allen
CFR ul nu a adunat puncte cu noroc si cu autogoluri.
Sau inscris 6 autogoluri in 3 meciuri .Ce meci sa jucat in bucuresti cu Sevilla a fost doar o umbra a fotbalului, si acest comentariu sa facut la sky sports , fox sports, si Gol tv , la cele ne uitam noi in Canada scuze si Setanta care a si transmis meciul . Dar voi aveti o pielita in fata ochilor si ascultati cum va zice marele iubit ziarist gazetar Buzarin, voi nu vedeti padurea de copaci.
Hai CFR!!! for ever!!!Si inca ceva , in ani 70 neati distrus caci PCR avea un cuvint mare de spus in fotbal, dar acum cu toata presa , tv ,gazetari platiti de stiti voi cine nu ne puteti distruge , puteti latra , baheie, si gura va poate pute a praz, tot vom fi CAMPIONI caci sintem tari si vom fi!!!

caligula (3 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 0:01

urziceniul are sansa sa ramana in istorie sau sa nu fi existat niciodata
asa va fi interpretata aceasta intalnire peste 10-20 de ani

mexic85 (8 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 2:07

eu sunt convins de doua lucruri: liverpool nu mai e ce a fost si poate sa fie batuta si ea printr-un singur autogol miraculos: fie-mi gura aurita!!!!!!
desi nu cred niciodata-n miracole, mai avem… sau nu: unirea urziceni mai are nevoie de un miracol, pentru ca noi nu meritam miracole niciodata, ei merita, ei sunt campioni, noi ceilalti meritam o alta soarta…
cu alte cuvinte, cu Dumnezeu inainte!!!: speram ca acest Dumnezeu sa fie al urziceniului( atentie, nu al urzicenilor…), nu al „hamburgului”, de exemplu, si stiu eu ce spun…pentru ca a bate atatia bani si un nume, nu poti sa fii lasat asa de usor…nici de uefa, nici de arbitrii, nici de soarta, nici de Dumnezeu…sau nu: poate acel Dumnezeu va fi cu unirea in aceasta europa…speranta moare ultima…

alen (1 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 11:52

Canadianul

au fost 3 autogoluri nu 6. De fapt au dat 8 goluri in total, daca 6 ar fi fost autogoluri, atunci varga si semedo cu stuttgart, bilasco si brandan la glasgow sau onofras cu rangers acasa ce-au fost?
In rest, cu anii ’70, pcr, cfr, ai luat-o pe aratura ca dupa un schnaps bun :))

adrian covaci (BE) (1 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 13:01

Salut Aline,
Foarte bine ai vazut venirea lu’ Liverpool. Asa si este, si echipele engleze mici (League one or two) sunt in culmea fericirii atunci cind dau de the big four in turul 3 al FA cup. tocmai din cauza expunerii, si pentru ca: 1. daca se califica, o fac „en fanfare” sau 2. daca pierd, cad de pe un cal frumos.
un craciun fericit la toti!

milici (78 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 18:33

Urziceni nu are nici o sansa cu Liverpool.
Au fost 4 autogoluri si mult noroc dar asta nu diminueaza dinmeritele Urziceniului.
Argumentatia cum ca Dan nu va pleca e subreda si cred ca va fi contrazisa;asta in ipoteza ca are cereri!!!
Ibiem si despre jucatorii Unirii.
Sansa Unirii e ca iese repede si fara frustrari din competitie si se poate dedica campionatului.

fanu_ex (1 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 19:10

am vazut ca toti ati scos in evidenta autogolurile cu care a reusit sa castige unirea…insa as vrea sa stiti ca norocu’ tine intotdeauna cu aia buni..muncitori…si cu aia care se daruiesc total in teren si chiar in afara lui..bafta unirea..eu chiar cred in cel putin o victorie din dubla mansa

alen (6 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 20:40

milici

n-au fost 4, n-au fost 6. Din totalul de 8 goluri marcate, 9 au fost autogoluri :))

Razvan (1 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 21:02

Nu este adevarat…este singura echipa care in sezonul acesta european a reusit sa spele rusinea echipelor romanesti!

Din „orasul fara semafor” – URZICENI – ZDROBITOR ! (2 comentarii)  •  21 decembrie 2009, 21:45

FELICITARI PENTRU COMENTARIU .
CEI CE STIU INTELEG !
CEI CE NU VOR SA STIE – NU VOR SA INTELEAGA !

tzetze (3 comentarii)  •  22 decembrie 2009, 11:35

Domnule Buzarin,prin prisma aticolelor dvs de la Campionatul European din Elvetia, recunosc ca ati intrat in dizgratia multor fani ai fotbalului, printre care ma numar si eu si nu ma refer aici la acei fani dinamovisti care va strigau „Alin Buzarin are diurna !! „, (si carora a 2-a zi le-ti dedicat un articol ca raspuns la acele scandari, articol care sincer le-a acordat prea multa importanta acelor personaje)…
Ci ma refer la noi ceilalti care am mers cu masinile personale 1800 Km sa sustinem cu adevarat echipa Romaniei…in fine stiti bine povestea.

Dar de atunci stilul dvs, un pic nesimtit la acel moment, a devenit mult mai placut si tin sa va felicit pentru acest articol !

luminita (1 comentarii)  •  22 decembrie 2009, 13:01

Drept sa spun, la inceput erati foarte sceptic in privinta acestei echipe.ma bucur ca v-ati revizuit parerea. Sunt convins ca baietii de la Unirea vor juca asa cum numai ei stiu sa joace, cu daruire, fara teama, cu fruntea sus, frumos.Indiferent ce rezultat vor avea aceste 2 meciuri, baietii merita tot respectul. Frumos articol, bine scris, va multumeste pt el un urzicenean, iubitor de fotbal.Sarbatori fericite si un LA MULTI ANI pt.MISTER DAN PETRESCU

alex (1 comentarii)  •  22 decembrie 2009, 18:26

Sa va zic ceva domnilor..Unirea se va apara in ambele meciuri si nu va lua asa multe goluri cum s-ar astepta altii.Asta e spiritul lui Dan Petrescu..un spirit care doreste sa nu se faca de rusine si baga 5 fundasi in UCL,cazul cu Stuttgart..acolo s-a vazut de ce e capabila echipa asta.. 3 goluri in 10 minute.Nu sunt anti Unirea,sau vreun fan Steaua..sau ma rog eu ce..victoria cu Sevilla a fost o simpla intamplare cu un autogol antologic.Am observat cu totii probabil cum isi batea joc Perotti de aparare.In meciul de la Glasgow..3 autogoluri + o echipa care nu are un nume asa urias in Europa.Per total Unirea este o echipa pragmatica,buna in aparare si cam atat.Probabil pana la meciurile directe intre cele doua Liverpool isi va reveni si se califica cu 2 victorii stranse.Si inca ceva..credeti ca daca Hertha e pe ultimul loc in Germania nu poate bate orice echipa din Romania la momentul actual? A facut 2 2 cu Leverkusen,liderul..si a batut cu 1 0 pe Sporting.Buna ziua

Comentează