Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Nu televiziunile de sport sînt problema, ci ţara!

GSP TV, DigiSport, Sport.ro sînt luate la ţintă. Prea mult Gigi!

Vineri seara, ora 18:45. Antena 1, emisiunea lui Mădălin Ionescu, „Acces Direct”. N-am reţinut tema, cert e că la acel moment de timp, la şapte fără un sfert, Gigi […]

sâmbătă, 26 septembrie 2009, 6:57

GSP TV, DigiSport, Sport.ro sînt luate la ţintă. Prea mult Gigi!

Vineri seara, ora 18:45. Antena 1, emisiunea lui Mădălin Ionescu, „Acces Direct”. N-am reţinut tema, cert e că la acel moment de timp, la şapte fără un sfert, Gigi Becali dănţuia cu foc, machidoneşte, înconjurat de muşate armâne transbalcanice. Probabil că people-metrele şi-au dat acele peste cap, luînd-o razna, către Nirvana minutului de aur.
Antena 1 nu e televiziune de sport şi nici „Acces direct” nu e vreo emisiune de profil. Ci doar un exemplu dintre multe altele, în care Gigi Becali, un emanat, aşa cum se spune, al presei sportive, părăseşte nişa şi devine un personaj oferit întregului popor, nu numai microbiştilor.

Televiziunile de sport sînt puse la zid, mai ales de către presa scrisă generalistă. Într-adevăr, poate că sportul pe micul ecran poate fi prezentat altfel decît se face acum. Poate că ideea cu un moderator în studio, cu un jurnalist invitat şi cu legături telefonice la diverşi patroni din fotbal e revolută. Dar aceeaşi presă generalistă care acuză nu-l ocoleşte, nici ea, pe Gigi. În plus, pune cioporul de microfoane în faţa lui Băse la Sîmbra Oilor, în faţa lui Geoană cînd acesta năşeşte, în faţa Elenei Udrea după ce ministresa se va fi descălţat pe plajă şi va fi spus că avem un litoral minunat şi programe turistice mirobolante.
Nici televiziunile nu sînt mai prejos. GSPTV poate fi acuzat de prea mult Gigi atunci cînd pe celelalte canale va fi prea mult Mozart sau prea mult Shakespeare. Nu se întîmplă asta, constatăm doar că e prea mult Ogică, prea mult Garcea, prea mult divertisment răsuflat. Televiziunile comerciale pun în prime-time americănisme cu multe împuşcături şi cu ketch-up pe post de sînge, în timp ce filmele bune pot fi văzute, contra cost, pe HBO, sau, la TVR, vinerea după miezul nopţii.

Şi în presa scrisă lucrurile stau cam la fel. România e ţara în care un ziar precum Cotidianul are mari probleme, din cauza tirajului mic, iar tripleta tabloidă Libertatea-Click-Cancan, adunată, bate la porţile milionului de exemplare pe zi. Pînă la urmă, ce e mai ludic şi mai necultural să pui pe prima pagină? Că Gigi l-a dat afară pe Bergodi de la Steaua sau că lui Axinte, în urma unei operaţii de implantare a unui inel gastric, i-a crescut penisul cu un centimetru?

Pentru cei cărora televiziunile de sport continuă să le miroasă a derizoriu, o ultimă informaţie: România e ţara care a reuşit s-o teleporteze pe Maia Morgenstern de la Hollywood spre platoul de filmare al unei telenovele. În schimb, e greu de crezut că o să-l vedem vreodată pe Papadopol, votat de popor între primii actori din istoria României, să facă drumul invers, de la „Regina” la „Patimile lui Christos”. Asta nu se va întîmpla niciodată!

Comentarii (253)Adaugă comentariu

Alexandru Moisescu (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 3:40

Este un moment istoric daca imi permiteti sa-i spun asa ,exista speranta unei schimbari cu societatea romaneasca cu oameni ca voi si aici ma refer la cei ce au postat comentarii la adresa articolului publicat de D-l Buzarin . „Nu televiziunile de sport sînt problema, ci ţara!” dar stau eu si ma intreb , a cui creatie este acest cioban incult, manelist , parvenit , interlop si pseudo-crestin , de ce sunt promovate numai non-valori la televizor ,de ce avem parte numai de circ la televizor. Acest Becali a ajuns precum ursul la circ , este plimbat prin fata publicului de la o televiziune la alta pentru a face rating , atat ca acest circ se adreseaza numai celor care nu au platit biletul si au dat spaga la intrare celui care ar trebui sa se asigure ca oamenii si-au cumparat bilet la spectacol,acesti circari (ma refer la ziaristi cat si la invitatii lor) chiar nu isi dau seama ca ne-am saturat de acelasi spectacol care se repeta in fiecare zi . Chiar nu credeti ca societatea roamneasca este pregatita de o schimbare la normalitate pana la urma . DA domnilor , vrem si altceva , sunteti expirati si va faceti vinovati de nivelul de cultura a oamenilor ca re se uita la emisiunile voastre .
Nu mai vrem scuze penibile , faceti ceva ca nu va mai suportam !!!

2449 (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 3:54

Cand mi -e dor de casa citesc gesepeu’. Imi trece imediat. Multumesc.

Alexandru Moisescu (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 3:55

Domnule ziarist revin cu un alt comment . Daca ati avut rabdarea sa cititi fiecare comentariu in parte va-ti da seama ca 99% nu sunt de acord cu politica D-voastra si aici ma refer la emisiunile de doi lei pe care le fac toate televiziunile „de scandal” (mai putin TVR) , din 48 de comentarii 47 nu va sunt favorabile , in afara de unul , la care o sa-i dau copy-paste ca sa vedeti cui va adresati cu emisiunile voastre rasuflate si pupincuriste. Sper ca sunteti mandru si implinit profesional ca ziarist ca aveti un asa public/cititor.

” Stoica on 26.09.09 at 10:24 pm

Multzumim Becali esti Patronul cu cele mai mari rezultate din fotbalul Ronanesc te vom sprijini mereu noi suporteri adevaratzi ai Stelei , afara cu Huligani de pe Ghencea si din toata tzara de fapt nu au ce cauta pe stadion Huligani sa stee acasa sau in fatza televizorului Bafta Becali esti cel mai tare.

Are dreptate acest Stoica „Huliganii sa stee acasa in fata televizorului” si as mai adauga eu – sa se uite la GSP

eu (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 4:00

Ce sa zic… PATETIC, JALNIC domnule BUZARIN!!!

Alexandru Moisescu (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 4:18

Si inca ceva , ca nu am somn la ora asta , comentariul lui Stoica
„Multzumim Becali esti Patronul cu cele mai mari rezultate din fotbalul Ronanesc te vom sprijini mereu noi suporteri adevaratzi ai Stelei , afara cu Huligani de pe Ghencea si din toata tzara de fapt nu au ce cauta pe stadion Huligani sa stee acasa sau in fatza televizorului Bafta Becali esti cel mai tare.

este numai bun de o manea pentru cioban , am mai auzit pe la fratii vostri de la Antena123 „salami” ,”gutani” si alte specimene ,frati de sange cu Hekel si Gekel , melodii cu versuri alese pentru acesti mari romani care merita a fi dati ca exemplu 24h/24h pentru tot ce au facut in societa si pentru ca si altii sa-i ia ca exemplu. Oricum nu mai aveti mult si aduceti si lautari alesi ,cu fete care dau din buric pe la emisiunile voastre doar de dragul ratingului , aveti grija ca OTV-ul deja face rating mai mare decat voi cu aceste dansatoare , doar nu va lasati mai prejos .Am scris 3 comentarii si nu ma mai pot opri, pentru ca simt nevoia sa refulez , nu mai pot sa suport manelizarea, vulgaritatea si prostia de care suntem incojurati si din cauza voastra , a presei.

Mihai (5 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 6:16

Stii MA care e problema voastra ? Ca ii ignoratzi pe totzi care au scris inaintea mea.
Si, altfel?

Johnny (10 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 6:51

„Fiule, nu-s eu de vina ca inca nu stii sa-ti legi sireturile nici acum la 12 ani, ci mama, bunica ta care nu m-a invatat sa pun mana la gura cand tusesc!” Vai s-amar!

emg (13 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 7:08

asa oameni, asa conducatori, asa tara. asta e adevarul, simplu si dureros….

vasco- (146 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 7:48

Solidaritate de breasla e mult spus.Poate solidaritate de gasca de interese.Va cumpara care cum vrea.Acest om murdar,in stare de orice,jegul becali ,face ce vrea,are bani,vorbalui si intra cind vrea el in orice televiziune,fie B1 fie dar mai ales la cele de sport,unde il rugati care mai de care sa va bage in seama.Banul va stapineste pe toti si dracul ride…

Presa (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:07

Din pacate presa are un rol imens in crearea tiranilor ca cel din ghencea. Sint atitea stiri din sport ce pot fi prezentate, dar sint ignorate din cauza stirilor de scandal tip semianafabetul patron. Au si spectatorii rolul lor e adevarat. Deci ce ar fi ca in loc sa ne blamam unii pe altii si sa creem aceste personaje macabre, sa facem toti cite un efort de a curata cit de cit fotbalul romanesc de circari? Daca nu le dam atentie vor dispare

Tr (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:16

D-le Buzarin, chiar credeti ca suntem prosti, ca nu intelegem care este singurul scop al televiziunilor.
Ratingul pe care va laudati ca-l aveti(ma refer la telev.)nu arata cat de bune si vizionate sunt emisiunile tv, ci doar nota pe care o obtin aceste emisiuni la „oferta” tv (proasta) pe care ne-o dati zilnic…

cristi (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:20

voi, media, aveti rolul(chiar daca nu recunoasteti) de formatori de opinie.Nu vi se pare, ca dandu-l pe post de n ori pe zi, il promovati? Dar, vazandu-l ce debiteaza, va dati seama ce promovati? Cum dormiti noaptea cand dati unei tari intregi imaginea parvenitului care nu stie sa scrie, sa citeasca, sa vorbeasca? Cam ce cred copiii nostri, ai vostri, cand vad la televizor un om ca acesta? Nu vi-e frica de faptul ca-l vor lua ca exemplu???

Radu_pnt (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:36

din momentul in care v-ati numit presa sportiva cred ca ar trebui sa va ocupati de sport. Sincer daca in sport se promoveaza fairplayul si se doreste asta…inclusiv de catre mass-media…voi de ce nu aveti acelasi spirit fata de sport in general.
Daca vreti sa concurati la rating sau la tiraje cu alte tleviziuni comerciale sau ziare de scandal gen cancan lasati-o balta cu sportul si axati-va pe scandal…dc va mai preocupa sportul?? cu siguranta ati avea mai mult succes.
cu toate astea as dori sa va informez ca aveti o nisa de piata destul de mare ca presa sportiva, dc nu incercati s-o diversificati, sau sa profitati la maxim de ea…ca sincer…eu cred ca aveti cel mai mare trafic de site pe internet dintre toate tipurile de presa….asta ar trebui sa va spuna ceva nu… ca lumea se intereseaza mai mult de sport decat de scandalurile din cancan sau click din moment ce sunteti asa cautati.
Asa ca va rog…MAI GANDITI-va!!!!!

Radu_pnt (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:43

si ca sa contui ideea de diversificare.. handbalul cred ca ar putea face si el rating si audienta… doar ca nu stiti sa-l promovati…1 singur articol normal ca face audienta…ca lumea il citeste o data si a doua oara nu-l mai citeste ca se plictiseste…. VOi ce faceti il publicati si dupa aia il reeditati. La fel si gimnastica…mai multe stiri DIFERITE fata de acel articol publicat la inceputul lunii poate ca v-ar ajuta… Vorba ceea…. cu o floare nu se face primavara…
curaj…incercati mai mlt…si veti reusi!!!

Hosting Ieftin (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:54

Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut calificarea in finala Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca), dupa ce, sambata, a trecut de selectionata Germaniei, scor 30-24 (15-10)

Voi scrieti tot balacareli despre fotbal. Sport nu inseamna doar fotbal. S-a discutat o etaba la limita penibilului in liga lui mitica si semifinala Cupei Mondiale (Romania fiind acolo)

Voi scrieti doar de liga lui mitica si un articol colo aruncat intr-un colt si de hambal. Sa va fie rusine.

Va pasa de sport, poate de tigania din sport!!!

Ender (9 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 8:55

Te-a pus Radu Naum sa scrii articolul asta? Pentru cei care vor sport, dar nu au unde sa-l vada, exista Eurosport, Eurosport 2, Sport 1 (incredibil, dar sunt posturi de sport unde nu vezi mutra vreunui invitat, a vreunui „analist” sau a vreunui interlop „flegmatic”!!!), pentru cei pasionati, ca mine, de hochei (sau fotbal american), exista ESPN America, pentru cei care il au in grila. Nu ma mai uit la posturile romanesti pentru ca nu am de ce. Scandal mult, sport putin, fotbal mizerabil, monopol pe anumite posturi (nu ca mi-as dori sa urmaresc GSPTV, pentru ca am inteles ca e tot un fel de Sport.ro)… Asa ca, plingeti-va in continuare, eu pot trai si fara televiziunile voastre. Ba chiar foarte bine. Acum trebuie doar sa mai renunt la a intra in fiecare dimineata pe site-ul asta. Dar sunt pe drumul cel bun…

mm (5 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:06

Poporul consuma azi ce i se pune pe masa! Asa a fost invatat in cei 70 de ani de comunism (50 pana in 89 si 20 dupa!) A fost invatat ca este sarac si ca nu are drepturi! Presa de stil comunist promova ideologia partidului iar proletariatul citea ziarele in grup, sub conducere unui „formator de opinie”! S-a schimbat ceva in aceasta imagine? Nu! Azi pe net gasesti forumuri sau blog-uri anoste, cu aceeasi formatori de opinie, care fac manipulare la greu! Si o acuta lipsa de imaginatie care conduce la solutii simple de promovare a prostiei (v.becali) si a sexului in ziare si TV! Nu cunosc productii TV memorabile in ultimii 20 ani, care sa nu fi fost copii ale unor productii externe! Presa este cancerul vietii moderne din Romania post-revolutionara! Din pacate voi, cei care faceti parte din ea, nu aveti capacitatea sa-l tratati! Iar pe altii noi, cu idei noi, ii tineti departe! Boala lunga, moarte sigura!

Laurentiu (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:14

Televiziunile de sport din România s-au obisnuit sa faca emisiuni de la o masa de la care suna toti analfabetii care trebuiau sa fie la puscarie (borcea si becali). Cum poate fi umplut mai usor spatiul de emisie decat asa? Sa faci o productie adevarata de televiune de sport implica multa munca si cunostinte de sport. Ati vazut vreo emisiunea sportiva din Franta, Spania, Anglia sau Italia? Ati vazut cum se vorbeste despre sport si nu de conducatori? Acolo se vorbeste despre jucatori, atleti, performante, se fac analize tactice, topuri de goluri, de gafe, se comenteaza prestatia avut de jucatorul X, etc. Nu am vazut la nici un post TV vreun interviu macar cu Laporta sau Perez, ca sa nu mai zic ca balacareala lipseste cu desavârsire. Ati citit Marca sau As sa vedeti cum se face o cronica adevarata la un meci si pe câte pagini. Eu cred ca dupa atâta tabloidizare a sportului, jurnalistii si realizatorii tv de la noi au si uitat (cât au stiut) sa faca emisiuni tv adevarate de sport.

gabriel_04pyb (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:24

Dintr-un singur punct de vedere ai dreptate. Tinand cont ca gsptv, digisport, digisport plus, etc, nu pot fi urmarite decat de un numar redus de oameni, ciobanul si altii ca el sunt vizionati intr-un cadru restrans. Si ce si-au zis televiziunile comerciale. de ce sa-l pastreze doar atia de la sport pe cioban si haita lui, sa faca numai ei rating? hai sa-l dam si noi sa ne creasca numarul de privitori. si asa, a ajuns eurociobanul pe orice post tv care apare in siglele cablistilor. cei de la upc nu difuzeaza posturile mai sus amintite, meciurile din liga I au 3-400 de mii de abonati, iar cei de la upc sunt vaduviti de asa ceva, dar avem si marele (ironic) noroc sa nu-i mai vedem moaca pe inca 4 posturi.

Alx76 (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:24

Dl. Buzarin, ati zis fff bine! o sa fim o tara civilizata in momentul in care vor disparea ziare si emisiuni gen cele mentionate de dvs.
dar de ce se bate apa in piua toata ziua pe fotbal si scandalurile pe care le fabrica actionarii, presedintii de cluburi, etc. pentru a iesi in evidenta incultura si prostia lor?! nu mai exista si alte sporturi??
duminica trecuta a fost Campionatul National de Kempo Karate si s-a tinut intr-o sala de sport din Titan! Nimeni nu zis/scris un rind despre asa ceva? cum sa se dezvolte si alte sporturi daca nu sint mediatizate?
si acolo sint scandaluri, si acolo Federatiile impart fondurile cum vor presedintii si cui vor, iar cluburile mici se zbat in mocirla…
asa ca…

luci (5 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:29

asa este. dar cat a avut rating acces direct???

jules (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:31

Stiti care este problema noastra, a celor care comenteaza acum pe blog sau gandesc acelasi lucru ca si noi? Avem gresita impresie ca voi, astia de la ziarele si televiziunile de sport, sunteti ZIARISTI. Gresit, imi dau seama acum ca este total gresit. Nu sunteti decat niste simpli angajati care au capatat experienta, NU talent, in a scrie cateva cuvinte intr-o forma comerciala. Voi nu sunteti decat niste oameni care au fost angajati pentru talentul lor e a nu reactiona cand sunt injurati, scuipati si terfeliti in fata camerelor de luat vederi. Voi in team buildiguri si la training nu faceti decat un singur lucru: jucati capra.
Demonstrati-ne ca nu este asa!

yupi (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:33

si universul.

mormolok6 (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 9:40

Problema audientei e falsa, deoarece daca ati alege sa dati filme porno ati face mai multa, cu mult mai multa.
Stiu ca aveti nevoie de ceva scandal sa vindeti si nu va condamn, in definitiv e painea voastra in joc, insa ziarele de sport din Romania nu mai au nimic de a face cu sportul, asta va reprosam si asta e frustrant. Daca in cazul Cotidianului, cititorii au putut sa emigreze spre alte publicatii, in cazul ziarelor de sport nu se poate asta, deoarece amandoua au devenit tabloide, neexistand o contraoferta care sa contere cu adevarat.

gicu (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:04

Lumea s-a cam saturat si de abertiile lui Jiji. In scurt timp nu cred ca o sa mai priveasca nimeni la vreo emisiune in care este chemat Gigi !!

vasile_00 (8 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:07

Aline tata, de ce nu scrii tu despre fotbal, acolo esti in domeniul tau!!! Lasa-i pe altii cu JJ!!!

raul (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:10

E un proverb care se potriveste ca o manusa articolului de mai sus si anume: rade ciobul de oala sparta… Altfel spus nici televiziunile dar nici presa scrisa nu sunt una mai putin fata de cealalta vinovate de „cultura de mahala” pe care o promovati… E la fel ca si in vanzari: ce promovezi „aia” vinzi… voi ati ales sa vindeti mahalaua si grobianismul, si chiar de am vrea sa „cumparam” altceva, nu gasim…

eugen (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:12

– ? daca altii da ,voi de ce, nu ? ;
– ? puteti „rupe” pisica ? ;
– ? daca nu puteti de ce va revoltati ? / ei ne ignora iar noi ne adaptam ;
Va apreciez pentru ca va preocupa subiectul !

Cosmin (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:31

Domnule Buzarin, dumneavoastra sunteticel ce demonstrati ca si Dumnezeu greseste cand creeaza unii oameni.

Leaga-te la cap cu banii din audiente bai pupinciobanule! Iti uram sa-ti iei ziare sa te-nvelesti cu ele in boscheti de banii de la gigi !

Costin (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:37

Cand ati vrut si ati avut interes, voi, presa ati destituit ministrul sportului (v.Ridzi)! De ce nu sunteti in stare sa dati jos un IMPOSTOR de la conducerea celui mai iubit si mai titrat club de fotbal din Romania? Pentru ca nu aveti nici un interes! Tara n-are nici o vina in lipsa voastra de vointa si de imaginatie! Nu va mai ascundeti dupa deget, domnule, aratati tarii ca VOI aveti coloana vertebrala si ca sunteti echidistanti, altfel veti pierde simpatia de care v-ati bucurat pana acum!

stegar (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:40

Aline …..cand o sa fi corect in aprecieri ?
De Brasov am vazut ca te-ai luat , pt . ca ti cu oltenii .
Dc nu te iei si de moderatori ….pt ca ei i(i)l suna ??!
Ai impresia ca esti ziarist impartial ?? Asta s-o crezi tu
NU te mai pacali singur ca , s-ar putea sa ramai pacalici .
Comentezi ??!

Roro (87 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 10:42

E,nu ma-nnebuni bobocule! Ce va tot scuzati ca e popor de nimic.Faceti astfel incit sa-i educati gusturile,sa-l civilizati,altfel tind sa cred ca sunteti de aceeasi teapa. Vom ajunge vreodata normali? Nu am nici o speranta. Eu de cind a fost dat Bergodi afara am terminat cu orice are legatura cu fotbalul romanesc. Daca o sa apuc sa traiesc normalitatea in tara asta o sa-mi revizuiesc atitudinea.

Dănuţ (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:14

Da’ chiar nu vă este ruşine?

Ardiles (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:14

Ii dau si eu oarecum dreptate lui Buzarin. Am prieteni buni pe care nu pot sa-i suport in anumite momente. Dimineata unu din ei merge la chioscul de ziare si isi ia si Click, si Libertatea si Can-Can ca nu cumva sa-i scape ceva.
Cand a fost campania 100 Mari Romani pe TVR, dr. Paulescu inventatorul insulinei, care azi salveaza milioane de oameni suferinzi de diabet chiar nu tin minte pe ce loc a fost. In schimb imi aduc aminte ca jiji era sa prinda topul. Ceausescu la fel. Fac pariu ca 80% din populatie nu stie ca Palade(nu ala care face emisiune cu Tociu, altu’) a luat premiul NOBEL pentru medicina…
La noi VALOAREA MORALA este confundata cu NOTORIETATEA. NU exista o limita intre ele. Apari des la TV, esti tare. Puri-cosul ala mic si negru de la Dinamo din actionariat face exact la fel.
Spuneti ca suntem satui de ei. Uite asta e problema. Ca totusi consumam ce ne dau. NU mai dati bani pe ziare, nu le mai faceti trafic pe net, nu le mai platiti bilete la stadion(tot respectul pentru cei care stau acasa din principiu, scarbiti de conducerile echipelor.). Chiar astept ca stelistii in acest moment sa nu faca nmic violent. Dimpotriva, sa-l loveasca pe individ in singurul punct care-l doare: la buzunar. Stadion gol meci de meci, nu va mai uitati nici acasa pe cat posibil si gata, problema s-a rezolvat. Credeti ca in conditiile astea ii mai vin sponsori? Plus ca pierde vreo 3 milioane de Euro lejer din bilete(cu tot cu cele 500.000 pe care zice ca le-a pierdut deja).
Atunci vor pleca naibii in gurile de canal din care au iesit si ne-au infestat. Iar pe cat posibil ajutati-i si pe cei de langa voi sa deschida ochii, da? Buzarin are dreptate. Majoritari in tara sunt milogii si nescolitii, ca sa nu zic semianalfabetii. Noi desteptii si intelectualii nici macar nu mergem la vot, ei da. Si daca merg pentru o paine, dar merg. Noi suntem prea demni sa mergem pentru pomana, dar nici principiile nu ni le aparam.

belzie (7 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:15

nu ati inteles nimic! problema voastra este inca ca va contesta unele ziare nu ca va contestam noi,mii de oameni,sute de mii de oameni!

costi (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:26

aveti dreptate in mare masura eu locuiesc In spania si vad lucrurile de la doua capete adevarul ca in Romania se da foarte multa importanta patronului de fotbal In schimb in Spania ai un director sportiv ce vorbeste cu presa si fotbalisti se stie cu 2 -3 zile cine vine sa dea interviu Ma uit si la Campionatul Romanesc la TV dar vad cu stupoare ca TV de Sport care transmit meciurile in direct nu pune REZULTATUL e ca si cum ai vede un Film fara sa fie TITRAT si nu Intelegi nimic O RUSINE nam vazut nicaieri pana acum sa nu pui rezultatu OARE MA INTREB? DE CE ? RETING?Unu care vrea sa vada partida o vede si asa un fan care IUBESTE FOTBALUL se uita la meci Atunci o sa zic ca sant canale de SPORT

vasile zavoda (14 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:26

@gentlegiant
-esti naiv , acesta e nivelul maxim al lor, nu vor sau nu pot altfel, sant manati din spate de interese si de patroni..
-eu inchid sonorul cand sant transmisii in direct de fotbal, unde orice comentariu imi jigneste inteligenta.
-a parta putere in stat vrea un popor credul.

FANE (5 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:38

Multe salutari tuturor celor care au scris aici! Romania e vie! am privit aseara meciul Timisoara-Craiova, meci frumusel, cu multe faze de poarta, cu ratari, cu un gol(al Timisoarei)dupa un fault, cu duritati..intre care de departe cel mai fioros a fost Mitchell, care dupa parerea mea a gresit sportul, in fine meci pasionant si…punct. Imediat dupa ce meciul s-a terminat intra in scena prietenul nostru Naum iar prima in fraza spune: „trebuie sa discutam pana la epuizare despre faza litigoasa…”. Oribil, schimb pe digisport, a inceput Valencia-Atletico Madrid. Meci elecrizant, cu intoarceri de scor, foarte placut ochiului, nu insist. Ce vreau sa remarc insa: stadion full, 50000-60000 spectatori, tribune foarte aproape de teren, nicio torta, dupa terminarea meciului(egal) nimeni nu arunca cu venin pe vreo emisiune, nimeni nu suna sefii echipelor combatante sa-i intrebe despre fazele”litigioase”. Spectacolul s-a terminat pe ..TEREN. pS: TELEVIZIUNILE DIN SPANIA NICI MACAR NU INSISTA PE RELUARI…A FOST FAULT, N-A FOST, VAI CE NE FACEM. Si ei gresesc, si ei au problemele lor, dar se pare ca scormonitorii nu-si gasesc locul. ps2: aproape de miezul noptii Naum nu terminase de vb cu ..Mititelu, Iancu..etc.

striker (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:40

Voi presa,incercati sa va scoateti prin faptul ca va creste ratingul cand apare cate un personaj de gen,deci lumea ii cauta.Nu este adevarat,tara se uita la ce ii da presa sa vada,in cazul nostru,ne uitam la un mascarici,care este filmat in permanenta crezand ca tara il idolatrizeaza,in speta Becali.Romanului ii place sa vada ceartă,rîcă,bătăi si altele,totodata si pt. ca asta ii serveste din plin televiziunea.Acum,eu nu zic sa nu se mai dea astfel de lucruri pe posturile tv,dar daca este clar ca un personaj face rau publicului larg,instigandu-l la ura si agresivitate,doar prin declaratiile pe care le face,nu este de inteles ca acest personaj trebuie mai putin mediatizat?Crede-ti ca tara va suferi fara Becali la tv?Sau ca ratingurile nu vor mai creste daca nu este el acolo in emisiune?Ati dovedit cu totii ca stiti sa va puneti mintea la contributie,faceti-o si acum,ocolind un personaj care agreseaza psihic o tara intreaga.Ma mir ca C.N.A. nu ia atitudine in privinta vostra,presa scrisa si tv,prin care sa va limiteze actiunile pro-becaliene.

Alex (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:46

Este un moment istoric daca imi permiteti sa-i spun asa ,exista speranta unei schimbari cu societatea romaneasca cu oameni ca voi si aici ma refer la cei ce au postat comentarii la adresa articolului publicat de D-l Buzarin . „Nu televiziunile de sport sînt problema, ci ţara!” dar stau eu si ma intreb , a cui creatie este acest cioban incult, manelist , parvenit , interlop si pseudo-crestin , de ce sunt promovate numai non-valori la televizor ,de ce avem parte numai de circ la televizor. Acest Becali a ajuns precum ursul la circ , este plimbat prin fata publicului de la o televiziune la alta pentru a face rating , atat ca acest circ se adreseaza numai celor care nu au platit biletul si au dat spaga la intrare celui care ar trebui sa se asigure ca oamenii si-au cumparat bilet la spectacol,acesti circari (ma refer la ziaristi cat si la invitatii lor) chiar nu isi dau seama ca ne-am saturat de acelasi spectacol care se repeta in fiecare zi . Chiar nu credeti ca societatea roamneasca este pregatita de o schimbare la normalitate pana la urma . DA domnilor , vrem si altceva , sunteti expirati si va faceti vinovati de nivelul de cultura a oamenilor ca re se uita la emisiunile voastre .
Nu mai vrem scuze penibile , faceti ceva ca nu va mai suportam !!!

daniell_io (7 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:48

din pacate ai dat-o in bara cu articolul asta…am o intrebare doar: de ce crezi ca gigi nu renunta la Steaua si la fotbal in general?pentru ca fara fotbal ar fii un nimeni, nu l-ar mai baga din Diaconescu in seama, ar deveni un anonim…televiziunile generaliste il cheama in emisiune pentru ca voi, televiziunile de sport (si anterior voua departamentele sport ale marilor televiziuni) l-ati facut mare…cine auzise acum 10 ani de gigi?era doar unul dintre sutele de ciobani ai tari, care isi cresc linistiti oile…

P.S. e o vorba: „Cine se scuza, se acuza”

cooasha (11 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:51

deci ideea e ca „dac tara vrea c….t, noi presa suntem gata sa-l servim”. vai de coada cainelui de paza al democratiei!

Alex (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 11:58

O sa ma rezum sa scriu doar cateva cuvinte pentru ca vad ca nu mi-au fost postate comentariile in care nu am fost de acord cu autorul articolului. Faceti o treaba minunata , sunteti cei mai buni ziaristi din lume , aveti cele mai bune si fromoase emsiuni , cu invitati foarte culti , va multumesc pentru ca existati si ne oferiti asa emisiuni de calitate .
Tineti-o tot asa si sunt sigur ca succesul pe termen lung este garantat !!!
Traiasca Dl Becali si sa stiti ca ati grait un mare adevar „Nu televiziunile de sport sînt problema, ci ţara!” , cata intelepciune din partea unui ziarist care a luat atatea premii in presa scrisa .
Am incheiat cu comentariile ca a aparut Becali la televizor , este in pijamale si ne prezinta prognoza meteo , nu pot sa ratez asa ceva .
Nu am jignit pe nimeni , asa ca nu vad de ce nu ar trebui sa apara comentul meu de data asta .

Vasi Mures (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:06

Dle. Buzarin, tin din start sa va spun ca la tv mai mult de cateva meciuri in weekend nu ma mai uit, nu doar din cauza „celui de nerostit”, pe care cred ca l-as vedea la fiecare prostie de emisiune ci si din cauza filmelor de duzina. Prefer sa ma joc o zi pe PS3 decat sa vad cum toate posturile, ziarele, incepand cu GSP si GSPTV il cauta sa le spuna care este noua tactica pe care o folosesc echipele mari din Europa. Cum naiba sa intrebi un asemenea om astfel de chestii? De ce emisiunile unde se dezbate fotbal, GSPtv, sport.ro nu folosesc modele din Anglia unde chiar se discuta despre fotbal etc. si nu suna diferiti „patroni de echipa” care de cand se stiu in afara sa spele bani altceva nu fac, despre cum s-a jucat ce lipseste etc. Stiu ca toata lumea se uita, fiindca acum si in cel mai indepartat catun exista cablu si doar oamenii aia ce-or face seara dupa ce se culca gainile??? Se uita la taranu de j. ce mai abereaza si sa vada ca de fapt Bergodi e un monstru ca nu ii raspunde frumos ciobanului, ca arunca cu sticle etc. Orice om poate sa se infurie, dar asta nu inseamna ca 3 zile la rand trebuie executat in gazeta doar pt. ca cineva, stiti voi cine, a cotizat frumos doar pt. a murdari din nou pe cineva sa iasa el „ab ca zapada”. E uite din cauza asta nu mai privesc meciurile din liga I, exceptie Steaua, ca nu pot sta departe oricat incerc si prefer sa trec pe eurosport2 si putin Digi sa vad fotbal, nu telenovele!!! Multumesc si sper ca veti incepe sa cultivati sportul adevarat si nu efectul de turma.

Cariga 47 (8 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:11

E cazul sa revii, daca nu cu o „erata” macar cu niste precizari.
Dumneata pe care parte esti? Pe Stanga, pe Dreapta, pe Mijloc sau pe Niciunde??

Eu (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:15

D-le Buzarin!

Ati inteles ceva de pe urma comentariilor la articolul dvs? Chiar nu aveti nici o reactie? Chiar nu realizati ce prostie ati scris? Sau va multumiti cu faptul ca aveti un articol foarte accesat, cu multe comentarii. Ca-s toate negative asta-i altceva. Nu? Doar „rating” sa fie.

Savavi (2 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:27

Din ceea ce ai scris inteleg un lucru si anume ca tot ceea ce prezentati, scrieti prin ziare este facut pentru BANI. Cine are rating are bani restul e tacere. Pentru cei care au comentat. Toti aveti dreptate si nu merita sa le spuneti acestor ziaristi ce sa faca. Ei stiu mai bine. Fac ce fac pentru bani. In subconstientul lor stiu ca ceea ce scrieti voi este adevarat, ceea ce fac ei nu este bine dar asta aduce bani. Bine lor mai putin, mai multi merg la cei care i-au angajat.

florin (3 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:40

Pai atunci haideti sa stingem lumina si sa mergem daca nu se poate face nimic,ce dracu mai cautam in tara asta.

c (150 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:42

problema a fost inteligent pusa, mai putin naivitatea cu filme bune pe HBO. in definitiv oooijeru este un produs de-al nostru, dintre noi, pentru noi si altii, de aiurea, care isi schimba cu el singele, fiindca oamenii cred ca asa-i jocul pe la noi. avem ceea ce meritam, sau ei ne au fiindca ne merita?! aceasta-i dilema si nu cea scrisa, in care nu gasesti nimic despre oooijeri si ogici. sau ma-nsel?

wasabi (1 comentarii)  •  27 septembrie 2009, 12:46

Nu stiu daca ati observat ca postului DigiSport ii creste audienta pe zi ce trece, in timp ce GSp si Sport.ro se bat pentru interventiile razboinice a „nerostitului” pe care il tin si il taraganeaza cate 40 de minute sunt in stare sa il intrebe si de vreme, sa nu cumva sa intre in direct si in alta parte.
Astfel avem parte de un nou spectacol-concurs al producatorilor si moderatorilor, ca un mic experiment dupa meciul Brasov-Steaua face-ti „surf” intre cele doua canale, treceti peste inaptiile „nerostitului” si o sa vedeti adevaratul spectacol!

Comentează