Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

luni, 9 iunie 2014, 8:18

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972.
Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui vis”, pe ideea celor 30 de ani scurși. Au fost toți, și Țiriac, și Năstase, și Tom Gorman și nesuferitul de Stan Smith.

Țiriac, marcă înregistrată
Sub umbra platanilor de la Progresul, omul de mare succes și-a mîngîiat barba și mustața cu gestul acela celebru ca sigla Coca-Cola și m-a întrebat pe tonul sfătos și grav, altă marcă înregistrată: „Cîți ani aveai în ’72, domnu’ Na-nu?”. „Trei”, am răspuns, ușor jenat că n-am trăit pe viu marile meciuri ale lui și ale lui Năstase.
„Aha, înseamnă că nu știi. Domnule, să-ți povestesc o treabă. În prima zi, cînd am plecat de la Tolstoi, hotelul ăla din Primăverii unde am fost cazați, spre arena Progresul, nu era țipenie de om pe stradă”, povestește el ziua din 1972.

„Tot Bucureștiul întreg plecase la televizor. Și mi-am zis în gînd: «Domne, cam așa va fi lumea de pustie atunci cînd se va da cu bomba nucleară! »” – Ion Țiriac

Am fi ieșit la Universitate?
Alaltăieri, la 42 de ani după ce Țiriac și Năstase au „aruncat” bomba nucleară, a fost rîndul Simonei Halep să pustiască și Bucureștiul, și țara. Ziua Simonei mi-a amintit de nopțile Generației de Aur. Nu le am cu Facebook-ul, dar îmi trecuse prin cap ca, în caz de victorie, să sun cîțiva tovarăși care au așa ceva și să punem de-o trăsnaie ceva gen „Cu toții, la Universitate!”. Să mai fim din nou tineri și nebuni. Cine știe cînd mai avem ocazia? Bine, speranța e tot la Halep, că pe motiv de Dodel, Marica și gașca riscăm să avem deziluzii, vorba lui Emeric Ienei.

„Păcatul” lui Ionel Stoica
Fiindca veni vorba de Generația de Aur, zilele acestea, de la 10:30, pe TVR 1, bravul Ionel Stoica reface povestea Mondialelor noastre.

Mai mare antireclamă la echipa națională de azi, nici dacă te plătea cineva nu puteai face, Ionele!

Să revenim. Bucureștenii nu s-au mai înghesuit toți pe la casele lor, au năvălit de data asta și pe terasele cîrciumilor. Tot ca în nopțile din vara lui 1994. Bubuiturile boxelor din Centrul Vechi au tăcut pentru 3 ore și ceva. „Cînta” Simona Halep pe Eurosport și Antena 3. Bine, pe timpul victoriilor cu Columbia ori Argentina nu era așa. În Centrul Vechi de pe atunci erau tarabe cu blugi prespălați și adidași din mușama. Plus „profesorii” de alba-neagra.

Ieri dimineață, în jurul unei cafele sau chiar al unei beri, oamenii vorbeau tot despre Simona. Se mai regreta victoria Șarapovei, n-am vrut să scriu înfrîngerea Simonei, dar discuțiile se încheiau cu românescul „Las, domne, e tînără, are cariera înainte”.

Rînduri despre Antena 3
Mulțumiri, elogii și emoții născute de Simona Halep umplu paginile acestei ediții speciale dedicate de Gazeta Sporturilor. Numai Luminița Paul știe despre campioana noastră mai mult decît știe despre ea.

Cîteva rînduri pe final despre Antena 3. Se spune că a fost prea mult, că Antena 3 a încercat să capteze cît mai mult din povestea sportivei. Postul condus de Mihai Gâdea n-a făcut o demonstrație de forță în ziua finalei. A făcut o demonstrație de meserie. Pe vremurile astea!

N-a închinat ziua lui Victor Ponta, așa cum se aștepta și așa cum a făcut România TV la barajul cu Grecia de la Atena. A închinat-o meciului și celor care au marcat cariera Simonei, de la antrenorii de tenis, la rudele,  profesorii și colegii de școală. Plus live-urile din toate colțurile de la Roland Garros, transformînd ziua de sîmbătă în sărbătoarea Simonei Halep și a postului.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

adrian (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 10:57

multumesc, am preferat eurosport in loc de o mana de ageamii amatori, oportunisti disperati dupa rating capabili sa transforme o zi frumoasa intr-un circ grotesc. Eurosport este un canal de sport cu adevarat, cu comentarii pertinente si analize in detaliu facute de specialisti..

vendetta (14 comentarii)  •  9 iunie 2014, 11:00

ai baut cafea cu el?

anaugh (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 11:06

nu inteleg mensiunea cu antena 3 in ce context vine.
oricum, morala sau opinia ta nu e nici ea sustinuta.

dupa parerea mea antena 3 a facut prea mult si a fost prea zeloasa. o natiune disperata dupa o victorie individuala, care se pozeaza alaturi de ea, pt ca in finalul apoteotic(locul 2 atentie, nu a suscitat aceeasi ambitie din partea zelosilor a3)

colegul tau mihai gadea le mangaia pe par pe gimnaste, la televizor, tratandu-le ca pe niste copii nu neaparat ca pe niste oameni cu performante uriase, nu sunt sigur ca la un post britanic asta ar fi raportarea.

nu e deloc intamplator ca in ziua aia, reteta s-a schimbat din ponta intr-o alta marioneta servita publicului in exces: mircea diaconu, un personaj cu opinii chipurile „umaniste” si din randul populatiei, artistul. din pacate, artistul prefacerii si al interesului.

calin (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 11:08

antena3 a pus o presiune inutila pe un copil.oricum sunt penibili,ar fi bine sa isi vada de vendetele lor politice.sau la ordinul varanului………..

Profesor (5 comentarii)  •  9 iunie 2014, 11:23

ANTENA 3 a transmis finala pentru a-si face reclama pe munca Simonei si pentru a-si alatura imaginea de a unei campioane. Daca se tot dau post de stiri sa ramana acolo si sa le faca cum stiu ei mai bine :), ca are cine sa transmita si sport in tara asta.

Tavi (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 11:46

E o vorba in Romania: Hai sa ne „kkm” pe noi!

citizen cc (3 comentarii)  •  9 iunie 2014, 12:03

Antena 3 face tot posibilul sa se lipeasca de romanii actuali si de success p[e care sa-i puna langa liderii PSD pe care ii serveste . Acest post emite 24 din 24 numai atacuri la Basescu , Udrea si – mai nou – PNL si – o sa vedeti- Klaus Johannis , este tema data de patron si anume desfiintarea a tot ceea ce nui e PSD . Emsiunile abunda cu aceeasi ” invitati ” , Mugur Ciuvica – a propos , ce munceste de fapt ? – , grotescul Hanibal Dumitrascu si adormitul Bolcas …Ceea ce se discuta se discuta de ani intregi , oare oamenii nu s-au plictisit ? Moderatorii sunt in aceeasi nota , cu totii dezbat aceleasi subiecte plecand de la gansacul de Ursu pana la narcisistul si expiratul de Badea …

Red (3 comentarii)  •  9 iunie 2014, 12:14

Mosul asta decrepit n-a ajutat-o deloc pe Halep inainte de a deveni starr in tenis. Ba din contra, a facut afirmatii complet eronate la adresa ei. Cea mai mare realizare a lui Tiriac a fost clasarea in primii 50, iar finala de grand slem doar in vise . In rest a tras numai tepe, Villas, Becker, Nastase.

Rica (2 comentarii)  •  9 iunie 2014, 13:13

Antena 3 a transmis finala de la Roland Garos pentru ca a doua seara sa afiseze clasamentul cu audientele, sa arate cat de „mare” este acest post! Cat despre „demonstratia de maiestrie” a celor de la Antena 3, ar fi bine, cel putin, sa ne abtinem!

Lereter (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 16:50

De la Ponta,la Antena 3, toti au simtit „mirosul de rating” !. Logic privind,doar Tiriac avea dreptul (poate ca si Nastase) sa fie acolo,pe arena. S-au inghesuit si Cosac si Dragomir si Szabo,doar,doar le va creste si lor imaginea. Sincer vorbind,nici Dumnezeu,parca, nu a vrut-o pe Simona-vreo 2-3 mingi,importante,au sarit ,din fileu,tot la ea in teren. Vad ca romanii au chef sa se mai si bucure,Simona ne-a adus o bucurie,desi nu a adus Marea Victorie. Nu stiu daca va mai ajunge ,curand,acolo sus,in finala de GS (vor reveni Williams,Azarenka,si altele) dar Simona ne-a aratat ca este o mare sportiva, prin joc,prin comportare,prin declaratii,prin modestie. si nu are nimeni dreptul sa incerce sa-i fure din sudoarea ei,asa electoral vorbind.

robert bardita (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 17:16

Spui Antena => VARANU => VICTOR PONTA => SI TRAGI APA

vasco (161 comentarii)  •  9 iunie 2014, 17:31

Nu sut nici pe departe psd-ist sau fan Antena 3,chiar nu sunt,dar cind vad ce „argumente ” anti aduc lobotomizatii basisti ma apuca greata.
Si uite asa ,uite cum le-a reusit sa ma devieze de la subiect,anume sa aduc felicitari Simonei si autorului acestui articol,intotdeauna un om de bun simt,deasupra oricarei banuieli de partizanate,doar ca unii …sunt basisti. Comentariul d-lui topescu ne destul de profesionist pentru ei.Cred ca o preferau pe udrea.

sim (5 comentarii)  •  9 iunie 2014, 17:52

Amtena 3 si toate celelalte posturi romanesti NU AU TRAMSMIS NICI UN MECI al Simonei pana la finala.
Doar la linsul de frisca au aparut.
Si…Facem pariu? Asa vor face si de aici inainte .
Asa-i domnul Gadea?

Sorin (1 comentarii)  •  9 iunie 2014, 18:25

—- I love Antena 3 —-

🙂

ps. de obicei, ideea cea mai importanta e lasata ultima, sa ramana in capu’ cetitoriului

ala (4 comentarii)  •  9 iunie 2014, 20:42

antena3 a vazut o posibilitate buna de a face rating, cu cat are rating mai mare cu atat si sumele cresc, manipularea se extinde etc.

bazileon (24 comentarii)  •  9 iunie 2014, 21:30

Poate ca A3 s-a manifestat profesionist (ne-o spune dl Nanu!), dar manifestarile lor curente sulfuroase, predominanta „opiniilor” asupra stirilor, angajarea politica de-a dreptul ostentativa etc ii descalifica ab initio. Lucru valabil pentru majoritatea televiziunilor stiriste ori nationale.
Si Halep, bravo ei, dar, helas, a pierdut!

Tara Hategului (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 1:01

Comentariu letargic al lui Topescu nu mi-a placut,nu aveau nerv,parca dormeau,dar publicitatea cu meciul Simonei e de remarcat!

mrnb (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 9:33

Articol bun prin informatiile noi despre tiriac dar imi pare rau ca: 1. Stoica de la tvr inca e platit din bani publici. Am urmarit numai prima emisiune datorita comentariilor sale grotesti legate de adversarii tricolorilor, Tara Galilor. Comentarii gretoase de tipul…. aia ticalosi , ai nostrii dezavantajati dar totusi victoriosi. Asa ca, daca tot ai amintit de realizarile lui Stoica mai bine remarcai acest aspect! 2. Iar despre Antena 3….asta este comentariu ce faci tu? pai imagine proasta, comentariul lui Topescu jalnic, relatarea evenimentului de dupa gretoasa – in ton cu emisiunea lui stoica! Concluzii: dc poti fi rational scrie te rog o erata ceva sau citeste articolul lui ioanitoaia!

CCC (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 10:48

@ vasco
gadea, tu esti mah, deghizat?!?!?

lebateauivre (6 comentarii)  •  10 iunie 2014, 13:46

ai gresit-o de data asta

beat.man (18 comentarii)  •  10 iunie 2014, 15:34

Gabriel Nanu, probabil d-aia nu te stie mai nimeni: ori esti, ori te faci…ceea ce e mai grav.
Antena 3, in comparatie cu EUROSPORT? Gadea e specialist de sport?
Pe ce lume de traiesti, omule draga?

marcu (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 22:37

lasati antena 3. ptr. comentarii uitati va la eurosport deci la sport nu prostie

1349magus (2 comentarii)  •  11 iunie 2014, 8:01

Antena s sportu’, baba si mitraliera!!!
Gadea nu e ala de-i zicea lui Mățel Matel ?

Boardwalk (3 comentarii)  •  11 iunie 2014, 10:50

Atata energie irosita inutil. Cand o campioana ca Simona joaca o finala la RG in Paris era normal sa ne uitam doar la Eurosport? Indiferent cat sunt de profesionisti. Unde a fost TVR? Nu a avut bani? Unde au fost celelalte televiziuni? ProTv, Realitatea, RomaniaTV, B1, samd. Nicaieri. De ce? Ca Antena 3 s-a descurcat si a facut rating, bravo lor. Inseamna ca sunt mai profesionisti decat toti ceilalti la un loc. Ca din asta au de castigat? Foarte bine, bravo lor. Si Simona a jucat pe bani si inca multi. Si Eurosport tot pentru bani o face. Si Antena 3 la fel. Ceilalti, mai slabi si adormiti nu au facut nimic. Culmea e ca nici nu au incercat. Dar dupa, e usor sa constati ca strugurii sunt acri. Si daca ar fi transmis si TVR si altii ce? Le-ar fi cazut rangul? Nu, dar … nu i-a dus mintea si… punga. Asta e. Unde nu-i cap vai de picioare. Felicitari si lui Tiriac. Ar fi trebuit, la experienta lui sa se fi implicat mai devreme. Sa o ajute cu sfaturi. Poate a facut-o si nu stim. Oricum faptul ca a discutat cu ea inainte, ca i-a mai dat sfaturi in timpul meciului, ca a imbracat tricoul sustinatorilor Simonei merita apreciat. In rest, la mai mare Simona!!! Bravo! Ai reusit sa-i unesti din nou pe romani sub drapel. Superb.

brazvan (9 comentarii)  •  11 iunie 2014, 10:55

copii ai durerii, vouă vă e destinat comentariul meciului de la labe1, sub bagheta marelui banciu…

vasco (161 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:04

@ CCC,
nu,mah,sunt udrea…sau ma rog,o admiratoare de-a ei…

Marcu (1 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:22

@Vasco : „Nu sut nici pe departe psd-ist sau fan Antena 3,chiar nu sunt,dar cind vad ce “argumente ” anti aduc lobotomizatii basisti ma apuca greata.”

Nu esti, ma..asa e… Da’ cum ti-ai dat seama ca „ceilalti” sunt „lobotomizatii basisti”, neutrule ?

Tagore (1 comentarii)  •  11 iunie 2014, 23:37

Alo…bahsistii ? Vedeti,bai,ca si Oprisan zice ceva frumos de Simona,luati-l si pe el in tarbaka.Nanule,astia sunt oamenii Romaniei modernizate de bahsescu…mama lor de komunishti…

Dani (44 comentarii)  •  13 iunie 2014, 6:09

Nanule, tu inchini „izbinda” Simonei infectului post TV antena3. Mizerabila reclama!

Cataleya (1 comentarii)  •  14 iunie 2014, 5:14

Cati din cei care faceti comentarii ati practicat aceasta disciplina sportiva??Tenisul este sportulALB iar cei care il practica stiu ca genul de comentarii facut de catre dvs.nu va incadreaza decat in categoria postacilor de serviciu.

vasco (161 comentarii)  •  15 iunie 2014, 18:14

@Marcu,
vezi sa nu iau arcu….
glumeam,dar referitor la basistii lobotomizati..nu am nimic de adaugat,sunt lobotomizati si gata,de ce te oftici?Esti si tu?

Comentează