Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Simona e o patrie visată

Să ne gândim la Halep ca la o ţară unde am putea cândva să trăim cu toţii. Doar că ea, fire competitivă, a ajuns acolo un pic înaintea noastră

Permalink to Simona e o patrie visată
luni, 11 iunie 2018, 11:53

Complicate vremuri să fii român. Dar a fost oare vreodată simplu? Nici n-ai apucat bine să iei un trofeu, că ţi-l şi suflă abilii compatrioţi de la putere şi-l agită vioi în faţa maselor. Dacă n-ai trofeul, dar eşti cel mai bun din lume la ceva, prim-miniştrii se oferă să-ţi planifice viaţa. Când să-ţi întemeiezi o familie, cât să plăteşti la stat din banii câştigaţi din premii, poate ar fi mai bine să nu stai în ţară, să nu destabilizezi economia. Vă amintiţi preocuparea intensă a fostului premier Mihai Tudose: nu cumva să-i plătească indemnizaţie pentru creşterea copilului lui „ştiţi voi cine”.

Simona Halep a avut de-a face cu tot felul de glume din astea, de când a urcat în Top WTA. A văzut politicieni care-i fură Like-urile, miniştri peste un sport sărăcit metodic, care dau fuga la Paris să-i ţină pumnii, pe bani publici. Miniştri care, înaintea finalelor, dau indicaţii să fie aşteptată Halep la aeroport, să se desfăşoare covor roşu „în caz de victorie”. Primari care-i dau diplome gata înrămate în auriu, să dea luxos în poză. Politicienii revendică şi ei ce pot din tezaurul care stă la gâtul sau în braţele sportivilor.

Lecţia de speranţă
Titlul la Roland Garros a trebuit aşteptat. Şi de Simona, şi de publicul de acasă. Cucerirea lui, după două finale pierdute, a necesitat un lung exerciţiu de speranţă. Niciodată nu ştim să sperăm destul şi nu putem învăţa asta decât de la oameni care speră la lucruri extraordinare. Simona ne-a ajutat la îndeletnicirea asta. Ca toţi marii noştri sportivi, de altfel. Zecele Nadiei, Virginia Ruzici, finalele de Cupa Davis, „naţionala” anilor ’90, anii euforiei, când părea că totul e posibil pentru noi, ca societate. Steaua 1986, Jocurile Olimpice, chiar şi cea mai recentă ediţie, toate astea au reprezentat stele polare pe cerul nostru invariabil tulbure.

„E un moment special şi vreau să-l împărtăşesc cu voi”, a spus Halep, după finala de la Paris. E momentul ei. Cu noi, mai împărtăşeşte doar naţionalitatea, celelalte, talentul, munca, lupta, durerea sunt strict ale ei. Şi totuşi, cumva, fata asta a devenit sursa de emoţii bune pentru un popor întreg. E ca mesagerul unei patrii visate, în care ne regăsim cu toţii, în care fiecare are dreptul la povestea lui de succes, nu doar la arhiva lui de sacrificii.

O patrie visată în care românii ies în piaţă, să trăiască suspansul şi să se bucure împreună de marile finale. WTA chiar crede că trăim într-o astfel de Românie şi a ataşat la o poză de la mitingul PSD explicaţia următoare: „Români privind finala de la Roland Garros în Bucureşti”. Aşa ar fi trebuit să fie: o mulţime de persoane, strânse festiv laolaltă, nu o masă uniformizată şi îndârjit ghidată.

Imaginea ţării, pe culmi
Drapelul uriaş, scena, gardurile au fost, de fapt, decorul pentru o sărbătoare pe dos, în care numele Simonei Halep a fost scandat la microfon de oratorii de partid şi amestecat cu observaţii bine ţintite despre Securitate, „curăţenie”, „prosperitate”, „dictatura minorităţii”. De la microfon se vorbea despre două state, despre două tipuri de români, despre conspiraţii şi alte teorii. Oamenii fuseseră mânaţi acolo din toate colţurile ţării pentru o demonstraţie de forţă cantitativă.

Amară ironie confuzia de pe site-ul WTA. Şi n-avem, ca s-o îndulcim, decât faptul că Halep îşi împărtăşeşte momentul ei luminos cu noi, publicul de acasă. A lăsat în urmă îndoieli, dezamăgiri, răsuflă mai uşurată cu mâna pe trofeu. Mai are şi alţi demoni de vânat, cu vârful rachetei.

Dar e un moment magic pe care ni-l dăruieşte şi nu-l putem refuza. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea lui. Mai devreme sau mai târziu, în paralel sau intersectându-ne, pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale, vorba aia, vom ieşi în stradă pentru Simona. Cu un tricolor în mărime naturală, nu cu o draperie. Guvernul poate să-şi cumpere jaluzele sau nişte perdele mai ţepene, franjurate, din banii pe care nu i-a investit la timp în sportivii cu care se mândreşte.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Mihai (1 comentarii)  •  11 iunie 2018, 12:31

Hmmm! Eu aveam senzatia ca acest site este de sport, dar constat, cu tristete, ca a devenit o tribuna politica. Sa te folosesti de Simona Halep pentru a besteli guvernarea, care nu-ti este pe plac, asta nu este in regula. Dar, ma rog, fiecare cu ale lui!

Carol K (6 comentarii)  •  11 iunie 2018, 12:48

@ Mihai, nu rubrica de sport a fost acaparata de politic ci politicienii au acaparat orice imagine a unui sportiv de succes din care sa le creasca(eventual) cotatia electorala. Asta este editorialul de sport modern, actualizat acestor ani, in aceasta tara, sub aceste guvernari catastrofale. Au permanent legatura, sportivii de top ar putea trai fara politicieni, nu si cei mediocri care se agata cu dintii de cate o subventie de la Primarie. Dupa care pleaca la miting trimisi de primar abandonandu-si meciul din ultima etapa. Iata implicatiile. Cum Constantei i s-a taiat finantarea pentru o Polivalenta, pentru ca nu-s bani, desi ei erau deja pusi deoparte Constanta fiind un centru vechi de lansat sportivi de top...iar la Voluntari s-a construit o sala ultramoderna, probabil pentru beizadelele stabilor ce locuiesc in zona, sa nu stera toata ziua la calculator. Ce castiga sportu, ce castiga Romania din toate aceste "combinatii" ? Aaaa, ca nu-ti convin tie aceste articole fiind setat pe PSD, asta e treaba ta, nu-ti place "apesi telecomanda", crezi ca mie-mi plac propagandistii de la A3 sau RTV? Nu, asta nu inseamna ca stau in fiecare zi sa scriu ca nu-mi plac. Treaba lor, te au pe tine, pe altii ca tine, din minciuna traiesc si inca foarte bine.

JFM (6 comentarii)  •  11 iunie 2018, 12:56

Simona s-a gandit ca merita si ea o Piata Universitatii ori ceva pe acolo unde sa o sarbatoreasca lumea, televiziunile, imagini care ar fi facut inconjurul lumii si-ar fi facut reclama si Centrului Capitalei... Firea i-a dat scarile si parcarea de la intrarea in Arena Nationala, nici macar stadionul, sa nu fie o manifestatie grandioasa care sa eclipseze kitschul ala de miting al lor. O Piata a Universitatii cu 40-60.000 de romani entuziasti ar fi eclipsat suta lor de mii de oameni plictisiti, obositi, fara voce. Acolo se sarbatoresc victoriile de referinta ale sportului romanesc, ce e aia "nu avem timp sa strangem semnaturi" ... nu tot voi si colaboratorii vostri apropiati le dati ?!? Poate s-au gandit ca entuziasmul sincer, din toti plamanii, va eclipsa acel fiasco de miting din Piata Victoriei, ca lumea o va onora pe marea campioana inzecit decat au facut-o acei participanti cu insasi primarita care a luat decizia SI CARE DIN ASTA TRAIESTE, DIN IMAGINEA FABRICATA DE TELEVIZIUNI si de activistii fanatici ai PSD ?? Cred ca DA !

mg (87 comentarii)  •  11 iunie 2018, 13:03

"E un moment special şi vreau să-l împărtăşesc cu voi", spune Simona spre norocul nostru, al celor care ne putem bucura sincer alături de ea, fără ipocrizie sau interese meschine. Spun noroc, pentru că putea şi Simona să emigreze undeva prin Europa, cu rezidenţa fiscală în Monte Carlo, ca să nu mai fie discuţii legate de indemnizaţii (altele decât cele pentru aleşii locali..) Sper să n-apuc s-o văd şi pe ea cu cătuşe la mâini, bruscată de organul vigilent din trafic..

victor L (165 comentarii)  •  11 iunie 2018, 13:20

" fire competitivă, a ajuns acolo un pic înaintea noastră " Normal, plingaciosii nu sint competitivi. Si nu veti ajunge acolo in veci :P Mai alres ca nu e mult de cind un ziarist de la GSP o ridiculiza cu "POsaka". Azi, "Toți suntem Halep." Cum scrie glumet pe saitul Netflix.

realism (1 comentarii)  •  11 iunie 2018, 14:45

Halep nu are legatura cu *** asta de popor, noi nu avem nici o legatura cu ea...Halep nu ne reprezinta, Halep castiga roadele banilor si eforturilor investite in tenis...bravo ei si parintilor lor. Restul sunt ***, ea cu viata ei, noi cu vietile noastre...poate stabili 10 recorduri mondiale pe an, ca tara ramanem de ***...prosti, corupti, hoti, nesimtiti, mincinosi, slugarnici, incompetenti, jmecheri...aceste trasaturi nu se vor schimba in veci, in nici un caz din racheta lu' Halep. Bravo ei pt. performantele obtinute, in rest nu va mai *** pe voi ca sunteti mandri, o andmirati...chiar n-are rost! In rest e proasta ca inca locuieste in Romania, trebuia sa plece de mult din *** asta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  11 iunie 2018, 15:25

Titlul spune totul. Nu inteleg mereu ce-i in capul oamenilor dar eu cred ca simtirile create de Simona in tara, afara oriunde, in mi-ti-ticul Paris si in cel adevarat sint de fapt dorinte strigate spre cer despre cum ar trebui sa arate tara si liderii ei ! Nu stiu daca Simona este constienta de acest lucru, nici nu trebuie, nici n-ar fi indicat sa-si bata capul, caci ea si-a facut datoria, ramine sa ne-o facem si noi. ------------------- WTA are dreptate in sensul ca apelul lui DrAgnea de a scanda "Si-mo-na, Si-mo-na !" adresat celor adusi din toata tara de partidul care detine puterea absoluta a fost si singurul la care masa obosita, poate si nascuta inerta, a raspuns comenzilor cu drag si cu tarie. Restul scandarilor pareau a fi smulse cu clestele. Imaginea zilei este insa Gunoiul lasat de acesti *** in urma lor. Aceasta imagine spune mult despre calitatea acestor oameni, nu asta este Romania dorita, in care Puterea Absoluta aduce pe banii nostri, in orasul nostru, niste murdari pusi sa strige la comanda ceva, murdari care lasa in urma lor un munte de gunoi ! Despre Calitate ofera gsp premium informatii: iata dragii mei Primarul, echipa si galeria Singureni, toti veniti direct de la mitingul psd: "Primarul e aruncat în sus. Se ceartă cu galeria adversă, "orășeană", cu "mi-ați dat m**e tot meciul, dar acum v-a demonstrat țăranii! V-a demonstrat. Bine ziceți, ne-am p**at pe ei!". (Demn de mentionat este ca acesta este "nivelul" la care n-a putut ajunge CSA Steaua, echipa MApN, caci Singureni va juca barajul de promovare in liga a treia cu un "Rapid" al unor pensionari si baieti adunati de pe strada.) Primarul "Își cere scuze când vede camera, ridică trofeul după căpitanul Popa. Se sărbătorește și în vestiar, cu Simona Halep zâmbind pe după ușă, poză decupată din reclama de la Dorna." Cit de bolnavi sintem ? Vedem la tv, ne vedem in oglinda si tot ne credem toti Simona. Ba da chiar toti ! ---------------------- In apararea titlului. Am primit poze din tribuna de la cunoscuti bucuresteni #rezist care n-au mai rezistat, si-au luat familiile si au plecat. Toti aveau salarii top, au stat destul, au incercat destul, au sperat destul, au muncit destul, dar ... n-au zis ca Primarul din Singureni ca se ... pe ei de psd-isti dar ... ziceau doar ... ca nu vad nici un viitor. Am ramas masca: s-au pozat cu tricolorul ! Inca odata, de-abia plecasera de 3, 6, 9 luni si deja au uitat de unde si de ce ! O vad pe Simona luptind si cistigind cinstit si meritat si au deja aiureli, viseaza deja o alta tara ! Bolnavi rau, dar uite vestea minunata: poate se vor intoarce multi daca lucrurile devin cumva - printr-o minune ori prin forta - normale.

Cris (26 comentarii)  •  11 iunie 2018, 17:59

E penibil ca un moment de triumf sportiv sa fie politizat...chiar de catre jurnalist. Nu, nu doar faptul ca politicul a acaparat sportul este grav, ci si ca presa (si multi dintre cititori/comentatori) politizeaza sportul. Articolul asta este un exemplu in sensul „politizarii gazetaresti” a evenimentului sportiv.

geob (2 comentarii)  •  11 iunie 2018, 21:55

Mihai,guvernarea a inceput.Politicul a inceput sa se foloseasca de numele unei sportive campioane,sa dea bine in piata .Cea ce s-a spus in acest articol,este real si nu are nici o legatura cu simpatiile sau antipatiile politice.Daca crezi ca nu ai inteles,mai repeta.

Carol K (309 comentarii)  •  12 iunie 2018, 0:01

Dupa episodul "Firea huiduita" am revazut din nou foarte multi romani fericiti de parca Simona castigase intre timp si Wimbledonul.

sundance kid (63 comentarii)  •  12 iunie 2018, 6:22

Multumesc ca ai amintit de PSD ! Pacat ca nu a apucat sa devin membru ! Forza PSD ! Eu niciodata nu am lins clantza la vreo ambasada . In 90' cind am fugit m-am inspirat de filmul lui Ceausescu , " the great escape " cu steve mc.queen

catyo (17 comentarii)  •  12 iunie 2018, 9:17

Atunci cand politicienii nostri se manifesta ca o haita nesatula, atunci cand lipsa lor de decenta atinge paroxismul, atunci cand nesimtirea lor de a profita de performantele unor sportivi la al caror succes n-au contribuit cu absolut nimic intrece orice limita, atunci chiar si intr-un ziar de sport este bine sa le fie batut obrazul. In acest context, editorialul Mariei mi se pare cat se poate de oportun. Cand amestecul politicii gretoase in sport devine de nesuportat, sportul trebuie sa reactioneze cautionand acest derapaj de la normele bunului simt. Bravo, Maria! Respect si admiratie, Simona!

Clord (10 comentarii)  •  12 iunie 2018, 11:40

Am fost acolo! Nu-i iau partea lui Firea dar organizarea a fost de nota 10! Oamenii au venit cu copii de 3-4 ani! Inclusiv eu... a fost emotionant si superb! A fost umbra, oamenii s-au asezat pe scaune, lasere in culorile tricolorului, confetti, doua voci de marca ale Romaniei! Nu toata lumea a fluierat-o! Cu voce tare, in momentul in care a luat microfonul am spus doar: Nu face greseala asta! E problema ei unde se situeaza ca primar dar era logic sa se intample ce s-a intamplat dupa ce, la inceperea ceremoniei, domnul ce a inceput sa vorbeasca despre Primaria Capitalei a fost la fel de huiduit! Daca avea un pic de intelegere despre locul unde se afla, trebuia sa realizeze ce va urma! Cred ca ar fi castigat aplauze daca ar fi pus pe cineva sa spuna ca primarul capitalei n-are un speech pe masura trofeelului castigat de Halep! De multe ori, ma intreb daca ei, politicienii, se intereseaza despre felul in care sunt perceputi de noi! Bravo Simo! Multumim!

Cristi (6 comentarii)  •  12 iunie 2018, 12:02

Caryo, nu prea esti umblat prin lumea civilizata. Afla ca in toate tarile democratice nu existta eveniment sportiv festivist organizat de catre administratia publica, fara ca aceasta, administratia, sa nu participe prin reprezentantul sau edilul. E si firesc daca vb fdespre un eveniment festiv organizat de catre administratie. Si asta nu are legatura cu o culoare politica anume, ci cu civilizatia, asumarea responsabilitatii si afisarea recunostintei publice fata de sportivi. Dar e greu sa inteleaga partizanii politici democratia si civilizatia adevarate.

basencu (3 comentarii)  •  12 iunie 2018, 12:25

Ce ne-am face fără voi. Simona plătește taxe statului unde le câștigă, ca nu e prost să le transfere statului roman. În Franța 40% la noi 10%. Avantaj Franța că e pe progresivul lui Iliescu. Din 900 000 de euro taxe poate renovează și ei vestiarul terenului central că zice că e la stadionul Autobuzul pe vremuri. Vine dintr-o familie tradițională, așa că va fi și o mamă bună. Pe banii lui Tudose sau ai Vioricăi. Căsătorită ? Nasol că vine dintr-o familie tradițională, dar o campioană uriașă precum Steffi Graf pare că și a asumat rolul secund în relație, ca orice femeie care conduce, dar și soțul e cineva. Dar fetele e cu surprize. Fuego e liber.

Carol K (309 comentarii)  •  12 iunie 2018, 12:48

Ceremonia trebuia facuta la Universitate. Nu s-a vrut, de aia erau oamenii suparati. I-a fost frica Firicai ca o sa vina prea multa lume si o sa iasa o atmosfera mult mai entuziasmanta si frumoasa decat au scos ei la miting. A vrut s-o faca pe scari dupa care a intors-o, ar fi fost prea de tot.

drew dat (1 comentarii)  •  12 iunie 2018, 14:20

Sunt de acord cu ..Clord, Cristi si altii, care au astfel de opinii, sentimente, ... ,Fratilor este foarte importanta educatia in scoala, colegiu, s.a. , pentru ca: iata , vine vremea cand ajungi la conducerea unui grup de oameni (partid, cabinet) s.a si nu stii cum sa te porti, cum sa le castigi increderea ori respectul, cum sa iti apropii oamenii dragi de cei de afaceri , ori pe cei pe care -i iubesti fata de cei pe care -i tii la distanta. Nimeni nu vrea a inteleaga ca de la SCOALA, trebuie sa inveti astfel de lucruri. Oameni buni sa investim in copii, in tineri ! Acolo este bucuria, fericirea in viitorul tot mai apropiat al nostru(vezi cazul SIMONEI HALEP), care cum... necum Ea a castigat ceva ,iar Noi cu ce/cine ne mandrim? Vrem sa fim lasati sa visam!..... sa ne ducem fiecare cum putem crucea, cea de toate zilele! Sunt locuri de munca pentru tinerii care absolva o scoala? Daca da! atunci este bine ..caci nu toti ajungem campioni,( sa castigam macar un trofeu la un sport!). Va multumesc !

Cris (26 comentarii)  •  12 iunie 2018, 14:28

Inca o dezinformare, o manipulare si o politizare a evenimentul! Simona Halep nu a cerut prezentarea trofeului in nicio piata. Dovada:https://www.digi24.ro/stiri/sport/tenis/cosac-daca-halep-ar-fi-cerut-sa-organizam-evenimentul-pe-acoperisul-casei-poporului-am-fi-incercat-945290. Aceasta este o inventie a celor care au vrut neaparat politizarea evenimentului, imprejurare in care sa-si regleze ceva conturi si interese politice.

Dana (1 comentarii)  •  12 iunie 2018, 14:50

Am fost acolo. Huiduielile au fost spontane, nedirijate și foarte, foarte sincere. Și aproape toată lumea a huiduit, nu doar câteva sute, cum au spus pesedişții. A fost asurzitor! Cred că a fost un răspuns la teatrul acela grotesc de sâmbătă. Şi nu, nu suntem naziști. Suntem oameni simpli, care ne-am săturat de voi, nulităților!

Obervator (19 comentarii)  •  12 iunie 2018, 14:59

@ Carol K Sunt cateva orase in aceasta tara in care economia functioneaza, insa edilii nu investesc in infrastructura sportiva; ma refer la Timisoara, Oradea, Constanta, Brasov (cu un patinoar destul de nou, dar scump, dupa cum s-a scris), Tg. Mures, Sibiu (abia acum se modernizeaza Municipalul, dar tot cu pista), Sebes (fara echipa in Liga a III-a), Alba Iulia (a inceput sa atraga tot mai multi turisti, deci veniturile sunt in crestere, dar echipa este in al treilea esalon fotbalistic). Cei de acolo nu trebuie sa astepte sprijinul CNI, pentru ca, repet, orasele respective au o economie prospera! La fel de prost stau lucrurile si in privinta cluburilor de fotbal din unele orase mari la care m-am referit, adica in Brasov, Constanta, Tg. Mures si Oradea! O.

catyo (17 comentarii)  •  12 iunie 2018, 16:04

Cristi, am umblat prin lumea civilizata mai mult decat crezi (si in mod cert mai mult decat tine). Afla ca "asumarea responsabilitatii si afisarea recunostintei publice fata de sportivi" nu are nimic de-a face cu incercarea de a obtine capital politic pe spinarea acestora, adica exact cazul in speta. Si este uimitor ca cei 10000 de oameni "necivilizati" din tribuna nu au inteles deloc bunele intentii ale edilului Bucurestiului, bune intentii pe care, se pare, esti singurul in masura sa le pricepi. Iar ce faci tu se numeste tot partizanat politic, dar poleit cu un strat subtire de pretentie de cunoscator al adevaratei civilizatii. Hai, pa!

Cristi (26 comentarii)  •  12 iunie 2018, 18:50

catyo, ma acuzi pe mine de ceea ce faci tu. Adica ma acuzi ca as sustine ca doar eu cunosc bunele intentii ale edilului si ca as fi cunoscatorul adevarat al civilizatiei. Dar nu observi ca, de fapt, tu te prezinti astfel. Tu prezinti situatia ca si cand ai cunoaste ca edilul are rele intentii si ca procedezi absolut civilizat huiduind prezentarea evenimentului de catre organizator. Chiar asa sa fie!? Te avanti in comentarii fara sa intelegi prea bine ce citesti si nici situatiile in care te regasesti. Nu am sustinut ca doar eu cunosc adevarata civilizatie si cu atat mai putin ca ii cunosc bunele intentii ale edilului Bucurestiului. Analizeaza ce citesti. Te ajut. Am spus ca tu nu prea pari sa cunosti obiceiurile administrative ale lumii civilizate. Asta nu echivaleaza cu faptul ca eu as cunoaste mai bine decat oricine. Apoi nu am sustinut defel bunele intentii ale edilului in cauza , ci am explicat ca in toate tarile democratice la evenimentele sportive festiviste organizate de catre administratia publica, participa reprezentantul administratiei (de regula edilul). Daca ai fi asa umblat/ cum te prezinti, ai cunoaste lucrul asta. Pe de alta parte pare ca analizezi cam subiectiv si superficial situatia. Esti convins ca participarea edilului la un eveniment oraganizat chiar de catre el (cat de absurd suna sa pretinzi absenta de la eveniment chiar a organizatorului!) presupune de plano intentii rele? Caci o asemenea participare presupune mai degraba, principial si profesional, asa cum spuneam, asumarea responsabilitatii si afisarea recunostintei publice fata de sportivi pt care se organizeaza festivitatea. Ai probe ca in cazul asta edilul a avut intentii rele, asa cum le prezinti? Ca daca urmaresti firul povestii reale, ci nu acela al manipularii de genul refuzului festivitatii intr-o piata (simona halep nu solicitase niciodata asa ceva), primaria pare ca a avut intentii bune in organizarea evenimentului. Sa nu mai prezumam oricand si fata de oricine relele intentii, caci asta ar putea dovedi propriile noastre rele intentii! Nu sunt deloc simpatizantul acestui edil, nu l-am votat si nu-l voi vota (si nici psd-ul), dar asta nu ma impiedica sa analizez obiectiv si sa-mi dau seama ca e exagerat sa critici reprezentantul primariei organizatoare a unui eveniment pt motivul ca a fost prezent la respectivul eveniment. E absurd!. Sa nu uiti un lucru: democratia reala are la baza toleranta si acceptarea ideilor celorllalti, inclusiv a ideilor politice diferite. Nimic mai fals decat a crede ca democratia adevarata o cunoastem doar noi cei care suntem anti-psd sau, dupa caz, pro-psd. Mai mult decat atat, democratia veritabila presupuna acceptarea vocii poporului, adica a vocii exprimate, a majoritatii decisive. Vom putea pretinde ca pricepem democratia doar atunci cand vom accepta deciziile majoritatii poporului, admitand ca, in numele democratiei, legitimitatea e la majoritate. Nu exista clase sociale mai destepte decat altele in contextul exprimarii sau manifestarii optiunii poltice, indiferent de nivelul de educatie al celui in cauza. Iar asta poate fi usor probat prin exemple sugestive (e suficient sa exemplific cu sustinerea de catre intelectuali a unor personaje politice cercetate sau condamnate penal sau civil: nastase, dragnea, basescu, blaga,udrea recent condamnata, iohannis „condamnat civil” definitiv pt insusirea, din pozitia de edil, a unei case cu rea credinta si prin uz de fals etc.).

Ion Gheorghe (13 comentarii)  •  12 iunie 2018, 20:30

Draga Maria ! M-ai cucerit cu scrierile tale. Esti minunata !

sundance kid (63 comentarii)  •  12 iunie 2018, 20:54

Cristi Cineva a sfatuit-o prost pe Madam Firea. Putea sa o faca cetatean de onoare intr-un loc mai privat fara sa fie nevoie de galeriile echipelor bucurestene .

lord belial (182 comentarii)  •  12 iunie 2018, 22:47

romania e o tara care are nevoie de eroi si de modele. ptr ei , romanii ies in strada. vezi nationala de fotbal in 94, vezi aceeasi nationala dupa ce a invins anglia, vezi iohannis, vezi halep. cand va mai intrebati de ce nu iesim in strada sa ne aparam drepturile, se contureaza si raspunsul: nu iesim ptr ca, de obicei, nu avem ptr cine. nu avem un role model pe care sa-l urmam. romania are mai mult ca niciodata nevoie de modele si de eroi sau eroine. cum e simona halep, bravo simo!!!

lord belial (182 comentarii)  •  12 iunie 2018, 22:50

@sundance kid - cand celebrezi un sportiv care iti aduce in tara un titlu de french open, il duci la pta universitatii, a victoriei, mai ales ca ai transformat-o in grajd pe weekend. il duci acolo sa il vada toti romanii, sa se bucure, sa se faca bai de multime. daca proasta aia din voluntari, gaby firea, ar fi acceptat ca evenimentul sa aiba loc in centrul orasului, se punea rapid si de niste scandari anti ***. asa, si-a luat doar ea ***. si, odata cu ea, si *** in costum din *** au mai primit un reality check. *** ***, *** *** ***, HAI SIMONA!!!

durden (209 comentarii)  •  13 iunie 2018, 9:35

Pt o secunda chiar am crezut ca maria va scrie un articol strict despre sport. Evident m-am inselat =)) ps:maria, gasiti si voi alt nume inteligent pt blogsport asta, ca momentan nu mai inteleg de la ce vine..

Cristi (26 comentarii)  •  13 iunie 2018, 10:23

lord belial , ce cauta iohannis intre modele si eroi?

adi (1 comentarii)  •  13 iunie 2018, 13:16

@mg, Simona e educata, nu ca persoana la care faci referire.

Comentează