Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Nici banii publici nu joacă

Bugetul uriaş al CSA n-a contat în Liga a 4-a. Iar mâna lui Lăcătuş se vede doar pe gâtul ultraşilor

Permalink to Nici banii publici nu joacă
marți, 5 iunie 2018, 9:42

La cât de belicos prezintă situaţia Florin Talpan, artificierul de serviciu al CSA, echipa Armatei nici nu ar trebui să vină la teren, pentru a promova. Înaintea returului din play-off, cu Academia Rapid, juristul CSA a contestat la FRF dreptul de joc al unor fotbalişti vişinii: sunt profesionişti şi se dau amatori. Steaua a pierdut, cu 0-2, dar Talpan prevede o victorie zdrobitoare la „masa verde”, pentru „încălcări foarte grave ale regulamentelor”.

În primul rând, şi CSA, şi Academia Rapid au fost înscrise direct în Liga a 4-a printr-un elan organizatoric al Asociaţiei de Fotbal Bucureşti, care a eliminat subit criteriul „meritului sportiv”. A primat meritul Primăriei Sectorului 1 şi al Ministerului Apărării.

Aşa că mai uşor cu „încălcările” pe scări! În al doilea rând, vorbim despre CSA Steaua, echipa cu cel mai mare buget anunţat vreodată în Liga a 4-a: peste 150.000 de euro. Bani din care s-au plătit salarii de profesionişti, nu de amatori.

Managerul Lăcătuş şi antrenorul Ion Ion aveau misiunea de a construi o echipă care să n-aibă mari emoţii la promovare. Au ales să transfere aproape tot lotul de la Regal Sport, clubul lui Claudiu Florică, inculpat în Dosarul „Microsoft”, pentru o sumă „care s-a plătit, dar nu vă pot spune despre cât este vorba”, mărturisea Lăcătuş. În iarnă, au adus şi doi stranieri în probe, unul a rămas.

La loc comanda, la juniori
Cu banii ăştia publici puşi la bătaie, cu jucătorii ăştia, aleşi pe sprânceană, nu mai vorbim de staff, CSA Steaua a ratat barajul pentru Liga a 3-a. Asta e, voinţa politică nu înseamnă şi putere fotbalistică. Există varianta înscrierii directe în acest eşalon, pentru că CSA participă cu echipe de juniori în Liga Elitelor.

Posibilitatea e prevăzută în articolul 19, punctele 20 şi 21 din ROAF. Dar trebuie îndeplinite unele condiţii. De pildă, înscrierea se face „în limita locurilor disponibile”, adică dacă se retrage vreo echipă. Se poate întâmpla. Vedem zilnic echipe care sunt cucerite de trupele de infanterie, se desfiinţează în urma unui bombardament aerian sau se împiedică de un tanc şi nu se mai prezintă la meciuri.

Regulamentul pune şi o condiţie ironică pentru planurile cheltuitoare ale CSA: „trebuie să folosească minimum 7 jucători sub 19 ani pe toată durata meciului”. Cu alte cuvinte, dacă vrea să promoveze, echipa Armatei trebuie să crească jucători. Tot bugetul acela ofensiv trebuie direcţionat spre copii şi juniori. CSA a încercat scurtătura tipică fotbalului profesionist: să ia jucători de-a gata, din curţile altora, fluturând la gard teancul de euro, în stilul consacrat de Gigi Becali.

Dosarul „De ce nu dai, mă, de ce nu dai?”
Florin Talpan, cu reclamaţiile şi revendicările lui, se străduieşte să suplinească lipsa de viziune de la nivelul conducerii clubului. Lipsa de comunicare cu publicul stelist. Nu doar steliştii, ci şi contribuabilii care nu-s microbişti au dreptul să afle ce se întâmplă cu banii cheltuiţi de CSA la secţia de fotbal.

Au vreun rost, vreun plan, vreo chitanţă? Ceea ce nu va reuşi să suplinească vreodată juristul Talpan în schemă, tocmai pentru că e jurist, este fotbalul. Nu-l va putea aduce de urechi înapoi în cazarmă. Asta era treaba „Fiarei”. Dar Lăcătuş a găsit de cuviinţă să răspundă provocărilor din tribune, nu din teren. Înaintea meciului decisiv cu Academia, i-a pus mâna în gât unui ultras care-l jignise. Şi scena s-a oprit aici. Lăcătuş l-a adus unde a vrut. L-a folosit ca să-şi etaleze amprenta de manager la Steaua.

Cât despre ceilalţi şefi ai CSA, încă n-au dovedit că pot organiza un meci. După incidentele de la turul Steaua-Rapid, comandantul Cristian Petrea anunţa că îi va verifica pe fiecare dintre cei 960 de presupuşi angajaţi ai firmei de pază. Firmă cu care, de altfel, clubul Armatei a încheiat şase contracte, din 2011 încoace, conform baniităi.info. „Se poate ajunge chiar la rezilierea contractului”, spunea Petrea.

S-a ajuns la tăcerea mâlc. CSA n-are ce le reproşa stewarzilor, dacă sunt profesionişti. Iar dacă sunt amatori, se înţelege că îşi merită banii şi fără luptă.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

undoi (7 comentarii)  •  5 iunie 2018, 10:37

Maria, ce e rau in iesi pe locul 2? Stapanul tau face asta de 3-4 ani si nu l-ai criticat inca pentru lipsa de viziune. Si oricum nu esti tu cea mai in masura *** sa tii socoteala la Steaua. Nu vrei sa stii cati bani se cheltuiesc la polo? Sau la scrima? Nici la handbal? Obisnuieste-te cu gandul ca Steaua a revenit in fotbal, iar obedienta ta capata nuante de penibil in ultima vreme. Pana si *** care va da ora exacta in redactie sustine ca echipa lui nu e Steaua, insa voi, ca niste lingai, mergeti inainte in incercarea de a contesta evidenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crisangrg (6 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:04

@undoi - Nimic rau in a termina pe locul 2, atata vreme cat locul 2 nu inseamna inca un an intr-a patra. Armata :)))), incearca sa justifice niste defrisari de la buget invocand performanta. Daca tu consideri performanta mentinerea in liga 4, ne pierdem vremea. Astia cer 37 mil atunci cand joaca acasa si vand mai putin decat "academicienii".

vasglo (91 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:06

Sublim ca intotdeauna! Opriti jaful din banul public!!!....

#catmaimintiti (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:14

deci spre stiinta ta sunt 8 jucatori 3 sub 19 si 5 sub 21 ..dar nu conteaza !! te intreb ai habar cat a fost bugetul Steaua ? DE 3 ORI MAI MIC DECAT AL CONTRACANDITATEI ! si nici un leu de la ARMATA ! de ce nu spui in acelasi articol cum a ajuns la baraj academia ... pardon fc r , fosta academia ! si da Steaua Bucuresti are grupe de copii si juniori , dar te rog sa ne spui ce are academia , pardon ma scuzi fc r pe parte de juniori ? cred ca la anul se va lua alta hotarare la frf ca nici la liga 3 nu le trebuie grupe de juniori ca doar daddy a promis ca ii va creste , nu? rusine maria rusine !

Luciann (16 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:17

@undoi: Jiji iese pe doi din banii lui! CSA-ul "mananca" bani publici ! Cam asta e diferenta...

steff (14 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:28

Concluzia e, deci, ciocu' mic, nu? Ca si unii si altii au avut beneficii din banul public pe care tu te-ai gasit sa-l aperi doar in aceasta micuta speta. Si doar cu referire la proiectul CSA. Ai scris ceva despre academie? Nu. E trist ca te raliezi grupului de bocitoare dupa becali. In alta ordine de idei, poate ar trebui sa compari cele doua proiecte din alt punct de vedere, anume acela al bunului simt. Ce este mai de apreciat? Sa incerci crearea unei echipe de tineri neexperimentati, avand un buget clar stabilit sau sa formezi peste noapte o echipa in care predomina jucatori de liga 1, experimentati si care beneficiaza atat de bani de la buget cat si de sume provenite din surse neclare (poate chiar indirect de la becali..asta nu ar fi exclus). Pe de alta parte gandeste-te ca academia rapid nu a avut un alt corespondent in liga 1, un alter-rapid, care sa coaguleze sustinerea din partea grosului sustinatorilor (asa cum sunt ei, nu comentez...), cum s-a intamplat in cazul Stelei care s-a vazut incoltita atat de fcsb-isti cat si de presa, televiziuni, respectiv adversari. Aici cred ca s-ar putea prelua cunoscuta zicere a rapidistilor, "singuri impotriva tuturor". S-a intors roata, acum ei sunt sustinuti de voi toti doar pentru ca nu suportati ideea de a-l pierde pe bufonul sef. Asa ca articolul tau, chiar daca bine scris, este unul subiectiv si partinitor.

koke (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:31

Eu vad ca Csa Steaua are un sponsor pe tricou...de unde stiti voi (battalionul presei becaliste) ca nu a"sponsorizat" cu 149.miieuro echipa?

haudinamo (23 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:53

Astia de la Steaua ar trebui sa gaseasca o echipa saraca cu duhul in liga a doua sau a treia, sa fuzioneze cu ea prin absorbtie si sa-i ia locul.

Zidane (7 comentarii)  •  5 iunie 2018, 12:24

Ca de obicei, te umpli de ridicol. Fato, nu ai de făcut curățenie, mâncare, de călcat? Lasă naiba fotbalul că nu e de nasul tău. Tu gândești când arunci tâmpeniile astea?

Clord (10 comentarii)  •  5 iunie 2018, 12:43

Nimeni nu vrea sau nu doreste sa vada realitatea! Steaua Bucuresti nu mai exista! E clar ca au existat vicii de procedura cand Armata l-a lasat pe Becali atatia ani sa foloseasca numele Stelei si e cu mult mai clar ca daca era o “furaciune” acum CSA era in liga I! Dar nu e asa... ani de zile au incasat bani prin inchirierea bazei sportive si a stadionului chiar de la societatea lui Becali! Asadar, FCSB in liga I fara sa poata folosi brandul Steaua iar CSA zbatandu-se ca pestele pe uscat in ligile inferioare! Talpan n-a castigat nimic! Pur si simplu a distrus un brand national! Si cu cei sa zicem 37 mil castigati intr-un viitor proces, CSA Steaua nu va ajunge niciodata acolo unde Steaua Bucuresti a fost! Si nimeni nu-i va spune Steaua! Cu exceptia celor cativa baieti unde urcatul pe garduri si bataia intre ei sau alte galerii inseamna scopul lor suprem!

Saraca Maria (11 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:01

Prostii de la gsp. Vedeti *** ca aveti casuta de la "Sunt de acord cu regilile comunitatii prebifata". Asta e o incalcare clara a GDPR. Schimbati-o dracului, ca sa nu va fac plangere si sa va trantesc in cap o amenda de cateva milioane. Ca va las pe drumuri pe toti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:04

Daca e finantat de la buget atunci trebuie dat raportul cu banii cheltuiti... Nu merge cu confidentialul si secretul de serviciu

haudinamo (23 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:06

@ Clord nu stiu de unde scoti asemenea aberatii precum "Si nimeni nu-i va spune Steaua! Cu exceptia celor cativa baieti unde urcatul pe garduri si bataia intre ei sau alte galerii inseamna scopul lor suprem". Toata lumea ii spune Steaua pentru ca aia se numeste legal Steaua, si nu sunt deloc "cativa baieti", doar daca ai probleme oftalmologice. Galeria Stelei este deja mai mare decat a FCSB-ului (nici nu mai vorbim care e mai competenta...) si este totusi o echipa de liga a 4-a fara palmares! Tu iti dai seama cum va migra masa suporterilor de la FCSB catre Steaua in momentul in care palmaresul va fi impartit intre cele doua, pana in 2003 / dupa 2003? Nimeni care e sanatos la cap nu da cupa campionilor pentru cateva umilinte cu City, Middlesborough si care au mai fost. Va amagiti degeaba, se strange latul... deja o echipa de liga a 4-a e sustinuta in sondaje de 30-35% din masa suporterilor. In momentul in care astia vor ajunge in liga a doua, cu stadion propriu nou-nout, cu investitori privati ca altfel nu se poate, cu cupa campionilor in palmares si cu galerie de top 5 in Romania, FCSB va deveni o fosila la nivel de Bucuresti, cum erau Sportul sau bietul Progresul inainte sa-si dea duhul.

enduroyz (2 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:06

Cand il vezi pe ala de la armata ca mai are un pic si face treisute de kile te ia *** gramada , daca il mai adaugam si pe marele stelist care mai deunazi antrena la Becali , scarba este la grad de stare de asediu . Stimata Maria Andries , si inca se mai poate fura din banul public , asistatii social d"abea si-au intrat in paine , este cocolosul mare la army, nu avem arme dar inventam comunisti pe care sa-i tinem cu bani in vremuri capitaliste . . Se poate baga gheara la malai ,ca e de la stat ,nu ,doar Ceausescu mai lipseste ca sa faca echipa de odinioara . ,, Stiti ,noi nu avem nevoie de patron , noi suntem comunisti ,, . *** la superlativ si nimic mai mult .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:07

Ai uitat sa precizezi cateva detalii importante. Suporterii Stelei au cumparat in jur de 900 de abonamente pentru sezonul care tocmai s-a incheiat. 900 de abonamente in liga a 4-a, asta e cam un record pentru Romania, chiar si pentru Liga 1. Ne spui si noua cate abonamente a vandut echipa fcsb pentru sezonul trecut? Pe langa asta, mai sunt si alti cativa sponsori, ii vezi chiar acolo in poza aia care ai pus-o, Bet arena, AS47. Fie ca iti place sau nu, aceasta este adevarata Steaua Bucuresti, chiar ICCJ ne-a spus asta, poate ar trebui sa mai citesti din nou decizia lor. Daca esti asa interesata de banii publici, si daca esti chiar asa de impartiala, ar trebui sa scrii si despre fondurile alocate academiei rapid, oamenii de acolo nici acum neavand habar pe unde este palmaresul. Si te asiguram si pe tine si pe ceilalti, ca vom continua pe acelasi drum, veti avea material pentru scris.

Cosu (53 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:19

Hey Maria . I was wondering when you're going to come up with an article abouut this subject . Excellent article , btw . Thanks .

Cosu (53 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:26

Ba undoi , estti un nesimtitt . Cu m.ta la fel vorbesti , golanule .

Fane (104 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:36

Hai Romania! Prapastia e incapatoare.Kafka s-ar uita cu jind spre noi,deoarece nu i-a trecut prin cap asa ceva,iar Nenea Iancu ar rade pe sub mustata,mai ceva decat orice oracol.Cel mai mult ma enerveaza ca a avut dreptate Brucan.

Nici banii publici nu joacă | Psihologul muzical (1583 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:43

[…] Articol de Maria Andrieș publicat pe gsp.ro […]

ticbis (126 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:44

@Clord: Corect comentariul tau, de bun simt si la obiect! Adaug un singur amanunt, scapat din vedere atat de presa cat si de talpanistii infierbantati, dar foarte important! Cand CSA a cerut in instanta despagubiri de 37 mil de euro (fara TVA) pentru prejudiciul folosirii marcii pe 10 ani de catre Steaua din Liga I-a, judecatorul a stabilit, conform legii, o taxa de timbru judiciar de aprox 10% din pretentiile solicitate, cam 3,5 mil de euro. Talpan a contestat aceasta taxa, argumentand cu o lege de functionare a CSA-ului in cadrul MAPN, care stipuleaza ca, citez aproximativ: "din orice suma de bani extrabugetara produsa sau incasata de catre Clubul Sportiv al Armatei, 90% din aceasta se vireaza la bugetul de stat si doar 10% ramane in bugetul clubului". Contestatia bazata pe aceasta lege avea un scop clar: Taxa de timbru judiciar NU se aplica sumelor de bani revendicate in procesele de pretentii daca acestea sunt destinate bugetului de stat!!! Conform acestei legi, instanta a admis contestatia lui Talpan si a stabilit taxa de timbru judiciar la nivelul strict al procentului din suma despagubirilor pretinse (10%) ce ar intra in bugetul clubului, restul, fiind sume destinate bugetului de stat si scutite de taxe judiciare. Asadar, taxa de timbru ce a fost stabilita de catre instanta si platita de catre CSA a fost de vreo 300 de mii de euro. Asta inseamna ca, daca Talpan va castiga procesul cu suma solicitata de 27 mil euro, in club vor intra efectiv doar vreo 2,5 mil, restul se varsa direct la bugetul statului. Mai mult, bugetul anual al CSA-ului, pe ansamblul tuturor sectiilor sale, este stabilit la nivelul ministerului la inceputul fiecarui an de exercitiu bugetar, in functie de prioritati si de necesitati. Va asigur eu ca daca, spre exemplu, media anuala repartizata CSA-ului este de (sa zicem) 15 mil de euro, daca ministerul stie ca aia au deja in conturi 2,5 sau 3 mil de euro castigati de la Becali, le vor repartiza in anul respectiv doar 12 mil in loc de 15!!! Asadar, chiar daca Talpan va castiga procesul privind despagubirile, niciun leu nu se va regasi in mod real in club, nici macar pentru echipa de fotbal din liga a IV-a, clona aia ce-si zice Steaua!!!

alx (87 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:01

Prea multa atentie li se acorda betivilor din armata...Probabil procurorii ar trebui sa le dea mai multa atentie

dana (10 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:05

@zidane, mai folosesti si nume grele... Ascunde-te la loc in scorbura de unde ai iesit; nu meriti lumina

Acciduzzu (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:16

Ca si amanunt despre bani publici: lacatus, seful maramite ‘proiectului’, care a terminat pe locul 2 intr-o liga de amatori, are acelasi salariu ca si campioanele mondiale la canotaj de la csa. Pe masura performantelor, este?

iulian (2 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:23

ce mizerie de articol... ca de obbicei... intru la voi pe site doar sa ma minunez cat de josnici sunteti...

JFM (155 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:39

Rapid a avut permanent probleme cu actele, asa au ajuns in insolventa, ulterior au retrogradat, asa au dat faliment. Gafe peste gafe in acte, in hartii. Cu tot respectul pentru Pancu dar nu mai poti sa apari sa bagatelizezi un demers juridic dupa ce ani de zile asta a fost punctul lor vulnerabil. Talpan e un pradator juridic, il admir ca i-a tras-o lui Becali, vad ca e de neoprit in continuare. Daca avea Rapid un Talpan al lor pai si acum erau in prima Liga, mai saraci dar erau acolo. Nu vreau ca Steaua sa ajunga mai sus daca rezultatele din iarba n-au fost de partea lor dar nici nu m-ar surprinde daca o instanta sau Liga nu vor sanctiona Rapidul. Nu e vina jucatorilor, a suporterilor dar mereu acolo a fost ceva putred, acolo au fost vulnerabili iar ei in continuare trateaza problema la misto, nu realizeaza ca asa nu se mai poate. Eu le-as baga in Liga a 2-a, suplimentez cu doua locuri iar daca investesc si aduc jucatori au sanse de prima liga. De ce? Pentru ca au audiente mari, incomparabil mai mari decat jumatate din cele aflate in preima liga. Ori audientele aduc bani care se intorc de la televiziuni tot spre fotbal. Daca televiziunile nu fac profit atunci si banii vor fi mai putini, tot mai putini iar ne vom trezi ca joaca 3-4 echipe singure in tot fotbalul romanesc iar celelalte dau faliment. Asa cum arata azi Liga I acea zi e din ce in ce mai aproape.

Popescu ion (4 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:46

Maria , excelent articol, esti mai d'Artagnan decit toata redactia la patrat !!! Dar hai sa o luam metodic si fara patimi :: am avut toate legitimatiile posibile de la steaua, inclusiv de masa presei !!! NICI UNA NU avea sigla smulsa prin sentinte de la "cioban". Aceasta sigla a aparut dupa 2003 si a fost realizata chiar la sugestia lui "jiji" !!! Cei mai batrini, o sa-mi spuna ca armata a mai avut o astfel de sigla inainte de 1990..... da, dar era mai turtita( mai bondoaca ) , culorile erau evident mai deschise si... si NU avea cele doua stelute !!! Nici nu avea cum ! Aceasta sigla nu a fost niciodata a armatei !!! "Ciobanul " a sustinut steaua si inainte de 2003, cam de la jumatatea lui 2000...... iar preluarea s-a facut nu de la armata, ci de la asociatia condusa de Viorel Paunescu !!! Ceea ce a obtinut prin procese armata , marca, sigla, etc. Intra cu usurinta intr-o mapa !!! " Hotul de jiji " nu a fost preocupat niciodata de asa ceva, el preluind --ca un hot ce este -- echipa + functionarii auxiliari, adica.... partea care presupune cheltuieli si nu mici !!! Hai sa ne mai intoarcem putin in timp :: pina in 1998 steaua a cistigat de 6 (sase) ori consecutiv titlul !!! Mai mult, a mers de 3 ( trei ) ori consecutiv in liga campionilor :: ' 94/ '95 /'96 ---- lucru ce i-a adus in jur de 12 milioane $. Acesta e momentul cind ministerul decide sa rupa sectia de fotbal de restul sectiilor si mai apoi sa NU mai finanteze echipa !!!!! In ' 98 se infiinteaza asociatia lui Paunescu si de aici incepe totul ! Cer public sa se dovedeasca ce s-a intimplat cu milioanele din liga campionilor si sa prezinte modul prin care ministerul s-a "retras" de bunavoie ( si dezinteresat ) in favoarea lui Paunescu !!! Ne convine sau nu, aici nu-i nici urma de "oier" !!! Deci, din 1998 si pina in 2011, biata armata nu s-a simtit nici furata, nici prejudiciata....ba mai mult, a "imprumutat " sigla lui becali. Acum, hai sa vedem ce este de fapt csa, ...o unitate militara in cadrul MApN. Care minister , este evident parte a guvernului, care , nu-i asa are un premier, iar premierul e pus de cineva !!! In final , mapa cu marca steaua, adica ce se poate vinde sta in pixul lui dragnea !!!!! E ultimul activ care mai ramasese romanesc si avea consistenta si valoare ! Nu-i pacat sa ramina romanesc ? Asta explica viteza si hotarirea cu care instantele rup tot ce pot de la "jiji " !!! Armata este doar un paravan pentru o poveste de tip " belina". Cine isi inchipuie ca adevarul sau... armata ar fi putut sa miste total intreaga " justitie ", serviciile, dar si INTREAGA presa , dar si ca marca a fost renationalizata pentru a ramine la armata --- are in mod sigur sub doi neuroni. Despre banii publici -- pai, hai sa vedem :: banii vin de la minister, deci din buget. Cu alte cuvinte, dinamovisti, clujeni, craioveni, ieseni dar si... rapidisti platesc pentru echipa armatei. Asta, daca nu-i punem la socoteala pe cetatenii care nu au treaba cu fotbalul, sau cu sportul in general !!! In final, doua vorbe despre numele steaua ....acesta a aparut dupa 1960, de la o idee simpla si normala atunci :: adica, ofiterii aveau pe umeri.... stele, deci era un simbol militar daca vreti. Astazi nu mai au, au trese, deci nu se mai potriveste !!! Mai mult, aceasta steluta se regasea pe steagul URSS, intre secera si ciocan, fiind si un simbol al acelor timpuri !!! Parca azi suntem in nato, sau nu conteaza. Ce alt exemplu mai stiti in care statul sa se lupte cu atita inversunare pentru a smulge ceva unui privat -- nu intimplator -- roman ?? Bechtel, petrolul--Petrom, romtelecom, apanova, intreaga industrie, zeci de mii de vile si palate, milioane de hectare de pamint pentru care au murit generatii de compatrioti ??

Valentin (2 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:04

Nu sunteti intregi la minte daca va imaginati cavva tine cineva cu o echipa care intre 2003 si 2017 nu a existat iar acum se zbate in mizeria din liga a 4 a;) si sunt stelist de mic ,dar raman fara sovaiala alaturi de fcsb .ma ***.h pe liga campionilor castigata dupa un meci mai slut decat asta cu rapid de v-a lasat pe maidanul din liga a 4 a.Pace , transparenta si mare grija in manuirea banului public tovarasi ;)

Valentin (2 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:12

Super sinteza Popescu Ion,daca ar gandi toti si ar intelege...ar fi ceva,dar asa ...tot sa faci ce vrei,cine sa se supere?;) mi.as dori si eu sa se deschida un proces vis a vis de modul in care a trecut fotbalul de la armata la paunescu..si de cum au cheltuit milioanele alea din liga si de pe transferuri.poate face cineva o plangere si-i obliga sa cerceteze;)pace....

Luca (45 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:16

@Popescu Ion , Nu pot decat sa imi ridic palaria in fata comentariului Dvs ! Perfect adevarat ceea ce spuneti !

adi_stelistul (107 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:24

Nu vreau sa stric entuziasmul nimanui dar proiectul CSA are o hiba mare. Tocmai sursa de finantare. Banii de la buget exista cat timp exista vointa politica pentru alocarea lor si cat timp suma e rezonabila. Daca cineva isi imagineaza ca se vor aloca vreodata 20 de milioane de la buget pentru o echipa de fotbal cred ca se inseala. Imi imaginez si stupoarea partenerilor din NATO cand vor afla ca din bugetul apararii, negociat la 2% la nivel de Alianta, o particica (mica deocamdata dar din ce in ce mai mare in planurile celor ce au demarat proiectul) merge catre fotbal. Si atunci va fi nevoie, nu-i asa?, de niste finantatori privati. Dupa ce a patit Becali modelul acestuia nu vad cum va mai fi repetat de altcineva. Si atunci mai ramane un parteneriat public-privat intre un eventual finantator si armata. Si vreau sa-l vad eu pe acel finantator caruia i se va spune "tu cu ce vii, ca noi venim cu 37 de milioane de euro marca", "care marca, bre?", "asta care-o vezi! daca vrei fifty-fifty aduci si tu tot atat! da' cash". Va fi o sceneta de neratat.

noss (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:33

Buna ziua Doamna Maria. Va rog frumos, faceti cumva sa ajunga la domnul Talpan ideea ca ar trebui contestata inscrierea clubului armatei direct in prima divizie, in locul echipei Carmen. Acum, in logica domnului Talpan, nu ar fi corect ca domnia sa sa se zbata pentru inscrierea echipei Carmen in Liga I, in locul echipei FCSB ? Pai cum sa ceri tu drepturi pentru CSA pe care o pretinzi mostenitoarea de drept a echipei din 1947, in conditiile in care acesta echipa si-a construit intreaga cariera pe un abuz urias al nenorocitilor de comunisti ?! Cred ca domnul Talpan poate cere anularea tuturor rezultatelor obtinute de Steaua, deasemenea, ar putea sesiza clubul FC Barcelona sa ceara sa i se atribuie CC din 1986 pentruca echipa Steaua exista in urma unui abuz strigator la cer !! Si inca ceva, va rog frumos, sa calculeze dl Talpan prejudiciul pe care i l-a creat clubul armatei echipei Carmen, din 1947 pana in prezent, findca nu-i asa, Carmen ar fi ramas la cel mai inalt nivel al fotbalului romanesc, asa cum a demonstrat procesomanul, ca daca Becali nu cumpara Steaua, ramasa in administrarea armatei, aceasta echipa ajungea departe, tocmai a demonstrat CSA acest adevar ! Va rog frumos, faceti putina istorie si sa se spuna clar cum s-a infiintat aceasta echipa, cum a fost inscrisa direct in prima divizie, si suporterii ei, cei mai numerosi din lume, cei mai frumosi, cei mai..., cei mai... sa isi asume istoria lor, asa ar fi frumos. Vine Talpan si face dreptate pentru o echipa care este intruchiparea abuzului, e strigator la cer !!

dan (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:39

mariooooo, tuto ce esti. CSA Steaua Bucuresti a adus bani la buget nu a luat. Numai meciul din sezonul regulat cu academia partid a adus 200.000euro clubului sa nu mai spunem de abonamente, materiale promotionale, bilete in restul sezonului, sponsori si contributia AS'47. Steaua nu are nevoie de banii nimanui, becaliotilor, si inca un an in liga iv doar ne intareste, spre disperarea voastra, a ***. nu avem nevoie sa promovam cu juniorii sa va dam iarasi motive de a va lua salariul. ramaneti cu academicienii pe care manevrele legale ii vor aduce iarasi la desfiintare in maxim 3 ani si noi ne continuam drumul. Steaua > toti PS: cei care se duc la meciurile fcsbului sunt rugati sa nu mai vina niciodata la meciurile Stelei; nu va vrem si nu avem nevoie de vOI

Bogdan (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 15:47

Bravo Maria! Pacat ca autoritatile competente nu intervin sa opreasca jaful din banul public si sa trimita un frustrat ca Lacatus sa-si castige salariul la o echipa profesionista (acolo este greu/imposibil sa primesti salariu fara performanta!!!). Sunt stelist de mic si ma intteb de ce se doreste distrugerea celui mai puternic brand romanesc (Steaua) si de ce nimeni nu opreste acest proces spre binele fotbalului si al imaginii Romaniei

SS (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 16:14

acolo merita clona sa fie in liga 4 sateasca, acest hibrid infintat in vara anului 2017 se crede in nebunia lui steaua bucuresti clubul nr 1 al tarii care nu a retrogradat niciodata ,nu a fost desfintat , talpan sustinut de niste umbre oculte ca el e vai de mama lui are niste arfe de domnisoara timida pusa in incuracatura....... cum sa castiga asta un proces corect ?! oricum se desfinteanza in cateva saptamani clona csa 2017 regal .............iar celelalte sectii iar nu au luat niciun titlu la nciun sport de echipa, marele management club departamental care toaca banii an de an pt nimic

IO (10 comentarii)  •  5 iunie 2018, 17:01

Insa este corect ca o echipa inscrisa ilegal in campionat sa poata juca si mai mult sa poata promova, nu-i asa? E ok ca Gigi Becali a bagat bani cu nemiluita in pseudo-rapid, platindu-le jucatori trrecuti pe la nationala doar pt a o incurca pe Steaua, nu-i asa. Daca imi aduc bine aminte, Gigi a devenit scriitor dupa cazul Valiza. Corect ar fi sa fie trimis din nou la fabrica de scriitori. Oricum, vom avea Steaua in Liga 1 de la anul, daca Burleanu nu vrea sa se faca si el scriitor.

Catalin (18 comentarii)  •  5 iunie 2018, 17:21

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel (45 comentarii)  •  5 iunie 2018, 17:55

Ca de obicei foarte bun articolul Mariei Andries! Cateva cuvinte despre irosirea de bani publici de catre structura parazitara CSA (Cazarma Stalinista a Armatei). Fantasma unei noi echipe militare, scoasa din Ghencea militar de relicvele staliniste din armata romana, are patru obiective: 1.acoperirea pagubelor generate de neutilizarea, proasta administrare si distrugerea stadionului Ghencea, precum si de nescoaterea, pe perioada 2014-2018 la licitatie a marcii, desi este evaluata la 3,7 milioane euro pe an; 2. justificarea cheltuielilor facute din bani publici cu numeroasele procese, evaluari etc indreptate impotriva echipei Steaua Bucuresti; 3.constructia unui stadion nou pentru miutele smenarilor din CSA si MApN; 4. reconectarea flamanzilor din MApN si CSA la banul public prin intermediul fotbalului dupa ce in perioada 1990-1998 au devalizat echipa de fotbal si au dus-o in pragul falimentului, al disparitiei.

nick70 (28 comentarii)  •  5 iunie 2018, 18:24

Bani publici, asta e miza ,nu siglă, nu onoare, nu ce îndrugă talpan și corul susținătorilor.Au susținere politica, altfel nu se explică gradul de corupție și „omerta” din jurul ei. Mulțumim Maria pentru luciditate .

naica (74 comentarii)  •  5 iunie 2018, 21:05

Bre "catamiti" : Ce dreac de specialist esti, de stii ca bolovanul ce se pretinde STAR, nu a folosit nici un leut din bugetul armatei (adica din buzunarele noastre)? De ce oare nu avem bun-simt ? E vorba de un (o) individ (a) care si_a arogat pseudonimul de "catmaimintiti" ! Cat despre Mariuca, nu pot sa spun decat ca desi m-a surprins cu primele articole, ma tine surprins cu tot ce publica ! Bravo, Mariuco !

Luca (45 comentarii)  •  5 iunie 2018, 22:11

Becali George , daca era destept sau avea avocati destepti , cumpara de la Mociornita , drepturile echipei FC Carmen Bucuresti , echipa preluata abuziv de Armata . Cum ar fi ca fam Mociornita sa ceara despagubiri de la MNApN :-) .

Bogdan (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 22:37

Maria, Exista in comentariile postate suficiente date care sa va ajute la Gazeta, in special pe tine si Catalin, sa porniti o investigatie care sa opreasca hotia si distrugerea brandului Steaua de catre o mana de “criminali”. Daca voi nu o faceti, atunci cine? Felicitari dlui Popescu Ion pentru comentarii!

Alex (1 comentarii)  •  6 iunie 2018, 0:06

Nu faci decat sa aberezi. E perfect normala pierderea promovarii atata timp cat Rapidul a avut vreo 400k buget si jucatori de liga 1 cu mare experienta si de liga 2 foarte buni....iar acei jucatori ca Niculae , Maftei, Voicu si care mai sunt au venit sa joace fara pretentii financiare, jucatori ca ei sa ia Steaua ar costa 7k-10k salariu pe luna si nici asa n-ar fi putut aduce, sa vina de la liga 1 sa joace la liga 4. Rapidul a avut noroc de o conjunctura favorabila.

Danut Munteanu (3 comentarii)  •  7 iunie 2018, 10:24

Steaua e echipa lui BECALI. Ăștia din liga a patra sunt niște racani. De-ai lui Talpan...

Comentează