Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Eroina fără personaj

Mihaela Buzărnescu nu are nevoie nici de scena, nici de blitzurile, nici de costumele Serenei pentru a răvăşi publicul de la Roland Garros. Ea joacă tenis, atât

Permalink to Eroina fără personaj
duminică, 3 iunie 2018, 10:20

Toate privirile, pe Simona. La Mihaela trebuie să ne uităm cu coada ochiului. Ca la un gând care se plimbă de capul lui, în câmpul vederii periferice. Victoria în faţa Svitolinei, numărul patru mondial, reprezintă cea mai mare surpriză a Roland Garros-ului de anul ăsta.

Nici dacă erai scenarist la Hollywood n-aveai cum să prevezi un astfel de sportiv, cu o astfel de traiectorie. Buzărnescu a urcat într-un an în topul WTA peste 500 de locuri, cu o viteză ştrengărească, de parcă s-ar fi cocoţat pe gardul unei grădini interzise. „Optimile” unui turneu de Grand Slam îţi dau suficientă altitudine cât să te uiţi în urmă şi să-ţi aminteşti cum te-ai urcat acolo. E un moment preţios, în care te poţi face şi văzut, şi auzit mai bine.

FRT ghiceşte viitorul
Tatăl Mihaelei n-a ratat ocazia să-şi exprime din nou păsul legat de Federaţia Română de Tenis. Anul trecut, fiicei sale i-a fost refuzat un wild-card la Openul de la Bucureşti, spune domnul Buzărnescu, pentru Fanatik.ro. Daniel Dobre, director tehnic al FRT, i-ar fi răspuns: „E bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă?”.

Clarvăzătorul Dobre a lucrat în complexul de agrement al lui Dinu Pescariu, a antrenat-o pe Alexandra Dulgheru şi, pentru câteva luni, a fost antrenor secund al Simonei Halep. Acum s-a întors la Federaţie, în staff-ul tehnic. Poziţie în care i-a revenit vizionara misiune de a face pronosticuri despre rezultatele Mihaelei Buzărnescu.

Contemporani cu pariurile
Tatăl sportivei de 30 de ani prezintă FRT ca pe un cuib de rea-voinţă şi de invidie, „un grup restrâns care nu se bucură”. Din afară, se vede doar un cuib de chibiţi, care încasează anual 1,2 milioane de euro, bani publici, pentru a-şi da cu presupusul înaintea turneelor WTA. În prezent, finanţarea de la Ministerului Sportului e suspendată, după ce Cosac a forţat regulile pentru a-şi asigura propria realegere.

„Am convingerea că fetele sunt la un pas de performanţă la acest Grand Slam”, declara Cosac, „contemporanul lui Halep”, înaintea startului la Roland Garros. Nu sunt la un pas, sunt acolo. Şi nu prin graţia federală, ci prin forţe proprii, fără excepţie. De câte ori apare o poveste de succes în tenisul nostru, Federaţia joacă, în cel mai bun caz, rolul mamei vitrege.

Triumful tenisului
Nimic nou în relatarea lui Mihai Buzărnescu. Deşi nu sprijină sportivii nici măcar moral, FRT insistă să se acopere cu laurii lor şi să danseze ca paparudele pentru a chema ploaia de trofee.

Ceea ce aduce nou povestea Mihaelei e simplitatea. Tenisul pe care îl joacă nu mai pare sportul acela scump şi sofisticat, care necesită armate de tehnicieni, preparatori, psihologi, agenţi de PR, consilieri de umbrelă şi cărăuşi de prosop. E tenis şi atât. Adică revine la condiţia lui imaterială de joc. Rachetele ei nu sunt ultimul răcnet al tehnologiei, fustiţa e fustiţă, nu costum de supereroină, care luptă la baionetă pe retină. Mihaela e antrenată de tatăl ei, profesor la Liceul „Mircea Eliade” din Bucureşti, nu de vreun guru al zgurei. A fost accidentată trei ani, a rămas cu dureri la genunchi.

Presa internaţională i-a găsit un fel de poreclă, o numeşte „doctor”, pentru că are doctoratul în sport. Pentru public, nu e de-ajuns că Buzărnescu există, trebuie să fie şi inventată. Îi trebuie un profil, un personaj. Numele ei e complicat de scris, exotic de pronunţat şi cine ştie dacă rentează să-l ţii minte pe termen lung.

Dar, dincolo de show şi de palpitaţiile sale de suprafaţă, gândul ăsta invincibil a prins gustul orizontului, la marginile vederii noastre: tenisul a rămas tenis, o rachetă, fileul sau peretele, cineva care să creadă în tine. Nimic mai mult. Industria adiacentă, cu şcolile, academiile, federaţiile, clasamentele şi prejudecăţile ei statistice, e doar o iluzie optică. Iată că nu e neapărată nevoie de tot acest harnaşament aurit, de toată caravana cu aplauzeMar. Calul năzdrăvan ştie şi singur, şi şchiopătând, drumul până la tava cu jăratic.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Dinca Vasile (2 comentarii)  •  3 iunie 2018, 10:41

Imi place articolul! Simplu si frumos ca jocul Mihaelei !!! Succes Mihaela si sa joci finala cu Simona Halep!!! Succes amandurora!

Vasile (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 10:50

Cinste ei.Sa-i dea Dumnezeu sanatate,ca restul le are.La mai multe asemenea succese.Mai are timp destul.

Carol K (309 comentarii)  •  3 iunie 2018, 11:18

La forma fizica pe care o are va mai juca inca 3-5 ani. O fata inteligenta, educata, ambitioasa, caracter puternic, stie ca timpul s-a comprimat pentru ea tocmai de aia incearca sa joace, sa castige meciuri si bani, sa nu mai fie fata saraca a tenisului romanesc, umilita de niste mameluci, de profesie politruci, un fel de pierde vara pe la curtile mai marilor zilei. De acum nu va mai depinde de "bunavointa" lor, o va chema publicul, o vor cauta cei care inteleg bine fenomenul, bine ca nu s-a pierdut pe drum. Trebuie sa fie sustinuta de noi toti pentru ca merita. Acum vede lumea unde ar fi putut fi dirijati banii romanilor contribuabili si unde au fost de fapt. O fata juca tenis in circuitul WTA cu doar 4 rachete, cu datorii la prieteni, dupa 3 ani de pauza cauzata de accidentari succesive samd Pentru ei primarii "nu gasesc" bani. Felicitari pentru articol, deranjant pentru cei care se simt vizati, datator de speranta pentru ceilalti.

Vanis (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 11:50

Superb articol! Singurul tel al tuturor celor care conduc federatiile sportive din Romania este cum sa se ...realeaga! Nu fac nimic pentru sportul pe care il reprezinta!

Adrian (4 comentarii)  •  3 iunie 2018, 11:54

Foarte frumos scris!

ticbis (126 comentarii)  •  3 iunie 2018, 11:56

Superb articolul tau, Maria! Felicitari! Ai surprins realitatea exact asa cum e ea, nuda, cinica, defecta... si valabila in tot sportul romanesc capusat de politic sub umbrela federatiilor, pana la ultima picatura de sange... Cred ca cea mai mare palma pentru FRT ar fi ca semifinalele actualului Roland Garros sa fie Mihaela - Caroline Wozniacki si Simona - Serena Williams!!! Iar finala sa fie romaneasca!!! Hai Simona! Hai Mihaela!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:00

...Miky este un fenomen ...si speram in victoria ei de azi ...nu am mai intalit o jucatoare ca ea sa explodeze asa de tarziu ...si care poate bate pe oricine ...

JFM (155 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:06

Mihaela Buzarnescu declara acum 4 luni: "Am doar trei rachete, atât, a patra e puţin crăpată, o ţin pentru antrenamente. Firma Wilson, pe care o reprezint, mi-a spus că nu mai produce aceste rachete. Dacă vreau să semnez contract cu ei trebuie să-mi aleg un model nou. Anul trecut le-am cumpărat de pe Ebay şi am găsit şi pe Amazon unele folosite, dar le-am spart." ... Ea nu-si putea permite sa dea cu racheta de pamant, poate ca asta a intarit-o... Peste un timp o s-o vedem pe Firea trimitandu-si oamenii sa o asedieze ca sa o convinga sa-i dea vreo distinctie a Bucurestiului. De fapt un prilej festiv mai mult pentru ea de a-si imbunatati cat de cat imaginea in ochii unui electorat deja scarbit . Dupa victorii se arunca la interval toti politrucii, sa fie vazuti, auziti, vorbind despre eroina de langa ei... Sa iasa cumva in evidenta. Cat a fost in nevoie i-au intors toti spatele.

Stefan (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:27

Felicitari pentru articol, dna. Maria, excelent spus ! Eu unul nu vad cu ochi buni ce a devenit tenisul astazi, in afara de Wimbeldon(inca) sponsorii, televiziunile si toata aceasta "industie" considera ca doaca ei, cei care au banii,conteaza si au dreptul sa decida. Mda, din pacate asa e in orice domeniu, direct sau indirect tot banul dicteaza. Numai ca aici e sport, mi si mi de ore de munca, antrenament, e despre sportivi, sau ar trebuii sa fie, zic. Usor usor uitam tot ce a fost frumos in tenis si uitam sa ne bucuram de joc si atat, nimic altceva. Astazi e mai important daca "x" sau "y" vine inmbrcat in colanti, bermude, pijamale, costume de maimuta sau mai stiu eu ce si nu ce ofera pe teren..tine de educatie, zic eu. Totusi, ma intreb daca acel cineva, care se numeste "organizator al turneului" se poate ocupa pe langa partea financiara si de aspectul general al celor implicati in turneu, in definitiv aici ce se vinde, va rog : spectacol sportiv sau circ in aer liber ?

anti (13 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:32

O fata minunata,fara ifose,fara grandomanie,fata staff .Doar ea si tatal ei.Mihaela merita tot respectul si admiratia.Halep e scris cu majuscule si cand pierde.Mihaela e ignorata si cind o bate pe Svitolina,cea care a umilit-o pe Halep.Ea va ramine o fata simpla ,sincera si cu bun simt.Pentru ca asa e nascuta.Respect,Mihaela Buzarnescu !

pro Mihaela (13 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:34

O fata minunata,fara ifose,fara grandomanie,fata staff .Doar ea si tatal ei.Mihaela merita tot respectul si admiratia.Halep e scris cu majuscule si cand pierde.Mihaela e ignorata si cind o bate pe Svitolina,cea care a umilit-o pe Halep.Ea va ramine o fata simpla ,sincera si cu bun simt.Pentru ca asa e nascuta.Respect,Mihaela Buzarnescu !

itu52 (15 comentarii)  •  3 iunie 2018, 12:36

Wosniaky știa de pe vremea junioratului că Mihaela Buzărnescu v-a exploda cândva, pentru ea era clar de acum 10 - 12 ani, că Mihaela avea potențialui unui cap de serie la turneele mari. Unde ne-a fost capul? Mai bine zis avem cap? Este FRT_ul, diriguitorul tenisului românesc, dar are oare oameni care să descopere talente. Tare mă tem că pe vremea junioratului cu pricina, federația era la cheremul lui Năstase, bătrânul general cu minte de țangău. E vorba de personajul pestriț din lumea mondenă care face onoare SENATULUI și armatei române. Un geniu născut, nu instruit, cult până la genunchiul broaștei, posesorul unui buletin neschimbabil din cauza vârstei, pe care nu-l privește pentru a nu se deștepta la realitate. Săracul, este nevinovat, cum putea el să banuiască că noua putere, în criză de personalități pentru a capacita prostimea, apelează la personalitatea lui desăvârsită și la copleșit cu tot felul de onoruri și titluri. Ne lovim apoi de personaje care s-au învârtit în jurul lui Dinu Pescariu cel care parcă era clientul justiției în mai multe dosare de corupție. Trist, dar adevărat așa s-au îngropat speranțele ”marii” revoluții, când cărămizile societății trebuiau puse fiecare la locul ei, după meritele fiecăruia. După merite s-a mers, dar cele de participare, nu cele reale care ar fi reușit să urnească căruța, poate chiar s-o tragă serios la drum. Exprimarea în tenis și modestia ei, sunt palma dată multor VIP_uri închipuite și multor frâne care dospesc la căldura și cașcavalul structurilor statului. Oricum directorul tehnic din FRT, a primit mai mult de o palmă, ăstuia i-a dat cu parul în cap, poate așa se scutură de tărâțe și-l aduce cu piciarele pe pământ. Dacă ar fi deștept Cosac ar trebui să-l trimită de unde a venit în anturajul dosarelor, care mai trebuiesc scuturate că prea mult praf s-a depus pe ele.

Eugeniu (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 13:28

Frumos scris...

JFM (155 comentarii)  •  3 iunie 2018, 13:39

A pierdut in optimi. Nu poti sa faci doua meciuri la fel de bune unul dupa celalalt, a mai avut si o partida la dublu intre timp. A iesit cu fruntea sus, a eliminat-o pe Svitolina cea care de curand i-a dat cu terenul in cap lui Halep. Cu atat mai mult ne-a bucurat victoria Mihaelei. Ramanem cu Simona, speram sa o vedem cat mai sus.

mg (87 comentarii)  •  3 iunie 2018, 13:55

Fără să le fi ajutat cu ceva, FRT şi le-a asumat pe Simona şi Mihaela. Berzei chioare îi face Cel de sus cuib... Emulaţia e creată deja de Simona şi celelalte fete din top 100. Nu trebuie decât să udăm grădina şi roadele nu vor întârzia să apară. Iar grădinarul ar trebui să fie FRT. Nu gargară ci terenuri, echipament şi turnee pentru copii şi juniori care să selecteze, fără pilăraie, grupul de mare permormanţă care va fi susţinut financiar pentru a ieşi în lume. E o şansă ce nu trebuie ratată.

Danny (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 14:07

Felicitari pt articol, foarte bine scris!

An O’nym (14 comentarii)  •  3 iunie 2018, 14:45

Foarte, foarte misto. "a prins gustul orizontului". "calul nazdravan stie si singur drumul pana la tava cu jaratec" , ce creier ai la condei! Super.

Florian Brabete (2 comentarii)  •  3 iunie 2018, 18:12

Asa este, cum apar rezultate hop si comentariile unora care nu au facut absolut nimic pentru acestea!!! Asa e la noi! Felicitari pentru acest articol!!!

Florian Brabete (2 comentarii)  •  3 iunie 2018, 18:14

Asa este, cum apar rezultate hop si comentariile unora care nu au facut absolut nimic pentru acestea!!! Asa e la noi!

Alexandru Coracioni (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 19:28

Un rezultat superb, ii dorim sa continue cat mult. Mihaela este o inspirație pentru noi toți! Felicitări!

Hasbe (4 comentarii)  •  3 iunie 2018, 19:34

De acord, ce a facut această jucătoare la Roland-Garros este excepțional, postarea dumneavoastră spune lucrurilor pe nume și o face destul de interesant. Dar, deși sunt obișnuit cu metafore, totuși nu înţeleg de ce aţi spus "...nu costum de supereroină, care luptă pe retină". Aluzia este la Serena, dar aceasta luptă de adevăratelea pe teren, poate și în afara lui, încerc să fac conexiunea cu retina cuiva, poate a spectatorilor care o privesc, dar nu-mi iese...Iar finalul, să mă bată Dumnezeu, în partida cu Keys, M.B. nu numai că nu a ajuns la " tava cu jăratec" dar nici nu s-a apropiat de aceasta! Pe lângă aceasta, sunteţi femeie, ca și M.B., cum e posibil să faceţi un final în care îi asociaţi imaginii sale un cal, fie el și năzdrăvan? In rest, de acord, federaţiile sportive, nu numai cea de tenis de câmp, sunt organizaţii parazitare,...cu excepţiile inerente.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  3 iunie 2018, 19:58

Hai Mihaela ! ---------------- Uite ca n-a fost bine, nu e bine sa te pui rau cu oamenii si sa-ti expui fata, tatal mai putea astepta cu reprosurile, ca asa-i in tenis, oamenii sint rai, iar daca xulescu a cistigat iar alegeri inseamna ca-i pra... mare. Titlul de Doctor n-o apara in interior cind personalitati se uita urit la ea la micul dejun ori se fac ca n-o baga in seama. Mai raminea ca Tiriac s-o faca la cafea pe Mitica: "Serios. Ai cistigat ? Nici n-am stiut. Bravo draguto !" Ca Cosac, Dobre, Pescaru, ca astia a tinut cu ea e clar: "na !, una buna vita !" ------------------ Hai fetelor !, dar s-o spunem si pe asta. Nici una nu-i mai breaza ca Cosac. In afara de Halep, toate au semnat recent cu CSA ori CSM. Eu inteleg de ce functionarii CSA si CSM vor semnaturi si victorii: primesc si mai mult malai ! Eu inteleg un atlet, halterofil, un bulica vislasu ... multi ar face foamea caci doar cluburi ministeriale si ale politicului primar al momentului pot plati niste vitaminizati redusi - caci prinsi si suspendati fiind papagalicesc tot ce-au invatat ei de la superiori: "nu ne lasa astia sa muncim ! Care astia tata ? Astia. Ca-i stie toti, Kövesi, Soros, Statu paralel ..."Caci educatie fac, ca si dupa 47, uite Laca, TuDorel, Bumbi, PiTi, ... toti umflatii carora li s-a "sarit la cap" doar cu Kant - o marca de tigari, tuica bran - palincari la negru de 100 de ani- si friptane - ca "studenti" avea fiecare unitate militara in fundu curtii, linga porumbul si sfecla semanate parca special pentru ei. Gro, gro - ca ce se mai batea ei "studentii" si-si arata intelectu cind le turna soldatii resturile de mincare de la cantine ! Se descurca si coloneii, cum putea ei. Dar nu inteleg ce le determina pe fetele din tenis sa semneze azi. Monica ?- aia cu slaisu ala obositor, Camelia Begu, Dr Mihaela, Irina Bogdan, si desigur "Dr" Sorana Cirstescu sint mai tot anul prin turnee. Ce le leaga pe astea de terenurile, salile, popotele si hotelurile MApN si ale Cluburilor Sportive Muncitoresti ale Ciu calatei rosii. Pentru o friptura ? Nu mai au ce minca ? "Aaa nuuu, noi ... altii au semnat cu Hornbach, Dedeman ori Dormeo, cu Catena ..." Pai fetelor, era de zece ori mai bine si daca semnati cu Durex. Acum patru cinci ani mai mergea, dar azi doctoritele astea au semnat o adeziune politica. Daca inteleg e nesimtire exact ca la Cosac. Nu inteleg ? Pai uite ca nu numai Cosac are doar malai in cap. Istorie: 1947 si epoca de aur ce-a urmat, dpdv logic singura care putea urma. Eroine. Uite asa poti prevedea numa succesuri, titluri ... poate de mame eroine in versiune sovietica ! Le dedic calduros melodia "banii, banii" in interpretarea legendarei familii Prodan.

Zerror (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 20:15

Buna ziua. Va rog terminați odată "povestea" cu bani publici!! Bani publici sunt și la spitale și la învățământ și la orice altă investiție pentru poporul acesta din partea statului român.Astia din sport sunt diferiți de alte plăți făcute de stat ?Credeți că numai în România se plătesc din bani publici?

jos_cenzura (20 comentarii)  •  3 iunie 2018, 20:58

Zerror, ai dreptate, banii publici nu trebuie folosiți pentru sport. Ideal nici pentru sănătate sau educație, domenii unde monopolul de stat are rezultate mai puțin decât mediocre. Cum expertiza statului este violența (singurul motiv pentru existența statului, dealtfel), cel mai bine ar fi să se rezume la apărarea granițelor și a ordinii interne (armată și poliție). Dar de unde s-ar mai fura dacă nu s-ar implica în alte industrii bănoase?

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  3 iunie 2018, 21:37

"Bani publici ... și la spitale și la învățământ și la orice altă investiție pentru poporul acesta din partea statului român"- ar trebui sa fie, doar ca asta e ""povestea"". ----------------- In Februarie 2016 MTS numara 12 mii de elevi legitimati in toate sporturile din toata Romania. S-au triplat azi datorita FRF plus Hagi, Tiriac si a oamenilor de bine, putini dar entuziasti. Ai un ro in plus, zero este sportul de masa in ro. Sucesuri ? Volei, echipa aia de eroine roma-ne avea doua bucati in lot. CSM-urile comuniste au tot mercenare cumparate din bani multi publici ca sa satisfaca nevoi de bani si imagine ale ciu calatei rosii - fara sa te intrebe cineva. La C Olimpic sint doi ofiteri, dupa ce la Dinamo si Steaua au fost dopaje in masa, la CSM-psd a fost fiul lui Petrache, celalat prefera sa bea cu o memelusa, acum e doamna Gabi care pensionara bugetara cu sot cu tot a fost sefa atletilor dopati, ***, Boroi CSA a desfiintat juniorii si a dat fara sa te intrebe sigla si "steaua" unui prieten al lui Pota si unei banci ilegale bugetara - singura din care vin si prin care trec banii statului - in care alt prieten al lui Pota il inlocuia pentru un salariu de milioane pe cumnatul lui Geoana. In Cupa si-o iau mai mereu caci trebuie sa foloseasca doi roma-ni. La handbal ii bat si grasii pensionari dinamovisti. Clona *** e infiintata din pixul psd direct in liga secunda alaturi de echipa retrogradata care nu-i mai acorda sprijin Primaritei PRM-iste, asa ca a fost alungata si din parcuri iar Clona a primit Stadion spre folosinta. Daca asta numesti tu sport, investitii in sport si in romani inseamna ca nu intelegi nimic. Din pacate si fetele astea, eroinele, din tenis par tot niste Brinze, ca generala aia saraca cu duhul - de aia s-a si imbatat - care ii tot aduce ode marelui conducator Boroi pentru avansari si prime, briza aia in burduf ... care nu intelege cum Vietnam are nerusinarea sa-i puna in fata adversare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 iunie 2018, 1:06

o fi limbajul intolerant dar altul nu-i recomandat fara de infractori. Dovezi ? Au fost si condamnari, chiar in ro, a scris toata presa internationala de farmacia Gabrielei Szabo. --------------- In timp ce tata gabi acuza imperialisti ca pun droguri in cafelele atletetilor ei, acuzatii pentru care a fost condamnata, citeste: Wed 3 April 2002, TheGuardian.com Szabo must pay up for 'drug' slander ------------------------- in masina ei granicerii francezi au gasit o intrega farmacie destinata atletilor ei, citeste: French cops launch Szabo drug probe Updated 15 May 2003, 10:22am French border police have launched a drug probe after suspected banned substances were found in a car owned by Romanian Olympic champion Gabriela Szabo, the athlete's coach said on Tuesday. Romanian deputy sports minister Nicolae Marasescu said the substance found was Actovegin, a derivative of calf serum used to increase the oxygen-carrying capacity of blood. "Actovegin, a substance extracted also from veal blood, can raise athletes' performances," Rennee Anastasescu, doping issue adviser to the Olympic Committee told Reuters. Romanian team doctor Mioara Gonea, now in Bucharest, said she had sent various drugs to the squad in Font Romeu, where the country's squad are preparing for the world championships in Paris in August, but Actovegin was not among them. "As Gabriela's car was going to France I used that opportunity to send some effort-sustaining drugs for Romanian athletes but not Actovegin," Gonea said. --------------------- n-tv.de - Mittwoch, 14. Mai 2003 Spitzenläuferin Gabriela Szabo ist am vergangenen Wochenende ins Doping-Zwielicht geraten. Mitarbeiter des französischen Zolls bestätigten Meldungen, wonach Grenzpolizisten bei einer Kontrolle ihres Pkw in Menton an der italienisch-französischen Grenze verschiedene Medikamente sicher gestellt hätten, darunter auch das Steroidhormon Progesteron sowie das auf der Dopingliste des IOC stehende Actovegin. Das aus dem Kälberblut gewonnene Mittel dient dazu, den Verdickungseffekt nach der Einnahme des verbotenen Erythropoietin (EPO) möglichst gering zu halten. Gefahren wurde das Auto angeblich von einem Familienfreund, der die Medikamente ins Trainingscamp der Rumänen nach Font Romeu bringen sollte. Dort bereitet sich ein Teil der rumänischen Leichtathleten auf die WM in Paris (23. bis 31. August) vor. --------------------- PS in 99 cistigase 700 mii euroi care n-au ajuns. Ai scris doua articole despre despre pensii, prime si alocatii nesimtite plus salarii pentru tata gabi si sotul ei ungur ca sa dezvolte atletismul asa cum a invatat de la comunisti. Eu n-am nimic cu alte neamuri, am cu prostia si nesimtirea dusa la extrem: "o astept pe Halep sa semneze cu noi !" Ca sa ce ? Sa ne laudam cu ea ? Sa mai luam niste bani "legal"? Ce-au facut Ilici, Base, ... fals partidul FSN si organizatiile derivate de lipitori nenorocite pentru Halep, Begu, Bogdan, Buzarnescu, ... Nimic. Uite, Sorana, fizic, talent, are tot dar n-a invatat-o nimeni abecedarul performantei ... n-a ajutat-o nimeni cu adevarat, efectiv n-ai cu cine. Eu stiu ca Buzarnescu si Begu activau la cluburi germane, cum au ajuns sa semneze cu ciu calata rosie va rog sa le intrebati. Sint si eu curios ce le-a determinat. Iar fiara Laca a sarit azi gardul sa-l apuce de git pe un copil de 16 ani ! Unde erau jandarmii ? Asta e educatia comunista ! Asta e CSA ! Ministerele si primariile au alta treba decit sa se ocupe de sportul de performanta ! Iar juristul MApN n-are alta treaba decit sa scoata ro din eu ? Ce cauta ofiterii Petrea si Talpan in conducerea fotbalului bucurestean ? Ba fratilor, trebuie sa numiti clar bolnavi, infractori, impostori, prosti, alfabeti ..., sa luptati pentru democratie, pentru o justitie libera de politic, caci daca nu o faceti ajungeti iar in mod logic in 1947 si epoca de aur.

qytzuEu (4 comentarii)  •  4 iunie 2018, 1:51

Cand vrei, ne poti reaminti de acea Maria care ne incanta ! ....ca o mai dai cateodata si prin plopi , asta e ! Nu poti fi perfecta, insa iti dai silinta. Mergi pe calea asta ! In alta ordine de idei, ceilalti, colegi, nu prea agreaza tenisul, altor romance, in afara de lidera mondiala, nu-i asa?

JFM (155 comentarii)  •  4 iunie 2018, 5:40

Banul public trebuie folosit nu pentru lux, nu pentri fitze, nu pentru a alimenta conturile unor apropiati in schimbul la nimic0. Banul public este pentru a face un oras sa functioneze cumva si daca se poate sa se mai si modernizeze. Asadar banul public din administratia locala e imperios necesar sa ramana si sa se regaseasca in urgentele comunitatii locale. Dar pot sa dau o lege a sponsorizarii din care atat sportivul cat si sponsorul sa aiba de castigat. Iar alaturi de acestia si platitorul de taxe. E atat de simplu, dar nu se vrea, Sportivul trebuie sa ramana la mana politrucului pt ca acesta functie de nevoi sal foloseasca electoral, ca vector de imagine. Daca esti vedeta si poti fi folosit in acest scop, electoral, esti beneficiar, te-ai scos... Daca esti doar Buzarnescu esti mereu ocolit, umilit, dat la o parte, trebuie sa te descurci singur. Ori banul public de aia si exista, sa intervina chiar acolo unde este mare nevoie, nu pt a satisface fanteziile si dorinta de a iesi mereu si mereu in evidenta a unor primari si primarite. Noi nu putem sanctiona cumva aceste derapaje, aceste excese, aceste abuzuri ale autoritatilor? Eu spun ca putem.

Costin (22 comentarii)  •  4 iunie 2018, 6:18

FRT = un grup de campioni ai sportului alb, cu peste 125 de asi, 2% primul serviciu ( in ziua de salariu sau congres al partidului) 1% lovituri win, 100% lovituri castigatoare pe la spate.

Emilian (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 7:06

Bravo Mihaela! Tine-o tot asa!

Adrian (2 comentarii)  •  4 iunie 2018, 7:47

Frumos articolul. Buzarnescu ... sincer fata de Simona , o simpatizez fff mult , are acel "zvac" de luptatoare in teren . Ea e trecuta prin multe greutati ale vietii ... si a demonstrat "amazoanelor" tinute in brate din tenisul mondial , ca valoarea se face pe teren , nu in culise (v Sarapova ... o drogata care are drept sa jaoce) . Imi doresc f mult sa urce cat mai sus in clasament , pt ca a ajuns unde este prin MUNCA EI !

Adrian (2 comentarii)  •  4 iunie 2018, 7:52

Scrima , Judo ,Tenis , Hambal , Gimnastica , Canotaj , Haltere etc ... fetele noastre reprezinta sportul ROMANESC . In rest Can Can .

vasco (317 comentarii)  •  4 iunie 2018, 9:04

Bravo Mihaela!Imi placi foarte mult!Articol foarte bun,care surprinde foarte bine caracterul acestei minunate sportive si minunat om.In ce priveste FRT...are dreptate tatal Mihaelei.Acolo,imediat dupa succesele lui Nastase,cand incepuse emulatia in jurul tenisului,cand se organiza campiomat,cluburi,a aparut si familia Segarceanu,"intamplator "de pe la dinamo,care a acaparat tenisul,deh,era pe valuta si pe stat pe "afara"pe banii tarii,la turnee,lucru interzis pe vremea aceea muritorilor de rand.De-aia s-a sufocat tenisul romanesc si nu a mai produs nici un (o) jucator de mare valoare,nu mai incapeai de famiglia ..Acum e din nou acolo,Florinel capitan la echipa fetelor,Cosac la FTR,trai pe vatrai..Si gargara ieftina pe baza performantelor particulare ale sportivelor....

Mircea (40 comentarii)  •  4 iunie 2018, 9:55

Mihaela - pe langa faptul ca joaca un tenis foarte bun - este o aparitie foarte placuta... O engleza superioara, o exprimare la nivel inalt... Are toate atuurile unei mare campioane. Sa speram ca se va tine departe de accidentari. You go girl !

Nistor Gh (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 10:54

Frumos articol ! Cand am vazut cine l-a scris nu mi-a venit sa cred. Ma asteptam sa fie Cristian Tudor Popescu .. ca numai el scrie.. ca numai el scria.., fie-i tarana usoara.

Maxentiu (41 comentarii)  •  4 iunie 2018, 10:54

Pariu că dacă îi dădeau un wildcard la turneul de la București, Andrieș era prima care cîrcotea că „uite ce face FRT-ul, răpește șansa la afirmare a unei tinere talentate care n-are bani nici sa treaca strada, ca s-o cocoloșească pe una care e aproape de pensionare, băltește pe la locul 100 în clasament și a cîștigat deja juma' de milion de dolari din tenis” (recunosc că nu-s atît de bun la aruncat răutăți ca Andrieș, dar am încercat să-i imit stilul).

Carol K (309 comentarii)  •  4 iunie 2018, 12:22

Citesc azi ca toate cele 7 firme ale Sectrorului 3 (deci nu doar Firea vroia firmele ei) au iesit in paguba. Normal, cand vine vorba de banul prostului de contribuabil de ce sa ne fortam sa scoatem profit, noi suntem smecheri si inventivi doar cand vine vorba de banul care ne intra noua pe card. Binenteles ca in conducerea acestora colcaie de rude, prieteni si alte specii in plina expansiune a nesimtirii. Daca-i intrebi de niste bani pentru o Buzarnescu spun ca Legea nu le permite, devin ingrijorati sa nu risipeasca banul public.

Dan (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 8:01

Doamna reporter, felicitări pentru stilul literar! Am citit articolul dumneavoastră la vremea când a apărut şi, iată, acum, la distanţă de câteva săptămâni, mi s-a făcut dor să recitesc finalul atât de bine adus din condei.... .

Comentează