Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Minciuna stă cu holdingul la masă

Pentru numai 2 milioane de euro anual, Compania „Sportul pentru Toţi” se laudă copios cu acţiunile altora

Permalink to Minciuna stă cu holdingul la masă
sâmbătă, 2 iunie 2018, 1:05

După îndelungi analize, şefii de la companiile municipale înfiinţate de Primăria Bucureşti au descoperit beneficiile subtile ale comunicării publice. Dacă ai un site sau un cont de Facebook, e ca şi cum ai întreprinde ceva. Aproape că munceşti. Aşadar, la un an şi două luni de la înfiinţare, Compania Municipală Sportul pentru Toţi a devenit activă pe Internet. Ce-i drept, e obligată prin lege la transparenţă.

Ceaţă pe site. Cetăţeanul izolat

Un contribuabil care intră pe site-ul acestei companii, intitulat sugestiv www.csmptb.ro, se expune unei experienţe frustrante. Buget, achiziţii publice, strategii, toate sunt „în curs de actualizare”. La declaraţii de avere, apare „error”.

La rubrica „evenimente sportive şi recreative”, există unele semne de hărnicie. Sunt poze şi videoclipuri de la Final Four-ul de volei feminin, de la începutul lunii mai. Dar evenimentul, la care a participat echipa Alba Blaj, n-a fost nici finanţat, nici organizat, nici creat, nici inspirat de Compania „Sportul pentru Toţi”.

Ministerul Sportului a pus la dispoziţie Sala Polivalentă, Primăria Blaj a achitat taxa de organizare, de 150.000 de euro, Primăria Bucureşti a dat 150.000 de euro pentru cheltuielile de organizare: cazare, masă, festivităţi, arbitraj, transport. Încă 20.000 de euro au venit de la un sponsor, un producător de vin. Compania „Sportul pentru Toţi” n-a făcut decât poze şi filmări. Dar este atât de mândră de acest Final Four încât îl trece şi la rubrica dedicată presei. Să pară un site doldora de informaţii.

Încurajări pe banii părinţilor

Pe pagina de Facebook, compania condusă de Cezar Stancu se laudă cu organizarea unui turneu de fotbal pentru copii. Turneul, Kinder Cup, se află la a doua ediţie, cum ar veni, exista pe când holdingul municipal nu se vedea. Iar organizatorii lui sunt Ana Maria Pasat şi Marius Zamfir, de la clubul Dinamo Noua Generaţie. Compania Municipală „Sportul pentru Toţi” a devenit partener anul ăsta, când competiţia era în toi.

„Noua acţiune a companiei începe să prezinte un interes tot mai mare”, anunţă „Sportul pentru Toţi” SA. Niciun cuvânt despre adevăraţii organizatori şi despre ceilalţi parteneri. Premiile sunt oferite, în cea mai mare parte, de sponsorii turneului. „Compania” susţine că va acorda şi ea unele atenţii câştigătorilor. Şi că, de 1 Iunie, le oferă copiilor fotbalişti „un cadou deosebit”: „Arena Naţională îşi deschide porţile pentru o competiţie pentru copii”. Dar marele stadion nu se află în administrarea „Companiei”, ci în administrarea Primăriei Bucureşti. Primăria a deschis porţile, nu extensia ei corporatistă.

În postarea cu „acţiunea Companiei” este inclusă o trimitere la un articol din „Libertatea”. Echipele participante sunt „susţinute financiar de părinţi”, menţionează articolul. Păi da, câte echipe de juniori finanţate de primării aţi văzut? Primăriile nu fac decât să împartă nişte fanioane şi să-i lase pe copii, o dată pe an, să bată mingea pe un teren mai de Doamne-ajută.

Ruşinea unui director de şcoală

Iar Compania „Sportul pentru Toţi” nu face nici atât. Doar difuzează nouăţi despre echipele CSM Bucureşti. În Consiliul de Administraţie al „Companiei” se află Robertino Penciu, director de liceu sportiv, care a apărut recent într-un reportaj Digi 24. „Nu vă las să filmaţi sala. Mă faceţi de râs”, le spunea el jurnaliştilor. Explica, jenat, că sala e „mică, improprie”, însă trage speranţe că, „în maxim doi ani, după cum am discutat cu autorităţile locale, vom avea o sală de sport nouă”. În „maxim doi ani”, da, care-i urgenţa?

Liceul, preciza sursa citată, este specializat pe înot, dar nu are bazin. Sportivii se antrenează în bazinul de la „Lia Manoliu”, al cărui tavan e acoperit cu plasă, să nu cadă tencuiala. Ca membru în structura care se ocupă de întreg sportul bucureştean, Robertino Penciu nu simte că se face de râs stând degeaba şi încasând nişte bani lunar.

În câteva zile, începe Cupa Mondială la fotbal din Rusia. „Compania” caută desigur o metodă prin care să organizeze şi această competiţie. Nişte fotografii de la festivitatea de deschidere, un filmuleţ cu Putin bătând Cuba de unul singur, apoi altul, cu Gabriela Firea făcându-l Cetăţean de onoare. Sau, şi mai bine, nişte poze cu angajaţii „Companiei” privind meciurile la televizor. Să nu se mai îndoiască nimeni cu privire la cine s-a ocupat de tot.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Tudor (27 comentarii)  •  2 iunie 2018, 13:56

Cam la fel scrisoarea de la primărie ce'nsoțește taxele și impozitele cu realizările mărețe: finalizat ceva început acu 2 ani, demarat studiu de fezabilitate pentru nu știu ce și tot așa. Dacă măcar 25% dintre noi ne-am da seama cît de rău ne mint în 5 minute ar începe o revoluție.

Tudor (27 comentarii)  •  2 iunie 2018, 14:14

Alba Blaj are 3 jucătoare românce din 20. Numai una este din Blaj. Care-s meritele primăriei ș'ale sponsorilor? Au adus 17 jucătoare din străinătate?

Maxentiu (41 comentarii)  •  2 iunie 2018, 14:47

Inca un exemplu tipic de cautat nod in papura marca Maria Andries. Daca au site, nu-i bine, ca de ce nu-i gata. Daca organizeaza evenimente, nu-i bine, ca de ce se lauda. Daca faciliteaza desfasurarea unei competitii de juniori pe Arena Nationala, iar nu-i bine, ca de fapt nu ei administreaza Arena, ci Primaria (e o nuanta acolo, ma-ntelegeti). Daca fac ceva, nu-i bine, ca de ce nu fac altceva... si tot asa. Tot citind circoteli de-astea gratuite ajung sa tin cu Firea si cu atirnache astia din jurul ei.

GEO (2 comentarii)  •  2 iunie 2018, 14:53

Ce zici atunci aici https://ardealnews.ro/2018/05/30/atentie-revine-teapa-legala-a-clubului-sportiv-de-stat-vor-buget-de-peste-6-000-000-de-euro/

Unu oarecare (13 comentarii)  •  2 iunie 2018, 20:02

@Maxentiu: corect, andries e vreo frustrata sau *** cuiva. Parca e o femeie maritata cu unul care nu o baga in seama. Doar venin si frustrare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pe bune (1 comentarii)  •  3 iunie 2018, 7:25

unu oarecare si maxentiu sunt doi ***. de prin primarie, cred.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (132 comentarii)  •  3 iunie 2018, 8:13

@ Maxentiu, nu strica orzul pe gaste ! E pacat !

Comentează