Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Internele la operetă

Ministrul de Interne a închiriat o sală de spectacole pentru a interpreta molto vivace aria stadionului

Permalink to Internele la operetă
joi, 31 mai 2018, 9:20

Ştiţi efectele acelea colaterale şi mult lăudate ale muzicii clasice? Face plantele să crească, vacile să dea lapte cu orez, ajută digestia şi vindecă insomnia. Ei bine, pe unii fani dinamovişti muzica clasică îi face să adauge un diez când înjură Steaua. S-a întâmplat la Opera Naţională din Bucureşti, în sala mare. Acolo şi-a organizat şedinţa o asociaţie a fanilor alb-roşii.

Simfonia petardelor
„Se închiriază sala şi se plătesc angajaţii rămaşi peste program”, a explicat o angajată a ONB, conform publicaţiei citate. „Dar nu cred că îşi permite toată lumea, este totuşi Opera Naţională”. Costă 15.000 de lei să închiriezi Opera Naţională din Cluj, cu tot cu spectacol.

Angajaţii Operei din Bucureşti s-au declarat mulţumiţi, scrie News.ro, că fanii dinamovişti nu au rupt scaune. Dacă rupeau scaune, se declarau mulţumiţi că totuşi fanii nu au aruncat torţe. Dacă aruncau torţe, se declarau mulţumiţi că, pe locul Operei, făcute scrum, se va ridica, precum pasărea Phoenix, un stadion Elite.

Ideea acestor adunări ale fanilor la Operă nu e nouă, au mai avut-o şi alte galerii, prin alte ţări. Argumentul forte este acustica excelentă. Urările la adresa adversarilor capătă altă prestanţă. Nu mai vorbim despre coregrafii. Se ştie, mariile coregrafii şi marii coregrafi de la Operă au pornit.

Libret feminist, cu floricele
Dar, în aceeaşi seară, tot la Operă, CS Dinamo a celebrat 70 de ani de existenţă. La evenimentul clubului sportiv, a urcat pe scenă ministrul Carmen Dan. „Ca ministru, şi în special ca prima femeie ministru de Interne, nu aş fi crezut că voi avea ocazia să vorbesc atât de mult despre Dinamo în mandatul meu”, şi-a început discursul şefa de la MAI. Nici Viorica Dăncilă nu ar fi crezut că va avea ocazia să vorbească în mandatul de prim-ministru. Dar pare să se fi împăcat cu ideea. Carmen Dan n-a precizat la ce se aştepta să discute, ca „prima femeie ministru de Interne”. Dar, clar, din motive care ţin de negura competiţiilor, nu se aştepta să vorbească despre sport. „Consider că cele mai credibile voci să vorbească despre Dinamo sunt sportivii care au făcut şi fac performanţă pentru acest club”.

În fine, de la Carmen Dan, sportivii şi suporterii dinamovişti au aşteptat să rezolve problema stadionului. Adică să-l dea pe Nicolae Badea cu gheretele lui la o parte şi să înceapă modernizarea arenei din Groapă. N-a fost să fie. Stadionul vechi rămâne aşa cum e, iar la câteva sute de metri va fi construit un altul, mai mic, ergonomic, să nu deranjeze cine ştie ce peşti scalari imobiliari din zonă. „Proiectul noului stadion merge mai departe”, a spus Carmen Dan. „Poate nu atât de repede cum ne-am dorit noi, dar vă asigur că acest stadion modern va exista”. Da, dar nu va exista la timp pentru a găzdui antrenamentele de la Euro.

Această onoare va pica mălăiaţă pe capul micilor dragoni din suburbiile Capitalei, ca Voluntari sau Mogoşoaia. Ministerul de Interne n-a fost în stare să depună un dosar la timp CNI. Şi ăsta e adevărul. Nu faptul că MAI le „îndeplineşte un vis suporterilor”, ci faptul că Badea a jucat pe degete un minister întreg, spre umilinţa deplină a oricărui plătitor de taxe, dinamovist sau nu.

Şi totuşi nu se mişcă
Proiectul stadionului nou a întârziat suficient încăt construcţia să nu mai poată fi gata la timp. Acum chiar nu mai e nicio grabă. „Lucrurile deja se mişcă”, s-a entuziasmat şi ministrul sportului, Ioana Bran, la gala dinamovistă. Se mişcă nişte hârtii. „Important este să se construiască şi să rămână României după 2020”. Mare grijă, mare ca, la sfârşitul Euro, să nu plece UEFA cu stadionul, să-l declare la vamă ca fiind cadou de la organizatori.

Orice promisiune că stadionul lui Dinamo va fi gata la timp este o insultă la adresa suporterilor dinamovişti. În primul rând, pentru că stadionul din Ştefan cel Mare trebuia renovat şi umanizat acum mulţi, mulţi ani, nu „poate nu atât de repede”. În al doilea rând, pentru că stadionul din Ştefan cel Mare, bun public, a fost pus de Interne la dispoziţia unui particular, spre paguba cetăţeanului. În al treilea rând, pentru că un stadion nou presupune nişte cheltuieli. De când se împrumută în toate părţile, Guvernul nu mai e credibil când spune că dă bani. Carmen Dan trebuia să lase un bariton să le dea vestea bună fanilor. „Don Giovaaaaaaaa-ni! Se va faaaaaaaaaaaaa-ce!”.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

Galeria Crevedia (23 comentarii)  •  31 mai 2018, 11:29

Sper sa faca o dezinsectie serioasa inainte de urmatorul spectacol din stagiune. Scena cu niste handralai ametiti behaind injurii intr-o asemenea sala imi aminteste de filmul ***: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006), in special de scena in care *** si Azamat navalesc goi pusca in sala de conferinte a hotelului si fac un meci de greco-romane in vazul tuturor :)

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  31 mai 2018, 11:30

Foarte cinic şi realist...Ați încercat nişte tuşe ironice, dar subiectul principal...RĂMÂNE CLAR!Badea încă îi mulțumeşte lui Bombonel pt minunatul contract, stadionul se va face la PAŞTELE CAILOR, nea Cornel Dinu va rămâne cu aiurelile lui în cap, asta...între două bufeuri rezolvate de Brănişteanu....Pffff!

Carol K (309 comentarii)  •  31 mai 2018, 11:31

Le-a mai aruncat Carmen Dan o promisiune cum ca "VOR avea stadion" dar nimeni nu a demarat nimic, macar in acte. Toate amazoanele din PSD promit, e o competitie deschisa intre VOM si VOR.

Radu (7 comentarii)  •  31 mai 2018, 11:38

Să nu fim răi! Există totuși o legătură între Dinamo și Operă. Este vorba despre Cornel Dinu, alchimistul angoasei milițiene, prietenul rackeților din fosta Yugoslavie, dar și al balerinelor cu boli lumești din crâșmele anilor 80.

Maxentiu (41 comentarii)  •  31 mai 2018, 11:39

E plina Romania de bunuri publice puse la dispozitia particularilor, "spre paguba cetateanului" dar, din pacate, ne ocupam selectiv de ele. Cind e vorba de un roman ca Badea, Voiculescu sau Ioan Nicolae ii dam in cap si il bagam in puscarie (poate pe merit, nu stiu). Cind e vorba de straini, le oferim totul pe tava si inchidem ochii la toate matrapazlicurile. Contractul cu Bechtel s-a pierdut iar americanii au luat banii si n-au livrat nimic in schimb. Dosarul Microsoft s-a prescris ca prin minune. Petrolul si gazele naturale s-au dus la companii straine pe redevente simbolice. Austriecii de la Therme au primit apele termale si au mai luat si ajutor de stat, ca sa nu investeasca din buzunarul lor. Bancile straine sug si de la cetateni si de la stat, iar profiturile si le trimit in tarile lor. Si exemplele ar putea continua, astea sint doar cele mai vizibile. In aceste conditii, sa nu va mirati daca in Romania va aparea, cit de curind, vreun Trump sau vreun Orban (si nu ma refer la pacaliciul de la pnl).

alex (345 comentarii)  •  31 mai 2018, 12:59

Excelent documentat si analizat un subiect de interes general intr-o arta a ironiei fine pentru un intreg colectiv de suporteri si simpatizanti a caror echipa traverseaza cea mai dificila perioada dintr-o indelungata istorie, datorita unei conjuncturi nefaste, dar si dorintei de inavutire a unor conducatori si personaje cinice si lacome ca intr-un gest de sfidare perpetua de umilire zilnica a dorintelor de aspiratie ale acestui club.

HAHACLINTONDIX (1 comentarii)  •  31 mai 2018, 13:28

Cum e soarta, pana acum va plangeati unii pe net ca de ce i se ia bani lui Becali pe complexul Steaua chirie, de ce nu i se da lui sa-l modernizeze, ce face Armata cu un stadion , acum deplangeti ca stadionul din Stefan cel Mare a fost dat abuziv unui particular si nu vine inapoi la stat.Sau acum ca vorbim de alta echipa nu ne mai intrebam astfel de lucruri Pai ce sa faca MAI-ul cu un stadion... Isi face echipa ? Da ce sa faca cu echipa , mai bine cumpara VW la politisiti.. Dar ce te faci ca exista doua echipe cu aceeasi emblema ? Bine doar una are istoria si palmaresul si cealalt are "continuarea morala". Oricum MAI-ul nu a dezlegat misterul stadionului de ce ar dezlega mostenirea lasata in urma si istoria echipei.

mg (87 comentarii)  •  31 mai 2018, 14:01

..singura veste bună e că nu au dat foc la Operă..

rammstein (18 comentarii)  •  31 mai 2018, 14:14

tara militienilor....

gelu (2 comentarii)  •  31 mai 2018, 14:31

iata cum se castiga bani (de la privat), scriind NIMIC despre NIMIC !!!

_ge (7 comentarii)  •  31 mai 2018, 15:31

@gelu E totusi ceva sa scrii si nimic si incorect "Efectele... face plantele sa creasca...". ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  31 mai 2018, 20:51

Ar fi de ris. Plins ? Ridicol ! Citi inteleg tot ridicolul din Roma-nia, singura tara din lume care inainteaza inapoi spre 1947 ! Opera roma-na, plina ochi-alba ... plus Danciu gol, hai Dinamo, nu e Steaua ! ... Un frizer cu afacere de 200 lei-paralei plateste unui administrator al bunului tau - dar ginerele lui Dinca-te-leaga - doua milioane euroi ca sa cumpere ... ceva ce nu intelege Danciu gol, care e acolo fix pentru ca e gol. Frizeria e in hotelul fostilor patroni, datornici mondiali la Stat, nepotii colonelului Gelu Eftimie, vinzator de sclavi nemti, paduri roma-ne si bunuri confiscate de vama si securitate - pentru cacademiceanca Leana care il iubea ca-i spunea bancuri cu militieni in timp ce-o parfuma intim. Frizerul e din Videle deci ... nu-i exclus ca sa-si fi bagat coada si "dinamovistul" tatucul - ieri Stalin azi pentru prazari, mitici si moldoveni Daddy - al carui unchi a venit ca general pe tancurile bolsevice si al carui tata a intrat pe gazon cu o scindura rupta din tribuna ca sa le dea in cap jucatorilor lui Inter Milano ! Stadionul fara pi... il va face cindva undeva - el nici nu stie ca nu are cine sa-l faca la timp ! - dar el si Badea sint azi interesati de terenurile din centrul capitalei prazarilor, miticilor si moldovenilor. Chiar crede cineva ca o secretara de generala nu e in stare sa i-o traga unui stafidit ca Badea ? Doamna Carmen statea intr-un cote ... de bloc undeva in pampa cind a sunat-o secretarul general al PCR, pardon azi PSD. "Ce faci pisicut ? Uite ii faceam un ceai lu mama, ca are diaree. Vezi pisicut, o sa te fac ministru la interne !" Pai asta ar intra pentru Daddy cu ghearlele in momiia de Badea. Vrajeala. Olguta a invatat sa faca bine de la 16 anisori sub masa PRM la Cluj. Iar Vasilica i-a facut odata bine lu Daddy si i s-a facut rau, asta nu stie nici sa faca bine, "as zice ca e o femeie foarte simpla" - spune chiar prostalaul frumos "Delon" de la ceva finante p-acolo. Alta roma-nca: amanta lu Base le-a propus costaricanilor sa-i dezvolte !!! Halucinant : autostrazi, canalizare, planuri rezidentiale, spitale, caii ferate ... E oare ridicol, e nesimtire, e dementa ? Fosta sotie a unui ti *** cocos si prestatoare de servicii de facut bine crede ca destinul ei este sa conduca Romania !!! Este pasarea asta de vina ori voi ? Base - pe centura ar fi vomitat toate sa-l aiba -si iubita lui pasarea vopsita pentru care vrea sa desfiinteze Justitia au facut doar afaceri cu ti, nu sint drumuri, cai ferate, poduri, canale, jumate din populatie si scoli au buda in curte, doar 5% din scolile din Bucuresti functioneaza legal, restul sint un adevarat pericol pentru elevi si profesori, ... dar ei vor sa faca mai departe bine !!! Eu doar va intreb caci eu nu inteleg, ba, pe mine ma doare mintea: cei cu astia fratilor ? Sint nesimtiti ori dementi ? Da cu voi ce-i ? Cind intelegeti ca trebuie sa iesiti in strada si sa luptati pentru ca puradeii vostri sa aiba un viitor ?

Cezar (10 comentarii)  •  31 mai 2018, 23:54

***.Cel mai idiot articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

biancorossi (68 comentarii)  •  1 iunie 2018, 10:18

Maria scrie cu mult patos si cu multa obida despre FC Dinamo 1948 Bucuresti, cel mai important club de fotbal ramas viu prin Liga Mamaliga. Asadar, Mariei ii pasa. Maria este un dinamovist high class, avand in vedere puterea de care dispune. Maria este un dinamovist high class, pur sange. Se simte din fiecare arabesc stilistic, din fiecare apropos metaforic. Dincolo de (ne) importanta constructiei te intampina intotdeauna o veranda, cu o urare de bun venit. Maria a uitat sa deschida si sa incheie constructia cu acea urare celebra : Hai Dinamo ! *** (Bip) *** ! Fiti ingaduitori, e tinerica, o sa invete toate ariile celebre.)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 iunie 2018, 10:46

Nu-i nimic de dovedit, ridicolul e absolut. Ridicol evident pentru orice om sanatos. Ar fi de ris daca nu te-as plinge, caci directia e clara - spre 1947 si "Las Vegas Fierbinti" ! Cuvintul centerarului ar trebui sa fie "halucinant". Dintr-un cote in bloc unde statea cu mama ajunge o secretara sefa MI. Peluza care da "nu e" tuturor si maseaza din placere demonstranti, jandarmi si cameramani este invitata la Opera unde clubul secretarei e preluat de un muncitor frizer cu afacere de 200 lei. O fi de vina Dimbo-vita, apa po-tabila, aerul, vaporii nevinduti de Base respirati din gunoaiele pampei muntenilor, trebuie sa fie ceva care produce aceste halucinatii. Se pare ca doar cei atinsi grav de boala ajung sus "facind bine", sus unde ceva nociv ce li s-a urcat la cap ii fac sa creda ca forte oculte nu-i lasa sa faca bine: nu-i numai Soros, uite ca e si alt dinozaur, saracu Badea care mai are putin si da in primire ... administratia bunului cetatenilor. ------------------- Uite Base, pe mare era sanatos, mai bine dadea foc navei decit sa fie prins cu ceva. Cum a inhalat ceva la Bucuresti, a organizat minerii, a inceput sa creda ca poate moderniza orasul si apoi tara. Ce-i de dovedit ? V-a infratit pe fata cu ai lui, roma-nii Cocos, Bercea Mondialu, ... s-a indragostit de una ca el, care era si ***. Ce-i de dovedit ? Nu vrea azi neobositul pensionar Base sa desfiinteze Curtea de Apel si chiar Justitia pentru Elena din ... Buzau ? Nu-i clar ca i s-a urcat ceva nociv la cap Elenei Cocos daca dupa ce-a modernizat Romania - strazi, cai ferate, canalizare, spitale si scoli moderne cu drept de functionare, ansamble restidentiale cu iesiri la sosele, cu parcuri si flori in loc de noroaie, cu o justitie ieu-rup-eana, dovada ea trimisa in Coasta Rica ca sa-i ajute pe nenoroctii aia - a propus sa modernizeze si Costa Rica ? N-are halucinatii ? --------------------- Uite Tu-dorel Tua-dorel, nu era el un omulet normal pina sa vina la Bucuresti ? A baut apa de la robinet, a resirat ceva, ... si uite ca i s-a urcat ceva la cap ! Acum crede ca toti procurorii si judecatorii, Presedintele si CSM-ul - garantii independentei Justitiei fata de Politic -, trebuie sa-i cinte lui in struna doar ca l-a pus Daddy - ieri era tatucul, de la Stalin - ministru ! ---------------------- Maria, nu mai bea apa de la robinet si ar trebui sa mai schimbi si tu din cind in cind aerul !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 iunie 2018, 16:17

Hai ca-i buna ! Apropo de "***", fix dovedit, ca in 1947 ! Adica in Roma-nia nu ezista meseria cea mai veche din istoria umanitatii, anunturi cu "satisfac un domn", nici drumuri serpuite, iar in matematica doar drepte. Pai moto-cicliszdu Tare-ceanu.ro cum de n-a mierlit-o ca easy rider, cum de ia toate curbele ce-i ies in cale ? Ba, la Politehnica are voie Johannis sa faci un referendum ? Am vorbit cu profesori adevarati, ba, li se ridica tensiunea la toti cei de acolo cind apare scula asta p-acolo ! Ca si Elena din Troca are si prostalaul asta un vis: sa devina macar pentru 3 luni Presedinte interimar, sa i se scoale si lui iar con stiinta ca sa mai poata lua o curba. Deci voi nu realizati ca traiti in RIDICOL, nici nu vreti sa recunoateti realitatea ! Iar voi sinteti PRESA ! Ba, altii mor pentru adevar, sint aruncati in aer, voi nu vreti nici sa recunoasteti ca pe drum mai intilnesti cite o curba !

Comentează