Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Rachetă-n prepeleac, statuie de stat

Aici sunt prejudiciile dumneavoastră: Primarul Firea îi dă bani lui Dinu Pescariu pentru un turneu de tenis pe care acesta e obligat să-l organizeze din fonduri proprii

Permalink to Rachetă-n prepeleac, statuie de stat
joi, 10 mai 2018, 9:44

Dinu Pescariu e ca fratele gospodar al lui Dănilă Prepeleac. Pe ce pune mâna, terenuri, baze sportive, licenţe informatice, pune şi statul român mila. E încă acuzat în Dosarul Microsoft 3, de spălare de bani, printre altele. Dar judecata a încetinit, după ce Tribunalul Bucureşti a retrimis dosarul la DNA, pe motiv că lipsea un aviz. Prejudiciul total estimat de procurori în dosarele Microsoft este de 52 milioane de euro.

În martie, din lipsă de probe, fostul tenisman a scăpat de acuzaţii în Dosarul „Baza Cutezătorii”, singurul inculpat rămas să scape turma de miniştri e un fost secretar din Ministerul Educaţiei, acum senator. Potrivit DNA, prejudiciul produs, din 2009 încoace, prin închirierea bazei la un preţ de o mie de ori mai mic decât preţul pieţei este de aproximativ 100 milioane de euro.

Gimnaziada restaurantelor
Până în 2034 are dreptul Dinu Pescariu să-şi întindă umbreluţele pe cele 60 de hectare, proprietatea publică a statului. Chiria nu s-a schimbat, tot 9.000 de euro pe lună. La proces, conform Ştirilor ProTV, Pescariu a prezentat imagini din satelit, să se vadă că baza era o ruină când a luat-o, iar lui îi revine meritul de a o fi transformat într-un complex de lux. Pe lângă merit îi revine şi profitul, ia 7 milioane de euro lunar numai din subînchirieri.

Contractul cu Ministerul Educaţiei îl obligă pe Dinu Pescariu ca, pe lângă plata chiriei, să asigure accesul gratuit pentru 200 de copii la cursuri de tenis, să dea 75 de abonamente cu acces la piscină pentru Ministerul Educaţiei, să lase zilnic copiii, timp de 6 ore, pe terenul de fotbal, să organizeze competiţii de tenis. Observaţi rigoarea aritmetică a miştoului cu antet ministerial. În 2002, cei 300 de juniori din grupele Palatului Naţional al Copiilor au fost daţi afară de la „Cutezătorii”. Nu făceau consumaţie la bar, nu lăsau bacşiş. Au fost trimişi să se antreneze la cofetărie.

Bill Gates de la PMB
La partea cu organizarea competiţiilor, tocmai s-a oferit să dea o mână de ajutor Primăria Capitalei. În şedinţa din 4 mai, Consiliul General al Municipiului București a aprobat parteneriatul cu un club de tenis al familiei Pescariu, Tenis Club Bucureşti, pentru organizarea unui turneu de tenis. Primăria suportă costurile de organizare, 17.000 de euro. Pescariu pune la dispoziţie baza sportivă. Şi promite că „va asigura accesul gratuit al tinerilor la eveniment”. Iar statul pune la dispoziţie, de 14 ani, terenurile de sub baza administrată de Pescariu. Următorul pas, pentru PMB, e să-i dea bani lui Badea, pentru ca elevii să planteze legume şi zarzavaturi în baza Dinamo.

Încurajarea sportului de casă
Scopul parteneriatului cu Pescariu este, conform PMB, „încurajarea tinerilor sportivi în vederea practicării tenisului de performanţă”. Să vină să se uite gratis, din tribune, nu de pe gard, cum joacă alţii tenis, asta îi va mobiliza la maximum! Cutează să crezi! CSM Bucureşti are un buget de 15 milioane de euro, are secţie de tenis, dar n-are bază. Grupele de juniori Under 10 se antrenează la Centrul Naţional de Tenis, adică plătesc chirie către Federaţia Română de Tenis. E mai ieftin, 30 – 120 lei ora. La Pescariu, un abonament lunar costă peste 2.000 de euro.

Suma plătită de PMB pentru turneul lui Pescariu e măruntă, simbolică, Cristina Neagu nici n-ar ridica-o de jos. Dar gestul contează. Faptul că Primăria Capitalei furnizează alibiuri urmăriţilor penal. Printre restaurante şi spa-uri, strecoară, de ochii lumii, o competiţie sportivă, plătită cu bani publici. O competiţie care, conform contractului cu MEN, trebuia plătită integral de Pescariu.

Unde s-au dus boiii de la Microsoft, s-a dus şi carul Cutezătorii şi tot acolo se vor duce capra, gâsca şi iepuraşul de la Primăria Bucureşti. Important e să nu dispară punga, să aibă ANAF ce atârna în cuier. O pungă atât de găurită că merge s-o foloseşti ca fileu. Cetăţeanul Dănilă, păgubosul, trebuie să se reprofileze. Cum de sport, distracţie, IT, imobiliare şi de secretarii de stat se ocupă Pescariu, lui nu-i rămâne decât să se facă pustnic, adică să stea la ghişeu până primeşte autorizaţie de construcţie pentru mănăstire.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

JFM (155 comentarii)  •  10 mai 2018, 12:01

Cand vine vorba de combinatii cu bani publici aducatoare de profit cui s-o nimeri nimeni n-o mai poate"izola" sau "marginaliza" pe doamna din Volontari, e pe tarlaua dansei, nu mai e in curtea de la Cotroceni sa fie trasa pe dreapta.

Magd (1 comentarii)  •  10 mai 2018, 12:57

7 milioane de euro lunar??? nu pot sa cred ca e corecta documentarea dvs...altfel la fiul meu la scoala s- a anuntat ca se acorda antrenamente gratuite de tenis la baza “ Cutezatorii”( antrenor, teren și mingi), locurile sunt limitate, nu stiu cate sunt la aceasta scoala si daca se acorda si la alte scoli din Bucuresti

Lary (2 comentarii)  •  10 mai 2018, 14:42

" Unde s-au dus boiii............." Ce sa faca pagubosul Danila ? S-a..... RESEMNAT.... ptr. ca" altii pot" iar el NU! Dar......mai are in timp ce sta la coada " SPERANTE" deh....."ca asa-i in tenis"........

acar (15 comentarii)  •  10 mai 2018, 16:43

...wow..Marie...Imi place treaba asta cu asocierea cu un penal....dar Marie cred ca realizezi ca tu ai editoriale intr-o publicatie a unui penal...cu racoarea efectuata....as putea sa cred ca daca lucrezi la un penal....exista suspiciuni rezonabile ca si tu esti din acelasi material......ziar sportiv?

Comentează