Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

O calificare „de la ajutoare”

Casa de modă Morariu şi Petrache îmbracă şi rugby-ul. La fel ca din echipamentele olimpicilor, curg aţele şi din arbitrajul de la Belgia-Spania

Permalink to O calificare „de la ajutoare”
vineri, 23 martie 2018, 9:54

După ce au pierdut în deplasare cu Belgia, 10-18, şi au ratat calificarea directă la Cupa Mondială, rugbyştii spanioli l-au alergat pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Oficialul român a fost escortat afară din „Micul Heysel” de către trupele antitero. Dacă era vorba despre fotbalişti furioşi, care gesticulează abundent, treacă-meargă, dar cu grămezile de la rugby nu stai să negociezi.

Pentru că România, învinsă de Georgia, a profitat de pe urma rezultatului de la Bruxelles, şefii federaţiei de la Bucureşti nu s-au pripit cu reacţiile. Alin Petrache a avut nevoie de câteva zile să condamne „huliganismul” ibericilor.

Le-a picat valetul de ghindă
Cât despre şeful Rugby Europe, Octavian Morariu, acesta a constatat senin că meciul Belgia – Spania a dat naştere la „discuţii pasionante”. S-a discutat cam pe fugă, e drept, dar, privind înregistrarea video, nu poţi să negi că atât sportivii, cât şi partenerul lor de dialog, Iordăchescu, au pus suflet în schimbul alert de impresii. Cum s-ar spune la CIO, în astfel de situaţii, important e să-ţi dai cu părerea, nu să iei.

„Delegările s-au făcut înaintea turneului, de un comitet independent şi neutru de specialişti (niciun membru al Rugby Europe)”, a comunicat forul condus de Morariu. Când a fost desemnată brigada românească, „stejarii” încă se puteau califica prin forţe proprii, nu depindeau de alte echipe. Dar după ce România a pierdut cu Spania, 10-22, s-a schimbat şi miza meciului de la Bruxelles.

Pe 19 februarie, a doua zi după victoria cu românii, federaţia spaniolă a solicitat Rugby Europe înlocuirea arbitrului Iordăchescu. A fost refuzată, pe motiv că delegările sunt deja bătute în cuie pe cât de independente, pe atât de neutre.

Dansuri populare la vârf
„Federaţia noastră ar fi trebuit să protesteze mai mult”, oftează publicaţia spaniolă revista22.es. Prea cumsecade au fost oficialii iberici, prea naivi când au crezut în prietenia cu şeful arbitrilor de la Rugby Europe, francezul Patrick Robin: „Îl cunoaşte de ani buni pe şeful federaţiei noastre. Şi totuşi, i-a respins cererea”. Acum cazul a ajuns la forul internaţional, World Rugby, care a anunţat că va analiza „contextul” meciului de la Bruxelles. În urma analizei, poate decide ca partida să se rejoace.

Rugby Europe se concentrează pe partea cu „huliganismul”. L-a retras pe Vlad Iordăchescu de la un meci de Challenge Cup, „din motive de securitate”. Şi afirmă că Spania riscă sancţiuni pentru incidentul de la Bruxelles. Însă forul continental are acum o problemă mai mare decât manierele: o problemă de credibilitate.

Când apar în aceeaşi istorie Morariu şi Petrache, te-ai aştepta mai degrabă să se destrame echipamentul arbitrului. Să nu fluiere fluierul. Să se ia culoarea de pe cartonaşe. Ecourile folcloriste reprezintă ceva nou pentru tandemul olimpist-rugbyst. Presa spaniolă comentează că relaţiile dintre forul european şi federaţia de la Bucureşti n-ar fi tocmai amicale. Şi că, de vreme ce Morariu e cam ocupat cu firmele lui, Petrache ar fi tras singur echipa după el.

Ţară, ţară, dar brânza-i pe bani
Ipoteza cea mai îndrăzneaţă, lansată de spanioli, e că Vlad Iordăchescu n-ar fi pus umărul la calificarea României gratis, din patriotism. A trebuit mituit. „Cât o fi câştigat pentru acest ultim serviciu Iordăchescu? Pare o întrebare care-l vizează mai degrabă pe Petrache”, notează revista22.es. Asocierea dintre români şi corupţie s-a extins, inevitabil, şi în sport. Şi nu e vorba de orice fel de corupţie, e corupţie care dizolvă orice sistem de valori, până la os.

Fireşte, e posibil ca spaniolii să fi căzut victime propriilor temeri că vor fi „furaţi” de arbitru. E posibil ca belgienii să fi câştigat pe merit, chiar dacă şi-au strâns punctele numai din lovituri de pedeapsă dictate de Iordăchescu. Dar, dincolo de lecţiile de distincţie, predate de Morariu şi Petrache, stă evidenţa că nu vine mai nimic din urmă nici în rugby. De când luăm noi bătaie de la „bădărani” şi „huligani” care „nu sunt pregătiţi pentru rugbyul mondial”? De când în sportul românesc sunt rulaţi aceiaşi manageri care, în caz de aţă albă, invocă motive de tiv sau „probleme de coaching”.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

uvertura (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:38

of, of, măria preia subiectul de la ştucan, că a văzut că se scoate trafic bun! aici nu e vorba de rugby vs sexul slab, de macism, cum spune dumneaei, ci de bisturiul cu care duduia pricepută la grămadă taie ca să-i iasă croiala articolului. tu, mărie, fată, un arbitrul francez la meciul spania-româniei, în condiţiile în care din 23 de jucători al Spaniei, 18 erau francezi, ţi se pare ok? şi nu e vorba despre suspsiciuni, ci de puncte anulate echipei noastre şi de decizii categorice împotriva băieţilor noştri. o eliminare în secunda 30, la primul placaj (fără urmări) ţi se pare în regulă? unde erai tălică atunci, de n-ai scris şi de aţele spaniolilor? apoi, dacă nu ştii rugby, poţi să înveţi imediat cum se marchează o încercare vizionând meciul rusia-spania, unde ruşilor le-au fost anulate 14 puncte marcate clar, fără niciun dubiu. aşa a câştigat spania acolo şi a ajuns să aibă pretenţii de mondiale! apoi, de ce gazeta nu publică declaraţia antrenorului belgiei (agerpres), dacă chiar vrea să informeze echilibrat? sau de ce nu preia declaratiile presei spaniole care recunosc, la unison, că spania n-a jucat nimic în meciul cu belgia? dacă ştii rugby , analizează cât şi cum au furat arbitrii în meciurile despre care ţi-am spus mai sus, şi ai să vezi că iordăchescu al nostru a fost un lord! andrieş, coboară, fată, din cireş!

ManX (29 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:55

Nu te prinde deloc stilul asta de smechereasa. Smecherea....smechera nu ti se potriveste. Prea banal ca sa te descrie în tagma smecherilor. Nu stiu cum pica valetul de pica, dar doi-ul de duba ti se potriveste. Nu bate pe nime'. Daca ai renuta la stilul asta ai avea mai mult succes. Nu este Caragiale cine vrea.

Unu oarecare (15 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:58

Domnita maria, daca simti nevoia sa te autoflagelezi, iesi in strada , ca sunitii si trage-ti cateva bice peste spinare. Dar lasa-ne pe noi sa decidem cum ne aparam ca Batiune. Nici tu nici Stucan nu v-ati facut temele. Inainte de a acuza pe cineva, trebuie sa strangi dovezi. Asta inseamna sa vezi meciul Belgia- Spania. Hai sa te ajut putin , ca precis nu ai avut timp: 1. Cele 18 puncte ale belgienilor au rezultat din lovituri de pedeapsa , toate acoperite de regulament. Gramada belgiana a dominat cea spaniola, de aici rezultand greselile spaniolilor. 2. Arbitrul roman a acordat si spaniolilor lovituri de pedeapsa, ei transformand doar una. 3. Nu le-a anulat eseuri spaniolilor, asa cum au patit rusii in meciul direct cu Spania. Nu a impins gramada belgiana, nu a ratat lp ale spaniolilor. 4. Spania a jucat execrabil, fiind dominati in gramada 5. Federatia rusa a depus protest la Rugby Europe privitor la anularea a doua eseuri clare in meciul Rusia-Spania. Eseuri prin care Rusia ar fi invins. Meciul Belgia- Spania nu ar mai fi contat in lupta pt locul 2. 6. Romania a obtinut calificarea meritat deoarece conteaza toate meciurile, toate punctele obtinute, nu doar cele din meciul cu Spania. Si noi i-am batut la Bucuresti. Noi am batut Georgia, ei nu. Noi am luat punct bonus ofensiv cu Belgia in ambele meciuri, ei nu. In total avem mai multe puncte. Restul e abureala.

Unu oarecare (15 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:59

Natiune am vrut sa scriu. Scuzele de rigoare.

huhurez (3 comentarii)  •  23 martie 2018, 11:14

s-a bagat si ea ca musca-n lapte, e evident ca habar n-are de rugby

Carol K (309 comentarii)  •  23 martie 2018, 11:16

Asa-i romanul, cand i se intampla boceste a victima persecutata de mai marii sportului cam un an ca sa justifice ratarea obiectivului. Cand i se aliniaza planetele (rezultatele indirecte) obiectivul e atins prin multa munca si avant patriotic. Cand am fost altfel? O singura constanta ramane, echipamentul achizitionat de cine trebuie, de la cine trebuie. Imi spunea un muncitor batran pe vremea cand eram stagiar, pe vremea lui Ceausescu. Daca un roman nu pleaca seara acasa macar cu un surub, pe zi, inseamna ca ceva nu e in regula cu el, e bolnav sau poate ca e chiar turnator la Secu. In Romania se fura din toate pozitiile altfel esti luat de fraier si apostrofat ca de ce nu o faci sau de ce te apuci sa relatezi asta in articol.

Max (6 comentarii)  •  23 martie 2018, 11:41

Recunosc ca ma simt prost, habar nu am ce a vrut sa scoata in evidenta autoarea. N-am inteles deloc de ce parte a situatiei se afla, tot ce am inteles este ca nu prea ii place pe Morariu si Petrache. Sigur, nici nu poti contesta pe cineva ca nu-l place pe Morariu, e omul care sta in spatele unui regres enorm al sportului romanesc in ultimii multi ani. Si totusi, nu de la el a inceput declinul, asta trebuie sa o recunoastem. Petrache mi se pare un pion prea neimportant, n-a demonstrat mai nimic, dar nici de contestat nu este, mi se pare penibil sa tot scoatem in evidenta un subiect mult exagerat in presa legat de acele echipamente, practic doar presa s-a aratat deranjata de acele costume. Parerea mea ramane cam similara cu ce puncteaza la un moment dat ca posibilitate Maria Andries, spaniolii au cazut in teama ca vor fi furati de arbitrul roman, practic de dinainte de meci aveau deja discursul pregatit, ei au uitat sa mearga sa castige acolo, s-au concentrat doar la cine arbitreaza meciul. Legat de mita oferita lui Iordachescu, e ca si cum ai juca o cota de o mie la pariuri sportive, bun, imi promiti tu bani ca sa-i fur pe aia, dar ce sa le fac, sa-i dau pe toti afara? Adica pune pe oricine maine arbitru la un meci Malta - Elvetia la fotbal (Elvetia ca sa pastram proportiile) si cere-i sa castige Malta. Nu stiu ce poate face ca arbitru ca sa castige Malta, ca regulile tot nu le poate schimba. Cam asa si aici, in momentul in care te prezinti cum te prezinti in fata Belgiei, fara suparare, ca sa bati Belgia nu trebuie sa nu te fure arbitrul. Si arbitrajul chiar n-a fost asa mizerabil cum se speculeaza.

Max (6 comentarii)  •  23 martie 2018, 11:42

Recunosc ca ma simt prost, habar nu am ce a vrut sa scoata in evidenta autoarea. N-am inteles deloc de ce parte a situatiei se afla, tot ce am inteles este ca nu prea ii place pe Morariu si Petrache. Sigur, nici nu poti contesta pe cineva ca nu-l place pe Morariu, e omul care sta in spatele unui regres enorm al sportului romanesc in ultimii multi ani. Si totusi, nu de la el a inceput declinul, asta trebuie sa o recunoastem. Petrache mi se pare un pion prea neimportant, n-a demonstrat mai nimic, dar nici de contestat nu este, mi se pare penibil sa tot scoatem in evidenta un subiect mult exagerat in presa legat de acele echipamente, practic doar presa s-a aratat deranjata de acele costume. Parerea mea ramane cam similara cu ce puncteaza la un moment dat ca posibilitate Maria Andries, spaniolii au cazut in teama ca vor fi furati de arbitrul roman, practic de dinainte de meci aveau deja discursul pregatit, ei au uitat sa mearga sa castige acolo, s-au concentrat doar la cine arbitreaza meciul. Legat de mita oferita lui Iordachescu, e ca si cum ai juca o cota de o mie la pariuri sportive, bun, imi promiti tu bani ca sa-i fur pe aia, dar ce sa le fac, sa-i dau pe toti afara? Adica pune pe oricine maine arbitru la un meci Malta - Elvetia la fotbal (Elvetia ca sa pastram proportiile) si cere-i sa castige Malta. Nu stiu ce poate face ca arbitru ca sa castige Malta, ca regulile tot nu le poate schimba. Cam asa si aici, in momentul in care te prezinti cum te prezinti in fata Belgiei, fara suparare, ca sa bati Belgia nu trebuie sa nu te fure arbitrul. Si arbitrajul chiar n-a fost asa mizerabil cum se speculeaza.

Liviu (1 comentarii)  •  23 martie 2018, 11:47

nu obisnuiesc sa comentez stirile/editorialele pe site-uri dar acum am simtit nevoia sa o fac. Cum se face ca atunci cand e un pic de scandal iesiti in fata si dati cu batul in balta? In toata campania asta de calificare gsp are mai putine articole despre "Stejari" decat meciurile jucate de ei. "Unu oarecare", nu te inflama prea tare la adresa Mariei. Probabil nu stie regulamentul si considera ca 18 puncte din lovitura de pedeapsa sunt 18 penalty-uri ca la fotbal. Nu face distinctia intre anularea unor puncte in meciurile anterioare adversarelor Spaniei, nu a vazut arbitrajul in favoarea Spaniei in meciul nostru cu ei (dar nu am aruncat esecul pe spatele arbitrului) dar a simtit miros de sange si a zis sa scrie un articol la misto. Foarte neinspirat...

JFM (155 comentarii)  •  23 martie 2018, 12:06

Mvaaai dar cati "suparati" pe aici ? Nici cand te iei de FCSB sau de Becali nu sar atatia. Sensibili rugbistii astia, daca nu pot sa te placheze in mocirla de pe Copilului incearca aici, din taste. Barbati adevarati. PS. Ia spuneti mai nervosilor cat plateste Petrache un batut de tasta ? Vad ca v-ati lungit la vorba, v-a cointeresat serios ... Si ca sa nu uit, nu da nimeni doi bani pe calificarea voastra, v-ati facut oricum de ras.

Maurice (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 12:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

uvertura (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:00

serios, se dau bani? daca am catel în camera, nu-i asa ca se da mai mult?

uvertura (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:12

Nu-l bagati in sema pe JFM. E o provocare, poate chiar din redactia GSP, pentru a mai aduce niste trafic si comentarii. Altminteri, gazda l-ar fi moderat, conform regulii precizate că "Vă încurajăm totuși să comentați cu discernământ și să nu faceți acuzații pe care nu le puteți proba. Comentariile ce conțin acuzații grave care nu sunt dovedite ca fiind adevărate și pentru care nu există indicii rezonabile că ar putea fi adevărate vor fi moderate". andrieş, andrieş, nu te-ascude după cireş!

huhurez (3 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:17

l-o fi placat careva in mocirla si n-a mai reusit sa iasa de acolo

Unu oarecare (15 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:25

@uvertura: total de acord. Liviu: corect. Dar eu plec de la premisa ca daca andries scrie despre rugby are macar bunul simt sa se informeze despre reguli. Si dupa aia sa se uite la meci. Pt cei ce nu stiu ce inseamna lovitura de pedeapsa: se executa de la locul infractiunii , nu de la 11m ca la fotbal. :) putem spune ca o lovitura libera la fotbal. Poate fi din propriul careu respectiv propriul 22 la rugby. Se poate da direct la bete sau trimis balonul in tusa, cat mai aproape de 22-ul advers. Daca nici atata nu stie andries, sa lase articole despre furturi si acuzatii pe care nu le poate dovedi.

Daddyady (1 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:47

Nu mai publicati articole denigratoare la adresa Roamaniei ca va baga Pablito la puscarie ;-). Maria e cel mai slab, neinspirat editorial din cariera ta. Habar nu ai ca meciul nostru cu Georgia nu conta in clasamentul penru calificarea la Cupa Mondiala. Rugby-ul romanesc are viitor. Felicitari Stejarilor pentru marea bucurie de a ne fi calificat inca o data la mondiale. Baietii nostri au fost gentlemani nu huligani ca spaniolii. Ei doar si-au pus mainile in cap la Madrid dar au fost barbati si au mers mai departe cu credinta in Dumnezeu ca se vor califica. "Ceea ce la oameni este cu neputinta la Dumnezeu toate sunt cu putinta" Dovada este ca din pacate Lynn Howels nu mai credea in calificare si a apucat sa-si dea demisia inainte de deznodamantul final. Aceasta calificare chiar este darul lui Dumenzeu pentru noi romanii iubitori de rugby. Slavit sa fie Domnul!

Maurice (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 13:48

pe mine ma cenzurati dar pe *** JFM il lasati sa zburde in voie. Frumos....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigi carabina (4 comentarii)  •  23 martie 2018, 15:36

@Daddyady: cu Howells s-ar putea sa fie alte dedesubturi, care momentan nu transpira dinspre federatie. Ma bucura ca in afara de comentariul unui barbiduc (se stie el), sunt numai comentarii de bun simt aici. @Maria Andries: dezamagitor editorial. Pacat, aveam alta parere despre tine. Este confuz: pana la urma care e problema pe care o ataci? Sau doar dai in Petrache si Morariu, iar echipa e victima colaterala. Este urat ca nu esti documentata, pare ca nu stii regulile jocului de rugby, procesul de calificare. E grav ca nu ati acoperit deloc aceasta campanie de calificare (putinele informatii au fost oricum gresite), ca nu ati facut scandal dupa arbitrajul discutabil din Germania (cand 2 eseuri primite de noi sunt f dubioase) si de arbitrajul pro-Spania din meciul de la Madrid. Dar fraieri sunt ai nostri nu? E mai usor sa alergi arbitrul pe teren si sa faci scandal pe tuitar decat sa te uiti la ce ai facut gresit. La fel si voi la gsp, e mai usor sa preiei niste mizerii exagerate venite doar dintr-o directie, in loc sa ai rabdare si sa iti faci propria documentare. Sa curga traficul, nu?

raluca raescu (98 comentarii)  •  23 martie 2018, 16:10

Conducerea Federatiei Romane de Rugby a ajuns sa strice tot ce se cladise in decenii. Acesti parveniti, in frunte cu Petrache, nu pot intelege ca in rugby nu se triseaza. Stiam ca in rugby-ul romanesc sunt persoane absolut onorabile, oameni de calitate morala deosebita. Cum pot ei suporta ca niste indivizi, ca Petrache si gasca lui , sa terfeleasca imaginea rugby-ului romanesc in asa hal ? Va sugerez sa va delimitati si sa luati atitudine, lucrurile au mers prea departe. Chiar nu intelegeti ca ne scundam ?

JFM (155 comentarii)  •  23 martie 2018, 16:13

M-a placat unul, zice ca-s din redactie. Te-am intrebat ceva, nu inseamna ca te-am acuzat. Ai dreptul sa spui ca esti inocent la capitolul postaceala. Accept orice forma de negare, asta e una. In al doilea rand ce acuzatie grava ar fi ca un fost rugbist plateste niste amarati ca tine sa-i faca lobby pe net ? Are nevoie omul de imagine, a invatat de la fosta sa sefa care patrona CSM-ul ca imaginea e cam 90% din grija si timpul unui primar. Dansa are alte resurse, niste televiziuni la degetul mic, domnul la care te referi nu prea le are asa ca apeleaza la prieteni din astia ca tine, sa-i repare orgoliul ranit. OK ? Mai esti suparat? Arunca-te un pic prin zapada inca netopita de doamna primar si-o sa-ti treaca.

EMY (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 16:48

RUSINE ! Acest articol este in concordanta cu articolele care incet, incet, dar sigur au distrus sportul romanesc. Cred ca cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac este, sa nu mai citesc acest ziar. Va sfatuiesc si pe dumneavoastra sa nu mai cititi abesatiile acestea pana ce nu vor dipare pseudoziaristii care scornesc tot felul de aiureli. SINGURA ECHIPA DIN ROMANIA CARE A FOST PREZENTA LA TOATE CAMPIONAT ELE MONDIALE TREBUIE SA DISPARA ??? Numai prezenta la mondiale mai tine in viata echipa Romaniei. De ce trebuie sa se duca Spania, formata cu mercenari francezi ??? Cine are interes sa fie eliminati romanii ??? RUSINE SA VA FIE !

Vlad (1 comentarii)  •  23 martie 2018, 17:03

Sarut-mana doamna Maris Andries. As dori sa stiu, in masura in care puteti furniza aceasta informatie personala, cate meciuri de rugby ati vazut cap-coada. Multumesc!

pawn (42 comentarii)  •  23 martie 2018, 17:22

@raluca raescu sper ca esti ironica. pai voi il faceti, din pacate, pe petrache (un fost mare jucator de rugby si un manager catastrofal) erou national. un curatat temeinic pe creier poate sa cumpere aberatiile astea cu marele imperiu romanesc care a jefuit mitititica si neajutorata spanie. sau o capsunara. traduce-le patronilor tai ce-ai scris.

klopstock (3 comentarii)  •  23 martie 2018, 17:40

E lipsit de orice decenta,din partea acestei cucoane sa se bage in treburile unui sport in care tara noastra e un nume respectat,dinainte de razboi.Acuzatii de mituire,neprobate cu nimic,dintr-un articol anti-obiectiv dovedesc fie rea credinta,fie neprofesionalism,dat fiind caracterul net interesat,al sursei respective.Amestecate cu acuzatii personale,care n-au nimic cu sportul in sine dovedesc ca aici e mana "protectoare"a vajnicului Tolo,cu rafuielile lui,care nu fac decat sa aduca,iarasi,prejudicii iubitorilor sportului romanesc,acoprindu-se de ridicol pana peste cap.Citind productiile acestor pseudo-jurnalisti,pe drept blamate in toate comentariile imi aduc aminte de vorbele unui mare om de litere roman(Tudor Vianu):"Mi-e sila de atata scarba!"

uvertura (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:05

@JFM cand spui ca sunt (suntem) amărîţi, ce dovedeşti? că eşti tu deştept sau că, în lipsa argumentelor sau a educaţiei pentru un dialog civilizat treci la nivelul următor, adică la jigniri şi la atac la persoană?

ai vazut meciul ? (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:07

12 LA 0 PENTRU BELGIA LA PAUZA , DUDUIE ! BELGIENII AU FACUT UN MECI FANTASTIC !

gio (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:08

De data asta, chapeau Maria! Ma bucur cand vad ca i-ai enervat pe patriotarzii de serviciu care ne tot explica de o sapatamana si ceva cat de normal este ca un meci decisiv de calificare sa fie arbitrat de partea direct interesata, adica de un arbitru roman. Suntem o natzie de hotzi dar uite ca din cand in cand mai apare o voce care recunoaste: "Am furat!" iar asta este foarte bine! Da ruminilor, NE-AM CALIFICAT CU FURACIUNE!

ai vazut meciul ? (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:09

Esti o *** , Andries . O nemernica si o tradatoare de tara . Belgia a facut un meci mare , *** . 12 la zero pentru belgieni in prima repriza , idioato . Iar spaniolii ( pardon , francezii ) s-au imbracat cum au vrut ei .

Dan T (18 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:15

Rugby-ul era odata un sport al gentlemenilor , un sport barbatesc, fara jumatati de masura. Arbitrajele insa contau si atunci. Ce scandaluri ieseua in Parcul Copilului intre griviteni si stelisti sau dinamovisti. Batai in toata regula de la niste decizii de arbitraj. Cei care mergeam mai des acolo stiam fiecare arbitru cu cine trage, stiau toti. Azi vad ca domnii jucatori nu isi mai castiga batalia in teren ci pe terenul altora dar cu arbitrul lor. Cica loviturile libere se bat de departe. Da dar cu ce impiedica asta transformarea lor? Exista jucatori specializati in asa ceva. Ca se mai rateaza 2 sau 3 lovituri din 10...asta nu te impiedica sa castigi fara sa dai nici un eseu. In fine, cam cusuta cu ata alba calificarea asta. Greu. Ne ducem acolo ca sa fim jaloanele celor mari. Sa nu creada acesti jucatori ca suntem f. entuziasmati ca participa la competitie cand ii vedem ca practic nu exista pe teren, sunt niste mielusei dusi la sacrificare. Nu mkizati pe faptul ca v-ati calificat si gata, toata lumea e la picioarele voastre. Nu... doar daca veti face ceva acolo, atunci da.

gigi carabina (4 comentarii)  •  23 martie 2018, 18:54

@Dan T: pana la urma la RWC 2015 nu au fost mielusei deloc. Pana la urma au victorii mari cu natiuni mai bine vazute, finantate, sprijinite (Georgia, Samoa, Tonga, Fiji) si meciuri bune facute cu alde Japonia (ai vazut cati japonezi au ei, nu?), Scotia, Italia? Deci, pe ce iti fundamentezi tu "mieluseala"? Hai sa ne uitam obiectiv la un proces inainte sa ne apucam sa catalogam tot drept prost, incompetent sau mai stiu eu ce.

uvertura (5 comentarii)  •  23 martie 2018, 19:15

@Dan. T. amice, se vede ca minţi când spui ca ai fost la meciuri de rugby, de vreme ce nu ştii cum e cu loviturile de pedeapsă. de exemplu, dacă un rugbyst ar transforma o lovitură acordată în terenul propriu de 22, atunci ar intra în cartea recordurilor! in vremurile de care spui tu, la dinamo era un mare transformer, ion constantin, cunoscut în lume cu renumele de penalty king. dar nici el nu şuta la beţe din propriul teren!

marius (3 comentarii)  •  23 martie 2018, 19:19

Daca nu sunteti in stare sa platiti cateva sute de lei unui ziarist specializat pe rugby care sa produca un articol pt voi, mai bine nu mai scrieti despre sportul asta, ca va faceti de ras. Clasicele comparatii cu fotbalul si habarnism cat cuprinde. O mistocareala generalista fara urma de argument sau prezentare a faptelor. A nu se intelege ca trebuie sa bagam capul in pamant si sa nu analizam situatia. Dar sa o analizam, nu sa vorbim ca sa ne aflam in treaba, aruncand cu noroi la gramada si unde e cazul si unde nu e cazul. Rusinea asta de presa are si ea o mare vina pentru situatia rugbyului (care oricum inca e mai buna decat a majoritatii sporturilor).

Dan T (18 comentarii)  •  23 martie 2018, 20:14

@uvertura Stai calm ca nu intimidezi pe nimeni daca spui ca ai auzit de ion Constantin. Toata lumea a auzit si l-am vazut jucand. Dar de ce sa dai o lovitura din propriul 22 ? Poti sa dai si din terenul advers. Care e problema ta amice? Cred ca vrei sa te bagi in seama sa creada lumea ca esti un mare cunoscator al acestui sport.

qytzuEu (4 comentarii)  •  23 martie 2018, 23:00

Mariuta, tu stii ca de cate ori am comentat , te-am apreciat. Pana acum. Acum e altceva. Ori ai uitat sa scrii, ori ai scris cu mana stanga la Calculator, ori ai avut vreo migrena ori o fi fost una din "zilele acelea"...practic, TU, nu te-ai uitat la meci si de regula nu te prea uiti la RUGBY... Ori sa fiu iertat NU STII DESPRE CE AI SCRIS !!! Rugby-ul a ajuns sa fie terfelit din cauza pariurilor. DACA ar fi fost CORECTI, "jucatorii" spanioli ar fi recunoscut -ca niste rugbysti adevarati- ca au avut un arbitraj cel putin partinitor in meciul cu noi iar in meciul cu Rusii a fost pe fata !!! Daca nu poti fi OBIECTIVA , cand scrii despre rugby, atunci scrie despre SPORTUL LA CARE TE PRICEPI !!! Despre observatiile "bisturiu" ale unei femei iti voi povesti acum: Eram cu biata nevasta-mea la un meci de fotbal al STELEI in Ghencea. Si bun inteles Steaua ataca ! Eu urmaream faza, cand nevasta-mea, vazandu-l pe Bumbescu ca isi ridica sortul, mi-l arata si incepe sa rada, ca era pe la jumatea terenului. Uitandu-ma la Bumbescu, n-am mai urmarit faza si s-a inscris !!! Tot Stadionul a vazut Golul iar eu NU !!! Cam asta e felul in care observa femeile !!! Sper din inima sa iti revii, ca stii ca eu te apreciez, in general vorbind !

huhurez (3 comentarii)  •  24 martie 2018, 1:31

da multi griviteni pe aici. si toti cu nivel de ciresarii

Che Guevara (49 comentarii)  •  24 martie 2018, 13:01

Pe vremea cand rugby-ul era un sport de amatori era mult mai cinstit si mai frumos. De cand au trecut la profesionism au inceput si aici sa apara scandaluri si necazuri. Ce s-a intamplat cu zicala "fotbalul e un joc de gentelmeni practicat de huligani, rugby-ul e un joc de huligani practicat de gentelmeni" ?

Che Guevara (13 comentarii)  •  24 martie 2018, 13:02

Pe vremea cand rugby-ul era un sport de amatori era mult mai cinstit si mai frumos. De cand au trecut la profesionism au inceput si aici sa apara scandaluri si necazuri. Ce s-a intamplat cu zicala "fotbalul e un joc de gentelmeni practicat de huligani, rugby-ul e un joc de huligani practicat de gentelmeni" ?

Dorin (46 comentarii)  •  24 martie 2018, 21:14

Maria, te citesc cu interes. Totusi, daca vrei s lovesti in Petrche sau Morariu, gaseste te rog subiecte temeinice cu privire la rugbyul romanesc; apreciez mult ca ai amintit de asta. Totusi: 1. Daca a gresit Iordachescu sau chiar a tras cu Belgia vor spune forurile abilitate, care deja au facut analiza meciului. 2. Daca citam spaniolii sa-i citam si pe cei care au admis jocul execrabil al ibericilor la Bruxelles, si pe oficialii belgieni. 3. Nu imi amintesc sa fi citit de la tine un articol pozitiv pe tema "Rugby". Nu suntem handablul feminin, dar ca rezultate suntem a doua echipa de jocuri sportive. Chiar, stii ce Romania e vice campioana europeana anul asta? (nu e vina nimanui ca cele 6 natiuni majore nu vor sa joace in CEN preferand o competitie privata). 4. Hai sa scriem articole despre situatia mizera in rugby care e aceeasi ca in restul sportului. Dar pentru a trage un semnal de alarma. Nu putem spune: "De când luăm noi bătaie de la „bădărani” şi „huligani” care „nu sunt pregătiţi pentru rugbyul mondial”?". Statistic dam cu bata-n balta o data pe an, in cel mai bun caz o data la doi ani... Succes si sper sa citim si despre faptul ca dintr-un campionat cu 7 echipe profesioniste, cu 8 semi si cu 4 amatoare, cu 4 de juniori mari, ajungem totusi la Campionatul Mondial.

Comentează