Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Campania unui greier mic

„Cri, cri, cri, DNA gri, nu credeam c-ai să mai vii!” Că putea şi Burleanu s-adune o stenogramă cât de mică, s-o înfunde definitiv pe rivala sa furnică

Permalink to Campania unui greier mic
miercuri, 21 martie 2018, 10:18

Dacă procurorii DNA vor să se amuze, e suficient să bată la uşa Casei Fotbalului, să ceară nişte zahăr. După ce le va fi pus la dispoziţie tot zahărul din sediu, chiar şi cel sub formă de glucoză, fructoză, zaharoză şi aspartan din gustărici, suculeţe, cafele şi prăjiturele, vor curge comunicatele de dezminţire: „Descinderea procurorilor nu are absolut nicio legătură cu zahărul. Noi comandaserăm pizza”.

FRF e genul acela de instituţie unde, indiferent cine-o conduce, nimeni nu are nimic de ascuns, cu excepţia preşurilor. DNA anchetează, se pare, „smochina”, 5,53 la sută din banii recuperaţi, la care Mircea Sandu a râvnit, în urma câştigării procesului cu Loteria. De altfel, tot din cauza „smochinei”, cum era numit comisionul în CEx, conform Riseproject.ro, fostul şef al FRF fusese reclamat în instanţă de Răzvan Burleanu, în octombrie 2014.

Istorie antică, să spunem aşa. Arheologie pentru artă. Actualul şef al Casei Fotbalului, practic, le dă mură-n gură procurorilor anchete gata făcute, pret-a-porter cu molii bonus. Oamenii legii nu trebuie decât să le dea copy-paste de pe blogul lui Burleanu, apoi să le trimită pe masa judecătorilor, care, la fel, nici ei n-au mare lucru de făcut. Sentinţa e pălărie-ntr-un picior, ghici Lupescu ce-i.

Scenarii justiţiare
Descinderea procurorilor, săptămâna trecută, a stârnit un val de reacţii contradictorii la Casa Fotbalului, reacţii care, până la urmă, s-au anulat reciproc. Iar Burleanu a revenit la elanul lui demascator de dinainte. Nu se poate plânge de viteza Justiţiei. Lui i-au fost necesari vreo patru ani să citească nişte contracte aflate fix sub nasul său.

Resemnat cu faptul că procurorii au ritmul lor, Burleanu a decis să-şi caute dreptatea în Comitetul Executiv. Vrea să propună, scrie Digisport.ro, ca FRF să analizeze şi, eventual, să reclame în instanţă contractele avute cu firmele controlate de Ionuţ Lupescu.

Dacă nici demersul ăsta nu va avea rezultatul electoral scontat, lui Burleanu nu-i rămâne decât să-l aresteze preventiv pe Lupescu, în ziua alegerilor. Să-l pândească şi să-i blocheze uşa după ce intră la toaletă, apoi să-l supună unui interogatoriu amănunţit, până se numără voturile.

În caz de victorie a „Kaiserului”, Burleanu va da lovitura de graţie, postând pe blogul lui stenograma convorbirii cu Lupescu, înregistrată pe hârtie în trei straturi. Totul despre afacerile Sifonul, Conducta, Ţeava şi Flotorul, într-un document exclusiv. Cât despre varianta în care Burleanu recâştigă şefia FRF, e puţin probabilă, deoarece, dată fiind durata relativ mare a interogatoriului, în sală se va înregistra un număr prea mare de abţineri.

Campania agricolă de primăvară: săpatul
Până atunci, ne vom delecta cu o campanie care nu e negativă, nici pomeneală. E o campanie constructivă, de vreme ce Federaţia, cu tot ce înseamnă ea, arme, bagaje, comisii, căţel, purcel, spionul Floricel s-a pus dezinteresat în slujba unui ideal care transcende fotbalul. Se dau hotărâri în CEx, se analizează, se preconizează, juriştii fac apel în dosarul schimbării de regulament. Pe scurt, la FRF se munceşte pe brânci. Să vină primele!

Banii FRF contra relaţii
Burleanu îl acuză pe Lupescu de „sifonări” din banii Federaţiei. „Acest trio productiv, Lupescu-soţia-sora”, spune şeful FRF, a fost „racordat” la bugetul FRF „fără licitaţie”. Noroc cu Burleanu, care a spus: „Stop dedicaţii!” Contractele se atribuie numai prin licitaţie cu strigare sau, şi mai transparent, numai prin strigare. Aşa s-a prelungit contractul cu IRES-ul lui Vasile Dâncu. Aşa s-a încredinţat organizarea cantonamentului din Antalya, cost 160.000 de euro, către firma deţinută de finul lui Reghecampf. Aşa a fost stabilit noul furnizor de echipament al „naţionalei”. S-a strigat. Burleanu n-a decis, pur şi simplu, să semneze contractul cu Joma Romania, doar pentru că mai făcuse afaceri cu managerul ei, Teodor Luca, pe când era şef la minifotbal.

Interesele personale nu se rezumă la bani. Iar dacă-i vorba de folosit FRF ca mijloc, nu ca scop, Burleanu ar putea da lecţii, în amfiteatrul oricărei sifonării, despre cum să ieşi în poză alături de Dragnea. Sau poate că acest preşedinte al fotbalului este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Claudiu (7 comentarii)  •  21 martie 2018, 11:00

Super articol!

Alex One (132 comentarii)  •  21 martie 2018, 11:08

Nu stiu cat castiga presedintele FRF din leafa, diurne, premieri, deplasari cu iz turistic prin strainataturi, locuinta lux cu intretinere si chirie platite, masina cu sofer, si cate or mai fii, dar cred ca suma este considerabila,daca putem pune baza pe dezvaluirile lui Prunea. Altfel e greu de priceput cum poti sa lupti "la baioneta" pentru castigarea acestor alegeri. Sa ajungi intr-o functie in care stii foarte bine ca nu poti realiza mare lucru, neajunsurile fiind multe, profunde si de fond care afecteaza tot sportul romanesc, in niciun caz cat ai promis in campanie, sa te ia toata ziua presa in suturi si iata, sa te mai viziteze si organu' .Daca pe amaratul de Burleanu cu ranjetul lui gretos il pot intege ca e doar un provincial de Bacau ajuns cu trenul in capitala, pe Lupescu, cu fitele lui de Kaizer, chiar nu-l pot pricepe.Sa lasi tu functie babana la UEFA, ca sa ajungi,daca ajungi, seful FRF ? Adica, parasesti o lume civilizata pentru o foarte probabila mocirla ? Chestia cu binele fotbalului romanesc fiind ceva de "Buna seara copii" ! Se pare ca avantajele, inclusiv cele materiale, sau mai ales acestea, sunt mult mai consistente decat cele care apar,din cand in cand, in spatiul public.

Dr. Dan Patru Tudosie (27 comentarii)  •  21 martie 2018, 11:14

O noua tentativa jalnica a presei din Romania de a minimaliza ceea ce a facut Lupescu. Ceea ce-au facut Lupescu si Sandu. Ceea ce-au facut toti. Situatia devine de-un penibil absolut cand realizezi, dar din pacate prea putini o fac, ca aceste lucruri nici macar nu sunt relevante in ceea ce priveste alegerile. Votantii nu-si schimba decizia din simplul motiv ca au primit un ordin. Iar ordinul de anul asta, venid de la pesedeii care ne conduc, e sa revina Lupescu. Pentru *** Rusine, gsp

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (41 comentarii)  •  21 martie 2018, 11:52

De unde se vede ca justitiarismul presei romanesti tine doar pana la interesele sefului/patronului. Daca fura "ai nostri", ignoram, facem glumite obosite si aratam spre ceilalti...dupa care ne plangem ca e coruptie si cenzura!

ManX (29 comentarii)  •  21 martie 2018, 11:57

Lupescu-si taie putin câte putin craca de sub fund, nu trebuie sustinut Burleanu. Pe lânga faptul ca nu au facut nimic timp de 20 ani, sau de când s-au retras din fotbal ca jucatori, aceasta generatie nu cred ca are competenta în a gestiona o federatie. Lupescu afirma ca-i batea Burleanu la usa acum patru ani sa-i ceara sa puna-n slujba si dezvoltarea fotbalului românesc experienta sa. Imi dau seama ca nu a facut acest lucru Sustinatorii lui Lupescu, oamenii de rând, cititorii care nu au nici o influenta la aceste alegeri, accepta faptul ca Ionut Lupescu a comis iregularitati si fapte de coruptie în timpul în care a activat la federatie. Il acuza pe Burleanu ca nu-si prezinta programul, dar al sau care este?

Carol K (309 comentarii)  •  21 martie 2018, 12:11

Acum s-a trezit Burleanu cu dezvaluirile ? Pai trebuia sa se duca din timp la emisiunile domnului Gadea sa ia notite, cum se prosteste lumea "din dezvaluiri fara fundament" adica "din burta"... Inventezi niste scenarii care sa se lege cat de cat cu niste franturi din realitate si ti-a iesit "dezvaluirea"... Ati vazut cum se fac mezelurile: Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi în general toate resturile intră în nişte maşini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri, coloranti etc Carne sub 5% ! Asa se fac emisiunile Fake, asa se fac si dezvaluirile lui Burleanu. El isi imagineaza cam ce ar fi putut sa faca Lupescu sau altul dupa care insaileaza o acuza. Trebuia sa mearga la Gadea sau macar la Razvan Dumitrescu. Nu la Badea, ala e cu pumnul, il poate folosi dupa alegeri ca o palida consolare. Asa merg treburile in Romania de ieri si de azi. Daca eu n-as avea dreptate si as minti aici inseamna ca tara ar arata ca scoasa din tzipla, o tara ca afara. Dar uitati-va cum arata. Inclusiv sportul. Ai cativa, izolati, care mai fac episodic ceva performante, in rest nu existam.

mg (87 comentarii)  •  21 martie 2018, 12:40

..chiar dacă primăvara întârzie, se sapă peste tot în ţară. Românul e(uneori) harnic. Burleanu îl sapă pe Lupescu, voi îl săpaţi pe Burleanu... ş.a.m.d. Daum a dispărut odată cu arăturile de toamnă.. Chiar, pe unde-o mai prăşi bietul om, că n-a ştiut în ce se bagă !? Peste noi toţi zboară un porumbel alb cu ramura de măslin în cioc. E vestitorul primăverii şi al ADN-ului refăcut(la un grătar, la Mogoşoaia..)

MARCELO 84 (3 comentarii)  •  21 martie 2018, 13:16

Mi-e teamă că , un greier mic , va face “cri,cri,cri” și la Ionuț Lupescu, cum a făcut și la Gică Popescu. Doar ne aflăm în epoca greierilor ciripitori, nu în cea a furnicilor muncitoare.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  21 martie 2018, 14:00

@Carol K ... mai bine cu dezvaluirile decat cu acoperirile si acoperitii vostrii ...:)) Dar ... conteaza si ce fel de dezvaluire ... este vorba ... in cazul lui Burleanu ... el a dezvalui doar ca este un securist convins ... de Basescu ... sa ia in primire FRF ...:)) Nimic din ce a insirat individul in mini-serie ... nu formeaza continutul constitutiv al unor infractiuni ... deci nu sunt chestiuni ilegale, prejudicioase, sau in afara drepturilor recunoscute de lege unor inalti functionari dintr-o societate de drept PRIVAT. Nu stiu ... cat drept cunoasteti voi ... dar chiar si consderand pe Burleanu ca o sursa valida de informatii ... sponsorizarile unor socieatti de drept privat ... pot fi facute chiar si de rude de gradul 1 ... chair si Lupescu insuusi ... pe persoana fizica putea sa sporizeze si sau doneze ... bani FRF, une acelasi Lupsescu era director general ... si ghici ce ... e legal! Sponsorizarea este o activiatae in esenta neprejudicioasa ... Federatiule Starine asu sute de sponzori ... marea majoritate ... fiind firme si companii de casa! In contrapondere ... cu 'dezvaluirile lui Burleanu' ... de fapt mirco-diversiuni securiste ... care sa abata atentia de la cei 4 ani de mandat 2014-2018 ... ca fiind cel mai jos nivel la care a ajuns echipa nationala si fotbalul romanesc ... pe un esantion comparativ de cp 50 de ani .... Antena 3 ... a dezvaluit ... o caractita ultra-statala ... organizata dupa principle mafiei italiene din anii 70 ... cu dovezi indubitabile ... si care a fost confirmat de functionari inalti ... chiar Basescu ... si Coldea (care i-a zis in schimb Stat Vertical ... lol) ...:)) Deci sa nu amestecam borcanele ...:))

Che Guevara (13 comentarii)  •  21 martie 2018, 15:05

Sextus (4 comentarii)  •  21 martie 2018, 15:13

Wow... Inca o incercare de a minimaliza hotiile tip Lupeste-Mircea Sandu... Maria draga, alde Lupeste-doua fete si cu capo del tutti capi, Mircea Sandu, impreuna cu trena lor de penali sau *** (tip Gica Popescu, Becaliotii, Prunea) au condus FRF timp de zeci de ani... Au furat de au spart tot... Evident ca alde Lupeste nu a putut fura cat Sandu ca iesea cu scantei... Asa ca s-a multumit cu "firmituri" pe vremea aia... Rezultatul il stim cu totii, fotbalul romanesc facut praf si pulbere... Tot pe astia ii vrei? Astia sunt buni numai la furat... Toti sunt crescuti la scoala Becaliotilor... Generatie de aur?? Glumiti, astia nu au castigat nimic pt Romania... Singura generatie de aur in fotbalul romanesc a fost Steaua 1986... Atat... Kaiser..!?!? Sper ca te refereai la salam nu la alde Lupeste, jucator mediocru cu realizari zero in orice domeniu... Este totusi renumit pt marea manevra de a trece de la sindicat in tabara cealalta la mafioti la ros de oase... La puscarie cu toti banditii astia, sa le platim si lor despagubiri via Tudorel mafiotul, la fel ca patronului d-voastra... Parerea mea...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calex (26 comentarii)  •  21 martie 2018, 16:03

Din pacate, "campania agricola de primavara" s-a amanat, din cauze de inzapeziri neprogramate, astfel ca se va renunta la clasicul "sapat", apelandu-se la neosa baie cu "nonclearwater", aruncate la punct fix, adica... in cap! Deja etapa loviturilor "cu manga" s-a perimat, astfel ca se va trece direct in "cusca wreslingului", unde se vor duela la inceput suporterii iar mai apoi cei care vor da verictul final. Cine va castiga? Nu conteaza, atata timp cat invingatorul va fi plin de noroi din ca pana-n picioare iar fotbalul nostru va fi, in continuare, mocirlos.

Nica fără frica (18 comentarii)  •  21 martie 2018, 16:35

burlan e cancerul fotbalului românesc care este în moarte clinică! Locul habarnistului e la pușcărie!!! Nu e altceva decât un impostor!!!!

Carol K (309 comentarii)  •  21 martie 2018, 16:41

@ Crimson Veritas ... Tu te uiti la ceea ce au scris cei carora te adresezi? Eu spuneam ca dezvaluirile lui Burleanu sunt 5% adevar si restul zgarci tocat. Unde vezi tu ca i-am dat dreptate? Unde vezi acoperiti? Unde vezi tu mafii italiene din anii 70 descoperite de A3? Ei pana acum n-au descoperit decat binoame, state paralelipipedice si ca e bine sa colaborezi mediatic cu doamna de la PMB ca plateste bine. Spui un adevara acolo(te incadrezi in tiparul de 5%) si anume ca pe Burleanu l-a placut mai mult Basescu decat pe Gica Popescu pt ca i-a fost consilier, il cunostea, putea sa-l mute de colo colo din telecomanda. Fa mai bine o terapie de dezintoxicare antenista si sa vezi ca o sa te simti cu 20 de ani mai tanar, la minte. Multor conspirationisti le-a reusit si au devenit oameni normali, au familii, prietemi, au o viata sociala. Cat despre Lupescu, in afara ca-l sustine Becali, ceea ce ma pune pe ganduri, la ce servicii ii va cere ulterior, te asigur ca si eu tot pe el il sustin. Vezi ? Ne intersectam si suntem tangentioali cand nu mizam totul pe paralelismul ***, doctrinar al unor tipi malefici care altfel n-ar avea nici un argument la indemana sa se faca vizibili. Mereu aproape.

de pe ‘ici ‘sa (8 comentarii)  •  21 martie 2018, 17:51

doamne ce frumos e sportul, totul e transparent, aer curat, ce mai, ozon pur si ***. bai, isi dau astia la geoale ca niste mafioti adevarati, care sunt. hai pa , ca pute.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tatar (8 comentarii)  •  21 martie 2018, 19:40

Asaaaaa,*** lui Lupescu si compania(inclusiv defunctul sandu!) si aveti finantarea asigurata inca 2-3 ani pentru ...*** gsp!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (13 comentarii)  •  21 martie 2018, 19:42

Lupescu ii reprezinta pe comunisti. E parte a vechiului regim si el si ceilalti care au semnat contracte cu securitatea gen Boloni, Piturca, Camataru, Gica Popescu samd. In loc sa ne uitam sa progesam noi vrem sa ne intoarcem pe vremea lui Ceuasescu ?

MZM (101 comentarii)  •  21 martie 2018, 22:06

Maria, e distractiv si placut articolul, ca de obicei, desi nu stiu care dintre cei doi poate fi comparat cu furnica. Mai degraba sunt... greieri amandoi. Si, ca sa glumim in continuare, iata o parodie dupa fabula lui La Fontaine, recitata de un școlar de etnie turca, din Mangalia. Mai ales ca iarna grea a sosit din nou! Greierele em pornic. Iarna gre ai sosit. Muncarica ioc gasit. Ramazan buluc estem, La madam pornic mergem! - Ponjur, ponjur, madam pornic! Ai puțina muncaric? - Muncaric acum ceream? Astă vara... ce făceam? Petreceam la bairam! ***, bre, nimic nu dam!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Gheorghe (13 comentarii)  •  21 martie 2018, 22:07

Nostim articool ! Pacat ca este vorba de mizerile lui Burleanu. Cum a putut ajunge Presedintele FRF un om asa de incopetent, mincinos, odios, unsuros, nemenic ?!

test (7 comentarii)  •  22 martie 2018, 0:27

Pe zi ce trece scrii din ce in ce mai bine. Bravo!

MZM (101 comentarii)  •  22 martie 2018, 9:44

Corectie, ultimul vers : Seectyr, bre, nimic nu dam!!

victor (7 comentarii)  •  22 martie 2018, 13:32

Maria, care este pluralul pentru "genunche" ?

Comentează