Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Fantomele de la opera primarului Firea

Compania Sportul pentru Toţi SA lucrează din plin: închide uşi în nas, mută mobile şi face banii publici să leviteze

Permalink to Fantomele de la opera primarului Firea
miercuri, 7 martie 2018, 9:51

Mai lesne era pentru reporterii de la Ziare.com să găsească Perla Neagră cu tot cu echipaj decât companiile din holdingul Primăriei Bucureşti, cu tot cu angajaţi. 21 dintre cele 22 de firme au acelaşi sediu social, într-o clădire de pe strada Aristide Demetriade. O clădire păzită de un paznic.

Reporterii precizează că, după ce au fost izgoniţi din clădirea respectivă, după nenumărate telefoane, discuţii şi zeci de kilometri prin oraş, au reuşit să afle „ceva informaţii” doar despre patru companii. „Activitatea celorlalte 18 rămâne, în linii mari, un mister”. Nu se cunoaşte pe unde bântuie ele. Dar nici nu le poate reproşa nimeni că nu-s transparente. Mai transparent decât o fantomă nu e nici aerul poluat din Bucureşti. Înfiinţate acum opt luni, nu au adresă poştală, nu au număr de telefon, au doar titlu şi CUI.

Unde-i biroul lui Fl.Dumitru?
Dacă pentru reporteri e aproape imposibil să afle unde, când şi ce fac firmele Primăriei, imaginaţi-vă care sunt şansele unui cetăţean curios. Bucureştenii nu au cum să-şi dea seama dacă firmele Primăriei scad costurile sau, dimpotrivă, înghit banii fără alt rost decât, eventual, de a le pierde urma.

Aşadar, Compania „Sportul pentru Toţi”, care are rolul de „a administra, construi şi dezvolta bazele sportive şi terenurile de sport din Bucureşti”, stă, vorba lui Caragiale, fiul, sub pecetea tainei. Firma e condusă de fostul fotbalist Florentin Dumitru şi a cerut, toamna trecută, un milion de euro pentru amenajarea unui muzeu al, evident, fotbalului.

Nu se ştie unde are biroul Florentin Dumitru. Poate nici n-are birou. Stă sub un copac toaletat frecvent de angajaţii ALPAB şi, uneori, de câinii mai îndrăzneţi. Nu se ştie ce salariu lunar încasează şi, mai ales, pentru ce activitate anume.

Stadionul, trup şi spiritism la Primărie
De Arena Naţională şi alte infrastructuri sportive din Capitală se pare că are grijă tot Primăria. După ce a exorcizat stadionul de contractele vechi, a organizat licitaţie pentru a alege altă firmă care să se ocupe de gazon. Se ocupă de „procedura de atribuire a expertizei tehnice”, care va stabili de ce s-a infiltrat apa în parcarea subterană şi din vina cui, a gravitaţiei sau a încălzirii globale.

Acoperişul e şi el subiect de forţă pentru edilul Gabriela Firea. Actualul primar a transformat celebra copertină de 25 de milioane de euro în baionetă, cu care-i atacă pe foştii primari, Oprescu şi Videanu. „Noi ne minunăm că am moștenit un contract prin care ni se impune să nu tragem această membrană între noiembrie si martie”, adică atunci când, „tradiţional, sunt ploi şi ninsori”.

„Acest acoperiş a fost pus ca să fie tras”, a stabilit primarul Firea. Prin urmare, va fi tras, chiar dacă pârâie, se rupe şi cade peste tribune. „Ne asumăm aceste riscuri”, susţine edilul. Şi spectatorii, la fel, ce altceva ar putea face, de când nu se mai intră cu buncărul la meciuri?

Pe lângă Arena Naţională, Primăria Bucureşti se ocupă şi de infrastructurile mici: sălile de sport de pe lângă şcoli. În octombrie, a alocat 127 de milioane de lei pentru nouă astfel de săli în Sectorul 3. Iar în februarie, a dat în jur de 91 de milioane de lei pentru trei săli în Sectorul 6. Pentru că, spre deosebire de bugetul PMB, „bugetul Sectorului 6 este limitat”, menţionează expunerea de motive.

Polivalenta Morgana
91 plus 127 de milioane de lei, 218 milioane de lei, cam atât va costa şi Polivalenta nouă, modernă. Dar Capitala mai are de aşteptat până s-o vadă gata. Licitaţia a fost anulată, „din cauza legislaţiei” care permite contestarea licitaţiilor, a explicat primarul Firea. Procedura va fi reluată de la zero. Dacă Primăria Bucureşti dirijează tot ce înseamnă infrastructură sportivă, Compania Sportul pentru Toţi SA, cu ai săi opt administratori numiţi, trei cenzori şi un cenzor supleant, are o sarcină mult mai uşoară. Nu trebuie decât să cumpere imprimante, televizoare, fotolii, să scrie cu cerneală simpatică diverse contracte pe pereţi şi să facă „Bau!” la reporteri. Dacă n-ar dispărea mâncare din frigiderul PMB, ai spune că această companie nici nu există. E doar invenţia unor contabili superstiţioşi, care se tem că n-au donat destul pentru catedrale.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

JFM (155 comentarii)  •  7 martie 2018, 10:17

„Acest acoperiş a fost pus ca să fie tras”, a stabilit primarul Firea. Prin urmare, va fi tras, chiar dacă pârâie, se rupe şi cade peste tribune. „Ne asumăm aceste riscuri”, susţine edilul ! .... Eheeee, pe banii prostilor ce riscuri isi asuma ? Ca demisia nu si-o va da chiar daca se prabuseste totul in urma ei, nici chiar atunci. Miliardele alea de euro pe care sa le cheltui ca si cum ar fi ale tale pentru partid si cunostinte nu te mai intalnesti cu ele in alta parte. Ia sa ia dansa decizii atat de "virile" din banii familiei, din conturile personale. Atunci iti asumi raspunderea sau cu demisia semnata in alb. Asa din vorbe, din televiziune in televiziune... Tipul asta de politician manipuleaza cel mai usor pentru ca si in viata dinainte de PSD exact cu asta s-a ocupat, a manipulat in favoarea unui mogul anume, acum o face pentru imaginea dansei. Prosti sunt sa o aprecieze, din pacate cam multi.

Bibicul (8 comentarii)  •  7 martie 2018, 10:36

Madam Firea a atribuit un contract de plantare garduri pe langa linia de tramvai pe Calea Mosilor si pe Soseaua Colentinei. Cel de pe Mosilor limiteaza practic circulatia pe o banda pe sens. A declarat apoi ca ar vrea ca autobuzele sa circule pe liniile de tramvai printre garduri. Si biciclistii daca se poate. Geniala antenista, geniala! Sa spuna si de ce s-a executat lucrarea inainte de sarbatorile de iarna si mai ales cui i-a fost atribuita lucrarea. 22 de companii fantoma numai bune sa castige si apoi sa subcontracteze lucrari. Foame mare, foame mare! Si Antena 3 tace, tace, tace.

Costin (22 comentarii)  •  7 martie 2018, 10:44

PMB este model de activitate pentru toate institutiile ce ocrotesc capusele.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  7 martie 2018, 13:42

Eu recomand ca totul sa se faca in scris: „Stimata lalala va rog sa-mi acordati un interviu, nu pentru mine si pentru 17 milioane de Netoti care ma Tiranizeaza, lalala cititori virgula carora le-a placut si pantera roz . Cu lalala Maria Andries, Bucuresti, data, secolul XXL era noastra - foarte important ! - , recomandat asa ca Posta sa confirme ca a aruncat scrisoarea in cutia postala a Primariei. Totul in scris. Caci ce spun jurnalistii, vorbe, vorbe, ori ce scriu ei din vise, vezi doar ce mai viseaza Andronic, e egal cu zero. Daca te ignora chiar pe tine, daca nu spune tot, ... eu lalala ! -------------------------- Doamna Gabi a vrut, a si zis ca n-a facut ca … ca Guvernele anterioare lalala, ca doar ai vazut ca a sarit ca o pantera si a a amenintat cu demisia, ai vazut ca i-a si tremurat un fir de mustata tatucului. Doamna Gabi n-a facut rau nimanui. Ea doar s-a oferit, s-a sacrificat, iar bucurestenii au ales-o in mare majoritate, ca altul mai bun nu era, ca doar n-o sa ma voteze pe mine ori pe tine, ca ea il mai are si pe Pandele, care o mai invata una alata, noi avem o pisica. -------------------------- Concluzie, deci, daca doamna Gabi nu face ori nu poate sa faca, isi va da demisia din PSD, va trece in PMP ori *** si gata, daca vreti o sa demisioneze si din PMB si gata, n-aveti decit sa va cautati alt primar mai bun !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (309 comentarii)  •  7 martie 2018, 13:54

Oamenii rai,nu apreciaza faptul ca doamna isi consuma nervii si sanatatea cu aceasta problema prioritara pt bucuresteni,acoperisul stadionului. Daca a inchis scolile o saptamana de ce nu si acoperisul.Oricum stadionul ala sta prost acolo.Eu l-as fi vazut mai util si mai necesar amplasat undeva la limita Pipera cu Voluntari, acolo era locul cel mai potrivit, s-a ratat momentul dar poate facem altul, fara acoperis de data asta, sa nu mai fim atacati politic.

gigi (2 comentarii)  •  7 martie 2018, 13:59

Toapa asta împreună cu, Consiliul General~Grup Infracțional Organizat

gigi (2 comentarii)  •  7 martie 2018, 14:00

Toapa asta împreună cu CGMP egal Grup infracțional Organizat

Popa (4 comentarii)  •  7 martie 2018, 14:27

Este o poveste incalcita cu aceste firme , pentru ca asa se doreste ! Verificati va rog informatia cum ca ar exista o companie a PMB pentru voluntari , care a achizitionat recent un teren foarte mare pentru ca acesti voluntari bucuresteni sa se mentina in forma , sa practice diverse sporturi . :-)

Gaby (4 comentarii)  •  7 martie 2018, 15:59

iN C.A. DE LA ACEASTA COMPANIE ESTE SI DIRECTORUL CSM BUCURESTI, GABRIELA SZABO

Venom (83 comentarii)  •  8 martie 2018, 11:39

La mulți ani, Maria!

Comentează