Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Simona dă lecţii de română

Într-un meci-maraton, la capătul Pământului, Halep ne-a spus o poveste despre valoare şi despre schimbare

Permalink to Simona dă lecţii de română
duminică, 21 ianuarie 2018, 9:47

„Pot să rezist la orice fel de moment din meci”, a tras concluzia Simona Halep, după demonstraţia de 3 ore, 44 de minute şi 58 de secunde, cât a durat duelul cu Lauren Davis. Maraton e puţin spus. 2 ore, 26 de minute şi 44 de secunde a fost timpul Constantinei Diţă, la JO de la Beijing.

Norocul ţine cu cei tot mai puternici

„Cred că marele câştig este că mă pot descurca”, a spus liderul WTA. În râşniţa de carne, tendoane şi nervi care e tenisul profesionist, să te descurci reprezintă idealul. Meciul cu record de game-uri de la Australian Open a fost genul acela de meci care dezvăluie o altă Halep, ţinând racheta mai strâns, alergând mai repede, lovind mai încăpăţânat.

„Am făcut tot ce-am putut”, a spus americanca, locul 76 mondial. Restul e hazard, a lăsat să se înţeleagă Davis, nu e vina ta „când ratezi cu un centimetru o lovitură”, „ai făcut totul ok”. Dar nu e un joc de noroc să stai în picioare aproape patru ore, cu voinţa intactă, cu mintea trăgând corpul după ea ca pe un trofeu de război. Pe tablou, meciul părea inegal. Totuşi, glezna lui Halep, doi ani de uzură în minus de partea lui Davis şi sufocanta vară australă au creat condiţiile pentru imprevizibil.

Americanca a atacat cu prospeţimea celui care n-are nimic de pierdut. De aceea, a şi avut primul set ceva din finala cu Ostapenko, de la Roland Garros. În setul doi, Halep a revenit din orgoliu de lider, iar în setul trei şi-a trecut parcă în revistă toată cariera de până acum. Sutele de meciuri jucate până la locul întâi, zecile de chipuri de adversare, toate durerile, bucuriile, nebuniile, greşelile neforţate, loviturile neaşteptate. Cele opt meciuri cu Kriptonita Sharapova, care sunt, de fapt, un singur meci. Iar la capătul acestei revizuiri de sine, Halep a cerut o ciocolată caldă şi ceva de mâncare.

Fotografia cea de taină

După un meci inuman, Darren Cahill a restabilit impresia de omenesc, strecurând publicului o poză din vestiar. Nici tu şampanie, nici tu blitzuri. Stând pe o saltea, cu picioarele pe o pungă de gheaţă, Simona înfulecă, de parcă s-a dat dezlegare la calorii. Iată gloria sportivă, în elementul ei, invizibilitatea.

„Am simţit durere tot meciul, dar nu am renunţat”. Halep va trebui să joace nerefăcută şi următorul meci, cu japoneza Naomi Osaka, numărul 72 mondial. „Sunt mai puternică acum din punct de vedere psihic”. Simona a crescut. Creşte şi după ce a devenit numărul unu mondial. E semnul de mare sportiv.

De aceea Federer nu s-a plafonat la nivelul de Mister Perfect şi a evoluat spre Mister Capodoperă.
Marii sportivi înţeleg că marea finală o dispută zilnic cu ei înşişi. Că nu există Sharapova sau Lauren Davis, sunt nişte convenţii. Oricum, tenisul de azi nu-ţi acordă răgaz pentru a-ţi studia rivalii. Să le anticipezi strategia. Ce să anticipezi la o puştoaică din Ucraina, fugită de la şcoala de bune maniere şi pornită să răstoarne masa favoriţilor? Nu te poţi studia decât pe tine. Nu poţi explora decât propriile limite. Cu asta se îndeletniceşte Simona Halep. Povestea ei e departe de a fi povestită. Mai are drum lung şi palpitant în tenis.

Ambasadorul bunei speranţe

Şi, când credem că s-a oprit din căţărare şi s-a pus pe contemplare, când te-ai aştepta să spună c-o ia ameţeala, privind în josul clasamentului, ea mai face un salt spre propria ei culme. S-a schimbat sub ochii noştri. Iar între două cine festive, la lumina neonului, în vestiar, i-a pus pe fanii tenisului din lumea-ntreagă să înveţe română. Nu că i-ar fi dor de casă, dar e o limbă frumoasă, plină de umor.

Dacă te uiţi în urmă, în ultimii ani, Simona Halep e cam tot ceea ce s-a schimbat în România. Ce s-a schimbat în bine. Altfel, am trecut de la un premier care-i fura „Like”-urile Simonei la un premier care se temea că-i va plăti indemnizaţie pentru mame. Şi o ţinem în ritmul ăsta, de aberaţie monotonă. Cu cât se descurcă mai bine, cu atât Simona riscă să fie declarată un cetăţean-problemă. Un „derapaj”.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Anonim (109 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:11

Maria, nu se putea sa te abtii? Nimic, absolut nimic fara politica si obsesiile tale! A.

constantin (5 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:29

Simona este o mare campioană. Hai, Simona!

constantin (5 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:29

Simona este o mare campioană. Hai, Simona!

Florin Ovidiu (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:32

Ne lămuriți puțin in privința ucrainencei fugite de la școala? Ostapenko e cam baltică sa fie ucraineanca

Clord (10 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:50

De multe ori mi-am pus intrebarea, cum iese psd in alegeri daca toata lumea din jurul meu e antipsd? Cand vad insa incrancenarea cu care Simona Halep este agresata verbal de ani de zile de niste neicanimeni in spatiul virtual, imi explic! Sa votezi ceea ce e bine pentru tine pe baza informatiilor pe care le ai tine de nivelul tau de intelegere dar si de educatie! Sa-ti apreciezi sportivii tarii tale si sa-i critici constructiv, tine tot de educatie! Si-ajungem asa, fix la ce trebuie sa se schimbe in tara asta! Nu se bate din palme! Poate la generatiile copiilor nostri sa se vada ceva! Pentru ca acum, astia suntem! Cu astia defilam...

JFM (155 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:52

Imaginea din vestiar parea mai mult luata dintr-un centru unde se ofera "supa saracului"...Asta se numeste profesionism,cum ai intrat in vestiar ti-ai pus glezna in ghiata,mananci ceva la repezeala si treci urgent la masaj si la programul de recuperare gandidu-te la urmatorul adversar...Cati fotbalisti de la noi o fac ? Ei dupa meci se reped in cluburi si acolo se ingroapa pana dimineata in alcool,manele si tigari.Nu conteaza ca esti multimilionar sau nu,tot cu un blid si o lingura iti mananci supa,pe jos sau in picioare.Bravo Simona. PS.Excelent articol.

Frenemy (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 10:55

@Florin: e vorba de Kostyuk

yos123 (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:05

@florin Ovidiu, e vorba de ucrainianca de 15 ani care a ajuns in turul 3 la AO. In rest, bun articolul.

Neagu#theBest (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:09

Simona da lectii de viata, nu de romana. Ar fi cazul sa luati si voi exemplu.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:24

...daca Halep va trebui sa joace nerefacuta si urmatorul meci cu Naomi ...o sa piarda negresit ...nimeni n o bate pe Naomi daca nu i suta la suta .

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:33

Simona a demonstrat ca se poate in orice conditii sa castigi, dar sa dam un raspuns corect si anume "pana cand va rezista un organism ce a trecut prin multe probleme medicale? Sa speram ca refacerea pana la meciul urmator va fi favorabila unui nou examen de performanta sportiva pentru Simona. Sanatate Simona si succes din nou in labirintul teribil de fierbinte al Australiei.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:34

Maria, Foarte bine din partea ta ca ai scris acest articol. Totusi, nu crezi ca, in ciuda talentului tau de a pune problema, unii s-ar putea simti zgaraiati in urechi de atatea laude si omagii aduse invingatoarei dintre #1 si # 76? Fiindca articolul tau chiar daca mai ponderat decat al colegilor tai, se aduna cu plus la cele publicate ieri. Plus ca Lauren e cu 11 cm mai scunda decat Halep? Daca diferenta de inaltime ar fi fost in favoarea lui Davis, sunt convins ca si tu ai fi scos in evidenta acest lucru, nu-i asa? Pe mine, fiindca n-am reusit sa vad meciul nici in direct si nici in reluare(am tot butonat ieri sa prind reluarea dar cred ca nu s-a dat)m-a uimit diferentele intre winnerele reusite de cele doua combatante, dar parca mai mult cele 73 de greseli nefortate ale invinsei, de aproape doua ori mai multe decat ale Simonei. Daca mai punem in balanta si cele trei mingi de meci salvate de Halep rezulta ca Davis a dominat-o tot meciul pe Halep si ca victoria Simonei a venit pe un fond de noroc. De aici, deduc eu, bucuria nemasurata a tuturor fanilor ei, ca atunci cand esti pe drum cu masina si ai evitat in ultima clipa sa nu te rastorni si sa parasesti carosabilul.... Meciul cu Davis a relevat insa faptul ca glezna a rezistat fiindca era valida, altfel nu cred ca erau sanse, mai ales ca Halep iar a alergat ca la cursa de 5000 de m obstacole.... Cu aceasta victorie, Halep ne tine treji, sa facem nopti albe, cum numai in studentie in sesiunile de examene mai faceam, dar atunci o faceam exclusiv in folosul nostru, pe cand acum e vorba doar de patriotism.... Sa aveti o duminica frumoasa....

victor L (165 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 11:50

Pardon, scuzati, Meldonita Sharapova.
Felicitari pentru articol.
Cu un mic amendament: se vede ca nu sinteti atit de buna la tenis ca unii colegi de-ai dvoastra ori ca marele analist aplaudac al minerilor plantatori de panselute in Bucuresti, CTP pe numele mic: nu stiti sa-i dati sfaturi si indicăţii pretioase.

stefan (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 12:15

Bai țărăne, nu e vb de Ostapenko…..Ci de puștoaică de 15 ani

Andrei (2 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 12:18

@Jean-Paul – am vazut meciul live . Nu se poate spune ca Simona a fost dominata .
A condus in fiecare set , numai ca odata ce dominai 2sau 3 game-uri , inevitabil isi pierdea suflul , concentrarea si acuratetea . Idem pt Davis .
Ambele jucatoare au luptat total .
O vorba de duh galeza , spune :
A castiga fara pericol inseamna a castiga fara glorie .

Savi (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 12:34

Ba nea jean paul, esti un ******

Tom (20 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 13:01

Jean -Pzul, dacă nu ai văzut meciul, nu crezi că e cazul să te abții de la comentarii? Doar cei care nu se pricep la tenis, care nu se vizionează des la tv. și care nu sunt informați, nu știu că în special la fete, de multe ori nu este foarte relevantă distanța în clasament între primele locuri și cele din zona 70-100. Dacă vedeai meciul, ai fi remarcat faptul că americanca scotea tot, absolut tot și că aproape fiecare punct câștigat de Simona, a fost foarte greu de adjudecat.

clord (10 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 13:23

@Jean-Paul
N-ai vazut meciul. Eu da. De vreo 5 ori am crezut ca va pierde. Pana la 11-10 pentru Davis cand aceasta a avut 3 mingii de meci nici una dintre cele doua nu mai avusesera desi Simona servise de 3 ori sa inchida.
Hai s-o luam usurel. Asta cu numarul 1 vs 76 mi se pare hilar! Cand esti sportiv iar clasamentul te situeaza pe un loc 1 acest lucru se datoareaza constantei tale pe durata unei perioade determinate. Cand locul 76 joaca de la egal la egal inseamna ca tu, loc 1, poti prinde o zi nefasta, poti fi accidentata, poate ai niste probleme d’alea lunare femeiesti, poate te-ai certat cu parintii, cu iubitul, poate ai dormit prost! Simona Halep este o sportiva, prietene! Adica un OM. Ca voi astia care comparati si-o tot priviti cu neincredere probabil CREDETI ca un loc unu matura cu restul! Pana si Serena mai pierde, iar diferenta dintre ea si celelalte se vede cu ochiu liber 🙂
Asa cum e ea, mica, albaneza, fara prea multe lovituri castigatoare intr-un mici, e de 3 ani (trei) in primele 5 din lume! Uita-te la Bouchard, la Maldenovici, expemplele pot continua! Ea a ramas cocotata acolo, sus!
Si e doar meritul ei, un merit ce trebuie respectat daca ai un pic de educatie!
Clar ca mai trebuie criticata cand greseste, dar s-o facem constructiv pastrand respectul ce trebuie atribuit unui sportiv de exceptie! Unul dintre putinele exemple in 2018.

gin (12 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 13:32

@florin ovidiu. Cred ca Maria nu se refera la Ostapenko ci la Maria Kostiuk, de 15 ani, care de pe locul 500 si ceva, a ajuns prin calificari in turul III. Si e ucraineanca

alexandru valeriu (13 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 14:32

O LECTIE ASPRA DE VIATA .
In primavara anului 1959 intr-o dimineata pe terenul Electrica din Timisoara am mai vazut un asemenea meci . Licean fiind am chiulit dimineata de la scoala medie ,cu cativa colegi , sa vedem semifinala republicana sustinuta de timisoreanul Iuhasz o vedeta a tenisului romanesc ,alaturi , de fratii Viziru , Bosch , Cobzuc -corifei aai sportului alb . Adversar i-a fost un foarte tanar sportiv , cu o barbie puternica , voluntara , jucator si de hochei ,și tenace si ambitios . In ciuda galeriei noastre de drukeri la fotbal ne-a dat o lectie castigand partida dupa 5 seturi lungi . Tanarul anonim se numea Ion Tiriac .
Meciul celor doua eroine – agonie si extaz de vineri ar trebui vazut de multe ori de parinti , viitorori parinti ,profesori si antrenori , decidenti , penrru a fi convinsi de valentele educative ale sportului .
Multumesc celor doua mari sportive pentru dura , dar minunata lectie de viata intru depasirea limitelor umane ! Prof. Alexandru Valeriu .

Carol K (309 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 14:42

Recunosc ca n-am stat de la ora doua cand trebuia sa inceapa meciul.Programul de a doua zi imi impunea sa fiu si eu profesionist si sa ma culc cel tarziu la 1 ! Hai ca nu-i mare pierdere imi spuneam,am sarit eu peste partide infinit mai tari…De dimineata pe la 6 intru pe FM sa vad cine m-a mai injurat si vad o poza cu tabela,era 8 la 8 in decisiv…In acel moment deschid,era 11 la 11…Am intrat in febra meciului,dupa ce a avut 5 posibilitati de break pierde game-ul …11-12…Plec sa-mi iau cafeaua,cand ma intorc 12-12….Ce ma faceam daca stateam de la inceput,cred ca imi cedau mie nervii de pe fotoliu…In fine,15-13…Am si uitat ce treaba aveam,unde trebuia sa ajung… Astea-s semnale clare ca sunt un amator,nu un profesionist,clachez usor doar uitandu-ma un sfert de ora la TV,dar ea ca a fost acolo 4 ore si-a alergat zeci de km…Nu-i de mine tenisul,e de fapt un sport extrem pentru nervii mei obositi,mai bine ma concentrez pe niste finaluri de meciuri din Liga I,acolo nu se intampla niciodata nimic,suntem in siguranta deplina.

Mihail Dionis (10 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 14:47

Jean-Paul, daca nu ai vazut meciul ar fi bine sa te abtii de la comentarii. Statistica seaca nu spune mai nimic despre ce a fost in teren.

Racul (81 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 15:22

Io am citit meciul pe dos decat Maria… Halep a avut o sansa in clipa in care a realizat (dupa primul set) ca favorita meciului nu e ea, ci #76. Daca ar fi realizat asta inainte de a face break-ul la 2-2 in primul set, ar fi castigat in doua.

Cand si-a dat seama, meciul s-a transformat intr-un fel de Marasti-Marasesti-Oituz. E si asta o dimensiune a românismului si nu tre sa ne fie rusine de ea.

Bravo lor amandurora si mai ales bravo Simonei Halep…

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 16:26

Pfiuu … inteleg ca nu stiai … ca Simona a votat cu Mazare!? …:)) Nu te lasa atrasa in diversiuni d-astea cu tematica sportiva … este clar ca se incearaca adormirea simtului civic si abaterea atentiei … cucuvelelor gespeiste … de la problemele fundamentale ale Romaniei Klausiene … prin astfel de meciuri-regie … puse in scena in alte parti ale lumii … totul este o diversiune … iti zic! …:)) Don’t forget … what u’re all about, girl! …:))

ror (5 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 17:13

Maria , dupa parerea mea, si articolul tau e
Perfect dar nu e o Capodopera. Ma asteptam sa scoti ceva inca si mai frumos despre meciul asta, pentru ca ai fost capabila…oricum, un articol pe care l’am citit cu multa placere, ca dealtfel toate articolele tale..

gabriela (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 17:43

Daca si politicienii ar lupta la fel de indarjit ca si Simona pentru binele acestei tari, am ajunge mult mai repede la starea de normalitate la care ar trebui sa fim…
Sanatate Simona!
Iti tinem pumnii sa te recuperezi pe cat posibil!

Budulai (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 18:42

Meciul a fost jalnic din partea Simonei, cum sa te tina în șah nimeni timp de aproape 4 ore? Comentatorii englezi de la Eurosport (da, nu mă pot uita ascultând limbile data de ai noștri) ziceau la un moment dat că parcă Davis este numărul 1 mondial și că Simona e fricoasa, pasiva. Doar norocul i-a adus victoria, dar se leapădă AO de ea în următorul tur, plus că avem o scuza in plus, nu? Deci ce aveam? Fusul orar, lipsa sponsor, glezna, ghinion la tragerea la sorți, acum mai este și epuizată.

Argus (6 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 19:54

Anonim sau politruc?
Cugetarea(?) anonimului: „Maria, nu se putea sa te abtii? Nimic, absolut nimic fara politica si obsesiile tale! A.” – este de-adreptul caraghioasa! Cum adica? care-i „pacatul, obsesia” de la care Maria Andries „nu s-a abtinut”? Ce te-a deranjat si, mai ales, dece si pentru ce sa se fi „abtinut”? Intrebari, la care nu esti in stare sa dai un raspuns fiindca, nu-i asa „nimic, absolut nimic, nu-ti trece prin cap” in afara de sport! Salutari Mariei Andries, in speranta ca, in continuare „nu se va abtine”!

Mihai (26 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 21:30

Simona va castiga finala ! SUA are 323 de milioane de locuitori.Rusia are 144 de milioane de locuitori.Romania are de 16 ori mai putini decat SUA si de 7 ori mai putini decat Rusia, si din aceasta tara mica, bogata si bolsevica, Simona este numarul 1 mondial, dupa Serena si Sharapova.Tari mult mai mari ca Romania inca nu au ajuns la aceasta performanta, pe care romanii manelisti nu au capacitatea de a o constientiza.Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita.

Emil Rusu (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 23:35

In tarile baltice ca si in Moldova sovieticii a pus in functii de conducere multi rusi si ucrainieni.Ostapenko e de origine ucrainianca

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 10:25

da, dar cu toate astea are peste 18 ani, nu 15 🙂

Ben Dover (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2018, 23:50

@Jean-Paul Keep quiet,you idddiot! Toata Planeta a vazut cum si-a intors Simona glezna 360 de grade, orice persoana de rind at fi in carucior 3 saptamini! Aceasi glezna din cauza careia a pierdut in fata amatoarei de Bouchard in 2014 si a fost o problema mare in ultimii 2 ani! Gleznele nu se vindeca niciodata toatal, deci sint fragile si usor de accidentat din nou!!! In orice sport, dar mai ales la tennis, daca glezna sau genunchiul (vezi Dulgheru!!!) nu sint 100 la 100, e greu sa tii fata! Glezna are nevoie de cel putin o luna sa se recupereze ceva, nu 2 zile! Deci, implicit, efortul Simonei a fost extraoridinar! Nu ai incerca tu sa gasesti o scuza!!! In plus, Davis a jucat meciul vietii ei, la sinucidere, sia returnat mai multe mingii decit Wosniaki si Radwanska , impreuna!!! Si Simona tot a spuravietuit!! V-a fi greu cu Osaka, cu asa glezna, Osaka loveste F tare, dar nu poate sa retunrneze prea multe mingii, ca Davis!! sansa Simonei, sa termine punctul repede, dupa 2-3 schimbari de minge!! Deci nu ai vazut meciul, dar ai tupeul sa ati dai o parere negativa despre jocul Simonei!! Jesus! Mai invata, ‘smechere’!

petrache (66 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 3:46

Bravo, Maria, inca un articol scris cu inima si talent. Ai surprins bine ca fenomenul Simona este, in primul rand, despre efort, sccarificiu si durere. Si ca este un exemplu pentru noi toti.
In rest, meciul cu Osaka va fi greu si pentru cineva cu glezna sanatoasa. Poate e bine sa renunte inainte de meci sa nu se nenoroceasca mai rau. Sa nu dea atentie presiunii puse de trolii de pe internet care fie ii cer luna de pe cer fie o ocarasc cand se accidenteaza.

Grig Radu (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 7:05

@Florin Ovidiu, yos123 Tatal Jelenei Ostapenko e ucrainean. Bunica ei inca traieste in Zaporoje, Ucraina.

Alex One (132 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 9:31

Mai, cin’ sa fie premierul ala care fura like-uri si cel care se ocupa de indemnizatia pentru mame ? MRU, Ciolos ? De ce nu sunteti explicita ca noi stim ca scrierile dv. „sportive” (in realitate doar niste pretexte ca sa ajungeti la un anume partid)n-au conotatii politice iar cand au sunteti echidistanta !

gilos (98 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 11:40

Draga Maria, Simona este intr-adevar extraordinara si merita tot respectul nostru.
Articolul este ok.
Insa, faza cu limba romana este deplasata. Chiar nu te inteleg de ce-ai simtit nevoia sa scrii asa-ceva…

Gigurtu (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2018, 12:22

andries, tu scri, in viziuni caleidoscopice de extractie cinematografica care nu-ti apartin, faci din bucuria oamenilor tristete si din munca lor motivele tale obsesiv depresive. Nu cred ca esti o persoana rea. Cred ca esti o persoana extrem de marginita si lipsita de inteligenta.

Comentează