Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

„Free” Tudose

De ce a fost adus Gică Popescu consilier la Guvern? Pentru cazul excepţional în care premierul ar vrea să demită şi el pe cineva

Permalink to „Free” Tudose
joi, 11 ianuarie 2018, 11:37

„I-am spus că îi mulţumesc că de azi îţi nenoroceşti din nou viaţa”, asta e definiţia funcţiei publice dată de premierul Mihai Tudose, la Antena 3. Să reprezinţi România nu mai e onoare, ci nenorocire. Nu mai presupune responsabilitate, ci ficat rezistent la autocompătimire. Prim-ministrul l-a avertizat astfel pe Gică Popescu, după ce acesta a acceptat să-i devină consilier pe probleme de sport.

Fostul internaţional urmează să se ocupe de organizarea Euro 2020 la Bucureşti. Premierul căuta, încă din decembrie, pe „cineva care a făcut fotbal”. N-a fost uşor, dar până la urmă, după multă analiză şi sinteză, a găsit. Cât pe ce să numească un hoţ de bancomate, golgheter în echipa de la Jilava. Câte uşi ar fi deschis acesta la UEFA, cu flexul! Dar, ghinion, a fost arestat din nou.

Numirea lui Gică Popescu într-o funcţie publică nu are legătură cu fotbalul sau cu organizarea meciurilor de la turneul final. E doar încă unul din nenumăratele cazuri de discriminare pozitivă a condamnaţilor penal în raport cu cetăţenii care n-au încălcat legea.

Nu de o legendă avea nevoie Tudose, ci de un exemplu notoriu că n-are nimic personal împotriva celor cu pete pe cazier. „Free Gică!”, episodul doi, dă un mesaj împăciuitor, fratern în teritoriu. Din căpitan al „naţionalei” şi al Barcelonei, Gică Popescu a ajuns porumbelul păcii pe frontul de partid şi de stat.

În plus, prin această numire, premierul a executat şi o demonstraţie de forţă. Arată că e „Free Tudose”, are libertăţile lui decizie. Deşi nu face primul 11, operă colectivă, nici schimbările la pauză, şi-a păstrat o autoritate neştirbită când vine vorba să aleagă cafeaua şi copiii de mingi.

 

Comentarii (32)Adaugă comentariu

mal. (71 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 11:57

La un Parlament plin cu oameni care au probleme cu justiția, într-un Guvern plin cu incompetenți... trebuia ca personalul tehnic (sper că dl. Gh. Popescu este doar consilier personal, nu este Consilier de Stat!!!) să aibă măcar oleacă de cazier. Știți că sunt sute de instituții publice în țara asta care nu acceptă la angajare nici măturătoare cu cazier? Consilier la primul ministru se poate! Pe de altă parte, mă întreb ce pricepere managerială îl recomandă pe dl. Gh. Popescu? Știm bine că și-a făcut praf, cu mâna lui, toate afacerile private. Singurul lucru de unde a câștigat un ban (dar unde și-a pierdut onoarea și libertatea) a fost când a furat de la stat! Cred în reușita acestei numiri doar în măsura în care „barbugiul din Brăilița” caută miez de gâlceavă!

vasglo (91 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 11:59

Ha, ha, haaaa, hohote de ras, cu lacrimi pe obraz, iar finalul e realmente sublim....Bravo, Maria!..

mordved (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 11:59

Dupa articolul cu 'marirea tenisului' cred ca face aluzie la <Free "willy", ceea ce este si bine gasit si amuzant; multumim.

pawn (42 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 11:59

intensitatea loviturii se vede din textele neobisnuit de scurte, scrise cu stomacul strans, de catre (altfel) ne-masuratii grafomani #rezistenti. sa-l ai pe liderul generatiei de aur alaturi separa foarte clar apele in lumea fotbalului si a sportului: de-o parte fostii consilieri ai lui basescu (burleanu, visan si toata gasca frf), de cealalta...he, he, gica popescu si hagi.

Alex One (132 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:02

Buun ,Popescu cica ar fi reabilitat dar are in continuare interdictie de a ocupa o functie in fotbal ? Asa pare ,bine ca e apt pentru Guvernul Romaniei ! Oare ce il recomanda ? Mare e gradina ta Doamne, si bogata ! Dragnea,unde i-ai gasit ?

rotaru (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:12

Maria Andriesi, cine este si cu ce se ocupa ?

JFM (155 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:13

Da,a fost ziua in care a cantat Tudose...Alegerea Baciului nu e una rea,consilier pe probleme de CE 2020...Nu s-a facut nimic desi privighetoarea de langa Cismigiu ne-a cantat frumos spunand ca se va ocupa personal de infrastructura pana la Otopeni si de tot ce mai trebuie.Doar ca ei acolo habar n-au sa puna un petic de asfalt.Nu le mai trebuie,si-au luat voturile,sa vina altul sa puna umarul la treaba...Daca era un politruc versat pus pe capatuiala poate nimanui nu i-ar fi pasat ca are si o condamnare..."Este ales prin votul popular" de parca asta i-ar da automat si certificatul de "infractor legal" si l-ar scuti de raspundere.Dar daca e unul care a imbatranit pe cele mai mari stadioane din lume atunci nu e bun,are condamnare,e prea priceput,vrem diletanti,de-ai nostri.

Gabone (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:20

Destine paralele: Binyamin Netanyahu- Primul Ministru al Statului Israel. Studii: MIT - Institutul de Tehnologie din Massachusetts (Nr 1 in lume). In tinerete a fost ofițer in unitatea specială de comando Sayeret Matcal. A luat parte la războiul de Yom Kippur fiind decorat de mai multe ori pentru fapte de vitejie. In 1996 a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Israelului. Mihai Tudose: - Primul Ministru al României. A fost Deputat de Brăila. In perioada 1991-1995 a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București ... Ai naibi j.....!

vasglo (91 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:30

@gabone Hai, dom'le, ca si Mihaita al nostru este unul dintre „doctorii” Academiei de Informaţii a SRI!...-:)

kla2005 (47 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:50

Corect! Din pacate, penalii se atrag intre ei!

Pop Sever-Augustin (12 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:51

Cine face primul 11 se va vedea in curand. De moment joaca asa cum este lotul mostenit. Consider ca alegerea lui POPESCU este foarte nimerita, si gasesc surprinzator/ de neinteles punctul d-vstra de vedere.Cat priveste demiterile din guvern exista deja doua victime din primul 11 ,si mai urmeaza. In alta ordine de idei, nu sunt fan al primului-ministru,dimpotriva...

rammstein (18 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 13:02

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (41 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 13:22

Asa guvern, asa consilieri! Sa ai cazier va ajunge cerinta obligatorie pentru angajarea la stat.

Burlanul (3 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 13:57

Eu nu sunt multumit ca din banii mei este angajat un infractor condamnat. Cu tot respectul pentru realizarile fotbalistice ale domnului Gica Popescu, pe care nu i le va lua si contesta nimeni. De asemenea nu inteleg de ce trebuie platit - de ce nu accepta o functie onorifica? E oricum bogat, spre deosebire de cei din politica din munca sa pe terenul de fotbal. Gica Popescu a fost bun la ceea ce facea. Ce a facut in afara terenului e o alta discutie. Si totusi eu nu ma simt bine cu aceasta prosteala facuta de ochii lumii si pe banii statului. Imi aduce aminte de candidatura ridicola a marelui Ilie Nastase la primaria capitalei... un circ facut de dragul imaginii. Gica Popescu va ramane un mare fotbalist, partea proasta e ca el nu stie in ce se baga. O recomandare: sa fie tare atent ce semneaza si ce bugete exorbitante aproba.

Burlanul (3 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 14:02

Si o recomandare pentru domnul Prim Ministru - sa-l puna pe Gica Hagi la Ministerul Invatamantului. Spre deosebire de actualui stie mai bine limba romana, a fost un bun antrenor, pentru ca a luat campionatul si le-e explicat bine elevilor ce au de facut: adica sa castigam pentru ca sa nu pierdem si sa fie bine ca sa nu fie rau. La toate acestea se adauga performanta incontestabila in fotbal. Sa nu radeti - eu chiar cred ca ar fi mai bun decat Liviu Pop. Fara nici o gluma.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 15:21

ader la propunere, Hagi nu doar promite, dar chiar le asigura copiilor un Viitor „mai bun decât cel prezent”, vorba lui Pop

marius (20 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 14:11

sa faci parte dintr-un guvern al gastii dragnea, reprezinta o mare nenorocire!

marco polo (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 14:15

La final te inseli, Maria. Tudose chiar face atat primul 11, cat si inlocuiri de persoane ce il plictisesc...

Lucian (5 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 14:40

Si cum ramane cu "integritatea" trambitata de Johannis si atat de mult sustinuta de mai toti jurnalistii ?

Popa (45 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 15:16

Poate asa reusesc sa inceapa constructia metroului spre Otopeni in urmatorii 2 ani ! Ca de terminat ... probabil prin 2030 ... Chiar nu pot sa inteleg cum PSD ul nu pricepe importanta acestei linii de metrou !!!

Cris (5 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 15:23

Este dincolo de orice dubiu posibil ca, daca Gica Popescu nu are autoritatea si capacitatea, profesionala si morala (ulterior reabilitarii legale, daca mai punem pret pe legile statului), sa ocupe o functie in fotbalul romanesc, atunci nici Isus nu se mai califica in domeniul crestinismului.

Burlanul (3 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 15:48

@Maria Andrieş In cazul acesta va mai fac o propunere: Ilie Dumitrescu la Ministerul Culturii. :) Spre deosebire de actualul, Ilie Dumitrescu a detinut intr-o perioada, nu mai stiu daca mai detine, o galerie de arta. Da, de arta, nu de fotbal. Este in orice caz mai calificat decat fostul manager de ce a fost el manager. Si are si gusturi vestimentare. Chiar are.

Sile (27 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 16:52

Ramai la tenis..

tindalescu (5 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 16:54

Am vazut si comentarii ca Popescu merita sa fie numit in acea functie-nu am inteles bine daca consilier personal sau consilier in minister-pentru ca ar fi fost un fotbalist apreciat, la echipe care au castigat trofee si indirect a adus satisfactii si amatorilor de fotbal din Romania! Cred ca nu ar trebui sa amestecam fotbalul cu guvernarea!De fapt inceputul a fost facut cu votul uninominal,in urma caruia s-a umplut parlamentul cu manelisti si cu "vedete"!Gica Popescu sa candideze si e posibil sa fie ales Presedinte!Fostul fotbalist George Weah a fost ales presedinte intr-o tara africana-Liberia sau Ghana!

Jean-Paul (96 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 17:25

Si tu, Brutus(pardon, Maria)? Maria, tu esti inconfundabila in privinta stilului de a pune problema. N-am postat nici un mesaj la celelalte articole, care toaca problema desemnarii lui Gica Popescu, drept consilier al PM, fiindca dupa ce am citit niste mesaje duhnind de prostie si rautate, n-am mai avut nici un chef sa scriu pe acolo. De aceea, n-am citit decat articolul tau, renuntand sa urmaresc ce scriu cei care te citesc. Dupa parerea multora de pe aici, Gica Popescu n-ar mai avea drept sa munceasca nicaieri, fiindca, nu-i asa ? cei cu cazier sunt mai periculosi decat ***. Nici la maturat strada n-ar avea voie, nu-i asa? fiindca si acolo se cer oameni integri, fara pata :D :D Trebuie sa le intre bine in cap detractorilor lui Popescu, ca acesta a facut inchisoare mai mult din motive politice decat juridice. Pe langa faptul ca a fost singurul dintre cei opt, care a returnat fiscului suma pretinsa, chiar din momentul in care a inceput ancheta, Popescu si-a recunoscut greseala. Dar, pentru judecatoarea Strambu(ce coincidenta de nume!!!) care a modificat pedeapsa din prima instanta, inchisoare cu suspendare, in inchisoare cu executare, n-a contat nici o proba adusa de aparare .....Comparati suma pretinsa de fisc de la Popescu(0,4 mil), cu cele pretinse de fiscul spaniol de la Ronaldo(14,7 mil.euro), Neymar(5 mil), Messi(4 mil), Mascherano(2,1 mil), Di Maria(2,2 mil), Marcelo(0,8 mil) si analizati ce pedepse au primit fiecare(doar dosarele lui Mascherano, Messi si Neymar au fost finalizate). Sau, daca tot e sa vedem ce pot sa faca "fostii puscariasi", haideti sa trimitem petitii de protest clubului Bayern Munchen pentru ca a pus un "puscarias", alias Uli Hoeness, taman in functia de presedinte al clubului. Cei mai multi care posteaza pe aceasta tema in care se dezbate soarta celor care au facut inchisoare, habar n-au ce spune insasi legea(justitia). Adica, vreau sa spun ca odata ce ai executat pedeapsa, chiar si in conditiile eliberarii conditionate, inseamna ca esti oarecum reabilitat, altfel nu iesi inainte de sorocul sentintei, iar dupa trecerea perioadei, decisa de judecator, devii reabilitat complet si dispare pedeapsa din cazier. Popescu a gresit datorita anturajului becaliot la firma carora a lucrat: cat a fost fotbalist in activitate a fost jucator model, asa explicandu-se faptul ca a devenit capitan la Barcelona, sau ca olandezii de la Eindhoven au fost foarte multumiti, ca sa ma refer doar la cele doua mari cluburi din vest unde a jucat. Si inca ceva: in noua functie de consilier, respectiv de manager pentru organizarea acelor meciuri CE din 2020 in Romania, Popescu nu este nici singurul sef in domeniu, nu e vorba nici de a incheia contracte, de unde sa aiba cica, "ocazia" sa fure. Dar, prostia si ura unor terchea berchea fac casa buna si acestia improasca cu noroi fara sa stea sa se gandeasca.... Si am sa inchei,aici, nu inainte de a le reaminti acestor "justitiari feroce" ca insusi Isus a spus: "Sa arunce primul piatra, cel care se considera imaculat, adica pur si nevinovat"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 19:24

Esti plina de principii, domnucă Maria! Mă mir că nu propui sa-l tină închis în casă pe Gică Popscu, pentru că îi infestează pe scrupuloșii de teapa dumitale. Uite că nemții nu au fost așa scrupuloși cu Uli Hoeness și l-au luat de la poarta închisorii și l-au instalat direct managerul celui mai mare si mai titrat club din Germania. Mă-ntreb dacă toti imaculatii astia de mai sus, ca si dumneata cu articolele astea răsuflate (dar, deh, în ton cu politica #rezist), sunteți în măsuură să faceți ceva temeinic, folositor, dincolo de împroșcatul nelimitat cu noroi. Dar, vorba domnului de mai sus (Jean Paul) nu știu cum ați răspunde la zicerea Mântuitorului Iisus: "Sa arunce primul piatra, cel care se considera imaculat, adica pur si nevinovat"! Cred că n-ați mai ieși de pe fundul apei.

Marcello (26 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:08

Ce sa mai fie de spus?... a doua sansa... cel putin sa fi fost unul care ar avea ceva in cap... ceva de oferit... dar el e PROST DE BUBUIE...

sundance kid (63 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:54

Eu am avertizat acum aprox un deceniu aici pe gesepe ca ungurii vor capata in final autonomie teritoriala in ceea ce se numeste tinutul secuiesc. Totul e posibil . In rest ? Pai in rest Romania seamana cu Alice in wonderland.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 23:59

Sa te ajut ...:)) Cum vizioneaza congregatia #rezist faptul ca ... premierul ... isi ia consilier ... penal ... dupa ce ... parca ieri ... a eliberat ... din guvern pe 2 Ministrese ... care au veau ... mici problemeutze cu legea ... avand calitatea de suspecte (asta e inainte de urmarire penala ... ca sa nu te incurci) ... in una din enterprisingurile ... DNA? ...:)) Dar ... sa lasam paradoxurile sriste ... si sa vorbim de un subiect mai profund ... discriminarea! ... Consideri ca un cetatean care a suferit de o condamnare penala ... ar trebui discrinat ... in campul muncii, a presei (ultima e intrebare de baraj)? Sa i se interzica ocuparea anumitor functii ... desi in ocii legi el este nevinovat, si a platit pentru fapta comisa? Esti sigura ca Tudose este cel care discrimneaza? Deasemnea vreau sa te intreb ... daca incalcarea Legii Civile ... te pasioneaza la fel de mul ca cel al Legii Penale? Sau in opinia ta de moralista ... legea trebuie respectata in mod selectiv si discrimnatoriu? Asadar esti constienta ca Presedintele Romaniei ... in exercitiu are probleme cu Legea Romaniei? O condamnare civila ... si o motivare a instantei ... din care reiese ca acesta si partenera lui au savarsit fapte *** (fals, uz de fals si inselaciune) ... dar a caror actiuni *** nu se pot pune in miscare ... din cauza Imunitatii Prezidentiale ... Deasemena mi se pare corect sa te anunt ... si cum poate fi presedintele Romanei ... absolvit de orice responsabilitate ... prin obtinerea unui nou mandat in 2019 ... pana in 2024 ... intervenand prescriptia de drept a faptelor *** comise! Ajutati-l pe dom' Presedinte ... sa scape de probleme ... va rog! Iar respectul d-voastra fata de Lege ... este evident ... indiscutabil si indiscrimnatoriu! Jos Ciuma, Sus Molima! ...:))

serban (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 4:21

Slab articol, foarte slab. Gica Popescu a comis-o si apoi si-a ispasit pedeapsa cu inchisoarea. Din momentul ispasirii, el e mai valoros decat toti *** carora dumneata le-ai dat acum si aici ocazia *** ***. Slab articol, foarte slab!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 7:02

intr-o tara condusa si guvernata de infractori cu imunitate , intr-o tara in care infractorii si femeile de moravuri usoare sunt vedete mondene , intr-o tara in care președinte al Camerei Deputaților este un condamnat v-a gasit moralitate la…..Gica Popescu !!!!!

gogu kioru (2 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 8:54

Ce cauta acest puscarias acolo?Ce a realizat acest infractor dupa ce s a lasat de minge?Alo?Gara?NU Ghe Popescu

Comentează