Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi. După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează. De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Adevăratele întrebări vin pe ţeavă

Răspunsuri corecte dacă te întreabă Armata cu cine ţii: a) cu dom' Semaca, b) cu Lăscărică, c) să trăiţi, cu respect, permiteţi să nu ştiu, nu răspund

Permalink to Adevăratele întrebări vin pe ţeavă
sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 9:47

„Funcţie de interesele CSA Steaua, ne rezervăm dreptul de a comanda un sondaj adecvat”, au anunţat şefii clubului Armatei. Un sondaj „care să dea adevărata dimensiune a mişcării fotbalistice steliste”.
Reacţia vine în urma unui sondaj Avangarde din decembrie. Studiul respectiv arăta că 34 la sută dintre cei intervievaţi ţin cu Steaua. La întrebarea „care e adevărata Steaua Bucureşti?”, 79 la sută au indicat echipa lui Becali. 14 la sută au indicat echipa MApN, iar 7 la sută au spus că nu ştiu.

De strajă sociologiei
În comunicat, CSA pune la îndoială sondajul Avangarde: „Nu am găsit informații complete cu privire la eșantionare, cine a comandat sondajul, grupul țintă vizat, scopurile și obiectivele urmărite”. Asta sugerează CSA: cine plăteşte sondajul primeşte partea leului din caşcavalul cu procente. Clientul nostru, părerea lui.

Sondajul e un instrument imperfect, dar singurul capabil să coboare în mina de gânduri a unei comunităţi, la un moment dat. Şi să se întoarcă de acolo cu informaţii care, uneori, contrazic cu tupeu părerile autorităţilor.

De pildă, un sondaj IRES din primăvara trecută arăta că peste 80 la sută dintre români sunt de acord cu vaccinarea. Nu e cazul să fie speriaţi cu dosare penale.

Sondajul despre fotbal a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 800 de persoane de 18 ani sau peste, precizau cei de la Avangarde. „Grupul ţintă” e, ca să spunem aşa, întreaga populaţie majoră a României.

Ceea ce n-au observat nici Becali, în euforia decriptării, nici CSA e că a scăzut cu 20 de procente mulţimea suporterilor stelişti. În 2014, un sondaj IRES arăta că 54 la sută dintre români ţin cu Steaua. Acum, procentul a ajuns de 34 la sută. Pierderi din războiul cu tingiri în jurul tribunalului.

Voinţa politică de procente
Sondajul Avangarde nu avantajează vreo tabără. Arată doar ce alambicată pivniţă e mentalul colectiv, ce greu se schimbă percepţiile şi, printre altele, ce puţin contează o hotărâre judecătorească pe harta emoţională a fotbalului. Şefii CSA trebuiau să se aştepte că publicul stelist nu va dansa după cum cântă corul Armatei.

Nu e doar inerţia la mijloc, ci şi neîncrederea. În comunicatele lui băţoase spre trunchiate, clubul din Ghencea nu-i informează pe cetăţeni ce bani publici alocă pentru echipa lui Lăcătuş. Dar se cramponează, iată, de părerile lor, vrea să le „adecveze” cheltuind pe sondaje. Păreri pe care generalii le-au nesocotit şi atunci când au dat Steaua pe mâna lui Becali, şi acum, când s-au luat la întrecere cu el.
De fapt, marea problemă pe care o are CSA cu acest sondaj e că rezultatele lui s-ar putea să conteze în ochii guvernanţilor. Oprirea folosirii abuzive a unui bun al statului n-are nevoie de suport popular. E o datorie a autorităţilor. Dar finanţarea unei echipe profesioniste de fotbal cu bani publici reprezintă o decizie politică. Iar deciziile politice iau în calcul aspectele legate de imaginea publică.

Cu ce stat ţineţi: major sau minor?
14 la sută nu e o mulţime în care să faci baie. Rămân clăbucii pe tine. Pe termen scurt, conducerea CSA n-are cum să remedieze acest neajuns. Poate comanda propriul sondaj, într-un grup ţintă select, de cunoscători. Poate alege adevăratele întrebări întrebătoare: cu ce armată ţineţi, a Imperiului sau a Confederaţiei? Pe unde nu se trece, pe aici sau pe acolo? Care e actorul preferat din teatrul de operaţiuni?

„Adevărata dimensiune a mişcării fotbalistice steliste”, adică valorile militare, nu se măsoară prin chestionare. Acest vremelnic 14 la sută nu e nici surprinzător, nici insurmontabil. Sondajul e vânare de vânt capricios, legea-i lege. CSA nu are motive să reclame vreo uzurpare.

Nu e decăzută din drepturile de administrator al celui mai popular brand sportiv din România, doar pentru că, prin decizii proaste de management, îi sapă popularitatea. Doar pentru că medaliile de la JO sunt tot mai puţine, titlurile naţionale la jocuri sunt tot mai rare şi cantitatea de „carne pentru cârnaţi”, consumată la Forban, e tot mai mare.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

valentin (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:07

CSA=Casa . Strigoilor . Avari

Mozzie (44 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:11

Avangarde era singura casa SOP care,dupa inchiderea urnelor la prezidentiale si aparitia EXIT-POLL-urilor celorlalti,insista sa spuna cu tarie ca cel care era pe locul doi peste tot de fapt castigase.Si se bucurau,jubilau intr-un anume post TV ca a castigat "al lor" desi pana la urma,dupa numaratoare,intre cei doi era diferenta de 1 MILION de voturi....Asta este Avangarde.Cine iese la interval e pe primul loc,detasat...Mai departe ,ce face Armata,nu ma intereseaza,cand ambele cluburi vor fi in prima liga atunci vom vedea adevaratul raport.Asa...sa compari o echipa de cupe europene cu alta din liga a 4-a...mi se pare putin jenant.Oricum,performantele,trofeele pana in 2003 nu au cum sa fie ale lui Becali.Ca el s-a folosit de ele asta nu-i da dreptul sa le foloseasca abuziv dupa incetarea "colaborarii" si aia cu cantec.

vlad (17 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:19

Pe langa discutia cine tine cu cine, ce ramane cert este ca lupta asta dintre CSA si Becali a adus un detriment urias imaginii echipei Steaua, a indepartat un numar enorm de suporteri de echipa. Oamenii astia greu o sa se mai intoarca, sau nu o s-o mai faca vreodata. Asta e mostenirea lor, Becali o face deja de peste un deceniu, nu-i pasa... CSA e personajul negativ in povestea asta si asta e mostenirea lor: erodarea fotbalului din Romania la un nou nivel

BD la munte (67 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:23

FCSB+Steaua=aprox54% Partea frumoasa este ca CSA are acelasi numar de suporteri precum dinamo al lui negoita

ahab (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:40

o singura mentiune: generalii nu au dat echipa pe mana lui becali, ci pe a fratilor paunescu. as zice ca becali a iesit in pierdere in toata povestea, caci a luat ceva ce dupa zece ani, in 2013, i se spune ca nu e marfa originala. in rest editorialul tau este impecabil, surprinde perfect adevarul: emotional, o decizie judecatoreasca nu poate muta cu forta suporterii. desi cred ca csa ar cere si asta in instanta :) .iar banii publici cheltuiti pe un moft deja tin de spiritul de chiabur al generalilor.

ahab (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 10:40

o singura mentiune: generalii nu au dat echipa pe mana lui becali, ci pe a fratilor paunescu. as zice ca becali a iesit in pierdere in toata povestea, caci a luat ceva ce dupa zece ani, in 2013, i se spune ca nu e marfa originala. in rest editorialul tau este impecabil, surprinde perfect adevarul: emotional, o decizie judecatoreasca nu poate muta cu forta suporterii. desi cred ca csa ar cere si asta in instanta :) .iar banii publici cheltuiti pe un moft deja tin de spiritul de patroni pe bani publici al generalilor.

Catalynn (12 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:01

Clasicele de pe acum dezinformări ale Mariei Andries bazate pe jumătăți de adevar, lucruri scoase din context sau minciuni prin omisiune nu mai interseaza pe nimeni si nici nu merita comentate. Ca sondajul cu pricina a fost unul comandat si facut pe placul celor care l-au comandat e clar, de aici si supararea Mariei ca au fost demascați .... Ce merita insa remarcat este noua atitudine a CSA care in sfarsit au renunțat la a mai asista pasiv cum clubul lui Becali si media aservita inca se folosesc de numele si indentitatea Stelei, ignorând cu buna știință hotărâri executorii ale Justiției Romane!

Cristian Marin (4 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:09

Mai fata ești de rasul curcilor. CSA Steaua înseamnă Steaua București.

Andrei F (188 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:11

...,,generalii au dat Steaua pe mana lui Becali,,...,,oprirea folosirii abuzive a unui bun,,....Adica unii au dat Steaua si altii au abuzat ca au folosit ce li s- a dat? Altfel...poate singurul articol dupa mult timp in care nu regret ca- l citesc...

luis (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:12

Pe mine nu m-au sunat aia de la Avangarde, sa le ofer raspunsul corect: FCSB nu e Steaua, sa traiti! Steaua e o echipa de fotbal infiintata anul trecut, deci in 1947, de catre marele conducator Talpan Costel, ca urmare a unei hotarari judecatoresti, pronuntate de-un complet, probabil rapidist. Din 2003, adevarata Steaua a disparut subit din Liga 1; unii zic ca a desfasurat un turneu intergalactic unde a intalnit in meciuri memorabile armata klingoniana, selectionata orcilor U17 si nationala wookie condusa de vedeta Chewbacca. Pentru ca timpu-i relativ si calatoriile interplanetare dureaza, adevarata Steaua s-a intors din periplu anul trecut si si-a reluat parcursul bugetar din Liga a 4-a, unde bate ca-n fasole la adversari doar aratandu-le palmaresul. Pe viitor, in cadrul programului de inzestrare a armatei, se preconizeaza achizitionarea lui Neymar si Mbappe.

Marius (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:16

Pai si daca iar fii dat lui paunescu atceva decat steaua ,ce mai cautau piturca si atatia generali in consiliu de conducere in 2003?

Andrei F (188 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:22

@ ahab Asa credeam si eu...Ca generalii au dat echipa lui Paunescu si Paunescu lui Becali.Talpan zilele acestea ne lumineaza cand ne spune ca vrea palmaresul pana in 2003 pentru ca angajatii Armatei au facut performantele...Deci Becali a preluat Steaua de la angajatii Armatei...In 2003 Becali avea 51% din actiuni...AFC a fost desfiintata datorita datoriilor uriase in 2009- sper ca nu gresesc...Desigur Talpan si CSA uita complet de datorii si ca angajatii lor au dat Steaua lui Becali ...

Viorel (45 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 11:48

Intr-o tara UE si NATO, intr-o democrație adevarata armata nu are ce cauta i sportul profesionist. CES a faca uniformele kaki si bocancii militari in fotbal? In MApN si CSA mai sunt încă nostalgici ai epocii de aur cu armata de tip sovietic prezenta in toate. Asa cum se vede si la baschet si la fotbal ofițerii retrograzi si nostalgici încearcă sa folosească sportul ca paravan pentru obținerea ilegală de foloase personale! Afara cu armata din sportul profesionist romanesc!

El Cid (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 12:06

Un efort intelectual de a lectura asemenea "fițuică" nu merită a fi depus, în schimb o replică pe măsură pentru expozanta acesteia garantat devine un real must_have, deci revenim la subiect... Primo-steaua este unica și cu deferend aceea patronată de preopinentul Jijy, de vă place au ba, liber la zvîrlit în chinuri. Secondo-demoazic KO, încearcă o meserie pe măsura aptitudinilor d-tale chiar dacă mă îndoiesc despre existența acestora, avînd în vedere.. Și numai, colaboraționismul cu Tristele chipuri "Din Ceară" ttollo-Ovy and The Crue demne de o securitate "în straie de Carnaval"...... drăgălașilor-se strînge Lațul parafrazîndul pe dom' profesor Traian Tomescu.... dar vai, poate... REZISTAȚI

Andrei (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 12:31

ahab , suporterii merg acolo unde sunt respectati! Ce sa caut eu pe stadion la Fcsb? Sa ma duc sa platesc biletul si dupa meci, sa fiu facut golan, drogat, betiv etc, de un infractor dovedit?

Claudiy (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 12:38

Sunt stelist (nu gigist) si sincer mi se pare realist sondajul, dar nu e de rau, e chiar bine. Calitate nu cantitate ! "STEAUA SE SLUJESTE, NU SE STAPANESTE"

haudinamo (23 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 12:55

Sondajele sunt apa de ploaie in situatia de fata, tot ce conteaza sunt legile si actele. Cine are palmaresul si cupa campionilor are si suporterii, clar! Daca armata credea ca are palmaresul de pana in 2003 trebuia sa fi sesizat imediat uefa dar nu a facut-o, ceea ce ma face sa cred ca au mers la bluf si la ciupeala doar doar se sperie Gheorghe si le da banii. Daca au vazut ca nu a mers, trag inainte cu proiectul si asteapta sa se faca stadionul, moment in care iar vor intra in tratative cu Gheorghe pentru fuziune, de pe pozitii mai solide. Cand ai si marca, si 15% din suporteri (inclusiv cea mai importanta parte din galerie, aia a carei plecare s-a simtit teribil la meciurile fcsb-ului) si stadion nou nout negociezi de pe alte pozitii!

Demolarii (18 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 13:09

Tocmai ne-ați spus spus motivul pentru care a fost comandat sondajului , doamna Andrieș. La fel că și în alte situații , astfel de sondaje servesc la aplicarea unor măsuri in folosul unor entități private, pe bani publici. Au fost 800 de intervievați. Cum au fost aleși, că dacă erau din Galeria Cătălin Haldan, altul era rezultatul!!! In plus Gh Chivorchian a fost condamnat penal pentru utilizarea unor finanțări publice motivate de manifestarea publică a peste 2000 de oameni.....De ținut minte, că în România este aceeași lege la București că și în Banat.....

undoi (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 13:33

Daca incerci sa devii populara printre cocalari si provinciali semidocti sa stii ca iti iese. Presa are o mare vina pentru ca ii tine pe acesti *** departe de adevar. Multe dintre acele 800 de persoane declarate ca fiind esantion reprezentativ nici nu stiu ca echipa lui Becali nu se numeste Steaua, ori ca a pierdut definitiv dreptul la marca ori palmares. Aceste informatii ajung doar la cei care se informeaza singuri, citind sentinte si intelegandu-le. Tu incerci sa bagi oamenilor fcsb pe gat, denigrand prin orice mijloc Steaua si, cumva, printr-o demonstratie idioata legitimizezi echipa becaliota in mentalul colectiv ca fiind Steaua. Acum sincer, cum sa nu te gandesti ca iei bani de la cioban cand tu ai o serie impresionanta de articole anti Steaua? Cum dracu un jurnalist onest poate sa fie atat de subiectiv si indarjit pe o cauza unde dimpotriva, trebuie sa arate obiectivism si impartialitate? Cum?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie (44 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 13:35

Mai baieti,maturizati-va,nu poate nici un angajat sa vanda,sa transfere proprietatea unui activ ce apartine unei institutii,lucrurile sunt mult mai complicate...Daca generalii "i-au dat Steaua" unui nene oarecare din Romania inseamna ca i-au dat drept de folosinta pe un anumit termen in anumite conditii.El urmand sa-si traga profitul din vanzarile de jucatori,vanzarile de echipament sportiv si alte obiecte promotionale,din drepturile tv,sponsorizari samd Punct.Asta a vazut si tribunalul studiind toate actele facute intre ei.Becali a crezut,asta nu contest,ca Steaua e a lui pe veci si ca poate face ce vrea cu ea. Poate asa l-au mintit niste avocati dornici sa-i intre pe sub piele asa cum au facut si cu alte procese in care l-au asigurat ca nu va face nici o zi de puscarie. Pana la urma nu ceea ce crede Becali echivaleaza cu Legea in tara asta ci cu ceea ce hotaraste tribunalul,inalta curte etc El e atat de frustrat incat tot de la el putere a hotarat ca poata sa spuna FCSB-ului tot Steaua ca sa nu-i cada vanzarile.S-a reglementat si asta,nu e a lui e a Armatei...Inca o infrangere. Minciuna,hotia,impostura,falsul n-au picioare atat de lungi,pana la urma se adevarul iese la lumina.Cand va ajunge Steaua in prima liga si va avea acea minunata tribuna si jucatori,voi toti veti trece cu postarile de partea ei pt ca acum scrieti dupa cum bate vantul,nu dupa cum spune legea.

Mozzie (44 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 13:36

Mai baieti,maturizati-va,nu poate nici un angajat sa vanda,sa transfere proprietatea unui activ ce apartine unei institutii,lucrurile sunt mult mai complicate...Daca generalii "i-au dat Steaua" unui nene oarecare din Romania inseamna ca i-au dat drept de folosinta pe un anumit termen in anumite conditii.El urmand sa-si traga profitul din vanzarile de jucatori,vanzarile de echipament sportiv si alte obiecte promotionale,din drepturile tv,sponsorizari samd Punct.Asta a vazut si tribunalul studiind toate actele facute intre ei.Becali a crezut,asta nu contest,ca Steaua e a lui pe veci si ca poate face ce vrea cu ea. Poate asa l-au mintit niste avocati dornici sa-i intre pe sub piele asa cum au facut si cu alte procese in care l-au asigurat ca nu va face nici o zi de puscarie. Pana la urma nu ceea ce crede Becali echivaleaza cu Legea in tara asta ci cu ceea ce hotaraste tribunalul,inalta curte etc El e atat de frustrat incat tot de la el putere a hotarat ca poata sa spuna FCSB-ului tot Steaua ca sa nu-i cada vanzarile.S-a reglementat si asta,nu e a lui e a Armatei...Inca o infrangere. Minciuna,hotia,impostura,falsul n-au picioare atat de lungi,pana la urma se adevarul iese la lumina.Cand va ajunge Steaua in prima liga si va avea acea minunata tribuna si jucatori,voi toti veti trece cu postarile de partea ei pt ca acum scrieti dupa cum bate vantul,nu dupa cum spune legea.

rumunek (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 13:38

De ce sa ne mire sondajul? Ați observat ca, din momentul apariției echipei de fotbal a CSA, celelalte (baschet, handbal) joacă în anonimat? Adică cei 2-3 sute de ultrași sud au migrat la fotbal, unde e și loc pentru colegii mai puțin ultrași și expunere mai mare. Și s-au adunat vreo 7-8 sute. Probabil pe noul stadion, vor fi și 3 mii, poate vor veni și suporteri de fotbal, așa cum vin și au venit si la FCSB. Un singur lucru se pierde din vedere, CSA Steaua nu poate fi niciodată FC Steaua București, doar eventual un asociat. De aceea nici nu poate fi deocamdată un partener de discuție pentru UEFA.

stelu blues an (8 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 14:01

maaah el cid.dupa ce ca esti prost de traznesti,mai si semnalizezi.revolutionarule.

tomas orzan (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 14:16

Cel putin ciudata preocuparea ta obsesiva fata de ceea ce vrea Steaua. Incepi sa devii dovada vie si incontestabila, sa folosesc si eu cuvantul devenit eticheta pentru Dinu Cornel, filozof al fotbalului nascut in Targoviste din parinti intelectuali geniali, ca in viata nu trebuie sa ai idei multe ci fixe pentru a reusi sa atragi atentia.

El Cid (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 14:17

Deranjant.... cumva.... doare drăgălașilor... lacheii de casă a unei securități stilizate în codoașă de Centru Vechy... Cu prozeliți noi dar apucături demne de ionteleagălîngăcoveșy....

Geo (9 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 14:22

SUPER!!! Bravo Maria!

Toniro (10 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 14:51

Este normal ca la un asemenea brand sa apara fel și fel de profitori. Numai dacă te uiți la embleme și îți dai seama care sunt profitorii. Fcsb-ul, fără identitate. CSA STEAUA, este un club sportiv adevărat, cu o istorie care nu poate fi contestata decât de cercopiteci. Acel sondaj făcut de cei de la Avangarde, este la fel de reprezentativ ca și interviurile celor de la Vax Populi. Reprezintă realitatea unor anumite ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romeo (3 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 15:10

De articole sportive vă mai ocupați?

Pop Sever-Augustin (12 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 15:12

Suporterii- pe drept- vad echipa STEAUA cea care a adus singura mare performanta notabila in fotbalul Romanesc si a dat pleiada de jucatori de valoare europeana, iar unii care au jucat ulterior chiar in marile campionate recunoscute , ca si titulari. Actuala situatie este artificiala si este generata de o neglijenta juridic-administrativa apartinand actualului patron al echipei, care a generat aparitia a doua echipe - practic- indreptatite sa revendice acest nume. Adevarata STEAUA va fi cea care va avea rezultate si va promova proprii jucatori, demni de valorosii lor inaintasi. Desigur, la ora actuala FCSB, are performante superioare, dar artificiale deoarece promoveaza o politica de castig imediat- cumpara ce este mai bun, si vinde imediat-care pe termen mediu si lung nu poate fi sustinuta.Tot ce a vandut FCSB in ultimii ani s-a dovedit ca nu poate face fata in exterior, ca sa nu mai vorbim ca nici o echipa de top , din campionatele importante, nu are in lot jucatori romani achizitionati de la FCSB. Credibilitatea si increderea impresariloer straini in ofertele FCSB este in scadere, iar performantele ecipei scad, pe plan intern fiind depasita de alte echipe. Cat timp patronul echipei se considera atoate stiiutor, iar presa sportiva reia si difzeaza ,ZILNIC- zisele acestui personaj exista toate sansele ca STEAUA sa intre in umbra, deoarece noua echipa este departe de performanta. Cand nu exista rezltate si performanta, statisticile sunt inutile iar suporterii deceptionati parasesc echipa!! Din pacate discutam de fotbalul ROMANESC incaput pe mana unor AGEAMII!!

mircea gabriel (8 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 15:45

Raspunsul celor de la CSA seamana mult cu o Directiva a tovarasului, stiti voi care. O intrebare: cum e posibil bugetul MAPN sa cumperi echipa de fotbal REGAL?

ticbis (126 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 15:50

Maria, "like" din partea mea pentru articolul tau; ai pus punctul pe "i". Era firesc si natural ca sondajele sa arate asa, pentru ca exista inca multi nostalgici ai "armatei" comuniste si, pe de alta parte, la sondajele astea au participat in mod evident si sustinatori dinamovisti sau rapidisti care, mai presus de orice, in lipsa propriilor lor satisfactii, in conditiile in care echipele lor se scalda in insolvente si falimente, nu-si doresc altceva decat "moartea" rivalei traditionale, Steaua!!! Din punctul asta de vedere, rezultatele sondajului ce au aratat o scadere cu 20% a sustinerii actualei Steaua sunt normale si firesti. Totusi, marea masa a stelistilor sunt inca alaturi de echipa pe care au sustinut-o inca din copilarie si care evolueaza neintrerupt de la infiintare (1947) si pana in prezent pe prima scena a fotbalului romanesc si cu real succes chiar si prin cupele europene. Steaua e asta, nu alta; n-a retrogradat niciodata in istoria ei si a continuat sa faca performanta la nivel intern si european indiferent ce fel de patron a avut de-a lungul timpului si sub ce nume a fost obligata sa functioneze. Asta e o realitate pe care sondajele o atesta in mod evident. Ceea ce incearca CSA-ul acum este o parodie ieftina cu o echipa de amatori prin noroaiele ligii a IV-a; chiar si sustinuta de la bugetul de stat nu va fi niciodata continuatoarea Stelei. In mod normal, intr-o tara normala, cheltuielile armatei cu astfel de proiecte comuniste ar fi interzise prin lege, sau macar din bun simt; la noi se pare ca nu e cazul! In fine; Armata poate sa-si comande ce sondaje doreste si sa le faca cum vrea ea, dar echipa de fotbal nu va mai avea niciodata! A avut una, a privatizat-o, a instrainat-o (sau i-a fost furata, dupa cum sustine), rezultatul este ca n-o mai are si n-o va mai avea niciodata!!! Justitia i-a recunuscut dreptul asupra numelui si a marcii, dar nu si asupra echipei de fotbal! Ori asta e singura care conteaza! Este adevarat, ne putem astepta in viitor la orice (justitia romana are "resurse" infinite, ca d-aia suntem paria in Europa), dar in spiritul dreptului sportiv fosta Steaua este actuala Steaua, si suporterii adevarat simt asta. Si sondajele arata asta! In final, da-mi voie sa-ti contrazic o afirmatie; citez: "Dar finanţarea unei echipe profesioniste de fotbal cu bani publici reprezintă o decizie politică. Iar deciziile politice iau în calcul aspectele legate de imaginea publică." Cat se poate de fals! Armata nu finanteaza acum din bani publici altceva decat o echipa de fotbal de amatori; ca sa se califice la statutul de echipa profesionista si sa poata fi afiliata la FRF si recunoscuta la UEFA trebuie sa-si schimbe forma de organizare juridica a societatii, adica sa se privatizeze, sa fie cedata/vanduta/inchiriata unei societati comerciale private. Cel putin asa sustin regulamentele interne si internationale in vigoare. Desigur, va fi o decizie politica, dar aceasta va avea prea putin de-a face cu imaginea publica, oricat de ofertanta ar fi aceasta pentru politicieni de teapa lui Dragnea sau a lui Nicolicea si Iordache; mai degraba cu spiritul si cu litera legii, asa proaste cum sunt ele acum! Statul poate sa-si faca Stele, Dinamo-uri si Rapid-uri cate pofteste, poate sa faca ce vrea cu ele, poate sa le dea bani cu nemiluita de la buget... un singur lucru nu poate face: fotbal profesionist organizat sub regulamentele FIFA si UEFA !!! In rest, oricine poate face orice fel de sondaje publice si poate sustine orice formatie de amatori doreste!

alex (4 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 15:58

Iubire... devii patetica ... una e sa ai "preferinte" si alta e sa nu mai traiesti fara subiectul Steaua Bucuresti. Care e evident SC FC FCSB SA Mogosoaia.

Șerban (38 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:04

Eu înțeleg: 1)Ce a cedat Armata, fotbal așa ca noțiune abstractă? 2)S-au dus Păunescu și apoi Becali și le-a luat echipa de fotbal prin jaf armat sau prin șantaj? 3)În zona de afaceri cedarea unui bun cu reacredință se cheamă înșelăciune - mă refer la o mai veche declarație a lui talpan din care rezulta că el a descoperit că formalitățile de cedare - preluare a echipei de fotbal nu-s conforme cu legea și atunci ciobanul să plătească! 4)Ce valoare mai are azi brandul Ripensia sau brandul Progresul sau Venus sau chiar Rapid?

Decretel (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:12

Doamnă, eu vă apreciez comentariile și le susțin , dar acum nu:sondajul nu este concludent, când va ajunge în liga a doua cu siguranță cifrele vor fi altele.O zi bună.

Zagna (15 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:15

Felicitari, Maria ! De unde are armata bani pentru fotbal ? Aceasta e intrebarea la care trebuie sa raspunda ministrul apararii si nu talpan,sau petre ...

Lucian (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:41

Un sondaj obscur, comandat de alde Nea Vali Argaseala, aparat de o hartie de impachetat peste ***). Aveti aceeasi credibilitate ca "sondajul" Avangarde si ca viitorul sondaj al CSA-ului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:44

@Catalynn: Sondajul este corect si relevant; nu neaparat foarte precis! In mare asa stau lucrurile; stelistii adevarati ce au tinut cu Steaua de cand erau mici sunt de cateva mii de ori mai multi decat "stelistii" lui Talpan! Cred ca nu e cazul sa-ti explic de ce :))) Regret ca ai pus botul la o asemenea facatura politica ieftina (unii voteaza la urne o data la patru ani pentru un kil de faina si o galeata de plastic, deci te inteleg), dar Steaua lui Talpan nu va fi niciodata Steaua! Si nu vorbesc aici despre sondaje (ca la Craiova clona PSD-ului aduna oltenii cu zecile de mii pe stadion, desi echipa aia n-are nicio legatura istorica si de de palmares cu fosta "Craiova Maxima" a lui Balaci si Beldeanu), ci de bunul simt elementar. Echipa lui Talpan are alte probleme: pentru a fi afiliata la fotbalul profesionist din Romania si recunoscuta la UEFA ar trebui ca: sa se schimbe legea sportului; sa se modifice statutul FRF; sa se abroge directivele FIFA si UEFA. Altfel, echipa lui Talpan nu va avea niciodata dreptul de a se afilia la fotbalul profesionist, nici in tara si nici in afara ei; poate doar daca se va vinde unei societati private, unui alt "Becali" : ))) Despre asta vorbim; in situatia asta e si Rapidul si va urma si Dinamo... Vrei sau nu, iti place sau nu, exista o continuatoare a Stelei... aia e Steaua!!!

Un cititor (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:46

Buna, as da mesaj in privat dar nu cred ca am posibilitatea, mitiv oentru care las comentariu. Ar fi fost mai bine pentru Steaua ca acea scadere sa fie de 20 de procente insa, din pacate, este de 20 puncte procentuale

Mihai (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 17:14

Steaua Bucuresti inseamna CSA indiferent de sondaje si de numarul suporterilor.Azi sunt 14% (conform renumitului sondaj) peste cativa ani pot fi 75%.Stiu ca problema e la voi "ziaristii"- ce va faceti fara becali?

Popa (45 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 17:27

14 % inseamna 14 % !!! Dragnea o sa le taie bugetul oricum ! Nu neaparat pentru cei 14% , dar si pt faptul ca e un proiect din care nu se intorc bani la partid . Ma mira faptul ca nimeni , nici Becali , nu aduce aminte de ce s-a intamplat cu echipa de baschet ! Probabil DNA va face lumina si vom vedea de ce CSA plateste unui club privat sa poarte numele de Steaua !!!

IO (10 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 17:51

Care dntr e cele doua echipe poarta numele Steaua? Cu asta mi-am inchiat argumentul.

Lestie (10 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 18:18

Ce a fost CSA (pe vremea lui Ceausescu) si ce a ajuns (pe vremea lui Talpan)! Decadenta e ilustrata de "maestrul" Lacatus, care, dupa ce a *** tot ce a putut *** de la Becali (trei mandate de antrenor, unul de presedinte, pe parcursul carora a scuipat pe tot ce facuse bun in fotbalul romanesc), a trecut in tabara adversa (pentru 3 000 de arginti), declarand, cu obraznicia specifica etniei din care se trage, ca Steaua nu ea aia la care a fost el, ci asta la care e. Ce ma ingrozeste pe mine e nu lipsa de caracter a unui derbedeu recrutat din mahalalele Brasovului, ci faptul ca Armata romana de azi e mai penibila decat cea zugravita de Anton Bacalbasa in scrierile sale. Tine-i, Domane, pe dusmanii tarii departe de hotare, pentru ca, cu Talpan et comp. n-avem nici o sansa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo (91 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 18:18

Draga Maria, in ziua de azi numai o "raritate" intelectuala poate re/cunoaste ca ar fi o blasfemie sa spui ca o echipa scremuta in 2017, in Liga a 4-a de amatori - judeteana, de ambitiile unor ofiteri nostalgici comunisti, ar fi ECHIPA SIMBOL AL FOTBALULUI ROMANESC!...De ziua Botezului Fiului, multumim Mamei Maria, ca....asa e datul.....!

vasglo (91 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 18:20

Draga Maria, in ziua de azi numai o "raritate" intelectuala poate re/cunoaste ca ar fi o blasfemie sa spui ca o echipa scremuta in 2017, in Liga a 4-a de amatori - judeteana, de ambitiile unor ofiteri nostalgici comunisti, ar fi ECHIPA SIMBOL AL FOTBALULUI ROMANESC!...De ziua Botezului Fiului, multumim Mamei Maria, ca....asa e datul.....!

Semac (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 18:28

Regulamentul FIFA este clar echipa de fotbal STEAUA S-ar fi desființat dacă domnul Gigi Becali nu lua echipa.Pe suporteri mai puțin ii interesa cine lua echipa ,mai important era ca echipa SANU SE DESFIINȚEZE AVÂND UN PALMARES CU CARE PUTINE SE POT LAUDA. Dar iată ca in 2004 ARMATA IN LOC SA SE OCUPE DE PREGĂTIREA MILITARĂ PENTRU CARE SUNT PLĂTIȚI AU CONSTATAT CA LE LIPSEȘTE JUCĂRIA DE FOTBAL CU CARE MAI MARE SE MAI DUCEAU PE AFARA ( PE GRATIS NU CU BANI )ȘI DA IN JUDECATĂ ECHIPA LUI BECALI PENTRU SIGLA.DE CE ? PENTRU CA SIGLA REPREZINTĂ DE FAPT PALMARESUL ȘI SACUL DE BANI . Și peste 10 ani CLUBUL DE FOTBAL STEAUA ÎȘI RECÂȘTIGA LA ÎNALTĂ CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE S I G L A CARE ERA ARMA CEA MAI IMPORTANTĂ CU GÂNDUL CA INTR-O ZI VA REVENI IN PRIMUL EȘALON AL FOTBALULUI ROMANESC. CA UN SUPORTER VECHI AL ECHIPEI DE FOTBAL STEAUA ACUM FCSB STAU ȘI MA ÎNTREB DE CE ARMATA NU SE ÎMPĂCA CU ECHIPA ACTUALA A LUI GIGI BECALI. ESTE IN INTERESUL FOTBALULUI ROMANESC IAR CEI DE LA ARMATA LOVIȚI IN ORGOLIUL CA NU MAI AU ACEASTA JUCĂRIE NUMITA ECHIPA DE FOTBAL.ACEST RĂZBOI PE SIGLA PRACTIC NU FOLOSEȘTE NIMĂNUI DAR NU ! LA NOI ESTE ACEEA ZICALA SA MOARA ȘI CAPRA VECINULUI ȘI CEI DE LA STEAUA VEDEM CA ȘI-O INSUSESC PR DEPLIN! ACEST RĂZBOI PANA LA URMA NU FOLOSEȘTE NIMĂNUI!

sundance kid (62 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 19:14

Cei mai frumosi ani au fost cei cind eram copil si anume anii 70 si nu imi faceam griji ca unul din parinti sau amindoi isi pot pierde slujba si odata cu asta pot fi dat afara din casa care ulterior sa fie revinduta de banci . Intre timp repet . In rest v-ati tinut promisiunea . Trei milioane jumate de romani au parasit tzara . Apropo .In anii 70 numaram 20 de milioane si de la olimpiade veneam cu zeci de medalii !

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 19:21

Maria, o sa urmeze o avalansa de "te-ai vandut intelectualului" (asa cum se spune de oricine pe aici care mai pune cateva intrebari, nu spun exact numele acelui domn si nici meseria lui, deci am preferat sa il numesc "intelectualul") sau mai rau, ca esti "stelista"(sau mai rau decat mai rau, fecesebista) desi daca te citeste cineva de cativa ani, nu numai ca nu prea simpatizezi cu acest club, ba as spune ca....dimpotriva. Oricum, felicitari, tocmai ai devenit "stelista" infocata, desigur, platita de celebrul patron intelectual.

Razvan (5 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 19:33

Nu ma pot pronunta in legatura cu sondajul.Insa ma pot pronunta pe tema lipsei de (cel putin ) profesionalism a unor jurnalisti.Care in loc sa informeze publicul despre situatia reala in conflictul Steaua vs fcsb,continua sa fie surprinsi si indignati de faptul ca Armata nu ii da echipa lui becali (sau,ma rog,ceva de genul). Armata este proprietarul brandului Steaua. Becali nu a avut acceptul de a folosi marca Steaua ,desi a facut cerere scrisa in 2003 si a fost refuzat tot in 2003. Si alte multe. Publicul ar trebui informat corect.Si bineinteles nimeni nu poate obliga pe cineva sa sustina Steaua sau fcsb.Suntem liberi sa alegem.Insa ziaristii ar trebui sa informeze publicul intr-un mod profesionist.

Emilian (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 20:22

Articol vadit pro Becali. Pe principiul, *** are dreptate. Nu conteaza ca si banii lui tot din bugetul public provin. Ba mai mult, au fost furati. Ok, sa nu va aud vorbind de morala.

Juravle (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 20:35

Toata tevatura asta cu sondajul Avangarde are o tinta precisa si stiti foarte bine care este. Intr-adevar, Bacali nu a considerat demn sa procesese scaderea cu 20% a numarului de suporteri. Mai interesant este unde s-au dus acesti suporteri, din moment ce si Dinamo inregistreaza pierderi, si, mai ales, Rapid. Pai s-au dus la FC Lehamitea, un club select din care mai fac parte cei care nu mai protesteaza in Piata Victoriei, cei care nu mai sunt interesati sa-si vaccineze copii, cei care nu mai revin cu anii de pe unde lucreaza in strainatate si altii ca ei. Grav este ca CS Steaua si FC Rapid vor beneficia de stadioane ultramoderne desi nu mai au echipe in prima liga, Dinamo se indreapta spre vesnica pomenire, iar Becali declara senin ca Arena Nationala este a FCSB, pentru ca este a primariei si pentru ca primarita Firea este fina lui si este de acord. Pentru asta nu iti trebuie sondaje, ele se petrc sub ochii nostri, live cum se spune pe Facebook.

Comentează