Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Birocraţia de manea

Primăria Bucureşti a cheltuit 100.000 de euro să găsească profesionişti sau amatori "în sport şi agrement". Sau în altceva

Permalink to Birocraţia de manea
miercuri, 22 noiembrie 2017, 9:25

„Numărul mare de CV-uri ne arată cât se poate de clar că suntem pe drumul cel bun”, a anunţat Gabriela Firea. Primăria Bucureşti a organizat un târg de locuri de muncă în Holdingul Municipal. Pentru cele 2.000 de posturi, s-au depus, în două zile, 20.000 de CV-uri, conform unui comunicat al PMB. Cei mai mulţi candidaţi au aplicat pentru un loc de muncă în Compania Municipală Sportul pentru Toţi: 1.468.
Edilul a declarat evenimentul „un succes”, „bucureştenii ne-au arătat astfel că au încredere în proiectele municipalităţii”. Mai ales în cele legate de sport, s-ar zice. I-a convins neprecupeţirea autorităţilor când e vorba de construit săli monovalente şi bivalente. Pentru cele polivalente nu sunt destui electroni.

Faptul că s-au strâns multe CV-uri poate avea şi alte explicaţii. De pildă, poate însemna că salariile la Primărie le dau clasă exploatatoare celor din privat. Salariul mediu net în holdingul PMB e cu 10 la sută mai mare decât salariul mediu net în Bucureşti, scrie Ziare.com. E şi ăsta „un succes”, dar pe alt drum, paralel.

Voi, osândiţi la leafă, sus!

Numărul mare de CV-uri poate însemna, de asemenea, o comunicare în stil vechi, cripto-proletcultist cu masele. „Acest târg se va adresa mamelor care doresc să se întoarcă la serviciu”, explica Firea, în aprilie. Mamele, apoi tinerii care au picat Bac-ul şi studenţii. Acum, asta e, nu le poate da ciorbă gratis la toţi oropsiţii! Unii trebuie să şi muncească la pasajul pietonal Dâmboviţa – Dunăre – Marea Neagră.

În ajunul târgului, edilul a lărgit aria de selecţie: se caută „oameni competenţi”. Lista cu posturile n-a fost însă făcută publică. Numai dacă te deplasai la ghişeu, la târg, beneficiai de „informare privind locurile de muncă disponibile”.

Doar la CSM e competiţie

Pentru postul de director general al CSM a fost anunţat un concurs, cu bibliografie. Constantin Căliman, fostul şef al CSM, a picat la scris, iar Gabriela Szabo a ajuns să concureze cu ea însăşi, ca la Olimpiadă, la proba interviului. Ăsta e tiparul angajării la stat. Numai companiile noi ale Primăriei Bucureşti au alt model, mai discret, mai practic. Şefii au fost numiţi direct, pentru că, a estimat Gabriela Firea, „dura prea mult” concursul. Iar pentru restul organigramei, PMB face carnaval de joburi.

Se caută ochi frumoşi şi nu numai

Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB), care s-a ocupat de eveniment, preciza că se caută studenţi, tineri absolvenţi sau profesionişti „în domenii precum construcţii, imobiliar, medical, energetic, sport şi agrement, turism, pază şi securitate, protecţie civilă, publicitate, prestări servicii şi nu numai”. Bucureştenii „şi nu numai” au dreptul să ştie pe cine şi pentru ce plătesc din banii lor. E greu de spus ce fel de „profesionist cu experienţă în sport” caută Primăria: manageri de club, sportivi, antrenori. Nu mai vorbim despre profesioniştii în „agrement”.

După târg, Primăria anunţă că urmează interviurile de angajare. Nu comunică şi criteriile pe baza cărora selectează CV-urile. Holdingul Municipal e transparent ca peştele de sticlă. Şi democratic, pe deasupra, de vreme ce are aceeaşi fişă pentru toate posturile: „Du-te acolo, nu ştiu unde, adu-mi aia, nu ştiu ce”.

CV-uri fără număr

Pe vremuri opace, cheltuia numai angajatul, pe atenţii şi pe măsline, să obţină un post la stat. Acum cheltuie statul. Compania Sportul pentru Toţi are capitalul social de 400.000 de euro. Pentru a avea şi muncitori, nu doar obiectul muncii, Primăria a cheltuit 100.000 de euro, fără TVA, pe târgul de şarade.
Din aceşti bani, scrie în caietul de sarcini de pe site-ul CTMB, 60.000 de euro s-au dus pe „servicii media şi publicitate”, iar 30.000 de euro – pe „tipărirea de materiale promoţionale”. Spre comparaţie, un târg de joburi pentru tineri, organizat de MTS în cinci oraşe, „Zilele carierei”, în 2015, a costat 31.000 de euro.

Până la finalul lui 2018, vor fi necesari peste 8.400 de angajaţi în companiile Primăriei. De la târg, probabil, se va ajunge la festival de joburi, cu trupe şi artificii. Lumea o să se strângă, ca la Woodstock, iar cine aplaudă o să fie selectat de Primărie după valoarea lui, dar mai ales după urechea muzicală.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Ion (4 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 10:37

Hoție din bani publici pe Dâmbovița. Stim ca la Bucuresti se sifoneaza toti banii publici .. ... cunoastem, ne e greata de hotia si minciuna din capitală

mircea_deca (4 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 10:44

excelent ,maria.............

Sile (27 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 11:20

"Acum, asta e, nu le poate da ciorbă gratis la toţi oropsiţii!" _citat din aceasta ioana de arc a luptei antipsd. Tanti, invata mai intai sa te exprimi corect si pe urmă treci la editoriale!

Gigi (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 11:42

Ce sa spun, ai descoperit roata. Orice costa in ziua de azi. A fost ceva illegal !!??

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:29

nu e ilegal, dar poti actiona iresponsabil intr-o functie publica si daca nu incalci legea.
de la OUG 109 – 2011, institutiile bugetare pot sa angajeze si pe ochi frumosi, daca isi trec criteriul asta in statut. In actul constitutiv al Companiei Sportul pentru Toti SA, se reglementeaza doar modul de angajare a personalului de conducere si de executie, pentru restul personalului, singura conditie e sa fie „angajat in functie de organigrama de organizare”, art.24, pct.3.
http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/AnexaH131_17.pdf

Carol K (309 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:17

Nu vreau sa ma gandesc care vor fi criteriile de selectie.Sper ca dupa aceste selectii sa nu mai ramana vreun locuitor din Voluntari fara serviciu,nici macar aia care asteapta ajutorul social luna de luna.De ce sper asta ? Pai sa nu se mai inventeze alte si alte posturi,servicii,directii,toate la un loc inghitind zeci de milioane lunar...Vom avea in curand si handbaliste care vor renunta la salariul de profesioniste si se vor angaja pe o leafa mai mare intr-un departament al primariei paralele a doamnei Firea.Cea la care cuvantul "risipa" nu exista in vocabular cand e vorba de banul altora,al bucurestenilor,desigur.Pe banii lor imaginatia si fanteziile doamnei nu cunosc limite...

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:31

Asta fac Primariile ... in special cele bogate ... infrastructura, proiecte pentru Comunitate ... ce altceva sa faca cu banii ... sa se uite la ei? ...:)) Daca sunt chestiunui ... nelegale ... sunt convins ca*Cucuveaua Mova a luptei anti-coruptie ... vegheaza, cercetateaza, ancheteaza ... combate ... mai mult sau mai putin in limitele Constitutiei Romaniei ...:)) Eu cred ca tie iti e putin necaz ca Firea, este zice lumea ... cel mai bun primar al Bucurestiului ... peste magnatii gen Basescu, Videanu, Oprescu ... a trebuit sa vina un Primar General de la PSD ... ca sa se miste si sa se modernizeze lucrurile in Capitala ... si nu orice primar ... Firea a fost ... stirista ca tine ... pe ea au ales-o bucurestenii Primar General ... tu tot editorialist de politica la ziar de sport ai ramas ... si sunt convins ca nu te percepe nimeni ... mai partiala sau obiectiva, decat insasi Firea ... care este cu acte ... membru de partid ...:)) Invidie? Oftica? Ehh... who cares? Not me!...:)) PS. Eu am votat cu d-l Profesor Daniel Constantin Barbu ... tu ... pp ca cu d-l ... matematician Nicusor Dan actualmente unemplyed? ...:)) Asta e ... bucurestenii au decis ... nu are rost sa te oftici ... oricum nu cred ca exista riscul ca Dna. Firea sa candideze impotriva d-lui *** ... turistul numarul 1 al Romaniei ... are al 2-lea mandat garanat ... zic eu ... poate sa-si faca rezervari in statiuni exotice de pe acum ... macar mai economiseste ceva bani din bugetul Presedentiei! ...:)) Astept si un articol despre banii cheltuiti cu ornamentele de sarbatori ... sa nu ma dezamagesti ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabi friptea (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:44

bai fratilor,cum sar imediat postacii de serviciu sa-si apere superiorii.tot inainte mandri pionieri,de-asta sunteti platiti! ia zi mai Sile eminentul,ce e gresit in expresia careia i-ai dat copy-paste?

JFM (155 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:50

@Crimson...Da,asta fac primariile,infrastructura,proiecte pt comunitate...Doar ca la noi ele raman pe hartie si pe statul de plata...Spune-mi o lucrare inceputa si finalizata de PMB in cele 16 luni de la instalare dintr-un buget de 1 mld euro pe an.Carpeli,sponsorizari aiuristice,promisiuni,achizitii de vechituri,salarii gigant,kitschuri cat vezi cu ochii si multa vorbarie goala la TV,asta asa,pe scurt. Bucurestiul n-a avut niciodata o administratie inexistenta,ca acum.Au fost multi slabi,necorespunzatori dar existau,mai faceau cate ceva.Asta e invizibila,zero pe linie...Ni vu, ni connu !

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:51

@gabi friptu ... cred ca ... 'nu poate sa LE dea ciorba PE gratis la titi oropsitii' ... era o exprimare mai fericita ... si in ton cu profesia de ... editorialist! ...:))

gabi friptea (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 12:51

”ioana de arc”....hahaha....ce fel de arc:de pix,de suspensie sau....arc peste timp? Sile,Sile....”mandrete” de postac mai esti...

crisjustme (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:05

@crimson veritas Inteleg ca esti spalat pe creier de *** dar totusi...constantin barbu ? nu condamn in general viziunile politice dar tu esti de partea farisilor si a tradatorilor de tara aserviti lui dan voiculescu si cloaca ordinara de langa el . Din pacate sunt multi ca tine

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (38 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:14

Nu-mi place stilul Firea, de când o știu, dar, după articolele dumitale și ale lui Tolontan, a început să-mi fie simpatică!

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:27

@crisjustme ... nu suntem asa multi ... altfel nu aveam Muppet la Cotroceni si Muppet Show pe strazile din Bucuresti, atatia #muppets in general ...:)) A3 greseste ... cand vorbeste despre ... majoritatea tacuta ... este o minoritate ... care se opune Sistemului Ocult de Putere (zis si Stat Paralel, Binom, etc.) ... eu sunt realist ... nu-mi place sa traiesc din sperante auto-induse. Klaus Werner a fost votat de peste 6 milioane de 'cetateni' ... la singurele alegeri unde se decide Puterea in Romania ... Alegerile Prezidentiale ... psd-ul nu a adunat la alegerile unde se decide daca sa existe sau nu Opozitie la Puterea Aleasa ... nici 50% din voturile adunate de acest ... candidat bine facut ...:)) cca 3 mil de voturi vs 6.5 mil de voturi ... do the math ...:)) Eu sunt familiar cu CR si am facut Drept Constitutional ... si astfel stiu cum este distribuita ecuatia puterii in Republica Constitutionala ... Romania ... si va spun ca psd-ul nu mai are nici o treaba cu Puterea in tara asta de ... close to ... 15 ani de zile ...:)) Iar singurul partid Liberal, dpdv doctrinar, din Romania ... a luat 6% ... deci my choice! Romania e ... cum as spune eu 'Kraut' ... la 100 de ani ... condusa de un Neamt (care are probleme cu legea ... civila ... dupa un alt presedinte care a avut probleme cu legea ... penala ... Legea e Lege) ... si un Ungur ... La Multi Ani! ...:)) Noi ... liberalii ... suntem finuti, boemi, idealisti ... rar ne implicam in lupta voastra pentru ciolan ... socialistii si cu crestin-democratii ... sunteti ... mult prea ... grosi ... si unii si altii ... pentru noi ... desigur ... uni sunteti mai ... grosi decat ceilalti ... ca asta e ... evident! ...:))

Cristian (5 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:27

Excelent punctat, Maria! PMB a ajuns moșia țaței de Voluntari! O habarnistă de joasă speță, care face jocurile iubitului ei soț și baronilor psd! Numai *** precum Sile și Gigi(nume predestinate)au creierele spălate și se supără ca prostul pe sat, neînțelegând nimic din acest articol!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (5 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:31

Crimson…ai o primă grasă , nu-i așa? Trebuie să-ți aperi stăpâna și bagi bățul prin gard! Trebuie să fi extrem de slab la minte să crezi că madam Firea e un bun primar!

JFM (155 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:39

Ultima ora: Doamna Firea,foarte atenta si spontana cu promisiunile televizate,cum o stim,ne-a anuntat solemn ca in iarna asta vom avea masini de topit zapada si freze speciale pt indepartarea zapezii de pe trotuare...Cool !!! De acum nu-si va mai da nimeni zapada din fata casei sau a magazinului spunand "pai am crezut ca a luat doamna primar masini de dat zapada,de ce sa o mai incurc eu cu lopata mea ?!? " Poti sa-l mai contrazici,sa-l mai amendezi ?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:20

de la „vom avea” la „avem” e cale lunga, de cateva licitatii anulate…

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 13:59

@JFM ... gandire clasica de crestin-democrat ... degraba cuvantator ... si in paralel ... necunoscator ... de lege! ...:)) Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB (Hotrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti) 120/2010 ... 'proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice' ... Pana la modificarea hotararii respectiva ... obligatia legala ... subzista ... iar necunoasterea legii nu te absolva de responsabilitate ... indiferent ce freze a cumparat sau n-a cumparat Primaria ...:))

Andrei F (188 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:05

Uite revolutia culturala(si sportiva!!!).Toate erau bune si frumoase in minunata tara dar ce te faci ca a venit Firea primarita si strica lucrurile...Cateodata-mi vine sa caut in articolele vechi si sa-mi amintesc ce scriau acesti aparatori ai neamului cu ani in urma...Daca as crede ca as gasi ceva ,credeti-ma ,as face asta!Se dau capitalisti dar plang tot dupa lucrurile alea vechi...pentru ca cineva este lasat sa jigneasca aici il intreb si eu daca era domnul Danut primar isi amintea mai repede de terenul de la Sinaia?Si matematician fara tinere de minte la propriile socoteli????Cum suna???

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:07

Desigur ... hotararea respectiva are ... un defect ... dar nu ma astept la un asemnea nivel al discutiei ... pe gsp ... in sensul ca textul hotararii trebuia sa contina expresia 'proprietarii sau chiriasii' ...:)) In esenta vorbim de o alta hotatarare ... care in facto ... nu se aplica ... pt. ca majoritatea spatilor comerciale ... sunt detinute in regim de ... inchiriere nu de proprietatea! ...:))

B-A-C-H (8 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:17

@gabi friptea: a greșit cazul dativ, aia a greșit. În rest, nu știu, o avea dreptate.Nu îmi place Maria Andries, dar cu politicienii nu ai cum să nu ai dreptate :))

B-A-C-H (8 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:18

Iar acel dativ o fi fost o greșeală intenționată, ironie etc.

Florea (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 14:40

Sa vezi diatractie cand incep sa se umple locurile cu rude, prieteni, simpatizanti si activisti politici. O sa fie platiti sa taie frunze la caini, si o sa-si umple timpul postand comentarii favorabile pe net. Udrea platea postacii din banii ei, Firea a gasit calea sa-i plateasca cu banii nostri

Andrei F (188 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 15:06

Florea (1 comentarii) • 22 noiembrie 2017, 14:40,,Udrea platea postacii din banii ei!..Domnule ai umor!!!!

JFM (155 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 15:10

Pai daca da lumea zapada de ce mai cumpara masinariile astea ? Vad ca ai intrat pe Google si ai dat copy-paste din textul legii...Hai sa mai azvarlim niste bani ? Daca e sa te uiti cate amenzi a dat Firea in iarna trecuta ai sa constati ca toata lumea si-a dat zapada pt ca nu sunt incasari din amenzi pe articolul ala al tau.Daca toata lumea si-a dat zapada de ce-a mai luat freze de dezapezire a trotuarelor ? Sa le tina in curtea ADP ului ? Ia vezi ce raspuns mai gasesti pe Google,priceputule ....

Cosu (53 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 15:52

Transparent ca pestele de sticla ? Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

serban (15 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 15:58

Tocarea banilor pentru auto-promovare.

Andrei F (188 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 16:01

@JFM (106 comentarii) • 22 noiembrie 2017, 15:10 Vai domnule !!!!Trotuare nu exista decat in fata blocurilor ,a magazinelor si a institutiilor....?De exemplu autoarea articolului anul trecut ne spunea ca sportivii de la CSM au fost scosi la dat zapada...Crezi cumva ca o faceau la locurile mai sus mentionate?Nu!Gradinite,scoli,spitale...in afara de asta exista spatii nenumarate de care raspunde primaria ...parcuri,piete...

Anonim (109 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 16:52

Maria, am o intrebare, ca tot ii dai inainte cu antagonismul dintre stat si domeniul privat: o facultate particulara din Romania este mai buna decat una de stat? De asemenea, un profesor universitar de la prima este mai bun decat unul de la o institutie de stat? Este bine sa ataci si femeile din politica/administratie, dar parca nu erai la fel de virulenta pe vremea lui Nuti Udrea! A.

Rex (77 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 17:10

Asta cu.......Doar la CSM e competitie, ati nimerit-o:)

Cosmo (44 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 18:46

Wow, câți au sărit s-o apere pe madam firea! D'apai după ce face angajările alea câți or mai fi. Se vede că face treabă bună :))

Carol K (309 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 19:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (38 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 19:32

@M.Andrieș. Nu vă înțeleg postarea: „de la „vom avea” la „avem” e cale lunga, de cateva licitatii anulate…” ?! S-a anunțat că se fac angajări la firmele Primăriei - înființate pentru ase scăpa de suveica licitație - contestație - alt stdiu de fezabilitate. Eu mai citesc și „alte semnături”!

George (18 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 19:57

Maria, e trist sa citesc chestia cu "la toți oropsiții" scrisă de tine. Aproape la fel de trist este sa văd ca unii nu au înțeles unde e greșeala. Dacă intr-adevăr e o ironie la adresa exprimării bucureșteanului de rând, spune-ne, dacă e o scăpare, corecteaz-o, te rooog! Altfel, da, autoritățile locale se joaca de mult cu banii noștri.

Comentează