Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ştim replica, ştim scena, ştim piesa

Un "bis" împlinit: Negoiţă face repetiţii cu cântec pentru plecarea de la Dinamo

Permalink to Ştim replica, ştim scena, ştim piesa
luni, 13 noiembrie 2017, 10:27

Negoiţă n-o să mai vorbească niciodată cu Dănciulescu. L-a chemat să discute între patru ochi şi poftim! Danciu-gol a spus tot în public, cu detalii picante, despre starea de spirit a patronului. „Este dezamăgit, nu-l mai interesează nimic din ce se întâmplă la echipă”.

Directorul general al lui Dinamo a dezvăluit, la DigiSport, planurile de mare taină ale lui Negoiţă: „Vrea să vândă pentru a recupera măcar 15 la sută din ce a investit până acum”. Nici bârfa nu mai e ce-a fost, acum trebuie să conţină procente şi grafice, pe lângă sondajul de opinie.

Cacealma pentru Badea
„Din ce mi-a spus, este o sumă de vreo două milioane de euro”, a adăugat Dănciulescu. Coincidenţă, tot atât îi impută Nicolae Badea lui Negoiţă, în contul acţiunilor la club. Fostul şef al „câinilor” a obţinut sechestru asigurator asupra a 92,93 la sută din pachetul deţinut de Negoiţă. În vară, scria Fanatik, cei doi s-au înţeles ca datoria să fie achitată în tranşe, prima din ele are scadenţa luna asta. Imaginaţi-vă ce dezamăgit o să fie Badea, când află că datornicul lui s-a blazat. După ce valorifică tacâmurile de argint din vestiar, cu tot cu cei care le folosesc, ar fi în stare să-i pună clubul înapoi în braţe sau să-l lase la uşa bisericii, într-un paneraş, cu biberonul cu whisky ataşat.

Actorul majoritar
Negoiţă „este dispus să plece în orice moment”, dă asigurări Dănciulescu. Stă cu mâna pe clanţă ca Mărgelatu’ cu mâna pe seminţe. Echipa se rostogoleşte ca o fisă de pocher între foştii şi actualii ei conducători. Luna trecută, Negoiţă îi oferea lui Badea, în locul celor două milioane de euro, acţiuni la Dinamo. „Să iau clubul înapoi aşa, cu metastaze?”, s-a întrebat Badea. „Eu l-am lăsat cu o uşoară gripă”. Gripa, ca gripa. Febră, frisoane, insolvenţă. De tuşit, a tuşit sec doar ANAF, după ce au fost şterse în jur de cinci milioane de euro datorii la Fisc.

George Copos făcuse un obicei din a vinde Rapidul pe un leu. Negoiţă e abia la început. Are de unde să scadă din preţ, să se simtă măgulit investitorul indian. Sceneta cu plecatul îi poate calma pe suporteri o vreme şi, dacă e bine jucată, îl temperează şi pe Badea. „Am făcut o greşeală intrând în fotbal, nu eram personajul potrivit să intru în această poveste”, a cugetat Negoiţă, la DigiSport. Ba da, se încadrează în rolul de manager în Liga 1, de vreme ce face din business o melodramă şi viceversa. Fără ieşiri la rampă cu suspine, jurăminte pe blaturi şi războaie sfinte contra arbitrilor, nu se urneşte balanţa de plăţi.

Profesioniştii crizei
Din păcate pentru cluburile româneşti, lupii tineri finanţatori nu diferă, la năravuri contabile, de lupii tranziţiei. „Am fost avertizat că voi fi înjurat pe banii mei”, a reclamat Negoiţă la TV. „Banii mei” e un fel de-a spune, când circuitul financiar de la Dinamo, încovrigat în coadă şi nu numai, porneşte de la Nicolae Badea şi se termină tot la el. Negoiţă susţine că a ieşit „pe minus”. Nimic nou, ştim replica. În fotbalul românesc, patronii nu fac profit, în orice caz, nu profit din acela care se impozitează.

Alertat că ar rămâne cu echipa pe cap şi ar trebui să le plătească măcar un rând băieţilor, dacă se califică în play-off, probabil Badea îl va păsui iar pe Negoiţă. Şi la Dinamo va fi linişte până la următorul termen-limită. „Clubul trebuie să se autofinanţeze”, observa Dănciulescu. Soarta lui Dinamo nu depinde de viitorii foşti sau de foştii viitori patroni. Depinde de antrenor şi de cei care intră în teren, rupându-şi de la gura negocierilor cu alte echipe.

„Jucătorii nu sunt profesionişti, uitaţi-vă cum joacă”, i-a criticat Negoiţă, după ce s-a felicitat că le plăteşte salariile la zi. Poate că jucătorii au nevoie, pe lângă tiparul de criză perpetuă, şi de un model de seriozitate, la vârf. Cineva care zice „Plec!” şi pleacă. Sau care zice: „Investesc!” şi investeşte. Iată, de exemplu, afirmaţia aceea că nu-i pasă ce se întâmplă la club e un început. Îl face pe Negoiţă să pară un om de cuvânt.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Demolarii (18 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:05

Am citit articolul doar pentru a-mi confirmă ideea făcută de titlu și autoare. Nu spune nimic, o învârte intre presupuneri pentru că patronul gsp.ro o cere. Poate nu cere sa atace Dinamo, dar sigur le cere procente...doar îi plătește și vrea și el profit, altfel de ce ar mai susține financiar gsp? Câțiva ani în urmă gsp, scotea ediție tipărită și duminică . Acum nu, semn că nu Negoiță a inventat raportarea bugetului de costuri la cel de venituri. Dar cum sa faci rating? Sa scri că la Naționalele de box o categorie nu sa desfășurat din lipsa de sportivi? Nu, nu aduce rating. Sa scri despre competiție că cele de popice sau oina? Nu aduce rating... Pai ce aduce rating? Gata stiu: fotbalul, și voi scrie despre echipe cași Gaz Metan, Voluntari, Chiajna, Poli Iași etc....Cum nu aduce rating? Pai e fotbal.....cum în România doar Clubul Dinamo, Gigi Becali , Simona Halep si Națională aduc rating in tot sportul romanesc? Pai asta e și meritul patronilor de ziare de sport. Ce fel de oameni și ce fel de politică fac? Trebuie arătați cu degetul acești patroni, oportuniști , incognito, și care ataca pe cine vor. Ei, patronii de ziare, sunt o parte a vinovățiilor pentru situația sportului românesc...

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:05

L-ai cam mângâiat pe creştet...Maria!Cred că Negoiță "merită" mai mult.Are capul tare!

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:07

L-ai cam mângâiat pe creştet...Maria!Cred că Negoiță "merită" mai mult.Are capul tare!Parcă-i văd pe Bombonel&Comp. cum apar în postura de "salvatori" ai lui Dinamo!

Ionel (18 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:21

Aparent e motiv de bucurie ca pleaca Ciuma Rosie de la Rin ... dar nu e asa ... *** incearca sa dea o ultima teapa. Negoita vinde dar nu are ce vinde ... Numele, Sigla, Culorile si Palmaresul sunt la Badea ... Negoita a avut doar drept de folosinta Negoita cere 2 milioane (plus alte 4 milioane datorii catre firmele sale) pentru lotul de jucatori si locul echipei in Liga 1.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vardasihan (26 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:29

Copos când a plecat de la rapid,a avut un singur gând,să se răzbune.Şi s-a răzbunat.Crezi că a plecat Copos de la rapid liniştit şi a spus,,gata,acum nu mă mai interesează"?!!?.El prin interpuşi a dus rapidul la groapă,ca să-şi arate puterea.Cam la fel cum a făcut Gabi Oprea cu Steaua.De ce a deschis armata proces??De dragul dinamovistului Gabi Oprea.Ca să-şi arate omul puterea.Probabil se uita dimineața gol în oglindă ,şi simțea nevoia să compenseze lipsurile pe care şi le vedea😕.La dinam0 nu era suficient că era,,sărăcie"atât pe plan financiar,cât şi sportiv,acum îşi bat joc de echipă şi niste loseri care îmbracă tricoul lui dinam0.Steliano Filip a fost impus la dinam0 de,,marele"Dan Matei Agathon.Asta e doar un exemplu despre cum se face treaba la dinam0.Copii,rude de foşti milițieni şi securişti,băgați la dinam0.

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:42

@ Demolarii-crezi ca Maria nu are dreptate? Voi, rinam0vistii ar trebui sa fiti cei mai vehem3nti la adresa lui neghinita. Stiu ca obiectivul vostru e in fiecare an sa impiedicati Steaua dar nu te apuci sa vi zi jucatorii mai rasariti in condtiile in care riscul dd a prinde play outul e mare.

Andrei F (188 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 11:44

Si Negoita ...ca toata lumea...Deci patronii sunt o apa si un pamant la fel ca intrecerea fotbalistica dar desigur ca presa nu se rusineaza sa traiasca din asa ceva.A, si cand nu da cu plus din sport lasa ca merge cu politica ...Pai nu ?La sport si la politica ne pricepem cu totii...Totusi...sunt cam putini patroni in fotbalul asta sarac si nu prea sunt la colt patronii aia buni,darnici...Apoi Negoita nu a fost pacalit cu nimic prin ,,dezvaluirile,,facute de Danciulescu de care ne vorbiti la inceputul articolului pentru ca uite singurica ne spuneti ca Negoita intr-un dialog cu cei de la Digi de care ne vorbiti...si-a destainuit gandurile public de a pleca de la Dinamo...Si asta de mai bine de un an de zile!...Probabil ca randurile in plus minimalizeaza contradictia sau uitarea mimata?

Carol K (309 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 12:08

Ca sa convinga pe cineva sa-i ia echipa Negoita ar trebui sa-i puna la pachet si Hotelul...altfel nu-l ia nimeni,nu ca n-ar valora Dinamo atat dar situatia juridica acolo e foarte incurcata,oricand CS Dinamo poate sa preia modelul CSA Steaua si-l lasa in drum,mai vine si Badea cu pretentiile lui,stadionul nu mai e eligibil pt modernizare,bani nu prea mai sunt ca i-a praduit partidul lui Daddy si Firea asa ca nu prea-s perspective.Sa reamintim ca acolo au jucat echipele celor mai puternice institutii de forta din Romania si au facut-o corespunzator.Pe partea cealalta ma uit cum pe scaunul Sfinxului din Ghencea sta (inca) Sfincterul din Loft si FCSB seamana din ce in ce mai mult cu o echipa nemanageriata dar deocamdata foarte baftoasa,probabil ca Zeitei Fortuna i s-a facut mila de ei vazand ce nume au. Asadar praful s-a ales de derbiul de traditi,a ramas in arhive si n-ar strica sa-l invocam atat de des pt ca cei tineri de azi vor crede ca asa a fost si in trecut,pacat de imaginea celor doua cluburi.Nu ca le-as elogia dar de bine de rau ele au dat si Generatia de Aur si calificarile la diverse mondiale si europene pe vremea cand erau niste conditii draconice nu ca acum cand te califici si de pe locul 3 daca ai sansa la baraj.Unde o sa ajungem in stilul asta unde comercialul a anihilat pana si spiritul competitional.

Krys (3 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 14:37

Cica Negoita vinde ... DAR CE VINDE ? Ca sa vinzi, tre' sa ai ce sa vinzi ..... 1. Negoita are sechestru asigurator pe 99% dintre actiuni (deci Badea este proprietarul) 2. Numele, Sigla, Culorile si Palmaresul sunt la Badea (Negoita a avut doar drept de folosinta) .....Daca cineva vrea sa preia Dinamo, trebuie sa trateze direct cu Badea, nu cu Negoita ..... Un fapt deloc de neglijat, actuala societate are datorii de 3-4 milioane de euro catre firmele lui Negoita (asta este motivul pt care Badea nu se grabeste se preia actiunile lui Negoita pe care instanta a pus sechestru) ... Deci chiar daca ar fi amatori sa preia Dinamo, situatia este foarte complicata ...

Mihai Tanase (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 14:48

Dinamo ,după ce se va dovedi că a ieșit din insolvență în mod fraudulos,va dispărea cu totul din fotbal.

Mircea (9 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 14:52

Scris frumos... Altminteri, m-a dus gîndul la Tia Șerbănescu.

Cobrabibi (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 15:13

@Demolarii : sau sa scrii ca nationala masculina de sah s-a autodepasit la europenele de acu o sa[ptamina, obtinind locul 7, desi pornise cu sansa a 20-a? neah, nici asta nu aduce rating ... Iar publicarea cite unei partide per runda ar fi scurtcircuitat total redactia GSP ... "sah? a, da, gilmele alea maro si crem pe care le dam la o parte cind ne apucam sa jucam table" ... ahem! siiiigur ca da ...

Kris (45 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 15:49

Negoita poate iesi onorabil din fotbal.Pune un manager general bun,il platesti bine si il lasi 3-4 ani sa munceasca.In aceasta perioada nu faci nimic decit sa astepti sa creasca pretul clubului.Exemple de oameni care pot administra acest club.Dinu Cornel,Ionut Chirila,Mircea Rednic,Mircea Lucescu,Razvan Lucescu.Le dai clubul pe mina si o sa creieze ceva.Asa cu cei are acum Dinamo nu poate merge decit spre faliment. Stelistii sa ma lase si sa sustina echipa lor in continuare.Nu am nimic cu ei,dar sa-si vada de a lor.Pe ei ia salvat statul de doua ori.Odata cu schimbul de terenuri care in acel moment a finatat clubul si odata cind ei nu au fost pusi sa plateasca datoriile de pe vechea societate.de aici si datoria lor de 38 de milioane euro pentru,,palmares".ACOLO A FOST PORTITA LEGALA DE A FI BAGATA ACEA DATORIE.

Costin (22 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 16:23

Iesirea falsa din insolventa pe de o parte si un management defectuos asemenea traducerilor lui Zorlentzan, pe de alta parte incununeaza escrocheriile patronilor nascuti din bisnita de pe peronul garii din Mizil. Sa-ti fie rusine, tie ultim patron la Dinamo, mergi si cumpara loc de veci pentru acest club.

Kris (45 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 16:58

negoita a gresit cind a bagat clubul in insolventa.Daca era intradevar salvator platea cele 7 miloane de euro catre stat(6 erau deja esalonate pe mai multi ani). Asa a scapat clubul in jos,a pierdut coeficientul UEFA asa cum era ,tot mai aveai sanse sa ajungi in grupe.Acum este nevoie de ani de zile doar sa recistigi acel coefficient. A doua greseala majora este ca a renuntat prea usor la ce a mai avut profesionist in interiorul clubului. A adus prea multe persoane care nu cunosc fenomenul si mai grav nu numai ca nu erau profesionisti dar nu simteau nimic pentru Dinamo. Asa sa ajuns aici.Acum da nu mai este nici o solutie.Vorba lui Badea ,,am dat o societate gripata,dar acum este cu metastaze".

Ionel (18 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 17:01

@DemolăriCum a fost meniul laRin azi? In alta ordine eu cred că-i bun haosul de acum deși nu-s întru-totul de acord cu apostrofarea jucătorilor. Nu trebuie ca starea de nemulțumire să se dilueze prin trecerea timpului. Dimpotrivă, ar trebui să accentueze iar haosul să atingă nivelul maxim. Filip să țipe că nu mai poate, Dănciulescu și Miriuță să-și dea demisia, încă două înfrângeri consecutive, de ce nu un 0-3 la masa verde ca urmare a invadării terenului de suporteri. Doar așa *** va fi cu adevărat decis să scape de Dinamo. Iar când va dori cu adevărat să scape va mai rezolva și treburile personale cu badea sau cu datoriile către societățile lui. Teoria cum că starea asta de haos „îndepărtează” cumpărătorii e o tâmpenie. Nu trebuie decât să te uiți cu 5 ani în urmă să vezi de ce susținere a avut parte *** când am crezut că am scăpat de badea. Dacă va veni un om de bună credință suporterii vor fi din nou alături iar un om de bună credință și care are mici cunoștințe despre fotbal cunoaște foarte bine că situația asta e una emoțională care va dispărea atunci când va exista o speranță de mai bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 17:27

Ce "investeste" acest domn Maria? Salariu de 3600 lei/luna al acelui baiat? Imi pare rau sa te anunt, dar sunt functionari in tara asta (si multi chiar) care castiga "in mana" in jur de 7000-8000 lei, deci dublu cat el. Nu mai bine se apuca el saracul fotbalist de altceva?

Ionel (18 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 17:39

Bai baieti, tot puneti botul la ce *** *** "investitorul" prin presa? Adica voi dupa "stiu locul, stiu suma..", "proiectul creste, Rotariu creste...", "voi investi 2 milioane in transferuri dupa ce iesim din insolventa...", acum luati de bune faptul ca Negoita vinde clubul???? Pai cum sa vanda clubul cind el are sechestru pe actiuni? Cind el si clubul sunt sub ancheta penala pentru evaziune, cine este dement sa puna bani ca sa ii cumpera actiunile (care, btw, nu prea valoreaza nimic)? Clubul a sarit de la 14 la 17 milioane de lei datorii intr-un an si ghiciti la cine are cele mai mari datorii? Adica unul ii va da 2 milioane bani pe actiuni ca sa preia alte datorii de platit (e drept ca e si un cash de vreo 12 milioane in creante)? Prieteni, "investitorul" *** nu are ce sa vanda, nici juridic, nici economic, el doar baga strambele din totdeauna ca sa mai apara ca vezi doamne s-a saturat. S-a saturat de bine caci daca nu era Dinamo el ramanea pe veci ghertoiul din Glina care a facut ditamai hotelul pe care a fost obligat apoi sa-l tranforme partial in apartamente de vanzare. Asta e Ionut Negoita, are viziunea unei gaini bete, el scorneste mereu in idei mari si are realizari mici, mici...cam ca *** sa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (63 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 19:52

Romania era la 22 decembrie 1989 o tzara in curs de dezvoltare acum e o tzara sarantoaca desi se lauda ca a intrat in U.E acum 8-9 ani !! Faptul ca centrul oraselor mari cu exceptia orasului Constanta arata ociidental e mult prea putin . In afara oraselor la 28 ani dupa ce popescu s-a suit pe camila si a pornit la drum in marea aventura ce conteaza !! Pina in 2018 marea aventura consta in .TRAP TRAP TRAP . Clujul arata splendid de cind binomul chiovesi - sri Transilvania e la putere . In schimb Bucurestiul a fost sabotat mai ales in ultimii ani de ardelenii amintiti - Coldea - Chiovesi asa ca ce sa ne mai miram ca echipe precum progresul, sportul , rapid si acum dinamo au capotat !

MZM (101 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 20:22

Negoita a anuntat "oficial" ca renunta sa se mai ocupe de Dinamo. S-a saturat! Deci Corbu' a avut dreptate. Numai ca anuntul facut de patronul lui Dinamo este un fel de "adio, dar raman cu tine". Complicatiile (dosarele) cu intrarea si iesirea din insolventa, neplata datoriilor etc. sunt atat de mari, incat pur si simplu nu poate pleca, daca vrea sa aiba cat de cat situatia sub control. Si, apoi, nu cred ca exista persoane dispuse sa preia un club cu atatea probleme. Negoita e in situatia aceea paradoxala potrivit careia "nu se poate castga, nu se poate obtine remiza, nu se poate abandona partida!!". Parca-l vad ca zilele urmatoare va declara, tot public, ca la rugamintea mai multor suporteri sau "oameni de bine" a hotarat sa mai ramana un timp. Si, daca Duminica, in jocul cu CFR, echipa lui Dan Petrescu prinde asa, ca din intamplare, "o zi proasta" (eu chiar cred ca va juca "inexplicabil" de slab!) si Dinamo va castiga, se schimba macazul: "echipa si-a revenit, sunt sanse de redresare, vom intra in play-off, ura! Si mai trece un an!

noname (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 20:35

Mai Mariuca, dar de ce sa nu preia Tovarasul Badea pe Dinamo? Negoita vrea 2, Badea are de luat 2! E simplu, dom' Negoita ii cedeaza clubul "insanatosit" Tovarasului Badea si s-a rezolvat treaba! Normal, inainte sa-i dea clubul, dom' Negoita vinde niste jucatori si baga in buzunarul de investitor sumele "derizorii" pe care se vand jucatorii, adica la Oferta de New Black Dinamo Friday!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 20:56

...cum este injurat Negoita pe banii lui ...daca Dinamu se autofinanteaza?

Urod (7 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 2:17

O sa fiți mai fericiți acum ca pleacă Negoiță....?!!!!.... S-ar putea să aveți si voi o mare contribuție la acest lucru.... Dar ce contează, voi il aveți pe Becali... O sa ajungeti in curând, sa traiti intr-o țară plina de stadioane noi dar fără fotbal... Dar ce conteaza, Negoiță nu vă dă circ.... Nu-i interesant.... Traiasca Becali....

vasilica (9 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 9:13

Stim piesa,stim replica.stim scena,stim autoarea,stim ong-ul ! PS Stiu ca sunt pe black list sau puncte-puncte!

Comentează