Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Gazul se scumpeşte, dar nu se predă

Nu ştii de ce să te amuzi mai întâi, după Gaz Metan - Dinamo, 0-3. De trompetele învinşilor sau de trâmbiţele învingătorilor

Permalink to Gazul se scumpeşte, dar nu se predă
luni, 6 noiembrie 2017, 10:08

Autor al henţului de la golul al doilea, Golubovici s-a plâns că „e prea multă răutate în fotbalul românesc”. „Eu nu fac nimic intenţionat”, a precizat jucătorul sârb, prin telefon, la DigiSport.

Din platou, Zicu a intervenit împăciuitor: „Nu am zis vreodată că ai făcut ceva intenţionat”. Doar nu era să arunce aşa, cu introspecţii, într-un atacant somnambul, care habar n-are ce căuta în apărare. „Dacă nici voi nu puteţi să-mi spuneţi…”.

Norocul şi-l face omul cu mâna altuia
„Am vrut să sar şi să dau cu capul în minge”, a spus Golubovici, dar, cum voinţa lui nu se transpune în faptă, mingea l-a „lovit în mână, nu ştiu cum”. Că doar nu e Negoiţă, să le ştie pe toate. În fine, se mai întâmplă. I s-a întâmplat şi coechipierului Ovidiu Bic, pe care mingea l-a lovit în cap, iar capul a trimis-o, înainte de a delibera, în poarta medieşenilor. Încă două-trei accidente din astea şi ar fi trebuit scoşi la încălzire cascadorii râsului.

După duelul cu un rival involuntar, Miriuţă a anunţat oficial revenirea lui Dinamo de la „punctul zero”. „Asta-i atitudinea şi caracterul”, a constatat antrenorul „câinilor”, citat de News.ro. „Astăzi au avut şi au demonstrat”, şi-a lăudat el jucătorii. Miriuţă se bucură degeaba. Caracterul e ca gripa. Dacă te tratezi, trece după o săptămână. Dacă nu, înaintea următorului meci.

Meritul lui Miriuţă
Apoi tehnicianul dinamovist a meditat cu glas tare: „În viaţă nimic nu e întâmplător”. Cu excepţia gafelor din jocul adversarilor. De ce l-a folosit pe Nedelcearu, după ce tocmai îl pedepsise? „Avem nevoie de acel Under 21”.

FRF e de vină, nu lacunele din vestiar. Există o explicaţie convenabilă pentru orice. Petrecăreţii mai copţi trebuie „să-şi câştige locul”. N-au fost iertaţi, dar tonul lui Miriuţă s-a îndulcit, de vreme ce „au băgat la cap”. Sigur, predica antrenorului a trecut printr-o ureche şi a ieşit victorioasă prin cealaltă, dar esenţa mesajului a rămas blocată în trompa lui Eustachio.

Şi toate astea, tot optimismul şi triumfalismul ăsta pentru că Golubovici, umilă marionetă a zeilor microbişti, joacă la indicaţiile hazardului. A vrut să dea cu capul în minge, a dat cu mâna.

Dacă ar fi vrut să dea cu mâna, dădea cu piciorul. Dacă ar fi vrut să dea cu piciorul, nimerea coaja de banană. Se jură că nu joacă la pariuri. Ţine la reputaţia lui. E catastrofă. Dar cinstit.

Prăbuşiţi pe o pernă de gaze
Nu poţi numi „revenire” ghinionul altora. Gaz Metan a avut, evident, o zi proastă, a încasat „practic două autogoluri”, a spus antrenorul Pustai. „Mergem mai departe, nu putem abandona lupta”. Clubul din Mediaş e în insolvenţă, în faza reorganizării judiciare.

Totuşi, conform presei locale, primeşte în continuare sponsorizări de la compania de stat Romgaz. Bugetul a fost redus de la 1 septembrie, salariile au fost tăiate cu 40 la sută. Însă numai suporterii s-au panicat. Echipa îşi vede senină de bătăliile ei „ca-n curtea şcolii”. N-are presiunea rezultatului, a obiectivelor, a scumpirii gazelor.

Contextul cu dosare
În câteva rânduri, numele clubului a apărut în investigaţii ale unor posibile trucări de meciuri. Acum doi ani, doi jucători au fost audiaţi la DNA, într-un dosar privind un meci cu FC Braşov. Într-un dosar despre mafia pariurilor întocmit de procurorii germani, printre meciurile suspecte apare şi Gaz Metan – Gloria Bistriţa, 3-1, din 2009.

„N-a fost o trucare cum se făcea pe vremuri”, a comentat Pustai, adăugând că nu ştie nimic despre vreun aranjament. Dar zona crepusculară se strânge în jurul echipei ardelene. Bănuielile se înmulţesc ca focurile albastre deasupra comorilor din subsolul clasamentului.

Că Golubovici a greşit dezinteresat, da, încă e o ipoteză credibilă. Că Bic a avut lapsus iarăşi e foarte posibil. Dar nu poţi să nu te gândeşti că sponsorul lor, cel care ameninţa că lasă Capitala şi alte oraşe fără căldură, manifestă maxima îngăduinţă şi o infinită răbdare când vine vorba de fotbal. Nu pretinde nimic, nici măcar aparenţe, în schimbul banilor publici.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Kris (45 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 10:35

Daca vreti sa faceti un articol analiza ,va rog sa mergeti si sa vedeti ce se intimpla la copii si junior.Acolo se formeaza caracterele si inca de acolo sint furturi pe fata cu arbitri.Inca de acolo se fac blaturi ca sa cistige o echipa sau alta.Fotbalul este in metastaze si daca ne imbatam cu apa rece ca Fcsb mai are rezultate prin Europa,asta este pentru ca are sanse la tragerile la sorti.In rest cei care sint pusi sa revigoreze fotbalul nu sint altii decit cei care au fost floarea blaturilor din anii 90.Incepind cu antrenorii si organizatorii de la copii.Verificati si va veti cruci ce mizerie este acolo.

Carol K (309 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 10:37

Eu nu cred ca la Golubovici a comis-o intentionat...A avut un moment de ratacire ca atunci cand luat de ganduri apesi acceleratia in loc de frana.Cine vrea sa piarda un meci stie cum s-o faca la modul cel mai pervers posibil,nici coechipierii lui nu se prind,poate mai incolo,la "analiza specialistului".

Vardasihan (26 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 11:27

Golubovic a avut alte preocupări.El şi-a atins scopul.Probabil că cele 3 ore cât a discutat cu Miriuță înainte de meci,au fost mai mult decât convingătoare😕.Dinamoviştii nu au nici o vină.Fiecare a intrat pe teren cu ce şi-a propus.Golubovic avea sarcina cea mai uşoară de îndeplinit.Nu se mai fac,,blaturi".Doar unii jucători au uneori interese personale.

naica (74 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 11:29

Deci, in concluzie, Golubovici nu face nimic intentionat !!! Tot ce face e rodul hazardului ! A vrut sa dea "cu capul" ! Pai, are cap ?

groparu (17 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 12:46

Mariuca, eu am o virsta si am vazut la viata mea cel putin7-8 henturi de genul Golubovici (transpus, asa este cum zice Carol, accidente de circulatie majora atunci cind in loc de frina apesi acceleratia). Iar autogolul lui Bic se intimpla si in alte campionate etapa de etapa, ba mai vezi si dinplonjon la paianjen! Problema e ca de la un timp lui Golubovici nu-i mai merge nimic decind a cochetat cu Steaua. iar intreaga echipa a Gazului nu mai e cea care se lupta cu succes in cupele europene. Ce vrei, banii vorbesc! Ca si la Dinamo. In fotbal dai, ai.Nu dai, te gindesti chiar la divizia secunda.

dan t (28 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 13:28

buna ziua cu regret as vrea sa anunt,ca azi la pranz s a stins din viata mama unui mare sportiv roman,dinamovist adrian croitoru! dumnezeu sa o odihneasca in pace si condoleante familiei

ManX (29 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 13:39

Ce-a fost în capul lui stie doar el,dar daca ar fi vrut sa faca un penalty intentionat putea sa-l faca mult mai discret si credibil. Ramâne un mare mister în istoria fotbalului nostru.Pâna acum. Poate doreste sa verifice varianta în care se spune ca "Minciuna cu cât este mai mare,mai exagerata si imposibil de realizat" cu atât are sanse mai mari sa treaca la populatie ca fiind credibila. Ceva de genul conspiratie la atacul si prabusirea Turnurilor Gemene sau daca au fost sau nu americanii pe luna.

kla2005 (47 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 14:58

Nu stie nimeni de ce a facut hentul... El ii facea cu mana la nevasta care era in tribune! Sa vedeti cum sareau la cap gazarii ... cu capul intre umeri...ceva rar, ceva fin!

Cristian (55 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 20:15

Cand Maria (nu spun care) se juca cu oale si crătiti , am facut si eu un hent asemanator in Campionatul Liceelor. Tot la un corner, tot singur cu mana pe sus am fost fara sa fiu presat de cineva. Un blackout total !!! Deci dpdv îl cred pe Golubovic si nu-l acuz. Acum, daca baiatul a facut alte prostii nu am de unde sa le stiu, dar strict fotbalistic astfel de momente "fara cap" se mai intampla.

MZM (101 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 20:54

Stimata M. A., felicitari!, se vede cu ochiul liber ca ai mai mult curaj decat toti colegii tai care au pus batista pe tambal, adica se feresc ca dracu de tamaie sa abordeze frontal subiectul. Se multumesc sa arate spre pariuri si gata! Dar si tu ii sfichiuiesti doar pe invinsi, ca si cum acestia au organizat singuri toata tarasenia. Era intersanta parerea ziaristei despre culisele acestei... casatorii (din dragoste sau din interes?) dintre Dinamo si Gaz Metan. Cum a fost posibil ca, dupa ce face 0-0 la Cluj cu CFR, Gazul e zdrobita acasa de "caini", care abia au invins in Cupa cu 1-0 (in min. 86!) o echipa de liga a 3-a si care apoi sunt tavaliti la Bucuresti cu 4-0 de Viitorul!?!? Miracol, nici un meci nu seamana cu altul, nu-i asa? De aceea,zic, era interesanta varianta ziaristei. Iata doua variante care circula underground. 1. In primavara, practic la sfarsitul campionatului, Dinamo invingea la Cuj cu 3-0 si ocupa locul 3, iar CFR iesea din insolventa dupa scurt timp!! Ce coincidenta?! Acum, s-ar putea ca echipa Gazului, care este in insolventa, sa traga si ea lozul cel mare?! 2. Golubovici a facut intentionat acel hentz, asta este clar pentru toata lumea. Ce nu este clar e "de ce a procedat asa?". Ei, aici e aici! Se pare ca omul nu a fost informat despre ce urma (sau poate i s-a sugerat si nu a fost de acord) si, vazand ce joaca pe teren colegii lui, s-a hotarit sa faca publica toata tarasenia. Fara gestul sau Dinamo ar fi castigat tot la scor mare jocul, dar jucatorii Gazului ar fi actionat cu discretia de rigoare: mai un luft, mai o neatentie si totul era... inghitibil! Golubovici insa a vrut sa se vada clar ca Dinamo este ajutata.! Acum ramane de vazut ce traiectorie va urma jucatorul respectiv. "Toate astea, insa, n-au niciun temei/ Ca nu stie nimeni ce-a fost intre ei!" , nu-i asa?

dan (2 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 21:25

MZM....esti fantastic de inteligent,ca mai toti consumatosrii de telemea. Atat doar ca nu este "inghitibila" *** ta penibila.

ticbis (126 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 23:07

De peste 40 de ani vad fotbal; henturi ca al lui Golubovici am vazut vreo 30, chiar la competitii majore si la case mai mari. Toate au fost clar intentionate, nu se pune problema acestui aspect. La fel de intentionat a fost si hentul de pe linia portii comis de aparatorul israelidean cu doua zile in urma in meciul Stelei cu Hapoel Beer Sheva din Europa Ligue. Se intampla, chiar si la case mai mari. Aberanta este insa declaratia jucatorului, in speta Golubovici; daca ar fi recunoscut ca a oprit mingea cu mana ca altfel n-avea cum sa mai apere careul era de inteles, dar daca se justifica ca n-a vrut si l-a lovit accidental mingea in mana, devine penibil si suspiciunile sunt pe deplin intemeiate. Chiar si Maradona si-a recunoscut un hent intentionat, devenit celebru! Despre blat nu ma pot pronunta in lipsa de dovezi, desi ce s-a intamplat in meciul asta te poate duce cu gandul chiar si pana acolo. Cat despre revenirea lui Dinamo, sa fim seriosi: un gol din penalti in urma unui hent clar intentionat, un autogol, cam prea putin pentru o victorie zdrobitoare. Cine crede in asa ceva, se imbata cu apa rece. In fine, doar evolutiile si rezultatele din jocurile urmatoare vor dovedi daca Dinamo si-a revenit sau a fost doar o "intamplare" obisnuita in adn-ul clubului Dinamo... n-ar fi de mirare, dimpotriva! Istoria ne sta marturie!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  7 noiembrie 2017, 6:33

...trebuie sa luptam contra blaturilor ...pentru un fotbal curat ...

Alex One (132 comentarii)  •  7 noiembrie 2017, 9:24

Cea mai tare, mai tare decat hentul lui Golubovici,este ramane zicerea lui Miriuta " Asta-i atitudinea si caracterul" ! Mai penibil de asa ceva se poate ?

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  7 noiembrie 2017, 17:43

Tot meciul a fost dubios. Cine stie ce exercitii – atinge cerul - a facut Niculae. Dai de dinamovisti la tot pasul, virusi de stinga. Uite ca Enache inca n-a facut din astea. Poate il vedem si pe Pustai la Dinamo, caci prea linistit era, prea a inghitit galusca iar Miriuta nu mai are mult. Bani, fisc, politica … undeva trebuie sa fie o legatura la nivel inalt caci a fost prea de tot. Fratii minune sint experti fiscali. Dovada: cer cetatenilor si dobinda la contravaloarea pachetelor de hrana oferite … din greseala. Ma tot intreb cum poate un primar sa aiba peste 50 milioane euroi datorie la Stat si sa contribuie la topaiala fiscala, chiar recordmenul datornic anuntind azi o HUG buna pentru Patrie alaturi de DrAgnea. Oare nu are Romgaz nevoie de ajutor ? Macar pe unchiu Gelu sa-l consulte. ----------------- Totusi, interesant de buna idee are Romgaz. Da, de la cap se impute pestele. Le tai gazul si gata, mai voteaza ... ca capitala le trebuie hotilor. Ar putea viza si Craiova ? Cum tie nu-ti face nimeni Stadion cred ca te maninca deja pixul. Ai Maria macar un copac, un parculet prin apropiere ? Cumpara o drujba tata, acuma cit mai sint ieftine.

Costin (22 comentarii)  •  8 noiembrie 2017, 7:07

In sfarsit, avem un blat dovedit. De ce nu excludem din campionat cele 2 echipe? De ce mai apar la tv? Au mai ramas 12 echipe curate ca apa Iordanului.

Comentează