Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Nicuşor, fotbalist şi orator

Venit dintr-un campionat mai intens discutat decât jucat, Stanciu şi-a criticat public antrenorul de la Anderlecht

Permalink to Nicuşor, fotbalist şi orator
duminică, 5 noiembrie 2017, 9:34

„Este greu pentru mine”, le-a mărturisit Nicuşor Stanciu jurnaliştilor belgieni. „Nu o să mai tac”. O să vorbească până o să-i zăpăcească pe antrenorul şi şefii lui Anderlecht.

Mijlocaşul e nemulţumit că e „titular la un meci, apoi rezervă la cinci meciuri”. „Cum pot să fiu într-o formă bună?”, se întreabă el, alăturându-se corului fotbaliştilor români neînţeleşi în Occident.

Şansa noastră cu Albania
Marea teamă a lui Stanciu, o teamă comică în felul ei, la spartul târgului pentru Mondial, este că nu va fi chemat la naţională. Este „foarte importantă pentru mine”. S-a văzut asta în meciul cu Albania, de la Euro, meci în care integralistul Nicuşor a dat 58 de pase, din care 39 bune, patru şuturi afară şi niciun şut pe poartă. E drept, a scos penalty-ul din meciul cu Franţa, dar pe teren a arătat ca propria lui umbră, nu ca propriile lui texte.

Faptul că 10 milioane de euro stau pe bară şi sparg seminţe e, într-adevăr, de mirare, privit din afară. Presa din Belgia l-a criticat, în septembrie, pe fostul antrenor Rene Weiler, că nu mizează pe fotbalişti tehnici precum Stanciu şi Sven Kums.

După câteva zile, în meciul de Ligă cu Bayern, Weiler i-a folosit titulari pe cei doi dizgraţiaţi. Kums a fost eliminat în minutul 11, iar Stanciu a fost înlocuit în minutul 58, după un fault de „galben”.

Un cotidian belgian l-a notat pe român cu 4, cu motivarea: „Stanciu mai mult a încurcat decât să facă bine”. Grosul criticilor le-a primit, fireşte, Weiler, pentru că i-a trimis în teren pe gafeuri.

Concurenţa, această necunoscută
Pledându-şi cauza persecutată, mijlocaşul român invocă, selectiv, episoade mai glorioase. „Am înscris în meciul cu Beveren şi în partida următoare nu am mai jucat”.

Îi cere public explicaţii antrenorului, între timp a fost numit altul, Hein Vanhaezebrouck. Antrenorul l-a lăudat că-şi pune întrebări şi i-a recomandat să caute răspunsurile în oglindă.

La începuturile lui Stanciu în Jupiler League, managerul general al lui Anderlecht a explicat că problema e una „mentală”, un caz de uluială. Mintea românului de la debut nu lua în calcul conceptul de concurenţă. În Liga 1, n-avea de ce.

„În România, era obişnuit să primească automat mingea. La noi în echipă mai sunt jucători de valoare şi care au personalitate, aşa că nu primeşte fiecare balon”, a observat oficialul lui Anderlecht. Şi, bineînţeles, coechipierii mai uită tava de argint la vestiare, aşa că folosesc tava cu jăratic pentru a-i livra mingea.

Dansuri din buric
În fotbalul mare, vedetele din fotbalul nostru descoperă că Pământul e rotund şi are o sumedenie de burice. Mijlocaşul lui Anderlecht se alătură unei serii de inadaptaţi iluştri şi guralivi, care şi-au irosit şansa pentru că n-au vrut să rateze prilejul de a ieşi în evidenţă, din mulţimea de staruri, dând vina pe alţii.

Mutu a făcut din cearta cu Mourinho, acest „antrenor terminat”, un apogeu al carierei. Marica a reclamat în presă nepriceperea lui Bruno Labbadia, antrenorul de la Stuttgart. Nu-l folosea pe postul optim. În replică, Labbadia l-a distribuit pe un post în afara lotului. Dacă tăceau, fotbaliştii români în campionatele mari rămâneau.

Marica a fost unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria lui Stuttgart. Ceea ce nu i-a împiedicat pe şefii clubului german să se dispenseze de el, în numele disciplinei de grup. Cam asta îl aşteaptă şi pe Nicuşor Stanciu, gura şi la gară!, dacă mai oftează necenzurat.

Stanciu e talentat, dar un talent cultivat într-un campionat şters, eminamente vocal, fără rigori profesioniste, în care jucătorii deprind gustul polemicii, nu obiceiul autoanalizei. Într-un fel, nu e doar vina mijlocaşului că pune mâna pe lopata retorică, să-şi sape locul de titular.

Asta au văzut jucătorii la şefii lor din Liga 1, asta fac. Dacă finanţatorii se pricep la antrenorat, de ce nu s-ar pricepe şi fotbaliştii? Complicat e să nimereşti în mod constant spaţiul porţii, nu primul „11”.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Blakkumen (3 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 9:52

Bine punctat. Dar astea le stim cu totii... atata timp cat vom avea asemenea conducatori de club (majoritatea) nu se va schimba nimic.

a dica (14 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 9:59

Cu talc, bine punctat. Daca Nicusor & co stiu sa citeasca printre randuri, aceasta scurta lectura le-ar prinde bine.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:11

Articol excelent!!!...Minunat articol !!!...ne plac asemenea articole ...in care se spune adevarul despre fotbalistii nostri ... Ei nu au constanta si au concurenta in strainatate de aceea nu reusesc ...nu fiindca s romani ...

haideusicfr (49 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:16

Stimata doamna baiatul asta nu are nici o vina. Becali se crede smecher si crede ca-i poate prosti pe toti. La noi mai merge pentru ca are mai multi bani decat altii. Si conform democratiei''originale'' daca ai bani esti si destept. L-a nenorocit pe fotbalist ,dar oricum restul ''hienelor''( vorba lui Miriuta) nu doarme. Impresara , amicii ei fac tot posibilul sa-l salveze. Nu prea au cum .Aidoma celor scrise de dumneavoastra Stanciu nu valoreaza atata amar de bani. Este din nou la Nationala , de "platit" a platit Daum ,dar Stanciu et.co sunt bine merci. Vor juca in tricouri redesenate si vor castiga.

haideusicfr (49 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:17

Poza e una foarte ..inteligenta. Aluzie la ..inteligenta "part of you''.

JFM (155 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:22

Mie nu mi se pare ca este un jucator mai rau decat ceea ce au ei acolo.Sa,daca ma intreaba cineva de ce au dat aia 10 mil pe el n-as putea sa dau un raspuns.La fel de bine si de ce a ales el Anderlecht,tocmai intr-un campionat in care se ducea din postura celui mai scump transfer EVER deci cu o mare presiune suplimentara cand putea sa mearga frumos in Turcia unde jucatori de cel putin 10 mil sunt la discretie sau Anglia unde cota era scandalos de mica deci si pretentiile erau pe masura....Multe semne de intrebare.Sunt sigur ca Prodanca l-a pus sa faca "***",mahala,in stilul ei caracteristic probabil dorind ca sefii de acolo adusi in pragul exasperarii sa-i dea drumul si pe o suma mult mai mica doar sa scape de rusinea publica.Asa ca sa ma lase Becali cu jucatorii lui de sute de milionae,dupa Chiriches si Stanciu fiecare club va masura de sute de ori pana sa ia o decizie.Pana atunci isi vor rezolva lipsurile transferand de la sarbi si croati pt ca scoala de acolo a confirmat de fiecare data,jucatorii lor si-au meritat banii pana la ultimul cent.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (17 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:30

Nicusor nu poate fi comparat cu Mutu, deoarece el chiar este un baiat cuminte si muncitor. Nu cu talentul celui din urma, insa mult mai serios. Nicusor are dreptate. M-am uitat si eu la cateva meciuri ale echipei sale, prin Europa, mai demult si colegii lui nu-l jucau. Se auzea de niste invidii legate de salariul lui, care era mai mare. Nicusor plateste tribut faptului ca provine din Romania, iar noi nu suntem vazuti bine prin afara. Jucam, cu mult timp in urma, Counter-Strike pe un server din Franta, iar un francez a zis "Nici aici nu scapam de romani!". Ce ar trebui sa faca, sa taca? Ca spune sau nu ceva, oricum tot aia e.

Vardasihan (26 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 10:54

Campionatul Belgiei,e de nivelul campionatului României.Diferența o face faptul că jucătorii sunt vânduți în alte campionate ,pe sume mult mai mari.Când te uiți la unele meciuri,şi la nivelul scăzut,ai impresia că Voluntari-Chiajna,, e parfum".,,Marele Anderlecht",nu are gol marcat şi nici un punct după 4 etape de Liga Campionilor.Stanciu ar face bine să se orienteze spre alt campionat.Mai ales că nu e folosit,s-au când e folosit ,intră la închidere pe post de Pintilii sau Bourceanu.Nu-l ajută asta cu nimic.

Costin (22 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 11:22

Imi spune si mie cineva daca vreun fotbalist impresariat de cuplul hiena -cioban a facut ceva bun in afara tarii!

drako (24 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 11:28

Concluzia ? Strainii sa nu mai cumpere romani,ca iau teapa ! Numai gura de ei...din pacate !

observator_federal (8 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 12:07

Un articol critic la adresa lui Nicușor, să-l fi scris acum doi ani sau măcar anul trecut și, probabil, lui personal i-ar fi fost de mare folos... Ce te faci însă că acel articol l-ar fi deranjat pe Gigi Becali, lucru total interzis în presa noastră. Așa că, în logica "firească" din massmedia noastră sportivă, azi citim elogii la adresa "tripletei de aur" a aceluiași potent om de afaceri (și, din nefericire, și "om de fotbal") urmând ca peste doi ani, eventual, să citim articole mai realiste și virulente la adresa lui Man, Coman sau Tănase. Noroc că există suficiente subiecte pentru articole "curajoase", de actualitate imediată: contracandidatele de azi ale FCSB sau, cu predilecție, rivala "istorică" Dinamo; la adresa lor sunt permise atacurile și ironiile... mai ales că acest lucru îi face plăcere aceluiași personaj despre care se tot vorbește în fotbalul nostru. Previzibilă - în atitudine și manieră de scris - presa noastră sportivă, poate că cea de investigație să ofere mai multe oportunități și să suscite un mai mare interes din partea cititorilor.

Costinel (5 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 12:40

habar nu ai de fotbal , psihologie sau sport in general !! daca ai avea cat de putin ti-ai da seama ca TOTI antrenorii care au fost la Andetrlecht AU VRUT SA-SI PUNA IN PRACTICA IDEILE ...IDIOATE, cu care nu au facut NICIUNDE PERFORMANTA !!! daca ai fi citit ce spune Add de Moss , antrenor LEGENDAR la Anderlecht , care a castigat trofee si nu experienta ca ceilalti ... ai fi vazut recomandarile acestuia .. cum ca acest tip de jucator TALENTAT ( vorbea de Stanciu) .. trebui lasat sa-si gaseasca SINGUR locul pe teren .. nu sa-l pui tu stanga , dreapta sau ce visezi tu cand dormi , dupa o sticla de votca !!

Stefan (16 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 13:18

Foarte adevarat!

observator_federal (8 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 14:11

Foarte promptă și la obiect replica ta (cele 3 linkuri spre postări critice de pe blogul tău, ce-l au ca subiect - din "juniorat" chiar! - pe Nicușor Stanciu). Le-am citit și îmi asum eroarea de a nu fi făcut obligatoria distincție între autorii de articole din presa sportivă, mai ales că unii (unele) dintre ei își respectă semnătura și - cu subînțelese riscuri asumate - iau atitudinea așteptată de spectatorii (cât or fi și ei de obiectivi...) de fotbal. Oricum massmedia sportivă "l-a ridicat în slăvi" pe Nicușor iar criticile care i se aduc azi "noului Hagi" sunt tardive...

Mircea (40 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 14:16

De ce majoritatea fotbalistilor se tatueaza atat de extrem ? Cred ca este un subiect bun de studiu sociologic sau/si psihologic. Funny, cu cat fotbalistul este mai cunoscut cu atat mai extrem sunt tatuajele ( dar si mai stupide - nu ma pot abtine sa nu rad de cel pe care stanciu il are pe mana :)))) ) . Poza pe care Maria a ales-o este dementiala, spune atat de multe !!! Timpul trece, tatuajele raman iar stanciu, alibec & co au gravate in carnea proprie cat de "blessed" au fost...

catyo (17 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 14:21

Jucatorul trebuie sa-si gaseasca singur locul pe teren? Si ce facem daca 11 jucatori cauta sa-si gaseasca singuri acest loc? Si daca si-l gasesc, atunci la ce mai este bun antrenorul? Este Stanciu geniul ce trebuie lasat sa joace unde vrea el? Nicusor trebuie sa stie un singur lucru: a fost cumparat cu 10000 euro ca sa dea goluri (ce tzeapa si-au luat belgienii!) Restul e...vrajeala!

Carol K (309 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 14:23

Stanciu a fost un talent care a si confirmat.Plus ca era un tip cuminte,n-am auzit de scandaluri in care sa fi fost implicat.Lui Stanciu i-a lipsit la 18-20 ani Academia lui Hagi,sa-i modeleze si caracterul,spiritul de lupta,disciplina de grup,educatia,comunicarea...astea toate pe langa multa munca si secrete oferite spre a fi "furate" de marele magician,antrenor-manager.Stanciu a basculat intre familie si AM Prodan,intre Vaslui si FCSB via semnaturi aiurea pe la Dinamo,se pierduse la un moment dat Becali vroia sa scape de el si vroia sa-l dea in Golf,se cam obraznicise iar si-a revenit si tot asa.Instabilitate cat cuprinde la fel ca si evolutiile lui in teren...Dar la un moment dat s-a maturizat incepuse sa capete constanta si consistenta in joc,era creierul de la mijlocul terenului,inscria de la distanta,un jucator la varsta lui care inca mai traia din talent.Si a impresionat,plus ca i s-a facut si o campanie de imagine pe masura impresarei si uite asa a ajuns acolo.Asta e povestea,mai departe nu stiu dar vad ca ceva nu merge...La banii dati pe el ma refer.Acum e prizonierul propriei sume de transfer.Iata ca Becali a castigat dar el pe termen mediu are doar de pierdut. Se plafoneaza pe banca,are nevoie de meciuri dar uite ca ele nu vin.Urletele lui Becali nu bat pana la Bruxelles,presiunea pusa de patron nu o mai are acolo... Asta risca toti fotbalistii transferati de la noi,nu mai are cine sa-i impinga de la spate,sa le faca culoar spre titularizare,sunt efectiv pe cont propriu.

Sorin (2 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 15:12

Mda,adevaruri,si neadevaruri.De cind Stanciu a ajuns la Anderlecht,chiar cind a jucat ca titular,nu a fost folosit niciodata pe postul pe care s-a consacrat:mijlocas ofensiv.a fost folosit intotdeauna pe partea dreapta retras.si desi a fost criticat ca nu da goluri,de parca ar fi virf de atac,totusi anul trecut a dat 6-7 goluri si cam tot atitea asisturi. Pentru un jucator care joaca neregulat si pe un post strain lui,este foarte bine.pe urma am vazut si citeva jocuri ale lui Stanciu.in tot meciul nu stiu daca a primit trei pase de la coechipieri.acum cind se bate toba,si pui presiune pe el ca a costat 10 milioane,atunci fa-i si loc in echipa si lasa-l cel putin 10 jocuri titular,ca sa se acomodeze. Dar cind tu astepti din primul meci 5 goluri si 6 asisturi,atunci esti rau intentionat! Si pe cinstite, Stanciu si la Anderlecht,a dat citeva goluri de pus in rama. Ce ar fi ca macar noi,sa le luam apararea jucatorilor nostri, si nu cind isi bat joc strainii de ei,le mai dam si noi una dupa ceafa!

Jean-Paul (96 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 15:51

Maria, Ai mare dreptate in privinta lui nicusor. Ce dovada mai buna a non valorii lui nicusor vreti decat prestatia lui la nationala? Nu era aici in compania fostilor coechipieri de club?Care aveau tot interesul sa iasa ei in evidenta? Nu la nationala se putea contracara reclamata politica "stramba"a antrenorilor lui Anderlecht? Am vazut si eu ceva meciuri ale lui nicusor in campionatul belgian si m-am lamurit de ce a fost tinut pe banca in ultima vreme. nicusoru nu stie inca diferenta dintre fotbal si tenis: doar la tenis poti face ce vrei, fiindca de tactica aleasa depind si rezultatele. Fotbalul este, insa, un joc colectiv, dar nicusor, in virtutea banilor dati pe el si a salariului, s-a crezut dirijorul echipei, adica toate mingile sa treaca pe la el. Daca n-ar fi fost atat de egoist in joc, daca nu ar fi abuzat de dribling pana pierdea mingea, cu totul alta era situatia lui. Mi se pare justificata, pe undeva, atitudinea colegilor lui, vecina cu boicotul, fiindca din cauza lui s-au ratat multe actiuni ofensive, fiindca tinea mingea. Si inca ceva, pentru un jucator care se pretinde atat de talentat, pare chiar infima cifra asisturilor lui din editia trecuta de campionat. Tie, ca mijlocas, nu ti se cere sa dai neaparat goluri, ca asta e sarcina atacantilor, dar e elementar ca sa contribui la atacul echipei si sa-i servesti cu pase utile pe atacanti. nicusoru nostru, dupa laudele excesive si nemeritate din presa damboviteana s-a crezut, probabil, vreun Messi sau Neymar, ori macar un silva(de la M City). Ratarea calificarii la CM 2018 nu este doar vina lui Daum, ci apartine si jucatorilor - senatori de drept - care au imbracat tricourile de titulari dar au jucat mai mult decat mediocru. Maria, as avea o rugaminte: poti face o analiza a jocului lui nicusor la nationala, in special a meciurilor din preliminarii? Asta ar fi o dovada indubitabila ca belgienii nu-l saboteaza pentru ca e roman, dimp[otriva, ei cauta solutii sa-si recupereze banii investiti in el. Nu stiu daca in sinea lor, isi dau cu pumnii in cap, dar cred ca nici departe nu-s. In ordine cronologica, nicusoru este doar al 6-lea sau al 7-lea transfer de la fcsb care s-a dovedit o mare tzeapa data patronilor care au "pus botul"la marea vrajeala a razboinicului intunericului, navetist din cand in cand pe la Muntele Athos....

Balauru (4 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 15:52

Cele peste 100 de tatuaje spun totul despre preocuparile lui Stanciu si despre inteligenta lui!

hrs (1 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 16:20

Voi *** o sa ramineti ceea ce v-ati prezentat: prostii lumii, slugarnici si lipsiti de identitate! Cum credeti ca va apreciaza strainii cind voi doar va dati in cap unul altuia si nu va sustineti niciodata? Aveti impresia ca strainii sint orbi si nu vad in ce hal sinteti?! Vai de voi! Stanciu este victima voastra, care aruncati cu noroi in orice roman si in tot ce este romanesc! Astazi, oricine poate citi timpeniile pe care le scrieti voi, iar dupa ce le citeste se va comporta exact asa cum o fac strainii, de zeci de ani intre timp, cu o totala lipsa de respect fata de romanii noi, deoarece nu poti respecta o natie care nu stie sa se respecte pe sine. Romanii noi sint cei scosi din sate de Dej, dar in special de Ceausescu, care prin voi a reusit ceea ce n-au reusit imperiile in mii de ani: sa distrugeti total natia romana din inconstienta si prostie! Disparitia natiei romanesti este doar o chestie de timp care poate fi numit scurt. Consecintele, la care nu va ginditi absolut deloc, pt ca nu va ajunge mintea, va vor lovi suficient de tare ca sa va para rau, dar va fi mult prea tirziu! *** parvenita, gen politicieni si ziaristi, care v-ati inchipuit ca sinteti deasupra tuturor, o sa aflati pe propia piele ca prostia cere un pret f mare! Plata vine si nu o puteti ocoli! Mindria voastra abjecta si ifosele, care tin de fudulia maririi, nu va pot proteja si o sa invatati si asta. Tirziu si fara folos. Fotbalul este doar mijloc de propaganda a marxismului cultural, subordonat scopurilor urmarite de unii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

B-A-C-H (8 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 16:33

Wow. Mă obișnuisem cu articole slăbuțe din partea autoarei, iată o surpriză plăcută. Pe de altă parte, dreptatea e la mijloc. Stanciu își dorește să nu piardă naționala, răbufnirea sa e de înțeles.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 17:17

...hrs ...dar tu ce esti ?...te crezi undeva departe deasupra noastra ?...nu esti roman ca si noi ...scolit intr o tara subdezvoltata ?...s o crezi tu ma ca esti destept ...

Argus (6 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 17:41

Sincer, nu am inteles unde "bateti"! Stanciu nu at avea valoare, jucatorul nu ar avea dreptate spunand ca fara jocuri, nu ai cum sa fii in forma, ca presiunea antrenorului ce-ti spune "intri, sa te vad ce faci..." (ce suna mai mult a ultimatum decat a incurajare) este cu adevarat o sansa data...? Pana la urma, sunt intrebari rethorice.

stefan (18 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:00

singura atitudine decentă față de toți indivizii intens mediatizați fără alt motiv în afara unor evidente și/ sau interesate servicii de imagine, ar fi ca, vorba lui wittgenstein, să se tacă, pentru că, altfel, pozitivă sau negativă, publicitatea tot publicitate e ...

Argus (6 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:04

ce se-ntelege, este ca antrenorul are dreptate, Stanciu meritandu-si soarta (fiindca vrand sau nu, si despre soarta este vorba, asa cum s-a vazut la Rotariu, (prin transferul sau imprumutul la Muscron. Aceeasi speta, acelasi antron "nemultumit", acelasi, daca vretu "dans din buric" -cum va place sa categorisiti jucatorii ce..sunt pe plac. Ce nu va-ntrebati, este cum de "mama naibii", pana la transferul in Belgia, Acelasi Stanciu juca bine, intr-atat incat belgienii au achitat "de buna vie si nesiliti de nimeni" , milioanele...? Au fost prosti, incompetent (o prostie sub alta forma" si cred ca at fi cazul cazul sa va-ntrebati) este in complex de cause din care nu poate lipsi subiectivismul antrenorului, presiunea pusa pe jucator prin leitmotivul "a costat prea mult, nu are valoare s.a.m.d.). Cred ca in acest caz, ar fi cazul sa ne amintim de anecdota in care rabinul impaca beligerantii prin "ai dreptate...si tu ai dreptate...", asa ca, stimata Dna/Dra, as spune fara a fi rqabin ca"aveti dreptate si...Stanciu are dreptate"! Va doresc o zi (cat mai) buna!

Cosmo (44 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:16

Absolut de acord, atmosfera viciată/oasă din fotbalul mioritic se reflectă asupra jucătorilor care nu fac fata când ajung într-un alt mediu. Avem antrenori slab pregătiți la toate nivelurile, in loc sa antreneze comentează arbitrajul. Conducători a căror activitate de baza e postarea mistocareasca de 2 bani pe fb. Lipsa fairplay, profesionalism, responsabilitate. Iar patronul de succes e gigi Becali.

Florin (5 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:34

Inca o teapa marca fcsb. Lista e foarte numeroasa in ultimii 10 ani. Aproape toti jucatori plecati de la fcsb au dezamagit crunt.

Lila (39 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManiX (29 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:14

Nu pot sa spun daca este valoros sa nu Stanciu pentru ca l-am vazut jucând doar în campionatul Belgiei si la Nationalei.La cât de mult a jucat în Belgia vad mai degraba un jucator mediu care are sclipire din când în când.Nici macar la doua sau trei meciuri distanta.Un prieten de al meu,stelist declarat la primarie si pe buletin fanatic, m-a sunat tare amuzat si bine dispus sa râda de mine si sa-mi spuna ce teapa mare si-a luat Anderlect,eu locuind în Belgia…Stanciu a fost primit foarte bine si încânta comentatorii la fiecare atingere de balon,preluare si pase. Dupa câteva etape s-au mai potolit. La câte un dribling reusit sau la o pasa buna reaminteau ce valoare are(…ar avea zic eu…)A contat mult faptul ca nu a înscris în primele meciuri desi si-a creat faze, mai ales suturi de la marginea careului. In primele trei meciuri a fi trebuit sa aiba cel putin cinci goluri cu suturi de la distanta. Când esti la marginea careului, ai culoar un metru de la bara în interiorul porti trebuie sa înscri macar unul. DD.Suporterii în mare majoritate-l sustin înca si cer antrenorilor sa-l puna în teren vreo patru meciuri dupa care ori îl folosesc ori îl dau afara. Joaca Anderlecht cu Bruge,0-0, este repriza a doua. Chipciu titular si joaca bine,foarte activ în acest meci.Sa speram ca macar el sa se impuna. A avut un sezon bun.

stelu blues an (8 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:20

cuvantul de ordine?bun.

Whiteredarad (20 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 22:06

Madam Maria, am vazut in seara asta Anderlecht- Bruges, cu Stanciu pe banca. Impresia mea este ca bruxellezii isi doresc un fotbal de tip britanic, ( liga a doua),ei nu dau o o pasa, nu fac un dribling. Din "minge inainte si apoi pressing" nu poti marca. O fi cum zici dumneata, ca Stanciu nu e fotbalist,....dar nici echipa nu este ( e un fel de Dinamo..!),dar eu azi, nu am vazut nici un fotmalist la Anderlecht. Acolo stupoarea e maxima, pina si Todorcsic a fost rezerva. Logic , nu au dat gol. Sa fie de vina Nicusor Stanciu ??? Nu cred. Sa fim corecti, de atitea etape Nicusor sta pe banca, incit echipa trebuia sa dea goluri daca e mai buna fara el, dar are multe puncte in spatele liderului si da greu gol. Este de recunoscut ca cei doi romani nu sint apreciati, ei vreau dar nu prea joaca. Si cind nu joci, de ce sa fii facut vinovat ? Putina decenta si mai mult bun simt Dna Andries !!

Boeangiu Marian (3 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 22:36

Sunt mai multe de spus: 1. Astfel de comentarii-rabufnire au mai fost cu si fara consecinte(Ronaldo a spus ca nu trebuia vandut James si Pepe) 2.Stanciu e emotiv in conditiile unei inteligente medie ca atare are nevoie de sustinere si indrumare permanenta. Sustinut si antrenat corect da rezultate. Nu stie sa se ajute singur adica nu a observat ca suturile de la distanta pe care le ajustase binisor la un moment dat,nu-i mai functioneaza si in loc sa faca antrenamente specifice singur, alege sa fie "prezent si cuminte" la antrenamentele oficiale avand executii ratate care-l blocheaza si mai mult psihic rezultand un joc la alibi, fara traire, fara intensitate, fara bucurie, fara realizari. Mimica si jocul lui arata blazare, ciuda, mereu bosumflat. Este recuperabil.3. Anderlecht avea un joc de neprivit, de liga doua romaneasca ,fara titlu de multi ani. Cu "bosumflatu" si Chipciu au castigat campionatul si cu evolutii excelente in Europa iar jucatorii cheie care au facut posibile revenirea la cote bune ale echipei au fost cei doi cu golurile, pasele, organizarea si atitudinea superioara. In acel moment antrenorii si conducatorii lui Anderlecht si-au dat seama cat sunt ei de inzestrati si din motive necunoscute (care poate tin de anumite greseli ale celor doi) i-au scos din echipa. Rezultatul? Au revenit la rezultatele si jocul de dinainte de a-i cumpara pe cei doi. Rezolvarea? Sa-i reactiveze pe cei doi ca de cumparat nu mai e nevoie. Si mai este un jucator care mi s-a parut determinant si despre care nu mai stiu nimic :Achampong. Stiu ca jucatorii romani sunt dificili, puerili, neterminati si in majoritatea disputelor ceilalti au dreptate dar poate ca nu totdeauna este asa. Sper.

Bagheera (8 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 6:26

O RUSINE DE ARTICOL. Este suficient sa vezi cateva meciuri de-ale lui Anderlecht si sa constati ca Stanciu si varful polonez sunt 2 clase peste ce toata echipa. Taietori de lemne... La urma urmei Stanciu are dreptate: intru si joc bine de tot, de ce ma scoti din echipa in etapa urmatoare? Maria, ziarul asta al vostru este atat de anti-romanesc incat nu va mai ramane decat eticheta lui Daum: hartie de ambalat peste! Noroc cu haterii de serviciu ( vezi cazul Halep). Si Simona va sta in gat, rusine sa va fie!

banks (41 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 8:19

Excelent articol, spumos dar si taios ... o delectare ca de o obicei. Ca dovada ca "omul sfinteste locul", mai remarc si comentariile la articolele Mariei, majoritatea civilizate, echilibrate, destepte. Public selectat in mod natural. Un blog pe care intri cu folos.

Comentează