Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Săli de sport cu lambriu cu iepuraşi

Iar s-a modificat urgenţa. În locul şcolilor noi şi al Polivalentelor promise, primarul Firea dă bani pentru "complexe" sportive în Sectorul 3

Permalink to Săli de sport cu lambriu cu iepuraşi
miercuri, 1 noiembrie 2017, 9:45

„Mă bucur foarte mult”, declara, în mai, primarul Bucureştiului, „că elevii nu au păţit nimic şi nici profesorii”.

Au legat tavanul de gard
Se prăbuşise un tavan de rigips la Şcoala 141 din sectorul 5. „Aşa cum ştiţi”, a adăugat Gabriela Firea, citată de Agerpres, „şcolile sunt în administrarea primăriei de sector”, „Primăria Capitalei nu este legal implicată direct”.

La şcoala respectivă, PMB avea „un proiect pentru amenajarea sălii de sport şi nimic mai mult”. Nici mai puţin. În noiembrie, Şcoala 141 va fi demolată. Conform Ştirilor TVR, sala ei de sport, cea despre care vorbea edilul Capitalei, ar putea fi mutată ori demolată. Nu se ştie. Primarul Daniel Florea şi experţii lui încă meditau.

Gabrilea Firea n-a lăsat molozul să strice o poză destoinică. De pe ruinele Şcolii 141, a lansat „un program-pilot” pentru traficul din Bucureşti. „Elevii să fie transportaţi la şcoală cu autobuzul, astfel încât părinţii să nu mai meargă către şcoală mulţi, cu zecile, cu sutele, creând aglomeraţie”. Cum de nu s-a gândit nimeni la aşa ceva? La transportul în comun?

La dispoziţia celor 800 de elevi sinistraţi au fost puse două autocare şi un microbuz. Erau preluaţi din faţa Şcolii 141 şi duşi un kilometru şi jumătate mai încolo, la Școala 127, unde fuseseră mutaţi de Inspectoratul şcolar. Apoi, după ce primarul Firea a aflat că şcoala veche va fi dărâmată, a anulat pelerinajul la porţile ei. Elevii au fost lăsaţi să aştepte, la fel cu alţi pietoni din sector, a doua venire a autobuzului.

La Şcoala 127 nu cade tavanul, dar, din pricina sporului de elevi, se învaţă în trei schimburi. Nu e caz singular. Întrebată dacă are vreo soluţie, Gabriela Firea a răspuns că PMB dă, anul acesta, aproape 1,5 milioane de euro „pentru finanţarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea şi extinderea şcolilor”. Nicio urgenţă.

Sectorul lui Geppetto
Urgent e ca PMB să dea în jur de 30 de milioane de euro pentru săli de sport şcolare în sectorul 3. „Primăria Municipiului Bucureşti este proprietarul de drept al unităţilor de învăţământ”, susţine edilul, în expunerea de motive. Revelaţie!

Sălile de sport, nouă la număr, „necesităţi imediate”. Trebuie finanţate de la centru „ţinând cont de bugetul limitat al Consiliului Sectorului 3”. În ciuda strâmtorării, primarul Robert Negoiţă anunţa, la începutul anului, o licitaţie în valoare de 175 milioane de euro, pentru achiziţionarea de „mobilier stradal”. Apoi, după ce zâna i-a promis că-l transformă într-un băieţel adevărat, a revizuit valoarea licitaţiei la 5,8 milioane de euro, conform Hotnews.ro. A motivat că specialiştii din primărie „estimaseră greşit” cantitatea de „crocodili cu tobogan în spate”.

Alte săli, aceeaşi piesă
Costul mediu al unei săli de sport din faimosul Program Năstase era de un milion de euro. O sală din Programul Firea costă între 4 milioane de euro şi 2,5 milioane de euro. Nu se mai numesc banal „săli de sport”, ci sofisticat: „complexe multifuncţionale pentru activităţi didactice şi sport”. Să recunoaştem că, la un nume atât de lung şi lăudăros, nu dădea bine un preţ în banca lui. Limba de lemn obligă!

Conform Ziarului Financiar, pentru sala de la Şcoala 112, PMB alocă 2,5 milioane de euro. Pentru sala de la Şcoala 92 – 4 milioane de euro. Cu toate acestea, aşa cum sunt descrise în documentele Primăriei, „complexele” sunt identice: Oedip şi clona lui. Rapoartele de specialitate sunt ca două picături de apă plagiată. Doar numărul de înregistrare e altul.

Anul trecut, Gabriela Firea promitea două Polivalente noi. Licitaţia pentru una dintre ele, începută în 2014, tocmai s-a anulat. Din vina „contestaţiilor şi a legilor”, spune edilul. Până la noi reglementări, a abandonat priorităţile din campanie şi a sărit în ajutorul primăriilor sărace, că n-au crocodilii după ce bea apă.

Cât despre activităţile didactice, preconizate de primar, probabil că, pe lângă orele de educaţie fizică, în noile săli de sport se vor desfăşura şi ore de matematică, fizică, biologie, română şi aşa mai departe. Că nu poţi ţine lecţii în studiul de fezabilitate. Ar fi pleonasm.

 

Comentarii (17)Adaugă comentariu

JFM (155 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:00

Complexe sportive ??? : ) )))) E tare edila ! Se vede ca a studiat limba romana doar de pe prompterul voiculescian !

Carol K (309 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:16

Spre deosebire de dansa alti primari promiteau mai putin dar faceau mai mult.Ce e aia "ma bucur ca nu s-a intamplat nimic" ? Cum adica "voi face doua polivalente" si tu nu te-ai apucat nici macar de prima...In schimb Patriarhiei nu-i promite nimic dar o umfla cu bani...Firmele nou infiintate au secat bugetul primariei doar cu salariile pe primele 2 luni...Acum scoate la licitatie procedura de eliminare a tantarilor pe 2017 desi am intrat in iarna,o sa zica "eroare de comunicare" ...era 2018...Da dar de unde stim ca banii alocati pt 2017 n-au plecat in alta parte iar acum ne acoperim de acte ? Cate greseli de comunicare sa faci intr-un an ca doar nu ai doar 4 clase....Bataie de joc fara nici o jena.Acum se scoate un pic la imagine cu Halep si mai face niste statui ca nu se putea sa provina din Moldova si tocmai orasul patronat de dansa sa nu aiba o statuie cu Stefan cel Mare in rol principal...Cu banii destinati unor pasaje rutiere care sa fluidizeze circulatia pt ca asta a promis-o in campanie....E bine sa nu te duci la vot si sa lasi alegerea primarului intr-un singur tur...Cam asa ceva rezulta din urne.

Marius (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:29

"Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice." (George Orwell) Scopul politicienilor din Romania este sa distruga total sistemul de educatie. Acest lucru se intampla sistematic din 1990 incoace. Un popor educat nu poate fi subjugat. Copii lor oricum merg la scoli private si au toate conditiile pentru a progresa.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 14:16

e un model bolsevic, de fapt. distrugerea elitelor profesionale a inceput in anii ’50

atentu (2 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:39

Aşteptăm cu interes momentul când madam premari de Voluntari va descoperi interioarele magnifice al bijuteriei arhitectonice din Calea Şerban Vodă nr. 79-81.

atentu (2 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:41

@atentu / rectific : Calea Ştirbei Vodă 79-81.

catyo (17 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 12:53

Nu-ti face iluzii, Maria! Doamna Firea nu va da niciun ban pe "complexe" sportive, astea sunt gogorite! Avem alte prioritati, borduri noi, statui, Catedrala, banutii pentru partid, etc. Dar nu exista efect fara cauza: nu noi am inscaunat-o la Primaria capitalei pe distinsa si onorabila?

alex (345 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 12:57

Articol coerent si mai mult decat documentat cu date certe pe care nu le-am descoperi din alte surse, dar continua sa uimeasca in continuare aroganta, bataia de joc in detrimentul banului public si al cetatenilor respectivului municipiu, cat si lipsa crasa de informare corecta si profesionalism in gestionarea adecvata a treburilor respectivei urbe.

Rex (77 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 13:25

Da, complexe sportive. Pentru ca orice numar complex, are doua parti: una reala- Nastase si cea imaginara- Negoita.

Mozzie (44 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 13:40

Firea va construi sali si "complexe" ,Rudotel Toader va construi penitenciare,Felix Stroe va construi repede o autostrada,cel de la sanatate va construi spitale....Toti vor construi ceva absolut necesar insa doar din gura,sa dea bine la TV.Au invatat sa minta cu profesor.Exista asa ceva,putini stiu.Actori cu venituri mici sau pasionati de PSD,PD samd fac lectii dupa care le corecteaza micile balbe etalate seara la anumite televiziuni.Asa reusesc sa prosteasca lumea.

Șerban (38 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 14:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DanS (4 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 18:43

Iata ce s-a intamplat la Scoala 195 din sectorul 3: 1. Pe un teren de sport in aer liber se construieste o sala multifunctionala de sport :) 2. In bugetul proiectului nu sunt prevazute cheltuieli pentru intretinere si consumablie deoarece scoala (a se intelege primaria de sector) subcontracteaza catre un SRL activitatile de intretinere si exploatare. 3. Intr-un final, copii trebuie sa plateasca accesul in sala in afara orelor din programa scolara. Cum vi se pare?

Șerban (38 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 18:52

Aș putea să vă chem în justiție pentru denigrare. N-AM ÎNCĂLCAT REGULILE COMUNICĂRII. N-AM UTILIZAT EXPRESII LICENȚIOASE. Situația se repetă - adică este în arsenalul dvs.. Felicitări!

Popa (45 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 18:53

Nu inteleg cum permit locuitorii Bucurestiului sa fie bataia de joc a unei grupari fara busola ... Zilele trecute am putut sa compar centura ocolitoare a orasului Budapesta cu cea a Bucurestiului ... vai si amar ...

serban (15 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 20:21

Degeaba ii batem obrazul primaritei Firea, e calita in "bataliile politice", nu simte nimic, tupeul e fara limite. Poate cetatenii se desteapta si nu ii mai dau un alt mandat...

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 21:27

IE zero iepuras. Lupti ca un miel – mandruta as zice, dar astfel m-ar cenzura Ioanit*** - cu lupii. N-ai cu cine draga. Plus ca, unii au fost milosi. Ca, multi n-au comentat din respect. Andrei F, MM, Gigi – ca sa dau doar prieteni – ar zice: „Iar ai aparut ? Iar PSD ? Iar Firea ? Ai fost in Cazanstan ? Nu ti-a priit vacanta ? … Stii tu ca ai putea sa te pensionezi deja ?“ ------------------------- In locul tau eu as incepe cu scrisori deschise – ie tot articole draga !-, intrebari simple. Tie nu ti le poate cenzura nimeni. As incepe cu : „Cum e posibil Doamna – baga mare sa nu zica ca o faci tov. - Firea ca un primar de sector sa aiba datorii de peste 50 milioane EURO la Stat ? Nu de azi. Acum 6 ani avea „doar“ juma.“ Fara suparare dar stim ca a fost sef PSD, stim ca unchiul, azi profesor universitar, a vindut „oameni“, averea lor si ... arbori, de mama nu stiu. Ce-a ras ala n-au ras nici secuii. Doamna – mare D - Olguta – m..., stii tu -, sa mai invatam si noi ceva marematica ? Adica vorbim doar de la un marelion in sus ? Euroi. O fi datorie ori evaziune fiscala, Domnu - D ca-i de-al tau - Dorel Toader ? Domnu Daddy, tu ba ai atita datorie la Stat ? Ori stai mai bine merci si iti faci datoria fata de Patrie ? Ai cumpara „Crocodil topogan“ cu 27 milioane EURO ? Iti trebuie borduri, statui si crocodili in parc cind ai ciini care te … maninca, iti cade tavanul scolii in cap, iti ia foc clubul, intri in spital si te infectezi, dupa munca obosesti in trafic, iar asta e bine caci altfel ar exista sansa sa cazi in gropi … Ai stabilit niste prioritati ? Care ? Pina cind mai trebuie sa afle detectivii ce face o Primarie cu banii nostrii ? --------------------- Maria, tu esti ca Simona dar nu ai nici o regula de partea ta. Nici alegerea: sa ne batem in vorbe ori in ciorapi sa ne mirosim. Dar ai prietene cetateni ? - „ca cu barbatii“ m-am lamurit. Fa un „OZN“ - sa nu zica lumea ca va plateste Soros – fa o licitatie: „cine si cu ce pret poate asigura transparenta pe net a Primariei“ „ cine ar fi interesat sa doneze ? - e un minus in declaratia de venit si un lucru bun, caci se pare ca cel mai dastept popor din lume nu-i in stare sa-si controleze nici pormoneul ! Apoi trimite ofertele intr-o scrisoare deschisa doamnei Firea, sa vedem daca poate refuza. As vrea si eu alta Firea, dar ata e, pe ata au ales-o ghiaurii tai si trebuie sa corespondezi respectuos cu ea. Afla la ce coafor merge, du-te si tu … lagalaga, uagadugu, bumciucia, ce bine iti sta cu bigudiuri, … draga, …, pac ! I-ai frint inimioara. Mie imi pare ca asteapta sageata lu Cu-pi-edone. Cade, iti garantez, le stiu eu pa poetele astea.

Dante (18 comentarii)  •  2 noiembrie 2017, 7:12

Bucurestenii isi merita soarta,au tratat la misto alegerile si uite ce patesc azi.Au mai fost primari slabi in sensul ca nu faceau nici pe jumatate cat promiteau dar Firea chiar NU FACE NIMIC pentru oras.Face doar pentru apropiatii ei si ai familiei ei.

Comentează