Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi. După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează. De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Dosarul descântecelor

Cristi Borcea şi Victor Becali nu prind valul eliberărilor, deşi sunt „cei mai nevinovaţi”. Probabil au fost deocheaţi de avocaţi

Permalink to Dosarul descântecelor
luni, 23 octombrie 2017, 9:44

În alte vremuri, analogice, scena s-ar fi desfăşurat în aer liber, în jurul unui cazan bolborosind, în care înoată ochi de broască şi tacâmuri de găină neagră. Fiindcă suntem în 2017, reuniunea descântătorilor s-a desfăşurat într-un studio TV. Profitând de apropierea Halloweenului, Gigi Becali şi Dumitru Dragomir au încercat să-i sperie pe judecători.

Poate-poate acestora le tremură mâna pe ciocănel şi îi eliberează pe Cristi Borcea şi Victor Becali, ultimii condamnaţi din Dosarul Transferurilor aflaţi încă în detenţie.

„Dumnezeu dă blesteme. Judecătorii vor să cadă blestemele pe capul copiilor lor?”, s-a întrebat în direct patronul FCSB. Iată o informaţie din surse exclusiviste. Sătul de magistraţii semeţi care dau verdicte, în loc să le amâne până la sfârşitul timpurilor, Dumnezeu s-a reprofilat. Acum e Tata Fluture, la concurenţă cu Mama Omida. Ai dosar? Dai un acatist, o măslină, o atenţie, ceva şi se rezolvă. Mascaţii îşi pun greşit masca şi nimeresc la altă adresă. Minune! Dumnezeu nu dă cu parul, dă cu polonicul de poţiune.

Libertate la mica înţelegere
Fostul şef al LPF, inculpat în Dosarul drepturilor TV, a evitat să intre în război religios cu justiţia. Şi-a pus nădejdea în chipuri cioplite, străduindu-se să le devină util, deci simpatic. Vede conspiraţii la drum de seară. „Președintele Iohannis trebuie să afle care sunt judecătorii agățați de servicii, altfel poate va avea și el probleme”, a spus Dragomir, la România TV.

Fiecare luptă cu ce are la îndemână, Gigi Becali cu mătăniile, Dragomir cu amintirile de pe când conducea FC Victoria. Dar refrenul e acelaşi: judecătorii n-au inimă, condamnaţii au stofă de martiri. Iar legea, dacă guvernează cine trebuie, se poate oricând negocia. Mai dă unul, mai lasă celălalt. Până la urmă, „toată lumea e afară”, observă Gigi Becali. Dacă tot se iese la grămadă, cine rămâne după gratii ori e neatent, ori e persecutat. „Dă-le, bă, drumul să se ducă acasă!”.

Sala regretelor pierdute
Victor Becali „e nevinovat în Dosarul Transferurilor”, precizează vărul său. „El şi Borcea au fost cei mai nevinovaţi din acel dosar”. N-a spus şi care e nivelul lor de inocenţă în Dosarul Mită la judecătorul din Dosarul Transferurilor. Dosar în care, în noiembrie anul trecut, fostul impresar a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare. Iar Cristi Borcea, la şapte ani şi zece luni.

Discuţiile din jurul cazanului cu găluşte fumigene au pornit de la motivarea judecătorească, după respingerea cererii de eliberare condiţionată a lui Victor Becali. Fostul agent de jucători n-a fost scos din detenţie pentru că „scopul pedepsei nu a fost atins”. Condamnatul „nu a manifestat decât un regret declarativ, formal”, „nu unul profund introspectiv, care să demonstreze că acesta regretă cu adevărat faptele comise”. Nu râdeţi! Idealismul stă scris în fişa postului de judecător. Pentru că asta e legea de fapt, un ideal.

S-a decolorat vina
„Nu înţelege gravitatea faptelor sale”, au observat judecătorii la Victor Becali. Nici avocaţii lui de la TV nu înţeleg.

Dosarul Transferurilor, iată, e departe de a-şi fi atins scopul educativ în lumea fotbalului românesc. Dacă ar fi avut un astfel de rol. Ce rost are pedagogia în faţa unei boxe doldora de savanţi? Braţul lung al legii, piedică în calea uitării, a ajuns la destinaţie. Dar distanţa mare în timp dintre comiterea faptelor şi condamnările definitive a atenuat efectul loviturii. 18 ani au trecut de la primul transfer investigat în dosar. Vinovăţia a fost arsă de soare, spălată de ploaie, bătută de vânt. A albit-o zăpada.

„Cum să se ducă lumea nevinovată la puşcărie, fraţilor? Îmi crapă capul!!”, exclama Dragomir, în finalul demonstraţiei sale prin inducţie incompletă. Mai ales lumea din fotbal. E o blasfemie s-o condamni, când are graţierea colectivă la purtător. Se ştie că Dumnezeu e şi microbist, pe lângă faptul că, mai nou, practică voodoo.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

codin (4 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 9:59

Bascalie ieftina..

Tudor (27 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 10:08

Sînt penali doar cei ce nu plătesc birurile (că ce's taxele și impozitele) niciodată cei ce fură aceste biruri din buget. Acestora din urmă, stăpînii (că cine are nesimțirea și puterea să ia taxă de protecție), furtul le este acoperit prin „contracte cu Statul”, luate prin „licitații transparente” și „estimări cinstite”.

pamfletaru (40 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 10:51

...nu-s vinovat, nu sunt penal,sunt doar un sfant de carnaval, eliberati-ma din puscarie, am legea mea, facuta la tohani in vie ! :)

kla2005 (47 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 10:52

Adevarul e ca exista acest "feeling" de justitie pe interes....Mazare cu prejudiciu de sute de milioane de euro e liber, un nene care nu a declarat la fisc un contract de inchiriere si cu un prejudiciu de zeci de lei...pe care l-a si platit a luat inchisoare cu executare... Multe se pot intelege, se pot scuza, insa sa judeci NUMAI si NUMAI pe LITERA legii si nu in spiritul ei...sau sa judeci pe spiritul legii cand e vorba de unii cu sute de milioane de euro...pare ciudat

Costinel (5 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 11:38

Intr-o tara in care unii VAND CATE O FLOTA(mai bine de 100 de vapoare) ..si nu patesc NIMIC , altii , (altele) se duc cu sute de milioane(de euro!!) in poseta , altii , isi iau singuri ..insule intregi ...si NU PATESC NIMIC , te-ai gasit TU ..vezi doamne " cu bisturiul observatiilor??!!" - vai de capu' tau , sa te iei de victor si de borcea !! Eu sunt stelist , da asta este cea mai mare mizerie de dosar , din cate s-au facut in romania !!

Carol K (310 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 11:53

Orice individ care a prejudiciat banul public trebuie sa-si ia puscarie.Punct ! Doar inapoiatii "analizeaza" faptele unora comparativ cu ce puscarie n-a primit altul pt o fapta mai grava.Inseamna ca procesul aceluia a fost virusat de politic adica in perioada de pana in 2004 si dupa aceea pana fapta s-a prescris.Daca justitia era atat de buna pe vremea lui Iliescu si Nastase cum de a scapat acela de puscarie ? Procesul ajunsese in faza finala,Iliescu l-a intarziat,Nastase s-a facut ca nu vede si asa s-a scris istoria,individul a simtit ca doar castigarea prezidentialelkor il va salva si a profitat de culoarul respectiv.Smecher ! Acum daca el a scapat sa o faca toti ? Bai fraierilor,banul public e al vostru,nu e al lui Becali,Borcea samd Pe voi va fura daca n-ati inteles inca...Aici nu contreaza ca esti stelist sau dinamovist,aici esti hot sau victima.Atat ! Restul sunt povesti la A3 sau in alte locuri asemanatoare.

JFM (155 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 12:14

Tariceanu tergiverseaza un proces si e posibil sa scape pentru ca ei sunt Zei,daca nu-i lasi sa fure in liniste spun ca-s persecutati,abuzati de catrre Justitie.Pentru aceeasi fapta (sperjur,obstructionarea unei anchete penale) Gica Popescu a facut puscarie... Da,smecherii nu-s Becali,Borcea si ceilalti din lotul fotbalistilor ...smecherii sunt astia pe care-i voteaza lumea.Practic ii dai hotului cheia de rezerva sa-ti intre in casa cand tu esti plecat.Asa voteaza romanii,care-i mai hot are sanse mai mari.

Sorin Bogdan (2 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 13:06

Din cauza unora ca si Costinel suntem unde suntem .Ne meritam soarta cu varf si indesat .Precis are si o poza cu dragnea in sufragerie pe perete.Doamna MARIA este o placere sa va citesc

pamfletaru (40 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 13:34

liga noastra e-n progres, gino a fost reales, ca nea nicu la congres, voturi in unanimitate, l-au dat pe dragoi pe spate... e mai tare ca mitica, n-a fost prins cu-ocaua mica.... e deajuns un INTERVIU -sa va spun cu cine tziu : ma voteaza toata tara,mai putin din timisoara...vreo cinci ani,de-acum la liga,iar s-a pus de mamaliga.....doarme gino pe divan, fiindca are paravan ?! ... :)

Lestie (10 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 17:10

Nu stiu ce au judecatorii cu Victor Becali, dar pe Borcea nu-l lasa afara fiindca e insuficient pregatit pentru Liga Campionilor. Deocamdata, fostul sef de haita se consoleaza cu faptul ca Valea Boului, localitatea in care s-a nascut, se va numi Valea lui Borcea. Ca e tot aia.

pro Alibec (7 comentarii)  •  23 octombrie 2017, 21:28

caterinca de doi lei,in stilul perfectat deja de Maria.E vremea sa schimbi stilul Mariuco,deja te-ai plafonat.Asta in caz ca chiar iti scrii tu articolele,am avut mereu impresia ca altcineva le scrie in numele tau.Oricum,ai devenit plictisitoare .Trebuia sa stii deja ca Borcea nu e chiar atat de vinovat precum crezi.Daca Udrea sau Videanu sau Berceanu sunt liberi,e strigator la cer ca Borcea sa stea 6 ani in carcera....

JFM (155 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 8:56

Ati votat niste penali(din parlament) acum aveti parte de mii de puscariasi liberi pe strazi eliberati de cei pe care i-ati votat...Va mai intrebati de ce n-au fost construite penitenciare noi,adaptate la noile cerinte europene,sunt 10 ani de la aderare,timp aveau...Pentru ca au stiut ca astfel vor avea motiv sa elibereze pe toata lumea pt ca printre hoti,talhari,violatorio acum vor iesi si micii corupti,adica functionarii prinsi cu mita de sute de mii,oameni de afaceri manjiti samd

Mozzie (44 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 9:34

@JFM ...Printre cei eliberati sunt si micii corupti,aia despre care nu auzim mai nimic pe la TV pt ca nu ei trebuie sa fie aparati de acele trusturi media dar care ar putea fi denuntatori in alte dosare facute pt pestii cei mari...Ori daca l-ai eliberat de ce i-ar mai turna ?

catyo (17 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 10:35

Cine stie, poate ca este mai bine ca Borcea n-a iesit de la parnaie, avand in felul asta posibilitatea sa mai elaboreze ceva lucrari de certa valoare stiintifica. Mare pacat ca au iesit vremelnic de acolo uriasi scriitori ai vremii noastre gen Becali, Copos, MM Stoica, cat ne-ar fi delectat cu operele lor!

daniel (40 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 10:38

maraya, te rog muuult sa nu mai scrii astfel de porcarii..le putem vedea zilnic la ghita tv si antena 3!

?????? (47 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 11:08

Alt dată domnul Mitică Dragomir poate și-ar fi luat bilet la evenimentul cu *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (47 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 11:20

(...) cu P@meI@ Anders0n ? E ceva în publicarea numelui unei persoane publice ce nu respectă regulile site-ului, așa cum este cel al actriței anterior menționate ? Deci, publicarea numelor lui Dumitru Dragomir și Gigi Becali, care au participat la un "eveniment public, nu ar respecta " regulile site-ului" ?

?????? (47 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 11:24

Vă amintiți totuși că Dumitru Dragomir pronunța în dese ocazii numele actiței de origine canadiană ***, invitată la București, după cum anunță presa ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gandalf (4 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 13:05

Poate fiindca vine halloweenul, le-au dat drumul la pușcăriași maimuțoii care conduc țara asta. S-au gândit că n-or avea amărăștenii de români ce să răspundă la întrebarea ”ne dați ori nu ne dați” așa că guvernanții și-au trimis ”odraslele” pe străzi și prin casele românilor, ca să-și ieie singuri... Circul făcut de mitică și el ciobandante e circ ieftin, adevăratul circ se face pe banii noștri și se joacă în parlament și la guvern

vasco (317 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:15

Cam slabut!Vrei sa pari curajoasa,e ceva nu zic,dar uita-te la "Lumea lui Banciu",Radu e singurul care are curaj sa-i numeasca pe fata,in direct,infractori,***,***,fara atatea tertipuri avocatesti si jurnalistice.Pentru ca asta sunt!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează