Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Oaia defectă

Alibec a fost pedepsit pentru că n-a adaptat tactica FCSB la stilul adversarilor din Liga 1

Permalink to Oaia defectă
luni, 16 octombrie 2017, 9:57

Cele 10 milioane de euro pe care patronul FCSB anunţă că le va cere, în iarnă, în schimbul lui Alibec reprezintă, probabil, daune morale. Răsplata pentru că a suportat stoic un atacant lipsit de maniere. Altfel, nu se explică preţul de perla coroanei pus unei rezerve. Şi încă o rezervă cu probleme! Dacă stă pe bancă, scade moralul echipei. Dacă intră pe teren, îi scade moralul antrenorului, stima de sine, chiar şi mândria.

Delicatul Dică
„M-am dus să-i spun că sunt un Ferrari pe care îl conduce ca pe un Fiat”. Vorbeşte Ibrahimovici, în autobiografie. Şoferul conformist era Guardiola. Până la urmă, după cum se ştie, suedezul a plecat de la Barcelona, nu înainte de a-l înjura pe Pep. L-a trimis la Mourinho. Dar tot a stat acolo două sezoane.
Pe când la FCSB, Ibrahimovici nu rezista nicio zi. N-apuca să se încaiere cu noii colegi. Ca să-l parafrazăm pe Gigi Becali, Dică, deşi nu conduce maşini italiene, ultima oară a fost văzut la volanul unui tractor din Liga a 3-a, n-ar fi putut să lucreze în condiţiile alea de stres. Să vadă zi de zi cucuie şi vânătăi.

Urma scapă turma
Ceea ce fluctuează la Alibec e greutatea, nu valoarea. Constănţeanul e acelaşi jucător care marca decisiv pentru calificarea vicecampioanei în grupele EL. Nu mai dă goluri în campionat, dar a înscris golurile de 5,6 milioane de euro, bonusuri de la UEFA. Suma poate creşte, desigur, dacă Alibec şi Budescu, meşterii victoriei cu Viktoria, mai prind echipa şi o seară de graţie.

După ce l-a pedepsit pe Ibra, Guardiola i-a dat un loc mai în faţă lui Messi şi, dacă nu era Messi, l-ar fi reprofilat pe Thierry Henry. Avea de unde alege. Dică, nu. Tocmai pentru că nivelul lotului nu sare de media mediocră a Ligii 1, Alibec şi Budescu ies în evidenţă.

Patronul îi acuză că „se menajează” în campionat şi „îşi bat joc”. Cei doi sunt ironizaţi, presaţi, ameninţaţi, avertizaţi. E o recunoaştere indirectă a faptului că de forma lor depinde jocul întregii echipe.

Ziua independenţei de Alibec
Alibec a dat, la un moment dat, o explicaţie pentru ratările din campionat: „În cupele europene, adversarii lasă spaţii”. În Liga 1, adversarii se baricadează în careu. Cel care trebuie să găsească metoda de a sparge blocada e antrenorul, nu atacantul!

De la banca tehnică trebuie să vină schema miraculoasă, care să transporte mingea până la Alibec. Dar n-a venit nimic ingenios până acum, în afară de tactica Mimosei pudica. S-ar spune că Dică funcţionează ca antrenor numai când funcţionează Alibec şi Budescu.

Ne vom lămuri la meciul cu Hapoel. Şi declaraţiile lui Becali, despre motivul excluderii lui Alibec din lot, mai ales cea cu „eu nu mă bag peste antrenor”, trebuie luate cu titlul de seriozitate involuntară.

La mijloc e foarte probabil să fi fost hobby-ul patronului, de a vedea oi nărăvaşe la tot pasul.

Perfecţionismul cu care exercită această îndeletnicire l-a împins, iată, la măsuri extreme. Să afirme că o oaie cu lâna de aur, care-ţi aduce milioanele de la UEFA, e o oaie cu defect, „un capăt de drum”.

Inimă de patron
În loc să-şi gestioneze raţional resursele, deloc vaste, pentru a răzbate până în primăvara europeană, vicecampioana se lăsa plimbată de valul emoţiilor de la oficială. Îşi hăituieşte jucătorii-cheie în numele unor orgolii de vestibul şi sensibilităţi de salon. Culmea, toată manevra melodramatică e prezentată drept un act de mare curaj fotbalistic şi de rigoare profesională: „Aşa ceva nu se permite”.

Până la urmă, ce-a făcut Alibec? S-a enervat că a fost schimbat. A aruncat banderola, a dat cu piciorul în uşă, n-a salutat. N-a avut nimeni de suferit, în afara uşii, a banderolei şi a lui Dică, încă în stare de şoc după ce-a asistat la oribila scenă.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Clord (10 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 10:25

Oaia defecta + *** = love Hai, ca Alibec nu-i asa uratel, poate te scoate la o cafea! 😀

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Balauru (4 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 10:46

Sarcastica, ironica, dar directa si la obiect in acelasi timp! Am curajul(de fapt un adevar, o constatare) sa spun ca esti cel mai bun editorialist al gsp.

Andrei F (188 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 10:46

,,Până la urmă, ce-a făcut Alibec? S-a enervat că a fost schimbat. A aruncat banderola, a dat cu piciorul în uşă, n-a salutat. N-a avut nimeni de suferit, în afara uşii, a banderolei şi a lui Dică, încă în stare de şoc după ce-a asistat la oribila scenă.,,...............Ati vazut meciul?Cum este al treilea articol pe tema Alibec va spun eu care e marea greseala a lui Alibec...Alibec a dat pase care trebuia sa ajunga la colegi adversarilor dupa care tot el certa ,,adresantul,,...Daca cel pus capitan ,vedeta procedeaza asa ...Alibec cel neajutat de echipa a sutat singurel pe linga poarta din pozitie ideala si nu a fost certat de nimeni!Apoi va pacaliti ,rectific,uitati ca nu Becali si Dica l-au ghidonat pana acum pe Alibec...Alibec l-a avut ca pedagog pe Sumudica care ce sa vezi spune acum ca el nu a avut astfel de probleme cu Alibec...Si asta uita,,Alibec la mine nu facea din astea!,,...Alibec si Budescu isi dadeau in petec la Astra mai ales cand erau schimbati...Antrenorul chiar a fost injurat dar la el asta nu-i o noutate...Si el a injurat spectatorii de pe multe stadioane si public a declarat ca jucatorii pot sa-l injure...Dar nu este asa?Ce va pasa dv. atunci de Alibec ,Budescu sau Sumudica?E...de asta ne miram ca un tinar la 26 de ani are reactii ciudate...Pentru ca in timpul formarii nu ne-a pasat!Si titlul ala spune de multa ura...

victor L (165 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 11:08

Alibec!? da` cine-i Alibec? n-am auzit de Alibec! (In gindul lui se mira: io n-am crezut ca sint asa bun cum m-au laudat unii; e vina lor daca au avut asteptari de la mine! de unde nu-i, nici Al de Sus nu cere!)

Tudor (27 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 11:46

De aceeași părere cu Balauru. Aștept vremea cînd un fotbalist bun nu se va mai băga cu capu'n jug, nu va mai fi *** nimănui, nu va semna nici un fel de contract chiar dacă va juca numai din liga a 2-a'n jos. Unde sînt fotbaliștii precum Keegan ce lăsa Bundăsliga pentru Liga a 2-a'n Anglia? Sau Dobrin ce fircălea terenul după o noapte nedormită. Mai toate sporturile, vezi tenisul, din pricina banilor, nu mai nici sare nici piper de ți-e greu să te uiți...darămite să mergi la stadion/sală...ultima oară cînd am fost la sală, sub 50 de oameni, au căutat-o pe nevastă-mea'n poșetă...de atunci n'am mai călcat p'acolo.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (14 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 11:46

In sfarsit, o analiza demna de luat in seama! Ca suporter nu pot sa nu vad ca o echipa in care sunt adunati cei mai valorosi fotbalisti din Liga 1, unii chiar mai nabadaiosi, sunt condusi de niste incepatori. Cum sa joace, ce sa joace? Le trebuie un antrenor cu personalitate si cu experienta. Dica ar mai avea de treaba prin Liga a 3-a.

NI (4 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 11:56

Ma intreb ce ar fi facut ATP - ul, daca Alibec asta era (ne)tenisman...

Vardasihan (26 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:01

Cam multe editoriale despre Alibec.Toți ați scris despre acest subiect.Acum l-ați prins la înghesuială,acum trebuie terminat individul.Mai e nevoie de lovitura de grație.,,Curentul"ăsta îmi aduce aminte de D.Moreno.Tolontan scria articole negative la foc automat despre acest jucător când juca la STEAUA.Îl deranja că îşi dă cu prea mult gel pe păr,că probabil stă prea mult în fața oglinzi.Că în afară de D.Moreno la STEAUA,doar Inter mai avea un columbian,Cordoba.În rest nici o echipă din europa nu mai avea columbieni.Cum e posibil ca acest băiat să joace la STEAUA?!Tolontan venea cu cele mai hilare argumente.Până la urmă ați reuşit.L-ați pus pe,,fugă"pe Moreno.Nu ştiu dacă o să reuşiți şi cu Alibec,dar semnele sunt încurajatoare.Moderatorul de la digi sâmbăta,,L-am prins pe alibec într-un asemenea moment,avem subiecte,trebuie să profităm.Ce să facem,să-l lăsăm în pace?!?Alibec în românia nu mai are viitor"

koko (3 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:05

Constanta a dat multe valori sportului romanesc. Dar toti au un numitor comun: sunt labili psihic! Legat de amenda primita, acest fapt nu denota decat un amatorism impaturit, chipurile, in rigoare si decenta profesionala. In fotbal nu manierele sunt prioritare, dar ce sa i zici lui Dica, omul care, presupun eu, scrie cu k in loc de c. lumea uita ca oamenii trebuie luati asa cum sunt. Se zice ca Alibec n a marcat. Dar la ce joc( nejoc) are Fcsb, cine sa marcheze? M am saturat sa vad ca x si y sunt facuti pt un anumit post, dar sunt folositi pe alte posturi. E un fele ***. Amatorism de Dambovita. Prostie multa, infatuare, falsitate. Mi ar fi placut sa vada Caragiale fotbalul nostru de azi. Intr un cuvant l ar desfiinta. In fine..un *** de fotbal

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pamfletaru (40 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:14

Da-i SHARE!...DOR DE SUMUDICA...alibec e un copil razgaiat,un fel de dl goe, care a fost transferat la gradinita steluta,nu-i place privirea rautacioasa a educatoarei meme , indignat, nu mai vrea sa se joace cu copiii,se da lovit in stomag, da cu picioarele razbunator in usi si striga la dl inspector gigi sa i-o aduca pe educatoarea sa veche,pe sumudica :)

Jean-Paul (96 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:14

Maria, Vezi ca esti prea subtila pentru unii cititori: acestia iau mot a mot ceea ce scrii tu si nu prea inteleg esentialul( ce rost ar avea ironia, cand, pentru ei, problema este una grava de tot). Maria, am o sugestie pentru tine, daca nu te superi. Cred ca un articol despre cum reuseste marele afacerist becali, sa-si faca timp sa vada meciurile echipei, apoi sa stea ore in sir la taclale cu reporterii tv, tinand cont ca toata ziua este implicat in conducerea si rezolvarea problemelor de la celelalte N firme pe care le detine(chiar daca de unele am auzit ca ar fi scapat, deoarece au fost declarate in stare de faliment). :))))))) Si ajunsi aici, tipul care repara Maybach-ul folosind ranga, face acelasi lucru si in fotbal: 1) el insusi , marele strateg vizionar, este muncitor necalificat in domeniul fotbalului, fiindca saltul de la bisnita cu cas si iaurt, la statutul de patron si "antrenor genial", s-a bazat pe alte argumente decat scoala, studiul, practica si deci n-are licenta de antrenor 2) cel ce in acte figureaza ca antrenor, este doar un executant docil al indicatiilor venite din loja si, ca urmare, unde nu-i cap limpede si instruit, vai de picioarele celor ce alearga pe teren Nu ma uit, asa in general, la meciurile din liga 1 fiindca e o pierdere de vreme: calitatea scazuta, plus greselile mai mult sau mai putin intentionate ale jucatorilor si arbitrilor nu prea te indeamna sa mai vizionezi astfel de meciuri, mai ales cand ai si alte responsabilitati pe agenda Dar din ceea ce am vazut, la fcsb sunt doar vedete si fiecare vrea sa incante asistenta, asa ca lipseste jocul combinativ, in special, in faza de atac. La Astra, Alibec stia ca va primi pase utile(adica decisive) asa ca nu era nevoit sa coboare la mijloc sa-si ia mingea, nici sa faca pe extrema stanga care da centrari(cui, daca el trebuia sa fie la primire?). Nu-mi amintesc sa fii vazut un Alibec vociferand si gesticuland pe vremea cand era sub comanda lui Sumudica: atunci inscria goluri sau dadea pase decisive celor cu care intra in combinatii. Acum, la fcsb, e ca in tren: in fiecare etapa are alti coechipieri la mijlocul terenului ori in atac si nu sunt formate relatiile de joc. Toti(jiji, dica, mm) ii cer lui sa dea goluri, sa alerge si in aparare sa recupereze mingile pierdute, dar nu-si pun problema ca ei sunt de vina ca nu stabilesc formula optima de joc, sau ca jocul sufera si nu doar din cauza lui.... P.S. Citeam ca becali vrea sa cumpere toti tinerii fotbalisti de 19-21 de ani din liga 1 sau 2, care promit sa ajunga fotbalisti de valoare. Te rog, Maria, deschide-le ochii acestor tineri sa nu mearga la fcsb ca sa nu se rateze intr-un singur an: jiji se crede dresor la circ: el foloseste biciul si zaharelul, dar nu stie sa dozeze proportiile

alex (345 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:19

Concisa si cu o viziune destul de clara despre cum ar trtebui sa arate lucrurile in continuare, deoarece parcursul nu va fi unul simplu pana la atingerea obiectivelor de performanta, in ciuda hachitelor de la oficiala, rolul antrenorului este unul determinant, asta daca va sti cum sa intre mai bine in el si sa gestioneze situatia conflictuala deloc avantajoasa echipei, astfel incat angrenajul destul de fragil ce a functionat destul de bine in jocurile europene sa nu sufere dezechilibre majore in urma gesturilor si ideilor necugetate la fel cum s-a intamplat in alte cazuri celebre similare cu acesta.

Daniel (3 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:36

Rusine Dica!! Sunt convins ca idiotul de Mourinho, Guardiola, Zidane, Klopp ar fi sarit sa-i pupe talpile lui Alibec si sa-l ierte ca au avut nesimtirea de a-l schimba..

Gigi (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:45

Foarte sarcastica autoarea articolului, cu iz de imas!!! Despre Alibec, doar atât...s-a nascut talent si a sfarsit vedeta!

Carol K (309 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 12:57

Un fragment din editorial: "Nu mai dă goluri în campionat, dar a înscris golurile de 5,6 milioane de euro, bonusuri de la UEFA. Suma poate creşte, desigur, dacă Alibec şi Budescu, meşterii victoriei cu Viktoria..." Cu asta ati spus totul...Ca s-a mai rastit la niste arbitri,ca l-a pus la punct pe MM,ca a mai impins o usa s-o rupa de perete...Astea-s din recuzita Alibec...N-ai atata minte Becali incat sa-l umilesti public atunci suporta consecintele...El te-a calificat in grupa asta de desculti in care zburzi acum si te dai atat de important ! Nu MM a facut-o ! O sa vezi ca toti vor ceda nervos unul cate unul,urmatorul ar putea fi Budescu.Ce-o sa faci,o sa umpli parcurile cu fotbalistii de la Astra iar tu sa te antrenezi cu MM si restul ? OK,din partea mea fa orice te taie capul dar toate astea cumulate nu dau decat senzatia ca tot ce aduci la FCSB se pierd unul cate unul,ajung de nu-i mai recunosti.Hai ca aia ca Alibec se mai descurca,au deja o firma de cand jucau la Astra,Inter dar cu astia tineri ce faci ? Ii termini pana sa faca 21-22 de ani ? OK,tu ia-te dupa MM,Mitica si toti pitpalacii aia care graviteaza in jurul tau.

Ovidiyc (4 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:03

Articol f bun.Felicitari!La fel cometariul lui Jean Paul.

petre (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:05

bravoo! sunt de acord si eu.....cea mai buna editorialista! felicitari !

Deva1 (8 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:18

Felicitari pt.articol.Dica si MM trebuie sa plece nu Denis.

Steaua1986forever (2 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:18

Un articol foarte bun. Felicitari.

JFM (155 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:26

Eu am tinut la Dica,baiat subtire,politicos,simtul umorului,isi cunoaste lungimea nasului...Nu inteleg reacta asta atat de abrupta care ar veni de la niste antrenori-seniori cu multa performanta in spate dar si excesiv de gretosi in momentele mai tensionate...Sigur ca e grav pe undeva ce a facut Alibec,urat..nu asa...asa e urat,copii nu faceti ca el !!! Nu e stilul Dica sa dea ultimatumuri.E stilul MM care l-a pus s-o faca...MM avand niste conturi aparent inchise cu atacantul FCSB...De aia ii voi da credit lui Dica si mai departe,consider ca a fost strans cu usa si nu avea ce sa faca,se stie ca la mizerii nimeni nu-l intrece pe acel ...nu stiu cum sa-i zic.

Sal Khan (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:35

Comentrariul lui Jean Paul pare a fi rupt din vocabularul lui Paraschivescu "de la Digi"

pamfletaru (40 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:42

LA O ADICA,ALIBEC E SALVAREA LUI DICA !..alibec mai calca uneori pe bec, dar la o adica,e oxigenul pentru dica...el da gol in stainatate si se izbaveste de pacate...cand alibec e salahor, dica-i mare antrenor,iar domnu´ gigi canta traviata ca pe-alibec ii vin euroi cu galeata !... :)

Cristian (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:44

Marie, ai scapat boii la vale... Cum sa-l compari pe Alibec cu Ibrahimovic ? A devenit o axioma afirmatia ca, daca avea valoare, individul nu mai juca in Romania... Nu faci altceva decat sa fii avocata fitelor si cocalarismelor.

Sugi (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:50

Alibec are nevoie de o pregatire fizica draconica,de un antrenor cu personalitate si un alt campionat in care sa-si arate valoarea.Eu banuiesc ca face circ doar sa-l ia mai ieftin Sumudica in Turcia.

Eugen Pitic (8 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:54

Buna ziua Maria, buna tuturor. Foarte bun articolul, dar acordam prea mult timp unui copil rasfatat cum este Alibec. Daca as fi fost eu Dica, as fi mers cu Alibec la curse de masini, as fi baut cu el la masa, doar-doar sa aflu care este butonul care-l motiveaza. Si l-as fi stors la antrenamente pana la epuizare. Dar Dica este prea apropiat de jucatori, si este prea multa relaxare in cadrul echipei. FCSB se vede ca are 11 vedete. Dar nea Gigi, mai Dicano, unde este jocul colectiv, unde este echipa. FCSB arata bine pe hartie dar foarte slab pe teren. Si Ronaldo mai are zile proaste - destul de multe in ultimul timp- dar compenseaza echipa. Si degeaba vreti totul de la Budescu si Alibec daca mingea o carati pe margini ca Avicola Giarmata din liga a 4-a. Ba chiar baietii astia de la Giarmata mai au cate un pic de imaginatie. FCSB insa joaca fara imaginatie, fara aplomb, fara pase exacte, fara cursivitate. Si stiti cum este: cat interes acorzi atat rezultat iese! Cam multe...fara, draga Dicano si nea Gigi, nu credeti?

Cipinho (7 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 13:59

Banderola aia, la prima vedere o simpla bucata de carpa, dar care moral cantareste mult, e spiritul echipei, o particica din fiecare jucator. Gestul lui Alibec merita pedepsit cu cateva mii de euro si vreo 2 meciuri la echipa a 2-a (daca mai exista echipa a 2-a) Ok, reactia lui Becali este exact reactia unui copil caruia i se strica jucaria preferata, o arunca de pereti in spertanta ca-si va reveni... dar asta e alta poveste pe care nu mai are rost s-o dezbatem... Alibec trebuie sa fie puternic mental, sa-si accepte greselile si sa invete sa asculte mai mult de antrenori si de oamenii de fotbal care i-au dat sfaturi pretioase, un atacant trebuie sa stea in careu, in afara careului sta Budescu, Texieira si restul. De fapt eu il vad pe Alibec cel mai bine jucand ca al 2-lea varf, care sa creeze spatii si pase pentru un atacant rapid (nu Gnohere) cu care sa faca cuplu in atac

savaron (4 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:01

Jean Paul, o analiză mai fină ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fakinlol (5 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:01

Cel mai bun comentariu pe subiectul Alibec. Felicitari. La FCSB poate sa vina si Higuain ca cuplul de antrenori Dica/Becali l-ar termina rapid. Niciun atacant nu are rezultate la FCSB, i-au tocat pe toti cu tactica asta...exact...tactica "Mimosei pudica". Cand joci cu doi inchizatori, cand ai meciuri in care il trimiti pe texeira in banda, cand insisti cu o nulitate ca florin tanase, ultima ta problema este alibec.

gogu rosbif (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:02

bravo Maria. fix la tinta :)

Vane (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:05

Ma bucur ca in sfarsit vad pe cineva care a pus punctul pe I. Fara Budescu si fara Alibec sunt terminati. Tripleta de aur adusa de la viitorul e o fantezie creata de gigi. De asemenea foarte bine punctat: astepctul financiar pe care l-ati sesizat si aportul de valoare pe care cel doi il aduc...de fapt pe care DOAR cei doi il aduc si uneori Teixeira de aici fiind mereu huliti cand nu se ridica la nivelul asteptat de cel mai mare cunoscator al fotbalului GIGI BECALI. Eu ma intreb, cunoscator al fotbalului doar de la TV...cu cine ar vrea sa joace? Cine sa ii dea pase in afara de cei mentionati mai sus? Gabi Popescu, Pintilii...sa fim seriosi. Daca v-ati pune in locul lui, de evolutiile din campionatul anterior, de evolutiile de pana acum la fcsb, sa iti stii valoarea si cand vezi ca nu ai cine sa joci...cu un antrenor de div C care te pune capitan dar te schimba mereu in min. 75 sau uneori la pauza cum ati reactiona? Sa te schimbe cu un jucator care a evoluat 15 min in 20 de jocuri? In locul lui i-as spune ca nici n-as mai juca si sa ma tina pe banca pana la sfarsitul contractului...omul ar sta linistit si nu ar mai fi linsat mediatic. Pacat de talentul lui

Andrei F (188 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:21

@Eugen Pitic (8 comentarii) • 16 octombrie 2017, 13:54 Deci Alibec si Budescu trebuie doar sa impinga mingea in poarta dar nu reusesc pentru ca jucatorii din margine sunt de nivelul Avicola Gearmata?Ha...pana mai ieri se spunea ca FCSB este egal cu jumatate din Astra!Deci pina la urma Becali nu a adus de la Astra jumatatea care trebuie!Si desigur ce sa faca Dica daca el nu concepe ca injuratura este mijloc de stimulare?Rad cand vad n comentarii cind acuza pe x si y pentru ca Alibec la 26 de ani nu stie cum trebuie sa procedeze ca fotbalist!

Alexlaur (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:24

Doamna Maria Andrieș sunt curios ce s-ar intampla dacă Ovidiu Ioanițoaia ar veni la dvs si v-ar spune că nu este bun un articol pe care l-ați scris și să-l refaceți și dvs a-ți arunca cu tastatura de pământ, a-ți da cu piciorul in ușă și a-ți pleca din birou. Aștept răspunsul dvs.

Mircea (40 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:34

De ce nu s-a impus la Internazionale sau la Mechelen sau la Bologna ? Dica are de gestionat o echipa nu un jucator. FCSB nu este Barca pt a-si permite tactica unei echipe in jurul unui jucator, cum Alibec NU este Ibra si nici Messi. Ibra, jucator cu probleme s-a impus peste tot, Alibec NU ! Foarte multa lume spune ca Alibec este un jucator cu personalitate, eu nu cred asta ! Un jucator cu personalitate se impune pe cand el reactioneaza ca un copil suparat care-si ia jucariile si pleaca.

ion (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:39

sant deacord ca nici alibec nu e ceea ce cred multi e departe de a se numi fotbalist profesionist ai sa fim seriosi dar dica e sub el unde a antrenat acest baiat ? atentie sant stelist de 60 de ani am strigat DUTE DICA dar acum strig dute dica si lasane am scapat de un nestiutor si am dat peste mama lui apoi becali ia si el pe cineva asemenea lui e rasul lumii ce joaca steaua ma duc la meci si ii vad pe unirea slobozia si ma incanta vin la televizor sai vad pe steaua si mie scarba aici santem in final DUTE DICA SI DACA POTI IAL SI PEALIBEC CU TINE auzi 10 sau 15 milioane pe el doar sa gasesti niste *** sa dea asemenea sume pe un asa zis fotbalist

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:49

Despre subiect am scris „cit de putin am putut“ la articolul inovator – caci se transpune in mintea altuia – al colegului Geambasu – sa fie iertat caci daca trecem cu vederea niste fitile dinamoviste omul a descris cu exactitate cum NU pot fi intelesi romanii din exterior, cu judecata lor imbirligata, fatarnicia si vicleania lor, cum lipseste identitatea si unitatea chiar in interiorul aceluias club. Titlul meu trebuia sa fie: „ Vicleanul Nic. Tema anuala de Bac. Robul, muncitorul agricol, prost, catir, viclean, nu vrea sa invete nimic, sta pe prispa si consuma aer dar este descris de alfabetii care pierd vremea prin licee drept un geniu.“ ------------------------------------- M-a uns pe suflet Maria caci demonstreza aici din nou, iar intr-un subiect foarte delicat, o critica rationala. Iar titlul ei „**** defecta“ e artistic. Arta. Sugereaza ca nici **** nu e robot. D-apoi Alibec. Decent dar taios. Uite ca Hagi a avut puterea sa-si recunoasca greselile, a preferat sa cada el de prost decit sa-l termine pe Tucudean. Tucu, unul pe care l-am laudat si eu mereu, dar sa fim seriosi, inca nu artatse nimic sub 10 antrenori. Maria tine la Dica – poate stie ea ca-i baiat bun ? - e mereu decenta in exprimare. Scuze – celui cine citeste comentariul la Geambasu – dar mie mi s-a pus pata pa creier cind am auzit un Nic spunind: „ori eu ori Alibec !“ Cine e ba Einbolovanul asta, e macar antrenor cu acte ? E Einstein ? Pai daca o **** e defecta – titlul Mariei - atunci sa-l inlocuiasca Becali pe Di-canio cu un Border Collie !!! ------------------------------------- Fara suparare, doar din PS pentru Becali as vrea sa citez: „PS Itic si Strul au dreptate. Nici Becali nu este de inteles. 1.- isi distruge afacerea. Pierde 10 milioane si in plus o sa mai vina doar dreacul la Steaua ! Sa fie facut praf, sa fie antrenat de MM, fini si baieti buni care nici licenta nu au. 2.- Pierde suporteri. Pai vine cineva sa-l vada pe inteligentul Nic ? Nimeni. Oamenii vor sa-l vada pe Alibec. Daca merita ori nu e egal, caci daca e de ales intre antrenori si jucatori atunci orice investitor normal la cap alege jucatorii !!! Alibec a fost jucatorul anului, cel mai bun jucator roman, pina a dat de catirul asta. Ba voi sinteti nebuni la cap ? Ce-a realizat Dica ? Singurul care ar fi trebuit sa ia bataie de la Juventus Colentina. Logic e : Dica trebuie sa plece !!!

Marco Polo (7 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 14:58

de data asta jos palaria, Maria!

kla2005 (47 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 15:06

Prea multa lume isi da cu parerea legat de cum trebuie sa joace Steaua, prea mult se baga JJ la echipa, prea isi pune antrenori, directori sportivi si presedinti niste yesmen... Prea multa campanie impotriva FCSB/Steaua pentru a promova echipa partidului CSA... etc etc etc

Beatrice (7 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 15:06

Pai saracu alipec a ajuns de la sumuDICA la dute DICA si s a prostit ..

Cosmo (44 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 15:23

Ai umor și sarcasm de buna calitate, dar cănd abuzezi și forțezi aceste aspecte iese un articol întortochiat și incoerent că cel de fata. M-am referit la forma, la conținut ce sa zic ... sunt părerile tale, mai mult sau mai puțin subiective. De ex, valoarea lui alibec ... e mare daca dete golurile ce au adus calificarea în EL. Mă umfla un pic rasul, că-mi aduc aminte de Vali Badea, care marca goluri de calificare in ucl. Așa că superstarul alibec n-a realizat nici cât Vali ăla, dar i se suflă în fund de zici că e Ibrahimovic.

Alibec (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 15:25

Tot nu înțeleg de ce se vorbește atâta de Alibec. E cumva un exemplu bun de urmat pentru copiii care se uita la fotbal și au nevoie de un jucător pe care sa îl ia drept model?

Florin (3 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 16:10

nu are dica nici o vina, pt forma proasta si iesirile lui alibec. este adevarat ca nu are prea multa experienta in a rezolva situatii de acest gen, dar in cazul lui alibec, cred ca la el este problema deci, el trebuie sa cugete mai mult la ce si cum trebuie sa se comporte un fotbalist profesionist, la o echipa de nivelul acesta(cl, ul...). sper sa-si revina si sa mai vedem goluri marcate de el....

Jean-Paul (96 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 16:27

@Sal Khan, Nu stiu daca sa-ti multumsc sau sa ma infurii, fiindca nu urmaresc comentariile post etapa de pe digi. Stiu doar ca d-l Paraschivescu este un invitat permanent, sau aproape, dar nu am atata timp sa urmaresc comentariile si sa ma achit si de alte obligatii mai importante. P.S. Am o regula: daca vad meciul, n-am nevoie de comentator care sa-mi explice ce vad sau ce am vazut. Iar daca n-am vazut meciul, nu vad cu ce m-ar ajuta comentariul fiindca mi-as face doar o opinie despre opinia comentatorului.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 16:38

Bun articolul chiar daca este impanat cu soparlite umoristice unsuroase caie. Va puneti intrebarea : "Până la urmă, ce-a făcut Alibec? S-a enervat că a fost schimbat. A aruncat banderola, a dat cu piciorul în uşă, n-a salutat. N-a avut nimeni de suferit, în afara uşii, a banderolei şi a lui Dică, încă în stare de şoc după ce-a asistat la oribila scenă."............................Doamna Andries v-a scapat un detaliu , pe care sper ca arbitrul si super vizorul meciului sa-l fi scris in raportul lor . Alibec a parasit terenul , nu pe la mijlocul sau , spre banca de rezerva , ci in batjocura , impotriva regulamentului, a luat-o de-a lungul terenului , pe langa poarta ducandu-se in vestiarul stanei . Acest lucru mi se pare cel mai grav din tot ce a facut . Asfidat tot ...arbitrul, spectaorii cat si comisiile care nu-l vor penalize - suspeba vreo 4-5pe

Lestie (10 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 17:18

Alibec e 'branza buna in burduf de caine". D'astia ca el am avut sute, mii... Cine isi mai aminteste azi de ei? Machedonul e derbedeu, ca Sumudica. D'aia se inteleg bine cei doi. Daca are minte, Becali il trimite la turci. Daca nu, pierde doua milioane de euro.

JFM (155 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 17:31

Care va fi urmatoarea oaie defecta dupa Alibec ?

ingerasul rosu (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 18:07

Hm,despre pedagogia unui antrenor,despre cit de bine intelege un antrenor pshiologia umana,ba mai grav a unui sportiv se poate vorbi la infinit,pentru ca nu pot sa nu maintreb:CE STUDII ARE BIETUL DICA,CE EXPERIENTA ARE EL IN A GESTIONA CRIZE EMOTIONALE? Sigur,in asemenea situatii ,noi cei din ,afara' credem ca am sti sa rezolvam muuuuuuuuuult mai bine o situatie de acest gen ,in care un fotbalist capricios,cu enorm de multe defectiuni la caracter,nu performeaza ,ba mai mult creeaza o atmosfera negativa. Un antrenor de clasa,pe linga tactica ,pregatire fizica si recuperare trebuie sa mai fie si:INTELIGENT,CULT,EDUCAT ,UN BUN CUNOACATOR AL PSHIOLOGIEI UMANE,asadar DICA are aceste calitati? Dl. GIGI BECALI in mod sigur nu,lucreaza la pleasneala,uneori ii iese alteori nu.

Robert Preda (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 19:25

Partial corect punctat in articol insa se vede de la o posta un subiectivism in exprimare probabil derivat din vreo rafiiala anterioara cu patronul FCSB. Ca jurnalist ar trebui sa dai dovada de echilibru in opiniile exprimate insa tu Maria Andries, prin modul de redactare a articolului, nu faci altceva decat sa instigi, sa jignesti meseria si capacitatea profesionala a unui om. Daca s-ar proceda cum o faci tu in toate domeniile de activitate am ajunge rau de tot. Ar trebui sa respecti oamenii, cititorii, sa nu arunci cu noroi sau articolele tale sa fie arme de razbunare intr-o rafuiala sau frustrare personala cu vreo persoana. Sa fi realist si echilibrat, asta inseamna sa ai calitate si sa devii un jurnalist apreciat....altfel esti doar un ziarist de cancan! Iar astfel de ziaristi cum se nasc asa mor....rapid si necunoscuti!

nea fane (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 21:10

fotbalul este sport DE ECHIPA. alibec e doar UN fotbalist.cu el mai sunt 9 fotbalisti.ei ce fac???

Florinel (1 comentarii)  •  16 octombrie 2017, 21:16

Articolul e singurul care spune lucrurilor pe nume Alibec Ferrari Oaia principala - ciobanu - mimosa pudica Intuitia feminină vede clar. Acolo unde multi bărbați bat campii cu talent. Antrenorul e de vina... Ca e paralel Iar ciobanu e o simpla persoana ce seamana a mascarici, o persoană iresponsabilă, capricioasa si isterica

Comentează