Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Nemulţumirile unui cerşetor cu vilă

Ţi-e şi frică să te mai bucuri de medalii. De fiecare dată, apare cineva - o legendă, un şef de federaţie, un antrenor - şi ne râcâie obrazul că nu cotizăm destul

Permalink to Nemulţumirile unui cerşetor cu vilă
duminică, 24 septembrie 2017, 9:55

„Suntem mult mai bine priviţi de cei din afară”, a declarat Beatrice Romanescu, directorul de marketing din FR de tenis de masă, după aurul european pe echipe. „Lumea ştie că nu avem aia, nu avem aia, că trăim cu un buget… Mereu suntem întrebaţi cum reuşim să facem performanţă la un asemenea nivel”. Ei, iată ceva ce nu ne miră deloc.

Dacă am avea „condiţiile minime”, pe care le cere doamna Romanescu, ne-am pierde interesul. Am emigra în Congo, să luăm polemica de la capăt. „E frustrant să ai atâtea medalii în săculeţ şi aceste medalii să nu reprezinte nimic pentru cei care pot aloca bani”, a adăugat oficialul FR de Tenis de Masă, citat de Mediafax.

Ping-pong cu scaune
În cazul acestei federaţii, frustrarea trebuie să fie cu atât mai mare, cu cât preşedintele ei, Cristinel Romanescu, este un om cu multe puteri de decizie. E şi membru în Comitetul Executiv al COSR, şi deputat PNL de Buzău. Şi în Opoziţie, dar asta e funcţie onorifică. Fireşte, nu poţi merge la trei birouri deodată. Te duci la serviciu prin sondaj.

De pildă, pe 31 ianuarie, când CEx al COSR a votat finanţarea programelor federaţiilor sportive, pe luna februarie, domnul Romanescu n-a protestat.. N-a pledat cauza „condiţiilor minime” în tenisul de masă. Nu se afla acolo. Se afla la Parlament, în sesiune extraordinară. Şi oricum, Romanescu, şef de federaţie, s-ar fi jenat, probabil, să ceară bani mai mulţi de la Romanescu, şef în COSR. Risca să fie acuzat că e propriul său nepot.

Paleta de acasă să faci licitaţii nu te lasă!
În 2016, anul tristeţii de la Rio, sportul românesc a avut parte de finanţări-record de la stat, prin MTS şi COSR. De atunci, avem motive solide să ne îndoim de textele şefilor de federaţii. Nu prea se potrivesc cu sumele. Sportul românesc e ca un cerşetor din acela cu vilă şi limuzină la scară. Rănile, da, sunt reale, dor. Sportivele de aur dispută meciuri de calificare în studiouri TV. Dar conducătorii sportului au învăţat că se poate trăi, şi încă binişor, cu handicapul infrastructurii.

De la MTS, tenisul de masă a primit, anul ăsta, în jur de 550.000 de euro. Mai mult cu 40 la sută decât acum patru ani. Federaţia domnului Romanescu cheltuie acest buget evitând licitaţiile. Preferă cumpărările directe. De exemplu, a comandat, în repetate rânduri, articole şi echipamente de sport de la o agenţie de publicitate din Buzău, Sico Publicitate SRL. O agenţie care, în restul timpului, vinde plăcuţe stradale primăriilor.

Dacă te uiţi la firmele cu care au contract federaţiile, nu doar cea a domnului Romanescu, ai impresia că banii sportului se duc înapoi, în timp. Pe vremea lipsită de legile pieţei, când toată lumea îşi ţinea banii la CEC şi se îmbrăca de la Cooperativa „Arta Modei”.

Himere sub bombardament
Doamna şi domnul Romanescu deplâng, de asemenea, lipsa unei săli moderne în Bucureşti. Nu mai e problema unui sport sau a Capitalei. Deja e problema Clujului, săracul, care va gădzui şi CE de tenis de masă, juniori, în 2018. Nimic de făcut. Toate ministerele construiesc stadioane. Şi Apărarea, şi Internele. Până şi MTS renovează de zor un stadion la Piatra Arsă. Ar trebui să luăm aminte şi să ne amenajăm acasă câte un spital şi câte o şcoală, în caz că pierdem organizarea Euro 2020.

În timp ce România cucerea aurul continental, în Constanţa, oraşul Elizei Samara, directorul LPS aştepta „prima schelă” pentru Centrul European de tenis de masă. Banii, promişi de trei ani, ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei. Tot aşteptând, profesorul Andrei Szemerjai a observat că din zidurile liceului cade tencuiala. „Ca după bombardament”, a comentat dascălul, citat de Cugetliber.ro.

Săptămâna asta, pe ordinea de zi a Camerei s-a aflat un proiect de lege „privind siguranţa în unităţile de învăţământ”. Deputatul Cristinel Romanescu nu se afla acolo, să-l studieze. Se afla în Japonia, cu delegaţia COSR, să verifice dacă olimpicii noştri vor avea condiţii la JO.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Leopardu (4 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 10:23

Mda... s-a documentat doamna Maria de data asta ... dar nu destul. Nu inteleg atacurile astea la Beatrice si Cristinel Romanescu, eu zic ca bine fac, nu doar ei , ci si alti conducatoride Federatii , a pun pe tapet lipsurile si problemele cu care se confunda sportivii... atentie, e vorba de sportivi! Nu ma intereseaza ce conditii de trai are doamna Beatrice. Pe de alta parte 550.000 nu mi se pare o suma exorbitanta. Daca o impartim la cei 1000 de legitimati, avem 550 e pe cap de sportiv. Pe an! Deci ce poate face Federatia concret sa ajute cluburile? Cam nimic... ma refer la ajutor pt sectiile de copii nu renumeratia sportivilor, aia fac cluburile..La loturile nationale avem antrenori, medici, terapeuti, etc... doamna Maria stie cat costa un cantonament, o deplasare la un Turneu final pt doua loturi deplasate, indiferent daca sunt seniori sau juniori? Cat costa echipamentele si materialele de joc ale sportivilor? poate face Federatia cu acesti bani ca sa dezvolte acest sport, ca sa atraga copiii? Avem cateva sporturi in care suntem inca foarte buni sau buni ( Tenis de masa, canotaj, rugby, box, handbal feminin, etc). Aici trebuie pus focusul si Federatiile ajutate concret. Mi se par pe nibile conditiile avute de Campioanele Europene, la fel de pe ni bil si acest articol, doamna Maria neavand macar un cuvant de lauda la adresa fetelor, fiind prea ocupata sa atace familia Romanescu

haideusicfr (49 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 11:37

Cred ca aveti dreptate , ar trebui sa fim obisnuiti cu astfel de articole ce par mai degraba atacuri la persoana. A fost destul cand am citit titlul sa mai citesc si articolul.

eugen (4 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 11:38

Dna Andries doar ne arata ca pe spatele sportivilor si a performantelor acestora ,sefii federatiei isi mai trag niste bani din licitatii directe si alte alea ,dupa care mai cer niste bani sa mai fure un pic si din aia,avand acoperirea performantelor sportivilor........care sunt la fel de saraci si dupa aceea......

Carol K (309 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 11:57

In cazul in care esti in marea familie a Partidului Stat nu este chiar suficient sa "scoti la iveala" niste carente,lipsa unor bani care s-ar cuveni samd La Partidul Stat formula este : Vreau aia ! sau Vreau urgent bani ! Altfel mori de foame si descult. Partidul Stat isi indreapta privirile doar spre doamna Firea(biciclista), Olguta(fotbalista),domnul Dragnea(rapidistu') si domn' Pandele -Voluntari -doua Trofee ! Cam atat,aici vin banii fara strigaturi si dat cu pumnii in masa.Altfel linistitul Parc Romanescu ar fi la fel de eficient precum asazisele zbateri ale doamnei/domnului cu acelasi nume.Cate voturi ar aduce Tenisul de Masa ca de aici pleaca rationamentul ? Probabil ca 1 (unul) la mia de locuitori...Deci e varza dpdv al aportului electoral.Ca sa sensibilizezi Partidul Stat sa bage bani acolo trebuie sa faci ceva socant,ceva care sa treaca sticla,ceva nemaivazut inca in Romania...De exemplu sa demisioneze in direct si la o ora de varf sau sa se bata cu Palada intr-o pauza publicitara sa te vada si sa te auda lumea.Parlamentul e pentru combinatii fine de la 10-20 milioane euro in sus,degeaba te exprimi acolo cu fleacuri din astea CARE ADUC doar cate un AUR EUROPEAN.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 12:04

Eu as mai avea o curiozitate. Cum se face ca singura persoana demna de postul de director de marketing al federatiei e taman sotia presedintelui? Daca desfasoara din acest post o activitate pro bono, imi cer scuze si-mi retrag insinuarea, dar daca nu...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 13:45

nu, nu e activitate pro bono. venitul anual realizat ca director de PR si marketing al FRTM apare in declaratia de avere a sotului, pe site-ul Camerei Deputatilor: in jur de 26.000 lei.

mircea_deca (4 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 12:07

peni bil,e scrisul d-tale, dle cameleon...........te faci ca nu intelegi.............ceea ce inseamna ca esti derutat......cel mai bine ar fi, sa faci ce sti mai bine,in continuare.........................

mircea_deca (4 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 12:12

peni bil,e scrisul d-tale, dle cameleon...........te faci ca nu intelegi.............ceea ce inseamna ca esti derutat......cel mai bine ar fi, sa faci ce sti mai bine,in continuare.........................

gasgas (1 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 12:30

@leopardu nu cred ca ai inteles ideea articolului. Nu conteaza suma de bani alocata, ci cum sunt cheltuiti, nu ti se pare dubios ca achizitiile sa se faca direct, si de la o firma din buzau, judetul reprezentat de Romanescu in parlament ?

Abel2 (1 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 12:51

Depășește orice putere de înțelegere ,imediat ce avem succes intr-o competiție tata presa sare sa atace si sa denigreze oamenii care au obținut sucesul oficiali si sportivi ,asa sa întâmplat cu gimnastica ,canotajul acum cu tenisul de masa etc ,cum un sportiv sau un oficial spune adevarul presa il ataca Recomand celor din presa sa vada cum funcționează sportul Spania care astăzi este nr 1 in sporturile de echipa in Europa Acolo tot sportul de la copii si juniori este finanțat de STAT ,este Daciada pentru cei care știu ce este aia,daca un primar din România ar finanța sporului cum finanțează spaniolii ar avea dosar penal imediat Presa din România a devenit o presa de scandal aservita denigrări țării

JFM (155 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 13:06

Asta e pe sistemul "eu ma fac ca cer bani' voi faceti-va ca luati aurul european... Stati bai ca n-am vorbit serios,voi chiar ati luat aurul ? Bun dar bani tot n-o sa avem ca zecile de milioane deturnate din banul public merg in salariile handbalistelor,la arbitri din fotbal,la FRF sa nu cada sistemul actual...Acum v-ati gasit si voi sa luati aur ?!? Luati-l cand vor veni altii la putere,banul public nu e pt ping-pong,e pentru cine intoarce voturi,e gata ofertat...

Eduard (2 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 13:28

Foarte bun articolul. Felicitari.

catyo (17 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 14:15

Maria, in principiu ai dreptate. Totusi, aurul continental cucerit justifica in buna masura anumite anomalii procedurale (sa le zicem asa). Sunt o multime de alte federatii ce nu-si justifica nici pe departe sumele alocate. Iar politica s-a strecurat in toate domeniile, sportul nu putea face exceptie.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 15:20

tocmai, aurul atat de muncit nu trebuie sa acopere faptul ca, de ani buni, sportivii din loturile nationale sunt trimisi in cantonamente la Buzau si cazati in hotelul doamnei Romanescu. cand exista centre nationale de pregatire, ale MTS, sau centre olimpice, ale COSR. sau faptul ca firma de publicitate citata in text are aceeasi adresa cu o firma de echipament sportiv a doamnei Romanescu

Costinel (5 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 14:32

abele , ma abelica hai ca n-ai inteles nimica !! nu '" sunt denigrati oamenii care au obtinut succesul " , din simplu motiv ca aia erau in sala si jucau !! In schimb , e vorba despre " lipitorile " care se ingrasa pe succesul ALORA CARE MUNCESC !!si apoi se plang , ca nu au buget ?!! ... pai cum sa aiba , daca-l cheltuie ..usor , usor ...fara licitatie ??!!

Addy (4 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 15:51

Bravo, Maria! Respect! Din pacate, jumate din cei care comenteaza nu au inteles ce ai scris. Si ei voteaza. Pe romanescu, pe dragnea etc

MARCELO 84 (3 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 16:07

Bravo

MARCELO 84 (3 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 16:08

Da

victor (7 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 17:38

Maria, ai uitat sa-mi spui care este pluralul pentru "genunche"

serban (15 comentarii)  •  24 septembrie 2017, 19:50

Informatii interesante. Credeti ca dl. Romanescu va reactiona in vreun fel?

dan (12 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 8:47

bun articol, se vede ca s-a muncit ceva la el. Felicitari!

Fane (104 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 9:17

Cum sa facem sa distrugem si putinul cat de cat bun? Pe ei!

Ionut (1 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 11:25

nu-mi dau seama daca cei care sunt impotriva articolului au ceva interese in ascunderea faptelor descrise mai sus sau doar sunt prosti. felicitari Maria

Comentează