Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Primăria, ca o tornadă

În Timişoara, forţele naturale au produs pagube de 4,3 milioane de lei. Mai puţin decât vor să dea “forţele locale” la fotbal, anul ăsta

Permalink to Primăria, ca o tornadă
joi, 21 septembrie 2017, 9:49

„Azi în Timişoara, mâine în toată ţara” se aplică şi la ACS Poli. „Forţele locale sunt de vină!”, spune Ionuţ Popa. La stadionul „Dan Păltinişanu” e nevoie de unele modificări, pentru a putea găzdui meciuri de Liga 1. „Televiziunea ne-a dat un ultimatum, să schimbăm nişte cabine pe partea cealaltă”, a explicat antrenorul bănăţenilor, citat de Ziare.com. Altfel, echipa va trebui să ia calea pribegiei şi să joace pe Cluj Arena. Chiria e tot de 1.000 de euro pe meci.

Vântul prin taxe
Stadionul se află în administrarea Consiliului Judeţean Timiş, echipa e în grija Primăriei şi a Consiliului Local Timişoara. Atât de mult s-au îngrijit de ea, încât n-a plătit impozitele pe salarii, CAS-ul, şomajul. Culmea economisirii banului public! S-au strâns 1,5 milioane de euro datorie la stat. La începutul lui august, primarul Nicolae Robu anunţa victoria. Datoria către Fisc a fost eşalonată pe trei ani, câte 50.000 de euro lunar, iar CL poate relua finanţarea echipei.

De Ziua Timişoarei, pe 3 august, simţindu-se generos, Robu a propus o rectificare bugetară, prin care ACS urma să primească în jur de 4 milioane de euro, pe sezonul în curs. Din care un milion, până la finalul lui 2017. A lipsit un singur vot pentru ca proiectul furtunos să treacă, scria tion.ro.
ACS a găsit până la urmă bani, cu împrumut, de la doi afacerişti. Nicolae Robu n-a anunţat cine a garantat pentru cei 200.000 de euro sau ce dobândă va plăti ACS. Era prea bucuros că echipa e „salvată pe moment, pentru o perioadă de timp”. Împrumutul va fi rambursat din banii pe drepturile TV. Pentru Liga 1, echipa bănăţeană ar trebui să încaseze în jur de 1,2 milioane de euro pe sezon. Pentru Cupa Ligii, estimează autorităţile locale, suma se ridică la 220.000 de euro.

Judeţul a dat, judeţul a luat
Pe banii din televizări a pus ochii şi Consiliul Judeţean Timiş. Clubul îi datorează 50.000 de euro, pentru chiria stadionului. Iar CJ tot încheie contracte de cesiune creanţe, aşteptând ca LPF să-i vireze banii direct în cont. Aşa ar fi cel mai simplu, de fapt: drepturile TV să fie distribuite, unde e cazul, direct primăriilor şi consiliilor. Banii să nu mai piardă timpul ocolind prin vestiare, cum s-a întâmplat la Oţelul.

Ionuţ Popa nu mai are de ce să strige că „ANAF-ul e făcut din oameni care nu iubesc fotbalul”. Acum hrăpăreţul nesportiv e Consiliul Judeţean. Care nu numai că nu se grăbeşte să mute cabinele alea, dar mai ia şi banii de rate. Antrenorul acuză doar vagi „forţe locale”, cum ar fi magnetismul terestru şi gravitaţia. Doar n-o să certe CJ, membru fondator şi protector al ACS Poli.

Trăiri cultural-sportive
„Aflăm din presă”, îi scria Robu premierului Tudose, „că se alocă fonduri pentru construirea de stadioane la Alexandria şi Târgovişte”. Să se aloce fonduri pentru un stadion nou şi în Timişoara, care are „trăire sportivă de performanţă remarcabilă”. „Dan Păltinişanu” este „puternic uzat şi fizic, şi ca funcţionalităţi, conceptual”. Un stadion şi o polivalentă, atât a cerut Robu. Să fie gata până în 2021, când oraşul de pe Bega va fi capitală europeană a culturii.

Tradiţii româneşti: primarii cer stadioane de dragul stadioanelor, să fie acolo. Nu se ştie de unde sare publicul. Nu „trăirea sportivă” a oraşului a dus fotbalul timişorean la tribunal sau în pragul falimentului. Ci trăirile fiscale şi legale ale autorităţilor locale. Iluzia acestora că pot mima fotbalul profesionist, la infinitul banilor publici. Timişoara are nevoie de un stadion nou, de o polivalentă modernă, dar, cu asemenea gospodari pricepuţi la driblat răspunderea şi Fiscul, există toate şansele ca sala şi stadionul să se uzeze „fizic şi conceptual” cu lacătul pe uşă.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Vardasihan (26 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 10:53

Despre codul,,roz"din capitală?!😕Despre doamna primar pierdută cu firea şi ocupată cu panica?!😕Despre comandantu CSA,venit la coferința de presă în uniformă de război salutând voios Asociația Suporterilor 1947,în loc de Asociația Steliştilor 1947 .😂😂😂

Carol K (309 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 10:59

La Timisoara a fost pe bune Cod ROSU de furtuna mascat intr-unul portocaliu de catre meteorologi ca sa aiba scuze autoritatile ca n-au intervenit pt ca era "doar" portocaliu si "a aparut asa,din senin" desi puiul ala de ciclon isi facea de cap prin Italia si Serbia de vreo 3 zile.Asadar INMH-ul si-a asumat vina ca sa nu para guvernul unul care doarme pe el.In schimb la Bucuresti meteorologii au dat-o bine dar doamna Firea mama (eroina) grijulie cum o stim a inchis scolile,a inchis Capitala cu totul si asta cu ore intregi inainte de a incepe un amarat de cod galben transformat dupa vreo 3 ore in unul timid-portocaliu cand toata lumea se plictisise deja de stat degeaba in case.Intre timp antenistii faceau eforturi disperate "s-o scoata" cumva din vorbe ,era deja tarziu dar incercarea lor disperata merita amintita.

Dan (1 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 11:15

O mizerie de articol, nedocumentat si tendentios, se vede din avion ca autorul nu intelege fenomenul, ca traim intr-o tara in care ce se poate la Teleorman la Timisoara contravine legiii...ca asa vrea Dragnea cu sleata lui de 40 de hoti...rusine !!!

alex (345 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 11:37

Asa se intampla de fiecare data cand nu te ocupi la timp de ceva serios! Aceleasi autoritati oportuniste de care ne-am saturat in toti acesti ani de capitalism de jaf vedem peste tot. Meschinariile monopoliste cu bani publici si ipocrizii duse la extrem, obtuzitate si sfidarea legilor in detrimentul cetateanului simplu si in favoarea intereselor personale sau de grup au dus practic la falimentul institutiilor pe care le vedem acum, iar efectele lor pe termen mediu si lung sunt devastatoare pentru cei ce inca trag nadejde de redresare si revenirea pe linia de plutire a organelor publice.

escobar (5 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 11:45

cand USL=PSD+PNL si-au luat "tara inapoi",vechea Poli=echipa lui Iancu,mai precis "sigla,palmaresul,culorile" au fost "transferate" la ACSRecas,care a devenit actuala Poli.....conducatorul clubului de atunci,intre timp a luat PATRU ani de puscarie.....este insa INEXPLICABIL cum in "baza aceleiasi legi a sportului si a legislatiei romanesti in vigoare",PM Bucuresti sponsorizeaza/finanteaza cu SUME mult mai mari echipe cum ar fi cea de handbal.....sau rugby,unde JUMATATE din componenti sunt "luati" de la un club privat="Saracens" Timisoara.....acelasi fost presedinte al CJTimis,cel care a adus ACSRecas,acum ajuns "sef la Directia Apelor Timis",BLOCHEAZA punerea in circulatie a celor SAPTE VAPORETE de un an,investitie ROMANEASCA de DOUA MILIOANE EURO,platita din "fonduri europene"...iar daca pana la sfarsitul anului NU circula pe Bega TOTI acesti bani vor fi PIERDUTI si pentru "confort sporit" suma va fi achitata din "taxele si impozitele" timisorenilor.....CJ Timis=majoritar pesedist se "comorta" ca si cum ar fi de pe alta planeta,incercand permanent sa BOICOTEZE TOT ce intra in atributiile PMT....castelul HUNIADE din centrul Timisoarei=capitala europeana,de UNSPREZECE ANI,din 2006 este tot in reparatii,CJTimis cheltuind deja 10 milioane lei,mai mult NEPUTAND acesa alte miloane de euro din fonduri europene pentru ca acele "lucrari de consolidare NU sau finalizat".....o fi avand Robu "gura bogata",ca si pe mine ma enerveaza de multe ori,dar ca CETATEAN AL TIMISOAREI trebuie sa pui pe prim plan INTERESUL TIMISOAREI si a cetatenilor ei,INDIFERENT de "culoarea politica" a persoanelor "implicate" in decizii/finantare/executie obiective de interes public.....ce smecherie este ca dupa ce plecata cu un HANDICAP de 14 puncte anul trecut,reusind salvarea in extremis,la baraj,acum sa faci TOT POSIBILUL ca sa o retrogradezi sau chiar sa o desfiintezi.....dar acestia sunt "DESENELE ANIMATE" care au "apucat puterea",care in general sunt de o prostie rara,care NU le permite nici macar o MINIMA JUDECATA LOGICA,din orgoliu SACRIFICAND chiar si interesele PROPRII a lor si a familiilor lor,a COMUNITATII unde traiesc si isi desfasoara activitatea fiind platiti cu SALARII NESIMTITE,fara nici "o productivitate a muncii"....INCREDIBIL,nici macar sefii "comunisti" proveniti din strungari,muncitori in general,NU se "ridicau" la un asemenea nivel de prostie ca acesti "neocomunisti" sanchi "capitalisti"!!!!!

Timisorean (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 11:57

Domnisoara, iti recomand sa scrii despre manelistii vostri din Bucale si sa ne lasati in pace pe noi, banatenii. Nu de alta, dar chiar n-avem nevoie de mitici si de capitala voastra

Nenea (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:25

Draga fatuco,unii intelegem ca esti tanara si ai manca o painica si cel mai usor e sa fi sclav-trambitas politic,dar ar trebui sa-ti fixezi totusi niste limite ale penibilului, ceva mai jos,nu chiar cerul albastru!

Dragos (19 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:36

Cate bube o avea Robu, la faza cu finantarea chiar nu poti sa ii pui nimic in carca. La fel, cum nu exista o uniformizarea legilor in Romania, perceptia generala si acceptata, chiar daca unori numai tacit, este ca in alte parti se poate, numai la noi nu. Ilustratia cea mai buna a acestui fapt o face Ionut Popa, zis Popa Prostu', care, asa prost cum il numesc unii, se intreaba, retoric, de ce la altii se poate si la Timisoara nu? In situatia asta, Robu si consilierii locali au cerut o opinie de la institutiile care ar putea sa le puna probleme, in cazul in care ar finanta echipa din Liga 1. Sincer, si eu as fi facut la fel. Iar aia au spus ca poate fi interpretat, asa ca mare grija daca si cum aproba finantarea. Personal, cred ca niste juristi competenti ar putea sa dea de cap problemei finantarii, daca ar reusi sa modifice cumva forma de organizare a clubului. Insa asta nu inseamna ca as fi de acord ca finantarea sportului profesionist sa fie facuta din fonduri publice, indiferent de nivelul de performanta si de publicitatea pe care ar adduce-o orasului de pe Bega. In Timisoara, ca in multe alte orase din Romania, sunt probleme infinit mai grave care necesita finantare publica, iar sportul nu este una dintre ele.

Kendo (13 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:40

@Timisorean - aceeasi atitudine de doi bani. Va credeti voi cei mai cei, ca sunteti mai aproape de vest. Nu o sa vreti in veci sa intelegeti ca tot romanul e in mare la fel, cu bune si rele. Ti-o spune unul care a vazut mai toata tara asta (da, si Timisoara, cu *** si prostituatele ei). Mi-e o sila de elitismul asta balcanic...

Dragos (19 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:43

Inca o completare: chiar crezi, Maria, ca Timisoara nu are nevoie de un stadion nou? Daca tu consideri ca nu e nevoie de stadion nou (cu sau fara pista, sic!), cand ai fost ultima oara pe "Dan Paltinisanu"? Tin sa iti reamintesc ca Timisoara, asa amarata cum o creionati voi, are doua echipe in Liga a 2-a si o echipa in Liga 1. Iar potentialul de atragere a suporterilor, de catre fiecare echipa, este destul de mare. Mai gandeste-te.

Nenea (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:52

https://renasterea.ro/bravo-timisoara-cetatenii-s-au-mobilizat-exemplar-urma-furtunii-devastatoare-foto/

kla2005 (47 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:03

Ca de obicei, ati pus punctele pe U dna Maria Andries!

Muntean (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:07

Ești o duduie nesimțită. Ai subiecte prin Voluntari,Chiajna sau Clinceni.Lasă Timișoara în pace , nu ești de nasul ei.

pop ion (12 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:51

din nou autoarea a depasit marginile cratitei si, prin urmare, totul a dat pe dinafara si s-a ars

JFM (155 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:55

Grindeanu e cel care a dat drumul legii cu 5% pt sport.Tipul vine din galerie deci nu pot sa am alte pretentii de la unul ca el...Si daca veni vorba de galerii pot spune ca cea din Timisoara e la fel ca cea din Craiova,de pe Dinamo,FCSB sau Iasi...Toate-s populate cu ***,pierde vara,dependenti de pariuri,spargatori de seminte,batausi de scara de bloc samd Nu dau doi bani pe nici o galerie,se vede valoarea lor din aceste comentarii si la modul cum i se adreseaza gazdei acestui blog...Vai de capul lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (19 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 16:23

@JFM: Grindeanu e din Caransebes. Il poti acuza ca e cel putin banatean, dar in niciun caz timisoarea.

Personal (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 16:34

Trăim intr-o societate în care e normal sa fie 5 stadioane noi în București și anormal ca al doilea oraș al tarii Timișoara sa aibă și ea pretenția la așa lux.

Jensen Claud (1 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 17:01

Intrebati-l pe Robul lui Dumnezeu la ce ora a primit atentionarea de furtuna violenta, pentru ca aprimit-o si nu a alertat populatia, apoi intrebati-l de ce a imbracat Poarta Lugojului (care era o lucrare pe ferme metalice) intr-o „vela” din tabla si cu ce aprobare si, mai ales, intrebati-l cu ce se ocupa televiziunea primariei Timisoara de pe facebook. La ultima intrebare va pot raspunde si eu: aduce elogii primarului Robu lui Dumnezeu si infiereaza angajatii care intarzie la serviciu, publicandu-le numele si minutele intarziate. Ca pe vremuri!

Danny (1 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 17:07

Daca scriem articole din spatele monitoarelor pe baza unor declaratii auzite la stirile de la ora 6, e greu sa iasa ceva bun. Ionut Popa nu a avut nervii (rabdarea) sa explice ca pentru prosti, sa priceapa si ziaristii, ca la Timisoara e un alt razboi al consoanelor, asemanator celui din liga 1. Doar ca aici initialele sint pnl vs. psd (litere mai mici nu gasesc), care se bat folosind ca unelte ACS si ASU. Cam despre asta e vorba. Cam ce e si la Craiova, Cluj, Rapid, etc. Prepelite si potarnichi....in defavoarea sportului. Doar voturile conteaza.

Tatar (8 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 19:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viola (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 19:36

Articol tendențios fără valoare.

Poli (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 19:38

Articol tendențios fără valoare.

stefan (18 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 20:14

plafonarea sumelor pe care statul le poate investi în sport la niște niveluri decent-simbolice, de maxim 10.000/ lună, și se rezolvă problema, în sensul că sportul sau va muri, sau va rămâne la nivel amator - dar măcar pe niște premise financiare reale, sănătoase. chiar nu înțeleg de ce se așteaptă ca sportul să fie înfloritor și performant într-o societate căreia i se cântă constant prohodul din 89 încoace ...

Thomas brams (36 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 21:48

Maria te laude fara incet are,..........dar de data asta ........ DECE la CSM Bucuresti se poate si in alte parti nu ? Reflecteaza si scrie !!!!!!

pif (11 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 23:11

@Thomas brams n-ai inteles pina acuma? pentru ca la bucale e capitala si la Timisoara provincie? nu e asa dn. Andries?

Alin (3 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 2:42

@ Personal De cand e timisoara al doilea oras al tarii? Hai ca m-ai facut sa rad... Nici din punct de vedere al dimensiunii orasului, nici din punct de vedere economic si nici academic nu sunteti pe locul 2, chiar daca v-ati dori. Sunteti doar un oras plin de orgoliosi, un oras murdar, fara identitate si populat de multi rromi. Ok, din punctul asta de vedere ati putea fi al doilea oras al tarii, dar numai la capitolul rromi, ca tot centrul e a lor. La voi in timisoara nici macar nu conduce Robu, care e pus ca primar decorativ. De fapt clanul Carpaci va conduce.

Cortes (31 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 5:59

Si casele din centrul Timisoarei cedate clanurilor de r-romi? Asta așa pentru mândria-naționalistă bănățeană, care văd că dă pe dinafară pe aici.

Carol K (309 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:08

Timisoara e printre putinele orase din tara care inca arata bine...Ca mai scapi o suma modica sa salvezi o emblema a orasului n-ar fi o problema...Nu 20 milioane cat vrea Firea sa bage intr-un club devenit din campioana a cluburilor din Europa unul al sau personal,tinut cu dintii sa-i fie vehicul electoral ...Avem totusi doua situatii diferite,Robu cere guvernului o suma ca sa poata construi un stadion deci nu intra in banul intrat din taxele si impozitele LOCALE care au o destinatie precisa sau ar trebui sa aiba iar altii care au deja aceste sume alocate le deturneaza ori pentru alte proiecte ori renunta la ele,daca esti Capitala,iar daca esti oras de provioncie iti ia chiar guvernul banii inapoi sa-i bage pe unde are de carpit ceva(vezi Constanta unde Sala Polivalenta a ramas doar pe hartie).

Carol K (309 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:27

Pentru sport,aici nu intra partea de investitii in infrastructura,eu as da un 0,5-1 % din bugetul local,in niciun caz 5%(este mult prea mult,e un procent chiar nesimtit) iar banii sa mearga mai intai la copii si juniori si la toate cluburile din perimetrul respectivei localitati,un fel de fond de subzistenta daca acestea produc si ele sportivi de viitor,nu subventionez toti atarnatorii si Doreii din sistem.Iar sporturile care au pretentia ca sunt performante sa faca bine sa-si gaseasca sponsor dar nu Primaria,Consiliul Judetean ca pana acum,sponsor care sa provina din zona privata,eu Primarie ii pot acorda o scutire pe o parte din impozit,alte facilitati ce tin de competenta mea ca sa ma asigur ca am ajutat si eu astfel un club emblema al orasului fara sa-mi bag procent din buget direct in salariile vedetelor de acolo...In acest fel si doar asa sportul de inalta performanta va progresa pana intr-o zi in care va trai doar din vanzarea de bilete, abonamente,din drepturile TV si din materialul publicitar vandut.Adica se va intretine singur,nu va mai sta la pomana unui politruc de duzina sa fie sustinut din bani publici.

ozon1963 (1 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:39

Bine ca s-a construit la Craiova stadion...si la Cluj 2

Jonny (7 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 9:47

Mariuca fata! Documenteaza-te mai temeinic inainte de a aborda un subiect sensibil. Altfel faci greseli mari de continut si ce-i si mai neplacut este ca nici macar nu le poti constientiza. Sau poate nu doresti? PS Imi place maxim sa-i vad pe mitici basicati cand se ajunge la comparatii VEST-sud. O remarca insa: banii colectati in VEST va place sa-i spargeti pe pomeni electorale prin teleorman si moldova. Cand trebuie sa-i trimiteti de la buget inapoi ptr investitii insa...

dan (3 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:09

... spuse fata din vaslui :))

escobar (5 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:23

Curtea de Conturi a publicat recent o "dare de seama" in care se afirma ca s-au FURAT DIN BANI PUBLICI(nu mai retin exact perioada dar se poate afla simplu) peste OPT MILIARDE EURO.....in baza "legislatiei nationale UNICE",cei care au "finantat Poli" sunt "trimisi in judecata/condamnati/confiscate averile etc."(in baza "sesizarii parchetului de Curtea de Conturi condusa de Vacaroiu si Sarbu=POLITICA=PSD) in timp ce in alte "localitati" ACEIASI FAPTA este "PERFECT LEGALA"!!!....ICCJ cea care ar TREBUI sa dea o SOLUTIE ETALON care sa se "aplice" de catre TOATE instantele din tara,NU o face!!!....s-ar putea ca si "legea Grindeanu=5% PIB local-finantare",sa fie DECLARATA ILEGALA de data asta de catre UE="AJUTOR DE STAT" pentru "entitati total sau partial de drept privat".....de fapt "motivul SUBTIL" de "EXCLUDERE" din fotbalul de performanta=LIGA 1 a echipelor cu cei mai multi suporteri=POLI,RAPID,U.CRAIOVA,U.CLUJ,PETROLUL etc. TOATE CU GALERII ANTICOMUNISTE,pe cale de consecinta "antipesediste",a fost "planul PSD-ist" de PRELUARE A PUTERII TOTAL si pe termen nelimitat in Romania!!!!....au fost "trimisi in puscarie" TOTI oamenii care activau in fotbal si finantau PRIVAT fotbalul.....mai mult "conducerea" FRF si a LPF a fost inlocuita cu JAPCA de cuplul Dragnea+Ponta....si rezultatele se vad=aproape NIMENI =PRIVAT NU mai investeste in fotbal,dar si in alte sporturi,acestea devenind de "partid si de stat"....TOATE SPORTURILE se indreapta spre FALIMENT,iar rezultatele "nationalelor" sunt cu foarte mici exceptii JALNICE,in timp ce "mandrii ca sunt romani",prostesc "fraierimea" la cele TREI TV HAZNA+cea publica,controlate TOTAL.....si astfel macar ultima "alinare"=fotbalul,pe care si CEAUSESCU L-A SPRIJINIT DIN PLIN,a saracilor acestei tari=locul UNU in UE la saracie,sa le fie LUATA CU JAPCA.....si tot astfel,dupa Siria=razboi civil de cinci ani,Romania este pe locul DOI ca numar de persoane care au PARASIT TARA,"emigranti economici"......iar daca,simplu ne gandim ca din 1950 dintre turcii care au "emigrat" in Germania,DOAR OPT procente s-au mai intors in Turcia,"dezastrul" care a lovit Romania datorita in principal POLITICIENILOR este mai GRAV decat cel datorat UNUI RAZBOI!!!!.....macar atunci si cei fugiti se mai intorc....

Comentează