Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Luceafărul rotulei

Ce începe cu mersul din manualul de sport se va termina cu joc de glezne în beci, la secţie. “De ce predai gramatică, tovarăşe?”

Permalink to Luceafărul rotulei
duminică, 17 septembrie 2017, 4:26

Nu poţi decât să saluţi din mers spre Control paşapoarte faptul că actuala guvernare a găsit o metodă practică, la costuri modice, pentru a stopa plecarea “creierelor” din ţară. Şi anume: se asigură că n-o să mai apară “creiere” noi.

Ministrul Educaţiei le-a interzis profesorilor să folosească alte unelte didactice – reviste, culegeri, caiete – decât cele aprobate de MEN. În caz contrar, Liviu Pop îşi rezervă “dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”. Adică va da profesorii pe mâna poliţiei, pentru “încălcarea cu vinovăţie” a Legii Educaţiei Naţionale.

Ordonanţa 13 în şcoli

Cel care încalcă legea respectivă este chiar ministrul Genunche, prin ordinul său nr. 4576 din 9 august 2017, după cum observă un fost consilier în MEN, citat de Hotnews.ro.

Liviu Pop interzice ceea ce legea permite, folosirea de materiale auxiliare la libera alegere a profesorului. Simplul fapt că ordinul respectiv nu e publicat în Monitorul Oficial, deci nu e în vigoare, cum nota Ziare.com, îl scoate pe ministru din culpă. Nu se poate sesiza Avocatul Poporului. Oricum, e plecat să ancheteze de ce elevii români din Ucraina primesc manuale de sport cu litere chirilice.

Nu daţi bani pe prosti, luaţi diplome la copi!

Fireşte, un subiect atât de mănos ca tipăriturile didactice nu avea cum să scape de verbul guvernării. Ministrul Genunche a întocmit o comisie, care să decidă ce e bine să înveţe “copii” şi ce nu. Lista “E”-urilor din educaţie. Cât despre lista “I”-urilor, ca de obicei, în mandatele domnului Pop, rămâne deschisă. De gramatica limbii române, Genunche se va ocupa, pe îndelete, într-un ordin separat. Sau o va da direct pe mâna “organelor”, până spune şi laptele pe care l-a supt de la lupoaică.

Printre publicaţiile interzise, până la o viitoare omologare, se numără una care apare de 150 de ani: Gazeta Matematică. De unde şi vorba profesorilor din Cluj, care l-au avut student pe Genunche: pe cine treci anul nu te lasă să-ţi faci meseria. Chiar dacă meseria asta nu mai foloseşte nimănui. Ce atâtea calcule? Pentru a se descurca în viaţă, “copilor” le e de-ajuns să ştie că  majoritatea e bună, întrebarea e rea. Să solicite altă întrebare, până pică pe subiect.

Ion, de Liviu Pop Glanetaşul

Liviu Pop dictează felul în care trebuie să meargă “copii”: păstrând “contactul permanent al unui picior cu solul”. Lasă, totuşi, la latitudinea elevilor să decidă ce picior ridică şi ce picior ţin pe pământ.

Acum dictează ce exerciţii şi probleme au voie să rezolve elevii. Mâine, poimâine, va dicta operele literare agreate de MEN şi va interzice scriitori. Se înţelege, “Capra cu trei iezi” va dispărea prima din şcoli, pentru că nu se referă la o familie tradiţională.

În rest, o falangă de experţi, aleşi pe sprânceană de Genunche, va tăia pe ici, va adăuga pe colo, optimizând lista de lecturi obligatorii. “Cel mai iubit dintre teleormăneni”, “Pădurea stadioanelor”, “Asfaltul lui Procust”, “Hanul Olguţei”, “La CSA Steaua…”, “CFR Călători”, în loc de “După melci”, “Un iepuraş de Paşti”, în loc de “O făclie de Paşti”, “Moarte căprioarei!”, în loc de “Moartea căprioarei”, “Contribuabilul”, în loc de “El Zorab”, “Mihai Tudose”, în loc de “Momente şi schiţe”.

În “Moromeţii”, va fi vorba despre familia lui Petre Daea. Un tată mucalit, dar şi despotic, care-şi forţează “copii” să muncească cot la cot cu el, în Ministerul Agriculturii.

În Scrisoarea a III-a, în rolul voievodului, va apărea Dragnea, punându-l la punct pe vreun başkan din UE. Iar “Căţeluş cu dosarul creţ” va ajunge, trecând prin comisiile parlamentare de anchetă, direct pe masa ministrului Justiţiei. Poezia. Căţeluşul încă n-a fost extrădat.

Cosorul lui Genunche

Liviu Pop îşi va continua misiunea de educator al naţiei punând accentul, în programă, atât pe partea lemnoasă a cosorului, cât şi pe partea feroasă, vorba lui Moceanu. Adică pe operele “scriitorilor” din închisori. Iată, în sfârşit, nişte oameni de succes, de la care “copii” au lucruri folositoare de aflat.

Ce să afle de la pârliţii de poeţi, care nu ştiau cum arată un milion de euro de la stat nici dacă-i muşca de mână? Au creat ei locuri de muncă, au plătit salarii, au dat ei vreunui partid, o pâine de mâncat? Deşi şcoala e gratuită, cum observa şi Genunche, “doar părinţii plătesc”, elevii români au dreptul să înveţe de la cei mai buni savanţi.

La Bac, se impun teme conectate la realităţile din mediul academic: “Elemente de lirism în proza lui George Copos” sau “Caracterizaţi un personaj principal la alegere din romanul ştiinţific Gigi Becali şi Steaua”. Ocazie cu care ar dispărea şi „perlele”. Sau, în orice caz, n-ar mai fi vizibile, ca stelele ziua, dată fiind natura subiectelor.

 

 

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Unu’ (2 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 17:07

Ce tara trista, plina de umor...

JFM (155 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 17:15

KMKZ.ro : Liviu Pop a declarat Al-Gebra organizație teroristă ! :))))))))))))))))))))))

pawn (42 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 17:17

as adauga "delirul" lui marin preda. marii scriitori au premonitii, stiu ca, de pilda, dementa propagandei de dreapta din anii '40 ai secolului trecut poate reveni oricand. in articolul de mai sus, ca sa nu mergem mai departe.

Ionut (4 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 17:20

Ce cauta un articol despre educatie intr-un ziar de sport ?!?

JE (31 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 17:20

Auuuu fată, ce articol, când vrei, ști exact câte prune a-i in straiță..... 10+ pentru articolul acesta. Mă ia cu târșeala însă de la o știre și voi a înțelege o parte a scribăliturilor tale mai vechi..... Apăi, au pocnit dopurile de la șampaniile deschise in cinstea lui poc ? Remember articolele cu jos satana, pleaca Piti, lasa-ne.... ? Pledai pentru toți tinereii cu mari carențe in cunoștințe profesionale, ce dovedeau mari tulburari de comportament, cu rezultate notabile in antrenat camile...... Acum unul din ei este SELECȚIONER !!! Nu te bucuri ? E de acolo, din filmele cu batai de chelneri, sex in grup, pic si poc + andreșaca et &...., 10 meciuri si o victorie jumate in Spania, ...demis prin telefon (nici macar n-au vrut sa-l mai vada la față)... de rezultatele din țară nu mai vorbesc... Și totuși nu te bucuri ? Guriță, dan petrescu,olaroiu, lucescu junior, reghe, munteanu (fără majuscule) nicio diferență intre ei.... toți geniali,bestiali,frumoși, cu palmarese incredibile in antrenat cămile, dispuși la căte o mică chestie ca intre gentlemani....... neânțeleși insă, doar pronia crească le stă in calea desăvârșirii lor profesionale prin arbitri, ghinion etc... Dar acum e bine . Nu ? Va bate cu pumnul în masă că e ultimul mohican incoruptibil că el a pus coada la cireașă.... DAR E CEL ALES !!! ALES SĂ IMPLINEASCĂ POHTELE TUTUROR PUSCĂRIAȘILOR ȘI A VIITORILOR PUȘCĂRIABILI.... Chiar nu te bucuri ? Că eu tot nu înțeleg de ce trebuia satanel DACĂ NU SUNTEM IN STARE SĂ ADUCEM ALTUL MAI BUN ? Cașchetă, droguri și guriță...doamne feri !

JFM (155 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 18:02

@Ionut,ce cauti tu in viata ta ?

Clod (11 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 18:17

Foarte adevarat.Din pacate...

petre (9 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 18:21

Pentru a se lamuri si Ionut: pentru ca sportivii nostri trebuie, si ei, educati! De fapt voiam sa spun ca printre sportivi sunt foarte multi care n-au treaba cu .... limba romana - de ex. Nu vreti sa cititi ce a scris d-na Iagar, sefa clubului Dinamo, despre cum e devenit ea "militara"?

petre (9 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 18:23

Pentru a se lamuri si Ionut: pentru ca sportivii nostri trebuie, si ei, educati! De fapt voiam sa spun ca printre sportivi sunt foarte multi care n-au treaba cu .... limba romana - de ex. Nu vreti sa cititi ce a scris d-na Iagar, sefa clubului Dinamo, despre cum e devenit ea "militara"?

petre (9 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 18:25

Pentru a se lamuri si Ionut: pentru ca sportivii nostri trebuie, si ei, educati! De fapt voiam sa spun ca printre sportivi sunt foarte multi care n-au treaba cu .... limba romana - de ex. Nu vreti sa cititi ce a scris d-na Iagar, sefa clubului Dinamo, despre cum e devenit ea "militara"?

Roadghost (6 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 19:03

@JFM...Geniala aia cu algebra, omule!!! Hahaha, absolut geniala!

Roadghost (6 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 19:20

Articolul m-a trimis cu gandul la o vorba de duh a unuia dintre grecii aia vechi, nu mai stiu cine era si nici sa bag pe google nu am chef: "politica este o mizerie in care oamenii cu adevarat valorosi de obicei evita sa se implice...dezavantajul e ca sfarsesc prin a fi condusi de oameni care le sunt net inferiori"...trist, suntem condusi de niste *** care confirma teoria lui Hitler despre existenta unor "untermensch", votam cu regularitate in fruntea tarii niste personaje cu IQ-ul la nivelul masurii mele la pantofi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut (4 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 19:34

@JFM...eu am pus o intrebare pertinenta si de bun simt, nu crezi? Nu am jignit pe nimeni cu nimic. Tu raspunzi la intrebare cu alta intrebare, ca sa nu mai spun ca ma si jignesti in acelasi timp. Oare societatea asta romaneasca chiar nu mai are nicio sansa? Oare chiar nu mai putem discuta civilizat intre noi, oamenii? Oare nu mai exista nici macar un dram de BUN SIMT?

Andrei F (188 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:01

Da ...Cel mai bun ministru a fost cel care se ocupa cu disculpatul unui fost presedinte...,, Pai cum sa luveasca ? Pai ce avea mana de 2 metrii?,,Desigur...pixeli albastrii...Pacat ca in acea perioada aveati alte treburi ca altfel ii aratati dv...Partizanatul politic la jurnalisti este dezgustator deoarece nu au avut taria nici sa para ca au auzit cand fostul a ,,deposedat,,de telefon o jurnalista...A,cum ar fi fost daca Dragnea sau un ministru de al lui ar fi facut- o?...Sau radeti de ce a spus acest ministru? Pai ala a spus ca scoala scoate pr(....)...Desigur,nu ati auzit?...

Ionut (4 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:04

@JFM... nu vreau sa para ca iau apararea ministrului, urasc politica si politicienii deopotriva. Doar ca ma asteptam ca pe site-ul unui ziar de sport sa citesc articole si opinii despre...sport. Atata tot, departe de mine gandul de a intra in polemica. Fii fair-play, sunt convins ca poti!!!

stelu blues an (8 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:08

mah ionute mah copchile mah,de taceai filozof ramaneai.asa tocmai ai castigat un titlu.de cel mai....puncte puncte aici completezi tu om al anului.si mariuca,zici ca daea are umor, e mucalit?nici macar unul involuntar n are bietul.e un fel de zaroni editie mai limitata

Ionut (4 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:16

Mda...mi-e foarte clar...nicio sansa. Traim intr-o societate aflata in cangrena. Ne meritam soarta.

Roadghost (6 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:29

@ ionut...omule, tu te contrezi cu unul care scrie in halul in care scrie ala?! Uita-te si tu ca omul a intrat doar sa se ia de tine, nimic despre articol...iti irosesti timpul cu el, omul a renuntat sa mai insereze cratima, haha, e clar, luna a 5-a a anului pt el este "m-ai"

genuche (2 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:54

Cum naiba ajung *** astia ministri?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

serban (15 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 20:57

Parintii ar trebui sa ia atitudine. Altfel copiii vor invata la scoala doar cum sa se tarasca...

Boeangiu Marian (3 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 21:21

Sportul ca forma de educatie. Scaderea dramatica a performantelor sportive merge mana in mana cu precaritatea educatiei si IQ-ului majoritatii sportivilor romani si vorbim aici de cei cu mari rezultate pe plan mondial sau recunoscuti ca atare. Poti avea un IQ decent si educatie dar din pacate majoritatii sportivilor si antrenorilor le lipseste si una si alta. Un articol care te unge pe inima cu umorul de mare calitate cu care sunt relevate adevarurile dureroase din societatea mai mult sau mai putin sportiva a societatii romanesti. Asa o stiam ,de mare calitate, pe d-ra Andries inainte de a aborda tema Daum. Pentru mine , din aceasta cauza, este in perioada de testare acum in era post-Daum. Reabilitarea decurge bine . Va adresez aceste cuvinte cu totala sinceritate. Pentru ca imi pasa!

Boeangiu Marian (3 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 21:38

Din pacate aceste articole sunt citite de cei care nu au nevoie de ele pentru ca majoritatea au si scoala si decenta si chiar mai mult de atat daca ma iau dupa comentariile suculente ale lui JE. Ma amuz la maxim inchipuindu-mi mimica majoritatii fotbalistilor romani citind acest articol! Ce vrea sa spuna autorul, la ce se refera .....? Ha, ha, ha!

xxx (16 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 21:45

Maria, felicitari - cum laudae ! Si un intarziat La multi ani !

cris (1 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 23:35

Tara ne vrea prosti.... Din ce in ce mai clar.

Thomas brams (36 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 0:35

Maria esti formidabila

Venom (83 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 2:31

Articol hotărât. Părtinitor. L-am mai citit o dată! Sau odată? Nu râdeți, Pop Dance ăsta ESTE ministrul educațieii! Te doare mintea! Iar mamaia partidului, e tern de fascinanta și mămoasa drăguță Cati i-a luat apărarea la teve: cică că e profesor de matematică, să îi dăm pardonul și atenuantele! Păi ***, care l-a precedat de nşpe ori ar vrea să scuze orice *** haresist din lumea celor care nu cuvântă, dar conduc (sau votează). După 30 de ani de reforme la ofertă, precum genunchele broaștei ăsta, avem unul din doi sitizeni mândri că sunt români! Dar analfabeți. Ecaterino, vedea-te-aş moartă politic, și în alte decoruri, vorba parafrazatului Mărgineanu.

Venom (83 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 2:35

PS. Îmi vine să nu îmi trimit copilul la școală. La cinci ani, vorbește mai corect decât Tăriceanu. Ce viitor are aici?

butch cassidy (63 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 3:56

@ cris Da ce ba daca nu te-ar vrea nu ai prost ?

Alex One (132 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 7:58

Bascalia in exces nu are darul sa fie mai convingatoare decat cateva idei pertinente.Dar, ma rog, avand in vedere ca ne aflam pe plaiul GSP limbajul peluzei e la el acasa. In facultate am avut un profesor de sport frustrat ca nu i se acorda atentia de care se bucurau cei de la materiile de baza motiv pentru care la examene, trei ani se facea sport, omul ne ardea cu note de sase-sapte,,unii putand pierde bursa singura lor sursa de venit, invocand neindeplinirea baremurilor la probele de atletism iar ca sa fie convingator ne arata o cartulie deschisa de el unde ii convenea. Mult ma tarziu am aflat ca baremurile respective trebuiau indeplinite de studentii de la IEFS. Asa ca un manual de educatie fizica ar fi util macar ca ar taia din subiectivismul unor profesori. In fond, cum ar fi sa nu existe manual la nicio materie, educatia fizica e si e o materie,nu-i asa, si fiecare profesor sa predea si sa examineze dupa cum considera el ca "se merita" ? Mai era, acum recent, o suplinitoare care dorea sa predea dupa bunul plac considerand ca marii clasici sunt depasiti !

Isatis (2 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 8:02

Ca de obicei, savuros!

Mihai Pauna (9 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 10:12

Maria, fata cea plina de umor, Ne-a lasat astazi un gust amar. Inca suntem calmi si chiar veseli, dar Ca-n '907 sa nu punem mana pe topor.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 11:23

Nu cred. E plan chinezesc, cineva cunoste rezultatele „revolutiei culturale“ si spera ca prin educatie de sus, de la partid, prin observare, uniformizare si impunere a unor valori sa indobitoceasca de tot neamul asta oricum venit de pe aratura. Ar fi pentru prima oara in istorie noastra ca profesorilor sa li se ingradeasca creativitatea, posibilitatea de a activa si interesa cumva elevii, de a preda dupa nivelul clasei ori de a da in acceasi clasa teme si teze diferite, de a recomanda carti diferite. Elevii nu sint la fel, nu pot fi buni la toate, au interese diferite. Daca au, caci dupa rezultatele de la BAC si alte teste nationale se vede clar ca cei mai multi nu manifesta interes pentru scoala in general. Profesorii, chiar de aceeasi materie sint si ei diferiti, unii mai buni, cunosc mai bine materia, vorbesc ore intregi, altii habar nu au, ori mai lenesi si dezinteresati, par sa zica „ba prostilor daca va intereseaza n-aveti decit sa „invatati, invatati, invatati“ iar daca aveti intrebari eu sint aici. Unul e actor, repeta aceeasi piesa cu aceleasi bancuri, clasa de clasa si an de an, se reprezinta pe sine, altul mai realist vrea doar sa duca niste malai acasa fara sa-i sara clasa in cap, dar nenorocirea generala este ca elevii sint prea putin spre deloc activati, sa caute ei ceva macar in literatura de specialitate, sa invete si sa rezolve ceva singuri, sa puna intrebari. Invatamintul e oricum departe de realitate. Maria, vrei sa zici ca acum realitatea se va gasi doar in manualul lui „Genunche“ ? Nu cred. Nu vreau sa jignesc, dar un profesor care preda oriunde si oricind dupa manual – chiar daca manualul ar fi bun – trebuie sa fie un *** mintal. Acum „Genunche“ ar trebui sa le dea profesorilor si o uniforma ? Pot sa va spun ca am avut o singura data un astfel de profesor, in clasa a noua, credeam ca stiu si eu ceva caci luam doar nota maxima cu plus. In a zecea a venit altul si mi-am dat seama ca de fapt nu stiu nimic iar daca ies putin din manual citesc doar chineza. Omul a trebuit sa reia mai intii materia caci altfel mai bine pleca acasa. Manualul ? Mai ales daca e unul singur, te poti … ceva pe el. „Genunche“ ia de fapt libertatea profesorilor si elevilor, asa incepe orice indobitocire. Planul este atit de perfid incit e greu de crezut ca niste simpli interlopi si impostori din organizatia lui Daddy – tatuca – l-au pus la cale. Ar trebui sa fie o organizatie criminala condusa de o minte diabolica. Dupa opinia mea acest asa zis partid trebuie scos cumva in afara legii !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu (7 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 12:24

Fain articol. Iar am ras de *** ala...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 14:41

@Alex One: Te inseli, din pacate nu-i vorba aici de nicio bascalie, ci de o realitate crunta. Este cumplit ceea ce se intampla in tara asta, dar mult mai grav e ca cei ca tine nici nu-si dau seama. Inainte de '89 eram condusi de un cizmar cu patru clase si de tovarasa lui savanta de renume mondial, zisa si "co-doi". Ne faceau viata ministri adusi direct de la coarnele plugului si secretari de partid sau activisti care nu frecventasera in viata lor alta scoala in afara celei de cadre de la "Stefan Gheorghiu". Intelectualitatea era decimata, parte inrobita si sufocata, parte redusa la tacere pe santierele patriotice de la canal sau prin beciurile puscariilor staliniste. Era rau atunci, ne era tuturor rusine - nu atat de felul umil si sarac in care traiam, ci mai ales de conducatorii pe care-i aveam; asta era cea mai mare umilinta a romanilor. Au trecut 27 de ani de atunci; ne place ca am intrat in lumea buna, suntem o tara democratica, membra cu drepturi depline in Uniunea Europeana si aliati ai NATO, suntem liberi ca oricare alt cetatean european. Este ceea ce au visat dintotdeauna bunicii si parintii nostri, ceea ce am visat noi insine cand eram copii. Ce avem acum? Pai cam acelasi lucru: un ministru al invatamantului la fel de agramat ca si Suzana Gadea, un ministru de interne secretara de scoala generala de provincie la fel de scolit ca si Emil Bobu, un prim ministru care in anul 2017 isi ia inca salariul de la stat in plic pentru ca nu are un banal card bancar, la fel ca si Constantin Dascalescu cu 27 de ani in urma. Ma opresc aici, mi-e jena sa-i amintesc aici pe toti; sunt la fel si mi se face greata. Pe scurt, daca cineva il apreciaza acum pe ministrul "genunche" si pe ceilalti ca el, ori e rau intentionat ori nu e roman. In fine, se pare ca e un blestem etern pe amaratul asta de popor roman; sa nu poata avea decat astfel de conducatori jalnici. Ne ducem crucea, n-avem ce face... Altfel, savuros si tonic articolul Mariei, macar asa ne mai racorim si noi sufletele daca alfel nu se poate. Felicitarile mele, Maria Andries; te astept in continuare cu alte editoriale la fel de expresive si de percutante!

Jean-Paul (96 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 15:29

Maria, Citind articolul tau de nota 10, plus frunzarirea unor comentarii, am ajuns la concluzia ca ai cam stricat orzul pe gaste. Si asta pentru ca eroul negativ al acestei schite, numitul genunche, este prea ocupat sa-si "implementeze" filosofia manualelor decrepite, e prea plin de el, prea mandru ca un "pui de morosan"din fundul Viseului a ajuns sa fie azi, maine, daca nu poimaine, ditamai doctorul in siguranta nationala. Si daca sare siguranta, ne-am ars! Asa stand lucrurile, chiar daca ca citi articolul nu stiu cat va intelege fara sa apeleze la un translator :D Pe vremea cand eram si eu elev de scoala gimnaziala ma distram citind "Un pedagog de scoala noua", dar constat ca numitul genunche il depaseste in obtuzitate si ridicol pe eroul lui Caragiale. P.S. Concluzia finala: Maria, chiar esti convinsa ca articolul tau si-a indeplinit obiectivul, tinta? Fiindca si azi e valabila controversa dintre "arta pentru arta" a lui Maiorescu si "arta cu tendinta" apud Dobrogeanu Gherea. Fara feed-back din partea genunche-lui, articolul tau intra in categoria maioresciana !

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 18:08

@Jean-Paul, adevar graiesti. Am inca banuiala ca esti un prof de moldoveano-albana-persana, poate putin decadent si nonconformist, dar asa clar nu ma asteptam sa te exprimi. Este arta pentru arta ce face Maria. „Genunche“ si ceilalti impostori si interlopi, vizati fiind, inteleg ei foarte bine, doar ca lor li se filfiie drapelu patriei lor. Ar fi intr-adevar mai bine daca Maria ar scrie mai simplu si sa se adreseze astfel unei mase inzecite de cititori. La atita precizie si verva in minuirea verbului si fraze atit de elevate si complicate ti-e si frica sa comentezi. Dar oare poate ? Ea a studiat, se pare bine, ea face ce-a studiat. In schimb sint ingineri care stiu sa scrie simplu despre viata de dupa un nimeni, cel mult un prune in gura, ingineri care-i numesc pe psd-isti postaci si totusi psd-istii mai citesc, ba se si ingramadesc sa posteze in continuare. Crezi ca sint platiti ori urmaresc interesele altora – caci asta inseamna postac ? Nu cred. Unii mai curajosi comentaeza si aici, dar mereu in felul : „ dar despre Funeriu ori Abramburica de ce n-ai scris nimic ?“ Daca Maria ar scrie despre crimele lui Stalin ar zice astia: „dar despre crimele lui Hitler de nu ai scris nimic ?“ -------------------------------- Bravo. Vezi ca de atitea adevaruri a fost retrogradat articolul Mariei pe ultima pozitie ? Abia il mai gasesti. Asta e tendinta. Asa a inceput si la chinezi, atit ca ei ar fi ars articolul, cu tot cu Maria. Din fericire pentru ea, in 2017 insa, savantii sovietici au descoperit ca arsul n-ar mai aduce nimic bun.

alex (345 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 23:59

Magnifica inca o data, dar aceasta este situatia reala pentru cine se mai indoia ca lucrurile merg intr-o alta directie in tara acesta!

Dan M (3 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 21:14

Comentează