Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Când sinecura premiază impostura

„Federaţia Română de Arte Marţiale mi-a adus la cunoştinţă problema cu care aceasta se confruntă: imposibilitatea de a participa la Campionatul European de Karate SKDUN, eveniment ce se va desfăşura la Nuremberg (sic!), în Germania, în perioada 1-3 aprilie 2016”. […]

...

Răzbunarea-i arma Sportului

Nu cunoşti omul, nu ştii din ce fel de paie e făcut, până nu-i dai puterea. De pildă, ministrul Ioana Bran, de patru luni de când conduce Ministerul Sportului, decontează premieri pentru dansul sportiv şi arte marţiale, nişte discipline pe […]

...

Nazism în pantaloni scurţi

În 2013, un părinte a reclamat Federaţia Română de Handbal la CNCD, din pricina regulilor care defavorizează juniorii mai mici de 1,73 metri. „Dintr-o echipă de 16 jucătoare, FRH impune participarea a minim 3 sportive de talie. Este aceasta o […]

...

Au pus şi „stejarii” pe butuci

„Astăzi rugbyul românesc a pierdut tot”, a scris căpitanul „stejarilor”, Mihai Macovei, pe Facebook. România a fost depunctată şi ratează Cupa Mondială, pentru că a folosit un jucător neeligibil din Tonga. World Rugby a depunctat, din acelaşi motiv, Spania şi […]

...

Pârăşte-i, Dică!

Când ia o decizie, Dică simte nevoia să anunţe public. „A fost decizia mea ca Alibec să nu facă parte din lotul pentru meciul cu Craiova”, a spus antrenorul FCSB. „Nu vreau să intru în amănunte”. Amănuntul, în acest caz, […]

...

Iar pe punte, o flaşnetă cânta…

Burleanu n-are motiv de demisie. Spre deosebire de “naţională”, el n-a ratat deocamdată nimic din ce şi-a propus: încă un mandat la FRF

Permalink to Iar pe punte, o flaşnetă cânta…
luni, 11 septembrie 2017, 9:50

Mircea Sandu e liniştit. Nu mai stă cu piciorul în uşa cortului, polemizând cu succesorii. S-a convins că nu va fi egalat nici „într-o sută de ani”. Pentru că „a calificat de şase ori echipa naţională la turnee finale”. Hagi şi colegii de generaţie pot depune mărturie pentru patru dintre ele. Se aflau prin preajmă.

Au avut şi plusuri. La salarii
Răzvan Burleanu n-a calificat „tricolori” de niciun fel la vreun turneu final. Nici nu are perspective să izbutească aşa ceva în viitorul apropiat sau îndepărtat. Sunt mai mari probabilităţi să ieşim în stradă după un meci al „naţionalei” de oină. Dar să nu exagerăm. În peste trei ani de condus FRF, Burleanu a avut şi realizări. De ordin personal, e drept, dar meritul e al lui, incontestabil. De pildă, şi-a acordat primă de participare la Euro 2016. Aici, la capitolul „o smochină şi pentru noi”, Mircea Sandu n-are ce să-i reproşeze.

De asemenea, trebuie ţinut cont, aşa cum observa Prunea la TVR, că Răzvan Burleanu a petrecut „peste 200 de zile în deplasări în străinătate”. Nu-i poţi pune în cârcă, aşadar, ce s-a petrecut la FRF în lipsa lui. Când Burleanu nu era acasă, e de presupus că regulamentele jucau table pe masă.

Mai bine lăutar decât trepăduş!
Nu trebuie trecută cu vederea nici aptitudinea lui Burleanu de a duce în derizoriu orice, începând cu fotbalul şi terminând cu „scandalul mediatic”. E un blestem, dar şi un dar să piperniceşti un domeniu, până reuşeşti să te vezi din el. Uite-aşa a dispărut elementul tragic din peisaj, iar drama ratării CM s-a redus la o flecăreală în gamă isterică. Inclusiv Marcel Răducanu a intrat la apă. A devenit, din reper, băiat de cor, de când are parteneriat cu FRF. Îi acuză pe „tricolori” că sunt „lăutari”, nedemni de filarmonica de pe banca tehnică a Titanicului.

Nici instituţia „naşului” nu mai e ce-a fost. Regimul Sandu era un serial de „famiglie”, dublat de Irina-Margareta Nistor. „La naiba, să-i regulamentăm!”. Mandatul lui Burleanu pare inspirat de filmele cu B.D.. Mai ales episodul cu alegerea selecţionerilor: „Cine vă recomandă?”, „Cine să mă recomande, vocea şi CV-ul meu!”.

Clanul lui TASu’
Şi Mircea Sandu a sacrificat fotbalul în numele puterii. Doar că el a fost norocos, a avut ce pune pe altarul funcţiei. Pe când Burleanu n-are. Şi nu se grăbeşte să repare penuria, câtă vreme o poate folosi ca material didactic, pentru lecţii de bună purtare. „Credeţi că Gigi Becali ar mai fi făcut scandal dacă putea influenţa numirea noului selecţioner?”, a tunat şeful FRF, citat de Digisport.ro. „Până în 2014, reprezentanţii clanului Becali au avut influenţă la echipa naţională”. Urma să explice beneficiile înlocuirii unui clan cu alt clan, precum şi diferenţa dintre mahalaua impresarilor şi uliţa scouterilor, dar s-a terminat emisiunea.

Cât despre criticul subiectiv Gigi Becali, Burleanu e cel care i-a dat „undă verde” să sară peste comisii şi să reclame direct la TAS, în Dosarul Titlul în Liga 1. Iar faptul că FCSB a fost înscrisă în campionat înainte de a fi afiliată demonstrează mai degrabă o frumoasă prietenie decât o relativă duşmănie.

Dii, votanţii, dii!
După decenii de Sandu şi Dragomir, fotbalul nu putea produce instantaneu democraţie. A improvizat din mers. Aşa se face că „tricolorii” s-au trezit înjugaţi la autocarul „naţionalei” şi trimişi să are terenul cu forţa minţii. Iar cluburile au fost înhămate, cu biciul, zăhărelul şi defibrilatorul, la limuzina de serviciu a şefului FRF. Şi mânate spre un nou mandat.

Întrebarea „Cine vine în locul lui Daum?” e irelevantă. La fel cum irelevant e ce va face Burleanu la şefia FRF de acum încolo. A făcut deja destul încât să ne lămurim despre competenţele lui de sertar şi obiectivele de buzunar. Întrebarea e: „Cine vine în locul lui?”. Aşa, de curiozitate. Nu că asta ar schimba ceva, de vreme ce răspunsul vine tot din teritoriu, unde, în ultimii 27 şi ceva de ani, nu s-a schimbat nimic.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Marius (1 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 10:03

Sa plece habarnistul de Burleanu ,este un foarte mare zero barat ! Este foarte obraznic dacă mai are tupeul sa candideze ! Sa se unească toată mass media și sa de a jos pe pe acest tupeu st ,arogant și neștituitor ce sa îngrășat de trai pe vatra la FRF !

Șerban (37 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 10:44

Sigur că burlenu nu mai are ce căuta la FRF. Personal, fost foarte mare fumător, recomand celur ce susțin cuplul Balaj - Prunea să facă oarece tratament cu Nicorette. Este un mnedicament pe bază de nicotină destinat „stimulării capacităților intelectuale, în special a memoriei”. Nu de alta, dar se pare că unii au uitat de perioada cuplului Lupescu - Prunea! La vremea respectivă „o parte a presei” comenta o posibilă reținere a lui Mircea Sandu de a-i băga la închisoare pe cei doi foști dinamnoviști. Apropos de foști dinamoviști - a fost devoalat Balaj ca fost dinamovist?!

Vardasihan (26 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 10:51

La nimeni nu-i e dor de vremurile mircea sandu preşedinte f.r.f.Prefer să nu mai văd echipa națională la nici un turneu final,decât să mai văd,,circul"din perioada sandu.Fotbaliştii nu mai sunt nici ei ce erau acum 10-20 de ani,dar un antrenor care ştie ce înseamnă o echipă națională,ar fi scos mai mult cu jucătorii ăştia de la aceste calificări.Becali e vinovatul de serviciu.Când ai nevoie să dai vina pe cineva,becali e principala țintă.PS:Despre fazele petrecute în meciurile viitorul-steaua,cfr-csu?!cine scrie,unde comentăm?!Steaua are un penalty şi jumătate şi nu primeşte nimic.cfr,are jumătate de penalty,îl primeşte,şi ca bonus a joacă şi 11 contra 10 restul meciului.Ăsta e fotbalul despre care vorbim?!?

Carol K (290 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:07

Decat Burleanu bun si Prunea desi se putea gasi unul mai rasarit din cadrul GdA ! Vreau unul echilibrat,puternic dpdv emotional,vertical,echidistant care sa nu tremure tot atunci cand tuna Dragnea & Firea ceva din Olimpul lor trecator.... Nu stiu daca Prunea este chiar omul care sa corespunda acestor criterii de integritate morala...Despre Balas nu stiu nimic decat ca a arbitrat bine atunci cand nu avea de pus in practica o comanda de sus...Cat de sus ? Doar el stie.

Florin (6 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:34

Balaj a fost cel mai bun arbitru din Romania, chiar si atunci cand a gresit era elocvent ca nu exista intentie.

Filip (2 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:37

Daca contestam cariera lui Balaj, atunci trebuie sa dam afara toti arbitrii din Romania.A fost de departe cel mai impartial si a arbitrat cele mai grele meciuri.

Fane (100 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:44

E distractiv,sa nu spun altfel,ca exista destui care sunt revoltati ca nu ne-am calificat la Mondiale.Ce inseamna logica,simt al masurii,bun simt? Nimic in calea unora care se cred buricul pamantului,fara cel mai mic efort de a demonstra practic. Doar gura si *** lui daca si parca.Realitatea e insa alta si asa va fi in veci.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (341 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:58

Inca o data respect in urma unei analize destul de clare si obiective cu tot ce se intampla in fruntea fotbalului romanesc, unde un sistem corupt ce persista de decenii a creat toti acesti conducatori incompetenti, lacomi si plini de tupeu, realizarile lor insumate intr-un final nefiind altele decat falimentul total de incredere in sansele de redresare ale acestui sport.

viorel (42 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 13:29

Echipele din Liga a I-a (exceptie chefere 1907) nu inteleg un lucru: nu se irosesc bani inutil pe transferuri sau pe juniori, in Romania modelul de business perfect este cel promovat de Pazcany, care ar trebui ales investitorul anului in sportul romanesc. A castigat deja trei campionate cu ajutor consistent de la arbitrii si cu alte prietenii si influente (Vaslui si Timisoara stiu mai bine), a luat banii multi de la UEFA si a declarat insolventa. A stat la cutie un timp, a tepuit statul cu mullte milioane (din impozite neplatite), a pacalit multi jucatori si acum revine pe un cal alb, in spatele unui om de paie si reia vechile practici. Care este modelul de afacere 2017 propus de Pazcany-1907 ? Simplu nu investeste in formarea de fotbalisti (Viitorul) si nici in transfeul celor mai buni jucatori din tara (Steaua). El isi foloseste resursele in doua directii: angajaza un antrenor Dan Petrescu, cu nume, cunoscut pentru vehementa cu care isi apara clubul care il plateste si pentru lipsa crasa de srupule si reia pe scara larga relatiile cu fluirasii. Rezultatele se vad imediat, CFR nu prea joaca nimic, in 6 din cele 9 etape au fost ajutati fara perdea de arbitrii iar marele antrenor Petrescu este paravanul perfect pentru haiduciile lui Pazcany. Asta este reteta succesului in fotbalul romanesc pastorit de conducerile impostoare de la FRF, LPF si CCA. De ce sa faci investitii de risc in tineri sau in jucatori deja consacrati, cand poti merge direct la decidenti, la arbitrii!! Cu multe fluiere prietene si cu reciprocitati, prietenii si cooperative ad-hoc in play-off se castiga campionatul in Romania fotbalistica a lui burleanu, iorgulescu si vassaras si asa ajunge Romania sub locul 100 in clasamentul FIFA, dar cui ii pasa!!! Afara cu *** din fotbalul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (49 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 14:54

"Iar pe punte, o flaşnetă cânta" cine zice ala este ca ...din poveste!

haideusicfr (49 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 14:56

Apropo de flasneta ,,,bun titlu*.....

Cosmo (43 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 15:24

Maria draga, care 6 calificări pentru Sandu și zero pentru burleanu??? Că mie, așa din amintiri, îmi da altfel. Hai sa numărăm, Sandu 94,96,98,2000 și 2008, burleanu 2016. Ratări, Sandu 92, 2002, 2004, 2006, 2010, 2012 și 2014, burleanu 2018. Deci ce sa vezi, proporțional burleanu sta mai bine. :))))))

Cosmo (43 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 15:33

@viorel, până una alta, chefere a făcut vreo 18p in 3 sezoane de ucl, din care in unul a trecut 2 tururi de calificări cu 4 victorii. Iar fosta steaua deține inca recordul de meciuri consecutive fara victorie în grupele ucl, vreo 23 parcă. Păcat că n-are prilejul să-l ducă mai sus. :(

Ciollo (1 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 15:51

Pe vremuri incercam sa scriu comentarii pertinente, fara injuraturi , fara atacuri la persoana, dar flasneta cantatoare imi bana comentariile. Acum, nu fac decat sa spun; ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidiu (5 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 16:31

Se tot spune ca Sandu a calificat echipa de nu stiu cate ori. Sa fim seriosi; jucatorii si antrenorul au calificat o generatie de aur care fusese formata inca din comunism: Hagi, Lacatus, Gica Popescu, Raducioiu si ceilalti, asa ca mai terminati odata cu ricoseurile ca pe Mircea Sandu nu-l mai egaleaza nimeni la FRF. E o minciuna crasa, jucatorii buni nu se mai gasesc in tara din multe motive pe care nu le mai amintesc aici, m-am plictisit sa fac radiografia unui fotbal aflat in metastaza.

viorel (42 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 16:49

Pentru Cosmo: ce legatura are *** din campionat cu punctele facute in Europa???? unde chefereul a jucat direct in grupe gratie punctajului facut de Steaua si partial Rapid. Asa ca ciocul mic si acceptati ca chefereul-1907, ***, *** si iar *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rosca stelus (12 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 17:59

Manca-ti-as gura ta fato, ca bine mai ,,combati " !! Dai asa inainte, dar , din pacate, nu prea vad sa poti schimba ceva !!

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (374 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 19:07

Chiar si acum doua milioane de ani oamenii erau organizati in fagmilii si clanuri. Indiferent de felul in care a aparut si a evoluat omul-Burleanu a facut destul de repede o serie de descoperiri in sertarele Nasului pe care le foloseste si el astazi. Apoi a descoperit arta, atirnind picturi pe unde locuia sau podoabe pe care le purta, ceasuri, inele, tablete, … viata e scumpa, scurta, iar odata ajuns la un anumit nivel nu mai poti sa arati ca un Ciuri Buri. ----------------------------------- Cine vrea ciolanul lui Burleanu trebuie sa cutreere judetele si sa le promita ceva - ??? - "trupetilor frf" locali. Ii doare pe ei undeva de … fotbal. Nu sint toti niste Hagi - cu banii lor, ei nu au, doar vor - cu interese reale legate de fotbal. Nici Hagi nu cred ca ar avea sanse. Ce-ar cistiga „trupetele frf“ X din judetul Y daca si-ar da votul – tot ce are – lui Hagi ? Ce sa le promita atunci Pruneea ? Astuia nu i-a mai raspuns primarul la salut, un vecin, asa ca era sa falimenteze echipa. In afara faptului ca nu are nici o pregatire mai e si prost. Doar gura e de el, a ramas cu invechitul „nu e Steaua !“. Avea ocazia sa falimenteze echipa, s-o scoata din campionat, de pe teren, sa bata arbitrii, sa „le-o traga“ iesenilor si mafiotilor, sa faca un scandal monstru, sa apara in France Football … sa scoata FRF din UEFA … dar e prea prost, nu are nici un plan, actioneaza instinctiv ca Grivei, … apropo ciini. Daca cistiga Steaua la TAS atunci Burli si Gino puteau sa-si inchida pravaliile. Dar Pruneea tot prost a ales, uite ca Becali a „acceptat“ sa piarda. Azi Pruneea e somer, nu mai poate face nici rau nici bine, o sa ajunga sef FRF cind o zbura porcul. Tot fotbalul e in mina lui Daddy, a ministerelor, a politrucilor, a primarilor, … ajungem imediat in 1947 !!! --------------------------------- Singura sansa ca fotbalul sa scape de politruci – de plojnite si lipitori - ar fi ca UEFA sa dezafilieze FRF. Motive ar fi destule. Atunci cluburile ar avea motive sa se uneasca, sa faca un nou FRF, noi Ligi, sa numeasca si in teritoriu oameni noi din fotbal si cu interese in fotbal. Romanii ar primi o palma zdravana, meritata, daca invata ceva va fi bine, daca nu … aaadio ba !

Cyril (1 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 19:35

As dori un articol mai amplu din partea ta in legatura cu afilierea ilegala a fcsb-ului. Presa evita acest subiect si-l protejeaza pe infractorul becali.

ovidiu_3003 (212 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 19:51

...problema este cine vine in locul lui Burleanu ...fotbalul nu poate produce instantaneu democratie ...Burleanu risipeste banii fotbalului pe proiecte esuate ,pe diurne si prime nesimtite ...plus salarii grase nemeritate ...la performantele lui n ar trebui sa incaseze un salariu mai mare de 500 de E...te si miri cum de nu intra FRF in faliment ...

daniels (13 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 22:07

Absolut superb! Respect și sărut mâna!!!

sundance kid (56 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 2:59

Pe mine nu ma intereseaza sistemul . Nu suport demagogia si deci nici pe demagogi . In rest as putea face orice compromis .

Comentează