Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Când sinecura premiază impostura

„Federaţia Română de Arte Marţiale mi-a adus la cunoştinţă problema cu care aceasta se confruntă: imposibilitatea de a participa la Campionatul European de Karate SKDUN, eveniment ce se va desfăşura la Nuremberg (sic!), în Germania, în perioada 1-3 aprilie 2016”. […]

...

Răzbunarea-i arma Sportului

Nu cunoşti omul, nu ştii din ce fel de paie e făcut, până nu-i dai puterea. De pildă, ministrul Ioana Bran, de patru luni de când conduce Ministerul Sportului, decontează premieri pentru dansul sportiv şi arte marţiale, nişte discipline pe […]

...

Nazism în pantaloni scurţi

În 2013, un părinte a reclamat Federaţia Română de Handbal la CNCD, din pricina regulilor care defavorizează juniorii mai mici de 1,73 metri. „Dintr-o echipă de 16 jucătoare, FRH impune participarea a minim 3 sportive de talie. Este aceasta o […]

...

Au pus şi „stejarii” pe butuci

„Astăzi rugbyul românesc a pierdut tot”, a scris căpitanul „stejarilor”, Mihai Macovei, pe Facebook. România a fost depunctată şi ratează Cupa Mondială, pentru că a folosit un jucător neeligibil din Tonga. World Rugby a depunctat, din acelaşi motiv, Spania şi […]

...

Pârăşte-i, Dică!

Când ia o decizie, Dică simte nevoia să anunţe public. „A fost decizia mea ca Alibec să nu facă parte din lotul pentru meciul cu Craiova”, a spus antrenorul FCSB. „Nu vreau să intru în amănunte”. Amănuntul, în acest caz, […]

...

Marca Steaua, bunul partidului

Guvernanţii folosesc emblema roş-albastră în acelaşi scop ca Becali: reclama politică

Permalink to Marca Steaua, bunul partidului
sâmbătă, 9 septembrie 2017, 10:19

„Cineva de acolo a avut imaginaţie!”, a comentat premierul comunicatul MApN care anunţa că nu sunt bani pentru salariile militarilor. Nu că respectivul comunicat era fals, nu.

Programul „Dezminţiri contra tocăniţă”
Explicaţiile lui Mihai Tudose şi ale ministrului demisionar al Apărării l-au confirmat, punct cu punct. E nevoie de rectificare bugetară, „pozitivă”, a subliniat prim-ministrul. De aceea, angajaţii din armată îşi vor încasa drepturile salariale „eşalonat”. Lefurile „pe data de 15 septembrie, iar norma de hrană – în cursul acestei luni”, a spus fostul ministru Adrian Ţuţuianu. Până atunci, la exerciţiile NATO sau în teatrele de operaţiuni, soldaţii noştri vor conta pe pacheţelul de-acasă. Zilnic vor porni convoaie de sacoşe din Otopeni spre Afghanistan.

Dar premierul a avut dreptate, cineva de la biroul de presă al MApN a dat dovadă de imaginaţie, debordantă chiar. Şi-a închipuit că trebuie să existe o legătură cât de mică între ceea ce comunică guvernanţii şi realitate. Ţuţuianu a plătit cu postul pentru că un creativ din subordinea lui a spus adevărul. E drept, şi pe fostul şef al MApN l-a traversat o clipă de sinceritate, după accidentul de camion în urma căruia au murit trei soldaţi. A declarat că Armata n-are bani pentru camioane noi, „în perioada imediat următoare”. N-a făcut niciun şef de guvern, formal sau informal, mare caz din asta. Acum însă adevărul a stârnit o furtună de dezminţiri, pentru că e un adevăr despre salariile bugetare.

Fonduri pentru norma de voturi
În vremea asta, pe terenul 5 din Ghencea, echipa Armatei defila în primul meci oficial din Liga a 4-a. În tribune, comandantul CSA, Cristian Petrea, în uniformă de gală, braţ la braţ cu primarul de la Sectorul 5, Daniel Florea.

Terenul a fost amenajat de urgenţă. Lăcătuş a fost angajat fără „abordare prudenţială”, pe un salariu lunar de 3.000 de euro. Mai mult decât salariul, acum „eşalonat”, al unui şef de stat major. Au fost cumpăraţi jucători, la preţul de aproximativ 30.000 de euro lotul. Guvernanţii nu s-au lovit de nicio „chestiune de natură tehnică” în amorul lor renăscut pentru culori.

Deocamdată, fiind vorba de Liga a 4-a, politicienii nu fac valuri în lojă. Dar au locurile deja rezervate. Nu este nicio diferenţă de regim între Steaua târâtă de Becali pe scene electorale de provincie şi Steaua pusă în slujba imaginii politicienilor la putere. Doar că banii de la echipa Armatei sunt bani publici. Nu mai vorbim despre un privat care profită de bunul statului. Vorbim despre primari, senatori, miniştri care profită de bunul statului şi de bugetul statului pentru a-şi face reclamă.

Pac-pac de la stat
Primăria Sectorului 5, sectorul unde plouă cu tavane în şcoli, a anunţat o alocaţie de 240.000 de euro pe an pentru echipa lui Lăcătuş, scrie Digisport.ro. Sumă care se adaugă la bugetul de 150.000 de euro, „redus”, anunţat de comandantul Petrea. Nimic diferit între punga fluturată de Becali la TV şi gestul larg, de practician scamator, cu care aleşii scot bancnote de la teşchereaua contribuabilului şi le lipesc cu dichis pe fruntea sportului-rege şi a circului suveran.
Marca Steaua, în fotbal, nu s-a întors la stat, ci la partidul-stat.

Guvernul Tudose n-are bani să achite la timp salariile militarilor. N-are bani pentru dotarea Armatei la standardele secolului nostru. N-are bani să mărească salariile bugetarilor decât după ce taie din ele. Găseşte însă bani, pac-pac, pentru salariile fotbaliştilor şi infrastructuri UEFA în liga judeţeană. Mai pune un impozit, mai transferă un atacant.

Trebuie să ai multă imaginaţie să crezi că fotbalul reprezintă principala grijă a guvernanţilor. Nimic nu e mai presus de planul cincinal de votanţi la hectar. Citind comunicatele printre rânduri, ştim încotro mergem. În curând, va trebui să legăm cu sârmă patul de puşcă, la vizita oficială. Sperând „prudenţial” că explodează mămăliga.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

sundance kid (56 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 10:55

Daca erai makidoanca dupa articolul asta Gheorghe Becali te-ar fi curtat !

Andrei (3 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:01

Mariiooo, ai o problema impotriva adevaratei Steaua ***? Si totusi, de ce nimeni din redactia GSP nu investigheaza cum a reusit infractorul becaliot, sa preia cel mai mare club de fotbal din Romania?! Cine la ajutat pe acest fariseu sa profite de pe urma celui mai galonat club de fotbal din Romania?! Daca sunt cei din armata, sa plateasca chiar si cu puscaria! Daca fariseul a preluat Steaua fraudulos si s-a folosit ani de zile de un brand national, sa plateasca si sa mearga din nou la puscarie! Dar te intreb inca o data, de ce nimeni din redactia GSP, nu investigheaza cum a preluat infractorul cel mai mare club de fotbal din Romania? Vrem sa aflam adevarul!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Juanito86 (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:04

Cata intoxicare in acest articol! Va mai suportati?

Juanito86 (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:05

Minciuni, minciuni si iar minciuni. Manipulati oamenii de rand si le spalati creierele cu astfel de minciuni.

Viorel (42 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:22

*** ! Peste tot in Europa si in lume Steaua este echipa din liga a I-a si fin grupele EL, numai la noi acasă se insista cu decizia absurda, idioata si strâmbă de a nu permite celei mai prestigioase si iubite echipe din Romania sa-si poarte numele!!! Tipic pentru o tara intepenita, aflată la periferia civilizatiei, in care funcționează instituțiile, in speta justiția, după vechile reguli de subordonare fata de partid, conducătorul iubit si serviciile secrete. O imensa rusine pe obrazul si asa pătat al țării noastre!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romeo (3 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil Calinescu (1 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:38

"Primăria Sectorului 1, sectorul unde plouă cu tavane în şcoli, a anunţat o alocaţie de 240.000 de euro pe an pentru echipa lui Lăcătuş, scrie Digisport.ro." Ati incurcat primariile, doamna Andries. Primaria s1 sustine Rapidul. Steaua e a sectorului 5, desi ghencea e in 6 (ce frumoasa confuzie).

Romeo (3 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:52

Va rog sa nu mai dezinformati!

JFM (140 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:01

Vad ca urangutanii n-au inteles.Nu Steaua e aratata cu degetul aici,nu ea faca jocurile.Mai baieti inteligenti aici vorbim despre politic daca ati auzit vreodata de acesta,e ala care-ti face viata imposibila desi nu te impiedica la o adica sa te destepti dar pt asta trebuie sa vina si de la tine un strop de initiativa.Daca-ti place sa dormi pe tine si Statul sa faca din tine o marioneta asta e treaba ta.Deci nu Steaua,Rapid,Craiova(cea adevarata,nu clona PSD) sunt atacate aici ci politicul care se foloseste de ele,le cloneaza,le baga intr-un program de pomeni,isi lipeste imaginea de ele sa apara el ca mare salvator de branduri.de valori nationale cum spunea edila Capitalei de parca Bucurestiul n-ar fi si el un brand,o valoare de care sa se ocupe un pic si daca se poate nu tot de fatada,in scop electoral...

Jules (27 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:08

Trist dar adevarat!

Noi (1 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:10

Rusine sa le fie tuturor celor ce-si bat joc de noi! Si-au cumparat "jucarii" pe banii nostri.

Popa (43 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:13

Foarte adevarat ceea ce spui Maria ! Iar daca postul ocupat de Lacatus , nu a fost scos la concurs iar Lacatus a fost angajat fara concurs ... s-a incalcat legea in mod evident ! Din acest motiv nu cred ca a fost angajat Lacatus . Nu ar fi trebuit sa isi depuna si declaratia de avere ?! :-) Nu stiu daca in sect 1 ploua in scoli , dar sigur o mare parte din suprafata sect 1 (zona de nord) are strazi "de pamant" fara trotuare , iluminat public , etc .

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (374 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:39

CSA Steaua: "Bă băiatule, joacă ăsta fundaș... Ești tâmpit? "Ia uite la ălă, bă! Aglomerăm aici, bă! Bă Larie! Larieeeeeeeee, băăăăă! Ia uite-l, bă. Aline, Larie... Tâmpitule!". E 5-0 la pauză pentru Academia Hagi.

Vardasihan (26 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:51

Mărie,e vorba de sectorul 5,nu de sectorul 1.În sectorul 5 cade tavanul în şcoală.😂.Nu interesează pe nimeni să repare o şcoală.Copiii nu votează.Dar dacă dai bani la echipa CSA steaua,te ştie o țară întreagă.Ce contează că echipa joacă în liga amatorilor?!?Băieții din drumul taberei ştiu cine le-a făcut o altă steaua,şi ştiu pe cine să pună ştampila.Mai contează când apare vreo avarie la RADET şi nu ai căldură vreo 3 zile în casă şi afară sunt minus 15 grade?!Astea sunt mofturi.😆

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 11:47

starea scolilor e aceeasi peste tot in Capitala. primarii dau vina pe ISU, ca nu le da voie sa faca reparatii. bine macar ca vor avea gradini de zarzavat, sa aiba ce pune in ciorba de optionale

Vardasihan (26 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:57

@emil călinescu ghencea e în 6,drumu taberei în 6,banii vin de la 5.două sectoare dintr-o lovitură.Tactică psd să acopere pe toți,şi să nu uite nimeni unde trebuie pusă ştampila.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 11:45

cica ar fi la limita intre sectoare Steaua, la fel ca Rapidul 🙂

Carol K (290 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 14:15

Bine ca mai exista jurnalisti care scriu si despre altceva decat despre Daum, Burleanu si Becali....Trei nulitati care ocupa 80% din titluri desi nu vad de ce lumea ar fi interesata de soarta Nationalei....Inainte de Daum era la fel doar niste sorti norocosi peste masura ne-au dus la Paris acolo unde ne-au dat toti cu terenul peste degete....Nationala e o pierdere de timp si nervi.Articolele astea care dau peste mana politicului atunci cand acesta confisca sportul sunt singurele care ne-au mai ramas.Slava Domnului ca mai exista ziaristi neinregimentati care sa nu asculte de eventuale comenzi de sus si care pun degetul doar pe rana deschisa...Asa ca pe cel care scrie despre Nationala si numai despre ea incep sa-l banuiesc ca are o problema si de frica,in mod voit nu atinge subiectele adevarat fierbinti.Pentru ca Nationala de azi,Burleanu,FRF sunt tot produsul unor excese ale politicului nesanctionate la timp.

Belphegor (120 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 15:09

Maria , ai scris ÎNADINS "Primăria Sectorului 1, sectorul unde plouă cu tavane în şcoli, a anunţat o alocaţie de 240.000 de euro pe an pentru echipa lui Lăcătuş..."... sau ai făcut-o DIN GREȘEALĂ??? Pentru că este vorba de Primăria sectorului 5 , nu de primăria sectorului 1.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 11:44

toate primariile, aceeasi curatenie…

Vardasihan (26 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 15:45

Mărie,corectează,,sectorul".Altfel de alegi cu comentarii doar despre asta.😕

Daniela Bagiu (1 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 13:28

E chiar atat de dificil sa intelegi ca bugetul statului nu este acelasi cu bugetul propriu al CSA? Nu iti trebuie vreo scoala de administratie publica, trebuie doar sa fii binevoitor, Maria. Sa-ti fie rusine!

Comentează