Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Primul ”11” al lui Dragnea

La fel ca soarta ţării, soarta naţionalei a fost pecetluită de o eroare de comunicare la vârful guvernării

Permalink to Primul ”11” al lui Dragnea
joi, 7 septembrie 2017, 11:43

Zilele trecute, cum stătea Liviu Dragnea în jilţ, ca o prinţesă, cu dosarele sub el, a simţit că nu stă bine. Îl deranja ceva. S-a uitat şi a dat peste un bob de mazăre de mărimea unei mingi de fotbal. Prin preajmă se afla doar stolnicul Ţuţuianu. Venise să ia o adeverinţă de demisie şi să relateze ultimele bancuri de la popotă despre salariile militarilor.
Dragnea, iritat de bobul de mazăre în zona lui de confort, a spus: „Nu vreau să-l mai văd pe Iohannis la Cotroceni!”. Ţuţuianu a crezut că se referă voalat la neamţul FRF. Aşa că a transmis în teritoriu: „Nu vrea să-l mai vadă pe Burleanu. Stop Daum. Vasile Deviaţionist”.

Guvernare totală, fotbal total
Aşa-i când slujeşti un lider luminos. Îţi bat în ochi razele de la centru şi te supui orbeşte. De aceea, Liviu Dragnea face figură de mare neînţeles. A spus că vrea mai multe puteri în stat, subalternii au priceput că vrea mai multă putere în stat. Acum, au primit, cu vădită mirare, ce-i drept, mesajul cu „Jos Burleanu!”. O să-l pună în aplicare, fără doar şi poate. Asta nu înseamnă că politicul se amestecă în fotbal. Nici pomeneală, dar aşa s-a întâmplat să sune ordinul care nu se discută.

În teren, vom avea curând un prim „11” de miniştri, buni executanţi. Chit că la Victoriei decorul va fi mai auster, mai nemobilat, fiind asigurat doar de premierul Tudose. Ministrul muncii şi ministrul finanţelor vor forma un cuplu de mijlocaşi centrali. Unul centrează salariul, celălalt stă la preluare, spre deliciul publicului. În politică, se numeşte social-democraţie, în fotbal, tiki-taka.

Cui i-e frică de pădure?
Ministrul justiţiei va sta în poartă. Pentru că el scoate tot, începând cu mingile şi terminând cu marii corupţi. Fundaşii laterali vor fi de la Ministerul Transporturilor, singurul capabil să frâneze tot ce mişcă şi să închidă culoarele. Practic, adversarii nu vor putea pătrunde în terenul nostru decât mergând pe jos.

Coordonator de joc va fi ministrul mediului, un produs al academiei de coaliţii aflate la guvernare. Un decar cum n-am avut de la Hagi încoace, doamna Graţiela Gavrilescu. De fapt, după mandatul ei, lui Hagi i se va spune Graţiela din Carpaţi. Pentru că ministrului mediului nu-i e frică nici de lup, nici de urs, nici de pădure.

Porcul, micul dejun al campionilor
Pe tuşă, va sta ministrul sportului, asta fiind activitatea care l-a consacrat. Ministrul de interne va fi director tehnic, responsabil cu reconstrucţia naţionalei. Aţi văzut ce bine s-a ocupat de stadionul Dinamo. Şi nici nu s-a făcut prea mult praf în ochi.

Ministrul agriculturii va fi nutriţionistul lotului. Va avea grijă ca „tricolorii” să mănânce numai „porcării”, de la ferme atent subvenţionate. Preparator fizic va fi ministrul învăţământului. După ce a scos manualul de sport, Liviu Pop lansează iminent şi manualul de educaţie fizică. Ghiozdanul va fi noul TRX. Ministrul sănătăţii nu va fi cooptat nici în staff, nici în lot. De când a soluţionat criza vaccinurilor, Florian Bodog a fost plasat în carantină. Aşa au decis colegii de cabinet, la iniţiativa ministrului culturii, de teamă să nu ia vreo epidemie de la el.

Protecţia copiilor şi juniorilor
De juniori se va ocupa, ca şi până acum, Gabriela Firea. Primarul Capitalei le va interzice părinţilor să vină fără copii la stadion. Apoi va interzice accesul la meciuri al persoanelor fără copii. Ministrul de externe va fi selecţioner. Numai Teodor Meleşcanu mai poate rezolva ecuaţia calificării la CM 2018. Şi încă într-un stil de mare echipă. Nu ne ducem noi în Rusia, vine Rusia la noi.

În fruntea Federaţiei va fi propus unanim însuşi Liviu Dragnea. Subalternii au intuit că vrea să fie preşedinte. Iar la fotbal se acceptă şi cu suspendare. Asta cu mutaţiile din FRF nu-i nimic. Primul microbist al ţării doar s-a încălzit. E o chestiune de timp să spună că nu vrea să mai vadă bărbaţi cu plete sau cu barbă. Nu trebuie decât să tuşească aluziv. Subalternii se vor prinde că-i vorba de Cărtărescu şi Pleşu.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

pawn (42 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:19

concluzia serioasa a unui articol la misto: "nu va atingeti de fostul consilier al domnului basescu, adica de domnul razvan burleanu. ca daca se supara, apasa pe tasta 1 pentru doamna kovesi, ca sa-l bage in puscarie pe hagi cu o zi inainte de alegerile frf".

naica (74 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:26

Comentariu la...ce?

Paul (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:58

Ai inceput sa bati campii. Umor de prost gust. Tot Dragnea e vinovat si de prabusirea fotbalului, nu catastrofele de Burleanu si Daum. ***" sa mananci c***t despre guvern ? Mai bine sa-ti vezi de treaba ta, mare ziarista sportiva ce esti !

Claudiu (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:02

Super fain, din nou!

S (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:06

Daca numeri echipele din Liga I care exista doar sa faca campanie vreunui primar, ai deja primul 11.

Carol K (309 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:26

Doamnele Leocadia Gratiela Gavrilescu si Firea evolueaza la categorii de greutate total diferite deci prima ar trebui sa fie nutritionista pentru jumatatea de lot usor subdezvoltata la capitolul greutate(ăia de-i ia vantul) iar cea de-a doua nutritionista pentru cei cu burta definita de consumul excesiv de sarmale si ciocolata...Parintilor li se vor da biciclete sa dea ture stadionului pe dinafara pe timpul desfasurarii antrenamentelor iar bunicii (si ei parca voteaza) vor beneficia de un numar de trotinete (in limita stocului "ca nu ne jucam chiar asa cu banul public") ... Ca sa nu-i sarim din schema pe Plesu si Cartarescu ei vor recupaera baloanele ce vor ajunge pe strazile din jurul stadionuluiatunci cand un fundas de-al nostru va incerca o pasa mai putin precisa la portar.Chiar ma uitam cu cat avant proletar au sarit toate glumele proaste repartizate in mod uniform cluburilor sa-l faca chiar asa,gluma proasta,pe Daum...Toti aia care aproape ca au reintrat in anonimat au sarit pe neamt doar asa vor mai prinde un coltisor pe prima pagina sa fie acolo sa faca poza cu el...Binenteles tot activul de partid care a sprijinit actuala echipa de la federatie dintr-o data a luat pulsul electoratului si a tunat de s-a auzit dincolo de munti fara sa-i miroasa gura a usturoi de parca pana la Daum eram spaima Europei,eram vulturi iar acum neamtul ne-a adus in postura de gaini de Crevedia tot noi platindu-l pentru asta.Pai,e prost cine cere ? Niciodata ! Intotdeauna e cel care da ! Valabil si in cazul VOTURILOR pentru ca aceasta clasa politica nu ajunge ea singura de capul ei in pozitiile cheie unde se destrabaleaza acum...Nu,noi le indrumam pasii atunci cand votam prost si mai ales CAND NU VOTAM...stam acasa sa vedem vreun derbi din seria a IV- a,m-ati interles !!!

Tadin (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:42

EXCEPTIONAL ARTICOL , BRAVO MARIA !

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:49

Comentariul tău așteaptă moderare. (728 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 8:33 Comentariul tău așteaptă moderare. Directorul executiv al CASMB, Ion-Răzvan Geambașu, este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, abuz în serviciu, folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale). Irina Adelina Geambașu, asociat și administrator al unei firme, este cercetată pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale).

viorel (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:51

mi-a placut articolul tau.

Anonim (109 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:56

Maria, ce zici de comentariul lui @ pawn? Numai tu nu stii cine si cum l-a propulsat pe junele burleanu in fruntea FRF? Unii de pe la voi sunt obsedati de blaturi, altii de politica, iar altii (bine fac!) de efectele politicului in economie, educatie si sanatate! A.

Romulus65 (9 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:03

Cine l-a auzit pe Dragnea ca nu-l mai vrea pe Burleanu la FRF? Nu cumva fraza pe care ar fi spus-o Dragnea este o inventie jurnalistica? Ce ne mai place sa-i demonizam pe cei care nu ne plac.

Doru (13 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 16:52

Sub-mediocritatea este la fel de daunatoare atat in sport, cat si in politica. Problema este ca in sport ea nu ne afecteaza in mod direct, pe cand in politica ea ese mai greu de pus in evidenta prin competitii externe.

viorel (45 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 17:56

Epoca de aur se intoarce cu pasi grabiti! Partidul si armata sunt in toate!!! Romania se indreapta spre modelul nord-corean sau venezuelean de dezvoltare, care nu are nimic in comun cu sistemul democratic din tarile dezvoltate. Partidul, armata, serviciile si justitia aservita astia sunt vectorii care lucreaza intr-un stat autoritar! Cetatenii contribuabili sunt priviti ca simplii slujbasi ai acestor institutii. Vi se pare ca se petrece ceva asemanator in Romania???

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 17:57

O sa scape de poltica … atunci cand va scapa de fani si de ‘presa’ …:)) Pana atunci … 3 nume cunosc pe lume … Klaus, Verner si Iohannis … toate romanesti … bineinteles …:))

JFM (155 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 19:30

Reflexul comunistilor de a se implica in fotbal a functionat mereu pentru ca este un domeniu la care se pricep toti incepand de la ***,starneste orgolii care isi asteapta rezolvare grabnica de la politic,poti interveni oricand folosind institutii ale Statului si bani publici si te pun pe prima pagina a ziarelor,tu fiind o nulitate de politruc(a) ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 19:43

...foarte buna si interesanta gaselnita ...Primarul Gabi Firea va interzice intrarea la meciuri a parintiilor fara copii ...bun de tot ...

Bubucul (75 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 1:50

Da... Ești teribilă!

corneliu (64 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 4:57

Mda, te-ai intrecut pe tine,, frumos, la obiect, cu sarm! Pacat ca nu ai scris asa ceva in momentul cand Ponta s-a amestecat in fotbalul romanesc! A vrut Armata echipa de fotbal, 300 000 de euro pentru o echipa departamentala! Stadionul Ghencea de ce a stat atatia ani nefolosit, fara sa produca ceva? Justitia la randul ei a ”executa” niste ordine si a dat niste decizii comandate! Capisci?

Pistol Adrian (1 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 8:21

Articol de toata jena, ziarista (oare?) de toata rusinea!

Sile (27 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 9:21

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie (44 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 9:22

Din partea mea sa fie 100 de Burleanu ca NU ma afecteaza absolut deloc.Fotbalul nu este o necesitate stringenta,o prioritate de grad zero.In schimb as vrea sa nu am nici un Dragnea si nici o Firea daca se poate.Stiu,asta e scenariu SF dar daca tot ne jucam de-a presupusul am zis si eu.

dani (17 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 11:14

Ca de obicei, un articol excelent. Felicitari! Singurul ziarist de valoare din sportul romanesc. Bun simtz, curaj si inteligentza. Rara avis!

Belphegor (120 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 13:03

Mai taci băi Mario că scrii numai tîmpenii și aberații. Tu stai.... te gîndești... îți bese mintea ceva.... și apoi îți așterni gîndurile pe hîrtie. Ești și tu împotriva "orînduirii" că tot e la modă să dăm în guvernanți nici noi nu știm de ce și DACĂ de fiecare dată chiar este cazul , dar noi măcănim întruna și facem valuri pe uscat. TACI. Este cel mai bine .

Stefan (16 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 13:25

La subiect! Inspirat articol!

Carol K (309 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 20:08

La Multi Ani ! :)

Anonim (109 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 8:22

@ dani Cand scrie Maria despre sport? Ea scrie despre politicieni (numai despre unii), proiectanti, constructori si edili si nu face deloc politica sportului (dupa parerea ei, nu trebuie sa se investeasca in infrastructura si in cluburi - vezi cazul CSM Bucuresti)! Sunt extaziati de articolele ei doar cei care sunt contestatari de profesie si care nu stiu sa insire 5 cuvinte inteligibile (are talent Maria, dar nu-l exploateaza la modul pozitiv)! A.

Comentează