Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Plevuşcă pe rol

Ştirea că şeful FRF e cercetat de DNA reprezintă un semn că Justiţia se află într-o stare de aşteptare. Oricâte impresii copleşitoare are fotbalul românesc despre el însuşi, anchetarea mişmaşurilor de la Federaţia condusă de Răzvan Burleanu rămâne un caz […]

...

Cu cine ţinem la Mondial

Egiptenii, iranienii, marocanii, australienii sunt la Mondial, purtaţi de ambiţia nou-venitului în club. Iar noi suntem, vorba aia, vechi. Acum 88 de ani, pe 21 iunie, ne-am îmbarcat pe Conte Verde, din Genova. Trofeul Jules Rimet era şi el la […]

...

Epoca lui Lumânare vs Epoca de Aur

„Să fim serioşi, fotbalul este pentru spectatori”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, pentru Gazeta. „Pentru spectatori” reprezintă criteriul principal de promovare, acum. Criteriul pe baza căruia AMFB a comunicat FRF că vrea ca şi CSA […]

...

Aici sunt sportivii dumneavoastră!

Gabriela Szabo a dezminţit că le-ar fi impus angajaţilor de la CSM Bucureşti să fie prezenţi la mitingul PSD de sâmbătă. Nu numai că a dezminţit, a insistat să nu fie asociată cu „aşa ceva”. „Fiecare e liber să facă […]

...

Simona e o patrie visată

Complicate vremuri să fii român. Dar a fost oare vreodată simplu? Nici n-ai apucat bine să iei un trofeu, că ţi-l şi suflă abilii compatrioţi de la putere şi-l agită vioi în faţa maselor. Dacă n-ai trofeul, dar eşti cel […]

...

Vanghelionul Armatei

Nici n-a debutat bine în Liga a 4-a, că echipa Armatei s-a şi ales cu un sponsor: Primăria Sectorului 5

Permalink to Vanghelionul Armatei
luni, 4 septembrie 2017, 9:24

Din nefericire pentru Gigi Becali, Daniel Florea abandonase job-ul de judecător pe vremea Dosarului Valiza. S-a ocupat de speţă din postura de şef al Comisiei de Arbitraj a FRF. A „îngropat” cazul, dând următoarea motivare: Becali ar fi cerut Federaţiei daune de zeci de milioane de euro, „la TAS ar fi câştigat fără probleme”, „aşa-zisele probe care au existat la dosar ar fi fost făcute praf”. „Trebuia să întoarcem deciziile anterioare pentru că aşa era normal”.

Patru ani mai târziu, în 2013, pe baza „aşa-ziselor probe”, Înalta Curte l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită şi fals. Daniel Florea plecase însă din fotbal, nu înainte de a trece pe la toate comisiile LPF şi FRF. S-a dedicat politicii, „pentru că aşa era normal”. A devenit deputat, apoi primar în Sectorul 5.

Alt Gigi, aceeaşi măcelărie
Prima măsură, ca edil, a fost să înlocuiască Vanghelionul cu Zilele Recoltei. Marele defect al Revelionului e că durează o noapte. Florea a optat pentru o paranghelie de anduranţă, care ţine zece zile, sub deviza: „Să arătăm că și în Sectorul 5 avem oameni gospodari și harnici, care știu să pună murături!”. Zilele Recoltei 2016 au costat 144.000 de euro. Furnizor oficial de carne a fost, cine altcineva?, Gigi Măcelarul, cumnatul viceprimarului de la 5, nota Puterea.ro. Grătarele s-au încins, unde altundeva?, lângă Economatul din Piaţa Ferentari. Pe afiş, Florin Vasilică şi Grupul „Teleormanul”. „Pentru că aşa era normal”.

Acum, şi la Comisia de Ciripituri  
La concurenţă cu Primăria Capitalei, Sectorul 5 a ţinut-o din serbare în serbare, de câteva sute de mii de euro fiecare. Buna dispoziţie a cetăţeanului, nepreţuită. Pentru toate celelalte, există taxe şi impozite. Problema cu festivalurile e că trebuie să iei gunoiul, din când în când, sau să dai zăpada. Să nu stea orchestra prea înghesuită şi să se vadă că-i playback.

Aşa că Daniel Florea s-a întors la fotbal. A asistat din tribune la meciul CSA Steaua – Venus, 6-0. A anunţat alegătorii, pe Twitter, că Primăria de la 5 va sprijini clubul Armatei. A postat şi o poză cu mâna lui, semnând acordul de parteneriat. Contribuabilul nu poate visa la mai multă transparenţă. Nu se vede în fotografie ce sumă va fi dăruită  juniorilor de la CSA. Se vede doar manichiura primarului, pieliţe tăiate, fără lac. Totuşi, pentru un selfie făcut cu o mână pe pix şi una pe foaie, poza e destul de bine cadrată.

„Liber la performanţă ptr copiii Sectorului 5!”, a scris primarul, lângă galeria foto. Cum pe Twitter mesajele sunt limitate la un anumit număr de caractere, edilul s-a conformat. A rezumat aspectul financiar al înţelegerii cu CSA în semnele de punctuaţie. În loc să înşire toate cele cinci zerouri, a pus doar semnul exclamării.

Sare în apărarea Apărării
Clubul Armatei avea fotbal pentru copii şi juniori şi până acum. Dar n-avea echipă de Liga a 4-a. Iar primarii au o responsabilitate  faţă de comunitate. Nu pot susţine bătutul mingii fără niciun scop pragmatic. Mai bine să stea copiii cu burta pe manualul de sport.

Acum CSA vizează Liga 1. A apărut „performanţa” în propoziţie. Daniel Florea a luat act de schimbarea obiectivului. Şi s-a mobilizat la stadion. Dacă nu era legea cu maximum cinci la sută din bugetul local pentru sport, edilul găsea altă cale să ajute Ministerul Apărării cu bani pentru echipă. În loc de brad şi luminiţe de Crăciun, cumpăra şenile şi lopeţi de la MApN. „Pentru că aşa era normal”. Performanţa cere sacrificii de imagine.

La un moment dat, în goana după glorie profesionistă, echipa CSA se va transforma într-o SA. Iar când e vorba de fotbal, e bine să ai, pe undeva, pe la butoanele acţionariatului, şi un avocat cu simţul normalităţii ca Daniel Florea. Poţi să ştii? Dacă apare un Dosar Raniţa sau Schimbul de Tricouri cu Armata Sovietică şi trebuie să-i dai dreptate lui Gigi Becali?

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Carol K (302 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 10:45

Bulgarele plecase deja la vale din biroul lui Firea cu echipa ei de mercenare platite imparateste din bani publici fara a ajunge nici macar in finala Final 4,a mai trecut bulgarele si pe la Sectorul 1 si iata-l ajuns si la 5...Intre timp s-a "rezolvat" si problema cu terenul din Groapa sa nu se simta marginalizati, probabil ca va interveni sectorul 2 iar sectorul 6 se va imparti parinteste intre CSA Steaua si Academia Rapid...Dupa care Partidul Stat va primi inapoi multe voturi si-atunci de ce sa nu fure din sanatate,scoli,din banii bucurestenilor samd ??? Voturile si le-au luat pe partea cealalta,de la galerii.Machiavelli daca traia si-ar fi dat palme...Cinismul acestor lideri mega-populisti de la noi se regaseste doar la Kim Jong-un in Coreea de Nord...Ala-i bucura constrind bombe atomice cei de aici resuscitandu-le echipele de fotbal si multe maruntisuri din astea care golesc bugetul public dupa care vin si spun ca nu le-au ajuns banii sa faca ceva si pentru oras....Asta e formula magica,cum sa nu faci nimic pt populatie totusi ei sa te voteze in continuare...Ofera-le ceva tot din banii lor dar satisfa-le niste orgolii.Daca dadeau o Lege a Sponsorizarii (poate exista dar nu functioneaza) aceleasi echipe erau preluate de entitati private stabile financiar si ei isi pierdeau jucaria,pierdeau controlul,pierdeau voturile. Ramaneau cu banii la buget dar nu asta-i interesa,ce sa faca cu ei daca nu se pricep sa faca nimic,altfel ar fi facut deja iar banul investit in treburi serioase atrage si munca dupa el ori politrucul si munca nu prea au fost prieteni in istoria acestei tari .Asteptam vesti de la sectorul 4,cei de la 3 cam banuiesc unde se indreapta...Votati Soarele !

Marcel (14 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 11:05

N-am inteles cine este vinovatul criticat in acest articol. Gigi Becali, primarul, viceprimarul sau MAPN ? Sau toti la un loc, deoarece "life ***" and "shits happen", cum spuneau pe timpuri rocker-ii ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marin (1 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 11:12

Slab articol. Dezlânat, fără ambâț, fără nimic. Probabil că vă doriți circăreala lui gigi becali decât o aparentă normalitate.

o parere (2 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 11:23

in privinta ultimului paragraf, cred ca e clar ce se va intampla cand hibridul csa va ajunge in liga a doua si va trebui sa treaca la profesionisti. va fi preluat de primarie pt ca se poate, asta se poate. este evident a psd a dat stratul la preluarea fotbalului, vezi rapid, vezi csa (sustinuta de guvernul psd) ,vezi juniorii csa etc.

Costel (1 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 11:52

Nici o vorba despre celelalte cluburilor​ finanțate de la buget.Vad că CSA Steaua este principala grija a ziariștilor de la GSP.Nu legalitatea preluării de către Becali.Curat murdar domnilor.

Grey (1 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 12:53

Esti expirata, tata! Te bagi in seama *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin (18 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 13:00

Maria, tot nu te-ai plictisit sa bati in zidul de beton ascunzand faptul ca CSA-ul a asigurat bugetul de 300.000 de euro din venituri proprii, fara sa se lege de bugetul statului? Te plateste Gigi bine pentru a "omite" acest aspect in articolele tale? Stii bine ca finantarea din propriile venituri(chirii, abonamente, etc.) a fost principala conditie a MAPN-ului pentru a aproba echipa de fotbal. De ce nu ai specificat acest lucru in articolele tale?

Vardasihan (26 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 13:37

Cu acest articol deranjezi toți anti-steliştii,care s-au încolonat cuminți în spatele C.S.A. şi aşteaptă dezintegrarea steliştilor.Aşteaptă cu încredere ca,,forțe oculte"să-i trezească din coşmarul pe care sunt nevoiți să-l trăiască an de an:STEAUA mereu în lupta la titlul de campion,STEAUA mereu în cupele europene,STEAUA joacă întotdeauna în meciurile adevărate.STEAUA,STEAUA şi doar STEAUA.😅😅😅Mărie,te pui contra celor mai,,răi"😆.Te pui contra celor la care nivelul fotbalului şi priceperea lui,a rămas la nivelul genunchiul de broască.Te pui contra celor mai umiliți,contra celor care au fost preş an de an pentru toți pescarii şi pentru toți anonimii estului.Atenție mare Mărie!!!Poate te trezeşti cu vreo cârpă vopsită cu mesaj obscen pe ea.,,Fanii"aceştia aşa îşi duc,,luptele"cu cârpe,de când fotbalul a uitat de ei şi de echipele lor😕.Ei te roagă prin mesajele postate la articol să nu stingi,,visul unei nopți de c10ară"FORZA STEAUA,ştim toți care😉😉😉

haudinamo (23 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 14:42

Secretul lui Polichinelle, varianta Dambovita 2017. Toti ziaristii se prefac ca nu inteleg, si ca nici cititorii nu inteleg, ca de fapt Steaua CSA are scopul nedeclarat de a crea un pachet atractiv pentru a fuziona cu FCSB cand prima va ajunge in liga a doua si va avea stadion nou proprietate personala. E ca atunci cand se bifurca Oltul ca sa ocoleasca un deal, nu poti sa fii naiv sa crezi ca daca o iei pe dreapta ajungi in cu totul alta parte. Toti fanii Stelei vor sa fie de partea cu palmaresul, cu Cupa Campionilor, nu cu o echipa noua cu palmares mai slab decat Autobuzul. Doar ca unii au inteles necesitatea de a o lua cativa ani pe bratul mai naspa si mai bolovanos al ligilor inferioare, ca sa dea o sansa acestui proiect secret cunoscut de toata lumea mai putin de ziaristi si de cititorii lor. Steaua se va casatori mai devreme sau mai tarziu cu FCSB, una vine cu palmaresul si una cu stadionul si marca. Cei mai de prosti vor pica pana la urma fanii prea zelosi care se fac in toate felurile pe internet, cand vor fi nevoiti sa imparta iar aceeasi tribuna va fi cam penibil, zic.

cornelg (3 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 15:24

300000 de euro din fonduri proprii-bani care provin de la MApN si care puteau sa ia o cale mai potrivita specificului acestui minister.Ne oripilam toti ca suntem obligati sa dam 2% din PIB pentru aparare dar ni se pare corect sa scriem ca acesti 300 de mii de euro provin din fonduri proprii.In cazul in care s-ar face un audit normal referitor la cheltuirea banilor MApN cei care au hotarat aceasta dirijare a lor vor fi buni de plata.Si,in acelasi context,numitul Talpan are si sarcini de serviciu sau a fost angajat doar pentru a sustine acest spectacol mediatic?De fapt,in acest caz,nu sunt decat orgolii marunte care sunt stipendiate prin bani publici,lucru care ar parea incredibil intr-un stat de drept si membru NATO.

steff (14 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 15:34

De ce sa iti patezi o cariera rara de unica femeie gazetar care se pricepe la fotbal, prin articole becaliste si anti csa? Care e scopul? Si de ce nu concluzionezi macar, aratand ce ai dorit sa spui cu aceste ganduri? Se pare, totusi, ca nimeni nu a inteles sau nu vrea sa inteleaga faptul ca mai sunt oameni care urmaresc anumite idealuri. Si care nu au nicio treaba cu vreo fuziune ulterioara cu echipa lui gigi.

tarkus (6 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 15:47

Inca un articol foarte bun, bravo Maria! PS ma distreaza un hater de pe-aici care minte la comanda ca, maramite, csa finanteaza din fonduri proprii. De parca toate sectiile merg in profit. Pai, haterel, la baschet cand a jucat csa Steaua cu CSU, eram de vreo 3 ori mai multi sibieni in sala decat "suporteri" stelisti.

Flaviu Amarandei (11 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 16:36

Cât există o șansă infimă să dispară ciobanul din fotbal, conteaza mai putin cine finanțează cea. Poate sa fie si gru. Chiar nu se intreaba nimeni cum a ajuns Steaua in posesia acestui om?

Vanboben (4 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:06

Vad ca se tot vehiculeaza suma de 300 mii euro ca buget pentru echipa de fotbal a csa, dar nu inteleg de unde rezulta aceasta suma! Initial csa a precizat ca bugetul va fi de 300 mii, pentru ca acum sa vina sa spuna ca este de doar 150 mii euro, bani proveniti de la minister! Nimic mai fals! Cei de la csa, in frunte cu fomistul de lacatus, ne cred prosti, dar nu suntem si lucram cu datele clientului, adica cele prezentate/scapate cand si cand de ei in diverse interviuri, comentarii, precizari! Deci: 1.Lotul a costat vreo 30-35 mii euro! 27 mii cei de la Regal Ferdinand si inca vreo 3-7 mii ceilalti! Sa punem 30 mii! 2. Salarii intre 1200-1500 lei / luna/jucator (340 euro)! Punem o medie de 300 euro, asta insemnand 3600 euro/an/jucator! Deci avem 25 jucatori×3600 euro= 90 mii euro! 3. Lacatus are 6 mii euro pe luna×12=72 mii euro pe an! 4. Ion Ion si Iovan au cate 3000 euro pe luna, deci cate 36 mii fiecare= 72 mii an! Ceilalti secunzi au 1500 euro luna, deci inca 2 antrenori au impreuna 36 mii euro pe an! 5.Medic, maseuri si alti angajati au toti undeva la 18-20 mii! Punem 20 mii! 6. Victoria inseamna pentru tot lotul, si staff tehnic, vreo 2 mii euro, iar egalul 1000! Sa zicem ca va obtine in 26 etape, 15 victorii si 5 egaluri= 35 mii euro! 7. Autocarul =100 mii euro 8. Cantonamente vreo 10 mii euro! 9. Echipament, mingii, alte materiale vreo 15 mii euro! 10. Utilitati , carburant, intretinere stadion, salarii personal (spalatorie, electrician, mecanic, sofer, cei care au in grija gazonul), ambulante, jandarmi, stewarzi = 50 mii, dar sunt mai mult, cu taxe, contributii, impozit si tva! Si acum sa adunam: 1. La salarii si prime de 325 mii, mai punem taxe, contributii si impozite inca 150 mii, deci total 475 mii euro! 2. Celelalte cheltuieli sunt 205 mii euro! TOTAL CHELTUIELI ECHIPA DE FOTBAL CSA 680 MII EURO PENTRU SEZONUL 2017-2018 IN LIGA a4a, TOTI DE LA BUGETUL MINISTERULUI, DECI DIN BANII CONTRIBUABILILOR! DACA CEI DE LA CSA CONTESTA ACEASTA SUMA, II ROG SA MA CONTRAZICA CU DOCUMENTE! POATE NU SUNT 680 MII EURO, DAR 600 MII SUNT SIGUR!

Vanboben (4 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:08

Vad ca se tot vehiculeaza suma de 300 mii euro ca buget pentru echipa de fotbal a csa, dar nu inteleg de unde rezulta aceasta suma! Initial csa a precizat ca bugetul va fi de 300 mii, pentru ca acum sa vina sa spuna ca este de doar 150 mii euro, bani proveniti de la minister! Nimic mai fals! Cei de la csa, in frunte cu fomistul de lacatus, ne cred prosti, dar nu suntem si lucram cu datele clientului, adica cele prezentate/scapate cand si cand de ei in diverse interviuri, comentarii, precizari! Deci: 1.Lotul a costat vreo 30-35 mii euro! 27 mii cei de la Regal Ferdinand si inca vreo 3-7 mii ceilalti! Sa punem 30 mii! 2. Salarii intre 1200-1500 lei / luna/jucator (340 euro)! Punem o medie de 300 euro, asta insemnand 3600 euro/an/jucator! Deci avem 25 jucatori×3600 euro= 90 mii euro! 3. Lacatus are 6 mii euro pe luna×12=72 mii euro pe an! 4. Ion Ion si Iovan au cate 3000 euro pe luna, deci cate 36 mii fiecare= 72 mii an! Ceilalti secunzi au 1500 euro luna, deci inca 2 antrenori au impreuna 36 mii euro pe an! 5.Medic, maseuri si alti angajati au toti undeva la 18-20 mii! Punem 20 mii! 6. Victoria inseamna pentru tot lotul, si staff tehnic, vreo 2 mii euro, iar egalul 1000! Sa zicem ca va obtine in 26 etape, 15 victorii si 5 egaluri= 35 mii euro! 7. Autocarul =100 mii euro 8. Cantonamente vreo 10 mii euro! 9. Echipament, mingii, alte materiale vreo 15 mii euro! 10. Utilitati , carburant, intretinere stadion, salarii personal (spalatorie, electrician, mecanic, sofer, cei care au in grija gazonul), ambulante, jandarmi, stewarzi = 50 mii, dar sunt mai mult, cu taxe, contributii, impozit si tva! Si acum sa adunam: 1. La salarii si prime de 325 mii, mai punem taxe, contributii si impozite inca 150 mii, deci total 475 mii euro! 2. Celelalte cheltuieli sunt 205 mii euro! TOTAL CHELTUIELI ECHIPA DE FOTBAL CSA 680 MII EURO PENTRU SEZONUL 2017-2018 IN LIGA a4a, TOTI DE LA BUGETUL MINISTERULUI, DECI DIN BANII CONTRIBUABILILOR! DACA CEI DE LA CSA CONTESTA ACEASTA SUMA, II ROG SA MA CONTRAZICA CU DOCUMENTE! POATE NU SUNT 680 MII EURO, DAR 600 MII SUNT SIGUR!

widoqq (11 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:10

Eu tot astept un raspuns de la tine Maria. Cu cat te plateste Gigi Puscarie sa i faci campanie pentru FCSBeaua?

Vardasihan (26 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:16

@flaviu amarandei becali a ajuns în fotbal cum au ajuns şi Borcea,Badea,Copos,Porumboiu,Marian Iancu e.t.c.Diferența e că becali e singurul care a rezistat.Tu vrei să,,dispară becali" din fotbal pentru că fără banii lui,speri ca steaua să se ducă,,în cap".Eu sper să dispară becali din fotbal pentru că are gura prea mare.Cu sau fără becali,Steaua e singurul club capabil să se finanțeze.Fenomenul STEAUA,e mai mult decât ar putea să priceapă anti-steliştii vreodată.CSA dacă promovează,va ajunge la momentul când o să caute un,,alt becali".Cu banii de la primăria sector 5,retrogradează din Liga 2 după primul sezon.

Lestie (10 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:28

Internetul asta e o *** cumplita. Are insa marele merit de a-i arta cu degetul pe toti *** de pe lumea asta. Si, Doamne, cat de multi sunt!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai8 (2 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:39

Esti cea mai mare becalista pe care am văzut-o in ultima vreme ,tot gsp trăiți de pe urma la cioban ai din asa zise sponsorizări ..a-ti creat un monstru care a distrus fotbalul românesc si acum sunteți disperați ca il pierdeți..sa va fie Rușine ,eu unu numai cumpăr ziarul vostru din cauza ca sunteți pro Gigi ..asa ca ...iar tu esti doar o vioara care cânta cum i se spune ...

Catalynn (12 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:53

Pana si Randoom si-a dat seama in sfarsit ca declarațiile lui Gigi din Feb cum ca "suporterii sa stea liniștiti ca iau numele Steaua inapoi in maxim 6 luni si brandul in maxim un an" erau simple fantasmagorii, la fel ca aproximativ 95% din ce spune. Gigi e un talhar dovedit si condamnat de Justitia Romană, vad ca Maria Andries se dorește un fel de Tiriac: prefera hoțul! :-))) Cativa mai sus cer sa spuna si ce suna primește de la Palat, mai ales ca asta nu e primul articol! :-))) Tare mi-e ca o face benevol, ceea ce ar fi cu adevarat trist ...

viorel (45 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 17:57

Multumim Maria Andries pentru inca un articol cu ironie si mesaj! Dar cine sa-l inteleaga, acum cand ministerele si primariile se comporta din nou ca in epoca de aur, isi fac stadioane, echipe si isi bat joc de banul public. Incredibil in ce tara traim!!! In anul 2017, in Romania membra UE, guvernul aloca bani pentru a construi stadioane noi ce vor avea ca proprietari ministere!!!! Asta se poate intampla in Coreea de Nord, Iran sau Venezuela, dar in UE??? Cum sa faci stadion nou pentru MApN, cand s-a dovedit ca nu poate intretine si administra, ruinand arena din Ghencea in doi ani de nefolosire. Acum, ca premiu pentru ofiterasii care au distrus Ghencea, se face un stadion nou pentru 30.000 spectatori. Pentru cine? cine plateste cine il intretine? doar miutele ofiterilor burtosi, intre un mic si o bere?? La Dinamo acelasi lucru. MAI va primi in dar un stadion nou care sa fie oferit echipei private stapanite de Negoita, care deja a pagubit statul prin intrarea in insolventa si iesirea frauduloasa, fiind cercetat in acest caz si in altele. Si daca tot este cercetat atunci merita un cadou de la statul generos. Stadion nou cu bani publici pentru o echipa privata, iata esenta democratiei noastre originale. In Giulesti acelasi lucru. Cine joaca pe stadionul Min Transporturilor, cine plateste intretinerea??? Rapidul are 3-4 echipe prin Liga a V-a si a IV-a si nu vor fi capabile sa plateasca o chirie corecta pt un stadion nou. Patru stadioane noi doar pentru cateva ore de antrenament, cu investitii de cca 150 milioane euro, pentru ca cele patru jocuri vor fi toate pe National Arena.S-a lansat miniciuna-pretext, ca ne obliga UEFA. UEFA doreste doar sa existe terenuri decente de antrenament, care se pot face cu investitii mult mai mici si insista pentru metroul pana la Otopeni, dar guvernantii nu misca nimic, este mai convenabil si mai usor sa sifonezi bani din cele patru stadioane, plus ca mai multumesti si ceva prieteni politici. Stadioane noi la Cluj(influenta Boc), la Tg Jiu (Ponta), la Ploiesti (Ghita, Anastase, Cosma), la Craiova (Olguta Vasilescu), la Alexandria (Dragnea), la Dinamo (Negoita+MAI), in Ghencea (MApN), Giulesti (primarul PSD al sect I). Pana cand? Pana unde se merge cu nesimtirea si nepasarea fata de banul public!

Frankie (5 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 18:21

As fi vrut sa scriu cate ceva, dar am observat deja multe comentarii care puncteaza acelasi lucru. Ai scris mult si degeaba, ai lasat-o in coada de peste. Sper sa va crape obrazul de jurnalisti fakeri tuturor celor care ati lasat sa fie furata Steaua de Becali in 2003 pana in 2014. Puteti sa va considerati toti niste jurnalisti ratati, v-a pacalit ciobanul pe toti, ***. Asemenea subiect trebuia investigat din ziua 1, dar toti mentorii tai s-au pus in genunchi in fata lor (becali clan, borcea, iancu si toata clica) si acum uite despre ce fotbal trebuie sa scrieti, chiajna vs. adunatii copaceni. In 3-4 ani o sa stati la coada la acreditari cand revin echipele de traditie in liga 1, si nu din banii publici cum tot insinuati voi. Sunteti doar prost intentionati si se vede de la o posta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (149 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 19:37

Era de asteptat ca si Steaua sa intre in gratiile cuiva fara sa solicite asta...Sa fie clar,nu Steaua are nevoie de Sectorul 5,situatia sta exact invers.Daca nu era Becali sa blocheze ascensiunea clubului militar (pe undeva il inteleg,l-a cam nenorocit acea hotarare judecatoreasca,se va vedea pe termen lung,nu maine) drept razbunare cred ca edila cea mare deja finanta echipa cu nume legendar.Asta pentru ca care cei mai multi simpatizanti,o luam ca o realitate fie ca ne convine sau nu.Asta inseamna o reteta electorala ideala,un vis pentru orice primar,sa finanteze Steaua.Dar din respect si intelegere pt nasul Gigi a ramas asa,neimplicata.Ar fi luat Rapidul dar a fost mai iute de mana Tudorache de la S1...Astea-s jocurile pe care le fac ei,la astea se gandesc,astea-s preocuparile de zi cu zi...Nu Bucurestiul,nu Sectorul 5 sau 1.Sa fim seriosi,am ajuns mistoul tarii cu acesti primari din capitala...Noi bucurestenii care eram mereu cu nasul pe sus ca suntem educati si informati,usor aroganti,avem mintea clara fata de altii...Acum ne-am inrosit cu totul si suportam consecintele,nu avem ce face.

JFM (149 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 19:38

Rectificare : "asta pentru ca ARE cei mai multi simpatizanti..."

Bogdan (17 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 20:37

O insiruire de cuvinte fara cap si fara coada. E de mirare ca esti lasata sa scrii des fara sa spui ceva.

Romanescu (6 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 21:06

Ma intreb cum de au fost asmutiti postacii asa tarziu, articolul era de 5-6 ore online cand au inceput.

Frankie (5 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 21:11

"Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite" Bravo Maria, as vrea sa am si eu un buton sa-ti scot derapajele din articol pe care nu le poti demonstra, pentru ca nu sunt reale. Dar n-am cum, aia e, imi asum. Dar tu si toti idiotii care comenteaza pe aici de banii publici investiti in sport nu stai sa va ganditi un pic ca Hagi, Lacatus, Iordanescu, Camataru, Boloni, Balaci, Raducioiu, Ilie Dumitrescu, Pancu si ce alt idol fotbalistic mai vreti voi format in perioada cand echipele erau inca la stat, sunt produsele statului roman, asa cum era el pe vremea aia. Apoi au venit privatizatorii ciorditori in fotbal si au praduit tot. Si ne plangem de Daum si de nationala!!! Nu, plangeti-va de toti nenorocitii care au pus ghearele pe cluburile emblematice din Romania. Daca vreau la Steaua sa vina un investitor potent si corect inca din L4? Bineinteles, dar e fezbil? Inca nu. Vor veni sponsori pe masura ce Steaua urca in ligile superioare? Absolut. Si asta e ceva ce GSP vrea tacit sa opreasca. REPET. Faptul ca acest furt de identitate care dureaza de 14 ani (si care inca persista daca te uiti in gura lui gigi/mache/meme/neavali/duck-a-nam) a trecut pe sub nasul lui nea Ovidiu prin studiourile de la Procesul Etapei + toti asa zisii ziaristi romani, nu inseamna decat ca sunteti degeaba, asa zisa presa, puterea statului cu coloana vertebrala. Steaua Bucuresti creste singura, pentru ca are suporterii, ambitia si puterea sa revina in L1, speram noi odata cu toate echipele de traditie, abia apoi sa sperati sa ne mai calificam la vreun EURO sau Mondial

nick70 (28 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 22:09

DE UNDE ARE ARMATA 300000 EURO DIN FONDURI PROPRII ,NOAPTEA MINTII SAU CSA SI-A ANGAJAT POSTACI SA NE INTOXICE CU MINCIUNI.AVEM ARMATA PRIVATA ?SA-L BAGE PE GIGI LA PUSCARIE ,SA DESFIINTEZE FCSB-UL DAR SA NU MAI NIMENI CU TAMPENII DE GENUL CSA ARE NEVOIE DE FOTBAL SI CA SE AUTOFINANTEAZA ,DAR DE FAPT CE MAI CONTEAZA DACA AVEM O TARA DE ASISTATI SOCIALI CE MAI CONTEAZA CATIVA ADICA DACA TOT SE ALEGE PRAFUL .......

max (2 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 22:54

mey Frankie, mai bine l-ai intreba pe nen'tu Talpan cu ce drept a pus pe hold activitatea fotbalistica in 1998 (da, in 1998, cand a aparut AFC) batandu-si joc de milioane de suporteri, pentru ca in 2017 sa sustina ca UEFA nu interzice cluburile departamentale ... daca UEFA nu interzice, cum au ajuns Paunescu si Becali in viata Stelei ? mey Frankie, mai bine l-ai intreba pe nen'tu Talpan de ce a acceptat furtul de identitate pe care-l clamezi si a semnat contracte cu Becali, care folosea stadionul Ghencea, era imbracat in culorile traditionale, beneficia de coeficientul UEFA, a preluat locul in prima divizie ( cum se numea) si lotul de jucatori, semna si stampila contracte drept FC Steaua Bucuresti ... mey Frankie, mai bine l-ai intreba pe nen'tu Talpan care ar fi fost Steaua , daca Becali accepta sa plateasca taxa anuala de 10 % din venituri ... mey Frankie, mai bine l-ai intreba pe nen'tu Talpan cum se face ca Becali e in Liga I iar Steaua e in liga a IV-a , printre amatori , desi nu a retrogradat sportiv niciodata ... mey Frankie, mai bine l-ai intreba pe nen'tu Talpan cand plateste datoriile AFC catre Fisc , cele dupa care alerga Sebastian Bodu, daca nen'tu Talpan sustine ca detine palmaresul pana in 2003, onoarea hainei militare ar trebui sa-l determine sa-si asume si datoriile existente la nivelul lui 2003

Adu (17 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 23:54

Marea problema a lui Gigi Becali este ca el e un fost puscarias pentru infractiuni in fotbal. Marea problema a FRF si LPF este ca l-au primit indarat, ca si cum le place sa aiba in fotbal fosti infractori daca au bani destui sa le dea la toti. Marea problema a fotbalului romanesc este ca toti umbla dupa bani, atat de rau ca accepta si infractori printre ei, finantatori, in timp ce se prefac ca sunt onesti... Iar presa e cu ei, ca nu ii desconspira, ci le face reclama! Contra cost! :D

Adu (17 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 0:01

Daca se da vina pe Daum, el a fost angajat de FRF si e protejat de un contract cu clauza de reziliere, pe care FRF ar trebui sa o plateasca daca l-ar da afara. Daca se da vina pe Burleanu, care a girat acel contract ca presedinte FRF, si el e acoperit de ideea ca s-a bazat pe specialisti. Chestia e ca nimeni nu raspunde, doar ca specialistii umfla bani grei din fotbal. Asta ar trebui schimbat prin lege, cine raspunde pentru pagube de milioane de euro in astfel de organizatii mafiotizabile, nu care e definitia familiei.

Belphegor (120 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 7:41

Bine spus usere JFM "asta pentru ca ARE cei mai multi simpatizanti..." Asta și are FCSB-ul tău: simpatizanți. SUPORTERI are RAPIDUL , Petrolul , U Cluj și Poli. Timișoara (aia adevărata nu cea din Liga I). Oricum ADEVĂRATA Steaua (care nu are așa mulți simpatizanți ca FCSB dar suporterii pe care îi are sunt SUPORTERI) este CSA Steaua , nicidecum FCSB-ul lui Becali care care este o aberație născută dintr-o mare cacealma și hoție ... o aberație care a crescut , sa dezvoltat , a acaparat (simpatizanți) și sa extins precum *** în Evul Mediu. Dar Liga I oricum este plină de clone (Craiova , FCSB , Timișoara...) și de echipe sătești inventate IERI , așa că sunteți în mediul vostru. Deabia aștept adevăratele derby-uri dintre Rapid și Steaua. Cred că în curînd îi vom putea include și pe cîinii jigăriți din fosta groapă de gunoi a Capitalei (groapa lui Ouatu') pentru că Negoiță nu prea mai poate să susțină echipa , iar cînd aceasta va intra în faliment cine credeți că va cumpăra la licitație toate drepturile? Badea. Și iată cum de fapt Tradiția , Istoria , TOTUL sa mutat din Liga I în Liga 4... AȘA să ne ajute Dumnezeu și Fecioara Maria. AMIN. Și ca să închei într-o notă triumfală: "Un Strigăt Din Vechea Troie ------- AHOEEEEE"!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (125 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 12:13

Foarte bun articolul, multumim inca o data Maria! Finantarea echipei CSA-ului este la ora actuala suportata 95% din bani publici, de la bugetul MApN. Nu exista alte surse extrabugetare, nici din chirii pentru bazele sportive si nici din activitati de marketing care sa valorifice marca Steaua; actualmente clubul Armatei nu are niciun contract de inchiriere pentru bazele sportive pe care le administreaza si nici nu vinde sepci, fulare si tricouri cu marca Steaua. Dimpotriva, pentru sporturi ca si handbal, baschet, volei, polo, hochei plateste chirie la fiecare meci jucat acasa, neavand sali proprii pentru aceste discipline. Singurii bani atrasi sunt cele 900 de abonamente vandute la pretul de 150 de lei, ceea ce inseamna sub 30 de mii de euro pe an, adica mai putin de bugetul salariilor pentru o singura luna! Pe langa problema finantarii mai sunt si altele, mult mai grave, ce tin de legalitatea functionarii acestei echipe de fotbal departamentale. Pentru a le evidentia, voi cita un articol aparut de curand pe site-ul SportB.ro care "dezvaluie un fragment dintr-un document de 27 de pagini ce reprezinta recomandarea primita de FRF in 2010 cu privire la modificarile Statutului FRF, transmis de la Zurich in data de 12 noiembrie si semnat de Marco Villiger, director al Departamentului Juridic, si de Fanienne Moser-Frei, sef probleme juridice la nivel de corporatii. "Vă recomandăm organizarea cluburilor sportive doar sub formă de organizaţii non-profit sau societăţi cu răspundere limitată, fără a avea statutul de „public law entities” („persoane juridice de drept public”). În opinia noastră, astfel de cluburi sportive, având statutul de persoane juridice de drept public, sunt sub autoritatea statului român, ceea ce presupune faptul că statul român poate interveni în mod nejustificat în activitatea cluburilor sportive, activitate, care, dimpotrivă, trebuie să fie sub controlul exclusiv al FRF. Totodată, dorim să vă readucem la cunoştinţă că fiecare membru al FRF trebuie să declare faptul că structura juridică a solicitantului garantează faptul că acesta poate lua decizii independent de orice altă entitate externă (cf. art. 10 alin. 3 (g) al SSF şi observaţiile noastre cu privire la art. 11 al Statutului FRF). În plus, intervenţia guvernului în activităţile cluburilor sportive presupune o influenţă indirectă asupra FRF, care trebuie evitată pentru a asigura conformitatea cu prevederile art. 1 alin. 1 al Statutului FRF, care stipulează în mod corect că FRF este „a non-governmental entity” („persoană juridică neguvernamentală”) şi respectarea obligaţiei care le revine membrilor afiliaţi la FIFA şi la UEFA, de a-şi administra activitatea independent şi de a asigura faptul că propria activitate nu este sub influenţa unor terţi (cf. art. 13 alin. 1 (g) şi art. 17 ale Statutului FIFA, precum şi observaţiile noastre cu privire la art. 23 alin. 6 al Statutului FRF)”, a transmis FIFA catre Federatia Romana de Fotbal. Conform SportB.ro, FRF a tinut cont de recomandare si, in 2011, Statutul a fost adoptat cu urmatorul text, in vigoare si acum: "Cluburile sportive de drept public nu pot fi membre ale FRF. Cluburile sportive de drept public afiliate în prezent la FRF au obligația ca, pana la data de 01.07.2012, să se organizeze în cluburi sportive de drept privat, în caz contrar urmând a fi excluse." Site-ul scrie ca Burleanu, desi inca nu era validat in functia de Presedinte FRF, a propus in 2014 Adunarii Generale modificarea Statutuluui pentru a permite cluburilor de drept public sa se afilieze la FRF. Statutul in varianta 2014, la articolul 14, alineatul 3, preciseaza ca toate cluburile "trebuie sa depuna, la fel ca cele de drept privat, o declaratie prin care structura juridica a persoanei care solicita afilierea garanteaza faptul ca aceasta poate lua decizii independent de orice entitate externa". "Adica sunt in acelasi timp subordonate si independente! Contradictie perfecta", noteaza Florin Alboiu, autorul articolului. In incheiere, SportB.ro sustine ca in aceasta vara Steaua Armatei a fost inscrisa nestatutar in liga a 4-a. Motivele invocate: "Clubul nu este afiliat la AMFB si nu a participat in editia precedenta de campionat in competitiile de seniori organizate de AMFB" Jurnalistii SportB anunta ca vor formula o sesizare documentata catre Departamentele Juridice ale FIFA si UEFA in care vor fi detaliate abaterile FRF de la conditiile de afiliere la federatiile internationale. "Daca punctul nostru de vedere va fi impartasit, atunci FRF risca suspendarea calitatii de membru al FIFA si UEFA si exlcuderea din toate competitiile internationale".

Mircea (10 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:47

Fain scris!

kla2005 (47 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 9:28

Ca de obicei, dna Andries scrie foarte bine! Felicitari! Eu am o intrebare eterna la care nu primesc raspuns: CINE auditeaza/verifica/controleaza Clubul Sportiv al Armatei care este UM??? Eu stiu ca nu poate nimeni sa-i verifice, exceptie facand institutiile militare cu atributii "specifice"! Si atunci se mai naste o intrebare...in caz de "conflict" intre CSA si, sa zicem, Academia Rapid pe probleme legate de chestiuni juridice sportive...iar CSA pierde la comisiile FRF si LPF, cine poate sa le impuna sa se supuna respectivelor decizii??? Pt ca ei se supun dreptului "soldatesc"!

Romeo (3 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 13:10

Va rog sa nu mai dezinformati!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord